Купянский городской портал! Пятница, 26.04.2024, 23:55
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Путеводитель

Последние фото

Общая статистика
Интернет магазин: 
Форум-тем/сообщ: 542/2924
Коментарии: 835
Фото: 418
Новости: 1051
Файлов для скачивания: 5
Статей:897
Сайтов в каталоге: 970
Объявлений: 15
Игр: 219
Записей в гостевой: 36
FAQ: 1
Новости Украины: 107
Видео: 9105

Последние статьи
[15.09.2020][Мои статьи]
Увага! Важлива інформація (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
ТОП 6 запитань стосовно використання програмних реєстраторів розрахункових операцій (5)
[15.09.2020][Мои статьи]
До уваги платників земельного податку! Інформація про нормативну грошову оцінку земель розміщена на офіційному вебпорталі ДПС (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
Податкова знижка для внутрішньо переміщених осіб (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
З початку року надійшло 9,8 млрд грн ЄСВ (0)

Купянск
Главная » 2016 » Декабрь » 13 » Новини ДФС України. Салтівська ОДПІ інформує. 13.12.2016 р.
20:16
Новини ДФС України. Салтівська ОДПІ інформує. 13.12.2016 р.
Роман Насіров: Додатково до бюджету спрямовано 6 млрд. доларів США

Про виконання поставлених перед ДФС завдань та виконання плану надходжень повідомив Голова Державної фіскальної служби України Роман Насіров.
«Наразі перед Державною фіскальною службою постали два головних і найважчих завдання - виконання доходної частини бюджету, отримання додаткових надходжень до нього та одночасно необхідність створення сприятливих умов для ведення бізнесу, збільшення інвестиційної привабливості країни. Можна з впевненість констатувати – завдання, які ставились перед ДФС протягом року, виконані успішно», - зазначив очільник служби.
Він підкреслив, що за результатами 11 місяців 2016 року фіскальною службою до зведеного бюджету України (збір) спрямовано майже 677 млрд. гривень, тоді як у минулому році – 522 млрд. гривень. Тобто різниця у порівнянні з минулим роком становить близько 155 млрд. гривень, або 6 млрд. доларів.
«Виконання та перевиконання доходної частини бюджету закладає підґрунтя для поступової стабілізації та зростання економіки країни. Перевиконання плану надходжень - це також можливість для поступового збільшення мінімальних заробітної плати та пенсії», - підкреслив Роман Насіров.

Роман Насіров: За добу ми приймаємо та обробляємо більше 1 млн. документів в електронному вигляді

ДФС прагне налагодити партнерські відносини з бізнесом, тому перше, що ми для цього робимо - надаємо високоякісні послуги, що спрощують процедуру сплати податків. На цьому наголосив Голова Державної фіскальної служби України Роман Насіров.
Він зазначив, що останнім часом активно просуваються електронні сервіси, запроваджується електронний документообіг. Наприклад, наразі функціонує більше 40 електронних сервісів. Водночас пріоритетним залишається надання високоякісних послуг громадянам та бізнесу, розширення переліку послуг з урахуванням сьогоднішніх потреб та спрощення процедур їх надання.
«Якщо говорити конкретно, протягом останнього року забезпечено реєстрацію бізнесу протягом 24 годин, спрощено облік осіб, які здійснюють операції з товарами (облік на митницях таких осіб здійснюється за їх заявами на підставі даних обліку платників податків органів ДФС), запущено оновлений Електронний кабінет платника. До речі, послугами Електронного кабінету платника вже скористалося майже 4,5 мільйона осіб з більше ніж 70 країн світу», - зазначив очільник відомства.
На даний момент обслуговування платників здійснюється у 461 ЦОП, які надають адміністративні, інформаційні, консультаційні послуги, приймають звітність та заяви, видають різноманітні довідки. «В середньому за добу ми приймаємо та обробляємо більше 1 млн. документів тільки в електронному вигляді. Таким чином, ДФС забезпечує виконання не лише своєї основної місії - наповнення державної скарбниці, але й постійно підвищує якість обслуговування платників», - наголосив Роман Насіров.

Сергій Білан розповів про найбільш поширені правопорушення в кредитно-фінансовій сфері

Одним з пріоритетних напрямів роботи податкової міліції в поточному році було виявлення злочинів в кредитно - фінансовій сфері.
Про це сьогодні під час прес-конференції заявив перший заступник Голови Державної фіскальної служби України Сергій Білан.
За його словами, для ухилення від оподаткування, виведення в тінь фінансових потоків використовуються операції з цінними паперами, страхування і перестрахування, розкрадання активів банків. Практично усі вказані схеми функціонують з використанням послуг "конвертаційних центрів".
"Тенденції останнього часу свідчать, що діяльність транзитно – конвертаційних груп дещо змінилася. Якщо в 2014 – 2015 роках їх "винагорода" складала 7-9% від конвертованої суми, то в даний час вартість таких послуг складає 11-12%. Крім того, з’явилася тенденція до зменшення обсягів конвертації на один "конверт". Вона виникла не в останню чергу завдяки тому, що значно скоротилися терміни дії окремо взятої групи до її виявлення і ліквідації співробітниками податкової міліції. Крім того, росте кількість випадків вилучення у членів цих груп вогнепальної зброї", - зауважив Сергій Білан. Він наголосив, що у 2016 році співробітники податкової міліції припинили діяльність 74 «конвертцентрів», до бюджету вже відшкодовано 1,2 млрд грн. завданих збитків від їх діяльності.
Крім того, Сергій Білан розповів, що в поточному році фіксується скорочення кількості випадків шахрайства з боку посадовців банківських установ по відчуженню їх ліквідних активів та умисного доведення банків до банкрутства.

Сергій Білан: У 2016 році з використанням сільгосппідприємств в схемах ухилення від оподаткування зловмисники нанесли державі збитків більше, ніж на мільярд гривень

У аграрному секторі зберігається негативна тенденція використання сільськогосподарських підприємств в схемах ухилення від оподаткування, штучного формування податкового кредиту та негативного значення податку на додану вартість. Про це сьогодні під час прес-конференції заявив перший заступник Голови Державної фіскальної служби України Сергій Білан.
За його словами, на цьому секторі, де десятиліттями діє система корупції і хабарництва на усіх рівнях, було зосереджено особливу увагу податкової міліції в поточному році.
Впродовж 2016 року розпочато 84 досудові розслідування, пов'язані із неправомірним використанням сільськогосподарськими підприємствами пільг під час нарахування ПДВ, сума встановлених збитків за вказаною категорією кримінальних проваджень складає більше мільярда гривень", - зауважив Сергій Білан.
Він наголосив, що штучно сформований податковий кредит з ПДВ надалі використовується експортерами або реалізується в адресу транзитно-конвертаційних груп шляхом оформлення безтоварних операцій, що створює передумови для зменшення прибуткової частини бюджету і завдає значних економічних збитків державі.

У поточному році з незаконного обігу вилучено підакцизних товарів майже на 700 мільйонів гривень

З початку року співробітники податкової міліції у рамках операції "Акциз-2016" вилучили з незаконного обігу підакцизних товарів на суму 691,9 млн гривень. Про це сьогодні під час прес-конференції заявив Перший заступник голови Державної фіскальної служби України Сергій Білан.
Зокрема, за його словами, було вилучено більше 1,1 млн літрів спирту, більше 910 тисяч літрів алкогольних напоїв, 7,7 млн пачок тютюнових виробів і майже 80 тонн тютюну, а також 13,6 тисяч тонн паливно-мастильних матеріалів.
Сергій Білан також повідомив, що в поточному році було припинено діяльність 155 незаконних виробництв підакцизних товарів, у тому числі 128 цехів з виготовлення лікеро-горілчаних виробів, відкрито 394 кримінальні провадження за статтею 204 КК України.
"Економічний ефект від проведення заходів склав близько 290 мільйонів гривень тільки акцизного податку, які надійшли в результаті реалізації легальної підакцизної продукції, яка заповнила частку ринку, що звільнилася від фальсифікату, - зауважив Сергій Білан.

Мирослав Продан: Кількість оформлень за принципом «єдиного вікна» зросла втричі

В. о. заступника Голови Державної фіскальної служби України Мирослав Продан відзвітував про стан справ на митниці, наголосивши на збільшені митних надходжень. Так, за результатами 11 місяців поточного року митні платежі зросли на 32% до відповідного періоду 2015 року. Планові показники перевиконано на 7,2%. Таким чином, понад план забезпечено 14 млрд гривень.
Посадовець також відзначив позитивні результати, досягнуті в сфері організації митного контролю. Зокрема, мова йшла про започаткований інформацій обмін між контролюючими органами та митницями за принципом «єдиного вікна».
«На даний час окремі митниці до 30% митних оформлень здійснюють за цим принципом, ми відмічаємо позитивну динаміку щодо зростання цього показника», – зазначив Мирослав Продан.
Він додав, що від часу запровадження принципу «єдиного вікна» кількість митних оформлень з його застосуванням зросла втричі – від 6 тисяч заявок у вересні до 18 тисяч у листопаді.
При цьому ніякі штампи контролюючих органів на товаросупровідних документах не проставляються, як це було раніше.

Міжрегіональною митницею припинено спробу ввезення брендового одягу та взуття під виглядом «секонд-хенду»

Посадовими особами Міжрегіональної митниці ДФС припинено спробу незаконного ввезення товарів відомого французького бренду. Так, 1 грудня 2016 року до митного оформлення було подано попередню митну декларацію на вантаж «одяг та взуття вживані», одержувачем якого виступало підприємство, зареєстроване у м. Києві. Переміщення даного вантажу було поставлено на окремий контроль працівниками Міжрегіональної митниці.
Вантажний автомобіль із зазначеним вантажем 5 грудня 2016 року надійшов у пункт пропуску «Чоп» Закарпатської митниці. Співробітниками Міжрегіональної митниці було ініційовано проведення митного огляду товару у спеціально обладнаному боксі. Під час огляду в середині причепа серед мішків із вживаним одягом було виявлено 240 пакувальних місць загальною вагою понад 5 000 кг з новими одягом та взуттям відомого французького бренду з наявними на них бірками та цінниками. Окрім того, серед товару виявлені речі, які мають ознаки порушення прав інтелектуальної власності відомих брендів.
На даний час тривають дії щодо визначення точної кількості та вартості затриманого товару, а також вирішується питання щодо складання протоколу про порушення митних правил за ознаками ч.1 ст. 483 Митного кодексу України, санкції якої передбачають накладання штрафу у розмірі 100% вартості безпосередніх предметів порушення митних правил з конфіскацією зазначених товарів.

В ДФС проведено навчальну лекцію в рамках Всеукраїнського тижня права

Лекційне заняття для працівників Державної фіскальної служби України за участі викладача Університету державної фіскальної служби України Марини Анісімової на тему «Міжнародні правові механізми захисту прав людини» було проведено ДФС 2 грудня 2016 року.
Слухачів лекції ознайомили з історією створення Організації об’єднаних націй, її головними органами та напрямами діяльності.
Під час лекції також розглядалась Європейська система захисту прав і основних свобод людини. Особливу увагу було приділено Раді Європі – міжнародній регіональній організації європейських держав, які проголосили своєю метою розширення демократії, зближення усіх народів Європи, захист прав людини, співробітництво з основних питань права, культури, освіти, інформації, охорони навколишнього середовища. Членство в Раді Європи відкрите для всіх європейських держав, які визнають принцип верховенства права і гарантують основні права людини і свободи для всіх своїх громадян.
Під час заняття викладач акцентував увагу на Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод. Крім того, слухачі були ознайомлені з історією ухвалення та структурою Конвенції, яка для України набула чинності 11 вересня 1997 року.

Тетяна Пажитнова: ДФС розпочато співпрацю з Офісом технічної допомоги МВФ у сфері управління персоналом

У рамках реалізації Програми технічної допомоги МВФ (США) для Державної фіскальної служби України на базі Центру перепідготовки та підвищення кваліфікації керівних кадрів Департаментом кадрової політики та роботи з персоналом організовано проведення з 6 по 14 грудня 2016 року навчального тренінгу з управління персоналом (HR). Навчання проводять радники Офісу технічної допомоги МВФ Філ Бранд та Леслі Леркіндер.
До участі у тренінгу залучені представники Департаменту кадрової політики та роботи з персоналом, підрозділів по роботі з персоналом ГУ ДФС у м. Києві та Київській області, Київської міської та Київської митниць ДФС, Офісу великих платників податків.
«Для нас дуже важлива участь працівників служб персоналу ДФС у подібному навчанні, оскільки співпраця з Офісом технічної допомоги МВФ за напрямом надання консультаційної допомоги має сприяти також оновленню роботи кадрових підрозділів з урахуванням нових методів та підходів підбору персоналу, успішному впровадженню в ДФС кращого міжнародного досвіду у сфері HR», - зазначила директор Департаменту кадрової політики та роботи з персоналом Тетяна Пажитнова.
Програма навчального курсу складається з таких модулів: функції та обов’язки менеджерів з управління персоналом, підбір і розвиток персоналу, управління основними програмами HR, управління та ведення організаційних змін, управління ризиками та стратегічне планування, ефективні комунікації, інструментарій керівника HR для підвищення ефективності діяльності організації та її співробітників.

Роман Насіров: У 2016 році митницями ДФС видано майже 48 тисяч сертифікатів EUR.1

Голова Державної фіскальної служби України Роман Насіров взяв участь у зустрічі з делегацією Митної адміністрації Фінляндії на чолі з Генеральним директором Анті Хартікайненом.
Під час зустрічі Роман Насіров повідомив про реформування діяльності ДФС, у тому числі митних органів. Зокрема, він зосередив увагу на впроваджені автоматизованої системи «Єдине вікно», запуску Міжрегіональної митниці ДФС та мобільних груп, боротьбі з корупцією на митниці та покращенні адміністрування митних платежів. Крім того, очільник українського відомства ознайомив присутніх з підготовчими заходами щодо впровадження експерименту з оформлення за спрощеним порядком осіб та транспортних засобів у пункті пропуску «Нові Яриловичі - Нова Гута» в Чернігівській області на українсько-білоруській ділянці кордону. Експеримент передбачає тісну співпрацю ДФС та ДПСУ.
«ДФС активно залучає міжнародний досвід до процесів реформування митних органів України з метою спрощення митних процедур і посилення боротьби з корупцією. З січня 2016 р успішно реалізується проект TWINNING, все активніше використовується інструмент допомоги ЄС TAEIX. Продовжується співпраця з митними адміністраціями держав-членів ЄС і сусідніх держав з метою спрощення митних процедур і посилення боротьби з контрабандою», - заявив Роман Насіров.

Мирослав Продан: ДФС розраховує на запровадження спільного контролю ще у 8 пунктах пропуску

Протягом 2016 року відбувалися динамічні процеси реформування митних органів України. Мета цих процесів полягала в сприянні торгівлі шляхом спрощення митних процедур, у створенні сучасних митних органів та забезпеченні економічної безпеки України.
Про це повідомив в. о. заступника Голови ДФС Мирослав Продан під час засідання Проектної групи Україна - ЄС щодо імплементації Рамкової стратегії митного співробітництва Україна - ЄС.
За його словами, у 2016 році завдяки зусиллям по спрощенню та прискоренню митних процедур досягнуті хороші результати: 96% декларацій подається в електронному вигляді; майже 90% товарів, які імпортуються в Україну, оформлено за 1 методом; декларації в режимі експорту оформлюються протягом 1 години, в режимі імпорту – 2 годин 15 хв. Крім того, з 1 січня 2016 року видано 48 тисяч сертифікатів EUR.1
«Також у серпні цього року була створена Міжрегіональна митниця, завдання якої полягає у координації діяльності митних органів в Україні на випадок надзвичайних ситуацій та боротьбі з контрабандою та можливими корупційними проявами», - додав Мирослав Продан.
Він зауважив, що для ДФС надзвичайно важливими є розвиток і удосконалення співпраці з митними адміністраціями сусідніх держав та введення нових форм взаємодії, спрямованих на спрощення митних процедур та прискорення митних формальностей. Однією з таких форм є спільний прикордонний та митний контроль.

Фахівці фіскальної служби Харківщини поспілкувались з представниками бізнесу та громадськості під час бізнес-форуму

Бізнес-форум «Україна – країна підприємців» відбувся сьогодні в Харкові. Його організатор - Український союз промисловців і підприємців, зібрав і тих, хто вже відкрив власну справу, і тих, хто тільки бажає стати підприємцем.
Саме для цієї категорії учасників під час заходу проводились індивідуальні консультації від спеціалістів з реєстрації підприємств, бухгалтерського обліку, податкової звітності, юридичного супроводу діяльності, франчайзингу, електронної комерції тощо.
Як відзначають у фіскальній службі Харківської області, така ініціатива є дуже корисною та важливою. Завдяки таким заходам виявляються та обговорюються проблемні питання, а також знаходиться консенсус. Що, в свою чергу, сприяє розвитку малого бізнесу в країні, а це і створення нових робочих місць, і наповнений місцевий бюджет, і розвинені та економічно стабільні регіони.

До декларації акцизного податку внесено зміни

Головне управління ДФС у Харківській області інформує, що наказом Міністерства фінансів України від 26.09.2016 № 841 внесено зміни до декларації акцизного податку та Порядку її заповнення. Наказ набрав чинності 22 листопада 2016 року.
Зазначеним нормативним документом викладено у новій редакції:
форму декларації акцизного податку;
порядок заповнення та подання декларації акцизного податку.
Зокрема, внесено зміни до розділів декларації в частині відображення податкових зобов’язань за операціями з реалізації пального.
Крім того, запроваджено нові додатки до декларації:
Розрахунок суми акцизного податку з реалізації пального відповідно до підпункту 213.1.12 пункту 213.1 статті 213 Кодексу (додаток 1-1);
Заява про порушення особою, яка реалізує пальне, порядку заповнення та/або порядку реєстрації акцизної накладної/розрахунку коригування (додаток 9).
ТЕКСТ ДОКУМЕНТУ: http://zakon3.rada.gov.ua/laws/show/z1365-16

СМС на благодійні цілі не оподатковуються ПДВ

Головне управління ДФС у Харківській області інформує , що Законом України від 06.10.16 № 1665-VIII "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо створення сприятливих умов для впровадження благодійних телекомунікаційних повідомлень" додано новий пункт 197.24 статті 197 Податкового кодексу .
Зазначеним пунктом передбачено звільнення від оподаткування ПДВ операцій оператора телекомунікацій з надання телекомунікаційних послуг у частині здійснення благодійного телекомунікаційного повідомлення на благодійні цілі.
Отже, відправлені телекомунікаційні повідомлення (СМС) на благодійні цілі звільняються від оподаткування ПДВ. Закон набрав чинності з 06.11.2016 р.

Таблетки для схуднення сховали ближче до тіла

Напередодні в пункті пропуску «Гоптівка» харківські митники виявили 137 блістерів по 10 капсул лікарського засобу «Редуксін».
Дві жінки прямували до України в якості пасажирок авто. В ході проведення митного контролю із застосуванням технічного засобу митного контролю – металошукача, було виявлено прихований від митного контролю лікарський засіб «Редуксін», що знаходився під верхнім одягом жінок та був примотаний до тіла. Загальна вартість лікарського засобу, зі слів громадянок, 40 тисяч гривень.
Діюча речовина «Сибутрамін», яка входить до складу зазначеного лікарського засобу, є обмежена для переміщення через митний кордон України. Відносно громадянок складені протоколи про порушення митних правил за частиною 1 статті 483 Митного кодексу України. Предмети правопорушення вилучені.

Податківці Салтівської ОДПІ перевиконали план надходжень до Державного бюджету

Злагоджені дії колективу Салтівської ОДПІ ГУ ДФС у Харківській області, тісна співпраця з органами виконавчої влади, посилення контролю за тими платниками податків, які мають великі обороти, але незначні обсяги платежів до бюджету, збитковими підприємствами, а також удосконалення адміністрування податків, сприяли забезпеченню наповнення державної скарбниці. Про це повідомила начальник Салтівської ОДПІ Олена Кухтіна.
Впродовж одинадцяти місяців 2016 року Салтівською ОДПІ до зведеного бюджету мобілізовано 745,3 млн. грн., що складає 113,8% планових завдань, а до Державного бюджету – 281,5 млн. грн. (106%).
Як повідомила Олена Кухтіна, платники податку на додану вартість Салтівської ОДПІ з початку 2016 року спрямували до державного бюджету 124,5 млн. гривень цього податку, що в порівнянні з аналогічним періодом минулого року складає 442,5%, планове завдання виконано на 104,4%. Зокрема, в листопаді цього року до держбюджету надійшло понад 32 млн. грн податку на додану вартість, виконання планового показника склало 128,1%, додатково мобілізовано 7,1 млн. грн. Надходження з ПДВ забезпечили 380 платників податку на додану вартість, з них 340 юридичних та 40 фізичних осіб-підприємців.
«Все це, безумовно, є наслідком певних позитивних зрушень у розвитку економіки регіонів та підвищення рівня добровільної сплати податків. Враховуючи реалії сьогодення і напружені завдання листопада, колектив Салтівської ОДПІ і надалі працюватиме над посиленням контрольно-перевірочної роботи з метою розширення бази оподаткування, усунення «тіньових» схем ухилення від сплати податків, збільшення кількості платників податків, упередження безпідставного відшкодування ПДВ, подолання штучної збитковості підприємств», - зауважила Олена Кухтіна.

Куп'янчани на соціальні гарантії спрямували понад 67 млн. гривень ЄСВ

З початку року платники міста Куп’янська перерахували до бюджету 67 684,2 тис. грн єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, що на 2,2 млн. грн більше за очікувані показники. Виконання бюджетного призначення становить 103%. Зокрема, за підсумками листопада поточного року на соціальні гарантії направлено 6,2 млн. грн ЄСВ.
Як зазначила заступник начальника Салтівської ОДПІ Інна Богатирьова, серед пріоритетів роботи фіскальної служби й надалі залишається вжиття заходів щодо детінізації доходів та відносин у сфері зайнятості населення. Адже офіційне працевлаштування дасть змогу громадянам легально працювати і мати соціальні гарантії, а бюджет відповідно отримає додаткові надходження у вигляді податку на доходи фізичних осіб та єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

До зведеного бюджету від платників Куп’янщини надійшло понад 29 мільйонів гривень ПДФО

За одинадцять місяців мешканцями Куп’янського району сплачено 29 680,0 тисяч гривень податку на доходи фізичних осіб. Сума сплаченого ПДФО до аналогічного періоду минулого року складає 166,7 відсотків, перевищення склало 28,4 мільйонів гривень.
При цьому до державного бюджету надійшло 7,4 мільйонів гривень ПДФО, що майже на 3 млн. грн. перевищує минулорічні показники. Відповідно бюджети місцевих громад отримали 22,2 мільйонів гривень цього податку, що на 8,9 мільйонів більше ніж за аналогічний період минулого року.
Такий суттєвий ріст у надходженнях ПДФО пояснюється не стільки зростанням ставки оподаткування доходів фізичних осіб з 15 до 18 відсотків, як ефективними кроками органів місцевої влади та фахівців Салтівської ОДПІ в напрямку детінізації економіки, зокрема ринку праці.

Землекористувачі та власники землі Великобурлуччини сплатили майже 13 мільйонів гривень

Як повідомила начальник управління податків і зборів з фізичних осіб Салтівської ОДПІ Оксана Редя, платники Великобурлуцького району сплатили протягом січня – листопада 2016 року 12 926,8 тис. грн. плати за землю, у тому числі юридичні особи перерахували 10,2 млн. грн., фізичні особи – 2,7 млн. грн. Ці кошти були спрямовані до місцевих бюджетів регіону.
Якщо порівнювати надходження цього платежу з аналогічним періодом минулого року, то коштів у поточному році перераховано на 58%, або на 4,7 млн. грн. більше.
Фахівці Салтівської ОДПІ, інформують, що відповідно до податкового законодавства, власники землі та землекористувачі сплачують плату за землю з дня виникнення права власності або права користування земельною ділянкою. У разі припинення права власності або права користування земельною ділянкою плата за землю сплачується за фактичний період перебування землі у власності або користуванні у звітному році.

Дворічанські платники за січень-листопад 2016 року сплатили 2,5 млн. грн. на обороноздатність України

За січень-листопад 2016 року платники Дворічанського району сплатили до державного бюджету 2500,6 тис. грн. військового збору. Про це повідомила заступник начальника Салтівської ОДПІ Інна Богатирьова. Як зауважила фахівець – це на 659 тис. грн. перевищує минулорічний показник.
Нагадаємо, що військовий збір в Україні запроваджено із 3 серпня 2014 року. Його ставка складає 1,5% від об’єкта оподаткування. Платниками є: фізичні особи-резиденти, які отримують доходи як в Україні, так і за її межами; фізичні особи-нерезиденти, які отримують доходи в Україні, а також податкові агенти. Варто зазначити, що з 11 червня та 9 липня 2015 року набрали чинності Закони України № 381-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо військового збору» та № 548-VIII «Про внесення зміни до Податкового кодексу України щодо особливостей оподаткування військовим збором грошового забезпечення військовослужбовців та інших осіб, які беруть безпосередню участь в антитерористичній операції».

В Вовчанському районі надходження з акцизного податку склали понад 5,7 млн. гривень

Як повідомила в.о. першого заступника начальника Салтівської ОДПІ Наталія Калашнікова, в порівнянні з січнем-листопадом минулого року надходження збільшились на 3,26 млн. гривень. Зокрема у листопаді до місцевого бюджету району надійшло 586,6 тис. гривень акцизного податку.
З метою уникнення мінімізації податкових зобов’язань з акцизного податку з роздрібного продажу нафтопродуктів, починаючи з 1 березня 2016 року запроваджено Систему електронного адміністрування реалізації пального (СЕАРП).
Звертаємо увагу суб’єктів господарювання, які здійснюють роздрібний продаж підакцизних товарів, що з 11 березня 2016 року набрав чинності наказ Мінфіну України «Про затвердження Положення про форму та зміст розрахункових документів, Порядку подання звітності, пов’язаної із використанням книг обліку розрахункових операцій (розрахункових книжок), форми №ЗВР-1 Звіту про використання книг обліку розрахункових операцій (розрахункових книжок)» від 21 січня 2016 р. №13.

Майже 13 мільйонів гривень єдиного податку надійшло до місцевих бюджетів Шевченківського району

Протягом січня-листопада поточного року платниками єдиного податку Шевченківського району сплачено 12 902,5 тис. грн., в листопаді до місцевого бюджету району надійшло 1078,5 тис. грн. єдиного податку. Порівняно з минулим роком надходження податку зросли на 6 млн. грн. Про це повідомила заступник начальника Інна Богатирьова.
За її словами, у переважній більшості спрощену систему оподаткування використовують юридичні особи IV групи (сільгоспвиробники). З початку року вони спрямували до місцевих бюджетів 8,16 млн. грн. Порівняно з січнем-листопадом минулого року сплата податку зросла на 3,5 млн. грн. Фізичні особи – підприємці, які перебувають на спрощеній системі, сплатили до місцевого бюджету Шевченківського району 4,28 млн. грн.

Суми ПДВ, сплачені сільгосппідприємством при виробництві експортованої продукції, можуть брати участь у бюджетному відшкодуванні

ДФС України повідомлено, що операції з експорту сільськогосподарським підприємством — суб’єктом спеціального режиму оподаткування власновироблених сільгосптоварів оподатковуються ПДВ за нульовою ставкою та відображаються у декларації 0121 — 0123 за умови підтвердження вивезення товарів за межі митної території України (експорту) належним чином оформленою митною декларацією.
При цьому суми ПДВ, сплачені суб’єктом спеціального режиму оподаткування постачальникам під час придбання товарів/послуг, які брали участь у виробництві експортованої сільськогосподарської продукції та включені до складу податкового кредиту, за рішенням платника можуть бути перенесені із декларації 0121 до декларації 0110 шляхом відображення у рядку 14 декларації 0121 зі знаком «-» та в рядку 14 декларації 0110 зі знаком «+».
Суми податку, перенесені до рядка 14 декларації 0110, можуть брати участь в обрахунку суми, що підлягає бюджетному відшкодуванню у загальновстановленому порядку, визначеному ст. 200 Податкового кодексу.

Податкова реформа: надія на покращення є. Законопроект № 5368 прийнято за основу.

Верховна Рада України прийняла за основу проект закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо покращення інвестиційного клімату в Україні)»
Згідно з інформацією, розміщеною на сайті ВРУ, законопроектом пропонується внести комплексні зміни до всіх розділів Податкового кодексу України, спрямовані на удосконалення загальних положень щодо адміністрування податків та зборів, зокрема: податку на прибуток, ПДФО, ПДВ, акцизного податку, рентної плати та податку на майно, спеціальних податкових режимів; ліквідацію податкової міліції. Законопроект підтримано 241 депутатом.
Зокрема, в частині адміністрування пропонується:
адміністрування всіх баз даних Мінфіном чи державним підприємством при Мінфіні;
запровадження повноцінного електронного кабінету платника податків (доступ до всієї податкової інформації про платника, проведення звірки розрахунків з бюджетом, заповнення та подання податкової звітності, управління надміру сплаченими коштами, реєстрація податкових та акцизних накладних, інформування про перевірки та надання актів або довідок перевірок, листування з контролюючим органом);
встановлення поняття «уповноважена особа контролюючого органу» — це посадова (службова) особа контролюючого органу, уповноважена керівником такого органу на виконання певних його функцій;
зміна критеріїв належності платника податків до категорії великих платників податків:
збільшити показник сплати платежів до державного бюджету за платежами, які контролюються ДФС, з 12 до 20 млн. грн;
критерій доходів, що враховуються при визначенні об'єкта оподаткування, змінено на критерій загального обсягу постачання у розмірі 1 млрд. грн тощо.

Підвищення мінімалки позитивно вплине на економіку країни

У Національному банку не відкидають можливості, що підвищення мінімальної заробітної плати з 1 січня 2017 року може позитивно вплинути на зростання економіки та додати близько 0,5% до ВВП.
Про це на прес-конференції заявив заступник голови Національного банку Дмитро Сологуб, повідомляє Укрінформ.
«Ми бачимо можливий вплив (від підвищення мінімальної зарплати — ред.) на темпи економічного зростання наступного року, і ми оцінюємо цей позитивний вплив десь у 0,5%», — сказав Сологуб.
За його словами, наступний етап перегляду прогнозів щодо макроекономічних показників на 2017 рік буде в січні. Сологуб додав, що підвищення мінімальної зарплати може бути одним із чинників, який «може вплинути на перегляд прогнозу щодо темпів зростання ВВП».
Раніше Національний банк погіршив прогноз зростання ВВП України на 2017 рік з 3% до 2,5%, а на 2018 рік — з 4% до 3,5%.

Сільгосппідприємства використовують для ухилення від податків

Про це повідомила прес-служба Державної фіскальної служби з посиланням на першого заступника Голови ДФС України Сергія Білана.
За його інформацією, в аграрному секторі зберігається негативна тенденція використання сільськогосподарських підприємств у схемах ухилення від оподаткування, штучного формування податкового кредиту та сум від’ємного значення податку на додану вартість; у 2016 році зловмисники з використанням сільськогосподарських підприємств у схемах ухилення від оподаткування завдали державі збитків більш як на мільярд гривень.
Сергій Білан також наголосив, що штучно сформований податковий кредит з ПДВ у подальшому використовується експортерами або реалізується на адресу транзитно-конвертаційних груп шляхом оформлення безтоварних операцій, що створює передумови для зменшення дохідної частини бюджету і завдає значного економічного збитку державі.

Акцизні ставки в пріоритеті

Проект закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2017 році прийнято за основу із скороченням строку підготовки до другого читання.
Законопроект, зокрема, передбачає збільшити ставки акцизного податку на алкогольні напої на 20 %, на виноробну продукцію та слабоалкогольні напої — на індекс споживчих цін 12 %, на тютюнові вироби — на 30 % (специфічну) та на 3 % пункти (з 12 % до 15 %) (адвалорну).
Наразі ставки акцизного податку на підакцизні товари значно нижчі, ніж мінімальні, встановлені Директивами для Європейських країн. Зокрема, на тютюнові вироби — у 6 разів, на горілку — у 1,5 раза. Збільшення ставок акцизного податку сприятиме наближенню до норм законодавства Євросоюзу, зменшенню споживання шкідливих для здоров’я товарів (алкогольні напої та тютюнові вироби).
Прийняття зазначеного законопроекту зумовлено необхідністю забезпечення виконання вимог пункту 4 розділу ХІХ Податкового кодексу України щодо щорічного перегляду ставок деяких податків, визначених в абсолютних значеннях, зазначається в Пояснювальній записці до законопроекту.
Наголошується також, що встановлення Законом України «Про Державний бюджет України на 2017 рік» розміру мінімальної заробітної плати на рівні 3 200 гривень потребує внесення змін до окремих положень Податкового кодексу України, які мають прив’язку до розміру мінімальної заробітної плати.
Перегляд окремих положень Податкового кодексу України у зв’язку із збільшенням у 2017 році розміру мінімальної заробітної плати дасть змогу також уникнути додаткового навантаження на платників податків, вважають у Міністерстві фінансів України.

ПДФО не нараховується на відшкодовані витрати у відрядженні

ДФС України роз’яснено: якщо підприємство за наявності підтвердних документів (в оригіналі) відшкодовує працівнику, який перебував у відрядженні в межах України, витрати на найм житлового приміщення у розрахунку вартості одного місця (номера з ліжком, незалежно від його типу) у готелі за кожну добу такого проживання в межах граничних сум, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 02.02.2011 р. № 98, такі витрати не є об’єктом оподаткування податком на доходи фізичних осіб.

Не забуваймо дотримуватися касової дисципліни!

ДФС України повідомлено, що оскільки останнім часом почастішали випадки порушення дотримання касової дисципліни щодо своєчасності оприбуткування виручки, відповідно до п. 2.6 Положення про ведення касових операцій у національній валюті в Україні, затвердженого постановою Правління Нацбанку України від 15.12.2004 р. № 637, уся готівка, що надходить до кас, має своєчасно (у день одержання готівкових коштів) та в повній сумі оприбутковуватися.
У разі проведення готівкових розрахунків із застосуванням РРО або використанням розрахункової книжки (далі — РК) оприбуткуванням готівки є здійснення обліку зазначених готівкових коштів у повній сумі їх фактичних надходжень у книзі обліку розрахункових операцій (далі — КОРО) на підставі фіскальних звітних чеків РРО (даних РК). Тобто щоденно суб’єкт господарювання повинен оприбутковувати у КОРО виручку на підставі фіскальних звітних чеків РРО (Z-звітів).
Зауважено, що за несвоєчасне (через день і більше) оприбуткування передбачено штрафну санкцію у п’ятикратному розмірі неоприбуткованої та/або несвоєчасно оприбуткованої суми коштів згідно зі ст. 1 Указу Президента України від 12.06.95 р. № 436/95 «Про застосування штрафних санкцій за порушення норм з регулювання обігу готівки».

За працевлаштування учасників АТО роботодавцеві виплачуватиметься компенсація витрат на ЄСВ

Згідно з постановою Кабінету Міністрів України учасників АТО включено до категорії громадян, за працевлаштування яких для роботодавців передбачено право на компенсацію витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Таку компенсацію роботодавець зможе отримати протягом одного року за умови працевлаштування учасника АТО на нове робоче місце не менше, ніж на два роки.
Крім того, визначено, що для отримання статусу безробітного учаснику АТО до центру зайнятості необхідно подавати посвідчення учасника бойових дій та копію довідки про безпосередню участь в АТО.

Чи є об’єктом оподаткування ПДВ аудиторські послуги нерезиденту?

ДФС України повідомлено, що порядок оподаткування ПДВ операцій платника податку з постачання послуг безпосередньо залежить від місця постачання таких послуг.
Якщо послуги (експертиза документації і оцінки відповідності стандартам управління якістю), які платник податку надає нерезиденту, у розумінні положень Господарського кодексу, Закону України від 22.04.93 р. № 3125-XII «Про аудиторську діяльність» та Перелік послуг, які можуть надавати аудитори (аудиторські фірми), визначеного та затвердженого рішенням Аудиторської палати України від 22.12.2011 р. № 244/14, підпадають під визначення терміна «аудит» (аудиторських послуг) і товариство відповідає вимогам чинного законодавства щодо аудиторської діяльності, то для цілей оподаткування ПДВ місцем постачання таких послуг відповідно до пп. «в» п. 186.3 ст. 186 Податкового кодексу є місце реєстрації їх отримувача. У такому разі операції з постачання послуг не є об’єктом оподаткування ПДВ.
Якщо зазначені послуги не підпадають під визначення терміну «аудит» (аудиторських послуг) та/або товариство не відповідає вимогам чинного законодавства щодо аудиторської діяльності, то для цілей оподаткування ПДВ місцем постачання таких послуг відповідно до п. 186.4 ст. 186 Податкового кодексу є місце реєстрації їх постачальника. У такому разі операції з постачання послуг є об’єктом оподаткування ПДВ та оподатковуються податком у загальновстановленому порядку за основною ставкою.

Посилки збираються оподатковувати по-європейськи

Ідею встановлення контролю за особистим ввезенням товарів із-за кордону підтримує ДФС України.
Це підтвердив глава відомства у інтерв’ю ЗМІ. Роман Насіров нагадав, що відповідно до чинних норм Митного кодексу громадяни можуть без сплати податків ввозити товари на суму до 500 євро й одержувати посилки вартістю до 150 євро. Зі слів керівника ДФС, практично вся дрібна електроніка в Україні надходить прямо споживачеві без сплати податків, а також є проблема із прикордонною торгівлею. Виникають питання, коли одні й ті само громадяни щодня перевозять через кордон товари на суму 500 євро.
Якою буде неоподатковувана норма ввезення товару, — вирішуватиме й розраховуватиме Мінфін, — зауважив очільник ДФС і запропонував принаймні обмежити кількість разів перетину кордону з товаром.
Нагадаємо: понад місяць тому АПІТУ направила до Мінфіну низку пропозицій, спрямованих на перекриття схем тіньового імпорту. Зокрема, запропоновано оподатковувати пересилання товарів і особисте ввезення товарів громадянами відповідно до європейських норм.

Гарантовані суми вкладу не оподатковуються

ДФС України повідомлено, що за умови відсутності заборони у договорі між банком-агентом та Фондом гарантування вкладів фізичних осіб (далі – Фонд) про відшкодування гарантованих сум вкладникам, банки-агенти не позбавлені права здійснити виплати таких сум за власні кошти, з подальшим їх відшкодуванням.
Зазначено, що здійснення за рахунок перерахованих коштів Фонду чи за рахунок коштів банку-агента відшкодування коштів за вкладом не впливає на оподаткування фізичної особи — вкладника, яка отримала вказані кошти.

Мінімалка таки буде 3200 грн! Верховна Рада підтримала підвищення

Ввечері 6 грудня Верховна Рада України прийняла Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України» (проект № 5130). Цей документ є основою для реформ в сфері оплати праці, анонсованих Урядом.
Законом запропоновано, зокрема, такі зміни:
замість єдиної тарифної системи оплати праці запровадити тарифну та інші системи, які формуються на оцінках складності виконуваних робіт і кваліфікації працівників;
заробітну плату або посадові оклади бюджетників визначати у співвідношенні з прожитковим мінімумом для працездатних осіб, установленим на 1 січня календарного року (зараз — на основі мінімальної зарплати);
з 01.01.17 р. розмір мінімальної зарплати не буде змінюватися залежно від перегляду прожиткового мінімуму працездатних осіб протягом року. Але, як і раніше, розмір мінімальної зарплати буде встановлювати ВР за поданням Кабміну не рідше від одного разу на рік у Законі про Держбюджет.

Працівниця, у якої є дитина до 14 років, управі відмовитися від відрядження

Жінок, які мають дітей віком від трьох до чотирнадцяти років або дітей-інвалідів, не можна направляти у відрядження без їхньої згоди (ст. 177 Кодексу законів про працю України). Про це нагадують фахівці Управління Держпраці у Хмельницькій області. Також додають: відмова працівниці від службового відрядження з мотивів наявності дитини віком до чотирнадцяти років або дитини-інваліда не може кваліфікуватися роботодавцем як порушення трудової дисципліни.
Водночас, якщо в колдоговорі визначено перелік посад і професій із роз’їзним (пересувним) характером роботи, то службові поїздки відповідних працівників не вважають відрядженнями.

За рівнем бізнес-клімату Україна має бути індустріальним парком

Таке побажання висловив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час роботи Другої міжнародної торгово-промислової конференції «Зони вільної торгівлі: можливості та виклики для України та партнерів».
Прем’єр-міністр заявив, що Уряд підтримує ідею створення індустріальних парків у державі, що є ефективним інструментом, який дозволить створювати нові робочі місця і якісний національний продукт в Україні.
«Ми повністю підтримуємо створення індустріальних парків. Я би дуже хотів, щоб за рівнем бізнес-клімату вся країна була індустріальним парком», — підкреслив Гройсман.
Володимир Гройсман зауважив, що запровадження реального механізму, який дозволить створювати нові робочі місця та новий продукт в Україні — це пріоритет для України. «Тому підтримуємо і будемо підтримувати (створення індустріальних парків)», — наголосив Прем’єр-міністр.
Сьогодні передбачені юридичні підстави для реєстрації регіональних індустріальних парків, зазначив Голова уряду. Також готується до другого читання у Парламенті відповідний закон, що передбачає низку преференцій.
Прем’єр-міністр зробив акцент на тому, що деякі недалекоглядні політики намагаються перешкодити ухваленню цього закону та критикують таку ідею. Однак В. Гройсман переконаний, що індустріальні парки конче потрібні в умовах боротьби за національний продукт і створення робочих місць. «Це парки, у яких ми будемо створювати наш справжній промисловий потенціал», — наголосив Гройсман.

Фінустановам потрібно узгодити свою діяльність із ліцензійними умовами

Уряд затвердив Ліцензійні умови провадження господарської діяльності з надання фінансових послуг (окрім професійної діяльності на ринку цінних паперів).
Документом установлено порядок отримання ліцензії, а також вимоги до здійснення такої госпдіяльності фінустанов, як: надання гарантій та поручительств, довірчого управління фінактивами, лізингу, факторингу, страхування, залучення фінактивів із зобов'язанням повернення, надання коштів у позику, адміністрування недержавних пенсійних фондів, придбання товарів у групах, управління майном для фінансування будівництва та/або здійснення операцій із нерухомістю тощо.
Звертаємо увагу! Ліцензіати, які мають ліцензії НКРРФП на провадження зазначеної госпдіяльності, повинні привести її у відповідність із вимогами Ліцензійних умов протягом двох місяців із дня опублікування цієї урядової постанови. (Постанова КМУ від 07.12.16 р. № 913 «Про затвердження Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з надання фінансових послуг (крім професійної діяльності на ринку цінних паперів)».
Набирає чинності з дня офіційного опублікування.

Як фіскальна служба працюватиме у 2017 р.

Державна фіскальна служба України повідомила про перенесення робочих днів контролерів у 2017 р. з:
понеділка 8 травня — на суботу 13 травня;
п'ятниці 25 серпня — на суботу 19 серпня.
Нагадаємо, що аналогічні дати Уряд рекомендував використати для працівників, яким установлено п'ятиденний робочий тиждень із двома вихідними днями. Тобто й фіскали, й бізнес в унісон святкуватимуть і відпрацьовуватимуть свята. (Розпорядження ДФС України «Про перенесення робочих днів у 2017 році» від 25.11.16 р. № 263-р.)

Нараховувати ЄСВ на винагороду іноземцю не потрібно

Фахівці фіскального відомства дійшли висновку: якщо підприємство виплачує винагороду за цивільно-правовим договором (про надання консультаційних послуг) іноземному громадянину, який не проживає в Україні, то сума винагороди не є базою нарахування єдиного внеску. Пояснюють це тим, що іноземець відповідно до вимог чинного законодавства України не є застрахованою особою, а зазначене підприємство — не його роботодавець-страхувальник. (Лист ДФСУ «Щодо нарахування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування на суми виплаченої іноземному громадянину, який не проживає в Україні, винагороди за консультаційні послуги згідно з цивільно-правовим договором» від 01.12.16 р. № 26021/6/99-99-13-02-03-15).

Газет і книг антиукраїнського змісту стане менше

Парламент заборонив увезення на територію України друкованої продукції антиукраїнського змісту, яку виготовили або ввозять із країни-агресора чи окупованих територій. Тепер для ввезення газет, журналів, книг тощо потрібен дозвіл на ввезення видавничої продукції, що має походження або виготовлена та/або ввозиться з території держави-агресора, тимчасово окупованої території України, на митну територію України. Відповідно, антиукраїнські книги та журнали не зможуть потрапити на український ринок.
Цей дозвіл видаватиме Держкомтелерадіо. А вирішувати, чи має конкретна друкована продукція антиукраїнський зміст, буде його експертна рада. До її складу входитимуть представники органів держвлади, галузевих асоціацій, спілок, громадського експертного середовища, видавці, провідні діячі культури, мистецтва, науки і освіти, соціальні психологи, медіаексперти та інші фахівці інформаційної сфери.
До речі, жодних дозволів не потрібно для ввезення громадянами в ручній поклажі або супроводженому багажі друкованої продукції загальною кількістю, не більшою за 10 примірників.

Деяку продукцію оборонного призначення, яку не виробляють в Україні, можуть звільнити від мита

Верховна Рада України зробила крок для розширення переліку продукції оборонного призначення, яку звільнено від оподаткування митом, якщо споживачами є держзамовники з оборонного замовлення, визначені Кабінетом Міністрів України.
Це стосується, зокрема, засобів радіоелектронної боротьби, радіоподавлення, транкінгового зв’язку, апаратури прослуховування направленої дії, радіостанцій ультракороткохвильового й короткохвильового діапазону військового призначення, розвідувально-сигнальної апаратури.
Водночас, якщо така продукція походить із держави-окупанта (агресора) або ввозиться з її території та/або з окупованої території України, жодних звільнень від сплати мита не буде.

Під час відступлення права вимоги боржник утрачає право на ПДВ- відшкодування

Контролери пояснили ПДВ-наслідки під час відступлення постачальником іншому кредитору права вимоги грошових коштів за поставленими товарами/послугами. У цьому випадку боржник (покупець) має право сформувати податковий кредит на підставі зареєстрованої податкової накладної, однак ПДВ, сплачений за такі товари/послуги, не бере участі в розрахунку суми бюджетного відшкодування.
Як зауважили податківці, бюджетному відшкодуванню підлягає частина від'ємного значення, яка дорівнює сумі ПДВ, фактично сплаченій отримувачем товарів/послуг постачальникам. Під час відступлення права вимоги оплату отримує новий кредитор, який не є постачальником товарів/послуг. (Лист ДФСУ «Щодо права на податковий кредит та бюджетне відшкодування ПДВ у покупця, якщо здійснюється операція з відступлення постачальником іншому кредитору права вимоги грошових коштів за поставленими товарами/послугами» від 15.11.16 р. № 24597/6/99-99-15-03-02-15).

Ломбард продав заставу: чи буде податок на доходи

Податківці зазначили: суму кредиту, надану фізособі ломбардом під заставу, не обкладають податком на доходи та військовим збором (пп. 165.1.29 Податкового кодексу України, далі — ПКУ). Однак ломбард, продавши предмет застави дорожче за розмір забезпечених цією заставою вимог заставодержателя (вартість реалізації заставленого майна виявилась більшою за суму кредиту з нарахованими відсотками й пенею), повинен повернути таку суму заставодавцю, попередньо утримавши 18% податку на доходи та 1,5% військового збору (пп. 164.2.20 ПКУ).
На нашу думку, у цій ситуації слід застосовувати ставку податку на доходи — 5 %, адже в такому разі фізособа отримає дохід від продажу рухомого майна (п. 173.1 ПКУ), а не інший дохід. (Лист ДФСУ «Щодо оподаткування доходу фізичних осіб від продажу (обміну) об’єкта рухомого майна» від 10.11.16 р. № 24277/6/99-99-13-02-03-15).

Товари, отримані за накопичені бонуси, — додаткове благо

Податківці зазначили: безоплатно отримані товари або суму грошових коштів, отриманих в обмін на накопичені бали, потрібно обкладати 18% податку на доходи та 1,5% військового збору як додаткове благо (пп. «е» пп. 164.2.17 Податкового кодексу України). Однак якщо одержувача неможливо ідентифікувати, такі суми уникають оподаткування.

Юрособа змінила найменування у зв’язку з декомунізацією: внесіть зміни до Реєстру речових прав

Міністерство юстиції України роз’яснило: у разі зміни ідентифікаційних даних суб'єкта необхідно внести зміни до записів Державного реєстру речових прав на нерухоме майно за заявою власника чи іншого правонабувача.
Ідентифікаційними даними для юрособи (резидента та нерезидента) є найменування юридичної особи й податковий номер. Тому якщо найменування юрособи змінено у зв’язку з декомунізацією — відповідні зміни потрібно відобразити й у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно.

Строки подання декларації до податкової у разі ліквідації платника.

Салтівська ОДПІ повідомляє, що якщо платник податку ліквідується, останнім податковим (звітним) періодом вважається період, на який припадає дата ліквідації.
Після завершення розрахунків з кредиторами, до зняття з реєстрації в контролюючому органі та скасування реєстрації юридичної особи, юридична особа, в особі ліквідатора, є платником податків та зборів, щодо яких виникає об'єкт оподаткування.
При цьому ліквідатор повинен подати податкову декларацію до контролюючого органу за основним місцем обліку або за неосновним місцем обліку за звітний період, на який припадає дата такої ліквідації (у тому числі якщо ліквідація припадає на середину звітного періоду).

Біля українсько-молдовського кордону виявлено безхазяйний спирт орієнтовною вартістю 675 тис. грн.

Співробітники податкової міліції ГУ ДФС у Чернівецькій області спільно з прикордонниками в рамках операції «Акциз-2016» встановили, що на території області здійснюється незаконне накопичення спирту.
За результатами проведених заходів у лісосмузі біля с. Вашківці на відстані 2 км. від лінії українсько-молдовського кордону виявлено 23 бочки синього кольору ємністю по 200 літрів з прозорою рідинною з різким запахом спирту.
До вирішення питання згідно чинного законодавства України близько 4,5 тис. літрів спирту орієнтовною вартістю 675 тис. грн. вилучено.
Вирішується питання щодо внесення відомостей по даному факту до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 204 КК України.

Обрати спрощену систему оподаткування можна тільки до 16 грудня

Якщо ви вважаєте за доцільне перейти з І кварталу 2017 року на спрощену систему оподаткування, то поспішіть подати відповідну заяву до Центрів обслуговування платників Салтівської ОДПІ у Харківській області. Адже останнім днем, коли це можна буде зробити, є 16 грудня 2016 року.
Законодавча норма, що визначає такий перехід, передбачена пп. 298.1.4 ст. 298 та п. 299.3 ст. 299 Податкового кодексу України. Відтак, суб'єкт господарювання, який є платником інших податків і зборів, може прийняти рішення про перехід на спрощену систему оподаткування шляхом подання заяви до контролюючого органу не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку наступного календарного кварталу.
Утім, перехід на спрощену систему оподаткування може бути здійснений за умови, якщо протягом календарного року, що передує періоду переходу на спрощену систему оподаткування, суб'єктом господарювання було дотримано вимоги, встановлені в п. 291.4 ст. 291 Податкового кодексу (щодо критеріїв умов застосування єдиного податку). Окрім того, здійснити перехід на спрощену систему оподаткування можна тільки один раз протягом календарного року.

Укладаємо договір «Про визнання електронних документів»

Про те, яким чином укласти договір «Про визнання електронних документів» з органом ДФС в електронному вигляді розповіла начальник відділу обслуговування платників Салтівської ОДПІ ГУ ДФС у Харківській області Світлана Редька.
Фахівець зазначила, що для укладення договору «Про визнання електронних документів» з органом ДФС в електронному вигляді можуть бути використані безкоштовні програми та онлайн - сервіси, що надані компаніями - учасниками Меморандуму щодо поліпшення процесу подання звітності, впровадження електронних сервісів та розвитку електронного документообігу, які доступні у розділі «Програмне забезпечення» інформаційного ресурсу АЦСК ІДД за посиланням http://acskidd.gov.ua
При цьому, потрібно також враховувати, що посилені сертифікати ключів підписувачів (платників податків), які отримали послуги електронного цифрового підпису від АЦСК ІДД, передаються до органів ДФС автоматично при підписанні договору «Про визнання електронних документів», використовуючи для цього спеціалізоване програмне забезпечення, онлайн - сервіси, у тому числі надані компаніями - учасниками Меморандуму щодо поліпшення процесу подання звітності, впровадження електронних сервісів та розвитку електронного документообігу, які доступні у розділі «Програмне забезпечення» інформаційного ресурсу АЦСК ІДД за посиланням http://acskidd.gov.ua. Тобто надавати до органів ДФС посилені сертифікати не потрібно. Ними органи ДФС користуються лише під час перевірки електронної звітності та ідентифікації осіб, які її підписали.

На допомогу платникам: терміни звітування у грудні 2016 року

Останній день подання звітності у грудні:

15.12.2016 - звіту про використання книг обліку розрахункових операцій (розрахункових книжок) (форма № ЗВР-1) за листопад 2016р.; довідки про використані розрахункові книжки за листопад 2016 року;
16.12.2016 - заяви щодо переходу на спрощену систему оподаткування з I кварталу 2017р. та розрахунку доходу за попередній календарний рік; заяви платником єдиного податку про перехід на іншу групу платника єдиного податку;
19.12.2016 - корегування попередньої заявки-розрахунку про потребу в марках акцизного податку (на грудень 2016р.);
20.12.2016 - податкової декларації з податку на додану вартість за листопад 2016р.; декларації з акцизного податку за листопад 2016р.; звіту про суми нарахованої заробітної застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску до фіскальних органів (форма № Д4 (місячна)) за листопад 2016р.; податкової декларації з рентної плати за листопад 2016р.; податкової декларації з плати за землю (земельний податок та/або орендна плата за земельні ділянки державної або комунальної власності) за листопад 2016р., платниками, які обрали місячний період для звітування, та за ново відведені земельні ділянки або за новоукладеними договорами оренди землі у листопаді;
21.12.2016 - заяви про відмову від спрощеної системи оподаткування з I кварталу 2017 року;
23.12.2016 - декларації про максимальні роздрібні ціни на підакцизні товари/продукцію.
Просмотров: 433 | Добавил: Margo_Ko | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Форма входа

Поиск

Последние события
Сообщения форума
  • Аккумулятор (2)
  • Автомобильная Сигнализация для авто (1)
  • послуги митного брокера в Харкові (0)
  • Объявления
    [28.03.2024]
    Лук оптом (0)
    [10.12.2023]
    товары оптом от производителя (0)
    [12.07.2023]
    Металлические кровати с доставкой оптом (0)


    Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0


    Купянск ОЛХ

    Основные теги
    живот похудение Тайские в бёдрах травы БЫСТРО похудения селетер таблетки без диет лицо убрать сильный возбудитель виагра женская женский возбудитель виагра виагра сильнодействущая купить возбудитель виагра для мужчин возбудители купить виагру как возбудить девушку капли возбуждающие тара запчасти работа 2-комнатная квартира бизнес Упаковка flat bottom плазменная резка токарные работы ГШП капролон пакеты возбудители для мужчин возбудитель желания Возбудители для двоих возбудитель капли Возбудители для мужчин и женщин возбудитель конский автобусы Фрезерные работы Газовая резка металла инфракрасные обогреватели конвектор дом дизайн интерьера дизайн квартиры дизайн студии заказать дизайн интерьера автовышки и автокраны база металлопроката листовой прокат металлопрокат опт розница вертикальная литьевая машина ВЛМ гидравлический шприцевой пресс литьевая машина для пластмасс поставщик тд там продажа недвижимости листовой металлопрокат Агентство недвижимости Днепр ремонт гидравлического оборудования купить гидропресс лента ФУМ риелтор Днепр зашита маски маски для лица. фабричный пошив. купить Днепр листовая сталь ваш карниз газовая резка обработка металлов кваритра в Днепре под заказ диета диеты Китайские отзывы похудеть витамины лекарства средства упражнения оборудование арматура вентиляционное компоненты конвейеры лабораторное кип насосы высоковольтное инструмент

     

    Купянский городской портал © 2024