Купянский городской портал! Четверг, 02.05.2024, 11:12
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Путеводитель

Последние фото

Общая статистика
Интернет магазин: 
Форум-тем/сообщ: 542/2924
Коментарии: 835
Фото: 418
Новости: 1051
Файлов для скачивания: 5
Статей:897
Сайтов в каталоге: 970
Объявлений: 15
Игр: 219
Записей в гостевой: 36
FAQ: 1
Новости Украины: 107
Видео: 9105

Последние статьи
[15.09.2020][Мои статьи]
Увага! Важлива інформація (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
ТОП 6 запитань стосовно використання програмних реєстраторів розрахункових операцій (5)
[15.09.2020][Мои статьи]
До уваги платників земельного податку! Інформація про нормативну грошову оцінку земель розміщена на офіційному вебпорталі ДПС (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
Податкова знижка для внутрішньо переміщених осіб (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
З початку року надійшло 9,8 млрд грн ЄСВ (0)

Купянск
Главная » 2015 » Март » 30 » Що необхідно сплатити до З0 березня 2015 року
09:25
Що необхідно сплатити до З0 березня 2015 року
Що необхідно сплатити до З0 березня 2015 року

- податку на додану вартість за лютий п.р. платниками, у яких базовий звітній (податковий) період дорівнює календарному місяцю (абз. 1 п.57.1 ст.57 розділу ІІ та п.203.2 ст.203 розділу IV Податкового кодексу України від 02.12.2010 р. № 2755-VI (далі - ПКУ);
- авансового внеску з податку на прибуток підприємств за березень п.р. (абз. 4 п. 57.1 ст. 57 розділу ІІ ПКУ);
- акцизного податку за лютий п.р. ( ст.57 та пп. 222.1.1 п.222.1 ст.222 ПКУ);
- земельного податку та орендної плати за земельні ділянки державної та комунальної власності за лютий п.р. (п. 287.4 ст.287 ПКУ);
- єдиного внеску, нарахованого за попередній календарний місяць роботодавцями за найманих працівників гірничими підприємствами (абз. перший ч. 8 ст. 9 Закону України від № 2464ПКУ).

З початку року платниками Куп`янської ОДПІ сплачено 47,5 млн. грн. єдиного внеску

Надходження єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування продовжують стабільно збільшуватись. Так, протягом січня – лютого 2015 року до бюджету додатково надійшло більш ніж 764 тис. грн. єдиного внеску.
«Лише протягом лютого поточного року платники, які перебувають на обліку у Куп`янській ОДПІ сплатили до бюджету понад 25 млн. грн.», - зазначає начальник Куп`янської ОДПІ ГУ Міндоходів у Харківській області Олена Кухтіна.
Переважна частина цих коштів надійшла від роботодавців міста Куп`янськ, Куп`янського, Шевченківського та Дворічанського районів, які нарахували та сплатили єдиний внесок на суми заробітної плати, винагороди за договорами цивільно – правового характеру, допомоги по тимчасовій непрацездатності.
Для зручності платників податків будь – які проблемні питання щодо нарахування та сплати єдиного внеску, надання звітності через Інтернет громадяни можуть отримати у Центрі обслуговування платників за адресою: м. Куп`янськ, вул.. Харківська, 99 або за тел. 5-74-50.
До речі, майже 90% платників єдиного внеску подають звітність в електронному вигляді.

ДФС України: з початку 2015 року припинено протиправну діяльність 12 «конвертів»

З початку 2015 року оперативними підрозділами Державної фіскальної служби припинено протиправну діяльність 12 конвертаційних центрів, якими було проконвертовано 1,9 млрд. грн. Сума збитків, нанесених державі їх діяльністю, склала 328,6 млн. грн.
Крім того, оперативними підрозділами ДФС було ініційовано документальні перевірки 142 підприємств реального сектору економіки – користувачів послуг конверт-центрів, ліквідованих у 2015 та минулих роках. За результатами проведених перевірок донараховано 78,5 млн. грн., платежів, з яких 77,5 млн. грн. вже стягнуто до бюджету.

Жителів Харківщини найчастіше цікавить, як звітувати до податкової в електронному форматі

Як повідомили в Головному управлінні ДФС у Харківській області, саме таких питань найбільше надходило від мешканці області на телефон сервісу ДФС України «Пульс».
В той же час, у фіскальному відомстві відзначають, що загальна кількість звернень у порівнянні з минулим роком суттєво зменшилась - більш ніж удвічі. Так, з початку 2015 року на сервіс звернулося 46 платників Харківського регіону, тоді як у 2014 – 83.

На митному посту «Гоптівка» затримали грошового контрабандиста

Двадцятип’ятирічний громадянин намагався вивезти з України 1,0 млн. рублів, 10,0 тис. доларів та 88,4 тисяч гривень.
Більшість цих грошей, а саме іноземну валюту, молодик сховав на тілі та зафіксував поясом брюк.. Гривні же були заховані в його сумці-рюкзаку.
Як розповіли в Харківській митниці ДФС, у нагоді митникам стали досвід й спостережливість, а також рентгенівський транспортерний апарат «RAPISCAN-624».
Саме на підставі аналізу та оцінки ризиків автомобіль «MERCEDES VITO», в якому в якості пасажира знаходився зазначений громадянин, було переведено зі смуги руху «зелений коридор» на смугу руху «червоний коридор» для проведення спільного митно-прикордонного огляду транспортного засобу та особистих речей.
Після цього, за допомогою «RAPISCAN-624» в сумці-рюкзаку юнака було виявлено предмети, візуально схожі на грошові знаки. Як з’ясувалося при подальшому огляді цієї поклажі, в ній було сховано 88,4 тис. грн.
Громадянину було запропоновано пред’явити для митного контролю речі, що знаходяться при ньому. Саме так було виявлено інші валютні кошти.
Слід зазначити, що ні письмово, ні в усній формі зазначені кошти задекларовані громадянином не були.
Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбачених частиною 1 статті 483 Митного кодексу України.

ДФС України: з початку року кількість користувачів Інформаційного порталу ДФС склала понад 900 тис. осіб

Протягом січня-лютого 2015 року Інформаційним порталом Державної фіскальної служби України користувалися понад 904 тис. суб’єктів господарювання.
Одним з найпопулярніших сервісів, які функціонують на порталі, є надання виписки з Єдиного реєстру податкових накладних як покупцю, так і продавцю. З початку року опрацьовано більше 2 мільйонів таких запитів.
Не меншим попитом користується послуга з укладання договору з територіальними органами ДФС «Про визнання електронних документів» в електронній формі. Протягом січня – лютого 2015 року було укладено понад 223 тис. таких договорів з платниками податків.
Досить затребуваною серед користувачів залишається послуга щодо отримання інформації про наявність платника в Реєстрі платників ПДВ. За 2 місяці поточного року було надано 9,5 тис. відповідей на такі запити.
Крім того, з початку 2015 року Інформаційним порталом ДФС опрацьовано понад 58 тис. електронних повідомлень про відкриття/закриття рахунків платників податків у банках та інших фінансових установах.
Для інформаційної підтримки та технічної допомоги суб`єктам господарювання функціонує call – центр ДФС, яким з початку 2015 року надано понад 47,6 тис. відповідей з питань подання в електронному вигляді податкової звітності та реєстрації податкових накладних.

Щодо сплати акцизного податку при продажу нафтопродуктів

ГУ ДФС у Харківській області нагадує, що з 01.01.2015 запроваджено сплату акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів, зокрема, нафтопродуктів.
При цьому для підакцизних товарів, реалізованих відповідно до підпункту 213.1.9 Податкового кодексу України, ставки податку встановлюються за рішенням сільської, селищної або міської ради у відсотках від вартості (з ПДВ) у розмірі 5%. Незалежно від наявності прийнятих місцевими радами рішень, Податковим кодексом передбачена єдина ставка податку - 5%
Питання застосування положень Податкового кодексу України (ПК) в частині сплати акцизного податку при роздрібному продажу нафтопродуктів були розглянуті у листі ДФС України від 18.03.2015 № 9132/7/99-99-19-03-17.

Жителі Харківщини сплатили до державної казни 200 млн. грн. військового збору

Як відзначають в ГУ ДФС у Харківській області, зазначена сума надійшла від платників, які перебувають на обліку в ДПІ міста та області, з серпня 2014 року, коли почав нараховуватись військовий збір в Україні. З початку поточного року платники регіону вже встигли поповнити бюджет на 76 млн.грн.
У відомстві відмічають і позитивну динаміку надходжень – якщо у січні загальна сума склала 23,4 млн. грн, то вже у лютому надійшло близько 30 млн.грн., станом на 24 березня - 23 млн.гривень.
За словами співробітників фіскального відомства, така активна позиція жителів регіону приносить чималу користь і країні, і армії, які того потребують. А отже звертаються до усіх роботодавців, які виплачують своїм працівникам занижену заробітну плату і таким чином занижують військовий збір, своєчасно і в повному обсязі сплачувати відрахування з реальних заробітків працівників.
Нагадаємо, що з 13 березня набрав чинності Закон України, яким внесено зміни до порядку сплати військового збору. Відповідно до його норм відтепер підлягають оподаткуванню збором сума доходів, отриманих платником податку у вигляді процентів, дивіденти, доходи від операцій з валютними цінностями, за здані (продані) ним вторинну сировину, побутові відходи, брухт кольорових металів, інвестиційний прибуток тощо.

Чи переноситься право на нарахування податкової знижки за наслідками звітного податкового року на наступні податкові роки

Якщо платник податку до кінця податкового року, наступного за звітним не скористався правом на нарахування податкової знижки за наслідками звітного податкового року, таке право на наступні податкові роки не переноситься. Це визначено пп.166.4.3 п.166.4 ст.166 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VІ із змінами та доповненнями.
Нагадуємо, платник податку має право на податкову знижку за наслідками звітного податкового року;
Підстави для нарахування податкової знижки із зазначенням конкретних сум відображаються платником податку у річній податковій декларації, яка подається по 31 грудня включно наступного за звітним податкового року.

Як оподатковується дохід фізичної особи при отриманні товару зі знижкою від юридичної особи

Сума знижки включається до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку виключно у випадку, якщо дана знижка носить індивідуальний (персональний) характер.
Якщо знижка поширюється на будь – якого платника податку та не є індивідуальною, то сума такої знижки не включається до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку.
Нагадуємо, до складу загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку включається дохід, отриманий як додаткове благо у вигляді вартості безоплатно отриманих товарів (робіт, послуг), визначеної за правилами звичайної ціни, а також суми знижки звичайної ціни (вартості) товарів (робіт, послуг), індивідуально призначеної для такого платника податку, крім сум, зазначених у п.п 165.1.53 п. 165.1 ст. 165 Податкового кодексу України.
Порядок оподаткування податком на доходи фізичних осіб визначений розділом IV Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями.

Як відобразити в річній декларації про майновий стан та доходи ПДФО при отриманні інвестиційного прибутку лише в декількох місяцях звітного року

Розрахунок податкових зобов’язань з податку на доходи фізичних осіб, отриманих від операцій з інвестиційними активами здійснюється у додатку 3 до податкової декларації про майновий стан і доходи.
При цьому, незалежно від кількості місяців, в яких протягом року було отримано інвестиційний прибуток, до складу загального річного оподатковуваного доходу платника податку включається позитивне значення загального фінансового результату операцій з інвестиційними активами за наслідками такого звітного (податкового) року.
Порядок оподаткування інвестиційного прибутку встановлений п. 170.2 ст. 170 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями.

Доходи від двох роботодавців необхідно декларувати

«Доходи від двох роботодавців необхідно декларувати. Але не всім громадянам, а лише тим, які у минулому році отримували заробітну плату у зв’язку з трудовими відносинами та виплати за цивільно-правовими договорами від двох або більше податкових агентів, загальна сума яких перевищила 146160 гривень (120 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої на 1 січня звітного податкового року)», - нагадує начальник Куп`янської ОДПІ Олена Кухтіна.
Податок з таких виплат у минулому році вже сплачений, проте декларування доходів пов’язано із застосуванням двох ставок оподаткування: 15% ПДФО (до місячного доходу, що не перевищує 10 мінімальних зарплат) та 17% до доходу, що перевищує вказану суму.
Громадяни мають обов’язково до 1 травня 2015 року подати декларацію про майновий стан і доходи за місцем реєстрації (згідно з паспортними даними).
До Декларації необхідно подати додаток №7 «Розрахунок податкових зобов’язань з податку на доходи фізичних осіб згідно з пп. «є» п. 176.1 статті 176 розділу IV Податкового кодексу України».

Сплата зобов’язань з ПДВ – з електронного рахунку

«Сплата податку на додану вартість до бюджету за звітні періоди починаючи з лютого 2015 року / I квартал 2015 року повинна здійснюватися платником податку з рахунку в системі електронного адміністрування ПДВ у порядку, визначеному пунктом 200.2 статті 200 Податкового Кодексу», - зауважує начальник Куп`янської ОДПІ Олена Кухтіна.
Для сплати податку на додану вартість до бюджету з рахунку в системі електронного адміністрування ПДВ необхідно перерахувати з поточного рахунку платника на його рахунок в системі електронного адміністрування ПДВ, відкритий йому в Казначействі, суму коштів, що дорівнює сумі податкових зобов'язань, задекларованих ним до сплати в бюджет за відповідний звітний (податковий) період.
Таке перерахування на електронний рахунок платнику слід здійснювати не пізніше граничного строку для самостійної сплати податкових зобов'язань, зокрема, для сплати узгоджених податкових зобов'язань за звітний період лютий 2015 року - не пізніше 30 березня 2015 року.
Розрахунки з бюджетом після 01.02.2015 у зв'язку з поданням уточнюючих розрахунків, сплата податкових зобов'язань, визначених контролюючим органом, та сплата штрафних санкцій і пені здійснюються платником податку до бюджету не з електронного рахунку, а з власного поточного рахунку.
Тобто, з електронного рахунку погашаються суми податкових зобов'язань, задекларованих платником податку в податкових деклараціях з ПДВ за звітні (податкові) періоди з 01.02.2015, а суми податкових зобов'язань з ПДВ, які платник визначив в уточнюючих розрахунках до податкових декларацій з ПДВ, суми ПДВ, донараховані платнику контролюючим органом за результатами перевірок, суми штрафів та пені сплачуються не з електронного рахунку платника, а з його поточного рахунку.

Підприємства сфери послуг повинні застосовувати РРО

«З 1 січня 2015 року підприємствам, які здійснюють діяльність у сфері послуг за готівкові кошти необхідно проводити оплату за надані послуги через реєстратори розрахункових операцій (РРО)», - зауважує перший заступник начальника Куп`янської ОДПІ Наталія Калашнікова.
Такі РРО повинні забезпечувати надання електронних копій розрахункових документів і фіскальних звітних чеків.
Разом з тим, до 1 липня 2015 року для підприємств сфери послуг передбачено перехідний період. Так, тимчасово до 1 липня 2015 року такі суб'єкти господарювання звільняються від санкцій у разі проведення розрахунків у касах з оформленням прибуткових і видаткових касових ордерів.
Суб’єкти господарювання, які здійснюють торгівлю виключно за безготівковим розрахунком через банківські установи, що підтверджено відповідними виписками з банківських рахунків РРО не застосовують.
Вимога щодо застосування РРО в сфері послуг передбачена Законом України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи» від 28.12.14 №71-VIII.

Нарахування ЕСВ, якщо фізична особа працює за сумісництвом (неосновне місце роботи)

Основне місце роботи - це місце роботи, де працівник працює на підставі укладеного трудового договору, де знаходиться (оформлена) його трудова книжка, до якої вноситься відповідний запис про роботу.
На осіб, які працюють за сумісництвом, трудові книжки ведуться тільки за місцем основної роботи.
Отже, для сумісників базою нарахування єдиного внеску є фактично нарахована заробітна плата незалежно від її розміру. При цьому роботодавець має право отримати від такого сумісника підтвердження про місце основної роботи.
Наприклад: Заробітна плата сумісника в січні 2015 року - 900 грн.
Нарахований єдиний внесок за ставкою (умовно) 36,76%. складає – 330,84 грн (900 х 36,76%),
Утриманий єдиний внесок за ставкою 3,6% складає - у розмірі 32,40 грн. (900 х 3,6%).
Зазначений порядок визначений листом ДФС України від 14.02.15 № 4979/7/99-99-17-03-01-17 "Про застосування норм законодавства".

За наявності ліцензії на продаж алкогольних напоїв, окрему ліцензію на роздрібну торгівлю пивом з 1 липня п.р. придбавати не потрібно

Якщо у суб'єкта господарювання є ліцензія на продаж алкогольних напоїв, то окрема ліцензія на роздрібну торгівлю пивом не потрібна.
Відповідно до понять, визначених у пп.14.1.144 п.14.1 ст.14 Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року №2755-VI зі змінами та доповненнями (далі - Кодекс), пиво - це насичений діоксидом вуглецю пінистий напій, отриманий під час бродіння охмеленого сусла пивними дріжджами, який зазначений у товарній позиції 2203 згідно з УКТ ЗЕД.
Поняття алкогольні напої визначені в 14.1.5 п.14.1 ст.14 Кодексу, згідно з яким алкогольні напої - це продукти, одержані шляхом спиртового бродіння цукровмісних матеріалів або виготовлені на основі харчових спиртів з вмістом спирту етилового понад 0,5 відсотка об'ємних одиниць, які зазначені у товарних позиціях 2203, 2204, 2205, 2206, 2208 згідно з УКТ ЗЕД, а також з вмістом спирту етилового 8,5 відсотка об'ємних одиниць та більше, які зазначені у товарних позиціях 2103 90 30 00, 2106 90 згідно з УКТ ЗЕД.
Отже, пиво відноситься до алкогольних напоїв, а роздрібна торгівля алкогольними напоями (крім столових вин) може здійснюватися суб'єктами господарювання всіх форм власності, у тому числі їх виробниками, за наявності у них ліцензій.
Норма щодо віднесення пива до алкогольних напоїв почне діяти з 1 липня 2015 року. (Роз'яснення, ДФС України, від 11.03.2015)

До складу витрат підприємця на загальній системі оподаткування суми сплачених податків та ліцензій не відносяться

Пунктом 177.4 ст. 177 Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року № 2755-VI зі змінами та доповненнями визначено перелік витрат, безпосередньо пов’язаних з отриманням доходів фізичною особою – підприємцем від провадження господарської діяльності на загальній системі оподаткування. Однак, даний перелік не містить сплачених податків, зборів (крім суми єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування) та витрат, понесених фізичною особою – підприємцем на придбання ліцензій, інших спеціальних дозволів, виданих державними органами для провадження господарської діяльності.
Отже, фізична особа – підприємець на загальній системі оподаткування не має право включити до складу своїх витрат суму сплачених податків, зборів (крім суми єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування) та витрат, понесених на придбання ліцензій, інших спеціальних дозволів, виданих державними органами для провадження господарської діяльності.

Сервіс «Декларування он-лайн» допоможе швидко заповнити декларацію

Згідно з п. 49.3 ст. 49 Податкового кодексу України податкова декларація подається за вибором платника податків в один із таких способів:
а) особисто платником податків або уповноваженою на це особою;
б) надсилається поштою з повідомленням про вручення та описом вкладення;
в) засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації електронного підпису підзвітних осіб у порядку, визначеному законодавством.
Отже, в необхідний термін до 1 травня заповнити декларацію про доходи за звітний рік можна за допомогою електронного кабінету платника податку, який розміщено на головній сторінці сайту Державної фіскальної служби України у розділі «Декларування он-лайн» (sfs.gov.ua). При цьому обов’язковою умовою такого заповнення є наявність індивідуального цифрового підпису.
Шановні платники податків! Для зручності та швидкості подання звітності користуйтесь сервісом «Декларування он-лайн». Це збереже Ваш час та позбавить від зайвого клопоту.

ДФС України: протягом січня – лютого 2015 року зовнішньоторговельний обіг України склав понад 12 млрд. дол. США

Протягом перших двох місяців поточного року Україна здійснювала зовнішньоторговельні операції з партнерами із 193 країн світу. Загальний зовнішньоторговельний обіг нашої країни у січні – лютому 2015 року склав понад 12 млрд. дол. США.
Експорт товарів з початку року склав 6 млрд. дол. США, з яких до країн Євросоюзу експортовано 36 відс., до країн СНД – 17 відс. товарів.
У розрізі товарних груп найбільші суми сплаченого до державного бюджету мита з експорту забезпечено з відходів та брухту чорних металів та шихтових зливків (70 відс. від загальної суми мита), великої рогатої худоби (15 відс.) та насіння льону (10 відс.).
У січні – лютому 2015 року Україною імпортовано товарів на понад 6 млрд. дол. США. Частка товарів з країн ЄС та СНД у загальному обсязі імпорту склала 40 відс. та 26 відс. відповідно.
Найбільші надходження мита від імпортних операцій у бюджет країни забезпечено по нафті та нафтопродуктах (19,7 відс. від загального обсягу сплаченого мита), автомобілях легкових та інших моторних транспортних засобах (4,8 відс.) та вугіллі кам`яному, антрациті (4,5 відс.).

Оподаткування відсотків за депозитами

Змінами до Податкового кодексу України (далі - Кодекс), внесеними Законом України від 28.12.2014 р. № 71-VIII, передбачено підвищення ставки оподаткування пасивних доходів з 15 до 20 відсотків (крім дивідендів по акціях та корпоративних прав, нарахованих резидентами - платниками податку на прибуток підприємств).
Так, п. 167.1 ст. 167 Кодексу встановлено ставку оподаткування у розмірі 15 відсотків бази оподаткування щодо нарахованих (виплачених, наданих) доходів, крім випадків, визначених у пунктах 167.2 - 167.5 цієї статті Кодексу.
Відповідно до пп. 167.5.1 п. 167.5 ст. 167 Кодексу ставку податку до бази оподаткування встановлено у розмірі 20 відсотків для пасивних доходів, у тому числі нарахованих у вигляді дивідендів по акціях та/або інвестиційних сертифікатах, що виплачуються інститутами спільного інвестування (крім зазначених у пп. 167.5.2 цього пункту).
Згідно з пп. 167.5.3 п. 167.5 ст. 167 Кодексу для цілей розділу IV Кодексу термін «пасивні доходи» означає, зокрема, такі доходи:
проценти на поточний або депозитний (вкладний) банківський рахунок;
проценти на вклад (депозит) у кредитних спілках;
інші проценти (у тому числі дисконтні доходи);
процентний або дисконтний дохід за іменним ощадним (депозитним) сертифікатом;
плата (відсотки), що розподіляється відповідно до пайових членських внесків членів кредитної спілки.

На Слобожанщині до бюджету додатково надійшло більше 43 мільйонів гривень ЄСВ

За лютий поточного року, платники єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування Харківського регіону перерахували на рахунки Держказначейства 679,3 мільйонів гривень, що більше на 55,6 млн.грн. в порівнянні з лютим 2014 року.
Як зазначають фахівці управління доходів і зборів з фізичних осіб ГУ ДФС у Харківській області, додатково до бюджету спрямовано більше 43,0 мільйонів гривень ЄСВ. Індикативний показник ДФС України у лютому виконано на 106,8 %.
Усього з початку року до бюджету надійшло 1 млрд. 270 млн.гривень.
У фіскальному відомстві області відзначають, що виконання зобов’язань зі сплати єдиного внеску на загальнодержавне соціальне страхування – це, перш за все, своєчасні пенсії та соціальні гарантії, зокрема, захист на випадок безробіття та від нещасних випадків й професійних захворювань, а також тимчасової втрати працездатності.
Наразі на Слобожанщині щомісячно подають звіти та сплачують єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування близько 40 тисяч платників.

Інформація про платників із податковим боргом оприлюднюватиметься на офіційному сайті ДФС

Міністерство фінансів України наказом від 13.02.2015 р. № 67 затвердило:
• форму інформації щодо сплати податків суб'єктами природних монополій і суб'єктами господарювання, які є платниками рентної плати за користування надрами;
• форму інформації щодо суб'єктів господарювання, які мають податковий борг.
Відомості за приведеними формами збиратимуться й оприлюднюватимуться Державною фіскальною службою України щомісяця не пізніше 10 числа місяця, що настає за звітним, на офіційному веб-порталі Державної фіскальної служби України.

Безплатне надання електронних ключів

У складі інформаційно-довідкового департаменту ДФС України функціонує Акредитований центр сертифікації ключів (АЦСК ІДД), метою діяльності якого є безплатне надання послуг електронного цифрового підпису (ЕЦП) органам державної влади, органам місцевого самоврядування, підприємствам, установам та організаціям усіх форм власності, іншим суб’єктами господарської діяльності й фізичним особам.
Робота АЦСК ІДД забезпечується сучасним програмно-технічним комплексом, у складі якого використовуються унікальні програмно-апаратні рішення, що забезпечують високий рівень надійності захисту інформації.

Види послуг, що надаються АЦСК ІДД

До послуг ЕЦП, які надаються АЦСК ІДД, належать:
• реєстрація заявників;
• надання в користування надійних засобів ЕЦП;
• допомога при генерації відкритих та особистих ключів;
• обслуговування посилених сертифікатів ключів заявників, що включає сертифікацію відкритих ключів заявників, розповсюдження й зберігання посилених сертифікатів ключів, управління статусом посилених сертифікатів ключів ы розповсюдження інформації про статус сертифікатів ключів;
• надання послуги фіксування часу;
• консультаційні послуги за зверненням підписувачів.
АЦСК ІДД знаходиться за адресою: м. Куп`янськ, вул. Харківська, 99, каб.3, телефон: 7-86-77.

Отримали подарунок від профспілкової організації? Оподаткуйте

Згідно з п.п.165.1.39 п.165.1 ст.165 розд. IV Податкового кодексу України (далі – ПКУ) до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку не включається вартість дарунків (а також призів переможцям та призерам спортивних змагань), якщо їх вартість не перевищує 50 відсотків однієї мінімальної заробітної плати (у розрахунку на місяць), встановленої на 1 січня звітного податкового року, за винятком грошових виплат у будь-якій сумі.
Якщо додаткові блага надаються у негрошовій формі, сума податку об’єкта оподаткування обчислюється за правилами, визначеними п. 164.5 ст. 164 ПКУ.
Під час нарахування (надання) доходів у будь-якій негрошовій формі базою оподаткування є вартість такого доходу, розрахована за звичайними цінами, правила визначення яких встановлені згідно з ПКУ, помножена на коефіцієнт, який обчислюється за такою формулою: К = 100: (100 - Сп), де К – коефіцієнт, Сп – ставка податку, встановлена для таких доходів на момент їх нарахування.

Податковий компроміс: особливості застосування

Згідно із п. 1 підрозділу 92 розділу ХХ Податкового кодексу України (далі – ПКУ) податковий компроміс - це режим звільнення від юридичної відповідальності платників податків та/або їх посадових (службових) осіб за заниження податкових зобов’язань з податку на прибуток підприємств та/або податку на додану вартість за будь-які податкові періоди до 01.04.2014 з урахуванням строків давності, встановлених статтею 102 ПКУ.
Платник податків, який вирішив скористатися процедурою податкового компромісу, під час дії податкового компромісу за такі податкові періоди має право подати відповідні уточнюючі розрахунки податкових зобов’язань з податку на прибуток підприємств та/або податку на додану вартість, в яких визначає суму завищення витрат, що враховуються при визначенні об’єкта оподаткування податком на прибуток підприємств та/або суму завищення податкового кредиту з податку на додану вартість.

Без РРО - продаж квитків на відвідування культурно-спортивних і видовищних закладів

Відповідно до п. 1 ст. 3 Закону України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (далі – Закон) суб’єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або в безготівковій формі (із застосуванням платіжних карток, платіжних чеків, жетонів тощо), при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, а також операції з приймання готівки для подальшого її переказу, зобов’язані проводити розрахункові операції на повну суму покупки (надання послуги) через зареєстровані, опломбовані у встановленому порядку та переведені у фіскальний режим роботи реєстратори розрахункових операцій з роздрукуванням відповідних розрахункових документів, що підтверджують виконання розрахункових операцій, або у випадках, передбачених Законом, із застосуванням зареєстрованих у встановленому порядку розрахункових книжок.
Водночас п. 4 ст. 9 Закону визначено, що реєстратори розрахункових операцій та розрахункові книжки не застосовуються при продажу квитків на відвідування культурно-спортивних і видовищних закладів.
Просмотров: 427 | Добавил: Елена8203 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Форма входа

Поиск

Последние события
Сообщения форума
  • Аккумулятор (2)
  • Автомобильная Сигнализация для авто (1)
  • послуги митного брокера в Харкові (0)
  • Объявления
    [28.03.2024]
    Лук оптом (0)
    [10.12.2023]
    товары оптом от производителя (0)
    [12.07.2023]
    Металлические кровати с доставкой оптом (0)


    Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0


    Купянск ОЛХ

    Основные теги
    живот похудение Тайские в бёдрах травы БЫСТРО похудения селетер таблетки без диет лицо убрать сильный возбудитель виагра женская женский возбудитель виагра виагра сильнодействущая купить возбудитель виагра для мужчин возбудители купить виагру как возбудить девушку капли возбуждающие тара запчасти работа 2-комнатная квартира бизнес Упаковка flat bottom плазменная резка токарные работы ГШП капролон пакеты возбудители для мужчин возбудитель желания Возбудители для двоих возбудитель капли Возбудители для мужчин и женщин возбудитель конский автобусы Фрезерные работы Газовая резка металла инфракрасные обогреватели конвектор дом дизайн интерьера дизайн квартиры дизайн студии заказать дизайн интерьера автовышки и автокраны база металлопроката листовой прокат металлопрокат опт розница вертикальная литьевая машина ВЛМ гидравлический шприцевой пресс литьевая машина для пластмасс поставщик тд там продажа недвижимости листовой металлопрокат Агентство недвижимости Днепр ремонт гидравлического оборудования купить гидропресс лента ФУМ риелтор Днепр зашита маски маски для лица. фабричный пошив. купить Днепр листовая сталь ваш карниз газовая резка обработка металлов кваритра в Днепре под заказ диета диеты Китайские отзывы похудеть витамины лекарства средства упражнения оборудование арматура вентиляционное компоненты конвейеры лабораторное кип насосы высоковольтное инструмент

     

    Купянский городской портал © 2024