Купянский городской портал! Пятница, 26.04.2024, 13:42
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Путеводитель

Последние фото

Общая статистика
Интернет магазин: 
Форум-тем/сообщ: 542/2924
Коментарии: 835
Фото: 418
Новости: 1051
Файлов для скачивания: 5
Статей:897
Сайтов в каталоге: 970
Объявлений: 15
Игр: 219
Записей в гостевой: 36
FAQ: 1
Новости Украины: 107
Видео: 9105

Последние статьи
[15.09.2020][Мои статьи]
Увага! Важлива інформація (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
ТОП 6 запитань стосовно використання програмних реєстраторів розрахункових операцій (5)
[15.09.2020][Мои статьи]
До уваги платників земельного податку! Інформація про нормативну грошову оцінку земель розміщена на офіційному вебпорталі ДПС (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
Податкова знижка для внутрішньо переміщених осіб (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
З початку року надійшло 9,8 млрд грн ЄСВ (0)

Купянск
Главная » 2016 » Октябрь » 26 » Новини ДФС України. Салтівська ОДПІ інформує. 26.10.2016
16:08
Новини ДФС України. Салтівська ОДПІ інформує. 26.10.2016
Керівник фіскальної служби Харківщини Микола Рибаков провів засідання «круглого» столу з питань протидії «наливайкам»

Захід зібрав і громадськість, і контролюючі органи регіону, які разом визначали шляхи співробітництва в напрямку боротьби з незаконною торгівлею підакцизними товарами. Участь у засіданні «круглого» столу взяли представники ГУ Національної поліції в Харківській області, ГУ Держпродспоживслужби, ГУ Держпраці, управління розвитку споживчого ринку Департаменту економіки та міжнародних відносин ХОДА, Департаменту адміністративних послуг та споживчого ринку Харківської міськради, керівництво Громадської Ради при ГУ ДФС у Харківській області.
Як відзначив очільник податкового відомства регіону, ситуація, що склалася в Харківській області, викликала великий резонанс у суспільстві. Загинуло десятки людей. А ділки «тіньового» бізнесу продовжують отримувати прибутки, та порушувати законодавство. Микола Рибаков підкреслив, що фіскальна служба продовжуватиме вести непримириму боротьбу проти таких незаконних точок, де процвітає нелегальна торгівля. Посадовець проінформував присутніх щодо роботи спеціальних груп, які наразі діють в регіоні, і до складу яких входять співробітники ГУ ДФС області і ДФС України.
Підсумком зустрічі стала домовленість про впровадження комплексу спільних заходів, направлених на усунення такого негативного явища як незаконна торгівля алкоголем.

«Вісник» запрошує на регіональний семінар!

Регіональний семінар для платників податків Харківської та Полтавської областей на тему «ПДВ, податок на прибуток підприємств, ПДФО, єдиний податок: ОФІЦІЙНО ПРО АКТУАЛЬНЕ»
Дата проведення: 28 жовтня 2016 р.
Місце проведення: м. Харків, вул. Плеханівська, 65, стадіон «Металіст», прес-конференц-зал
Початок семінару: 11.00 (початок реєстрації — з 10.00).
Додаткова інформація за телефоном: (057) 717-03-69

Роман Насіров: Надходження до місцевих бюджетів зросли на 34 млрд. гривень

За 9 місяців 2016 року надходження до місцевих бюджетів - більше 104 млрд гривень. Таким чином забезпечено приріст платежів до місцевих бюджетів на 47,4%, або майже на 34 млрд гривень, у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Про це зазначив Голова Державної фіскальної служби України Роман Насіров.
За його словами, у вересні до місцевих бюджетів сплачено 11,4 млрд грн., що майже на 43% більше від фактичних надходжень у вересні 2015 року.
Серед регіонів за сумою сплати податкових платежів до місцевих бюджетів перше місце посідає Київ. За вересень 2016 року до місцевого бюджету міста Києва надійшло 1,2 млрд гривень.
Роман Насіров додав, що основним бюджетоформуючим платежем для місцевих бюджетів є податок та збір на доходи фізичних осіб: «По податку та збору на доходи фізичних осіб надходження за 9 місяців 2016 року збільшились на 18,2 млрд грн. – до 56,4 млрд грн. Це відбулося у тому числі за рахунок легалізації зарплат».

Олексій Лишенко: У разі скасування роздрібного акцизу потрібно передбачити механізми підтримки місцевих бюджетів

При скасуванні акцизного податку з роздрібного продажу та збільшенні основної ставки акцизного податку, який повністю зараховується до загального фонду державного бюджету, необхідно передбачити механізм підтримки місцевих бюджетів, аби вони не втратили ці кошти. Про це розповів директор департаменту податків і зборів з юридичних осіб ДФС Олексій Лишенко в інтерв’ю інформаційному агентству УНН.
За його словами, до ДФС надходять листи від територіальних громад, в яких вони висловлюють занепокоєння з приводу можливої відміни роздрібного акцизу.
«Ми за те, щоб спростити адміністрування податків, зменшити обсяги податкової звітності. Адже якщо не буде акцизного податку із роздрібного продажу – не потрібно буде подавати додаткову декларацію за місцем провадження діяльності. Проте підтримуємо територіальні громади в частині недопущення зменшення доходів їх місцевих бюджетів», – зазначив Олексій Лишенко.
На думку посадовця, варіантів перерозподілу податків між бюджетами може бути безліч, але для визначення механізму такого перерозподілу необхідно змінити Бюджетний кодекс.Наприклад, для підтримки місцевих бюджетів повинен бути механізм або розподілу частини податку пропорційно населенню, або пропорційно зареєстрованим транспортним засобам у жителів відповідних регіонів – щоб відповідні суми акцизу надійшли до місцевих бюджетів.

Університет ДФС став партнером Міжнародної мережі митних університетів

Університет Державної фіскальної служби України офіційно визнаний в якості партнера Міжнародної мережі митних університетів (International Network of Customs Universities). Про це повідомив Голова ДФС Роман Насіров.
За його словами, інформація про це оприлюднена на сайті International Network of Customs Universities (INCU).
«Отриманий статус забезпечить Університету можливість використовувати світовий досвід у сфері підготовки фахівців з митної справи та дозволить поглибити зв’язки з провідними закордонними організаціями – членами INCU», - підкреслив Роман Насіров.
Він зазначив, що INCU створює бази знань з різних важливих аспектів митної справи, сприяє вільному обміну ідеями та кращими практиками для впровадження реформ, зміцненню взаємозв’язків між урядовими установами, науковими організаціями та приватним сектором.
«За допомогою INCU, яка плідно співпрацює із Всесвітньою митною організацією, талановиті люди залучаються до сфери удосконалення митного права, управління в митній сфері та міжнародної торгівлі, що відкриває нові можливості подальшого розвитку Університету ДФС на міжнародному рівні», - наголосив Голова ДФС.

Роман Насіров: Громадська рада ДФС – дієвий механізм співпраці з громадськістю

Забезпечення конструктивного діалогу з громадськістю було і залишається важливим аспектом діяльності ДФС. Про це заявив Голова Державної фіскальної служби України Роман Насіров під час виступу на установчих зборах для формування Громадської ради при ДФС.
Він наголосив, що за час діяльності Громадською радою надано низку суттєвих рекомендацій з податкових, митних та антикорупційних питань.
«Впевнений, що оновлення складу Громадської ради дозволить продовжити конструктивні консультації з громадськістю», - зазначив очільник відомства. «Ми розуміємо, наскільки важливо мати дієву Громадську раду. Разом з вами нам потрібно знайти правильну модель, щоб бізнес сплачував реальні та чесні податки. Це потрібно, щоб функціонувала вся держава та почалось економічне зростання. І ваша участь у цьому процесі дуже важлива», - підкреслив він, звертаючись до представників громадянського суспільства.
Роман Насіров також зауважив, що багато членів Громадської ради ДФС є членами громадських рад Міністерства фінансів та Комітету Верховної Ради з питань податкової та митної політики, завдяки цьому можливо вибудувати реальний, конструктивний діалог між ДФС та іншими державними органами.

Електронні сервіси та послуги, що надаються органами ДФС

На сьогодні дедалі більше зростає популярність електронних сервісів та послуг серед платників. Адже вони допомагають платникам економити свій час, отримувати потрібну інформацію, не відвідуючи органи ДФС.
Протягом січня – вересня 2016 року від суб’єктів господарювання прийнято та оброблено більше 200 млн. електронних документів. Кількість користувачів електронного сервісу «Електронний кабінет платника» становить 3,6 млн. користувачів. За вказаний період надано майже 55 млн. відповідей на сервісні запити платників. В Центрах обслуговування платників з початку року надано більше 2,7 млн. послуг. Про це розповіла директор Департаменту обслуговування платників ДФС Наталія Калєніченко.
За її словами, найпопулярнішим електронним сервісом є Електронний кабінет платника, за допомогою якого здійснюється взаємодія органів ДФС і платників у режимі реального часу та який на сьогодні забезпечує повний спектр послуг для суб’єктів спрощеної системи оподаткування (І та ІІ група) щодо подання звітності та інших документів відповідно до вимог чинного законодавства. Найбільш запитуваними послугами Електронного кабінету платника є сервіси систем електронного адміністрування податку на додану вартість та реалізації пального (перегляд проведених операцій в системі та отримання інформації про рух коштів на електронному рахунку), листування з органами ДФС в електронному вигляд, стан розрахунків з бюджетом (сплата податків, зборів, платежів для фізичних осіб та перегляд даних щодо розрахунків з бюджетом за останні 2 роки).

Роман Насіров: Через «Єдине вікно» оформлено більше 10,5 тисячі митних декларацій

«Єдине вікно» – це ефективний інструмент спрощення митних процедур. На даний момент за принципом «Єдиного вікна» оформлено понад 10,5 тисячі заявок. Про це повідомив Голова Державної фіскальної служби України Роман Насіров.
«Тільки протягом останніх чотирьох днів через електронну систему «Єдине вікно» відбулося більше 550 оформлень митних декларацій. Ми постійно удосконалюємо систему, щоб проходження контрольних процедур на митниці відбувалося швидше та якісніше», - наголосив очільник відомства.
За його словами, найбільше заявок подано та оформлено на Київській митниці. З 1 січня за принципом «Єдиного вікна» тут оформлено більше 2,5 тисячі митних декларацій. Також близько 1,3 тисячі декларацій оформлено на Дніпропетровській митниці ДФС.
Нагадаємо, з 1 серпня 2016 року на пунктах митного контролю запрацювала автоматизована система «Єдине вікно», яка має на меті пришвидшити оформлення експортно-імпортних операцій. Це – один з елементів реформування митниці. Система є повністю автоматизованою, дозволяє подавати документи один раз в одне місце і мінімізує контакти з держслужбовцями. «Єдине вікно» передбачає створення єдиної електронної бази даних, яка дозволяє різним службам контролю та митницям в автоматичному режимі обмінюватися інформацією про вантаж, який проходить через кордон України, і про результати його державного контролю.

Євген Бамбізов: 58% надходжень до державного бюджету забезпечено великими платниками податків

Протягом січня-вересня поточного року великими платниками податків сплачено до державного бюджету майже 152 млрд. грн. Це складає 58% від загального збору по Україні. Порівняно з відповідним періодом минулого року сума надходжень зросла на 33,8 млрд грн., або на 27,6%. Про це розповів начальник Офісу великих платників податків ДФС Євген Бамбізов.
«Надходження наших платників до бюджету з акцизного податку становить 97,6% від всіх надходжень по Україні, з податку на прибуток - 62,9%, з податку на додану вартість – 64,2%. Такої результативності досягнуто за рахунок нашої ефективної співпраці та постійного удосконалення системи адміністрування податків та зборів в Офісі великих платників», – наголосив Євген Бамбізов.
За його словами, одним з найкращих показників, які характеризують зміни в адмініструванні податків, є досягнення в частині надходження по податку на додану вартість. Так, за 9 місяців 2016 року платники Офісу збільшили нарахування сум до сплати з податку на додану вартість на 17,1%, а це – 9,7 млрд гривень.
За вказаний період платникам, які знаходяться на обліку в Офісі великих платників, відшкодовано 45,5 млрд грн., що майже на 14 млрд грн., або на 44% більше, ніж за 9 місяців 2015 року.
Посадовець також нагадав, що реформування Офісу великих платників податків вже на фінальній стадії. Наразі триває приєднання Спеціалізованих державних податкових інспекцій до єдиної юридичної особи – Офісу великих платників ДФС. Завдяки цьому буде створено єдиний центр прийняття управлінських рішень і контролю, а платники отримають можливість обирати зручне місце обслуговування протягом року, а також отримати адміністративні послуги в кожному територіальному підрозділі Офісу.

Безкоштовні електронні ключі від ДФС отримали понад 236 тис. осіб

Протягом січня-вересня поточного року послугами Акредитованого центру сертифікації ключів, який діє при ДФС, скористалися 236,1 тис. осіб. Про це повідомив директор Інформаційно-довідкового департаменту ДФС Іван Романов. За його словами, клієнтам центру видано 753,6 тис. посилених сертифікатів відкритих ключів.
За безкоштовними електронними ключами до відділень центру звернулося майже 152,7 тис. фізичних осіб, яким видано 334,6 тис. цифрових підписів. Кількість юридичних осіб, які стали власниками електронних ключів, сягнула майже 83,4 тис. Їм видано 419 тис. посилених сертифікатів.
«Сьогодні в умовах електронізації сервісів наявність цифрового підпису стала майже необхідністю, особливо враховуючи впроваджене електронне декларування доходів. Фіскальна служба, на відміну від комерційних структур, надає цю послугу безкоштовно. Отримати цифровий підпис можна у відділеннях нашого центру, які діють в кожному регіоні України», – зазначив Іван Романов.

Працівники митниці упередили незаконне вивезення понад 1 млн дол. США

Учора, 23.10.2016, близько 15:00 у приміщені ВІП-терміналу аеропорту Жуляни співробітниками митниці ДФС було затримано громадянку Італії, яка намагалась вивезти до Мілану більше 1 млн. доларів США.
Предмети, ззовні схожі на готівку, були виявлені за допомогою рентген-обладнання у ході митних формальностей.
Під час усного опитування жінка заявила про відсутність валютних коштів, а на вимогу митників пред'явити свій багаж до огляду відмовилась, посилаючись на те, що вона нібито є дипломатом. При цьому предмети в просканованій митниками валізі вона назвала дипломатичним вантажем з блокнотами.
Оскільки пред'явити свій дипломатичний паспорт громадянка не змогла через його відсутність, митники в присутності свідків оглянули багаж пасажирки, де й було виявлено 230 тис євро та 783360 доларів США, що по курсу Національного банку України становить понад 26,5 млн. грн.
Готівка знаходилась в опечатаних коробках з під взуття.
За фактом незаконного переміщення через митний кордон України іноземної валюти складено протокол про порушення митних правил, а виявлену готівку вилучено митниками у рамках адміністративної справи про порушення митних правил.

Оптова торгівля алкогольними напоями, виготовленими з власної сировини, відтепер без отримання окремої ліцензії на таку торгівлю.

Головне управління ДФС у Харківській області повідомляє, що 13 жовтня 2016 року набрав чинності Закон України від 20 вересня 2016 року № 1534-VIII «Про внесення змін до Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» щодо оптової торгівлі алкогольними напоями, виготовленими з власного (не придбаного) виноматеріалу» (далі – Закон № 1534-VIII).
Зокрема, Законом № 1534-VIII визначено, що суб’єкт господарювання, який отримав ліцензію на виробництво алкогольних напоїв (вин виноградних, вин плодово-ягідних або напоїв медових) та виробляє їх з виноматеріалів (виноградних, плодово-ягідних або медових) виключно власного виробництва (не придбаних), має право здійснювати оптову торгівлю зазначеними алкогольними напоями без отримання окремої ліцензії на таку оптову торгівлю.
З оновленим текстом Закону України від 19 грудня 1995 року № 481/95-BP «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» Ви можете ознайомитись скориставшись розділом «Нормативні та інформаційні документи» Загальнодоступного інформаційно-довідкового ресурсу (http://zir.sfs.gov.ua).

Керівник фіскальної служби регіону Микола Рибаков зустрівся в Куп’янську з місцевими підприємцями

Робоча поїздка відбулась в рамках започаткованих очільником податкового відомства циклу зустрічей з представниками бізнесу та підприємницьких кіл Харківщини. Під час останньої зустрічі у вересні, на прохання підприємців та громади Куп’янська, був запланований виїзд на місце з метою обговорення та вирішення питань, які виникають у роботі суб’єктів господарювання.
На заході були також присутні керівний склад Головного управління ДФС у Харківській області, керівництво Салтівської ОДПІ. Звертаючись до присутніх, начальник ГУ ДФС області зокрема відзначив значний внесок платників інспекції у наповнення як місцевого, так і державного бюджетів. А це означає, що більшість платників податків сумлінні, вчасно та у повному обсязі сплачують належні податки та збори, створюють робочі місця, розвивають місцеву громаду.
«Фіскальна служба таким платникам йде назустріч, - підкреслив Микола Рибаков, - та створює усі умови для їх обслуговування. Вирішити проблемні питання, захистити інтереси доброчесних платників, надати можливість працювати, розвиватися – саме такі задачі стоять перед службою».
У ході зустрічі під час жвавої дискусії було обговорено багато питань. Стосувалися вони як роботи податкових органів, так і адміністрування податків і зборів. У зв’язку з тим, що край переважно аграрний, то виникло багато запитань щодо роботи та оподаткування сільгосппідприємств, сплати земельного податку. Як було відзначено в цьому напрямку, проблема саме в своєчасному оформленні земельних ділянок. Не оминули і питання придбання ліцензій та сплати суб'єктами господарювання акцизного податку з реалізації роздрібної торгівлі підакцизних товарів. Загалом присутні отримали відповіді на усі запитання, які їх турбували. Тож зустріч стала корисною для обох сторін – і для громадян, і для податківців. Як відзначає керівник фіскального відомства Микола Рибаков, тільки таке «живе» спілкування, під час і гостре, допомагає дізнатися про проблеми платників, які у них виникають під час здійснення господарської діяльності, та разом, у діалозі, знайти шляхи їх вирішення.

ЄС підтримає українського виробника

Квоти на експорт української продукції до країн Євросоюзу будуть збільшені.
Про це заявив Президент України Петро Порошенко. «Це перший, підкреслюю, односторонній крок з боку Європейського Союзу на підтримку України», — констатував Глава держави. Президент завірив, що переговори щодо товарних груп будуть продовжені. Зі слів Петра Порошенка, зараз очікується прогрес у питанні макрофінансової допомоги в розмірі 600 млн євро, яку Україна має одержати за рішенням ЄС.
Крім того, Порошенко поінформував про домовленість щодо розширення співробітництва з Норвегією. Для України є пріоритетом двостороння торговельно-економічна та інвестиційна співпраця із Королівством Норвегія — одним із основних торговельних партнерів України серед скандинавських країн.
Нагадаємо, у рамках підготовки до першої зустрічі Двосторонньої комісії з питань торгівлі, бізнесу та економічної співпраці буде опрацьовано проект угоди між митними органами обох держав щодо обміну інформацією, дорожню карту з удосконалення митного оформлення товарів, а також напрями співпраці у рибній галузі.

У фіскальній службі розповіли як сплачувати податок на нерухомість

Які об’єкти нерухомості підпадають під оподаткування, які ставки податку на нерухоме майно діють в Харкові, у який термін необхідно сплатити зазначений податок, що робити, якщо громадянин не отримав податкове повідомлення-рішення про його сплату. Ці питання, що наразі хвилюють багатьох харків’ян, і стали головною темою інтерв’ю журналістам новостійної програми «Харьковские известия».
Спікером сюжету для новин виступила заступник начальника управління податків і зборів з фізичних осіб ГУ ДФС у Харківській області Ірина Васильєва.
Зокрема, вона проінформувала, що у цьому році в Харківській області платниками зазначеного податку є 19,5 тисяч громадян. Саме цієї кількості і були надіслані податкові повідомлення-рішення. Загальна сума податку до сплати складає 20 млн. гривень. На сьогоднішній день сплачено вже 14 млн.грн, у тому числі за житлову нерухомість – 6 млн. грн., за нежитлові об’єкти – 8 млн.грн. Посадовець відзначила, що по загальній сумі надходжень цього податку, Харківський регіон на другому місці після Києва. Що свідчить про сумлінність платників Харківщини.
Разом з тим, Ірина Васильєва рекомендувала громадянам, які отримали податкове повідомлення-рішення, не зволікати зі сплатою податку з метою уникнення штрафних санкцій. А громадянам, які мають об’єкти нерухомості, але не отримали повідомлення, завітати до податкової інспекції з оригіналами підтверджуючих документів на право власності на нерухомі об’єкти для проведення звірки.

Спрощення митних процедур

На сьогодні за принципом «єдиного вікна» оформлено понад 10,5 тисячі митних декларацій. Про це повідомив Голова ДФС України Роман Насіров.
«Тільки протягом останніх чотирьох днів через електронну систему «Єдине вікно» відбулося понад 550 оформлень митних декларацій. Ми постійно удосконалюємо систему, щоб проходження контрольних процедур на митниці відбувалося швидше та якісніше», — наголосив очільник відомства.
Зі слів очільника відомства, найбільше заявок подано та оформлено на Київській митниці. З 1 січня за принципом «Єдиного вікна» тут оформлено понад 2,5 тисячі митних декларацій. Крім того, близько 1,3 тисячі декларацій оформлено на Дніпропетровській митниці ДФС.
Нагадаємо, з 1 серпня 2016 року на пунктах митного контролю запрацювала автоматизована система «Єдине вікно», яка має на меті пришвидшити оформлення експортно-імпортних операцій. Це — один з елементів реформування митниці.
Система є повністю автоматизованою, дає змогу подавати документи один раз в одному місці і мінімізує контакти з держслужбовцями. «Єдине вікно» передбачає створення єдиної електронної бази даних, яка дає змогу різним службам контролю та митницям в автоматичному режимі обмінюватися інформацією про вантаж, який проходить через кордон України, і про результати його державного контролю.

Продаж квитків на перевезення багажу

ДФС України повідомлено, що базою оподаткування ПДВ у автостанції — платника ПДВ, яка здійснює продаж квитків на проїзд в автобусах та на перевезення багажу, є сума, що складається з автостанційного збору та плати за послуги з попереднього продажу квитків (за наявності такої).
У разі якщо автостанції — платнику ПДВ, при здійсненні нею постачання (продажу) квитків на проїзд в автобусах та на перевезення багажу, сплачується лише автостанційний збір, то база оподаткування ПДВ визначається виключно із суми автостанційного збору. (Лист від 29.09.2016 р. № 21112/6/99-99-15-03-02-15)

Формування плану-графіка перевірок

Мінфіном України викладено у новій редакції Порядок формування плану-графіка проведення документальних планових перевірок платників податків, затверджений власним наказом від 02.06.2015 р. № 524, який розроблено з метою забезпечення єдиного підходу до формування щоквартального плану-графіка проведення документальних планових перевірок платників податків. (Наказ від 04.08.2016 р. № 723)

ДФС України закінчила перевірку Укрзалізниці

Встановлено ухилення від сплати податків на понад 1,5 млрд. грн.
Про це заявив голова Офісу великих платників ДФС Євген Бамбізов, повідомляє Державна фіскальна служба України.
«Нещодавно нами була закінчена перевірка Укрзалізниці та встановлено ухилення від сплати податків на понад 1,5 млрд грн, у тому числі за рахунок проведення фіктивних транзакцій — понад 200 млн грн. Окрім цього, нами було встановлено і вже доведено у суді ухилення від сплати податків однією зі структур Укрзалізниці, це Укрзалізничпостач на суму близько 350 млн грн», — зазначив Євген Бамбізов.

Очільник податкової служби Харківщини Микола Рибаков зустрівся зі студентами навчальних закладів міста

Зустріч відбулась в Харківському національному технічному університеті сільського господарства ім. П.Василенка. Учасниками заходу стали студенти спеціальностей бізнесу і менеджменту, а також запрошені студенти технікумів та коледжів, керівництво, викладачі кафедр та практикуючі бухгалтера університету.
Головний податківець регіону розповів слухачам про професію співробітника фіскальної служби, які підрозділи є в структурі відомства та які задачі вони виконують. Микола Рибаков також проінформував хлопців та дівчат щодо можливості працевлаштування в органах ДФСУ. Відзначив, що служба має потребу в молодих, освічених та талановитих фахівцях, які зможуть реалізувати себе на державній службі та приносити користь своїй країні. Посадовець також поділився з молоддю спогадами про свої студентські роки та становлення у професії податківця, який він присвятив 20 років свого життя.

Оподаткування успадкованого майна

ДФС України повідомлено, що до вартості будь-якого об’єкта спадщини (квартири), одержаного спадкоємцем — нерезидентом в Україні від спадкодавця — резидента, незалежно від їх ступеня споріднення зі спадкодавцем, застосовується ставка податку на доходи фізичних осіб 18 % та військового збору 1,5 %. При цьому спадкоємець — нерезидент зобов’язаний сплатити податок та збір до нотаріального оформлення об’єкта спадщини.
Зазначено, що відповідно до абзацу восьмого частини другої ст. 7 Закону України від 12.07.2001 р. № 2658-III «Про оцінку майна, майнових прав та професійну оціночну діяльність в Україні» проведення оцінки майна є обов’язковим у випадках оподаткування майна згідно з законом, крім випадків визначення розміру податку при спадкуванні власності, вартість якої оподатковується за нульовою ставкою.

ЄДИНИЙ СОЦІАЛЬНИЙ ВНЕСОК

18.10.2016 р. набрав чинності наказ Мінфіну України, яким внесено зміни до Інструкції про порядок нарахування і сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, затвердженої власним наказом від 20.04.2015 р. № 449.

Олена Кухтіна: для армії України від Салтівської ОДПІ надійшло 17 706,5 тисяч гривень

Саме таку суму військового збору забезпечено платниками Салтівської ОДПІ ГУ ДФС у Харківській області за дев’ять місяців поточного року. Про це повідомила начальник інспекції Олена Кухтіна.
Керівник територіального органу фіскальної служби відзначила стабільну динаміку надходжень податку на підтримку армії від представників усіх сфер економіки регіонів обслуговування Салтівської ОДПІ. Адже у зрівнянні з минулорічним періодом надходження зросли більше ніж на півмільйона гривень. Зокрема у вересні сума військового збору склала більше ніж 2,5 млн. грн. У вересні 2015 року зазначеного податку надійшло близько 2,4 млн. грн.
Податківець висловила впевненість, що така позитивна тенденція буде збережена і надалі, адже враховуючи актуальність призначення цього платежу, наші платники відповідально ставляться і до нарахування, і до сплати військового збору.
Салтівська ОДПІ також нагадує, що в поточному році фізичні особи-підприємці на загальній системі оподаткування за результатами звітного податкового року самостійно розраховують військовий збір від чистого оподатковуваного доходу, відображають у річній податковій декларації та сплачують в терміни, передбачені для сплати податку на доходи фізичних осіб за відповідний період.

Більша частина надходжень – із заробітної плати

Податок на доходи фізичних осіб є лідером серед надходжень до міського бюджету міста Куп’янськ. Про це зазначила заступник начальника Салтівської ОДПІ Інна Богатирьова.
Адже із 109 млн. грн. загальної суми надходжень за 9 місяців цього року до місцевого бюджету, 77 млн. грн. – це саме податок на доходи. Його сплата перевершила минулорічну за такий же період на 25,7 млн. грн.
Загалом дев’ятимісячні надходження цього року до місцевого бюджету міста Куп’янськ більші за минулорічні за такий же період на 34,3 млн. грн.

Стабільні надходження!

Бюджет Куп’янського району впродовж дев’яти місяців цього року отримав 36,9 млн. грн. надходжень, що контролюються податковою інспекцією. Про це інформувала заступник начальника Салтівської ОДПІ Інна Богатирьова
А це більше ніж на 10 млн. грн. більше, як очікувалось. На 5,7 млн. грн. випередили прогнозовані суми надходження податку на доходи фізичних осіб, ще 1,6 млн. грн. додатково сплачено єдиного податку та на 1,88 млн. грн. більше надійшло плати за землю.
Заступник очільника інспекції, також зазначила, що бюджет району отримав 210 тис. грн. податку на нерухоме майно, який сплатили юридичні та фізичні особи – власники житлової та нежитлової нерухомості.

Близько 25 млн. грн. ПДФО надійшло до місцевого бюджету Великобурлуцького району

За дев’ять місяців 2016 року платники податків Великобурлуцького району сплатили до місцевого бюджету 24,7 млн. грн. податку на доходи фізичних осіб. Ця сума перевищує надходження аналогічного періоду минулого року на 8,4 млн. грн. та становить 123,5% від прогнозного показника.
За словами начальника управління податків і зборів з фізичних осіб Оксани Реді, податок на доходи фізичних осіб – це найбільше джерело наповнення місцевої скарбниці. У загальній сумі надходжень податків та зборів до місцевого бюджету, що контролюється Салтівською ОДПІ, частка сплаченого податку на доходи фізичних осіб за 9 місяців поточного року склала 52,4%.

Незайві 19,5 мільйонів гривень

Більш як 83,5 млн. грн.. податкових надходжень отримав бюджет Вовчанського району впродовж дев’яти місяців поточного року. Про це інформувала заступник начальника – начальник Вовчанського відділення Салтівської ОДПІ Людмила Воловик.
Вона зазначила, що це на 19,5 млн. грн. більше, як передбачалось розписом доходів. Перевершили на 11,7 млн. грн. від очікуваних надходження податку на доходи фізичних осіб, загальна сума якого склала 44,55 млн. грн., а акцизний податок, який «прямою гривнею» надходить до бюджету району, збагатив місцеву скарбницю на 4,6 млн. грн. А це також 837 тис. грн. додаткових надходжень.
«Єдинники» внесли до бюджету 12,3 млн. грн., а власники та орендарі земельних ділянок – 15,5 млн. грн.
Продовжують сплату податку на нерухоме майно фізичні особи, сума якого склала 20,5 тис. грн., а от юридичні особи – власники нерухомості уже сплатили з початку року 900 тис. грн.

Реалізація пального: актуальні запитання платників

Державна фіскальна служба у зв’язку з численними запитами платників акцизного податку з реалізації пального щодо практичного використання окремих норм Податкового кодексу України (далі – ПКУ) надала відповіді на запитання, з якими найчастіше звертаються платники.
Зокрема: щодо реєстрації суб’єкта господарської діяльності платником акцизного податку з реалізації пального при використанні пального виключно у власних цілях; щодо сплати акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів у разі заправки як власної техніки, так і техніки сторонніх організацій; щодо віднесення до операцій з реалізації пального відпуску пального, що належить виробникам сільськогосподарської продукції при укладанні договорів підряду на виконання робіт за допомогою техніки підрядника; щодо реєстрації платником акцизного податку підприємства, постачальника талонів і пластикових карт на паливно-мастильні матеріали, яке не здійснює фізичний відпуск пального та інше.

На Дворічанщині поступово зростає сплата до місцевих бюджетів податку на нерухомість

З початку року 293 тисячі гривень податку на нерухоме майно надійшло до місцевих бюджетів Дворічанського району.
Як зазначають провідні фахівці управління податків і зборів з фізичних осіб Салтівської ОДПІ, відповідно до фінансового розподілу 12 тис. грн. з даної суми сплатили фізичні особи, решту 281 тис. грн. – юридичні, у порівнянні з аналогічним періодом минулого року сума сплати зросла на 67%.
Важливо також нагадати, що цього року громадяни сплачуватимуть податок за нерухоме майно, яким вони володіли у 2015 році, при цьому мають зробити це протягом 60 днів з моменту отримання податкового повідомлення-рішення.
Платять податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, фізичні та юридичні особи, які є власниками об’єктів житлової та/або нежитлової нерухомості (відповідно до статті 266 Податкового кодексу України).
Якщо юридичні особи самостійно нараховують суму податку на нерухомість і сплачують її щокварталу, то громадян про нарахований їм податок на нерухоме майно повідомляють територіальні органи ДФС за місцем реєстрації нерухомості.

Більше ніж 600 тис. грн. податку на нерухоме майно надійшло до місцевих скарбниць Шевченківщини

Близько 642 тисячі гривень. податку на нерухоме майно надійшло до місцевих скарбниць Шевченківського району з початку року.
«Лише завдяки високій свідомості членів громад вдається залучати значні кошти податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки до місцевих бюджетів. Мешканці кожної територіальної одиниці повинні бути зацікавлені у тому, щоб місцеве самоврядування мало певний фінансовий ресурс для вирішення актуальних питань», - зазначає начальник Салтівської ОДПІ Олена Кухтіна.
Нагадаємо, що цього року громадяни сплачуватимуть податок за нерухоме майно, яким вони володіли у 2015 році.
Платять податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, фізичні та юридичні особи, які є власниками об’єктів житлової та/або нежитлової нерухомості (відповідно до статті 266 Податкового кодексу України).

Питання з податку на нерухомість та земельному податку є приводом завітати до ОДПІ

Днями, в Салтівській ОДПІ відбувся «круглий стіл» за участю заступника начальника ОДПІ Інни Богатирьової.
Серед питань які піднімалися на засіданні особливу увагу займало місце питання декларування доходів громадян, отриманих у 2015 році, нарахування та сплата податку на нерухомість та податку на землю мешканцями Куп’янську та Куп’янського району.
Інна Богатирьова повідомила, що фахівцями Салтівської ОДПІ проводилась широкомасштабна масово – роз’яснювальна робота з мешканцями визначених регіонів як з питань нюансів нарахування зазначених платежів, так і термінів сплати.
Посадовець звернула увагу, що громадяни у цьому році сплачуватимуть податок за власність, якою вони володіли у 2015 році за ставками та у порядку, які діяли у минулому році.
«Загальна сума сплаченого податку на нерухомість по Салтівській ОДПІ склала 4,6 млн. грн., плати за землю надійшло 66,6 млн. грн.», - відмітила податківець.

Юрособа змінила місцезнаходження: куди сплачувати податки

Салтівська ОДПІ повідомляє, що ДФСУ у листі від 07.09.2016 р. №19336/6/99-99-08-02-01-15 нагадала, що на сьогодні спрощено процес укладання договорів про визнання електронних документів із територіальними органами ДФС, а саме: платник податків укладає один договір із територіальним органом ДФС за основним місцем обліку, який надає право подавати податкові документи до будь-якого органу ДФС, в якому такий платник перебуває на обліку.
Юридичні особи — платники податків до закінчення року обліковуються в контролюючому органі за попереднім місцезнаходженням (неосновне місце обліку) з ознакою того, що вони є платниками податків до закінчення року, а в контролюючому органі за новим місцезнаходженням (основне місце обліку) — з ознакою того, що вони є платниками податків з наступного року.
У контролюючому органі за неосновним місцем обліку платник податків сплачує всі податки та збори, які згідно із законодавством мають сплачуватися на території адміністративно-територіальної одиниці, що відповідає неосновному місцю обліку, щодо таких податків подає податкові декларації (розрахунки, звіти) та виконує інші обов'язки платника податків, а контролюючий орган стосовно нього здійснює адміністрування таких податків.

Єдинник не може здавати в оренду частину нерухомості як фізособа, а частину - як підприємець

Салтівська ОДПІ повідомляє, що фізична особа, якій належить нерухоме майно (житлового або нежитлового призначення), загальна площа якого не перевищує норми, встановлені пп. 291.5.3 ПКУ, не має права надавати одну частину нерухомого майна в оренду як фізична особа – не суб’єкт господарювання, а іншу частину як ФОП на спрощеній системі оподаткування.
Така фізособа може надавати нерухоме майно (житлового або нежитлового призначення) в оренду як фізособа-підприємець на спрощеній системі оподаткування або як фізособа – не суб’єкт господарювання.

В уряді підкреслили, що вимогу МВФ скасувати спрощену систему в принципі - це міф.

Кабінет міністрів України в рамках виконання зобов'язань перед ключовим кредитором країни - Міжнародним валютним фондом не буде скасовувати існуючу на поточний момент систему спрощеного оподаткування бізнесу, проте всіляко протидіяти спробам великих компаній використовувати таку систему для ухилення від сплати податків.
Про це йдеться в урядовому повідомленні, розміщеному на офіційній сторінці Кабміну в соцмережі.
"У поданому урядом проекті Податкового кодексу спрощена система оподаткування залишається. Але уряд буде протидіяти великим компаніям, які "маскуються" під спрощенців з метою ухилитися від сплати податків", - йдеться в повідомленні.
В уряді також підкреслили, що вимогу МВФ скасувати спрощену систему в принципі - це міф.
"Ми спростовуємо черговий міф співпраці з МВФ", - наголосили в уряді.
В Україні спрощена система оподаткування бізнесу діє з 2010 року (у теперішньому її вигляді) і застосовується до підприємств, в основному, малого та середнього бізнесу. Вона являє собою сплату єдиного податку, розмір якого визначається розміром підприємства, кількістю найнятих працівників і сферою діяльності. За останні роки система зазнала ряд змін, зокрема, замість 4 груп спрощенців залишилися тільки три, а поріг доходів, що дозволяють відносити бізнес до спрощеної системи, знижений до 5 мільйонів гривень в рік з 20 мільйонів гривень.

Не відобразили підприємницький дохід у ф. № 1ДФ — яка відповідальність

ДФС України зауважує, що за не зазначення податковим агентом у ф. № 1ДФ доходів, нарахованих (виплачених) на користь фізособи-підприємця, застосовують штрафні санкції, передбачені п. 119.2 Податкового кодексу України, а саме — 510 грн або 1020 грн (у разі повторного притягнення до відповідальності протягом року). (Лист ДФСУ «Щодо відповідальності за не заповнення у формі № 1ДФ даних про виплату підприємцю» від 21.09.16 р. № 20544/6/99-99-13-01-01-15.)

Операція «Акциз-2016»: співробітниками податкової міліції Волині з незаконного обігу вилучено майже 20 тонн спирту

В рамках проведення операції "Акциз-2016" з метою вивільнення ринку від фальсифікованих підакцизних товарів у місті Луцьк співробітниками оперативного управління ГУ ДФС у Волинській області затримано вантажний транспортний засіб з номерними знаками Івано-Франківської області, яким здійснювалось транспортування спирту без будь-яких дозвільних документів.
В подальшому, за наслідками огляду весь незаконний вантаж, а саме 18 880 літрів спирту орієнтовною вартістю 2 млн. 240 тис. грн. та транспортний засіб вартістю 600 тис. грн. вилучено.
На даний час вирішується питання про початок досудового розслідування про вчинення кримінального правопорушення за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 204 КК України (незаконне придбання з метою збуту або зберігання з цією метою а також збут чи транспортування з метою збуту незаконного виготовлених підакцизних товарів).
Цей протизаконний вчинок карається штрафом від однієї до двох тисяч неоподаткованих мінімумів доходів громадян з конфіскацією незаконно виготовленої продукції та обладнання для її виготовлення.

АТОшники – інваліди та сім’ї загиблих зможуть замість житла отримати грошову компенсацію

Кабмін визначив механізм цільової грошової компенсації на придбання житла для сімей загиблих учасників АТО, а також для інвалідів І-ІІ груп із-поміж учасників АТО. Він передбачає можливість самостійно обирати прийнятне житло й придбавати його за рахунок наданої державою грошової компенсації. Окрім того, за бажанням зазначені особи зможуть отримувати грошову компенсацію за належне їм житло. Це рішення прийнято, зокрема, через випадки незадоволення житлом, придбаним органами державної влади.
Постанова КМУ «Питання забезпечення житлом сімей загиблих військовослужбовців, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції, а також інвалідів I—II групи з числа військовослужбовців, які брали участь у зазначеній операції, та потребують поліпшення житлових умов» від 19.10.16 р. № 719.

Компенсацію ЄСВ за неповний місяць обчислюватимуть пропорційно до календарних днів

Урядовці дещо підкоригували документ, що регулює виплату компенсації єдиного внеску працедавцям, які працевлаштовують на нові робочі місяця безробітних за направленням центру зайнятості. Нагадаємо: передбачено таке відшкодування в разі прийняття на роботу пільгових категорій (так званих «неконкурентоспроможних» громадян), а також у разі працевлаштування суб’єктами малого підприємництва громадян у пріоритетних видах економічної діяльності. Правки в цьому документі передусім мають косметичний характер, покликані привести його у відповідність до законодавчих змін. Зокрема, прибрали прив’язку до класу профризику, адже сплата ЄСВ уже давно від цього не залежить.
Та водночас підправили норму, де йдеться про виплату компенсації за неповний календарний місяць. Установили, що її обчислюватимуть шляхом ділення суми єдиного внеску на загальну кількість календарних днів та множення на кількість календарних днів, за які надають компенсацію. Досі мовилося про розрахунок пропорційно до робочих днів.

Коли чекати від ДФС на Реєстр великих платників податків на 2017 рік

ДФС у листі від 13.10.2016 р. № 10835/Л/99-99-07-01-04-14 наголошує: одним із пріоритетних напрямів реформування є внесення змін до ПКУ в частині зміни критеріїв відбору великих платників податків та Порядку формування Реєстру великих платників податків (далі — Порядок), затвердженого наказом Мінфіну від 21.10.2015 р. № 911.
Тож наказ ДФС України «Про затвердження Реєстру ВПП на 2017 рік» і перелік платників буде сформовано після прийняття змін до зазначеного Порядку та ПКУ.

Про нюанси обліку єдинником доходів у готівковій і безготівковій формах

При отриманні протягом дня доходу в готівковій та безготівковій формах, кожен такий вид доходу відображається в Книзі обліку доходів (і витрат) єдинника окремо (окремим рядком) підсумкове за день. Такий же порядок застосовується й до підсумкових записів за місяць, квартал, рік.
Водночас у ДФС пояснили: оскільки черговість проведення записів доходів у готівковій та безготівковій формах наказом Мінфіну від 19.06.2015 р. № 579 не передбачена, платник визначає її самостійно.

Штрафи за порушення порядку застосування РРО, обігу готівки, не сплачені в призначений строк, вважаються податковим боргом

Суми грошових зобов'язань (штрафні санкції за порушення порядку застосування РРО, норм обігу готівки та вимог Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» від 19.12.1995 р. № 481/95-ВР), нараховані та не сплачені в установлений ПКУ строк, є податковим боргом.

Про декларування сум бюджетного відшкодування ПДВ сільгоспвиробниками-ескпортерами

Суми ПДВ, що були сплачені суб'єктом спеціального режиму оподаткування постачальникам під час придбання товарів/послуг, які брали участь у виробництві вивезеної за межі митної території України сільськогосподарської продукції та включені до складу податкового кредиту, за рішенням платника можуть не відображатися в рядку 14 декларації 0121–0123.
Як раніше роз’яснювала ДФС (лист від 13.06.2016 р. № 13065/6/99-99-12-02-01-15), зазначені суми ПДВ за рішенням платника можуть бути перенесені з декларації 0121 до декларації 0110 шляхом відображення в рядку 14 декларації 0121 зі знаком «-» та в рядку 14 декларації 0110 зі знаком «+». Суми податку на додану вартість, перенесені до рядка 14 декларації 0110, можуть брати участь в обчисленні суми, що підлягає бюджетному відшкодуванню в загальновстановленому порядку, визначеному ст. 200 ПКУ.

Де можна ознайомитись з інформацією щодо режиму роботи, розміщення віддалених пунктів реєстрації користувачів АЦСК ІДД та переліком документів, необхідних для отримання посилених сертифікатів ключів?

Детальну інформацію щодо режиму роботи, розміщення віддалених пунктів реєстрації користувачів АЦСК ІДД можна отримати на офіційному інформаційному ресурсі АЦСК ІДД (acskidd.gov.ua/головна /«Контакти»).
Перелік документів, необхідних для отримання посилених сертифікатів ключів, наведено в розділі підготовка документів та реєстрація, розміщеного на офіційному інформаційному ресурсі АЦСК ІДД acskidd.gov.ua/головна/«Реєстрація користувачів».

Які об’єкти нерухомості не є об’єктами оподаткування податком на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки

Відповідно до п.п. 266.2.2 п. 266.2 ст. 266 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями не є об’єктом оподаткування податком на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки:
а) об’єкти житлової та нежитлової нерухомості, які перебувають у власності органів державної влади, органів місцевого самоврядування, а також організацій, створених ними в установленому порядку, що повністю утримуються за рахунок відповідного державного бюджету чи місцевого бюджету і є неприбутковими (їх спільній власності);
б) об’єкти житлової та нежитлової нерухомості, які розташовані в зонах відчуження та безумовного (обов’язкового) відселення, визначені законом, в тому числі їх частки;
в) будівлі дитячих будинків сімейного типу;
г) гуртожитки;
ґ) житлова нерухомість непридатна для проживання, в тому числі у зв’язку з аварійним станом, визнана такою згідно з рішенням сільської, селищної, міської ради або ради об’єднаної територіальної громади, що створена згідно із законом та перспективним планом формування територій громад;
д) об’єкти житлової нерухомості, в тому числі їх частки, що належать дітям-сиротам, дітям, позбавленим батьківського піклування, та особам з їх числа, визнаним такими відповідно до закону, дітям-інвалідам, які виховуються одинокими матерями (батьками), але не більше одного такого об’єкта на дитину;
е) об’єкти нежитлової нерухомості, які використовуються суб’єктами господарювання малого та середнього бізнесу, що провадять свою діяльність в малих архітектурних формах та на ринках;
є) будівлі промисловості, зокрема виробничі корпуси, цехи, складські приміщення промислових підприємств;
ж) будівлі, споруди сільськогосподарських товаровиробників, призначені для використання безпосередньо у сільськогосподарській діяльності;
з) об’єкти житлової та нежитлової нерухомості, які перебувають у власності громадських організацій інвалідів та їх підприємств;
и) об’єкти нерухомості, що перебувають у власності релігійних організацій, статути (положення) яких зареєстровано у встановленому законом порядку, та використовуються виключно для забезпечення їхньої статутної діяльності, включаючи ті, в яких здійснюють діяльність засновані такими релігійними організаціями добродійні заклади (притулки, інтернати, лікарні тощо), крім об’єктів нерухомості, в яких здійснюється виробнича та/або господарська діяльність;
і) будівлі дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів незалежно від форми власності та джерел фінансування, що використовуються для надання освітніх послуг.

Як засвідчується паперова копія електронної митної декларації

Оформлена електронна МД за допомогою автоматизованої системи митного оформлення перетворюється у візуальну форму, придатну для сприйняття її змісту людиною, у форматі, що унеможливлює надалі внесення змін до неї, засвідчується електронним цифровим підписом посадової особи митного органу, котра завершила митне оформлення, і надсилається декларанту чи вповноваженій ним особі.
Засвідчення здійснюється шляхом проставлення посадовою особою митного органу у верхній частині лицьового боку кожного аркуша роздрукованої на папері копії електронної МД відмітки «Копія. Згідно з оригіналом», особистого підпису, ініціалів і прізвища, дати засвідчення копії та відбитка особистої номерної печатки.
У випадку митного оформлення товарів із використанням електронної МД, оформлення електронної МД на паперових носіях не є обов’язковим.

Водій та пасажири везли в Україну 584 заборонені сітки для лову риби

Напередодні, 23 жовтня 2016 року, працівники митного посту «Тиса» Закарпатської митниці ДФС припинили спробу ввезення на територію України заборонених монониткових (волосінних) сіток.
Ввезти знаряддя добування об'єктів тваринного світу намагався громадянин України, водій автомобіля «MERCEDES-BENZ VITO», та 8 пасажирів, які знаходились у його транспортному засобі.
Для проходження митного контролю всі 9 громадян обрали «зелений коридор».
У ході митного контролю транспортного засобу у громадян виявлено сітки монониткові (волосінні) для лову риби, торговельних марок «TIANZHIHAI» та «АНТІ». Як з’ясувалось, кожному належало по 64-65 штук сіток, вагою майже 36 кг.
Варто зазначити, що відповідно до частини 2 статті 53 Закону України «Про тваринний світ» від 13 грудня 2001 року № 2894-III «Ввезення в Україну і вивезення за її межі об'єктів тваринного світу та знарядь їх добування», заборонено ввезення в Україну електроловильних систем (електровудок), монониткових (волосінних) сіток, мисливських капканів та інших засобів добування об'єктів тваринного світу, заборонених законом.
Таким чином, громадяни України порушили встановлений порядок проходження митного контролю в зонах (коридорах) спрощеного митного контролю, тобто переміщували через митний кордон, обравши формою проходження митного контролю «зелений коридор» товари, переміщення яких заборонено законодавством.
Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбаченого статтею 471 Митного кодексу України.
Наразі щодо всіх громадян складено протоколи про порушення митних правил, а сітки вилучено.

Викрито жителя м. Харків, який незаконно продавав фальсифікований алкоголь через Інтернет

Співробітниками податкової міліції ГУ ДФС у Харківській області в рамках операції «Акциз-2016» та розслідування кримінального провадження за ч.1 ст.115, ч.1 ст.199, ч.3 ст.204 КК України викрито факт незаконної реалізації лікеро-горілчаних виробів через мережу Інтернет.
Встановлено, що 24-річний житель Харкова продає через мережу Інтернет алкогольні напої в тетрапаках під відомими торговими марками, які перевозить на власному автомобілі.
При цьому харків’янин не зареєстрований як суб'єкт господарської діяльності та не має ліцензії на право здійснення торгівлі лікеро-горілчаними виробами.
В результаті проведених заходів виявлено та вилучено алкогольні вироби та автомобіль загальною вартістю понад 500 тис. грн. Проводяться заходи щодо встановлення каналів надходження вилученого алкоголю.

Штрафу не буде, якщо в ліцензії на торгівлю алкоголем відсутня інформація про сплату чергового платежу до моменту її анулювання

Законом України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» від 19.12.1995 р. № 481/95-ВР не передбачено застосування штрафу за здійснення оптової чи роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами на підставі ліцензії, що надає право на провадження такої діяльності, у якій відсутня інформація про сплату чергового платежу до моменту анулювання ліцензії.
Унесення інформації до ліцензії про сплату чергового платежу передбачено Положенням про порядок видачі ліцензій на право оптової торгівлі спиртом етиловим, коньячним і плодовим, алкогольними напоями та тютюновими виробами, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 31.03.1999 р. № 500, та наказом ДФС України «Про затвердження Рекомендацій щодо організації роботи головних управлінь ДФС України із приймання документів та видачі ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами» від 24.10.2014 р. № 213.

Новий Порядок ведення Реєстру неприбуткових установ та організацій

Через місяць після затвердження нового Звіту постановою Кабміну від 13.07.2016 р. №440 було затверджено ще й Порядок ведення Реєстру неприбуткових установ та організацій, включення неприбуткових підприємств, установ та організацій до Реєстру та виключення з Реєстру. Порядком було визначено алгоритм дій для неприбуткових організацій та контролюючих органів при включенні/виключенні неприбуткової організації до/із Реєстру, а також особливості перебування у Реєстрі в перехідний період до 1 січня 2017 року. Зокрема, до 16 вересня податківці мали надіслати усім неприбутковим організаціям, що обліковувалися в Реєстрі до 15.08.2015 р. (дата набрання чинності Закону №652), запити для надання відповіді щодо відповідності такої неприбуткової організації вимогам, встановленим п. 133.4 ПКУ. А граничний термін надання відповідей на ці запити разом із завіреними копіями установчих документів минув 16 жовтня 2016 року.
Окремо у Постанові було зазначено, що неприбуткові організації, які до 01.01.2017 р. не приведуть свої установчі документи у відповідність до п. 133.4 ПКУ, та не надададуть копії таких документів контролюючому органу, з 1 січня 2017 року будуть виключені з Реєстру неприбуткових установ та організацій.

Чи необхідно ФОП платнику єдиного податку, що здає в оренду власне нерухоме майно, зазначати у графі «Місце провадження господарської діяльності» заяви про застосування спрощеної системи адреси майна, яке буде здаватися в оренду?

Відповідно до підпункту 298.1.1 пункту 298.1 статті 298 Податкового кодексу України (далі – Кодекс) для обрання або переходу на спрощену систему оподаткування суб’єкт господарювання подає до контролюючого органу заяву.
Згідно із підпункту 4 пункту 298.3 статті 298 Кодексу у заяві зазначається, зокрема, місце провадження господарської діяльності.
Таким чином, якщо фізична особа – підприємець – платник єдиного податку здійснює здавання в оренду власного нерухомого майна, то в графі «Місце провадження господарської діяльності» заяви про право застосування спрощеної системи оподаткування зазначаються усі адреси розташування нерухомого майна, яке буде здаватися в оренду.

Сплата земельного податку за паї, передані в оренду єдиннику

Відповідно до п. 281.3 ст. 281 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI зі змінами та доповненнями (далі – ПКУ) від сплати земельного податку звільняються на період дії єдиного податку четвертої групи власники земельних ділянок, земельних часток (паїв) та землекористувачі за умови передачі земельних ділянок та земельних часток (паїв) в оренду платнику єдиного податку четвертої групи.
Водночас п. 292 прим. 1.1 ст. 292 прим. 1 ПКУ визначено, що об’єктом оподаткування для платників єдиного податку четвертої групи є площа сільськогосподарських угідь (ріллі, сіножатей, пасовищ і багаторічних насаджень) та/або земель водного фонду (внутрішніх водойм, озер, ставків, водосховищ), що перебуває у власності сільськогосподарського товаровиробника або надана йому у користування, у тому числі на умовах оренди.
У п. 292 прим. 1.3 ст. 292 прим. 1 ПКУ передбачено, що підставою для нарахування єдиного податку платникам четвертої групи є дані державного земельного кадастру та/або дані з державного реєстру речових прав на нерухоме майно.
Згідно із ст. 125 Земельного кодексу України від 25 жовтня 2001 року № 2768-III зі змінами та доповненнями (далі – ЗКУ) право власності на земельну ділянку, а також право постійного користування та право оренди земельної ділянки виникають з моменту державної реєстрації цих прав.
Платником орендної плати є орендар земельної ділянки, об’єктом оподаткування є земельна ділянка, надана в оренду (п.п. 288.2, 288.3 ст. 288 ПКУ).
Отже, фізичні особи – власники земельних ділянок, земельних часток (паїв) звільняються від сплати земельного податку за земельні частки (паї), що передані в оренду платнику єдиного податку четвертої групи на підставі договору оренди.
Просмотров: 392 | Добавил: Margo_Ko | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Форма входа

Поиск

Последние события
Сообщения форума
  • Аккумулятор (2)
  • Автомобильная Сигнализация для авто (1)
  • послуги митного брокера в Харкові (0)
  • Объявления
    [28.03.2024]
    Лук оптом (0)
    [10.12.2023]
    товары оптом от производителя (0)
    [12.07.2023]
    Металлические кровати с доставкой оптом (0)


    Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0


    Купянск ОЛХ

    Основные теги
    живот похудение Тайские в бёдрах травы БЫСТРО похудения селетер таблетки без диет лицо убрать сильный возбудитель виагра женская женский возбудитель виагра виагра сильнодействущая купить возбудитель виагра для мужчин возбудители купить виагру как возбудить девушку капли возбуждающие тара запчасти работа 2-комнатная квартира бизнес Упаковка flat bottom плазменная резка токарные работы ГШП капролон пакеты возбудители для мужчин возбудитель желания Возбудители для двоих возбудитель капли Возбудители для мужчин и женщин возбудитель конский автобусы Фрезерные работы Газовая резка металла инфракрасные обогреватели конвектор дом дизайн интерьера дизайн квартиры дизайн студии заказать дизайн интерьера автовышки и автокраны база металлопроката листовой прокат металлопрокат опт розница вертикальная литьевая машина ВЛМ гидравлический шприцевой пресс литьевая машина для пластмасс поставщик тд там продажа недвижимости листовой металлопрокат Агентство недвижимости Днепр ремонт гидравлического оборудования купить гидропресс лента ФУМ риелтор Днепр зашита маски маски для лица. фабричный пошив. купить Днепр листовая сталь ваш карниз газовая резка обработка металлов кваритра в Днепре под заказ диета диеты Китайские отзывы похудеть витамины лекарства средства упражнения оборудование арматура вентиляционное компоненты конвейеры лабораторное кип насосы высоковольтное инструмент

     

    Купянский городской портал © 2024