Купянский городской портал! Суббота, 04.05.2024, 12:16
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Путеводитель

Последние фото

Общая статистика
Интернет магазин: 
Форум-тем/сообщ: 542/2924
Коментарии: 835
Фото: 418
Новости: 1051
Файлов для скачивания: 5
Статей:897
Сайтов в каталоге: 970
Объявлений: 15
Игр: 219
Записей в гостевой: 36
FAQ: 1
Новости Украины: 107
Видео: 9105

Последние статьи
[15.09.2020][Мои статьи]
Увага! Важлива інформація (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
ТОП 6 запитань стосовно використання програмних реєстраторів розрахункових операцій (5)
[15.09.2020][Мои статьи]
До уваги платників земельного податку! Інформація про нормативну грошову оцінку земель розміщена на офіційному вебпорталі ДПС (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
Податкова знижка для внутрішньо переміщених осіб (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
З початку року надійшло 9,8 млрд грн ЄСВ (0)

Купянск
Главная » 2014 » Ноябрь » 06
Переважною більшістю порушень у сфері готівкових розрахунків є неоприбуткування або неповне та несвоєчасне оприбуткування готівкових коштів у касу суб’єкта господарювання. Про це свідчать результати контролю значних донарахувань, який запроваджено ДФС України за результатами перевірок у цій сфері. Так, наприклад, під час перевірки товариства з обмеженою відповідальністю Харківщини встановлено несвоєчасне оприбуткування готівкових коштів у книзі обліку розрахункових операцій протягом трьох днів з 5 вересня 2014 року та неоприбуткування готівки протягом семи днів з 1 вересня 2014 року на суму 118 тис. гривень. Відповідно до діючого законодавства, на суб’єкта господарювання накладено штраф у п’ятикратному розмірі неоприбуткованої суми – 590 тис. гривень. Подібний факт встановлено і під час перевірки приватного підприємства на Київщині. Як з’ясувалося, грошові кошти, які надходили з 26 серпня по 9 вересня поточного року на загальну суму 125,5 тис. грн., були оприбутковані до касової книги ... Читать дальше »
Просмотров: 337 | Добавил: Margo_Ko | Дата: 06.11.2014 | Комментарии (0)

Прокуратура Харківської області спільно з ГУ Міндоходів в області викрили цех з виготовлення сурогатного алкоголю у Чугуївському районі. Цех розташований у домоволодінні одного з мешканців району. Сьогодні в рамках кримінального провадження проведені санкціоновані судом обшуки приміщення цеху та складів. За попередніми підрахунками на території підпільного виробництва виявлено понад 10 тис. літрів готової продукції. «Спеціалізувався» бізнесмен на виготовленні горілки та коньяку. Він розбавляв спирт водою й отримував горілку. Для виготовлення коньяку у той же розчин додавалася есенція. Збувалася продукція через мережу нелегальних торгівельних закладів, точні адреси яких зараз встановлюють правоохоронці. Досудове розслідування проводиться за ч. 3 ст. 204 КК України (незаконне виготовлення підакцизних товарів).
Просмотров: 408 | Добавил: Margo_Ko | Дата: 06.11.2014 | Комментарии (0)

Об этом свидетельствуют результаты контроля значительных доначислений, который введен ДФС Украины по результатам проверок в этой сфере, сообщили «Вечернему Харькову» в ГУ Миндоходов области. Так, например, при проверке общества с ограниченной ответственностью на Харьковщине,установлено несвоевременное оприходование наличных средств в книге учета расчетных операций в течение трех дней с 5 сентября 2014 и неоприходование наличности в течение семи дней с 1 сентября 2014 на сумму 118 тыс. гривен. Согласно действующему законодательству, на предприятие наложен штраф в пятикратном размере неоприходованной суммы – 590 тыс. гривен. За нарушение норм по регулированию обращения наличности предусмотрено применение финансовых санкций в пятикратном размере неприходованной суммы. Во избежание таких штрафов Государственная фискальная служба Украины обращает внимание руководителей и бухгалтеров субъектов хозяйствования, а также частных предпринимателей на обязательное соблюдение требований постановлени ... Читать дальше »
Просмотров: 390 | Добавил: Margo_Ko | Дата: 06.11.2014 | Комментарии (0)

В понеділок 03.11.2014 р. в Куп’янській ОДПІ ГУ Міндоходів у Харківській області було проведено черговий сеанс телефонного зв’язку “Гаряча лінія” на тему: «Сервіси для платників податків». Заступник начальника інспекції Ігор Лукшин відповідав на запитання платників не тільки з питань сервісів для платників податків, що існують в Державній фіскальній службі, а також з питань застосування діючого податкового законодавства, новацій в оподаткуванні та адмініструванні податків. Пропонуємо до уваги найбільш актуальні питання з якими абоненти звертались на «гарячу лінію» : 1. Як можна скористатися електронними сервісами Державної фіскальної служби України для платників податків? Відповідь: Державною фіскальною службою України запроваджено декілька електронних сервісів для платників податків. Я зупинюся на одному з головних та зручних сервісах – «Електронний кабінет платника податків». Ним можуть скористатися платники податків - юридичні особи, фізичні особи - підприємці і фізичні особи, які п ... Читать дальше »
Просмотров: 488 | Добавил: Margo_Ko | Дата: 06.11.2014 | Комментарии (0)

Почти 10 млрд.грн. за 10 месяцев поступило в бюджет от жителей Харьковщины. По словам и.о. начальника ГУ Миндоходов в Харьковской области Валентина Фесюнина, это на 1,4 млрд. грн. больше, чем за 10 месяцев прошлого года. Так, в Государственный бюджет поступило 5,79 млрд. грн., в то же время, местные бюджеты получили более 4 млрд. грн., сообщили «Вечернему Харькову» в ГУ Миндоходов в Харьковской области. Руководитель регионального ведомства отмечает, что это результат не сталько сотрудников службы, сколько всех жителей Харьковской области. – Сегодня налогоплательщики - прежде всего партнеры государства, которые понимают, что собранные средства расходуются для их блага - это и безопасность страны, содержание армии и милиции, развитие образования и медицины, благоустройство, социальные выплаты, – подчеркивает Валентин Фесюнин. Также глава регионального ведомства сообщает, что в частности только в октябре 2014 года обеспечен сбор платежей в бюджеты всех уровней в сумме 1,2 млрд. грн. ... Читать дальше »
Просмотров: 314 | Добавил: Margo_Ko | Дата: 06.11.2014 | Комментарии (0)

В своєму виступі на міжнародній конференції «Свіжий погляд на Україну» 28 жовтня 2014 р. глава Державної фіскальної служби Ігор Білоус розкрив основні напрями майбутньої податкової реформи. «Податки повинні виконувати стимулюючу функцію для економіки. Перш за все, потрібно зруйнувати альянс тіньовій економіці і корупції. Це фактично блокує розвиток економіки. Головне: скорочення кількості податків і спрощення адміністрування. Локомотиви реформи – зменшення податкового навантаження на ФОП, що відразу призведе до зменшення собівартості української продукції і збільшить її конкурентоспроможність на зовнішніх ринках. Також це призведе до істотної детінізації зарплатного фонду, який зараз, за нашими даними знаходяться в тіні приблизно на 50%», - відмічає очільник ДФС. Великий крок ми робимо назустріч малому та середньому бізнесу - платникам єдиного податку, наголошує Ігор Білоус. Ми скорочуємо вдвічі кількість груп платників ЄП - з шести до трьох. І скорочуємо ставки оподаткування. Підприєм ... Читать дальше »
Просмотров: 380 | Добавил: Margo_Ko | Дата: 06.11.2014 | Комментарии (0)

В рамках стратегії переходу до домінування громадянських, політичних і духовних цінностей, інтересів людини і суспільства, принципів моральної, відкритої та відповідальної політики, високого професіоналізму й відданості, всього того, що можна назвати служінням народу і Батьківщини, Державна фіскальна служба Україні продовжує розвивати такий необхідний і корисний електронний сервіс як антикорупційний сервіс «Пульс». Сервіс «Пульс» - це унікальний сервіс, що приймає звернення громадян з проблемних питань роботи відомства. Пересічні громадяни, суб’єкти господарювання або підприємства можуть зателефонувати на «гарячу» лінію «Пульсу» і висловити свої пропозиції та побажання щодо роботи служби або поставити запитання. Протягом робочого дня людина отримає відповідь на свій дзвінок. Крім того, за цим телефоном сервісу «Пульс» можна заявити про протиправні та корупційні дії працівників фіскальної служби України. Нагадаємо телефон сервісу: (044) 284-00-07 Завдання працівників фіскальної служби - ... Читать дальше »
Просмотров: 351 | Добавил: Margo_Ko | Дата: 06.11.2014 | Комментарии (0)

Урядом розроблено пакет комплексних змін у податковій системі. Відповідно до запропонованої податкової реформи, кількість податків в Україні буде скорочено з 22 до 9. Зокрема, скасовуються збір за провадження деяких видів підприємницької діяльності; збір у вигляді цільової надбавки до діючого тарифу на природний газ для споживачів усіх форм власності; рентна плата за транспортування нафти і нафтопродуктів магістральними нафтопроводами та нафтопродуктоводами, транзитне транспортування трубопроводами природного газу та аміаку територією України; збір за місця для паркування транспортних засобів; туристичний збір та збір на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства. З метою скасування податкового обліку і забезпечення ведення єдиного бухгалтерського обліку запропоновано реформувати порядок оподаткування податком на прибуток. В якості об’єкта оподаткування буде виступати фінансовий результат, визначений за правилами бухгалтерського обліку, скоригований всього на три різниці: аморти ... Читать дальше »
Просмотров: 283 | Добавил: Margo_Ko | Дата: 06.11.2014 | Комментарии (0)

Урядом розроблено пакет комплексних змін у податковій системі. Відповідно до запропонованої податкової реформи, кількість податків в Україні буде скорочено з 22 до 9. Зокрема, скасовуються збір за провадження деяких видів підприємницької діяльності; збір у вигляді цільової надбавки до діючого тарифу на природний газ для споживачів усіх форм власності; рентна плата за транспортування нафти і нафтопродуктів магістральними нафтопроводами та нафтопродуктоводами, транзитне транспортування трубопроводами природного газу та аміаку територією України; збір за місця для паркування транспортних засобів; туристичний збір та збір на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства. З метою скасування податкового обліку і забезпечення ведення єдиного бухгалтерського обліку запропоновано реформувати порядок оподаткування податком на прибуток. В якості об’єкта оподаткування буде виступати фінансовий результат, визначений за правилами бухгалтерського обліку, скоригований всього на три різниці: аморти ... Читать дальше »
Просмотров: 405 | Добавил: Margo_Ko | Дата: 06.11.2014 | Комментарии (0)

Враховуючи економічну та політичну ситуацію, що склалася в країні, а також з метою виконання зобов'язань зі сплати податків юридичними особами, які є власниками об'єктів житлової нерухомості на території АР Крим та м. Севастополя, до остаточного врегулювання питання сплати місцевих податків до цих регіонів пропонуємо подавати до контролюючого органу за місцем свого знаходження податкові декларації та сплачувати податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, до місцевого бюджету за місцем свого знаходження. З інформацією про рахунки та банківські реквізити для перерахування податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, можна ознайомитись у районних ДПІ або на офіційному веб-порталі Державної фіскальної служби України за адресою: http://sfs.gov.ua/byudjetni-rahunki Щодо питання подання уточнюючих декларацій з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, повідомляємо, що Міністерством доходів і зборів України наказом від 25.04.2014 р. N 263 затвердж ... Читать дальше »
Просмотров: 303 | Добавил: Margo_Ko | Дата: 06.11.2014 | Комментарии (0)

Відповідальність за порушення строків сплати збору на розвиток виноградарства, садівництва та хмелярства передбачена пунктом 126.1 Податкового кодексу, відповідно до якого штрафи складають: 10% від суми — при затримці до 30 календарних днів. 20% від суми – при затримці більше 30 календарних днів. Також, у разі несвоєчасної сплати збору на розвиток виноградарства, садівництва та хмелярства платник податків зобов’язаний буде сплатити і пеню відповідно до пункту 129.1.1 Податкового кодексу. Відповідальність за неподання або несвоєчасне подання розрахунку суми збору встановлена пунктом 120.1 Податкового кодексу, відповідно до якого штраф складає 170 грн. За повторне протягом року неподання або несвоєчасне подання штраф збільшується до 1020 грн. Як повідомила начальник управління оподаткування та контролю окремих об’єктів та операцій Оксана Шкарлетова, за 10 місяців поточного року до бюджету було спрямовано 448,1 тис. грн. збору на розвиток виноградарства, садівництва та хмелярства, що на 1 ... Читать дальше »
Просмотров: 303 | Добавил: Margo_Ko | Дата: 06.11.2014 | Комментарии (0)

Порядок розрахунків в іноземній валюті при здійсненні експортно-імпортних операцій та відповідальність за недотримання термінів розрахунків визначено Законом України від 23 вересня 1994 року № 185/94-ВР «Про порядок здійснення розрахунків в іноземній валюті». Зокрема, згідно зі ст. 4 Закону порушення резидентами, крім суб’єктів господарювання, що здійснюють діяльність на території проведення антитерористичної операції на період її проведення, строків, передбачених ст. 1 і 2 цього Закону або встановлених Національним банком України, тягне за собою стягнення пені за кожний день прострочення у розмірі 0,3 відсотка суми неодержаної виручки (вартості недопоставленого товару) в іноземній валюті, перерахованої у грошову одиницю України за валютним курсом Національного банку України на день виникнення заборгованості. Загальний розмір нарахованої пені не може перевищувати суми неодержаної виручки (вартості недопоставленого товару).
Просмотров: 370 | Добавил: Margo_Ko | Дата: 06.11.2014 | Комментарии (0)

Протягом січня-вересня поточного року ДФС України зафіксовано понад 2,2 тис. випадків призупинення митного оформлення за підозрою у порушенні прав інтелектуальної власності. Про всі виявлені факти своєчасно повідомлено представників правовласників для оперативного прийняття відповідного рішення щодо їх інтелектуальної власності. Нагадаємо, що для сприяння захисту правовласників під час зовнішньоекономічної діяльності Державна фіскальна служба України веде митний реєстр об’єктів права інтелектуальної власності. До них належать об’єкти авторського права і суміжних прав, винаходи, корисні моделі, промислові зразки, торговельні марки, географічні зазначення (зазначення походження товарів) та сорти рослин. Загалом, станом на 1 жовтня 2014 року до митного реєстру за заявами правовласників внесено 2161 об’єкт.
Просмотров: 293 | Добавил: Margo_Ko | Дата: 06.11.2014 | Комментарии (0)

У наш час будь-яка сфера діяльності стає практично повністю комп’ютеризованою, і буквально всі операції робляться в електронному вигляді. Сьогодні підприємцю або бухгалтеру вже не обов’язково для здачі звітності їхати до податкових інспекцій та довго стояти в чергах. Можна здавати звіти, не відходячи від комп’ютера, по електронній пошті. В Куп’янській ОДПІ вже майже 80% суб’єктів господарювання використовують електронну звітність. Це значно заощаджує час і сили. Тим більше що і Закон України «Про електронні документи та електронний документообіг» передбачає оправку звітів в контролюючі органи в електронному вигляді. Тож не потрібно їхати в податкову, стояти в черзі, щоб здати звіт в паперовому вигляді. Перший крок, який необхідно зробити, щоб полегшити процедуру подання звітності – це отримання електронного цифрового підпису (ЕЦП). Електронний цифровий підпис або електронні ключі – це електронний варіант підпису директора, бухгалтера, а також мокрої печатки для документів. Отримати клю ... Читать дальше »
Просмотров: 401 | Добавил: Margo_Ko | Дата: 06.11.2014 | Комментарии (0)

Податкові зобов'язання, заявлені в декларації, є узгодженими. У свою чергу, за несвоєчасну їх сплату передбачено нарахування: пені; фінансових санкцій; адміністративних штрафів, - зазначила начальник управління оподаткування та контролю окремих об’єктів і операцій Оксана Шкарлетова. Пеню нараховують на суму податкового боргу (включаючи суму штрафних санкцій за їх наявності) з розрахунку 120 % річної облікової ставки НБУ, що діє або на день виникнення такого податкового боргу, або на день його погашення за кожен календарний день прострочення. Ставку вибирають залежно від того, яка з величин таких ставок є більшою (пп. 16.4.1 Закону № 2181). У разі якщо платник податків не сплачує узгодженої суми податкового зобов'язання (тобто розрахованої й зазначеної в декларації) протягом граничних термінів, то нараховується штраф у таких розмірах: - у разі затримки до 30 календарних днів - штраф у розмірі 10 % від такої суми; - у разі затримки від 31 до 90 календарних днів (включно) - штраф у розмір ... Читать дальше »
Просмотров: 369 | Добавил: Margo_Ko | Дата: 06.11.2014 | Комментарии (0)

На письмову пропозицію донора щодо участі Української Сторони в здійсненні пропуску на територію України російського гуманітарного конвою, що надійшла Нотою від МЗС РФ 28 жовтня, Українська Сторона висловила готовність здійснити прикордонні і митні формальності відповідно до вимог міжнародного та українського законодавства. З цією метою було сформовано 2 міжвідомчі групи, які направлено до російських пунктів пропуску «Матвєєв Курган» та «Донецьк». Враховуючи, що Російською Стороною порушено вимоги міжнародного та українського законодавства щодо переміщення товарів гуманітарної допомоги, а також те, що представники Міжнародного Комітету Червоного Хреста не брали участь в переміщенні вантажу, Українська Сторона здійснила лише візуальний контроль транспортних засобів і вантажу, в ході якого військової техніки, зброї, боєприпасів та інших товарів військового призначення не виявлено. Переміщення гуманітарного конвою розпочалося близько 7 години 31 жовтня 2014 року. Загалом, у двох пунктах п ... Читать дальше »
Просмотров: 297 | Добавил: Margo_Ko | Дата: 06.11.2014 | Комментарии (0)

Харківські митники виявили у пасажирки потягу «Адлер-Москва» контрабанду валюти. Пенсіонерка намагалася незаконно провезти через кордон 46 тисяч доларів США та 531 000 російських рублів. Валюту виявили співробітники відділу митного оформлення «Тополі». 74-річна пасажирка потягу «Київ-Адлер» під час контролю на кордоні з Росією помітно занервувала. Помітивши це, митники вирішили ретельно додивитися її речі і знайшли не задекларовані гроші, повідомили в Головному управлінні Міндоходів у Харківській області. Тайник літня громадянка Російської Федерації влаштувала в підкладці куртки. Куртку сховала в сумці під іншим одягом. Сумку – під валізами під нижньою полицею в купе. Проти порушниці співробітники Харківської митниці склали протокол про порушення митних правил. За законом, російська пенсіонерка повинна заплатити штраф рівний сумі нелегально провозяться грошей.
Просмотров: 345 | Добавил: Margo_Ko | Дата: 06.11.2014 | Комментарии (0)

За законом з фонду оплати праці близько 40% необхідно відрахувати до податки. Щоб знизити цю цифру, роботодавець не оформляє працівників, або оформляє на мінімальні ставки. Отримуючи дохід, керівник розплачується «приватно», минаючи певні формальності або ведучи подвійну бухгалтерію. Здавалося б, всі задоволені. Але на ділі така форма виплати грошей спричиняє багато труднощів і незручності, як для працівника, так і для роботодавця. Працівник, отримуючи високу неофіційну зарплату, не може бути захищений у випадку хвороби (зазвичай лікарняні не оплачуються), виходу на пенсію (її розмір залежить від офіційно оформлених доходів). Досить часто людина працює без запису в трудовій книжці і час роботи в стаж не зараховується, відпустка не надається. Але подвійна бухгалтерія створює громіздкість і непередбачуваність розвитку бізнесу. Крім того, прийнятий без належного оформлення працівник, не несе адміністративної і кримінальної відповідальності за свою працю. Сьогодні становище поступово зм ... Читать дальше »
Просмотров: 363 | Добавил: Margo_Ko | Дата: 06.11.2014 | Комментарии (0)

«Платники єдиного внеску зобов’язані своєчасно та в повному обсязі нараховувати і сплачувати єдиний внесок. Звільнення від сплати ЄСВ для працюючих на підприємстві пенсіонерів законодавством не передбачено», зазначила начальник управління доходів і зборів з фізичних осіб Ірина Демченко. При цьому фізичні особи-суб’єкти господарювання, які обрали спрощену систему оподаткування, звільняються від сплати за себе єдиного внеску, якщо вони є пенсіонерами за віком або інвалідами та отримують відповідно до закону пенсію або соціальну допомогу. Такі особи можуть бути платниками єдиного внеску виключно за умови добровільної його сплати.» Постановою Верховного Суду України від 15 квітня 2014 року визначено, що також звільняються від сплати ЄСВ за себе спрощенці-пенсіонери, які отримують пенсію, призначену за віком на пільгових умовах (відповідно із статтею 13 Закону України від 5 листопада 1991 року №1788-ХІІ «Про пенсійне забезпечення» та списку І Постанови Кабінету Міністрів України від 16 січн ... Читать дальше »
Просмотров: 405 | Добавил: Margo_Ko | Дата: 06.11.2014 | Комментарии (0)

ВР прийняла за основу проект закону про внесення змін до Податкового кодексу (про тимчасові заходи на період проведення антитерористичної операції). Законопроект № 4314а пропонує для фізичних осіб — підприємців, які здійснюють діяльність у зоні проведення тимчасової антитерористичної операції, полегшити відмови від спрощеної системи оподаткування у зв'язку з переходом на сплату інших податків і зборів. Відмовитись від спрощеної системи оподаткування ФОП із зони АТО можна подавши заяву до контролюючого органу не пізніше ніж за 10 календарних днів до початку наступного календарного місяця. ФОП може відмовитися від такої системи оподаткування з першого числа місяця, наступного за яким подано заяву про відмову у зв'язку з переходом на сплату інших податків і зборів. На території проведення антитерористичної операції для платників податків терміном сплати податків і зборів визнається наступний період, що починається після закінчення АТО. В період проведення АТО, а також протягом 365 днів з ... Читать дальше »
Просмотров: 411 | Добавил: Margo_Ko | Дата: 06.11.2014 | Комментарии (0)

З кожним днем дедалі більше суб’єктів господарювання обирають сучасні методи ведення бізнесу, які стають доступними за допомогою ключів електронного цифрового підпису. Звітувати, не виходячи з дому, та використовувати усі переваги електронного спілкування з податківцями можуть власники цифрових підписів, які безкоштовно видає акредитований центр сертифікації електронних ключів. Так, за січень-жовтень платники нашого регіону безкоштовно отримали близько 2873 ключів електронного цифрового підпису та посилені сертифікати ключів. На сьогоднішній день, на веб-порталі Державної фіскальної служби України у режимі «он-лайн» доступні понад десять видів електронних сервісів, які значно полегшують роботу платників. Окремо заслуговує на увагу функціонування «Електронного кабінету платника». Електронний кабінет – це персональне автоматизоване робоче місце платника, працювати в якому він може без використання спеціально встановленого клієнтського застосування. Він є захищеним, персоналізованим та б ... Читать дальше »
Просмотров: 302 | Добавил: Margo_Ko | Дата: 06.11.2014 | Комментарии (0)

З кожним днем дедалі більше суб’єктів господарювання обирають сучасні методи ведення бізнесу, які стають доступними за допомогою ключів електронного цифрового підпису. Звітувати, не виходячи з дому, та використовувати усі переваги електронного спілкування з податківцями можуть власники цифрових підписів, які безкоштовно видає акредитований центр сертифікації електронних ключів. Так, за січень-жовтень платники нашого регіону безкоштовно отримали близько 2873 ключів електронного цифрового підпису та посилені сертифікати ключів. На сьогоднішній день, на веб-порталі Державної фіскальної служби України у режимі «он-лайн» доступні понад десять видів електронних сервісів, які значно полегшують роботу платників. Окремо заслуговує на увагу функціонування «Електронного кабінету платника». Електронний кабінет – це персональне автоматизоване робоче місце платника, працювати в якому він може без використання спеціально встановленого клієнтського застосування. Він є захищеним, персоналізованим та б ... Читать дальше »
Просмотров: 314 | Добавил: Margo_Ko | Дата: 06.11.2014 | Комментарии (0)

Вагомим джерелом наповнення місцевих скарбниць місцевих бюджетів Куп’янщини, Шевченківського та Дворічанського районів є податок на доходи з фізичних осіб. До місцевих бюджетів з початку року ПДФО сплачено більше 112 млн. гривень. За відповідний період минулого року надходження ПДФО становили майже 110,5 млн. гривень. До відповідного періоду 2013 року забезпечено збільшення надходження податку на доходи з фізичних осіб на 1,8 млн. грн., або на 1,6 відсотка.
Просмотров: 396 | Добавил: Margo_Ko | Дата: 06.11.2014 | Комментарии (0)

Серед пріоритетних завдань податкової служби – скорочення податкового боргу суб’єктів господарювання, забезпечення надходжень відповідних сум до бюджетів усіх рівнів. Державна фіскальна служба України зацікавлена у створенні сприятливих умов ведення бізнесу та дотримується позиції найменшого втручання у діяльність бізнес – структур. Завдяки постійному співробітництву і партнерським відносинам із платниками податків Куп`янської ОДПІ щорічно забезпечується тенденція до добровільної та своєчасної сплати податків і зборів. Але партнерські стосунки повинні бути підкріплені зустрічними кроками платників податків. На жаль, сумлінне ставлення до сплати, встановлених законодавством податків, демонструє не кожен платник, а це означає, що бюджет різних рівнів не доодержує значні суми. Фахівцями Куп’янської ОДПІ постійно здійснюється комплекс заходів щодо упередження зростання та скорочення податкового боргу, збільшення надходжень до бюджету від реалізації майна, яке перебуває в податковій застав ... Читать дальше »
Просмотров: 263 | Добавил: Margo_Ko | Дата: 06.11.2014 | Комментарии (0)

Основним призначенням збору за спеціальне використання лісових ресурсів та користування земельними ділянками лісового фонду (лісового доходу) є мобілізація коштів для поліпшення його якісного складу, забезпечення правильної експлуатації лісів. Спеціальне використання лісових ресурсів здійснюється на наданій земельній ділянці лісового фонду за спеціальним дозволом - лісорубним квитком (ордером) або лісовим квитком. Розрахунки збору подаються платниками органам державної податкової служби протягом 40 календарних днів, наступних за останнім календарним днем звітного кварталу, за місцем розташування земельних ділянок лісового фонду. Збір сплачується лісокористувачами щокварталу рівними частинами від суми, зазначеної в дозволі, протягом 10 календарних днів, наступних за останнім днем граничного терміну подання розрахунку. Протягом 10 місяців поточного року для поліпшення та відновлення нашого лісового фонду Куп’янською ОДПІ було мобілізовано 870,9 тис. грн., що на 66,6% більше ніж в аналогі ... Читать дальше »
Просмотров: 377 | Добавил: Margo_Ko | Дата: 06.11.2014 | Комментарии (0)

7 листопада останній день подання звіту про суми податкових пільг за ІII квартал 2014 р. Куп’янська ОДПІ ГУ Міндоходів у Харківській області нагадує, що згідно із пунктом 16.1.6 статті 16 Податкового кодексу України платник податків зобов’язаний подавати контролюючим органам інформацію, відомості про суми коштів, не сплачених до бюджету в зв’язку з отриманням податкових пільг (суми отриманих пільг) та напрями їх використання (щодо умовних податкових пільг - пільг, що надаються за умови використання коштів, вивільнених у суб’єкта господарювання внаслідок надання пільги, у визначеному державою порядку). Так, відповідно до пункту 30.1 статті 30 Податкового кодексу податкова пільга - передбачене податковим та митним законодавством звільнення платника податків від обов’язку щодо нарахування та сплати податку та збору, сплата ним податку та збору в меншому розмірі за наявності підстав, визначених пунктом 30.2, а саме підставами для надання податкових пільг є особливості, що характеризують пе ... Читать дальше »
Просмотров: 371 | Добавил: Margo_Ko | Дата: 06.11.2014 | Комментарии (0)

Відповідно до п.192.1 ст.192 р. V Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року №2755-VI із змінами та доповненнями (далі – ПКУ) визначено, що якщо після постачання товарів/послуг здійснюється будь-яка зміна суми компенсації їх вартості, включаючи наступний за постачанням перегляд цін, перерахунок у випадках повернення товарів/послуг особі, яка їх надала, або при поверненні постачальником суми попередньої оплати товарів/послуг, суми податкових зобов’язань та податкового кредиту постачальника та отримувача підлягають відповідному коригуванню. Враховуючи те, що відповідно до п.102.5 ст.102 гл.9 р. ІІ ПКУ заяви про повернення надміру сплачених грошових зобов’язань або про їх відшкодування у випадках, передбачених цим Кодексом, можуть бути подані не пізніше 1095 дня, що настає за днем здійснення такої переплати або отримання права на таке відшкодування, то у разі, якщо зміна суми компенсації вартості товарів/послуг чи повернення товарів, відбувається після сплину 1095 днів з періоду, ... Читать дальше »
Просмотров: 395 | Добавил: Margo_Ko | Дата: 06.11.2014 | Комментарии (0)

За 10 місяців поточного року саме на таку суму поповнились місцеві бюджети нашого регіону сплатою земельного податку та орендною платою. Це становить 102,6 відсотка від аналогічного показника минулого року. Зокрема, від юридичних осіб надійшло 16,3 млн. грн., від фізичних осіб – 5,1 млн. грн. До відповідного періоду 2013 року забезпечено збільшення плати за землю на 550,5 тис. грн., або на 2,6 відсотка, - розповідає начальник Куп’янської ОДПІ ГУ Міндоходів у Харківській області Олена Кухтіна. Одним із резервів у збільшенні надходжень плати за землю є те, що значна кількість суб'єктів господарювання продовжує платити за землю в розмірах, які не відповідають вимогам чинного законодавства.
Просмотров: 307 | Добавил: Margo_Ko | Дата: 06.11.2014 | Комментарии (0)

Звіт за формою 1-ДФ має бути наданий до податкової інспекції за місцем реєстрації податкового агента щоквартально не пізніше 40 днів після закінчення звітного періоду. Таким чином за ІІІ квартал звіт подається до 9 листопада поточного року. За загальними правилами, якщо останній день граничного строку подання звіту припадає на вихідний або святковий день, термін подання переноситься на найближчий робочий день. Наказом Міндоходів України від 21.01.2014 № 49 (далі-Порядок) затверджується процедура заповнення та подання податкового розрахунку за формою 1ДФ. Якщо кількість штатних співробітників підприємства в звітному періоді не перевищувало 1000 осіб то таке підприємство подає податковий розрахунок одним документом. У тому разі якщо у звітному періоді на підприємстві працювало більше 1000 штатних співробітників такому підприємству можна подавати податковий розрахунок кількома документами, кожен з яких є окремим податковим розрахунком, якому присвоюється свій номер. Даний звіт надається ... Читать дальше »
Просмотров: 367 | Добавил: Margo_Ko | Дата: 06.11.2014 | Комментарии (0)

До 1 січня 2015 року встановлено військовий збір. Ми продовжуємо роз'яснювати питання його нарахування, утримання та сплати Державна фіскальна служба України нагадує, що з 3 серпня 2014 року набрав чинності Закон України від 31.07. 2014 р. № 1621 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів» (далі – ПКУ), яким, зокрема, встановлено військовий збір. Для цього у Загальнодоступному інформаційно-довідковому ресурсі створено окрему категорію, в якій викладатимуть роз'яснення на найбільше актуальні питання щодо військового збору (категорія 132). Ставка військового збору становить 1,5 % від об’єкта оподаткування. Об’єктом оподаткування військовим збором є доходи у формі заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, які нараховуються (виплачуються, надаються) платнику у зв’язку з трудовими відносинами та за цивільно-правовими договорами; виграшу в державну та недержавну грошову лотерею, виграш гравця (учас ... Читать дальше »
Просмотров: 302 | Добавил: Margo_Ko | Дата: 06.11.2014 | Комментарии (0)

Фізична особа – підприємець, яка здійснює перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування, надає такі послуги безпосередньо населенню, має право обрати другу групу платників єдиного податку незалежно від того, що пільгові перевезення пасажирів покриваються за рахунок сум дотації з бюджету. Це можливо за умови дотримання критеріїв, визначених пп.2 п.291.4 ст.291 Податкового кодексу України. До платників єдиного податку, які відносяться до другої групи, належать фізичні особи - підприємці, які здійснюють господарську діяльність з надання послуг, у тому числі побутових, платникам єдиного податку та/або населенню, виробництво та/або продаж товарів, діяльність у сфері ресторанного господарства, за умови, що протягом календарного року відповідають сукупності таких критеріїв: - не використовують працю найманих осіб або кількість осіб, які перебувають з ними у трудових відносинах, одночасно не перевищує 10 осіб; - обсяг доходу не перевищує 1 000 000 гривень. Згідно зі ст. ... Читать дальше »
Просмотров: 312 | Добавил: Margo_Ko | Дата: 06.11.2014 | Комментарии (0)

Одним із напрямків роботи Державної фіскальної служби є погашення податкового боргу платників податку. В лютому 2014 р. в Куп’янській ОДПІ ГУ Міндоходів у Харківській області створено відділ, який забезпечує здійснення заходів по стягненню платежів до бюджету. Повідомляє начальник відділу погашення заборгованостей Наталія Подлужна. З моменту введення у дію Податкового кодексу всі активні заходи стягнення боргу з платників відбуваються лише на підставі рішення суду. За результатами роботи відділу погашення податкового заборгованостей у січні-жовтні поточного року за рахунок реалізації заставного майна до бюджету надійшло 235,42 тис. грн. Поновлена робота щодо перевірки майна, яке було описано у податкову заставу на суму наявного боргу на підприємствах. Здійснено 7 таких заходів, зафіксовано факти відчуження, що тягне за собою накладення штрафу у сумі вартості майна. Платник податків має право реалізовувати майно лише за згодою органу державної фіскальної служби. У разі несплати до бюдж ... Читать дальше »
Просмотров: 452 | Добавил: Margo_Ko | Дата: 06.11.2014 | Комментарии (0)

Протягом січня-жовтня поточного року фахівці Центрів обслуговування платників Куп’янської ОДПІ ГУ Міндоходів у Харківській області надали відповіді на 56,5 тис. запитань суб’єктів господарювання та громадян. У телефонному режимі надано 2,7 тис. відповідей, при особистому відвідуванні платниками ЦОП – 53,7тис. Найчастіше суб’єкти господарювання та громадяни звертались з питань сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, сплати податку за користування земельною ділянкою, податку на нерухоме майно відмінне від земельної ділянки, переходу з однієї системи оподаткування на іншу та сплати податку на доходи фізичних осіб. Найбільш запитуваною консультацією останніх двох місяців – стало питання сплати воєнного збору та здійснення господарської діяльності переселенцями із зони АТО. Щоб уникнути множинного трактування положень законодавства, відповіді на звернення надаються з використанням Бази знань. Це автоматизована база уніфікованих відповідей, яка налічує 12 ... Читать дальше »
Просмотров: 316 | Добавил: Margo_Ko | Дата: 06.11.2014 | Комментарии (0)

На головній сторінці офіційного веб-порталу Державної фіскальної служби України (www.sfs.gov.ua) функціонує сервіс «Дізнайся більше про свого бізнес-партнера». Зокрема, для перевірки надійності ділового партнера достатньо знати його код ЄДРПОУ або його назву. Також з липня поточного року оновлення інформації на сайті щодо наявності заборгованості відбувається щоденно, крім вихідних та святкових днів, після проведення розрахунків зведених показників в центральній базі даних за результатами попереднього банківського дня. Крім того, можливо перевірити статус перебування того чи іншого платника податків на обліку. Особливість сервісу полягає в тому, що дізнавшись про фактичний стан розрахунків платника податків з бюджетом, суб'єкт господарювання отримує можливість обміркувати доцільність співпраці з таким партнером по бізнесу. Як свідчать результати соцопитувань платників податків усіх категорій, користувачі сервісом «Дізнайся більше про свого бізнес-партнера» - сумлінні платники можуть мі ... Читать дальше »
Просмотров: 326 | Добавил: Margo_Ko | Дата: 06.11.2014 | Комментарии (0)

З 24 жовтня 2014 р. затверджено рекомендації щодо організації роботи територіальних органів Державної фіскальної служби України (Головних управлінь та Центрів обслуговування платників податкових інспекцій) із приймання документів та видачі ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами. Зазначені зміни регламентовані наказом ДФС України від 24 жовтня 2014 року №213. «З початку року підприємцями, що здійснюють господарську діяльність в нашому регіоні, видано 18 ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами, і це хороший показник, оскільки адміністративна послуга щодо подання документів та отримання ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами в ЦОП впроваджена та діє лише один рік», зазначила заступник начальника Куп’янської ОДПІ Інна Богатирьова. «Адміністративна послуга щодо подання документів та отримання ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями і тютюновими вир ... Читать дальше »
Просмотров: 350 | Добавил: Margo_Ko | Дата: 06.11.2014 | Комментарии (0)

Як повідомили в Головному управлінні Міндоходів у Харківській області, за десять місяців 2014 року платниками податків регіону до місцевих бюджетів сплачено 6,1 млн.грн. збору за першу реєстрацію транспортних засобів. Із загальної суми надходжень левову частку складають платежі від фізичних осіб – 5,3 млн.грн., решта надійшла від юридичних осіб. Найактивніше сплачують збір за першу реєстрацію платники Київського району, від яких надійшло 563,3 тис.грн. та Дзержинського – 611,5 тис. грн. А ось серед обласних - найбільше таких платників у Харківському районі. Від них надійшло 566,3 тис. грн. Співробітники Міндоходів області нагадують, відповідно до статті 231 Податкового кодексу України платниками збору за першу реєстрацію транспортного засобу є юридичні та фізичні особи, які здійснюють першу реєстрацію в Україні транспортних засобів. При першій реєстрації транспортного засобу в Україні платники зобов’язані пред’являти квитанції або платіжні доручення про сплату збору з відміткою банку п ... Читать дальше »
Просмотров: 330 | Добавил: Margo_Ko | Дата: 06.11.2014 | Комментарии (0)

Сьогодні податківці Харківського регіону докладають максимум зусиль для того, щоб назавжди викорінити таке негативне соціально-економічне явище, як «податкові ями». У поле зору фахівців податкового та митного аудиту ГУ Міндоходів у Харківській області потрапляють, як місцеві підприємства, так й з інших регіонів Так, нещодавно «податкових аудиторів» зацікавив факт співпраці ТОВ «М», яке здійснювало оптову торгівлю освітлювальними приладами, з постачальниками продукції із Запоріжжя та Київщини, яки мали ознаки ризиковості. У ході відпрацювання нашими співробітниками було встановлено, що свідоцтва платників ПДВ у «партнерів» були анульовані, а посадові особи зазначених підприємств відсутні за місцезнаходженням. Окрім того, здійснити операції у заявлених обсягах у «контрагентів» можливості зовсім не було. Результати напрацювання податківців переконали ТОВ «М» у непорядності своїх партнерів. Товариство вирішило відмовитися від «схемного кредиту» з ПДВ і самостійно сплатило до бюджету 1,7 мл ... Читать дальше »
Просмотров: 310 | Добавил: Margo_Ko | Дата: 06.11.2014 | Комментарии (0)

В своєму виступі на міжнародній конференції «Свіжий погляд на Україну» 28 жовтня 2014 р. глава Державної фіскальної служби Ігор Білоус розкрив основні напрями майбутньої податкової реформи. «Податки повинні виконувати стимулюючу функцію для економіки. Перш за все, потрібно зруйнувати альянс тіньовій економіці і корупції. Це фактично блокує розвиток економіки. Головне: скорочення кількості податків і спрощення адміністрування. Локомотиви реформи – зменшення податкового навантаження на ФОП, що відразу призведе до зменшення собівартості української продукції і збільшить її конкурентоспроможність на зовнішніх ринках. Також це призведе до істотної детінізації зарплатного фонду, який зараз, за нашими даними знаходяться в тіні приблизно на 50%», - відмічає очільник ДФС. Великий крок ми робимо назустріч малому та середньому бізнесу - платникам єдиного податку, наголошує Ігор Білоус. Ми скорочуємо вдвічі кількість груп платників ЄП - з шести до трьох. І скорочуємо ставки оподаткування. Підприєм ... Читать дальше »
Просмотров: 400 | Добавил: Margo_Ko | Дата: 06.11.2014 | Комментарии (0)

За статистикою, найбільш запитувані послуги з видачі картки платника податків та внесення до паспорта громадянина України даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків. За десять місяців було надано 3,97 тис. таких послуг. Друге та третє місце за популярністю посіли адміністративні послуги з реєстрації книг обліку розрахункових операцій та реєстрація книги обліку доходів та книги обліку доходів і витрат платникам єдиного податку. Цих послуг в поточному році було надано 384 од. та 269 одиниць відповідно. Всього ж з початку року з питань отримання адміністративних, консультаційних та інформаційних послуг, приймання звітності тощо до Центрів обслуговування платників Куп’янської ОДПІ звернулося близько 54 тисячі суб‘єктів господарювання.
Просмотров: 292 | Добавил: Margo_Ko | Дата: 06.11.2014 | Комментарии (0)

Форма входа

Поиск

Последние события
Сообщения форума
  • Аккумулятор (2)
  • Автомобильная Сигнализация для авто (1)
  • послуги митного брокера в Харкові (0)
  • Объявления
    [28.03.2024]
    Лук оптом (0)
    [10.12.2023]
    товары оптом от производителя (0)
    [12.07.2023]
    Металлические кровати с доставкой оптом (0)


    Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0


    Купянск ОЛХ

    Основные теги
    живот похудение Тайские в бёдрах травы БЫСТРО похудения селетер таблетки без диет лицо убрать сильный возбудитель виагра женская женский возбудитель виагра виагра сильнодействущая купить возбудитель виагра для мужчин возбудители купить виагру как возбудить девушку капли возбуждающие тара запчасти работа 2-комнатная квартира бизнес Упаковка flat bottom плазменная резка токарные работы ГШП капролон пакеты возбудители для мужчин возбудитель желания Возбудители для двоих возбудитель капли Возбудители для мужчин и женщин возбудитель конский автобусы Фрезерные работы Газовая резка металла инфракрасные обогреватели конвектор дом дизайн интерьера дизайн квартиры дизайн студии заказать дизайн интерьера автовышки и автокраны база металлопроката листовой прокат металлопрокат опт розница вертикальная литьевая машина ВЛМ гидравлический шприцевой пресс литьевая машина для пластмасс поставщик тд там продажа недвижимости листовой металлопрокат Агентство недвижимости Днепр ремонт гидравлического оборудования купить гидропресс лента ФУМ риелтор Днепр зашита маски маски для лица. фабричный пошив. купить Днепр листовая сталь ваш карниз газовая резка обработка металлов кваритра в Днепре под заказ диета диеты Китайские отзывы похудеть витамины лекарства средства упражнения оборудование арматура вентиляционное компоненты конвейеры лабораторное кип насосы высоковольтное инструмент

     

    Купянский городской портал © 2024