Купянский городской портал! Понедельник, 29.04.2024, 01:24
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Путеводитель

Последние фото

Общая статистика
Интернет магазин: 
Форум-тем/сообщ: 542/2924
Коментарии: 835
Фото: 418
Новости: 1051
Файлов для скачивания: 5
Статей:897
Сайтов в каталоге: 970
Объявлений: 15
Игр: 219
Записей в гостевой: 36
FAQ: 1
Новости Украины: 107
Видео: 9105

Последние статьи
[15.09.2020][Мои статьи]
Увага! Важлива інформація (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
ТОП 6 запитань стосовно використання програмних реєстраторів розрахункових операцій (5)
[15.09.2020][Мои статьи]
До уваги платників земельного податку! Інформація про нормативну грошову оцінку земель розміщена на офіційному вебпорталі ДПС (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
Податкова знижка для внутрішньо переміщених осіб (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
З початку року надійшло 9,8 млрд грн ЄСВ (0)

Купянск
Главная » 2015 » Июль » 28 » Платники єдиного податку – фізичні особи, обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує 1млн. грн., не застосовують РРО
14:17
Платники єдиного податку – фізичні особи, обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує 1млн. грн., не застосовують РРО
Платники єдиного податку – фізичні особи, обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує 1млн. грн., не застосовують РРО

Куп`янська ОДПІ повідомляє, що з 23 липня 2015 року набув чинності Закон України від 01.07.2015р № 569-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України щодо застосування реєстраторів розрахункових операцій» (опубліковано у газеті «Голос України» від 23.07.2015р. №131).
Відповідно до змін, внесених цим Законом до пункту 296.10 статті 296 Податкового кодексу України реєстратори розрахункових операцій не застосовуються платниками єдиного податку:
першої групи;
другої і третьої груп (фізичні особи - підприємці) незалежно від обраного виду діяльності, обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує 1 млн. гривень. У разі перевищення в календарному році обсягу доходу понад 1млн. гривень застосування реєстратора розрахункових операцій для такого платника єдиного податку є обов’язковим. Застосування реєстратора розрахункових операцій розпочинається з першого числа першого місяця кварталу, наступного за виникненням такого перевищення, та продовжується у всіх наступних податкових періодах протягом дії свідоцтва платника єдиного податку.
Також Законом № 569 внесені зміни до Закону України від 06.07.1995р. №265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» . Зокрема, в оновленому пункті 9 розділу ІІ «Прикінцеві положення» зазначено, що тимчасово звільняються від санкцій за порушення вимог цього Закону:
- суб’єкти господарювання при наданні послуг у разі проведення розрахунків у касах з оформленням прибуткових і видаткових касових ордерів та видачею відповідних квитанцій, підписаних і завірених печаткою у встановленому порядку; при продажу товарів у системах електронної торгівлі (комерції) - до 1 липня 2015 року.
При цьому санкції за порушення вимог цього Закону у період з 1 липня 2015 року до 1 січня 2016 року не застосовуються до суб’єктів господарювання, які до 1 серпня 2015 року уклали договори на постачання реєстраторів розрахункових операцій, включених до Державного реєстру реєстраторів розрахункових операцій, і ввели в експлуатацію такі реєстратори в порядку, встановленому цим Законом, до 1 січня 2016 року;
- суб’єкти господарювання при виконанні операцій з купівлі-продажу іноземної валюти у разі, якщо ці операції виконуються не в касах уповноважених банків, операцій комерційних агентів банків та небанківських фінансових установ з приймання готівки для подальшого її переказу з використанням програмно-технічних комплексів самообслуговування - до 1 січня 2016 року.

ДФС та МВФ спільно працюють над планом реформ фіскальної служби
З 21 липня по 3 серпня в Києві перебуватиме місія технічної допомоги МВФ. Протягом цього періоду представники місії податково-бюджетного Департаменту МВФ детально вивчать стан та етапи реалізації змін, які заплановані у діяльності ДФС України. Вони оцінять підготовку плану проведення реформ фіскальної служби та актуалізують всі попередньо надані рекомендації Фонду.
Лейтмотивом приїзду місії стало затвердження в липні Державною фіскальною службою плану дій з виконання Плану інституційних змін діяльності ДФС, який передбачає перелік завдань щодо впровадження якісних змін та ефективної організації управляння службою.
Представники МВФ разом з фахівцями ДФС за цей час обговорять заплановані кроки стосовно вирішення кола проблем з адміністрування ПДВ, авансових платежів з податку на прибуток, виконавчої дисципліни щодо ЄСВ, а також – відшкодування ПДВ.
За результатами спільної роботи місія Фонду надасть практичні рекомендації щодо удосконалення змін, які передбачені Планом ДФС.
Всі учасники цього процесу переконані, що така плідна співпраця допоможе в якісному управлінні процесом для вчасного проведення реформ ДФС.

ДФС ставить чіткий план – протягом 100 днів перемогти контрабанду на митниці

Про це під час спільної прес-конференції з головою Одеської обласної державної адміністрації Міхеілом Саакашвілі зазначив Голова Державної фіскальної служби України Роман Насіров.
За його словами, боротьба з контрабандою, підвищення ефективності електронних сервісів фіскальної служби та оптимізація роботи – є одними з основних завдань, які стоять перед фіскальною службою.
Так, Одеська область стане однією з перших областей, де впроваджуватиметься пілотний проект. Тому для ДФС України важлива підтримка органів місцевого самоврядування та місцевих правоохоронних органів в напрямку спільної боротьби з контрабандою, зловживаннями та фіктивним бізнесом. Перш за все, це стосується нелегального імпорту, фіктивного податкового кредиту, компаній, які експортують зерно та не повертають валютну виручку у державу.
Голова ДФС Роман Насіров зазначив, що в боротьбі з цими явищами досягнуті домовленості, повна підтримка та взаєморозуміння з головою Одеської обласної державної адміністрації Міхеілом Саакашвілі.
«Вже є подані законопроекти і ми зацікавлені, щоб 50% від додаткових надходжень надходили в окремі фонди на фінансування інфраструктурних проектів в Одеській області», - зазначив Голова ДФС України.
Крім того, фіскальна служба у тісній співпраці з місцевою владою запроваджуватиме спеціальні додаткові проекти стосовно підвищення ефективності збору податків до місцевих бюджетів.
«Ми ставимо перед собою чіткий план протягом 100 днів перемогти контрабанду на митниці. Для України це форпост. Якщо існує контрабанда в Одесі, це позначається на економіці, на неможливості рівних умов для чесної конкуренції. Такі ж прояви є і на західному кордоні, - підкреслив Роман Насіров. - Ми будемо виводити сервіс на новий рівень. Вже до кінця цього року ми прагнемо створити нові умови для митного оформлення вантажів в Одеському регіоні».

На Харківщині фіскальна служба переконала близько 1000 керівників підприємств підвищити зарплату

Про це повідомив в.о. начальника ГУ ДФС у Харківській області Сергій Яковлев.
Керівник регіонального відомства відзначив, що в Харківській області понад 3-х тисяч підприємств виплачують заробітну плату своїм робітникам менше мінімальної. Працівниками фіскальної служби в Харківській області спільно з органами місцевої влади були вжиті заходи щодо підвищення рівня оплати праці та проведено індивідуальну роз’яснювальну роботу. Внаслідок цього 950 керівників підприємств підвищили рівень оплати праці своїм співробітникам, а додаткові надходження ПДФО склали 1,2 млн. грн., ЄСВ – 3,4 млн.грн.
«Легалізація зайнятості, зменшення боргів по зарплатні, підвищення рівня оплати праці, - для органів фіскальної служби це першочергові завдання», - наголосив Сергій Яковлев, підкресливши, що вирішення цих завдань сприяє наповненню місцевого бюджета Харківщини, за рахунок якого фінансується багато соціально-економічних проектів, освіта, медицина тощо.
Також за рахунок спільних заходів фіскальної служби та інших органів виконавчої влади по погашенню заборгованості із заробітної плати надійшло 3,8 млн. грн. податку на доходи фізичних осіб та 12,8 млн.грн. єдиного соціального внеску.

Новини законодавства

Куп`янська ОДПІ повідомляє, що з 23 липня 2015 року набув чинності Закон України від 01.07.2015р № 569-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України щодо застосування реєстраторів розрахункових операцій» (опубліковано у газеті «Голос України» від 23.07.2015р. №131).
Ознайомитись з текстом Закону можна за посиланням http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/569-19 .

Мешканці Харківщини за півроку сплатили майже 186 млн. грн. військового збору

Зазначена сума надійшла від платників, які перебувають на обліку в ДПІ міста та області, з початку поточного року.
Керівник фіскальної служби Харківської області Сергій Яковлев відзначає, що загалом на Харківщині спостерігається стабільна динаміка надходжень податку на підтримку армії від представників усіх сфер економіки регіону. Адже враховуючи актуальність призначення цього платежу, харків’яни відповідально ставляться і до нарахування, і до сплати військового збору.
Якщо у січні загальна сума сплаченого військового збору склала 23,4 млн. грн, у лютому - понад 29 млн.грн., у березні - 30,4 млн., то вже у червні мешканці регіону сплатили 37,5 млн.грн.
Загалом, з початку впровадження військового збору (серпень минулого року), до казни від харків’ян надійшло більше 310 мільйонів.
Очільник фіскального відомства області підкреслює, що суттєвим фактором, що впливає на збільшення надходжень військового збору, є нарахування офіційної зарплати. Тож закликає усіх роботодавців регіону, своєчасно і в повному обсязі сплачувати відрахування з реальних заробітків працівників та відійти від ганебної практики виплати заробітної плати в «конвертах».

Власниками цифрових підписів від ДФС стали майже 138 тис. клієнтів

Протягом першого півріччя поточного року послугами Акредитованого центру сертифікації ключів, який діє при ДФС, стали 137,6 тис. клієнтів. Їм безкоштовно видано майже 404 тис. посилених сертифікатів відкритих ключів.
Переважну більшість користувачів складають фізичні особи. Протягом зазначеного періоду понад 92 тис. таких платників отримали 202 тис. цифрових підписів.
Серед юридичних осіб клієнтами центру стали 45 тис. осіб. Вони отримали майже таку ж кількість електронних підписів, як і фізичні особи, – 201,8 тис.
Загалом з початку своєї діяльності Центр обслуговує понад 3,6 млн. посилених сертифікатів.
Нагадаємо, що клієнти Центру отримують посилені сертифікати відкритих ключів безкоштовно, на відміну від комерційних установ, де така послуга є платною.
«Видані центром ключі електронного підпису дають змогу звітувати в режимі он-лайн не лише до органів ДФС, а й до органів державної статистики та Пенсійного фонду України», - зазначає начальник Куп`янської ОДПІ Олена Кухтіна.

Харківські митники попередили спробу порушення прав інтелектуальної власності

Як розповіли на Харківській митниці ДФС, одним з підприємств міста було подано митну декларацію для оформлення автомобільних запчастин.
В ході здійснення огляду товарів митниками була виявлена продукція, маркована товарними знаками, внесеними до митного реєстру об’єктів права інтелектуальної власності Державної фіскальної служби України. Підприємство-імпортер не мало відповідного дозволу від правовласника торгової марки на імпорт такої продукції.
Тож з метою з’ясування усіх обставин митне оформлення було призупинено, а зразки товарів направлені на товарознавчу експертизу, результати якої і підтвердили порушення прав інтелектуальної власності підприємством-імпортером.
Відносно імпортера зазначеного товару митницею було складено два протоколи про порушення митних правил за статтею 476 Митного кодексу України.
Санкцією цієї статті передбачено накладення штрафу в розмірі однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією товарів, що переміщуються з порушенням права інтелектуальної власності.

Чи сплачується акцизний податок з реалізації СГ роздрібної торгівлі підакцизних товарів, якщо товар зіпсовано

Підпунктом 212.1.11 и. 212.1 ст. 212 Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року № 2755-VI зі змінами та доповненнями (далі ПКУ) визначено, що суб’єкт господарювання роздрібної торгівлі, який здійснює реалізацію підакцизних товарів є платником акцизного податку. При цьому об’єктом оподаткування є операції з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів (п.п. 213.1.9 п. 213.1 ст. 213 ПКУ).
Відповідно до понять, визначених в абз. 2 п.п. 14.1.212 п. 14.1 ст. 14 ПКУ, реалізація суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів, – це продаж пива, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, тютюну та промислових замінників тютюну, товарів, зазначених у п.п.215.3.4 п. 215.3 ст. 215 ПКУ, безпосередньо громадянам та іншим кінцевим споживачам для їх особистого некомерційного використання незалежно від форми розрахунків, у тому числі на розлив у ресторанах, кафе, барах, інших суб’єктах господарювання громадського харчування.
Отже, об’єктом оподаткування акцизним податком роздрібного продажу підакцизних товарів є операції з реалізації суб’єктами господарювання підакцизних товарів, до яких не віднесено обсяги зіпсованого, знищеного, втраченого або використаного для власних потреб підакцизного товару.

Накладено арешт на сільськогосподарську продукцію загальною вартістю 73,5 млн. грн.

Працівники податкової міліції м. Києва виявили фіктивне підприємство, яке у 2015 році було зареєстроване на підставну особу без наміру здійснення фінансово-господарської діяльності.
Підприємством було подано для митного оформлення (в режимі «експорт») декларацію щодо відправки за межі митної території України ячменю фуражного.
Встановлено, що такими діями посадові особи підприємства сприяли ухиленню від сплати податків підприємствам реального сектору економіки та завдали шкоди інтересам державі у вигляді несплати податків в особливо великому розмірі.
За фактами фіктивного підприємництва, пособництва та ухилення від сплати податків посадовими особами підприємства, що здійснює діяльність у сфері експорту сільськогосподарської продукції, зареєстровані кримінальні провадження за ч.2 ст. 205, ч.3 ст. 212 КК України.
В результаті слідчих дій вилучено 641 тонну ячменю фуражного на суму 2,1 млн.грн. та 8 тис. тонн насіння ріпаку на суму 71,3 млн.гривень.
На товар загальною вартістю 73,5 млн.грн. накладено арешт.
Слідчі дії щодо встановлення кола осіб, причетних до скоєння кримінального правопорушення, тривають.

Підприємство ухилилося від сплати податків на суму 47,7 млн. грн..

Працівниками податкової міліції встановлено факт ухилення від сплати податків посадовими особами підприємства, що здійснює діяльність у сфері транспортного оброблення вантажів.
В результаті приховування об’єктів оподаткування підприємство не сплатило 47,7 млн. грн. податків.
За ч.3 ст. 212 КК України зареєстровано кримінальне провадження.

ДФС запроваджено новий електронний сервіс – „Допомога платнику”

Новий електронний сервіс «Допомога платнику», який являє собою програму навчальних вебінарів для платників через засоби скайп-зв’язку, успішно пройшов випробування у Черкаській області.
Для реалізації сервісу було обладнано спеціальну студію та створено інтернет-ресурс: dopomogaplatnyku.ck.ua, який доступний на території України та за кордоном.
Платнику для користування цим сервісом достатньо лише мати комп’ютер та доступ до мережі Інтернет. Запитання можна направляти перед вебінаром та безпосередньо під час заходу на електронну адресу проекту, а також у чаті.
Відповіді на свої запитання платники отримують протягом 15 хвилин з моменту їх надсилання модератору вебінару. Відповіді лектор озвучує під час вебінару, а модератор надсилає на скриньки запитувачів або розміщує у чаті. Після проведення вебінару всі питання і відповіді розміщуються на інтернет-ресурсі.
Платники з обмеженими фінансовими та інтернет-ресурсами, які не мають можливості самостійно підключитися до трансляції, можуть подивитися консультацію через спеціальні студії, обладнані у ЦОПах та у студіях сільських і селищних рад Черкаської області.
Перший тестовий вебінар для платників Черкащини відбувся 16 липня 2015 року. Під час заходу обговорювались питання електронного адміністрування ПДВ, порядок продажу пива та інших алкогольних напоїв, особливості застосування РРО тощо.
Під час цього вебінару надійшло понад 350 запитань, на прямому зв’язку з лекторами одночасно були понад 1,5 тис. платників.

У наступному році запрацюють сучасні пункти пропуску на українсько-румунському кордоні

Найближчим часом розпочнеться будівництво міжнародних автомобільних пунктів пропуску на ділянці кордону Україна-Румунія у рамках Угоди про фінансування спільної операційної програми транскордонного співробітництва «Україна – Румунія – Молдова».
За довгий час існування проекту «Розвиток інфраструктури кордону між Україною та Румунією», сьогодні розпочинається його практична реалізація і вже в 2016 році ми матимемо сучасні пункти пропуску на кордоні з Румунією.
У 2010 році майже всі пропускні пункти на кордоні з Румунією закрили, з того часу ця ділянка залишилася у занедбаному стані – на сьогодні з 6-ти на спільній ділянці працює лише 1 автомобільний пропускний пункт. Тому проблема навколо застарілості постів, їх відбудови, зносу техніки – потребувала негайного прийняття рішень.
Саме з цією метою керівництвом ДФС активізовано роботу з колегами з Румунії. І вже наступного року планується запуск двох міжнародних автомобільних пунктів пропуску «Красноїльськ» та «Дяківці».

Податкова міліція викрила підпільний завод, який виготовляв бензин для 100 автозаправних станцій

У передмісті Харкова працівники податкової міліції виявили факт незаконного виробництва паливно-мастильних матеріалів. Обсяг продукції, яка виготовлялася на даному підприємстві, перевищував тисячі тонн.
Підпільний завод виготовляв бензин для понад 100 автозаправних станцій, розташованих на території Харківської, Полтавської, Донецької та Луганської областей. Лише за два-три дні завод наповнював та відправляв на АЗС близько 5 бензовозів ємністю у 38 тонн кожний.
Бізнесмени здійснювали переробку нафтопродуктів на двох розташованих поруч дільницях: на одній з них зберігали та завантажували сировину для виробництва паливно-мастильних матеріалів, а на другій відбувався безпосередній процес переробки нафтопродуктів у бензин та дизельне пальне з використанням відповідних присадок для підвищення октанового числа.
У рамках кримінального провадження працівники слідчо-оперативних підрозділів Харківської області здійснили низку обшуків за адресами виробництва та реалізації кінцевому споживачу незаконно виготовлених нафтопродуктів. Працівники податкової міліції вилучили майже 1,3 тис. тонн нафтопродуктів. Орієнтовна вартість вилученого майна складає майже 19 млн. гривень.
Наразі обшуки на даному підприємстві тривають.

З 1 липня в ЄРПН зареєстровано 17 млн. податкових накладних та розрахунків коригування

З 1 липня 2015 року (станом на 23.07.2015) в системі електронного адміністрування ПДВ зареєстровано 17 млн. податкових накладних та розрахунків коригування на суму ПДВ 47,4 млрд. грн., 48,5 тис. митних декларацій на суму ПДВ 9 млрд. грн., а також поповнено ПДВ рахунки на суму 7,7 млрд. грн.
Також 50 тисяч платників скористалися сумами переплат та овердрафту при реєстрації податкових накладних та розрахунків коригування на суму 2,8 млрд. грн., тобто без поповнення рахунку коштами.

У першому півріччі ДФС виявлено майже 40 тис. найманих працівників, які працювали неофіційно

Протягом І півріччя 2015 року фахівцями ДФС виявлено майже 40 тис. найманих осіб, праця яких використовувалася роботодавцями без укладання трудових угод. Вони сплатили до бюджету майже 6 млн. грн. податку на доходи фізичних осіб та понад 13 млн. грн. єдиного внеску.
За результатами контрольно-перевірочної роботи до державної реєстрації залучено майже 17 тис. громадян, які здійснювали підприємницьку діяльність неофіційно. Від цих підприємців бюджет додатково отримав понад 6 млн. грн. податків.
Загалом, з початку поточного року під час перевірки суб’єктів господарювання, які виплачували заробітну плату та інші доходи фізичним особам, порушення податкового законодавства встановлено в 56 відс. перевірених роботодавців. До сплати в бюджет донараховано 220 млн. грн. податку на доходи фізичних осіб та штрафних санкцій.
Крім того, за рахунок спільних заходів ДФС та органів місцевої влади 9,8 тис. суб’єктів господарювання підвищили рівень виплати заробітної плати своїм працівникам, внаслідок чого до бюджету додатково надійшло 13,6 млн. гривень.

Затримано 20 фур з продуктами харчування, які прямували на непідконтрольні території

Зведеною мобільною групою у складі підрозділу ДФС України «Фантом», співробітників СБУ, прикордонників та військової прокуратури вилучено одну з найбільших за останній час партій продуктів харчування, що прямувала на непідконтрольні території.
Двадцять фур з харчами намагались перетнути лінію розмежування поза межами пункту пропуску об’їзними дорогами. Правоохоронцям вдалося затримати їх на території середньої школи у селищі Новосілка Донецької області, де водії стали на ночівлю. При цьому у спецоперації силовиків взяв участь батальйон МВС України «Київ-1».
У вантажівках знаходились м'ясопродукти, пиво, мінеральні та солодкі води, молочна продукція тощо. Жодних супровідних документів водії не надали.
Наразі встановлюється повне коло осіб, причетних до незаконного транспортування товару. Триває перевірка.

Євросоюз назвав світові "податкові раї"

ЄС опублікував перелік країн і територій, які сприяють ухиленню від сплати податків. За оцінками експертів, їх законодавство не відповідає загальноєвропейським вимогам щодо прозорого оподаткування та попередження приховування доходів. До переліку увійшли 30 країн і територій, повідомляється на сайті Єврокомісії.
До списку країн і територій, через які здійснюється ухилення від оподаткування, увійшли: Ангілья, Андорра, Антигуа і Барбуда, Багамські острови, Барбадос, Беліз, Бермудські острови, Віргінські острови, Британські Віргінські острови, Бруней, Кайманові острова, Острова Кука, Гренада, Гернсі, Гонконг, Ліберія, Ліхтенштейн, Мальдіви, Маршалові острови, Маврикій, Монако, Монтсеррат, Науру, Ніуе, Панама, Сент Кітс і Невіс, Сент-Вінсент і Гренадіни, Сейшели, Острови Теркс і Кайкос, Вануату.
При цьому Єврокомісія представила план дій з проведення фундаментальної реформи оподаткування в ЄС, метою якої є вирішення проблеми ухилення від сплати податків, забезпечення отримання постійного прибутку і зміцнення єдиного ринку в інтересах бізнесу.
Ухилення від сплати податків є гострою проблемою і в Україні, де тіньовою зайнятістю охоплено понад 50% всього працездатного населення, внаслідок чого бюджет недоотримує величезні суми від оподаткування.

Зазначаємо місце провадження господарської діяльності у заяві

Відповідно до пп. 4 п. 298.3 ст. 298 Податкового кодексу України у заяві про застосування спрощеної системи оподаткування зазначається місце провадження господарської діяльності.
«Якщо фізична особа - підприємець - платник спрощеної системи оподаткування має декілька місць здійснення господарської діяльності, то відповідно у заяві платник зазначає всі місця провадження господарської діяльності», - нагадує начальник Куп`янської ОДПІ Олена Кухтіна.
При здійсненні платниками єдиного податку першої та другої груп господарської діяльності на територіях більш як однієї сільської, селищної або міської ради застосовується максимальний розмір ставки єдиного податку.
Нагадаємо, що форма заяви про застосування спрощеної системи оподаткування затверджена наказом Міністерства фінансів України від 20.12.2011 № 1675 «Про затвердження форми свідоцтва платника єдиного податку та порядку видачі свідоцтва, форми та порядку подання заяви про застосування спрощеної системи оподаткування та форми розрахунку доходу за попередній календарний рік», зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 27.12.2011 за № 1536/20274.

Сільськогосподарські товаровиробники: оподаткування дивідендів

З метою належної організації адміністрування податку на прибуток підприємств Державна фіскальна служба України роз’яснила порядок сплати авансових внесків з податку на прибуток при виплаті дивідендів державними унітарними підприємствами – сільськогосподарськими товаровиробниками, які є платниками єдиного податку IV групи.
Детальніше про це йдеться у листі ДФС України від 16.07.2015 №25910/7/99-99-15-02-01-17 „Про оподаткування дивідендів сільськогосподарських товаровиробників”.

Єдинникам затверджено нові форми книг для обліку доходів і витрат

Міністерство фінансів України наказом від 19.06.2015 № 579 затвердило:
- форму книги обліку доходів (для платників єдиного податку першої, другої та третьої груп, які не є платниками податку на додану вартість) та Порядок її ведення;
- форму книги обліку доходів і витрат (для платників єдиного податку третьої групи, які є платниками податку на додану вартість) та Порядок її ведення.
«Книги обліку доходів (для платників єдиного податку першої і другої груп та платників єдиного податку третьої групи, які не є платниками податку на додану вартість) та книги обліку доходів і витрат (для платників єдиного податку третьої групи, які є платниками податку на додану вартість), зареєстровані до набрання чинності цим наказом, діють до їх закінчення», - зауважує начальник Куп`янської ОДПІ Олена Кухтіна.
Наказ зареєстровано в Міністерстві юстиції 07 липня 2015 р. за № 800/27245 та набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

Особливості ввезення на митну територію України алкогольних напоїв та тютюнових виробів громадянами

Ввезення на митну територію України громадянами алкогольних напоїв та тютюнових виробів визначається ст. 376 Митного кодексу України, відповідно до якої:
1. Ввезення на митну територію України алкогольних напоїв та тютюнових виробів громадянами, які не досягли 18-річного віку, не допускається.
2. Громадяни, які досягли 18-річного віку, можуть ввозити алкогольні напої та тютюнові вироби на митну територію України в ручній поклажі або супроводжуваному багажі без сплати митних платежів та без письмового декларування у таких кількостях із розрахунку на одну особу:
1) 200 сигарет або 50 сигар чи 250 грамів тютюну, або ці вироби в наборі загальною вагою, що не перевищує 250 грамів;
2) 5 літрів пива, 2 літри вина, 1 літр міцних (із вмістом спирту більш як 22%) алкогольних напоїв.
Умови вивезення (пересилання) громадянами товарів за межі митної території України визначаються ст. 371 Митного кодексу України.

Нововведення для платників податків

Верховна Рада України ухвалила Закон "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо зменшення податкового тиску на платників податків".
Внесеними змінами виключено положення, що стосуються визначення контролюючим органом податкового зобов'язання платника податків у разі винесення обвинувального вироку або закриття кримінального провадження за нереабілітуючими підставами;
- уточнено умови та порядок допуску посадових осіб контролюючих органів до проведення документальних виїзних та фактичних перевірок;
- тимчасово, до 31 грудня 2016 року, звільнено платників податків від сплати штрафних (фінансових) санкцій, зазначених у податковому повідомленні-рішенні, у разі сплати податкового зобов'язання протягом 10 календарних днів, що настають за днем отримання податкового повідомлення-рішення.
Законодавчим актом віднесено до повноважень центрального органу виконавчої влади, що забезпечує формування державної фінансової політики, оприлюднення узагальнюючої податкової консультації.
Просмотров: 353 | Добавил: Елена8203 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Форма входа

Поиск

Последние события
Сообщения форума
  • Аккумулятор (2)
  • Автомобильная Сигнализация для авто (1)
  • послуги митного брокера в Харкові (0)
  • Объявления
    [28.03.2024]
    Лук оптом (0)
    [10.12.2023]
    товары оптом от производителя (0)
    [12.07.2023]
    Металлические кровати с доставкой оптом (0)


    Статистика

    Онлайн всего: 9
    Гостей: 9
    Пользователей: 0


    Купянск ОЛХ

    Основные теги
    живот похудение Тайские в бёдрах травы БЫСТРО похудения селетер таблетки без диет лицо убрать сильный возбудитель виагра женская женский возбудитель виагра виагра сильнодействущая купить возбудитель виагра для мужчин возбудители купить виагру как возбудить девушку капли возбуждающие тара запчасти работа 2-комнатная квартира бизнес Упаковка flat bottom плазменная резка токарные работы ГШП капролон пакеты возбудители для мужчин возбудитель желания Возбудители для двоих возбудитель капли Возбудители для мужчин и женщин возбудитель конский автобусы Фрезерные работы Газовая резка металла инфракрасные обогреватели конвектор дом дизайн интерьера дизайн квартиры дизайн студии заказать дизайн интерьера автовышки и автокраны база металлопроката листовой прокат металлопрокат опт розница вертикальная литьевая машина ВЛМ гидравлический шприцевой пресс литьевая машина для пластмасс поставщик тд там продажа недвижимости листовой металлопрокат Агентство недвижимости Днепр ремонт гидравлического оборудования купить гидропресс лента ФУМ риелтор Днепр зашита маски маски для лица. фабричный пошив. купить Днепр листовая сталь ваш карниз газовая резка обработка металлов кваритра в Днепре под заказ диета диеты Китайские отзывы похудеть витамины лекарства средства упражнения оборудование арматура вентиляционное компоненты конвейеры лабораторное кип насосы высоковольтное инструмент

     

    Купянский городской портал © 2024