Купянский городской портал! Среда, 08.05.2024, 22:37
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Путеводитель

Последние фото

Общая статистика
Интернет магазин: 
Форум-тем/сообщ: 542/2924
Коментарии: 835
Фото: 418
Новости: 1051
Файлов для скачивания: 5
Статей:897
Сайтов в каталоге: 970
Объявлений: 15
Игр: 219
Записей в гостевой: 36
FAQ: 1
Новости Украины: 107
Видео: 9105

Последние статьи
[15.09.2020][Мои статьи]
Увага! Важлива інформація (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
ТОП 6 запитань стосовно використання програмних реєстраторів розрахункових операцій (5)
[15.09.2020][Мои статьи]
До уваги платників земельного податку! Інформація про нормативну грошову оцінку земель розміщена на офіційному вебпорталі ДПС (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
Податкова знижка для внутрішньо переміщених осіб (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
З початку року надійшло 9,8 млрд грн ЄСВ (0)

Купянск
Главная » 2016 » Октябрь » 2 » Салтівська ОДПІ інформує. Новини від 02.10.2016 р.
14:23
Салтівська ОДПІ інформує. Новини від 02.10.2016 р.
Роман Насіров зустрівся з Міністром торгівлі США Пенні Пріцкер

Голова Державної фіскальної служби України Роман Насіров взяв участь у зустрічі з Міністром торгівлі США Пенні Пріцкер та представниками американського бізнесу. Відбулось обговорення співпраці між країнами у митній та податковій сферах.
Під час зустрічі Роман Насіров повідомив про зміни, що відбулися в роботі фіскальної служби, та очікуваний результат від реформ.
«Завдяки реформам ДФС вдалося відчутно покращити роботу митних органів та спростити митні процедури. Ми докладаємо всіх зусиль, аби зробити вітчизняне податкове законодавство і податкову службу більше наближеними до платників податків», - зазначив Голова ДФС.
Він також нагадав, що Україна та США підписали Угоду про взаємну допомогу між митними адміністраціями обох країн, в Україні працювала технічна місія США. «Представники делегації США надали технічні рекомендації щодо реформ на українській митниці, за якими ми рухаємося».

На Харківщині податківці навчали місцевих майстрів хенд-мейда як відкрити власний бізнес

Індустрія хендмейду в Україні в останні часи набула масового поширення. З'явилось багато ярмарків і виставок, де можна придбати ексклюзивні іграшки, статуетки або прикраси. А стійке прагнення українців купувати хендмейд робить цей напрямок цікавим і перспективним в плані заробітку. Відкриваються інтернет-магазини, власні авторські сайти, майстри авторських виробів виходять в он-лайн. Але така торгівля повинна здійснюватись в рамках правого поля.
Саме для такої категорії творчих громадян, які планують відкрити інтернет-майданчики для продажу власних виробів, і були проведені індивідуальні консультації від співробітників ГУ ДФС у Харківській області.
Фахівець ознайомила початківців – підприємців з діючими системами оподаткування, проінформувала щодо податків, які необхідно сплачувати, за якими ставками та у який термін. Розповіла, які сучасні електронні сервіси для обслуговування своїх платників пропонує фіскальна служба України. Співробітник висловила впевненість, що отримана інформація стане майстрам у нагоді, а їх вироби будуть приносити радість покупцям.
В головному управлінні фіскальної служби відзначили, що консультації відбулися в рамках співпраці з Харківським обласним центром зайнятості, з яким податківці співпрацюють вже більше року, беручи участь у семінарах та консультуючи майбутніх бізнесменів.
Представники Місії EUВAM вивчали потреби у професійній підготовці працівників ДФС

Основні потреби працівників Державної фіскальної служби України у напрямі професійної підготовки розглядалися під час робочої зустрічі керівництва Департаменту спеціалізованої підготовки та кінологічного забезпечення ДФС з представниками Місії EUBAM. Зустріч відбувалася в штаб-квартирі Місії в Одесі у рамках 11 фази діяльності Місії EUВAM.
Учасники обговорили плани та перспективи подальшої співпраці задля покращення процесу підвищення професійної компетентності кадрів для митниць ДФС, зокрема, розглядалася можливість залучення експертів EUВAM для участі у семінарах, тренінгах на базі Департаменту СПКЗ ДФС, а також залучення фахівців ДФС до участі у заходах EUBAM разом з експертами Місії. Також визначено пріоритети спільної роботи на майбутнє.
Представники Місії EUВAM запевнили, що і надалі будуть надавати підтримку Державній фіскальній службі України в процесі реформування.
У свою чергу, фахівці Департаменту подякували Місії EUВAM за плідне і конструктивне співробітництво та запевнили міжнародних експертів у подальшому підвищенні якості підготовки особового складу ДФС з метою приведення стандартів роботи до відповідних норм ЄС.

Платникам податків Львівщини відшкодовано 690 млн. грн. ПДВ

Протягом січня-серпня 2016 року платникам податків Львівщини відшкодовано 690 млн. грн.. податку на додану вартість при заявлених до відшкодування 717,3 млн. гривень.
Завдяки функціонуванню системи електронного адміністрування ПДВ бюджетне відшкодування здійснюється оперативно, в хронологічному порядку відповідно до черговості.
«Мені було приємно почути сьогодні від керівництва компанії «Фуджікура», що з митницею зараз проблем немає, з податковою зараз проблем немає, ПДВ повертається вчасно. Тобто жодних проблем немає», – заявив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман сьогодні, 30 вересня, під час відкриття нової лінії заводу електрообладнання і автозапчастин компанії Fujikura у рамках візиту Урядової делегації до Львівщини.

Роман Насіров: Львівська митниця – один з лідерів серед учасників експерименту з розвитку інфраструктурних об’єктів

Ефективна діяльність Львівської митниці дозволила протягом дії експерименту спрямувати на розвиток соціальної сфери регіону 594,9 млн. грн. Ці кошти становлять 50 відс. від загальної суми перевиконань щомісячних планових митних платежів, які у рамках впровадженого на митницях експерименту спрямовуються у спеціальні фонди регіональних бюджетів. Про це розповів Голова ДФС Роман Насіров під час перебування у складі урядової делегації з робочим візитом у Львівській області.
«Започаткований експеримент дає суттєві результати і приклад цьому – будівництво нової дороги Н13 на Львівщині. Завдяки підтримці платниками податків ідеї експерименту, їх сумлінному декларуванню та сплаті митних платежів, нам вдалося спрямувати на розвиток інфраструктури регіонів понад 1,4 млрд. грн.», – зазначив Роман Насіров.
За словами керівника ДФС, Львівська митниця з перших місяців дії експерименту займала лідируючу позицію серед інших учасників експерименту.

Консультативна місія Європейського Союзу надасть 323 комплекти аналізаторів для посилення боротьби з контрабандою наркотиків

З метою вдосконалення роботи Державної фіскальної служби України щодо виявлення та аналізу наркотиків і речовин, що використовуються для їх виготовлення, 26-29 вересня 2016 року Консультативна місія ЄС (КМЄС) в Україні провела два курси тренінгів.
Ці заходи стали черговим підтвердженням підтримки України з боку європейських донорів (EUBAM, Група з підтримки для України в ЄС, Представництво ЄС в Україні, Twinning-проекти, Deutsche Gesellschaft für Internazionale Zusammenarbeit) та інших міжнародних партнерів.
Учасниками тренінгів стали 50 співробітників митниці з усієї країни.
«Ми вдячні нашим колегам за дієву підтримку процесів реформування митниці та підвищення її технічного і кадрового потенціалу. Це безумовно сприятиме підвищенню якості роботи наших фахівців з протидії контрабанді наркотиків та зміцнить захист кордонів нашої країни», - зазначив в.о. директора Департаменту боротьби з митними правопорушеннями ДФС Дмитро Горячов.

Роман Насіров ознайомиться з ходом будівництва дороги Львів - Самбір – Ужгород

Голова Державної фіскальної служби України Роман Насіров у складі урядової делегації під головуванням Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана перебуває з робочим візитом у Львівській області.
Роман Насіров візьме участь у ряді заходів, в тому числі ознайомиться з ходом будівництва-реконструкції дороги Н13 Львів - Самбір - Ужгород. Ремонт та реконструкція дороги відбувається за рахунок коштів, отриманих від перевиконання Львівською митницею щомісячних планових митних платежів.
Нагадаємо, з вересня минулого року в Україні реалізується безпрецедентний експеримент, спрямований на розвиток інфраструктури регіонів, - 50% від суми перевиконання щомісячних планових митних платежів направляється у спеціальні фонди відповідних регіональних бюджетів. Пілотний проект торкнувся спочатку Одеської, Волинської, Львівської та Чернівецької областей, а в січні цього року до нього приєднався Київ.

Реєстр неприбуткових організацій та установ в Електронному кабінеті платника

Державна фіскальна служба України повідомляє про доопрацювання електронного сервісу Електронний кабінет платника (оновлена версія) в частині розширення функціональних можливостей режиму «Інформація з реєстрів». Зокрема, створено нову вкладку «Реєстр неприбуткових організацій та установ», що забезпечує оприлюднення та пошук даних щодо платників податків, яких включено до нового Реєстру неприбуткових установ та організацій (інформація оприлюднюється відповідно до пункту 12 Постанови Кабінету Міністрів України від 13 липня 2016 р. №440 «Про затвердження Порядку ведення Реєстру неприбуткових установ та організацій, включення неприбуткових установ та організацій до Реєстру та виключення з Реєстру»).
Також найближчим часом за допомогою електронного сервісу «Електронний кабінет платника» (оновлена версія) буде надано можливість подання реєстраційної заяви за формою 1-РН в електронному вигляді.

Податковою міліцією затримано організатора підпільного цеху, який виготовляв отруйний «алкоголь»

Працівники податкової міліції Харківщини спільно зі співробітниками прокуратури та СБУ області ліквідували цех з незаконного виготовлення лікеро-горілчаних виробів, через діяльність якого постраждало більше півсотні громадян.
У рамках кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 204 Кримінального кодексу України, працівники слідчо-оперативних підрозділів податкової міліції встановили, що 27-річний харків’янин здійснював незаконне виготовлення горілки та коньяку. Для свого бізнесу чоловік використовував метиловий спирт. Розбавляючи його з водою, чоловік розливав «алкоголь» у пляшки та тетрапаки.
Чоловік знав, що купує метиловий (технічний) спирт. Згідно з оперативними даними, за порадою постачальника він з подільниками встановив у гаражі і квартирі обладнання для очищення води, через яке проганялася сировина. Після цього зловмисники змішували цю рідину з водою з-під крана. Так, бізнесмен та його подільники встигли переслати сурогат, який продавали по 250 грн. за 10 л, у п'ять регіонів України.
У середу, 28 вересня, були затримані організатор і три подільники організатора у виготовленні неякісного алкоголю в великому обсязі. Їм буде оголошено про підозру за статтею 204 частини 3 КК України

Мирослав Продан: Норвезькі компанії не мають проблем з митним оформленням риби та морепродуктів

Норвезькі компанії не мають проблемних питань із визначенням митної вартості риби та морепродуктів, які експортуються в Україну. Про це заявив в.о. заступника Голови ДФС Мирослав Продан під час першого засідання українсько-норвезької Міжурядової комісії з питань співробітництва у галузі торгівлі, підприємництва та економіки, яке відбулося в м. Осло.
За його словами, протягом січня-серпня поточного року в Україну з Норвегії імпортовано риби та морепродуктів на суму 77 млн. дол. США, що становить 78% від усього імпорту з Норвегії.
«Відсутність системних проблем з митною оцінкою риби та морепродуктів з Норвегії підтверджує позитивна тенденція щодо митного оформлення цих товарів порівняно з минулим роком. Так, на 5,1% зросла кількість товарів, оформлених за 1 методом, тобто за ціною контракту, та на 27,1% – товарів, ввезених по прямому контракту», – зазначив Мирослав Продан.
Водночас частка товарів, що імпортуються через посередників залишається значною, що робить такі зовнішньоекономічні операції непрозорими та ризиковими. Посадовець також наголосив, що у разі виникнення будь-яких спірних питань ДФС готова до всебічного та об’єктивного розгляду таких звернень виключно в рамках національного законодавства та міжнародних зобов’язань.

Роман Насіров: Завдяки впровадженню нових сервісів вдалося покращити показники роботи ДФС

З червня 2015 року розпочато системні реформи ДФС, які було узгоджено з МВФ та схвалено Урядом, та які фактично є дорожньою картою у стратегії реформування ДФС на 2 роки. Про це повідомив Голова Державної фіскальної служби України Роман Насіров під час засідання Уряду.
Він підкреслив, що серед найбільш важливих нововведень – електронізація сервісів, спрощення та покращення умов ведення бізнесу.
Зокрема, з лютого 2016 року запрацював в оновленому вигляді Електронний кабінет платника податків. Наразі кількість користувачів досягла 3,3 млн осіб. Крім того, в квітні цього року запроваджена Система електронного адміністрування реалізації пального (СЕАРП). Кількість платників акцизного податку з реалізації пального становить майже 4,5 тис.
«Основним результатом роботи Системи електронного адміністрування реалізації пального є збільшення надходжень акцизного податку. Зокрема, за квітень-серпень 2016 року надійшло 18 млрд грн., що на 7,5 млрд грн. більше, ніж за аналогічний період минулого року», - підкреслив очільник ДФС.

Роман Насіров: ДФС реалізовує всі завдання Уряду

ДФС постійно наповнює державний бюджет з рекордними обсягами податкових і митних надходжень та виконує завдання, поставлені Кабінетом Міністрів України. Про це повідомив Голова Державної фіскальної служби України Роман Насіров під час засідання Уряду.
Зокрема, серед останніх реалізованих проектів – запуск Єдиного вікна на митниці. ДФС повністю підготовила та запровадила програмне забезпечення для функціонування «Єдиного вікна», провела навчання для адміністраторів суміжних контролюючих служб та надала доступ до єдиної бази даних.
«З 1 серпня 2016 року за принципом «Єдиного вікна» оформлено понад 3500 митних декларацій», - зазначив Роман Насіров.
«Єдине вікно» дозволяє спростити проходження процедур при оформлені митних декларацій та автоматизує процес обміну інформацією з контролюючими службами», - додав Роман Насіров.

Представники Консультативної місії Європейського Союзу відвідали тренінг "Інструменти ефективного управління"

Представники Консультативної Місії Європейського Союзу з реформування сектору цивільної безпеки в Україні (КМЄС) відвідали з робочим візитом Департамент спеціалізованої підготовки та кінологічного забезпечення ДФС.
У ході візиту представники Місії ознайомилися з процесом спеціальної та спеціалізованої підготовки, що проводиться фахівцями департаменту, з його структурою, матеріально-технічною базою, основними напрямами діяльності, зокрема, застосування сучасних інформаційних технологій у роботі.
Крім того, експерти КМЄС відвідали тренінг «Інструменти ефективного управління», який проводили фахівці Департаменту для керівників, заступників керівників відділів (секторів) структурних підрозділів територіальних органів ГУ ДФС.
Представники фіскальної служби та КМЄС також обговорили питання подальшої співпраці у рамках спеціалізованої підготовки з управління персоналом.

Тетяна Пажитнова: Кадрові підрозділи ДФС впроваджують нові підходи до управління персоналом
Нові підходи до організації управління персоналом та реформування кадрової політики – такі ключові питання практичного семінару для керівників кадрових підрозділів, про це повідомила директор Департаменту кадрової політики та роботи з персоналом ДФС Тетяна Пажитнова, яка модерувала захід.
«З метою вивчення актуальних проблем удосконалення управління персоналом та кадрового менеджменту, впровадження нового законодавства з питань державної служби та обміну досвідом Департамент кадрової політики та роботи з персоналом ДФС проводить практичний семінар для керівників підрозділів», - зазначила керівник Департаменту. Семінар відбувся на базі Центру перепідготовки та підвищення кваліфікації керівних кадрів (м. Київ). На думку керівника Департаменту кадрової політики та роботи з персоналом ДФС подібні семінари повинні бути системними та регулярними, саме в такому випадку вони будуть найбільш ефективними та корисними.

Попередити та роз’яснити – у фіскальній службі Харківської області особлива увага профілактичній роботі з упередження корупційних проявів

З метою запобігання вчинення посадовими особами ГУ ДФС у Харківській області та його територіальних органів корупційних діянь та інших правопорушень, пов’язаних з корупцією, з початку року співробітниками УВБ проведено 814 профілактичних заходів. Це зокрема, більше 200 бесід в колективах, лекцій та роз’яснювальних бесід.
Також, з початку 2016 року у пресі та мережі Інтернет розміщено 219 інформаційних матеріалів, на телебаченні та радіо - понад 200 виступів.
Крім того, з початку року управлінням проведено 159 службових перевірок, пов'язаних зі службовою діяльністю підрозділів ДФС Харківської області, в тому числі 106 за зверненнями громадян та юридичних осіб та 53 за ініціативою працівників УВБ на підставі отриманої оперативної інформації.
За результатами проведених службових перевірок інформація підтвердилася у 48 випадках (36- за зверненнями громадян і юридичних осіб).

В Україну намагалися ввезти шпигунські пристрої

В пункті пропуску «Тополі» в ході спільних оперативних заходів співробітниками Харківської митниці ДФС та УСБУ в Харківській області було виявлено 8 брелоків, які можуть являтися спеціальними технічними засобами негласного отримання інформації.
Предмети правопорушення були приховані у валізі серед особистих речей громадянина України, який прямував до України потягом сполученням «Баку-Харків».
За даним фактом складений протокол про порушення митних правил за частиною 1 статті 483 Митного кодексу України.

Керівник фіскальної служби регіону Микола Рибаков разом з бізнесом та громадськістю обговорили проблемні питання

Підприємці, представники громадських організацій, депутатського корпусу, засобів масової інформації та керівництво фіскальної служби регіону і районних податкових інспекцій зустрілися, щоб разом обговорити проблемні питання, які виникають під час діяльності бізнесу.
Зареєструватися для участі в заході мав змогу кожен бажаючий, адже оголошення щодо його проведення були і на сайті ГУ ДФС у Харківській області, і на власній сторінці «Facebook».
Захід відбувся за ініціативи начальника ГУ ДФС області Миколи Рибакова, який і запросив підприємців до фіскальної служби на зустріч з податківцями.
«Неможливо вирішити проблему, коли ти не знаєш про неї. Такі зустрічі допомагають нам з’ясувати причини виникнення спірних ситуацій, врегулювати їх, разом знайти шляхи вирішення», - відзначив Микола Рибаков.
Зустріч відбувалась у форматі запитання-відповідь. Запрошені представники бізнесу та громадськості мали змогу поставити запитання безпосередньо тому фахівцю, який відповідає за цей напрямок роботи. А це і питання щодо реєстрації платником ПДВ, і роботи щодо протидії податковим правопорушенням, і діяльності так званих «наливайок» та продажу неліцензованих алкогольних напоїв тощо. Були пропозиції і щодо покращення обслуговування платників. Пропонували присутні також розширити перелік функцій та послуг, які надає сьогодні громадянам фіскальна служба, зокрема Центри обслуговування платників.

Фахівці фіскальної служби регіону обговорили з громадськістю шляхи протидії незаконній торгівлі алкоголем

«Червоною стрічкою» під час заходу пройшла тема боротьби з «наливайками» та незаконною торгівлею алкогольними виробами.
Разом з податківцями ці важливі питання обговорювали члени Громадської ради при ГУ ДФС у Харківській області, фахівці ГУ Держпродспоживчої служби та Харківської міської ради, науковці.
Як було відзначено під час заходу, сьогодні наведення ладу у торгівлі алкогольними виробами є однією із важливіших задач. Адже деякі недбайливі реалізатори за маревом наживи здійснюють продаж неякісних або навіть фальсифікованих горілчаних виробів без дозвільних документів. Не цураються вони торгувати «оковитою» й біля дитячих закладів. Протистояти цьому негативному явищу вирішили разом представники влади та громадськості.
Тож за результатами заходу було прийнято рішення щодо розробки плану дій та здійснення спільних заходів, направлених на боротьбу з незаконною торгівлею алкогольними виробами та проведення відповідної роз’яснювальної роботи.

Що є базою оподаткування ПДФО для доходів в іноземній валюті

ГУ ДФС у Харківській області повідомляє, що відповідно до п. 164.3 ст. 164 розділу IV ПКУ при визначенні бази оподаткування враховуються всі доходи платника податку, отримані ним як у грошовій, так і не грошовій формах.
Згідно із п. 164.4 ст. 164 ПКУ під час нарахування (отримання) доходів, отриманих у вигляді валютних цінностей або інших активів (вартість яких виражена в іноземній валюті або міжнародних розрахункових одиницях), такі доходи перераховуються у гривні за валютним курсом Національного банку України, що діє на момент нарахування (отримання) таких доходів.
Враховуючи вищевикладене, базою оподаткування податком на доходи фізичних осіб для доходів, які отримані платником податку в іноземній валюті, є ці доходи, що перераховані у гривню за валютним курсом Національного банку України, який діяв на момент нарахування (отримання) таких доходів.

Уряд супроводжуватиме кожну інвестицію

Про це заявив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час церемонії відкриття заводу електрообладнання і автозапчастин компанії Fujikura.
«Я вірю у те, що великих підприємств буде ставати все більше. Уряд сьогодні приділяє серйозну увагу кожному такому проекту. Ми будемо супроводжувати кожне підприємство, щоб кожна інвестиція, яка прийшла в економіку країни, була успішною. Моя вимога до всіх контролюючих структур, які іноді не дають нормально працювати: близько не наближайтеся до працюючих підприємств», — сказав Володимир Гройсман.
Він наголосив, що контролюючі органи мають працювати на відстані, працювати інтелектуально.
«Робіть усе для того, щоб усі інвестиції були успішними. Тому що від успіху наших інвестицій залежить успіх нашої держави. Нам потрібно стимулювати промисловість, нам потрібно завойовувати нові ринки. Тому пріоритетом уряду є створення механізму і для залучення та супроводження інвестицій, і для стимулювання нашого експортного потенціалу», — зазначив голова українського уряду.
На його думку, Україна має серйозні можливості стати економічно сильною країною.
«Я би хотів, щоб за найближчі 4-5 років ми стали країною з сильною національною економікою. Це наше завдання. Ми будемо інвестувати у якість життя українців, у нашу міць, оборону, безпеку і комфорт життя кожної людини», — додав Прем’єр-міністр.

Україна і Люксембург підписали угоду про уникнення подвійного оподаткування

Зі слів міністра фінансів Олександра Данилюка, обидві країни чекали підписання цієї угоди понад 20 років.
Документ підписали міністр фінансів Олександр Данилюк і Посол Люксембургу в Україні Мішель Праншер-Томассіні.
«Ми переглядаємо всі двосторонні конвенції про уникнення подвійного оподаткування. Наша стратегія — переглянути всі ці угоди. Це позначиться на інвестиційному кліматі України», — зазначив Олександр Данилюк.
Як повідомлялось, у березні поточного року Міністерство фінансів України анонсувало проведення переговорів про перегляд конвенцій про подвійне оподаткування з Голландією, Великобританією, Бельгією, Швейцарією та Австрією.

Документальні перевірки

ДФС України зазначено, що рішення про проведення документальної позапланової перевірки, у тому числі за зверненням платника податків, приймається у порядку, встановленому п. 78.4 ст. 78 Податкового кодексу, з урахуванням положень п. 78.2 ст. 78 Кодексу та п. 3 розділу II Закону України від 28.12.2014 р. № 71-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи». В інших випадках ініціювання контролюючим органом позапланової перевірки не допускається.

Мінсоцполітики планує ввести пенсійну накопичувальну систему з 2017 року

Про це повідомив віце-прем’єр-міністр Павло Розенко в прямому ефірі ЕспресоTV.
У Міністерстві соціальної політики назвали зазначену реформу пріоритетом та розраховують на підтримку змін до пенсійної системи з боку уряду та народних депутатів.
Зміни до пенсійної системи сприятимуть розвитку економіки у цілому.
Друга проблема, яку вони хочуть вирішити, полягає у позбавленні Пенсійного фонду не властивих для нього виплат.
Також віце-премєр-міністр розповів про реформування системи соціальної допомоги і пільг.
«Ми дуже серйозно очистили систему пільг. В першу чергу, це стосується питань пільгозабезпечення чиновників. На сьогодні жоден чиновник і жоден державний діяч не отримає пільг. Другий крок, який був зроблений, — це прив’язка пільг до рівня доходів громадян», — зазначив Розенко
За словами віце-премєр-міністр пільги надаються тільки тим, хто реально їх потребує, тобто найменш захищеним верствам населення.

Салтівська ОДПІ нагадує: подавати повідомлення про прийняття на роботу поштою не можна!

Шановні роботодавці! Звертаємо вашу увагу на те, що – Постанова №413 не містить норми щодо подання страхувальником повідомлення про прийняття працівника на роботу поштою
Відповідно до норм постанови КМУ від 17.06.2015 р. №413 повідомлення про прийняття працівника на роботу подається власником підприємства, установи, організації або уповноваженим ним органом (особою) чи фізичною особою до територіальних органів ДФС за місцем обліку їх як платника ЄСВ до початку роботи працівника за укладеним трудовим договором одним із таких способів:
засобами електронного зв’язку з використанням ЕЦП відповідальних осіб відповідно до вимог законодавства у сфері електронного документообігу та електронного підпису;
на паперових носіях разом з копією в електронній формі;
на паперових носіях, якщо трудові договори укладено не більше ніж із п’ятьма особами.
Наголошуємо - Постанова №413 не містить норми щодо подання страхувальником повідомлення про прийняття працівника на роботу поштою.

Чергову схему ухилення від сплати податків ліквідовано

Працівниками податкової міліції Дніпропетровської області в рамках проведення операції «Урожай-2016» ліквідовано незаконну діяльність групи осіб, спрямовану на ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах.
Встановлено, що ухилення від сплати податків здійснювалися при експортних операціях сільгосппродукції.
На підставі ухвал суду проведено обшуки за місцями реєстрації, знаходження, проживання фігурантів провадження, а також в офісних приміщеннях, що належать та використовують фігурантами.
За результатами обшуків вилучено мобільні телефони, документацію та 485 тонн ячменю орієнтовною вартістю 2 млн. грн. Слідчі дії тривають.

Адміністрування по-новому

Електронні системи ДФС з адміністрування податків обслуговуватиме окреме підприємство.
Про це сьогодні під час зустрічі з підприємцями повідомив заступник міністра фінансів Євген Капінус. Зі слів чиновника, однією з найбільших проблем бізнесу є адміністрування та обслуговування податкових ставок. Капінус наголосив, що представники бізнесу повинні якнайменше зустрічатися з державними службовцями. «Було вирішено разом з комітетом вивести з-під ДФС електронні системи і створити окреме підприємство», – пояснив заступник міністра.

Міністр фінансів встановив ключові показники ефективності в реформі ДФС

27 вересня Міністр фінансів Олександр Данилюк затвердив та надіслав Голові Державної Фіскальної Служби ключові показники ефективності (Key Performance Indicators —КРІ) в реформі ДФС.
КРІ були надіслані разом із листом Міністра фінансів до Голови ДФС, де визначаються стратегічні цілі та завдання на 2016-2017 роки. Відповідна практика існує у багатьох країнах Європи, наприклад, Франції та Великобританії.
Результатом реформи ДФС має бути реальний позитивний ефект, відчутний для бізнесу. Для того, щоб досягти цього ефекту та виміряти його, Міністр фінансів встановив конкретні завдання по кожному з основних напрямів.
Одним із КРІ є регулярна оцінка задоволеності платників податків роботою ДФС. Те, наскільки бізнес задоволений роботою ДФС, і буде найкращим індикатором реформи.
Голова ДФС має щомісячно звітувати про виконання цих КРІ та оприлюднювати ці звіти на сайті ДФС. Мінфін також буде оприлюднювати звіти ДФС на офіційному сайті Міністерства. Це дасть можливість абсолютно кожному контролювати ДФС у проведені реформи.

Торгівля пивом в палатках, кіосках, павільйонах і РРО

Відповідно до ст. 17 Закону України від 19 грудня 1995 року № 481/95-BP «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» із змінами і доповненнями (далі – Закон № 481) до суб’єктів господарювання застосовуються фінансові санкції у вигляді штрафів, зокрема у разі продажу пива у невизначених для цього місцях торгівлі.
Постановою Кабінету Міністрів України від 30 липня 1996 року № 854 «Про затвердження правил роздрібної торгівлі алкогольними напоями» встановлено, що суб’єкт господарювання зобов’язаний забезпечити стан приміщень для роздрібної торгівлі алкогольними напоями згідно із санітарно-технічними, санітарно-гігієнічними, технологічними, протипожежними та іншими нормами, а також можливість використання електронних платіжних засобів під час здійснення розрахунків за продані товари відповідно до законодавства. Суб’єкт господарювання повинен мати торговельне приміщення (будівлю) площею не менш як 20 кв. метрів, обладнане відповідним торговельно-технологічним устаткуванням (вітрини, прилавки, пристінні гірки тощо), охоронною і протипожежною сигналізацією, з достатнім освітленням, опаленням і вентиляцією, а у випадках, передбачених законодавством, забезпечити умови для застосування реєстраторів розрахункових операцій, зберігання матеріальних цінностей.
До суб’єктів господарювання при здійсненні ними торгівлі виключно пивом у приміщеннях або будівлях (об’єктах (закладах) ресторанного господарства, магазинах, павільйонах, кіосках тощо) без обмеження площі, обладнаних реєстраторами розрахункових операцій (незалежно від їх кількості), не застосовуються штрафні санкції за продаж пива як за торгівлю у невизначених для цього місцях торгівлі відповідно до ст. 17 Закону № 481.
Забороняється продаж пива з лотків, розкладок, стендів, у палатках та інших пунктах продажу товарів, які розташовані поза торговими приміщеннями (будівлями) та не обладнані реєстраторами розрахункових операцій.

Чи потрібно подавати уточнюючий податковий розрахунок (форма № 1ДФ), якщо у розділі II звітності неправильно відображено суму виплаченого доходу? Чи передбачено за таке порушення штрафні санкції?

Порядком заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, затвердженого наказом Мінфіну України від 13.01.2015 р. № 4, передбачено надання уточнюючого податкового розрахунку (форма № 1ДФ). Відображення даних у податковому розрахунку (форма № 1ДФ) здійснюється на підставі даних бухгалтерського обліку юридичної особи. У разі зазначення недостовірних даних податковий агент зобов’язаний провести коригування зазначеної звітності.
Податковий розрахунок (форма № 1ДФ) може подаватися як за звітний період, так і за попередні періоди.
Коригування показників розділу II «Військовий збір» проводиться так: для виключення помилкового рядка з попередньо введеної інформації у рядку «Військовий збір — виключення****» потрібно повторити всі графи помилкового рядка, а в рядку «Військовий збір» відобразити правильну інформацію.
При цьому у разі якщо уточнюючий податковий розрахунок (форма № 1ДФ) подається після закінчення строку його подання, то до такого платника застосовується штраф у розмірі 510 грн. Ті самі дії, вчинені платником податків, до якого протягом року було застосовано штраф за таке саме порушення, — тягнуть за собою накладення штрафу у розмірі 1020 грн. (п. 119.2 Податкового кодексу України).

Застосування касового апарату платника єдиного податку ІІ та ІІІ групи на ринках

Відповідно до п. 6 ст. 9 Закону України від 06.07.95 року №265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» РРО та розрахункові книжки не застосовуються при продажу товарів (наданні послуг) фізичними особами – підприємцями, які належать згідно з Податковим кодексом України до груп платників єдиного податку, що не застосовують РРО. Крім того, РРО та РК не застосовуються при здійсненні фізичними особами торгівлі продуктовими або промисловими товарами за готівкові кошти на ринках (п. 9 ст. 9 Закону №265).
Відповідно до п. 296.10 ст. 296 Податкового кодексу України РРО не застосовуються платниками єдиного податку другої і третьої груп (фізичні особи – підприємці) незалежно від обраного виду діяльності, обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує 1 млн. грн. У разі перевищення у календарному році обсягу доходу понад 1 млн. грн. застосування РРО для такого платника єдиного податку є обов’язковим.
Застосування РРО розпочинається з першого числа першого місяця кварталу, наступного за виникненням такого перевищення, та продовжується в усіх наступних податкових періодів протягом дії свідоцтва платника єдиного податку.
Таким чином, при здійсненні діяльності на ринку фізичні особи – підприємці – платники єдиного податку другої і третьої груп, обсяг доходу яких протягом календарного року менше 1 млн. грн., не зобов’язані застосовувати РРО, проте у разі якщо обсяг їх доходу більше 1 млн. грн., такі підприємці зобов’язані застосовувати РРО відповідно до зазначених вимог Податкового кодексу України.

Відповідальність за несплату податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки

Податкове зобов'язання за звітний рік з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, сплачується фізичними особами протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення.
Якщо суму грошового зобов'язання розраховує контролюючий орган, платник податків не несе відповідальності за своєчасність, достовірність та повноту нарахування такої суми, проте несе відповідальність за своєчасне і повне погашення нарахованого узгодженого грошового зобов'язання і має право оскаржити зазначену суму в порядку, встановленому ПКУ (п. 54.5 ст . 54 ПКУ).
Тобто фізична особа - платник податків притягується до відповідальності у разі несплати узгодженої суми грошового зобов'язання протягом строків, визначених ПКУ.

Парламент хоче запровадити "нульове" декларування з 2018 року

Комітет з питань запобігання і протидії корупції заслухав та обговорив інформацію Голови Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики Южаніної Н.П. щодо законодавчої ініціативи впровадження так званої «нульової декларації»
Як зазначалося під час обговорення, під «нульовою декларацією» слід розуміти певний механізм декларування раніше не задекларованого майна і стягнення з власника певних коштів за здійснення такої декларації.
За результатами обговорення членами Комітету запропоновано створити робочу групу щодо напрацювання проекту Закону про нульову декларацію, до складу якої увійдуть народні депутати – члени Комітету Верховної Ради України з питань запобігання і протидії корупції та Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики.

За який період контролюючі органи можуть проводити документальну перевірку СГ?

Обмежень щодо періоду, за який контролюючі органи проводять перевірки платників податків, чинним законодавством не встановлено.
У разі проведення документальної (планової, позапланової) перевірки платник податків зобов’язаний надати посадовим (службовим) особам контролюючих органів у повному обсязі всі документи, що належать або пов’язані з предметом перевірки та зберігання яких регламентується діючими нормативно-правовими актами. При цьому грошове зобов’язання платника податків визначається контролюючим органом лише за визначені Податковим кодексом України періоди.

Чи застосовується термін позовної давності (1095 днів) для нарахування пені за порушення резидентами строків розрахунків у сфері ЗЕД?

Так, застосування контролюючими органами санкцій за порушення законодавства у сфері зовнішньоекономічної діяльності, в тому числі нарахування пені за порушення строків розрахунків, повинно здійснюватись з урахуванням терміну позовної давності (1095 днів).
З якого періоду розпочинається відлік законодавчо встановленого строку розрахунків при здійсненні імпортних операцій та з якої дати розпочинається та припиняється нарахування пені за порушення термінів таких розрахунків?

Відлік законодавчо встановленого строку розрахунків починається з наступного календарного дня після здійснення авансового платежу, виставлення векселя на користь постачальника товару, що імпортується, або при застосуванні розрахунків у формі документарного акредитива з моменту здійснення банком платежу на користь нерезидента.
При цьому у разі порушення законодавчо встановленого строку надходження товару за імпортним договором нарахування пені розпочинається з першого дня після закінчення такого строку та здійснюється за кожний день прострочення, включаючи день здійснення імпорту товару з увезенням його на територію України, надання робіт, послуг, що підтверджується оформленням митної декларації чи інших документів, які використовуються при митному оформленні або засвідчують виконання нерезидентом робіт, надання послуг.

Чи потрібно аптекам, які здійснюють діяльність на підставі ліцензій на право роздрібної торгівлі лікарськими засобами, отримувати окремі ліцензії для реалізації спирту етилового, який зареєстровано як лікарський засіб?

Відповідно до абз. 12 ст. 14 Закону України від 19 грудня 1995 року № 481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва i обігу спирту етилового, коньячного i плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» зі змінами та доповненнями (далі – Закон № 481) роздрібна торгівля спиртом етиловим, коньячним і плодовим, спиртом етиловим ректифікованим виноградним, спиртом етиловим ректифікованим плодовим забороняється. Водночас спирт етиловий, який використовується як лікарський засіб, та спиртові або водно-спиртові настої реалізуються вроздріб тільки через аптеки у флаконах з медичного скла об’ємом не більше ніж 100 куб. сантиметрів, крім таких лікарських засобів, як бальзами (абз. 2 ст. 14 Закону № 481).
При цьому норми Закону № 481 не передбачають такого виду ліцензій, як ліцензії на право роздрібної торгівлі спиртом.
Відповідно до п. 1.6 Розділу І Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з виробництва лікарських засобів, оптової, роздрібної торгівлі лікарськими засобами (далі-Ліцензійні умови), затверджених наказом Міністерства охорони здоров’я від 31.10.2011 № 723, який зареєстровано в Міністерстві юстиції України 07.12.2011 за № 1420/20158, приймання документів, що подаються для одержання ліцензії на право виробництва, оптову та роздрібну торгівлю лікарськими засобами, видача, переоформлення, анулювання ліцензій, видача дублікатів ліцензій, ведення ліцензійних справ і ліцензійних реєстрів, контроль у межах своєї компетенції за додержанням ліцензіатами цих Ліцензійних умов, видача розпоряджень про усунення порушень цих Ліцензійних умов проводяться Державною службою України з лікарських засобів (далі - Держлікслужба України), тому питання щодо необхідності отримання додаткових ліцензій у разі реалізації аптеками спирту етилового, який зареєстровано як лікарський засіб, належить до компетенції Держлікслужби України.

Які заборони та обмеження встановлено щодо переміщення (пересилання) окремих видів товарів у міжнародних поштових та експрес-відправленнях?

Забороняється переміщення (пересилання) в міжнародних поштових та експрес-відправленнях:
товарів, заборонених Митним кодексом України (далі – МКУ) та іншими законодавчими актами України відповідно до ввезення на митну територію України або вивезення з цієї території;
товарів, щодо яких відсутні відповідні дозвільні документи, у разі застосування заходів нетарифного регулювання зовнішньоекономічної діяльності;
товарів, відправлених з порушенням митних правил;
товарів, які за результатами проведення видів контролю, зазначених у частині першій ст. 319 МКУ, не можуть бути пропущені через митний кордон України;
товарів (одяг, взуття тощо), що були у використанні та перебувають у брудному стані, які за своїми ознаками можуть становити небезпеку для працівників поштового зв’язку, без документів про проведену фумігацію;
товарів, що підпадають під визначення 1 - 24 груп УКТ ЗЕД, які переміщуються (пересилаються) на адресу громадян, крім продуктів харчування загальною вагою не більше 10 кілограмів в упаковці виробника.
Забороняється переміщення (пересилання) в міжнародних поштових відправленнях товарів, заборонених до пересилання відповідно до актів Всесвітнього поштового союзу, а також товарів, відправлених з порушенням вимог нормативно-правових актів з питань надання послуг поштового зв’язку.

Номер гарячої лінії антикорупційного сервісу «Пульс» - (044)284-00-07

Салтівська ОДПІ вкотре нагадує номер гарячої лінії антикорупційного сервісу «Пульс» - (044)284-00-07.
За вказаним номером громадяни та суб’єкти господарювання мають можливість повідомити про неправомірні дії або бездіяльність працівників Державної фіскальної служби, про можливі корупційні дії з їхнього боку. Інформація приймається цілодобово.

Який штраф передбачено, якщо роздруковане Z-звіт без обов’язкових реквізитів

Відсутність обов’язкового реквізиту у звітному чеку може свідчити про аналогічне порушення вимог змісту розрахункового документа (касового чека).
За порушення цих вимог передбачено відповідальність у вигляді фінансової санкції згідно з п. 1 ст. 17 Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» від 06.07.1995 р. № 265/95-ВР (далі — Закон про РРО) у разі встановлення протягом календарного року в ході перевірки факту, зокрема, не роздрукування відповідного розрахункового документа, що підтверджує виконання розрахункової операції:
учинене вперше — 1 грн.;
за кожне наступне вчинене порушення — 100% вартості проданих з порушеннями, установленими п. 1 ст. 17 Закону про РРО, товарів (послуг).

За яких умов благодійна допомога переселенцям з АТО не оподатковується

До оподатковуваного доходу не включається благодійна допомога в будь-якій сумі (вартості), виплаченій (наданій), зокрема, благодійником — юридичною особою на користь фізичних осіб, які мешкають (мешкали) на території населених пунктів, де проводиться (проводилася) АТО, та/або вимушено покинули місце проживання у зв'язку з проведенням АТО в таких населених пунктах за умови дотримання норм пп. 170.7.8 ПКУ. При цьому обов'язок щодо контролю за цільовим використанням коштів набувачами допомоги покладається на благодійника — юридичну особу.
Набувач благодійної допомоги зобов'язаний підтвердити благодійнику — юридичній особі статус переселенця чи те, що він проживає на території населених пунктів, де проводиться (проводилася) АТО. Тобто набувач благодійної допомоги має бути ідентифікований.
Сума благодійної допомоги, що надається благодійником — юридичною особою на користь платника податку, відображається в податковому розрахунку за формою № 1-ДФ під ознакою доходу «169».

За неподання або несвоєчасне подання Звіту про використання доходів (прибутків) неприбутковою організацією передбачено штраф

Як пояснила начальник управління податків і зборів з юридичних осіб Салтівської ОДПІ Оксана Шкарлетова, відповідно до п. 46.2 ПКУ, неприбуткові підприємства, установи й організації, визначені п. 133.4 ПКУ, подають Звіт про використання доходів (прибутків) неприбуткової організації за формою, затвердженою наказом Мінфіну України від 17.06.2016 р. № 553, у строки, передбачені для подання податкової декларації з податку на прибуток підприємств.
Зокрема неподання або несвоєчасне подання платником податків чи іншими особами, зобов’язаними нараховувати й сплачувати податки, збори, податкових декларацій (розрахунків), тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 170 грн., за кожне таке неподання або несвоєчасне подання. Ті самі дії, учинені платником податків, до якого протягом року було застосовано штраф за таке порушення, тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 1020 грн. за кожне таке неподання або несвоєчасне подання (п. 120.1 ПКУ).
Зважаючи на викладене, за неподання або несвоєчасне подання до контролюючих органів податкової декларації (розрахунку) платник податків сплачує штраф у розмірі 170 грн, за кожне таке неподання або несвоєчасне подання з урахуванням п. 49.2 ПКУ.

Яка кількість українців заплатить податок на нерухомість

У поточному році податок на нерухоме майно заплатять понад 350 тис. фізичних осіб. Саме такій кількості громадян нараховане податкові зобов’язання по податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, повідомив директор департаменту податків та зборів з фізичних осіб ДФС Павло Дроняк.
За його словами, платники заплатять до бюджету податок майже за 454 тис. об’єктів житлової нерухомості за ставками, визначеними в 2015 році. Громадянам вручено понад 440 тис. податкових повідомлень-рішень про сплату податку. «До кінця року ми очікуємо надходження в бюджет понад 250 млн. грн. податку», – зазначив Павло Дроняк.
У разі незгоди з визначеною в податковому повідомленні сумою податку громадяни мають право звернутися до податкового органу за місцем реєстрації та провести звірку даних. Однак зробити це вони мають протягом 60 днів з дня отримання податкового повідомлення, адже по завершенні цього терміну за несплачений податок вже буде нараховуватися пеня. Звернутися в податкову інспекцію повинні й ті особи, які проживають на території України, але мають житлову нерухомість на території ВЕЗ «Крим». Вони зобов’язані задекларувати таке майно для визначення загальної бази і отримання пільги по сплаті податку.

Наскільки надійний ваш бізнес-партнер?

Цю інформацію ви легко можете отримати на офіційному веб-порталі ДФС України. В цьому вам допоможе діючий електронний сервіс «Дізнайся більше про свого бізнес-партнера».
Згаданий сервіс надає можливість за кодом ЄДРПОУ отримати інформацію про назву платника податків та про його перебування на обліку в органах державної фіскальної служби.
Окрім цього, можна перевірити надійність ділових партнерів, як фізичних так і юридичних осіб, у частині сумлінності сплати ними податків до бюджету, тобто наявності чи відсутності податкового боргу. Для цього достатньо знати код ЄДРПОУ (для юридичної особи), реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичної особи) або точну назву партнера, ввести відому інформацію в одне з відповідних полів. За отриманими даними система здійснить пошук з баз даних, доступних для публічного використання та повідомить про результати пошуку.
Оновлення інформації на сайті щодо стану розрахунків платника податків з бюджетом відбувається щоденно, крім вихідних та святкових днів, після проведення розрахунків зведених показників у центральній базі даних за результатами попереднього банківського дня.

Чи звільняється від обкладення акцизним податком імпорт спирту етилового для виготовлення алкогольних напоїв

ДФС у Закарпатській області на своєму офіційному веб-сайті повідомляє: використання алкогольних напоїв, які класифікуються в товарній позиції 2208 «Спирт етиловий неденатурований з концентрацiєю спирту менш як 80 об.%; спиртовi дистиляти та спиртнi напої, одержанi шляхом перегонки, лiкери та iншi напої, що мiстять спирт» згідно з УКТ ЗЕД, як сировини для виготовлення та розливу алкогольних напоїв чинним законодавством не передбачено.
Отже, звільнення від обкладення акцизним податком, передбачене пп. 213.3.6 ПКУ, не поширюється на операції з імпортування алкогольних напоїв.

Адміністрування по-новому

Електронні системи ДФС з адміністрування податків обслуговуватиме окреме підприємство.
Про це сьогодні під час зустрічі з підприємцями повідомив заступник міністра фінансів Євген Капінус. Зі слів чиновника, однією з найбільших проблем бізнесу є адміністрування та обслуговування податкових ставок. Капінус наголосив, що представники бізнесу повинні якнайменше зустрічатися з державними службовцями. «Було вирішено разом з комітетом вивести з-під ДФС електронні системи і створити окреме підприємство», – пояснив заступник міністра.

Завдяки реформі офісу великих платників збільшено надходження до бюджету

Про це повідомив Голова Державної фіскальної служби України Роман Насіров.
Завдяки реформуванню Офісу великих платників податків значно збільшилися надходження до бюджету. Зокрема, за 8 місяців поточного великими платниками податків, що обслуговуються в Офісі, сплачено до державного бюджету 137,6 млрд. гривень.
Він відзначив, що з травня 2015 року по Офісу постійно спостерігається тенденція росту платежів до Держбюджету. Якщо у 2015 році середньомісячний збір платежів становив 13,6 млрд. гривень, то в 2016 році — 17,2 млрд. гривень.
«Високі показники досягнуті за рахунок постійного удосконалення системи адміністрування податків та зборів в Офісі великих платників. Реформування Офісу великих платників податків передбачає якісно новий рівень обслуговування бізнесу. Ця реформа відбувається відповідно до кращих міжнародних практик, за підтримки МВФ і Міністерства фінансів США», — зазначив Роман Насіров.
Реформа Офісу передбачає, зокрема, реформування Центрального офісу та створення на його базі єдиної юридичної особи, що забезпечить єдиний підхід до всіх платників. Центральний офіс матиме сім управлінь в регіонах України та п’ять відділень. Таким чином компанія-платник зможе обрати за зручністю будь-яке відділення, в якому обслуговуватиметься.

Особистий кабінет — можливості без меж

«Проведення реформ є важливим чинником стійкого зростання України та запорукою майбутньої макроекономічної стабільності. Державна фіскальна служба реалізує низку необхідних реформ, які були узгоджені з МВФ та є необхідними для отримання фінансової підтримки з боку цієї організації», — наголошує Роман Насіров. А реформи, у свою чергу, спрямовані на спрощення митних процедур, удосконалення сервісів, налагодження ефективного діалогу між платниками податків та службою.
Цього року вперше в режимі онлайн запрацював електронний кабінет платника. Зокрема, відкрилися нові можливості з адміністрування ПДВ. Тепер можна отримати в режимі онлайн дані реєстру платників ПДВ. Крім того, є змога надіслати в електронному вигляді заявку на реєстрацію платником ПДВ і запит для отримання виписки з реєстру платників цього податку. Можна також подивитися дані про стан розрахунків з бюджетом; зареєструвати податкові накладні та/або розрахунок коригування у Єдиному реєстрі податкових накладних. З’явився доступ до сервісу системи «Електронного адміністрування ПДВ»: можна переглянути проведені операції в системі СЕА ПДВ та отримати інформацію про рух коштів на електронний рахунок. У середньому щоденно в Єдиному реєстрі податкових накладних реєструється 600 тисяч податкових накладних та розрахунків коригування. Максимально за добу реєструється близько 2 млн. податкових накладних та розрахунків коригування.

Система сигналізує

Після того, як Система електронного адміністрування ПДВ довела свою ефективність, впроваджено ще один важливий сервіс — Система електронного адміністрування реалізації пального. Обидві системи мають органічно поєднуватися і доповнювати одна одну. Це дає змогу фахівцям служби не тільки ретельно проаналізувати інформацію стосовно кожного платника податків і не дати жодної можливості для маніпуляцій, а й запобігти ризикам. Так, планується в автоматичному режимі через той самий кабінет платника податків, коли система аналізує і бачить невідповідність одних даних іншим, надсилати повідомлення платнику, фактично інформуючи його про розбіжності в інформації. Тобто фахівці податкової служби ще до перевірки завдяки електронній системі готові інформувати платників податків про наявні ризики і дати їм час ці ризики усунути.
Система електронного адміністрування ПДВ не вносить кардинальних змін до загальних принципів справляння ПДВ, затверджених Податковим кодесом України. Норми Кодексу, що визначають коло платників ПДВ, об’єкт оподаткування, принципи формування податкових зобов’язань та податкового кредиту, залишаються незмінними. Однією зі складових СЕА ПДВ є електронні ПДВ-рахунки. Саме за допомогою ПДВ-рахунків здійснюється безперервний та ефективний контроль за формуванням та відшкодуванням ПДВ.

Відкриття бізнесу в Україні

З 1 січня 2016 року процедура реєстрації бізнесу максимально спрощена. Відтепер усі реєстраційні дії згідно із законом мають бути виконані протягом 24 год. з моменту подання необхідного пакета документів. Зрозуміло, що за фактом цей термін дотримується не завжди. Тому експерти радять враховувати те, що реєстрація бізнесу в Україні займатиме більше часу — реєстратор може витратити на оформлення документів близько двох — трьох робочих днів.
Не варто також забувати, що займатиме певний час і підготовка документів юристом. Якщо заздалегідь окреслити всі деталі — визначитися з назвою компанії, розміром статутного фонду, адресою, КВЕДами, підготувати паспорти та ІПН засновників, то підготовка статутних документів триватиме один день.
Крім того, слід пам’ятати, що коли реєстрація відбулася, процес оформлення бізнесу на цьому не закінчується. Потрібно ще замовити печатку, завірити у нотаріуса картку зразка підписів, відкрити рахунок у банку. У підсумку мінімально реєстрація триватиме три дні. Якщо ж підприємець ще оформляє статус платника ПДВ/єдиного податку, то на це знадобиться ще пару днів.
Отже, реально в Україні бізнес можна оформити за п’ять — сім робочих днів.
Щодо вартості реєстрація обійдеться приблизно в 2000 — 2500 грн. (якщо один засновник і юридична особа — ТОВ або ПП). При складніших формах підприємства вартість послуг буде більшою. До цієї суми входять (ціни приблизні): послуги юриста (1200 грн.); довіреність (300 грн.); печатка (300 грн.); картка зразка підписів (300 грн.); відкриття рахунку (400 грн.). Реєстраційний збір безпосередньо для реєстратора відсутній.

«Акциз-2016»: вилучено скрапленого газу на 408 тис. грн.

Працівниками податкової міліції міста Києва в рамках проведення операції "Акциз-2016" встановлено факт реалізації скрапленого газу громадянином Чернігівської області без державної реєстрації.
В ході проведених заходів вилучено та передано на відповідальне зберігання газовий модуль (350 тис. грн.) та 4,5 тис. літрів скрапленого газу (58 тис. грн.) загальною орієнтовною вартістю 408 тис. гривень.

«Фантом» затримав чергову партію зимового одягу та взуття загальною вартістю понад 646 тис. грн.

Співробітниками спецпідрозділу «Фантом» на КПВВ «Мар’їнка» було зупинено для огляду автомобіль VOLKSWAGEN TRANSPORTER з реєстрацією в Донецькій області, який рухався в бік тимчасово непідконтрольних територій. 43-річний водій повідомив, що здійснює перевезення особистих речей.
Однак, в результаті поглибленого огляду автомобіля було виявлено 26 об’ємних пакунків в яких знаходились одяг та взуття: зимові та осінні куртки, кофти, плаття, постільна білизна, жіноче та чоловіче взуття, без слідів носіння. Загальна орієнтовна вартість вантажу складає 646 400 грн.
Встановлено, що вказані товари призначались для подальшої реалізації на непідконтрольній території України. За даним фактом складено протокол про вчинення адміністративного правопорушення передбаченого ч. 1 ст. 204-3 КУпАП.

Як визначається «мінімальний страховий внесок»

Відповідно до п. 5 частини 1 ст. 1 Закону України від 8 липня 2010 року № 2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» зі змінами та доповненнями «мінімальний страховий внесок» - сума єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, що визначається розрахункове як добуток мінімального розміру заробітної плати на розмір внеску, встановлений законом на місяць, за який нараховується заробітна плата (дохід), та підлягає сплаті щомісяця.
Просмотров: 451 | Добавил: Margo_Ko | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Форма входа

Поиск

Последние события
Сообщения форума
  • Аккумулятор (2)
  • Автомобильная Сигнализация для авто (1)
  • послуги митного брокера в Харкові (0)
  • Объявления
    [28.03.2024]
    Лук оптом (0)
    [10.12.2023]
    товары оптом от производителя (0)
    [12.07.2023]
    Металлические кровати с доставкой оптом (0)


    Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0


    Купянск ОЛХ

    Основные теги
    живот похудение Тайские в бёдрах травы БЫСТРО похудения селетер таблетки без диет лицо убрать сильный возбудитель виагра женская женский возбудитель виагра виагра сильнодействущая купить возбудитель виагра для мужчин возбудители купить виагру как возбудить девушку капли возбуждающие тара запчасти работа 2-комнатная квартира бизнес Упаковка flat bottom плазменная резка токарные работы ГШП капролон пакеты возбудители для мужчин возбудитель желания Возбудители для двоих возбудитель капли Возбудители для мужчин и женщин возбудитель конский автобусы Фрезерные работы Газовая резка металла инфракрасные обогреватели конвектор дом дизайн интерьера дизайн квартиры дизайн студии заказать дизайн интерьера автовышки и автокраны база металлопроката листовой прокат металлопрокат опт розница вертикальная литьевая машина ВЛМ гидравлический шприцевой пресс литьевая машина для пластмасс поставщик тд там продажа недвижимости листовой металлопрокат Агентство недвижимости Днепр ремонт гидравлического оборудования купить гидропресс лента ФУМ риелтор Днепр зашита маски маски для лица. фабричный пошив. купить Днепр листовая сталь ваш карниз газовая резка обработка металлов кваритра в Днепре под заказ диета диеты Китайские отзывы похудеть витамины лекарства средства упражнения оборудование арматура вентиляционное компоненты конвейеры лабораторное кип насосы высоковольтное инструмент

     

    Купянский городской портал © 2024