Купянский городской портал! Пятница, 26.04.2024, 13:31
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Путеводитель

Последние фото

Общая статистика
Интернет магазин: 
Форум-тем/сообщ: 542/2924
Коментарии: 835
Фото: 418
Новости: 1051
Файлов для скачивания: 5
Статей:897
Сайтов в каталоге: 970
Объявлений: 15
Игр: 219
Записей в гостевой: 36
FAQ: 1
Новости Украины: 107
Видео: 9105

Последние статьи
[15.09.2020][Мои статьи]
Увага! Важлива інформація (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
ТОП 6 запитань стосовно використання програмних реєстраторів розрахункових операцій (5)
[15.09.2020][Мои статьи]
До уваги платників земельного податку! Інформація про нормативну грошову оцінку земель розміщена на офіційному вебпорталі ДПС (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
Податкова знижка для внутрішньо переміщених осіб (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
З початку року надійшло 9,8 млрд грн ЄСВ (0)

Купянск
Главная » 2016 » Декабрь » 6 » За 11 місяців поточного року Салтівською ОДПІ зібрано понад 745 млн. грн. податкових платежів та більше ніж 226 млн. грн. єдиного внеску.
22:00
За 11 місяців поточного року Салтівською ОДПІ зібрано понад 745 млн. грн. податкових платежів та більше ніж 226 млн. грн. єдиного внеску.
Роман Насіров: Спрощену систему потрібно зробити привабливою для чесного малого бізнесу

Спрощена система оподаткування має функціонувати в іншій формі. Про це заявив Голова ДФС Роман Насіров в інтерв’ю виданню «Деловая столица».
За його словами, зараз спрощенка – це мутована система, яка вже не відповідає своїм початковим цілям і задачам.
«Спрощенка, в моєму розумінні, це форма адміністрування і оподаткування малого бізнесу (навіть не середнього). Вона повинна стосуватися корпоративних податків і оподаткування малого бізнесу - простота у веденні, фіксована або низька процентна ставка», – зазначив Роман Насіров.
Як розповів очільник ДФС, сьогодні бізнесу вигідно йти в спрощену систему оподаткування, тому її треба модифікувати і робити привабливою для малого бізнесу (але чесного), не допускаючи дроблення великого і середнього в невеликий для використання спрощеної системи оподаткування.
«Спрощенка - це офшорна зона всередині країни. ДФСУ навіть знає вже деяких іноземців, у тому числі з європейських держав і пострадянських країн, які приїжджають в Україну легалізуватися, використовуючи спрощену систему (в рамках міждержавних угод щодо усунення подвійного оподаткування)», – підкреслив Роман Насіров.
На думку Голови ДФС, змін потребує і система оподаткування доходів фізичних осіб. Так, зокрема, варто провести реформу Пенсійного фонду, яка тісно пов’язана з податковою реформою.

Змінено Порядок оформлення та подання скарг платниками та їх розгляду контролюючими органами

За участі ДФС Міністерством фінансів України внесено зміни до Порядку оформлення і подання скарг платниками податків та їх розгляду контролюючими органами, які набули чинності з 25 листопада 2016 року. Про це повідомив директор Департаменту адміністративного оскарження та судового супроводження ДФС Дмитро Донець.
«Процедура адміністративного оскарження рішень контролюючих органів є важливим чинником, який впливає на відносини між платником податків та контролюючим органом. Саме тому побудова ефективної, справедливої та дієздатної процедури адміністративного оскарження здатна значно покращити ці відносини», – розповів посадовець.
За його словами, внесені зміни дають можливість надати процесу перевірки матеріалів скарги статусу закритого або відкритого, зокрема, із залученням ЗМІ, уповноважених представників платника податків, у т.ч. адвокатів. Також регламентується участь представників Міністерства фінансів України, Державної регуляторної служби, Ради бізнес-омбудсмена в розгляді матеріалів скарг. «Зазначені нововведення забезпечать максимальну прозорість процедури адміністративного оскарження та захист законних прав та інтересів платників податків. Крім того, вони сприятимуть перетворенню процедури адміністративного оскарження на ефективний механізм досудового врегулювання спорів між платником податків та контролюючим органом», – зазначив Дмитро Донець.

Митники ДФС вивчали шляхи попередження незаконного імпорту озоноруйнівних речовин

За підтримки Програми Розвитку Організації Об’єднаних Націй в Україні (ПРООН в Україні) в Спеціалізованій лабораторії з питань експертизи та досліджень ДФС відбувся семінар - навчання «Монреальський протокол та попередження незаконного імпорту озоноруйнівних речовин, навчання з використання професійного обладнання з виявлення озоноруйнівних речовин».
Представник проекту ПРООН в Україні Андрій Тараба наголосив, що з моменту приєднання до Монреальського протоколу про речовини, що руйнують озоновий шар, Україна взяла на себе зобов’язання з виконання заборон та обмежень щодо озоноруйнівних речовин при експортно-імпортних операціях.
«Проведення цього семінару – навчання у рамках розпочатої співпраці ДФС з ПРООН в Україні забезпечить якісну підготовку представників спеціалізованих та митних органів ДФС щодо роботи з обладнанням – портативними газоаналізаторами Neutronics Ultima ID Pro, що використовуються для виявлення озоноруйнівних речовин», - зазначила керівник Спеціалізованої лабораторії з питань експертизи та досліджень ДФС Юлія Шадевська.

У ДФС відбувся тренінг за участі Консультативної місії ЄС з питань управління людськими ресурсами

За підтримки Консультативної місії Європейського союзу «Консультація заради довіри» Департаментом кадрової політики та роботи з персоналом ДФС було проведено навчальний тренінг з питань підбору, оцінки персоналу, управління людськими ресурсами для співробітників кадрових підрозділів центрального апарату, територіальних органів ДФС м. Києва та Київської області. Також у заході взяли участь представники Міністерства фінансів України.
Як відзначила директор Департаменту кадрової політики та роботи з персоналом Тетяна Пажитнова, такі тренінги корисні для фахівців служби, адже дозволяють набути нові знання і уміння та застосовувати їх на практиці.
Під час тренінгу слухачі ознайомилися з типами інтерв’ю, етапами процесу відбору та оцінки персоналу, особливостями структурованого та неструктурованого інтерв’ю тощо.

Роман Насіров: Підняття рівня мінімальної заробітної плати – крок до детінізації економіки

Необхідно підвищити рівень заробітних плат, адже від цього значною мірою залежать доходи держави. На цьому наголосив Голова ДФС Роман Насіров у інтерв’ю виданню «Деловая столица».
Він зазначив, що протягом року Державна фіскальна служба робить акцент на тому, щоб в Україні більше коштів збиралося з податку на прибуток та податку на доходи фізичних осіб (ПДФО). Зі збільшенням зарплат збільшиться абсолютна сума надходжень до державного бюджету.
«На початку року ДФСУ пропонувала підняти мінімальну зарплату до 5000 грн. І це дійсно крок до детінізації. Бізнесменам зробили крок назустріч – знизили ЄСВ. Але ми вважаємо, що не весь бізнес став виплачувати білу зарплату, тому боремося з такими маніпуляціями. І за рахунок підвищення мінімалки ДФСУ хоче змусити бізнес платити білі зарплати», - повідомив Роман Насіров.
Очільник ДФС також наголосив на тому, що необхідно й надалі підвищувати рівень мінімальної заробітної плати. «Підприємець буде платити білу зарплату. Ми знаємо, що частина людей вважає за краще отримувати частину зарплати кешем, щоб отримувати субсидію. А значить, це шлях до детінізації. Якщо підприємству не потрібно буде знаходити джерело кеша для доплати зарплат, то йому і немає потреби провертати грошові афери, щоб витягнути кеш. Тобто це теж ще один крок до детінізації української економіки», – підкреслив Голова ДФС.

Оголошено конкурс на логотип та звукову заставку ІОТА

Державною фіскальної службою України оголошено конкурс на найкращий логотип та звукову заставку для проведення 21-го засідання Генеральної Асамблеї IOTA Intra-European Organisation of Tax Administrations (IOTA). Про це повідомив Голова ДФС Роман Насіров на своїй сторінці у Facebook.
«Наразі вже є декілька варіантів, але пошук продовжується. Всі бажаючі можуть долучитися до Конкурсу. Залишайте свої пропозиції у коментарях або надсилайте у повідомленнях на Фейсбук», – написав Роман Насіров.
Докладніше: http://sfs.gov.ua/media-tsentr/novini/276288.html

Роман Насіров: Податкова і митна системи України стають цивілізованішими, як і платники податків

Заходи з кардинального покращення роботи податківців і митників уже дають реальні плоди. Впровадження нових, у тому числі й електронних, сервісів спрощує роботу підприємцям та водночас дисциплінує їх, а ухилення від податків все більше сприймається суспільством як абсолютний негатив. Про це Голова ДФС Роман Насіров написав у своєму блозі в інтернет-виданні «Обозреватель».
За його словами, податкова і митна системи України стають цивілізованішими - як і ті, кого ДФС обслуговує. Достойні показники щодо перевиконання планів надходжень коштів до бюджетів усіх рівнів є результатом у тому числі й успішних кроків у напрямі детінізації бізнесу. Крім того, ефективність реформи ДФС та використання в її роботі найсучасніших європейських практик відзначили також й іноземні експерти. Підтвердженням цьому є те, що Україна очолила Генеральну асамблею внутрішньо-європейської організації податкових адміністрацій (ІОТА).
«Членство в ІОТА - це, перш за все, можливість обміну інформацією, а також - практичний досвід для підвищення професійного рівня працівників податкової служби, які обмінюватимуться досвідом з нашими партнерами, у тому числі й під час участі в різноманітних спільних заходах. Україна зробила вибір на користь європейської моделі розвитку, сповідування європейських цінностей та свобод, тому, вважаю, ми рухаємося у правильному фарватері», – зазначив Роман Насіров. Основним своїм завданням на посаді президента ІОТА Роман Насіров вбачає подальшу координацію членів цієї організації, ефективне забезпечення співробітництва між податковими адміністраціями в європейському регіоні та підтримку їх розвитку.

Корупція – це хвороба, яку вилікувати можна лише хірургічним шляхом, – Сергій Тупальський

Проблема корупції в українському суспільстві залишається більш ніж актуальною, незважаючи на низку вагомих законодавчих кроків, зроблених державою у боротьбі з цим ганебним явищем. Про це заявив виконуючий обов'язки голови Київської міської митниці ДФС Сергій Тупальський в інтерв'ю виданню "Обозреватель".
За його словами, корупція – це хвороба, що інфікувала не тільки митницю та Україну, а й увесь світ, і вилікувати її можна хірургічним шляхом.
«Боротьба з корупцією є однією з умов вступу України до ЄС. Звичайно, це стосується і нашої митниці, але ми спільно з усіма керівниками структурних підрозділів досить активно проводимо відповідну роботу щодо забезпечення дотримання антикорупційного законодавства», – розповів посадовець.
За його словами, найвищий прояв корупції – це вимагання хабара, а тому для запобігання цьому на митниці застосовуються жорсткі методи, які вже дають свої результати.
«За три місяці ми отримали лише чотири скарги. Це досить непоганий результат, виходячи з кількості митних оформлень та пропуску громадян. Всі скарги опрацьовано, їхнім авторам надано роз'яснення, а інформація щодо неправомірних дій посадовими особами не підтверджена», – зазначив Сергій Тупальський.
Посадовець також звернувся до суб’єктів ЗЕД, імпортерів та брокерів з проханням не провокувати та не давати хабарів митникам та пообіцяв зробити все, щоб працівники Київської міської митниці їх не вимагали.

Сергій Тупальський: Головний фактор забезпечення надходжень - створення сприятливих умов для бізнесу

Київська міська митниця ДФС щомісяця забезпечує перевиконання завдань з надходжень до бюджету. Про це в інтерв'ю виданню "Обозреватель" розповів виконуючий обов'язки голови Київської міської митниці ДФС Сергій Тупальський, підбиваючи підсумки перших 100 днів свого перебування на посаді.
За його словами, в серпні поточного року перевиконання індикативних показників з надходжень платежів склало 170 мільйонів гривень, у жовтні – 200 млн гривень.
«Для нашої митниці визначено одні з найбільших індикативів (найвищі має Енергетична) по надходженням, а це понад 3 мільярди щомісячно. Ми змогли забезпечити не лише виконання, а й перевиконання», - зазначив Сергій Тупальський. Він підкреслив, що на Київській міській митниці зосереджені всі напрями діяльності – залізничні перевезення, авіасполучення, автотранспорт, здійснюється митне оформлення товарів подвійного та військового призначення, гуманітарної допомоги, міжнародних експрес та поштових відправлень.
Посадовець також звернув увагу, що виконання індикативів на тій чи іншій митниці залежить від багатьох складових, зокрема, зміни структури імпорту, сезонності, курсу валют. Крім того, ще одним з головних факторів, на його думку, є створення сприятливих умов для бізнесу, організація та забезпечення дотримання норм митного законодавства як з боку бізнесу, так і з боку співробітників митниці. «Якщо будуть такі умови, то бізнес сам прийде в зону діяльності, сплатить встановлені податки, а митниця забезпечить виконання індикативів»,- наголосив Сергій Тупальський.

Мирослав Продан: Наше завдання незмінне - створити комфортні умови для українського та норвезького бізнесу

Налагодження більш тісної співпраці між митними органами України та Королівства Норвегії – одне з основних питань, яке обговорювалось на зустрічі з делегацією митної служби Королівства Норвегія.
«На сьогодні завдання митних органів України та Королівства Норвегії залишається незмінним – створювати комфортні умови для українського та норвезького бізнесу. Митна вартість та визначення митної вартості неодноразово піднімалася в попередні роки норвезьким бізнесом, у першу чергу імпортерами риби та морепродуктів», - зазначив виконуючий обов’язки заступника Голови Державної фіскальної служби України Мирослав Продан. «Наразі ми маємо 94,8% товарів, ввезених з Норвегії, які оформлювались за 1 методом (ціною контракту), що на 4,4% більше порівняно з 2015 роком. Безумовно, цьому також сприяло і збільшення питомої ваги товарів, ввезених за прямим контрактом: у 2016 році – 72,8% в порівнянні з 55,8% у 2015 році. З початку 2016 року Державною фіскальною службою України видано 90 сертифікатів з перевезення товарів EUR.1. Ми вдячні норвезькій стороні за співпрацю у частині перевірки цих сертифікатів. Рівень нашої взаємодії у правоохоронній сфері дозволяє ефективно протидіяти здійсненню незаконних імпортно-експортних операцій», - додав Мирослав Продан.

Всесвітня митна організація врахує досвід України у впровадженні «Єдиного вікна», - Куніо Мікурія

Про особливості співпраці Всесвітньої митної організації та Державної фіскальної служби України розповів Генеральний Секретар Всесвітньої митної організації Куніо Мікурія під час візиту до України.
За його словами, ДФС та ВМО вдалося налагодити плідну взаємодію. «З одного боку, Регіональний кінологічний навчальний центр Всесвітньої митної організації діє в Україні. Це внесок України в діяльність нашої організації. З другого боку, ВМО надає допомогу в сфері підвищення кваліфікації співробітників української митниці, організовуючи різноманітні навчальні заходи», – зазначив Куніо Мікурія.
Також Генеральний секретар наголосив, що Всесвітня митна організація працює над удосконаленням принципів роботи «Єдиного вікна» і буде враховувати досвід України зі створення та використання цієї автоматизованої системи. Він підкреслив, що запровадження «Єдиного вікна» - хороший приклад налагодження співпраці з бізнесом та іншими державними органами.
У свою чергу ВМО сприяє впровадженню на українських митницях Системи збору, зберігання та обміну інформацією про вантажі для отримання попередньої інформацію від бізнесу і митниць. «Це те, що ми пропонуємо Україні і, сподіваюся, протягом декількох днів або кількох тижнів система буде введена в дію», – повідомив Куніо Мікурія. «Мета співпраці України і Всесвітньої митної організації – зрозуміти один одного, наші потреби і пріоритети. Це дозволить нам надавати більше допомоги Україні», – підсумував Генеральний секретар.

Надходження до Місцевих бюджетів Харківщини збільшились майже на 50 відсотків

Про це повідомили в Головному управлінні фіскальної служби області. Так, до місцевих бюджетів протягом січня-листопада 2016 року надійшло 8,0 млрд. грн. податків та зборів, що на 49,4 % або на 2,6 млрд. грн. більше минулорічного показника.
Розуміючи важливість зазначеного питання, у фіскальному відомстві області з особливою відповідальністю ставляться до збору платежів в місцеві бюджети. З такою ж відповідальністю та розумінням до сплати належних податків та зборів, ставляться і мешканці Харківщини.
Адже це передусім розвинена інфраструктура, відремонтовані дороги, виконання соціально-економічних програм, заробітна платня лікарям, вчителям та багато інших корисних речей, без яких неможливе існування нормально функціонуючого регіону.
Проінформували в ГУ ДФС у Харківській області і щодо податків, які наповнюють місцеві бюджети.
Це, зокрема, податок на доходи фізичних осіб, який є основним джерелом надходжень. За одинадцять місяців поточного року фактично надійшло близько 4,3 млрд. грн. Єдиного податку надійшло 1,4 млрд.грн., земельного податку та орендної плати – майже 1,2 млрд.грн, акцизного податку з реалізації у роздрібній мережі підакцизних товарів – 646,7 млн.грн.

Податкова міліція Харківщини проти порушників закону

Напередодні працівники слідчо-оперативних підрозділів Головного управління ДФС у Харківській області в рамках кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками злочинів, передбачених ч.1 ст. 212 та ч.1 ст.172 Кримінального кодексу України, провели обшуки на підприємстві, яке протягом 2015-2016 років, шляхом приховування фонду заробітної плати, ухилилося від сплати податку з доходів фізичних осіб на загальну суму у 748,8 тис. грн.
В ході слідства встановлено, що зазначене підприємство, яке спеціалізується на виготовленні жіночого одягу, грубо порушує законодавство про працю та ігнорує вимоги податкового законодавства. Так, встановлено, що керівники компанії використовують працю офіційно неоформлених робітників, заробітна плата яких складає понад 5 тис. грн. Однак, бізнесмени, ухиляючись з метою наживи від сплати податків, не турбуються ані про їх соціальну захищеність, ані про забезпечення їх достойної пенсії у майбутньому.
В ході обшуків, які було проведено на виробничих та офісних потужностях швейного цеху, працівники податкової міліції спільно з фахівцями управління податків і зборів з фізичних осіб ГУ ДФС у Харківській області та співробітниками ГУ Держпраці області, виявили та вилучили жіночій одяг, виготовлений на підприємстві, чорнові записи й документацію та грошові кошти на загальну суму у 102, 3 тис. доларів США.
З метою вирішення питання про накладення арешту на вилучені товарно-матеріальні цінності та їх подальше використання в якості речових доказів, слідчим управлінням ГУ ДФС у Харківській області до суду було направлено наявні матеріали досудового розслідування, які підтверджують факт противоправної діяльності керівників швейного цеху. Однак, 30 листопада 2016 року, незважаючи на зібрані докази, слідчий суддя Київського районного суду м. Харкова Божко В.В. відмовив у задоволенні клопотання, при цьому не встановивши ані джерел походження вилучених грошових коштів, ані зважаючи на факт соціальної незахищеності понад 35 робітників підприємства. Вказане рішення є необґрунтованим та немотивованим, у зв’язку з чим, 2 грудня 2016 року прокуратурою Харківської області підготовлено апеляційну скаргу на вказану ухвалу суду.
Наразі, слідство за даним фактом триває.

Через кордон намагались провести пігулки для схуднення орієнтовною вартістю 200 тис. гривень

В результаті проведення спільної операції співробітниками Харківської митниці ДФС, УВБ ГУ ДФС у Харківській області та прикордонниками в пункті пропуску «Гоптівка» була виявлена партія пігулок для схуднення.
31-річний громадянин України, який прямував з Росії до України на особистому авто, під час проходження митного контролю заявив про відсутність предметів, які заборонені, обмежені до переміщення через митний кордон України або підлягають обов’язковому декларуванню.
Але при більш детальному огляді в багажному відділенні авто було виявлено велику кількість пігулок для схуднення, орієнтовна вартість яких 200 тисяч гривень. Остаточну кількість та вартість вилучених предметів правопорушення буде встановлено додатково.
За даним фактом був складений протокол про порушення митних правил за частиною 1 статті 483 Митного кодексу України.

За 11 місяців поточного року Салтівською ОДПІ зібрано понад 745 млн. грн. податкових платежів та більше ніж 226 млн. грн. єдиного внеску

З січня по листопад 2016 року Салтівською ОДПІ забезпечено збір платежів до бюджетів усіх рівнів (без урахування ЄСВ) 745 290,2 тис. грн.
Так, до державного бюджету протягом одинадцяти місяців поточного року спрямовано 281 488,6 тис. грн., до місцевих бюджетів регіонів обслуговування за відповідний період платниками сплачено 463 801,6 тис. грн. Надходження до Зведеного бюджету в цьому році на 298,5 млн. грн. (або на 66,8%) більше фактичних надходжень січня – листопада 2015 року.
Єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування з початку 2016 року зібрано 226 557,2 тис. грн.

Місцеві бюджети отримали від платників міста Куп’янськ понад 136 млн. грн. від сплати податків

Від платників міста Куп’янська за січень-листопад до місцевих бюджетів надійшло 136 606,9 тис. грн. податкових платежів. Це на 11 982,6 тис. грн. більше від очікуваного та на 43 297,8 тис. грн. більше за відповідний період минулого року. Зокрема, у листопаді доходи місцевих бюджетів склали 12 827,5 тис. грн. Порівняно з минулорічним листопадом забезпечено приріст надходжень на 3,3 млн. грн. або на 34,9%.
Як зазначає начальник Салтівської ОДПІ Олена Кухтіна, левову частку надходжень складає податок на доходи фізичних осіб, від сплати якого місцеві скарбниці отримали 96 479,0 тис. гривень, додатково забезпечено надходження 7,3 млн. грн. ПДФО. Також суб’єкти малого підприємництва сплатили 11,3 млн. грн єдиного податку, що на 1,6 млн. грн більше від очікуваного.
Надходження акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів з початку 2016 року склали 9076,8 тис. гривень. Місцеві бюджети додатково отримали 692,3 тис. гривень.

Понад 49 млн. грн. податків та зборів сплатили платники Куп’янського району до місцевих бюджетів за 11 місяців 2016 року

Такі цифри озвучила в. о. першого заступника начальника Салтівської ОДПІ ГУ ДФС у Харківській області Наталія Калашнікова. До місцевих бюджетів Куп’янського району надійшло 49 550,5 тис. гривень, що на 9,65 млн. гривень більше встановленого завдання.
За словами посадовця, основними джерелами наповнення місцевої скарбниці є податок на доходи фізичних осіб, земельний податок та єдиний податок.
Так, за січень-листопад місяців поточного року платники Куп’янського району, що перебувають на обліку в Салтівській ОДПІ, сплатили 22 260,0 тис. гривень податку на доходи фізичних осіб, що на 4,4 млн. гривень більше встановленого завдання.
Від платників земельного податку та орендної плати надійшло 12,5 млн. гривень. Темпи приросту до минулорічних показників склав 31,8%.
Від фізичних осіб – підприємців, які працюють на спрощеній системі оподаткування, за січень - листопад 2016 року бюджет отримав 2,6 млн. гривень. Це на 735,2 тис. гривень, або на 39,2% більше встановленого завдання.
Юридичні особи - платники єдиного податку 3 групи сплатили 385,8 тис. гривень єдиного податку, а платники 4 групи – 6,6 млн. гривень. В цілому місцеві бюджети отримали на 3,2 млн. гривень єдиного податку більше встановленого завдання. Темпи приросту склали 150,5%.
Наталія Калашнікова впевнена, що досягти таких позитивних результатів вдалося завдяки сумлінності платників та активної співпраці з місцевими органами виконавчої влади.

Надходження податків і зборів від платників Дворічанського району з початку року забезпечено на 47,4 млн. грн.

Значну увагу в роботі Салтівської ОДПІ приділяють наповненню місцевих бюджетів, кошти з яких направляються на розвиток відповідної території, виконання соціально-економічних програм тощо.
Так, платники Дворічанщини спрямували до місцевого бюджету протягом 11 місяців 2016 року 47 411,3 тис. грн., що на 63,6% або на 18,4 млн. грн. більше минулорічного показника. Виконання планових показників склало 130,2%, додатково отримано 11 млн. гривень. За листопад 2016 року до місцевого бюджету надійшло 6,5 млн. грн., що на 3,3 млн. грн. (на 103,5%) більше ніж у листопаді 2015 року.
При цьому, податок на доходи фізичних осіб є одним з бюджетоутворюючих податків. У загальній сумі надходжень до Місцевого бюджету надходження з податку на доходи фізичних осіб за одинадцять місяців поточного року склали 23,9 мільйонів гривень. Надходження з податку на доходи фізичних осіб за січень - листопад поточного року у порівнянні з цим показником за відповідний період минулого року збільшились на 9,4 млн. гривень.
Заступник начальника Салтівської ОДПІ Інна Богатирьова зазначила, що такого приросту надходжень фіскалам Салтівської ОДПІ вдалось досягти не в останню чергу за рахунок налагодження співпраці з платниками податків, важливості якої приділяється підвищена увага під час проведення зустрічей керівництва з бізнесом районів.

До місцевих бюджетів платники Шевченківського району сплатили майже понад 2 мільйони гривень акцизного податку з роздрібного продажу підакцизної продукції

Представники бізнесу Шевченківського району – платники 5-ти відсоткового акцизного податку з роздрібного продажу підакцизної продукції, які перебувають на обліку в Салтівській ОДПІ, за підсумками одинадцяти місяців цього року перерахували до місцевих скарбниць понад 2 мільйони гривень цього податку. Це більше ніж очікувалося на 262 тис. грн. та на 941 тис. більше ніж за аналогічний період минулого року.
Акцизний податок з роздрібного продажу підакцизних товарів запроваджено з 1 січня 2015 року в рамках податкової децентралізації та одночасно скасовано збір на розвиток виноградарства, садівництва та хмелярства.
Надходження від 5-ти відсоткового акцизного податку з роздрібного продажу підакцизної продукції місцеві самоврядні громади можуть використати для соціального розвитку власних територій.
Нагадуємо, що платниками акцизного податку є суб’єкти роздрібної торгівлі, які реалізують безпосередньо кінцевим споживачам пиво, алкогольні напої, тютюнові вироби, нафтопродукти, насамперед бензин та дизельне пальне, паливо моторне альтернативне, біодизель, скраплений газ, тощо.

На соціальні потреби платники Вовчанського району спрямували понад 64 мільйони гривень

За підсумками січня-листопада 2016 року платники податків Вовчанського району, які перебувають на обліку у Салтівській ОДПІ сплатили 64 451,0 тисяч гривень єдиного соціального внеску. Зокрема, в листопаді суб’єкти господарювання сплатили 6,68 мільйона гривень єдиного внеску. Про це повідомила заступник начальника – начальник Вовчанського відділення Салтівської ОДПІ Людмила Воловик.
Посадовець наголосила, що єдиний внесок нараховується у розмірі 22% від мінімальної заробітної плати, яка з 1 травня 2016 року становить 1450 гривень, а з 1 грудня її розмір піднявся до 1600 гривень Тобто, мінімальний страховий внесок до грудня 2016 року становить 319 гривень за місяць (1450 грн. х 0,22), а з 1 грудня – 352 гривні (1600 грн. х 0,22).
Також Людмила Воловик нагадує, що з 1 липня поточного року для платників єдиного внеску розширено функції електронного сервісу Державної фіскальної служби «Електронний кабінет платника» (cabinet.sfs.gov.ua), що дало можливість надсилати звіт щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за новими формами в електронному вигляді.

Надходження від платників єдиного податку Великобурлуцького району зросли більше ніж на 6,8 млн. гривень

Від платників Великобурлуцького району, що знаходяться на обліку в Салтівській ОДПІ та які обрали спрощену систему оподаткування у січні-листопаді 2016 року надійшло 14 106,5 тисяч гривень єдиного податку, що на 6 877,2 тисяч гривень, більше, ніж у відповідному періоді минулого року.
Фізичні особи – підприємці поповнили бюджет району єдиним податком на суму 2,05 млн. грн., надходження від таких платників збільшились на 880 тис. грн. у порівнянні з аналогічним періодом 2015 року. Юридичні особи – «спрощенці» за одинадцять місяців 2016 року направили до бюджету більше 12 млн. грн., що перевищує минулорічний показник майже на 6 млн. грн.

Щеплення від грипу оплачує роботодавець : податкові наслідки

ГУ ДФС у Харківській області повідомляє, що з доходу працівника у вигляді оплаченої вакцинації податок на доходи не утримується, оскільки спрацьовує звільнення, що міститься в пп. 165.1.19 ПКУ.
У ньому сказано, що до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу не входять, зокрема, кошти або вартість майна (послуг), що надаються як допомога на медобслуговування платника податку за кошт його роботодавця за наявності підтвердних документів, окрім витрат, що компенсуються виплатами з фонду загальнообов’язкового державного соціального медстрахування. До такої допомоги належать, зокрема, але не виключно, витрати роботодавця на вакцинацію працівника, спрямовану на профілактику захворювань у період загрози епідемії. Через те що немає податку на доходи, не буде й утримання військового збору (пп.1.7 п.16 підрозділу 10 розділу ХХ ПКУ). На вартість щеплення нараховувати єдиний внесок також не потрібно, адже такі витрати роботодавця не належать до фонду оплати праці.

В Університеті державної фіскальної служби України відбудеться Ярмарок вакансій

Університет державної фіскальної служби України інформує, що 14 грудня 2016 року об 11 годині в приміщенні атріуму Університету (Центр інформаційних технологій, вул. Університетська, 31 м. Ірпінь) відбудеться Ярмарок вакансій випускників навчального закладу. На заході будуть присутні випускники та студенти навчально-наукових інститутів: права; економіки, оподаткування та митної справи; фінансів, банківської справи; обліку, аналізу та аудиту; інформаційних технологій та менеджменту.
Метою проведення Ярмарку є налаштування безпосереднього контакту працедавців та студентів для конкурсного відбору фахівців та отримання резюме претендентів на майбутнє працевлаштування.
Для роботи на Ярмарку Університет ДФС України надає безкоштовне обладнане робоче місце, де можна розмістити власні виставкові стенди.
Під час Ярмарку вакансій представники компаній та організацій матимуть можливість:
надати студентам Університету інформацію про стажування і вакансії постійної та тимчасової роботи;
отримати резюме студентів та запросити потенційних кандидатів для проходження кваліфікаційної співбесіди;
провести презентацію компанії, тематичний семінар або майстер-клас;
розмістити інформацію про компанію та асортимент послуг на виставкових стендах та поширити друковані інформаційні матеріали серед студентів – учасників Ярмарки вакансій.
Запрошуємо до участі.
Просимо повідомити про свою присутність на даному заході до 5 грудня 2016 року. Контактна особа: Ніколенко Олена Анатоліївна. Оргкомітет: відділ профорієнтаційної роботи, практики та сприяння працевлаштуванню. Е-mail: practicee@ukr.net, Контактний телефон: (04597) 56-595

Залишився місяць для перереєстрації установчих документів неприбутковими організаціями

Салтівська ОДПІ Головного управління ДФС у Харківській області нагадує, що вимоги до неприбуткових організацій визначає п. 133.4 ст. 134 Податкового кодексуУкраїни.
Зокрема, неприбутковими є підприємство, установа та організація, що одночасно відповідає таким вимогам:
утворена та зареєстрована в порядку, визначеному законом, що регулює діяльність відповідної неприбуткової організації;
установчі документи якої містять заборону розподілу отриманих доходів (прибутків) або їх частини серед засновників (учасників), членів такої організації, працівників (крім оплати їхньої праці, нарахування єдиного соціального внеску), членів органів управління та інших пов'язаних з ними осіб;
установчі документи якої передбачають передачу активів одній або кільком неприбутковим організаціям відповідного виду або зарахування до доходу бюджету у разі припинення юридичної особи (у результаті її ліквідації, злиття, поділу, приєднання або перетворення);
внесена контролюючим органом до Реєстру неприбуткових установ та організацій (далі – Реєстр).
Установи, які не відповідають зазначеним нормам, для включення до нового Реєстру неприбуткових установ та організацій зобов’язані до 1 січня 2017 року привести свої установчі документи у відповідність до норм Кодексу та подати копії цих документів до контролюючого органу - відповідного органу фіскальної служби.
Неприбуткові організації, які не привели установчі документи у відповідність до вимог п. 133.4 Кодексу, після 1 січня 2017 року виключаються вказаним контролюючим органом з Реєстру.
Постановою Кабінету Міністрів України від 13.07.2016 р. №440 оновлено порядок ведення Реєстру неприбуткових установ та організацій, включення неприбуткових підприємств, установ та організацій до Реєстру та виключення з Реєстру. Порядок та способи подання документів для включення до Реєстру визначені п. 6 цього Порядку.

Перший заступник начальника фіскальної служби регіону Андрій Бєжанов відповів на запитання читачів «Вечірнього Харкова»

Під час інтерв’ю посадовець розповів про заходи, які вживають підрозділи податкової міліції ГУ ДФС у Харківській області щодо протидії виготовленню та реалізації фальсифікованого алкоголю та тютюнових виробів.
Полковник податкової міліції проінформував про перевірки торгових об’єктів, які незаконно реалізовували вказані товари, і про санкції, які передбачені за торгівлю контрафактним алкоголем, і про збитки, що несе бюджет внаслідок протиправної діяльності громадян. Розповів Андрій Бєжанов також і про хід розслідування резонансної справи масового отруєння нелегальним алкоголем, виробництво якого було налагоджено в регіоні. З печатною версію можна ознайомитися в газеті «Вечірній Харків», яка вийде 6 грудня.

Очільник фіскальної служби Харківщини Микола Рибаков зустрівся з представниками паливного бізнесу

Зустріч з суб’єктами підприємницької діяльності, які здійснюють реалізацію підакцизних нафтопродуктів в регіоні, відбулась за ініціативою начальника ГУ ДФС у Харківській області Миколи Рибакова. З боку фіскальної служби на зустрічі також були присутні заступники начальника Наталія Свєтош та Баграт Хачатурян, начальники управлінь та районних інспекцій.
Як відзначив Микола Рибаков, проблема, яка зібрала і податківців і представників зазначеного бізнесу, заслуговує на сумісне обговорення. Адже аналіз діяльності АЗС в регіоні, який здійснила фіскальна служба, відобразив суттєве заниження обсягів реалізації пального.
«Акцизний податок - одне з джерел наповнення місцевого бюджету. А поряд із сумлінними суб’єктами господарювання, які чесно ведуть свій бізнес і сплачують податки у повному обсязі, є й ділки-махінатори. Ось вони і використовують у своїй діяльності різноманітні «тіньові» оборудки», - відзначив Микола Рибаков. А це і видача «лівих» фіскальних чеків під час продажу паливно-мастильних матеріалів, або взагалі продаж без чеків, реалізація фальсифікованого бензину, неоформлені робітники, заробітна плата в «конвертах».
Тож звертаючись до присутніх, керівник фіскального відомства закликав їх працювати у правовому полі та виконувати свій обов’язок платника податків чесно та у повному обсязі.
«Усі повинні працювати в рівних конкурентних умовах. Ухиляючись від належної сплати податків сьогодні, ви лишаєте своїх дітей стабільного завтра та права на життя в правовій, економічно розвиненій державі», - наголосив Микола Рибаков. Розмова вийшла серйозна та відверта, з обговоренням багатьох важливих питань, які хвилюють і податківців, і представників паливного бізнесу. Головне, відзначив керівник служби, платники податків повинні пам’ятати, що фіскальна служба для них не караючий орган, а партнер, і тільки разом, у діалозі, можно дійти згоди у вирішенні багатьох робочих питань.

Профспілкові подарунки: порядок оподаткування

Згідно з п.п. 165.1.39 п. 165.1 ст. 165 розд. IV Податкового кодексу України до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку не включається вартість дарунків (а також призів переможцям та призерам спортивних змагань), якщо їх вартість не перевищує 50 відс. однієї мінімальної заробітної плати у розрахунку на місяць, встановленої на 1 січня звітного податкового року, за винятком грошових виплат у будь-якій сумі.
Подарунок, наданий профспілкою своїм членам, що не перевищує суми 50 відс. мінімальної зарплати (у 2016 році – 689 грн.) в місяць, не оподатковується. Сума перевищення вартості подарунку оподатковується податковим агентом (профспілковою організацією) з використанням коефіцієнта за ставкою 18 відсотків.
Відповідно до п.п. 164.2.17 п. 164.2 ст. 164 ПКУ якщо додаткові блага надаються у негрошовій формі, сума податку об’єкта оподаткування обчислюється за правилами, визначеними п. 164.5 ст. 164 ПКУ.
Згідно з п. 164.5 ст. 164 ПКУ під час нарахування (надання) доходів у будь-якій негрошовій формі базою оподаткування є вартість такого доходу, розрахована за звичайними цінами, правила визначення яких встановлені згідно з ПКУ, помножена на коефіцієнт, який обчислюється за такою формулою:
К = 100 : (100 – Сп), де: К – коефіцієнт; Сп – ставка податку, встановлена для таких доходів на момент їх нарахування.

Збільшився розмір мінімального страхового внеску

Відповідно до норм Закону України «Про Державний бюджет України на 2016 рік» з 1 грудня 2016 року розмір мінімальної заробітної плати та прожиткового мінімуму складає 1600 гривень.
Підвищення соціальних стандартів впливає на розрахунок єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Зокрема, мінімальний страховий платіж з 1 грудня розраховується із 1600 гривень та не може бути меншим за 352 грн. (1600 грн х 22%) за умови перебування працівника у трудових відносинах повний календарний місяць.
Також звертаємо увагу платників єдиного податку на збільшення розміру щомісячного страхового внеску з 319 грн. до 352 грн.
Окрім того, повідомляємо про збільшення максимального розміру бази нарахування ЄСВ, яка з початку грудня становитиме – 40000 грн. (1600 грн х 25). Таким чином, максимальний страховий платіж становитиме 8800 грн (40000 грн х 22%) або 3364 грн (40000 грн. х 8,41%) при нарахуванні ЄСВ на зарплату працівника-інваліда, якщо роботодавцем є юридична особа.

Право сільськогосподарського товаровиробника на уточнення

Салтівська ОДПІ ГУ ДФС у Харківській області повідомляє, що Державна фіскальна служба України надала роз’яснення щодо виправлення у 2016 році помилок, допущених сільськогосподарськими підприємствами – суб’єктами спеціального режиму оподаткування при формуванні податкового кредиту у податковій звітності з ПДВ за звітні (податкові) періоди до 01.01.2016 р. З тонкощами виправлення таких помилок можна детально ознайомитися у листі ДФС України від 21.11.2016 р. №37146/7/99-99-15-03-01-17 «Про уточнення податкової звітності з ПДВ сільськогосподарськими товаровиробниками».

Уряд підняв ціни на алкоголь: сто грамів за сто гривень

Набрала чинності постанова Кабміну від 9 листопада 2016 року № 828, згідно з якою піднято розмір мінімальних оптово-відпускних і роздрібних цін на окремі види алкогольних напоїв.
Щоправда, такою «пекучою» буде роздрібна ціна для гурманів, які віддають перевагу віскі, рому та джину. Любителям горілки доведеться викласти за пляшку щонайменше 70 гривень. Стільки коштуватиме і найдешевше шампанське.
Рішення пов’язано з тим, що запроваджений у вересні 2015 року розмір мінімальних цін сьогодні вже не відповідає реальним витратам суб’єктів господарювання на виробництво та реалізацію алкогольних напоїв. Зокрема, з початку 2016 року зросло акцизне зобов’язання та ціни на спирт.
У пояснювальній записці до документа зазначається, що станом на січень 2016 року ціна на спирт становила в середньому 240 грн за декалітр (одна з основних одиниць об’єму у виноробстві, дорівнює 10 л) з урахуванням ПДВ, а з квітня поточного року підвищилася до 285 грн за декалітр.
Зросли й інші складові. Тому запропоновано провести корекцію мінімальних оптово-відпускних і роздрібних цін на окремі види алкогольних напоїв залежно від коду продукції:
на горілку та лікеро-горілчані — на 27,1 — 27,86 % (з 54,90 до 69,78 грн за 0,5 л);
віскі, ром і джин — на 37 — 63 % (до 750 грн за 1 л);
шампанське — на 40 % (до 69,9 грн за 0,7 л );
натуральні вина — на 22 % (до 33 грн за 0,7 л);
кріплені вина та вермути — на 55,6 % (до 42 грн за 0,5 л)
коньяк — на 24 — 27 % (1 л):
«три зірки» — з 269,23 до 336,22 грн (опт) та з 420 до 524,5 грн (роздріб),
«чотири зірки» —з 285,26 до 352,24 грн (опт) та з 445 до 549,5 грн (роздріб),
«п’ять зірок» — з 301,28 до 384,29 грн (опт) та з 470 до 599,5 грн (роздріб).
Експерти стверджують, що таке цінове регулювання допоможе уникнути поширення неякісної продукції на ринку.

Юрособи та ФОП з АР Крим і зони АТО можуть реєструватися незалежно від їхнього місцезнаходження

У Мін’юсті України 25.11.2016 р. зареєстровано за № 1528/29658 власний наказ, яким встановлено, що держреєстрація юросіб, ФОП та громадських формувань, що не мають статусу юрособи, місцезнаходженням/місцем проживання яких є територія АР Крим, м. Севастополя, а також населені пункти, в яких органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження, та населені пункти, що розташовані на лінії зіткнення в Донецькій та Луганській областях, здійснюється незалежно від їх місцезнаходження/місця проживання в межах України.
Ведення реєстраційних справ у паперовій формі щодо юросіб, ФОП та громадських формувань, що не мають статусу юрособи, місцезнаходженням/місцем проживання яких є:
АР Крим та м. Севастополь, забезпечує Головне територіальне управління юстиції у Херсонській області;
населені пункти, в яких органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження, та населені пункти, що розташовані на лінії зіткнення в Донецькій та Луганській областях, забезпечують відповідно до компетенції Головне територіальне управління юстиції у Донецькій області та Головне територіальне управління юстиції у Луганській області.
Суб’єкти держреєстрації, в яких зберігаються документи, на підставі яких проведені реєстраційні дії щодо вищезазначених осіб, протягом шести місяців з дня набрання чинності цим наказом повинні забезпечити передачу документів уповноваженим управлінням юстиції.
Визнано таким, що втратив чинність, наказ Мін’юсту України від 05.11.2014 р. № 1849/5.
Наказ набирає чинності через 10 днів з дня опублікування. Оскільки в «Офіційному віснику України» цей наказ опубліковано 02.12.2016 р., днем набрання чинності вважатиметься 13.12.2016 р.

Мораторій на перевірки малого бізнесу пропонують подовжити

У парламенті зареєстрований законопроект № 5465 «Про внесення змін до розділу XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України (щодо особливостей проведення перевірок суб’єктів мікропідприємництва та малого підприємництва)»
Актуальність документа його автори обґрунтовують необхідністю зниження адміністративного тиску на представників малого і середнього бізнесу. Фактично їх пропозиції спрямовані на те, щоб подовжити дію мораторію на перевірки суб’єктів малого підприємництва із обсягом доходів до 20 млн. грн., який діяв в Україні протягом 2015–2016 років. Цей крок підтвердив свою ефективність, спростивши адміністрування та зменшивши навантаження на малий бізнес. Автори законопроекту переконані, що особливий порядок проведення перевірок малого бізнесу має діяти до 2020 року, оскільки двох років недостатньо, щоб за нинішніх економічних умов вивести сектор малого підприємництва з кризи.
Водночас пропонується встановити певні винятки для того, щоб захист малого бізнесу не призвів до порушень прав споживачів та працівників.
Зокрема, передбачається, що зазначене обмеження не поширюється на позапланові перевірки з питань дотримання норм законодавства, що регулює виробництво, імпорт, оптову або роздрібну торгівлю підакцизними товарами; дотримання норм законодавства щодо наявності ліцензій; своєчасності, достовірності, повноти нарахування та сплати податку на доходи фізичних осіб, єдиного соціального внеску; відшкодування податку на додану вартість.

Кредитні ресурси стануть доступні приватному сектору

Уряд схвалив рішення про реалізацію спільного з Європейським інвестиційним банком (ЄІБ) проекту «Основний кредит для малих та середніх підприємств та компаній з середнім рівнем капіталізації».
Відповідна постанова прийнята сьогодні Кабміном. Цей крок дає підстави сподіватися, що українські підприємці — представники малого й середнього бізнесу скоро матимуть вагому підтримку у вигляді доступу до кредитних ресурсів, що є одним із важливих чинників відновлення економіки.
Розміри позики на впровадження проекту сягають 400 млн. євро. Тому найголовніше завдання сьогодні вибрати банки, які візьмуть участь у проекті, і встановити валютно-фінансові умови для надання таким установам кредитних коштів. Договори з банками-претендентами будуть підписані найближчим часом, що забезпечить їм правові підстави для реалізації проекту.

З 23.11.2016 р. введено в дію нові форми заяв у сфері держреєстрації

З 23.11.2016 р. набрав чинності наказ Мін’юсту України, яким затверджено нові форми заяв у сфері держреєстрації юросіб, ФОП та громадських формувань.
Зокрема, встановлено, що надання послуг у сфері держреєстрації вищезазначених осіб здійснюється за допомогою діючого програмного забезпечення ЄДР юросіб та ФОП, Єдиного реєстру громадських формувань, Реєстру громадських об'єднань до впровадження спільного для них програмного забезпечення та функціонування порталу електронних сервісів зазначених осіб.
Визнано таким, що втратив чинність, власний наказ від 06.01.2016 р. № 15/5 «Про затвердження форм заяв у сфері державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань».

Відтепер зміна відомостей щодо юрособи буде безкоштовною

Мін’юстом України повідомлено, що за проведення державної реєстрації змін до відомостей про юридичну особу, фізичну особу — підприємця та громадське формування, що не має статусу юридичної особи, у тому числі змін до установчих документів, у зв’язку із зміною назви (перейменуванням) скверів, бульварів, вулиць, провулків, узвозів, проїздів, проспектів, площ, майданів, набережних, мостів, інших об’єктів топоніміки населених пунктів відповідно до Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки», адміністративний збір не справляється.

З 24.11.2016 р. виробникам біопалива спрощено ведення діяльності

З 24.11.2016 р. набрав чинності Закон України, яким скасовано положення щодо ведення держреєстру виробників рідких біологічних видів палива та біогазів, а також внесення у цей реєстр суб’єктів господарювання, що здійснюють господарську діяльність у сфері виробництва, зберігання та введення в обіг зазначених речовин.

Обчислюємо середню зарплату нещодавно прийнятого на роботу працівника

Мінсоцполітики України роз’яснено, що працівникам, які пропрацювали на підприємстві, в установі, організації менше двох календарних місяців, середня заробітна плата у всіх випадках її збереження (крім оплати часу відпусток і виплати компенсації за невикористані відпустки) обчислюється виходячи з виплат за фактично відпрацьований час.
Якщо, наприклад, працівника було прийнято на роботу 10 серпня, а відправлено у відрядження 18 жовтня, то розрахунок має проводитись виходячи із заробітної плати за фактично відпрацьовані дні серпня та вересня.
Якщо працівника було прийнято на роботу 15 вересня, а направлено у відрядження 18 жовтня, то розрахунок середньої заробітної плати для оплати днів відрядження має проводитись виходячи із заробітної плати за фактично відпрацьовані дні протягом вересня та жовтня.
Для працівника, прийнятого на роботу у жовтні та направленого у відрядження 18 жовтня, розрахунок середньої заробітної плати для оплати днів відрядження має проводитись виходячи із заробітної плати за фактично відпрацьовані дні жовтня до направлення його у відрядження.

Заборонено ввезення в Україну птиці з Болгарії та Угорщини

ДФС України повідомлено про доповнення переліку заборон щодо ввезення на митну територію України товарів, які підлягають ветеринарно-санітарному контролю, а саме:
забороняється ввезення з Республіки Угорщина в Україну птиці, продуктів та сировини з неї (за винятком сировини та продуктів, що пройшли обробку методом, який гарантує знищення збудника високопатогенного грипу);
забороняється ввезення в Україну з Республіки Болгарія птиці, продуктів та сировини з неї (за винятком продукції та сировини, що пройшли обробку методом, який гарантує знищення збудника хвороби Ньюкасла). (Лист від 23.11.2016 р. № 37577/7/99-99-18-03-01-17)

«Шведській стіл» на підприємстві є об’єктом оподаткування ПДВ

ДФС України повідомлено, що операції підприємства з безкоштовного харчування своїх працівників на умовах «шведського столу» є для такого підприємства — платника ПДВ об’єктом оподаткування, при здійсненні якої ПДВ нараховується у загальновстановленому порядку.
Суми ПДВ, нараховані (сплачені) підприємством — платником податку у зв’язку з придбанням продуктів харчування для забезпечення безкоштовного харчування своїх працівників на умовах «шведського столу», включаються до складу податкового кредиту такого підприємства за умови наявності відповідного документального підтвердження (податкові накладні/розрахунки коригування до таких податкових накладних, зареєстровані в ЄРПН, митні декларації, інші документи, передбачені п. 201.11 ст. 201 Податкового кодексу).
При цьому якщо вартість зазначеного безкоштовного харчування:
включається до вартості товарів/послуг, операції з постачання яких є об’єктом оподаткування та пов’язані з отриманням доходів зазначеним підприємством, — дані товари визнаються такими, що призначаються для використання/використані в господарській діяльності, і додаткового нарахування податкових зобов’язань за правилами, встановленими п. 198.5 ст. 198 Податкового кодексу, не здійснюється;
не включається до вартості товарів/послуг, — дані товари/послуги визнаються такими, що постачаються безоплатно в межах господарської діяльності, а тому податкові зобов’язання нараховуються відповідно до п. 185.1 ст. 185 Податкового кодексу, база оподаткування ПДВ визначається згідно з п. 188.1 ст. 188 цього Кодексу. Податкові зобов’язання відповідно до п. 198.5 ст. 198 Кодексу також не нараховуються.

З 01.12.2016 р. перераховано пенсії

У зв’язку з підвищенням з 01.12.2016 р. прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, з 1130 грн до 1247 грн, органами Пенсійного фонду України автоматично проведено перерахунки пенсій, у результаті яких відбулося збільшення розмірів виплат, що визначаються з урахуванням прожиткового мінімуму.
Таким чином, з 01.12.2016 р. перераховано:
мінімальні розміри пенсій за віком та доплати за понаднормовий стаж непрацюючим пенсіонерам;
мінімальні розміри пенсій інвалідів та осіб, які отримують пенсії у зв’язку з втратою годувальника;
встановлені до пенсії підвищення або доплати, розмір яких залежить від розміру прожиткового мінімуму (наприклад, розміри підвищень інвалідам війни, учасникам бойових дій та учасникам війни, членам загиблих військовослужбовців, жертвам нацистських переслідувань, надбавки донорам, доплати шахтарям, пенсії за особливі заслуги перед Україною тощо).

Якщо 365 дні не минуло, податковий кредит не втрачено

ДФС України повідомлено, що сума ПДВ за своєчасно зареєстрованою в ЄРПН податковою накладною, яка не включена до складу податкового кредиту протягом 365 календарних днів з дати її складання, може бути віднесена до складу податкового кредиту шляхом подання уточнюючого розрахунку до податкової декларації з ПДВ за звітний (податковий) період, в якому таку податкову накладну складено (з урахуванням строків давності, визначених ст. 102 Податкового кодексу).
Якщо протягом 365 календарних днів до складу податкового кредиту не включена сума ПДВ по податковій накладній, зареєстрованій в ЄРПН з порушенням термінів, то така сума також може бути віднесена до складу податкового кредиту шляхом подання уточнюючого розрахунку до податкової декларації з ПДВ за звітний (податковий) період, в якому таку податкову накладну зареєстровано в ЄРПН (з урахуванням строків давності, визначених ст. 102 Податкового кодексу). (Лист від 30.11.2016 № 25826/6/99-95-42-01-15)

Коли друкувати Z-звіт, якщо магазин працює цілодобово

Салтівська ОДПІ роз’яснює, що з метою застосування РРО під визначенням «зміна» слід розуміти період роботи реєстратора розрахункових операцій від реєстрації першої розрахункової операції після виконання Z-звіту до виконання наступного Z-звіту. Максимальна тривалість зміни РРО не повинна перевищувати 24 годин. Тож якщо суб’єкт господарювання працює цілодобово, то фіскальний звітний чек (Z-звіт) слід друкувати кожного дня після закінчення робочої зміни, але не пізніше 24 години цього дня.

З ПКУ хочуть прибрати вимогу про обов’язкове використання печаток

Мінекономрозвитку оприлюднило для громадського обговорення Проект Закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо поліпшення інвестиційного клімату в Україні». Проектом, зокрема, передбачається виключити з Податкового кодексу України вимоги про обов’язкове використання печаток (незалежно від їх наявності в суб’єктів господарювання).
Окрім цього, розробники проекту планують спростити процедуру реєстрації осіб платниками ПДВ та/або обрання ними спрощеної системи оподаткування. Для цього передбачили можливість обрання спрощеної системи оподаткування або реєстрації платником ПДВ шляхом проставляння відмітки в заяві на держреєстрацію юрособи або фізособи-підприємця.

Як в звіті єдинника показати найманих працівників якщо в кожному з місяців кварталу працювало різний кількість працівників

Коли з «єдинником» на другій або третій групі у трудових відносинах кожного місяця кварталу знаходилася різна кількість працівників, то в податковій декларації платника єдиного податку – ФОП у полі "Фактична чисельність працівників у звітному періоді" зазначається найбільша чисельність найманих осіб за будь-який місяць податкового (звітного) періоду.
Нагадаємо, що відповідно до Закону України від 24.12.2015 р №909 "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2016 році», другу групу можуть обрати фізичні особи-підприємці, які надають послуги платникам єдиного податку або населенню, виробляють та реалізовують товари, працюють у сфері ресторанного господарства. При цьому обсяг доходу не повинен перевищувати 1,5 млн грн, а кількість найманих працівників - не більше 10 осіб.
Третю групу можуть обрати фізичні особи-підприємці та юридичні особи з обсягом доходу до 5 млн грн.

Штрафи за неналежне оформлення трудових відносин фінансові та адміністративні санкції: нові розміри з 01.12.2016 р.

30 мінімальних зарплат, за кожного працівника, це 48000 грн. (якщо мінімальна зарплата 1600 грн.) за наступні порушення:
фактичного допуску працівника до роботи без оформлення трудового договору;
оформлення працівника на неповний робочий час у разі фактичного виконання роботи повний робочий час;
виплату заробітної плати (винагороди) без нарахування та сплати єдиного внеску.
2) 10 мінімальних зарплат, за кожного працівника, це 16000 грн. (якщо мінімальна зарплата 1600 грн.) за недотримання мінімальних державних гарантій в оплаті праці (наприклад, за не оплату роботи в нічний час, роботу в вихідний або святковий день, понадурочну роботу та інші питання оплати праці);
3) 3 мінімальні зарплати, - це 4800 грн. (якщо мінімальна зарплата 1600. грн.) за такі види порушень:
порушення встановлених строків виплати заробітної плати працівникам, інших виплат, передбачених законодавством про працю, більш як за один місяць, виплата їх не в повному обсязі.
4) 10 мінімальних зарплат, за кожного працівника, це 16000 грн. (якщо мінімальна зарплата 1600 грн.) за недотримання встановлених законом гарантій та пільг працівникам, які залучаються до виконання обов’язків, передбачених законами України «Про військовий обов’язок і військову службу», «Про альтернативну (невійськову) службу», «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію».
5) 1 мінімальна зарплата (1600 грн.) за порушення інших вимог трудового законодавства, крім передбачених вище.
Підприємству треба приділити дуже велику увагу щодо правильного оформлення наказів про прийняття працівників на роботу, оскільки за можливе визнання недійсного наказу підприємству загрожує штраф у 48000 грн.
А якщо наказ оформлений правильно, але підприємство несвоєчасно повідомило фіскальну службу про прийняття працівника на роботу, то таке порушення коштуватиме підприємству 1600 грн. Штрафи накладає Держпраці на підставі винесених постанов в ході планової чи позапланової перевірки роботодавця. Виконання цих постанов покладається на Державну виконавчу службу.

Чи вважається автомат з продажу товарів/послуг РРО?

Відповідно до статті 2 Закону України від 06.07.1995 №265/ 95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» із змінами та доповненнями автомат з продажу товарів (послуг) – це реєстратор розрахункових операцій, який в автоматичному режимі здійснює видачу (надання) за готівкові кошти або із застосуванням платіжних карток, жетонів тощо товарів (послуг) і забезпечує відповідний облік їх кількості та вартості та створює контрольну стрічку в електронному вигляді.

Обслуговування платників якісне та своєчасне!

З початку року Центрами обслуговування платників Салтівської ОДПІ надано близько 12 тисяч адміністративних послуг. Як повідомила заступник начальника Салтівської ОДПІ Інна Богатирьова – це майже на 5 тисяч адміністративних послуг більше порівняно з січнем-листопадом минулого року.
З початку 2016 року з питань отримання адміністративних, консультаційних та інформаційних послуг, приймання звітності тощо до Центрів обслуговування платників Салтівської ОДПІ звернулось понад 66 тисяч суб‘єктів господарювання.
В трійку найбільше запитуваних адміністративних послуг потрапили:
Видача картки платника податків та внесення до паспорта громадянина України даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків – 6393;
Видача довідки про подану декларацію про майновий стан і доходи (податкову декларацію) – 1638;
Реєстрація книг обліку розрахункових операцій – 766
Також через Центри обслуговування платників Салтівської ОДПІ прийнято документів та видано суб’єктам господарювання 523 ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами.
Як зауважила посадовець – створення максимально комфортних умов для ведення бізнесу, надання кваліфікованої консультативної допомоги, налагодження партнерських відносин між фіскальними органами та платниками – є одним з пріоритетних завдань в діяльності Салтівської ОДПІ.
Просмотров: 413 | Добавил: Margo_Ko | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Форма входа

Поиск

Последние события
Сообщения форума
  • Аккумулятор (2)
  • Автомобильная Сигнализация для авто (1)
  • послуги митного брокера в Харкові (0)
  • Объявления
    [28.03.2024]
    Лук оптом (0)
    [10.12.2023]
    товары оптом от производителя (0)
    [12.07.2023]
    Металлические кровати с доставкой оптом (0)


    Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0


    Купянск ОЛХ

    Основные теги
    живот похудение Тайские в бёдрах травы БЫСТРО похудения селетер таблетки без диет лицо убрать сильный возбудитель виагра женская женский возбудитель виагра виагра сильнодействущая купить возбудитель виагра для мужчин возбудители купить виагру как возбудить девушку капли возбуждающие тара запчасти работа 2-комнатная квартира бизнес Упаковка flat bottom плазменная резка токарные работы ГШП капролон пакеты возбудители для мужчин возбудитель желания Возбудители для двоих возбудитель капли Возбудители для мужчин и женщин возбудитель конский автобусы Фрезерные работы Газовая резка металла инфракрасные обогреватели конвектор дом дизайн интерьера дизайн квартиры дизайн студии заказать дизайн интерьера автовышки и автокраны база металлопроката листовой прокат металлопрокат опт розница вертикальная литьевая машина ВЛМ гидравлический шприцевой пресс литьевая машина для пластмасс поставщик тд там продажа недвижимости листовой металлопрокат Агентство недвижимости Днепр ремонт гидравлического оборудования купить гидропресс лента ФУМ риелтор Днепр зашита маски маски для лица. фабричный пошив. купить Днепр листовая сталь ваш карниз газовая резка обработка металлов кваритра в Днепре под заказ диета диеты Китайские отзывы похудеть витамины лекарства средства упражнения оборудование арматура вентиляционное компоненты конвейеры лабораторное кип насосы высоковольтное инструмент

     

    Купянский городской портал © 2024