Купянский городской портал! Суббота, 18.05.2024, 09:33
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Путеводитель

Последние фото

Общая статистика
Интернет магазин: 
Форум-тем/сообщ: 542/2924
Коментарии: 835
Фото: 418
Новости: 1051
Файлов для скачивания: 5
Статей:897
Сайтов в каталоге: 970
Объявлений: 15
Игр: 219
Записей в гостевой: 36
FAQ: 1
Новости Украины: 107
Видео: 9105

Последние статьи
[15.09.2020][Мои статьи]
Увага! Важлива інформація (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
ТОП 6 запитань стосовно використання програмних реєстраторів розрахункових операцій (5)
[15.09.2020][Мои статьи]
До уваги платників земельного податку! Інформація про нормативну грошову оцінку земель розміщена на офіційному вебпорталі ДПС (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
Податкова знижка для внутрішньо переміщених осіб (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
З початку року надійшло 9,8 млрд грн ЄСВ (0)

Купянск
Главная » 2014 » Сентябрь » 15 » Купянская ОГНИ информирует
07:40
Купянская ОГНИ информирует

Більше 83 млн. грн. податку на доходи з фізичних осіб надійшло до місцевих бюджетів Куп`янської ОДПІ

 

Саме стільки сплачено платниками податків м.Куп`янськ, Куп`янського, Шевченківського та Дворічанського районів з початку року.

«Впродовж восьми місяців поточного року до місцевих бюджетів Куп`янської ОДПІ додатково надійшло майже 7 млн.грн. У порівнянні з відповідним періодом 2013 року надходження зросли більш ніж на 1 млн.грн.», - зазначає начальник Куп`янської ОДПІ ГУ Міндоходів у Харківській області Олена Кухтіна.

На думку посадовця, позитивна динаміка є певним свідченням активізації діяльності представників малого та середнього бізнесу регіону, а також легалізації тіньового ринку праці.

Так, в рамках проведення операції «Урожай» платниками збільшено фонд оплати праці більш ніж на 3 млн. грн, також 202 особи залучено до оформлення найманої праці.

 

«Спрощенцям» першої і другої груп єдиний податок треба заплатити не пізніше 19 вересня 

Платники єдиного податку першої і другої груп сплачують єдиний податок шляхом здійснення авансового внеску не пізніше 20 числа (включно) поточного місяця. Тобто граничний термін сплати авансових внесків з єдиного податку такими платниками за вересень 2014 року закінчується 19 вересня, оскільки 20 вересня – вихідний день.

Слід нагадати, що нарахування авансових внесків для підприємців-платників єдиного податку першої і другої груп здійснюють територіальні органи Міндоходів на підставі заяви платника щодо розміру обраної ставки єдиного податку, заяви щодо періоду щорічної відпустки та/або заяви щодо терміну тимчасової втрати працездатності.

Сплата єдиного податку здійснюється за місцем податкової адреси платника.

Водночас, платники єдиного податку зазначених груп можуть сплатити єдиний податок авансовим внеском за весь податковий (звітний) період (квартал, рік), але не більш як до кінця поточного звітного року.

 

Відмовитись від «спрощенки» можна, подавши заяву

Представники бізнесу, які планують з ІV кварталу поточного року перейти зі спрощеної системи оподаткування на загальну, повинні не пізніше 19 вересня 2014 року подати таку заяву до територіального органу Міндоходів. 

Нагадаємо, що згідно з положеннями Податкового кодексу України для відмови від спрощеної системи оподаткування суб’єкти господарської діяльності не пізніше, ніж за 10 календарних днів до початку нового календарного кварталу (року), подають до органів Міндоходів відповідні заяви.

Суб’єкти господарювання, які нададуть у третьому кварталі заяву про відмову від спрощеної системи оподаткування у зв’язку з переходом на сплату інших податків і зборів, можуть відмовитись від спрощеної системи оподаткування з 1 жовтня 2014 року. Змінити систему оподаткування можна лише один раз протягом календарного року.

Відмова від спрощеної системи оподаткування здійснюється в порядку, визначеному підпунктами 298.2.1 – 298.2.3 статті 298 Податкового кодексу України.

Обсяги для реєстрації платника ПДВ з 1 січня 2015 року 

Куп`янська ОДПІ звертає увагу, що Законом України "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України" від 31.07.2014 N 1621-VII змінено статтю 181. Вимоги щодо реєстрації осіб як платників податку, а саме у пункті 181.1 статті 181цифри „300000” замінено цифрами „1000000”. Відповідно законодавча норма матиме вигляд: „У разі якщо загальна сума від здійснення операцій з постачання товарів/послуг, що підлягають оподаткуванню згідно з цим розділом, у тому числі з використанням локальної або глобальної комп'ютерної мережі, нарахована (сплачена) такій особі протягом останніх 12 календарних місяців, сукупно перевищує 1000000 гривень (без урахування податку на додану вартість), така особа зобов'язана зареєструватися як платник податку у контролюючому органі за своїм місцезнаходженням (місцем проживання) з дотриманням вимог, передбачених статтею 183 цього Кодексу, крім особи, яка є платником єдиного податку”.

Зазначені зміни наберуть чинності з 01.01.2015 року.

Для того або подати заяву на таку реєстрацію платника ПДВ, слід керуватися статтею 183 Податкового кодексу України.

Оподаткуйте ПДВ отримані відходи
 

Згідно із п.п. «а» п.п. 185.1 ст. 185 Податкового кодексу України об’єктом оподаткування ПДВ є, зокрема, операції платників податку з постачання товарів, місце постачання яких розташоване на митній території України.

Відповідно до п.п. 14.1.191 п. 14.1 ст. 14 ПКУ постачання товарів - будь-яка передача права на розпоряджання товарами як власник, у тому числі продаж, обмін чи дарування такого товару, а також постачання товарів за рішенням суду.

Тобто операції з постачання відходів як вторинної сировини (за винятком відходів і брухту чорних і кольорових металів) підлягають оподаткуванню ПДВ на загальних підставах за основною ставкою ПДВ.

 

Громадянин США незаконно вивозив за межі України картину XVІІІ сторіччя та колекцію марок радянських часів

Працівниками Київської митниці Міндоходів в пункті пропуску «Бориспіль» попереджено спробу незаконного вивезення через митний кордон України предметів, які представляють культурну цінність.
Художнє полотно XVIII сторіччя та колекцію марок радянських часів намагався вивезти нічним авіарейсом до Голландії громадянин США, пенсійного віку, власник фармацевтичної компанії в себе на батьківщині. Іноземець своїми діями обрав канал, позначений символами зеленого кольору - «зелений коридор», чим засвідчив про те, що переміщувані ним через митний кордон України товари не підлягають письмовому декларуванню, оподаткуванню митними платежами, не підпадають під встановлені законодавством заборони та обмеження щодо вивезення за межі митної території України.
За фактами виявлених порушень складено протоколи про порушення митних правил. Виявлені предмети вилучено до винесення судом рішення у справах.

 

 

1 жовтня – термін подання звіту про контрольовані операції 

Відповідно до п.п. 39.4.2 п. 39.4 ст. 39 Податкового кодексу України (далі – ПКУ), платники податків (крім Національного банку України), які протягом звітного періоду здійснювали контрольовані операції, зобов’язані подавати звіт про контрольовані операції центральному органу виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну податкову і митну політику, до 1 травня року, наступного за звітним, засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням вимог закону щодо електронного документообігу та електронного цифрового підпису.

У 2014 році звіт про контрольовані операції, що відповідно до ст. 39 ПКУ подається центральному органу виконавчої влади, який забезпечує формування та реалізує державну податкову і митну політику, за період з 1 вересня по 31 грудня 2013 року подається до 1 жовтня 2014 року (п. 24 підр. 10 Розділу XX «Перехідні положення» ПКУ).

Форма звіту (уточнюючого звіту) про контрольовані операції затверджена наказом Міністерства фінансів України від 11.11.2013 № 669.

 

 

Строки давності для застосування штрафних (фінансових) санкцій до суб’єктів господарювання становлять 3 роки

Строки давності для застосування штрафних (фінансових) санкцій становлять 1095 днів, з дня, що настає за останнім днем граничного строку подання податкової декларації та/або граничного строку сплати грошових зобов’язань, нарахованих контролюючим органом, а якщо податкова декларація була надана пізніше, - за днем її фактичного подання.
Якщо протягом зазначеного строку контролюючий орган не визначає суму грошових зобов’язань, платник податків вважається вільним від такого грошового зобов’язання, а спір стосовно такої деклараціїи та/або податкового повідомлення не підлягає розгляду в адміністративному або судовому порядку.
У разі подання платником податку уточнюючого розрахунку до податкової декларації контролюючий орган має право визначити суму податкових зобов’язань за такою податковою декларацією протягом 1095 днів з дня подання уточнюючого розрахунку.
Зазначена норма визначена статтею 102 Податкового кодексу України.

 

 

Анатолій Макаренко: Ми повинні забезпечити сприятливі умови для унікального транзитного потенціалу України

Про це заступник Голови Державної фіскальної служби України Анатолій Макаренко заявив під час ХV Міжнародної конференції «Міжнародні автомобільні перевезення – проблеми, шляхи їх вирішення та перспективи розвитку», що пройшла 10 вересня 2014 рокув м. Одеса.
Конференція проведена Міжнародним союзом автомобільного транспорту (МСАТ) та Асоціацією міжнародних автомобільних перевізників України (АсМАП) для представників міжнародного автотранспортного товариства Європи та Азії.
Серед учасників конференції: міжнародні організації «За демократію і економічний розвиток ГУАМ» та «Чорноморське Економічне Співробітництво», а також делегація МСАТ на чолі з президентом паном Янушем Лацним і генеральним секретарем паном Умберто де Претто, Білорусії, Грузії, Казахстану, Киргизії, Литви, Молдови, Польщі, Румунії та Естонії.
Обговорюючи стратегічні питання, представники автотранспортної спільноти, зауважили, що митні органи відіграють ключову роль у розвитку сучасних механізмів контролю у сфері міжнародної торгівлі. Викликом сьогодення є запровадження ефективних митних процедур та механізмів контролю на кордоні.
«Наразі ведеться активна нормотворча робота щодо мінімізації процедур, які здійснюють контролюючі служби на кордоні, шляхом скорочення переліку підконтрольних товарів та делегування функцій радіологічного контролю прикордонникам або митникам» - зазначив Анатолій Макаренко.
Він також зауважив, що Державна фіскальна служба України докладає значних зусиль для того, щоб українська митниця перетворилася з контрольної служби на сервісну.

 

З початку 2015 року вводиться електронне адміністрування ПДВ. Це радикально спрощує процедуру сплати податку і мінімізує контакти між платником та інспектором. Також це унеможливить формування фіктивного податкового кредиту та отримання неправомірного відшкодування ПДВ з бюджету. Відповідний закон вже ухвалено парламентом. Основні переваги такої системи для бізнесу - швидке повернення ПДВ та прозорість процесу. Зменшиться і тиск на бізнес, завдяки зниженню кількості перевірок. Сама ж система звітування ПДВ залишиться місячною.

 

 

Чи підлягає оподаткуванню військовим збором матеріальна допомога?

Якщо працедавець надає окремим працівникам нецільову благодійну (матеріальну) допомогу за їх заявами у зв’язку з особистими обставинами, яка носить разовий характер, наприклад на вирішення соціально-побутових потреб, вона не входить до складу заробітної плати, тому не розглядається як об’єкт оподаткування військовим збором.
Нагадаємо, об’єктом оподаткування військовим збором є, зокрема доходи у формі заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, які нараховуються (виплачуються, надаються) платнику у зв’язку з трудовими відносинами ( п.п. 1.2 п. 16 прим. 1 підр. 10 р. XX Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року
№ 2755-VI із змінами і доповненнями)
Більш детально з цим та іншими роз’ясненнями можна ознайомитися на офіційному веб-порталі Державної фіскальної служби України у Загальнодоступному інформаційно-довідковому ресурсі (дані роз’яснення у категорії 132).

 

 

Ігор Білоус: Українці гідні не тільки світових цін, а й світового рівня оплати праці

«Розмір ЄСВ із зарплат, що перевищують 2 мінімальні (на сьогодні це – приблизно 2,5 тис. грн.), буде скорочено майже утричі. Ми усвідомлюємо, що отримаємо значне скорочення надходжень від ЄСВ. Втім, керуємося принципом: українці гідні не тільки світових цін, а й світового рівня оплати праці. Зрештою, сподіваємося на ефект від детінізації зарплат та на створені нами мотивації до їхнього зростання», - заявив Ігор Білоус, коментуючи заплановані реформи податкової системи України, під час брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі 9 вересня 2014 року.
Така позиція ДФС, спрямована на зниження податкового навантаження на заробітну плату, приведе до збільшення платежів та до компенсації втрат від зниження ставок ЄСВ.
Також Голова ДФС розповів про реформи, які будуть стосуватися малого та середнього бізнесу та дадуть змогу посилити підтримку цього сектору з боку держави.
«Важливо не просто зберегти спрощену систему оподаткування, а й зробити більш сприятливими умови ведення бізнесу. По-перше, ми ініціюємо суттєве зменшення максимальних ставок єдиного податку. Зокрема, для деяких груп юридичних та фізичних осіб – підприємців максимальний розмір податку зменшиться у півтора-два рази. По-друге, пропонуємо заборонити перевірки платників єдиного податку та суб’єктів господарювання із річним доходом до 20 млн. грн. Перевірки цих категорій платників податків здійснюватимуться винятково за їхньою заявою або за рішенням суду чи відповідно до вимог Кримінально-процесуального кодекс», - зауважив Ігор Білоус.

 

 

Особливості перерахування військового збору для відокремленого підрозділу

Юридична особа перераховує військовий збір, як за себе так і за неуповноважений відокремлений підрозділ до бюджету за своїм місцем розташування.
Ставка становить 1,5 відсотка до доходів у формі заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, які нараховуються (виплачуються, надаються) платнику у зв’язку з трудовими відносинами та за цивільно-правовими договорами; виграшу в державну та недержавну грошову лотерею, виграш гравця (учасника), отриманий від організатора азартної гри.
Зазначимо, що військовий збір введено тимчасово, до 1 січня 2015 року (Закон України від 31 липня 2014 року № 1621-VII ,,Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України”).
З цим та іншими роз’ясненнями можна ознайомитися на офіційному веб-порталі Державної фіскальної служби України у Загальнодоступному інформаційно-довідковому ресурсі (дані роз’яснення у категорії 132).

 

 

 

Ігор Білоус: Головний вектор детінізації економіки – це удар по зарплатах у конвертах

«Ми пропонуємо суттєве скорочення розміру єдиного соціального внеску. Ми усвідомлюємо, що зменшаться надходження від ЄСВ. Втім, головний вектор детінізації економіки – це удар по зарплатах у конвертах. Зрештою, сподіваємося на ефект від детінізації зарплат та на створенні нами мотивації до їхнього зростання. Невдовзі це має привести до збільшення платежів та до компенсації втрат від зниження ставок ЄСВ», - заявив Голова Державної фіскальної служби України Ігор Білоус під час прямого ефіру на 5 каналі.
Голова Державної фіскальної служби зазначив, що щомісячний обсяг ринку тіньових зарплат в Україні складає 20 млрд. грн.
«Головні принципи податкового реформування: скорочується кількість податків, знижуються ставки, спрощується процедура адміністрування. В результаті, долаємо корупцію, мотивуємо легалізацію та зростання зарплат, виводимо з «тіні» ПДВ. Замість стимулювання корупції, як це було раніше - стимулюємо нові робочі місця та високі зарплати», – наголосив Ігор Білоус.

 

Статус фізособи- підприємця підтвердить витяг з Єдиного державного реєстру. (Лохвицька ОДПІ)

Відповідно до Закону України від 15.05.2003р.  № 755- VI «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців» підтвердженням статусу фізичної особи – підприємця як суб’єкта підприємницької діяльності може слугувати витяг з ЄДР, де зазначаються основні види діяльності підприємця та інша інформація.

Витяг – це документ, що сформований програмними засобами введення ЄДР за відповідними критеріями пошуку та містить відомості з реєстру, які є актуальними на дату формування витягу або на дату та час, визначену запитувачем у запиті, або інформацію про відсутність таких відомостей у цьому реєстрі (п.3.1 Порядку, затвердженого наказом Мін’юсту України від 14.12.2012 р.  № 1846/5).

Відомості, що містяться в ЄДР є відкритими та загальнодоступними, за винятком реєстраційних номерів облікових карток платників податків, відомостей про відкриття та закриття рахунків, накладення та зняття арештів на рахунки та майно, відомостей, передбачених ст.17 Закону № 755.

Копію даного документу підприємці або інші самозайняті особи надають особам, що здійснюють нарахування (виплату) доходів, з метою неутримання податку на доходи фізичних осіб (п.177.8 ст.177 Податкового кодексу України).

 

 

Маєш ліцензію - вправі реалізовувати алкоголь і тютюн

 

Торгувати алкогольними напоями можливо лише за умови виконання певних умов. Одна з них –наявність ліцензії, яку потрібно придбати до початку торгівлі алкоголем.  Порядок отримання ліцензії на право торгівлі алкогольними напоями визначено Законом України від 19.12.1995 р. №481/95-ВР “Про держане регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів”.

Контроль за сплатою річної плати за ліцензії здійснюється управлінням контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ГУ Міндоходів у Полтавській області. Для здійснення контролю суб’єкт  господарювання подає зазначеному  органу копію платіжного доручення з відміткою банку про сплату за ліцензію.

Дія ліцензії призупиняється у разі несвоєчасної сплати чергового платежу на підставі  письмового розпорядження органу, який видав ліцензію, на термін до сплати такої заборгованості.

 

 

 

Реформування податкової системи України

Концепцією реформування податкової системи України, передбачено зокрема  зменшення кількості податків з 22 до 9. Скорочення кількості податків – це зменшення кількості звітів, спрощення системи обліку, економія часу платників податків.

Зокрема, Урядом запропоновано скасувати :

-          збір за провадження деяких видів підприємницької діяльності;

-          збір у вигляді цільової надбавки до діючого тарифу на природний газ для споживачів усіх форм власності;

-   рентна плата за транспортування нафти і нафтопродуктів магістральними нафтопродуктопроводами, транзитне транспортування трубопроводами природного газу та аміаку територією України;

-          збір за місця паркування транспортних засобів;

-          туристичний збір;

-          збір на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства.

 

З 1 вересня збільшено мінімальний розмір допомоги по безробіттю

В ГУ Міндоходів у Харківській області повідомили, що з 1 вересня 2014 року мінімальний розмір допомоги по безробіттю для осіб, страховий стаж яких протягом року, до надання їм статусу безробітних, становить не менше ніж шість місяців, дорівнює 80% від прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Це становить 974 гривні 41 копійку. Такий рівень допомоги зафіксованому  до 31.12.14.  

Як розповіли у відомстві, зазначені зміни врегульовано Постановою Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття від 23.07.14 №12 «Про внесення змін до постанови правління Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття від 12 квітня 2012 року №327».

З початку року платниками Куп`янської ОДПІ сплачено 202 млн.грн. єдиного внеску

 

Такі цифри повідомила начальник Куп`янської ОДПІ ГУ Міндоходів у Харківській області Олена Кухтіна.

«Надходження єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування продовжують стабільно збільшуватись. Лише протягом серпня поточного року платники, які перебувають на обліку у Куп`янській ОДПІ, сплатили до бюджету 26,8 млн.грн.», - зазначила посадовець.

Додатково від роботодавців міста Куп`янськ, Куп`янського, Шевченківського та Дворічанського районів з початку року до бюджету надійшло 5,6 млн.грн єдиного внеску.

Все більшої популярності серед платників єдиного внеску набуває сервіс електронного звітування. Так, майже 90% звітності з ЄСВ надходить засобами електронного звітування. Для зручності платників податків електронний цифровий підпис для надання звітності через Інтернет громадяни  можуть отримати у Куп`янській ОДПІ за адресою: м.Куп`янськ, вул.. Харківська, 99 або за тел. 5-74-50.

До речі, станом на 1 вересня 2014 року у Куп`янській ОДПІ зареєстровано 6442 платника податків.

 

537 тис.грн. склали надходження військового збору за серпень у Куп`янській ОДПІ

 

Саме така сума нового збору станом на 1 вересня поточного року надійшла на бюджетні рахунки, відкриті органами державного казначейства.

Військовий збір – це новий платіж, який введено в дію з 3-го серпня 2014 року. І кошти, які надходять до бюджету від військового збору, призначені активізувати обороноздатність нашої держави. Крім того, вони будуть спрямовуватись на відбудову зруйнованих територій та підтримку біженців.

Враховуючи те, що багато роботодавців сплачують заробітну плату у перших числах місяця, наступного за звітним, за серпень сплата збору триватиме і у вересні.

 

Для переходу на спрощену систему вчасно подайте заяву!

 

Підприємці, які бажають застосувати спрощену систему оподаткування у IV кварталі 2013 року повинні подати заяву про перехід до 15 вересня поточного року до територіального органу Міндоходів України.

Нагадуємо, суб’єкт господарювання, який є платником інших податків і зборів відповідно до норм Податкового кодексу, може прийняти рішення про перехід на спрощену систему оподаткування один раз протягом календарного року. При цьому подати заяву він має не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку наступного календарного кварталу. Перехід такого суб’єкта господарювання на спрощену систему оподаткування може відбутися за умови, якщо протягом календарного року, що передує періоду такого переходу, дотримано вимоги, встановлені в п. 291.4 ст. 291 гл. І розд. ХІV ПКУ.

 

На Харківщині співробітники митниці вилучили більше 200 тисяч цигарок, ввезених «контрабандою»

 

Працівники Харківської митниці Міндоходів з початку року виявили 13 випадків підпільної торгівлі тютюновими виробами, ввезених з порушенням митного законодавства. В результаті проведених оперативних заходів було вилучено 10 387 пачок цигарок.

Останній «улов» митників – біля 2 тисяч пачок цигарок ходових торгових марок, серед яких «PORTAL», «KISS», «Beverly», «Navigator», «Наша Марка», «NZ», «Ленинград», «Магнат», «Прима» та інші.

При проведенні оперативних заходів, фахівці Харківської митниці спільно з представниками  УБОЗ ГУМВСУ Харківщини виявили жінку, що розгорнула свій бізнес – торгівлю нелегальним «куривом» - в районі Кінного ринку. 55- річна мешканка Харкова зберігала та продавала іноземні тютюнові вироби без «акцизок». На митниці зазначають, що наявність  акцизної марки на пачці тютюнового виробу є підтвердженням сплати акцизного податку та легальності ввезення товарів.

У відношенні порушниці працівники митниці склали протокол про порушення митних правил за ознаками ст. 484 Митного кодексу України, санкція якої передбачає накладення штрафу у розмірі 100 відсотків вартості предметів правопорушення або їх конфіскацію. Товар вилучено.

 

Змінили податкову адресу – змінюйте електронний цифровий підпис

 

Звертаємо Вашу увагу, якщо у платника податків виникають зміни облікових даних (змінюються посадові особи, податкова адреса, у тому числі у межах одного адміністративного району), то у строк до моменту подання наступної електронної звітності потрібно отримати нові посилені сертифікати відкритих ключів на посадових осіб платника, які мають право підпису документів, та переукласти договір про визнання електронних документів.

Якщо договір про визнання електронних документів укладається в електронній формі, то ЕЦП платника податків та його посадових осіб імпортуються в базу сертифікатів разом з договором. Тому для імпортування в базу сертифікатів нового ЕЦП зазначений договір необхідно переукласти.

Нагадуємо, що відповідно до Інструкції платник податку може надіслати до органу доходів і зборів засобами телекомунікаційного зв’язку податкові документи в електронному вигляді, після того як з органом доходів і зборів укладено договір про визнання електронних документів, а також органу доходів і зборів надано посилені сертифікати відкритих ключів, сформовані акредитованим центром сертифікації ключів.

 

 

ДФС України: для безперешкодної діяльності продавцям підакцизних товарів необхідно своєчасно отримувати ліцензії

 

ДФС України повідомляє, що ліцензію на право здійснення оптової торгівлі спиртом етиловим Державному підприємству „Укрспирт” видано терміном дії з 2 вересня 2010 року до 2 вересня 2015 року.

Чергову річну плату за ліцензію на право здійснення оптової торгівлі спиртом етиловим у розмірі 500 тис. гривень ДП „Укрспирт” сплачено у серпні 2014 року. Про це Державною фіскальною службою України 29.08.2014 внесено відмітку до зазначеної ліцензії.

Державне підприємство „Укрспирт” довіреністю від  04.09.2014 № 155 уповноважило свого представника на отримання ліцензії на право здійснення оптової торгівлі спиртом етиловим з відміткою про внесення чергової річної плати. Того ж дня представником підприємства було отримано зазначену ліцензію.

Державна фіскальна служба України нагадує суб’єктам господарювання, як здійснюють оптову  та роздрібну торгівлю спиртом, алкогольними напоями та горілчаними виробами, про необхідність своєчасного отримання відповідних ліцензій на право здійснення господарської діяльності.

Довідково. Ліцензія на право здійснення оптової торгівлі спиртом етиловим видається відповідно до статті 14 Закону України „Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів” в органах ДФС України.

 

 

Оподаткування військовим збором після 03.08.2014

 

 

Суми доходів, що нараховані після 03.08.2014 за періоди до 03.08.2014, підлягають оподаткуванню військовим збором на загальних підставах.

При цьому ставка збору становить 1,5 відсотка від об’єкта оподаткування.

Об’єктом оподаткування військовим збором є доходи у формі заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, які нараховуються (виплачуються, надаються) платнику у зв’язку з трудовими відносинами та за цивільно-правовими договорами; виграшу в державну та недержавну грошову лотерею, виграш гравця (учасника), отриманий від організатора азартної гри.

Зазначена норма визначена п.п. 1.2 п. 16 прим. 1 підрозділу 10 Розділу XX Податкового кодексу.

З цим та іншими роз’ясненнями можна ознайомитися на офіційному веб-порталі Державної фіскальної служби України у Загальнодоступному інформаційно-довідковому ресурсі (дані роз’яснення у категорії 132).

 

За якими ставками нараховуються митні платежі при незаконному переміщенні товарів на територію України

 

 

У разі незаконного ввезення товарів на митну територію України або вивезення їх з цієї території суми належних до сплати митних платежів нараховуються за ставками, встановленими на день переміщення цих товарів через митний кордон України, а якщо такий день встановити неможливо, - на день виявлення факту такого ввезення (вивезення).

У разі втрати, недоставки чи видачі без дозволу органів доходів і зборів товарів, що перебувають під митним контролем та переміщуються транзитом або знаходяться на тимчасовому зберіганні, митні платежі нараховуються за ставками, встановленими на день прийняття цих товарів для перевезення або розміщення їх на тимчасове зберігання

Якщо визначити суму належних до сплати митних платежів неможливо внаслідок ненадання органу доходів і зборів точних відомостей про характер товарів, їх назву, кількість, країну походження і митну вартість, сума таких  платежів визначається виходячи з найбільшої величини ставок митних платежів, кількості чи вартості товарів, що можуть бути визначені на підставі наявних відомостей

При нецільовому використанні товарів, щодо яких було надано умовне звільнення від оподаткування, а також порушення умов митних режимів, поміщення в які передбачає умовне звільнення від оподаткування, застосовуються ставки митних платежів, що діють на день прийняття органом доходів і зборів митної декларації для митного оформлення.

Відповідна норма визначена ст. 296 Митного кодексу України від 13 березня 2012 року № 4495-VI зі змінами та доповненнями.

 

Оподаткуйте ПДВ отримані відходи
 

Згідно із п.п. «а» п.п. 185.1 ст. 185 Податкового кодексу України об’єктом оподаткування ПДВ є, зокрема, операції платників податку з постачання товарів, місце постачання яких розташоване на митній території України.

Відповідно до п.п. 14.1.191 п. 14.1 ст. 14 ПКУ постачання товарів - будь-яка передача права на розпоряджання товарами як власник, у тому числі продаж, обмін чи дарування такого товару, а також постачання товарів за рішенням суду.

Тобто операції з постачання відходів як вторинної сировини (за винятком відходів і брухту чорних і кольорових металів) підлягають оподаткуванню ПДВ на загальних підставах за основною ставкою ПДВ.

 

Здаєте нерухомість в оренду – платіть податок 

Якщо фізична особа-орендодавець у 2014 році здає квартиру в оренду фізичній особі-орендарю, яка не є суб’єктом господарювання, то податок на доходи фізичних осіб орендодавець має сплачувати щокварталу протягом 2014 року. При цьому податкову декларацію слід подати до 01.05.2015 року. Такі доходи від надання в оренду нерухомості підлягають оподаткуванню за ставкою 15 (17) %.

Нагадаємо, що доходи від надання майна в лізинг, оренду або суборенду (строкове володіння та/або користування) включається до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку. У разі, якщо орендар є фізичною особою, яка не є суб’єктом господарювання, особою, відповідальною за нарахування та сплату податку до бюджету, є платник податку – орендодавець.

Орендодавець самостійно нараховує та сплачує податок до бюджету протягом 40 календарних днів після останнього дня такого звітного кварталу. При цьому, сума отриманого доходу, сума сплаченого  протягом звітного податкового року податку та податкового зобов’язання за результатами такого року відображаються у річній податковій декларації  про майновий стан і доходи.

У разі нотаріального посвідчення договору оренди об’єктів нерухомості нотаріус зобов’язаний надіслати інформацію про такий договір контролюючому органу за податковою адресою платника податку-орендодавця.  При цьому, нотаріус несе відповідальність, передбачену законом, за порушення порядку та/або строків подання зазначеної інформації.

Дохід від здавання в оренду власного нерухомого майна підлягає оподаткуванню за ставками 15 (17)%, визначеними в ст. 167 Податкового кодексу.

Особливості нарахування та оподаткування доходів від надання нерухомості в оренду (суборенду), житловий найм визначено ст. 170 Податкового кодексу України.

 

 

Коли і кому надсилається податкова вимога

 

Податкова вимога надсилається не раніше першого робочого дня після закінчення граничного строку сплати суми грошового зобов’язання.

Податкова вимога повинна містити наступні відомості:

- факт виникнення грошового зобов’язання та право податкової застави;

- розмір податкового боргу, який забезпечується податковою заставою;

- обов’язок погасити податковий борг та можливі наслідки його непогашення в установлений строк;

- попередження про опис активів, які відповідно до законодавства можуть бути предметом податкової застави;

- можливі дату та час проведення публічних торгів з продажу активів.

Податкова вимога надсилається також платникам податків, які самостійно подали податкові декларації, але не погасили суми податкових зобов’язань у встановлені Податковим кодексом строки, без попереднього надсилання податкового повідомлення-рішення.

Податкова вимога не надсилається, якщо загальна сума податкового боргу платника податків не перевищує двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

 

З початку року безкоштовні електронні ключі отримали більше 2,5 тисяч громадян

 

 Безкоштовні посилені сертифікати ключів електронного цифрового підпису з 1 січня цього року у Куп`янській ОДПІ отримали 2504 абонентів. Зокрема, у серпні послуги електронного цифрового підпису надано 137 клієнтам.

 

З 1 вересня курити стало дорожче

 

 Починаючи з 03.08.2014 р. набрав чинності Закон України від 31.07.2014 р. № 1621-VII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів», яким внесено зміни Податкового кодексу України, зокрема й щодо акцизного податку.

Так, у період з 03.08.2014 р. по 01.01.2015 р. акцизним податком оподатковується "Паливо моторне альтернативне" (код УКТ ЗЕД 3824 90 97 10) за ставкою 99 євро за 1000 кг палива.

Також з 01.09.2014 р. підвищено ставки акцизу на тютюнову продукцію. Зокрема, мінімальне акцизне зобов’язання на сигарети з фільтром становить 304,11 грн за 1000 штук, сигарети без фільтра – 133,35 грн за 1000 штук.

Крім того, з 01.11.2014 р. до числа алкогольних будуть зараховані напої зі вмістом спирту етилового 8,5 відсотка об’ємних одиниць і більше, які зазначені в товарних позиціях 2103 90 30 00, 2106 90 згідно з УКТ ЗЕД. Для таких товарів встановлюється ставка акцизного податку в розмірі 70,53 грн за 1 літр 100-відсоткового спирту і вводиться маркування марками акцизного податку. До таких напоїв відносяться настоянки і бальзами, які реалізують аптечні заклади, а також есенції, добавки, що використовуються в кондитерській промисловості.  

Припинити державну реєстрацію підприємця можуть за неподання звітності

 

Відповідно до статей 38 та 46 Закону України від 15.05.2003 р. № 755-IV «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців» підставами для винесення судом рішення про припинення юридичної особи та підприємницької діяльності фізичної особи, зокрема, є неподання протягом року органам доходів і зборів податкових декларацій і документів фінансової звітності.

Податковим кодексом України встановлено основні базові звітні періоди – календарний місяць, календарний квартал та календарний рік. Подати місячну податкову звітність слід протягом 20 календарних днів, що настають за звітним місяцем, квартальну звітність – протягом 40 календарних днів після закінчення кварталу, річну звітність – протягом 60 календарних днів, що настають за календарним днем звітного податкового року (ст.49 Податкового кодексу).

Платник податків зобов’язаний за кожний встановлений Податковим кодексом звітний період подавати податкові декларації щодо кожного окремого податку, платником якого він є, незалежно від того, чи провадив такий платник податку господарську діяльність у звітному періоді (пункти 49.1 та 49.2 статті 49 Податкового кодексу).

 

Як отримати довідку про відсутність заборгованості зі сплати ЄСВ

 

Органи Міндоходів, на вимогу роботодавців, фізичних осіб-підприємців та осіб, які забезпечують себе роботою самостійно, проводять звірення сум нарахування та сплати ними єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – ЄСВ). Така норма передбачена частиною 7 ст. 14  Закону України від  08.07.2010 р. № 2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування».

Для цього платнику слід звернутися із заявою довільної форми щодо отримання довідки про відсутність заборгованості зі сплати ЄСВ до органу доходів і зборів за основним місцем обліку. У заяві обов’язково зазначається найменування установи, до якої подається відповідна довідка.

На підставі даних картки особового рахунку платника контролюючий орган визначає наявність/відсутність заборгованості зі сплати єдиного внеску на дату формування довідки.

Довідка за довільною формою (крім довідки про відсутність заборгованості із сплати ЄСВ у зв’язку з прийняттям рішення про ліквідацію, реорганізацію юридичної особи) надається платнику єдиного внеску безоплатно в терміни, визначені ст. 20 Закону України від 02.10.1996 р. №393/96-ВР «Про звернення громадян».

 

Просмотров: 511 | Добавил: kupyansk | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Форма входа

Поиск

Последние события
Сообщения форума
  • Аккумулятор (2)
  • Автомобильная Сигнализация для авто (1)
  • послуги митного брокера в Харкові (0)
  • Объявления
    [28.03.2024]
    Лук оптом (0)
    [10.12.2023]
    товары оптом от производителя (0)
    [12.07.2023]
    Металлические кровати с доставкой оптом (0)


    Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0


    Купянск ОЛХ

    Основные теги
    живот похудение Тайские в бёдрах травы БЫСТРО похудения селетер таблетки без диет лицо убрать сильный возбудитель виагра женская женский возбудитель виагра виагра сильнодействущая купить возбудитель виагра для мужчин возбудители купить виагру как возбудить девушку капли возбуждающие тара запчасти работа 2-комнатная квартира бизнес Упаковка flat bottom плазменная резка токарные работы ГШП капролон пакеты возбудители для мужчин возбудитель желания Возбудители для двоих возбудитель капли Возбудители для мужчин и женщин возбудитель конский автобусы Фрезерные работы Газовая резка металла инфракрасные обогреватели конвектор дом дизайн интерьера дизайн квартиры дизайн студии заказать дизайн интерьера автовышки и автокраны база металлопроката листовой прокат металлопрокат опт розница вертикальная литьевая машина ВЛМ гидравлический шприцевой пресс литьевая машина для пластмасс поставщик тд там продажа недвижимости листовой металлопрокат Агентство недвижимости Днепр ремонт гидравлического оборудования купить гидропресс лента ФУМ риелтор Днепр зашита маски маски для лица. фабричный пошив. купить Днепр листовая сталь ваш карниз газовая резка обработка металлов кваритра в Днепре под заказ диета диеты Китайские отзывы похудеть витамины лекарства средства упражнения оборудование арматура вентиляционное компоненты конвейеры лабораторное кип насосы высоковольтное инструмент

     

    Купянский городской портал © 2024