Купянский городской портал! Вторник, 21.05.2024, 01:32
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Путеводитель

Последние фото

Общая статистика
Интернет магазин: 
Форум-тем/сообщ: 542/2924
Коментарии: 835
Фото: 418
Новости: 1051
Файлов для скачивания: 5
Статей:897
Сайтов в каталоге: 970
Объявлений: 15
Игр: 219
Записей в гостевой: 36
FAQ: 1
Новости Украины: 107
Видео: 9105

Последние статьи
[15.09.2020][Мои статьи]
Увага! Важлива інформація (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
ТОП 6 запитань стосовно використання програмних реєстраторів розрахункових операцій (5)
[15.09.2020][Мои статьи]
До уваги платників земельного податку! Інформація про нормативну грошову оцінку земель розміщена на офіційному вебпорталі ДПС (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
Податкова знижка для внутрішньо переміщених осіб (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
З початку року надійшло 9,8 млрд грн ЄСВ (0)

Купянск
Главная » 2013 » Май » 27 » Податок на нерухомість: хто і за що платитиме під час Інтернет – конференції розповіла начальник Куп`янської ОДПІ Олена Кухтіна.
23:46
Податок на нерухомість: хто і за що платитиме під час Інтернет – конференції розповіла начальник Куп`янської ОДПІ Олена Кухтіна.

Хто є платником податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки?

 

Відповідно до положень Податкового кодексу України платниками податку на нерухомість є фізичні та юридичні особи – власники об’єктів житлової нерухомості, у тому числі нерезиденти.


Які об’єкти житлової нерухомості не оподатковуються?

 

Законодавством визначено перелік об’єктів житлової нерухомості, які не є об’єктом оподаткування зазначеним податком. Це:

- об’єкти житлової нерухомості, які перебувають у власності держави або територіальних громад (їх спільній власності);

- об’єкти житлової нерухомості, які розташовані в зонах відчуження та безумовного (обов’язкового) відселення, визначені законом;

- будівлі дитячих будинків сімейного типу;

- садовий або дачний будинок, але не більше одного такого об’єкту на одного платника податку;
- об’єкти житлової нерухомості, які належать багатодітним сім’ям та прийомним сім’ям, у яких виховується троє та більше дітей, але не більше одного такого об’єкта на сім’ю;




Які існують пільги зі сплати податку на нерухоме майно?

 

Податковим кодексом України передбачено пільги зі сплати податку. Так, база оподаткування об'єкта житлової нерухомості, що перебуває у власності фізичної особи – платника податку, зменшується:

- для квартири – на 120 кв. метрів;

- для будинку – на  250 кв. метрів.

Така пільга надаватиметься один раз за базовий податковий (звітний) період – календарний рік – і застосовуватиметься до об'єкта житлової нерухомості, в якій фізичну особу – платника податку зареєстровано в установленому законом порядку. Податковим кодексом передбачено, що власники декількох житлових об'єктів нерухомості для застосування пільги можуть обрати ту житлову площу, тобто ту квартиру чи будинок, на яку припадає більше пільгових метрів. Слід зауважити, що законодавство гарантує пільгу лише на один об'єкт нерухомості.

 

Якщо у власності громадянина дві квартири, наприклад, по 55 та 45 кв. метрів. Чи буде він сплачувати податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки?

 

Діючим законодавством передбачено пільгу – зменшення бази оподаткування об’єкта житлової нерухомості на 120 кв. метрів для однієї квартири, що знаходиться у власності громадянина. Тобто, якщо у фізичної особи дві квартири, то пільга розповсюджується лише на одну з них. Скоріш за все, громадянин застосує пільгу для квартири більшої площі – 55 кв. метрів. За другу ж квартиру, площею 45 кв. метрів, власнику необхідно буде сплатити податок.

Громадянина зареєстровано за місцем проживання у м. Гадячі. Водночас він є власником квартири, житловою площею 47 кв. метрів, та будинку у передмісті, житловою площею 108 кв. метрів. На вихованні у громадянина троє дітей. Яку суму податку в цьому випадку повинен сплатити власник цієї нерухомості?

Діючим законодавством передбачено, що  не підпадає під оподаткування податком на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, один об’єкт житлової нерухомості, що належить багатодітній сім’ї, в якій виховується троє та більше дітей. Припустимо, що  у наведеному прикладі громадянин скористається зазначеною пільгою для будинку. Що ж стосується іншого об’єкту – квартири, житловою площею 47 кв. метрів, то відповідно до норм Податкового кодексу база оподаткування податком на нерухомість для квартир фізичних осіб зменшується на 120 кв. метрів. Таким чином, власник зазначеної нерухомості не є платником податку на нерухомість, відмінну від земельної ділянки.

Власниками квартири, житловою площею 134 кв. метрів, є дві фізичні особи. Об’єкт житлової нерухомості поділений між ними в натурі, частка кожного з них  складає 64 та 70 кв. метрів відповідно. Іншої житлової площі ці громадяни у власності не мають.

 

Як обчислити податок на нерухоме майно?

 

Враховуючи, що житлова площа кожної з частин квартири, яка знаходиться у власності фізичних осіб, не  перевищує 120 кв. метрів, кожний з власників має пільгу зі сплати податку. У цьому разі фізичними особами податок на нерухоме майно не сплачується.

З 1 липня цього року податкові органи обчислюють для фізичних осіб суму податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, та надсилають за місцезнаходженням об'єкта житлової нерухомості податкове повідомлення-рішення про суму податку, що підлягає сплаті, а також платіжні реквізити. Фізичні особи сплачують податок на нерухоме майно протягом 60 днів із дня вручення такого повідомлення-рішення за місцем розташування об'єкта оподаткування через установи банків та поштові відділення.

 

Хто є платниками податку на нерухоме майно?

 

Якщо громадяни проживають у сільській  місцевості, вони можуть сплачувати податок через каси сільських  рад за квитанцією про прийняття податків і зборів.

 

Просмотров: 634 | Добавил: kupyansk | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Форма входа

Поиск

Последние события
Сообщения форума
  • Аккумулятор (2)
  • Автомобильная Сигнализация для авто (1)
  • послуги митного брокера в Харкові (0)
  • Объявления
    [28.03.2024]
    Лук оптом (0)
    [10.12.2023]
    товары оптом от производителя (0)
    [12.07.2023]
    Металлические кровати с доставкой оптом (0)


    Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0


    Купянск ОЛХ

    Основные теги
    живот похудение Тайские в бёдрах травы БЫСТРО похудения селетер таблетки без диет лицо убрать сильный возбудитель виагра женская женский возбудитель виагра виагра сильнодействущая купить возбудитель виагра для мужчин возбудители купить виагру как возбудить девушку капли возбуждающие тара запчасти работа 2-комнатная квартира бизнес Упаковка flat bottom плазменная резка токарные работы ГШП капролон пакеты возбудители для мужчин возбудитель желания Возбудители для двоих возбудитель капли Возбудители для мужчин и женщин возбудитель конский автобусы Фрезерные работы Газовая резка металла инфракрасные обогреватели конвектор дом дизайн интерьера дизайн квартиры дизайн студии заказать дизайн интерьера автовышки и автокраны база металлопроката листовой прокат металлопрокат опт розница вертикальная литьевая машина ВЛМ гидравлический шприцевой пресс литьевая машина для пластмасс поставщик тд там продажа недвижимости листовой металлопрокат Агентство недвижимости Днепр ремонт гидравлического оборудования купить гидропресс лента ФУМ риелтор Днепр зашита маски маски для лица. фабричный пошив. купить Днепр листовая сталь ваш карниз газовая резка обработка металлов кваритра в Днепре под заказ диета диеты Китайские отзывы похудеть витамины лекарства средства упражнения оборудование арматура вентиляционное компоненты конвейеры лабораторное кип насосы высоковольтное инструмент

     

    Купянский городской портал © 2024