Купянский городской портал! Вторник, 30.04.2024, 05:09
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Путеводитель

Последние фото

Общая статистика
Интернет магазин: 
Форум-тем/сообщ: 542/2924
Коментарии: 835
Фото: 418
Новости: 1051
Файлов для скачивания: 5
Статей:897
Сайтов в каталоге: 970
Объявлений: 15
Игр: 219
Записей в гостевой: 36
FAQ: 1
Новости Украины: 107
Видео: 9105

Последние статьи
[15.09.2020][Мои статьи]
Увага! Важлива інформація (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
ТОП 6 запитань стосовно використання програмних реєстраторів розрахункових операцій (5)
[15.09.2020][Мои статьи]
До уваги платників земельного податку! Інформація про нормативну грошову оцінку земель розміщена на офіційному вебпорталі ДПС (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
Податкова знижка для внутрішньо переміщених осіб (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
З початку року надійшло 9,8 млрд грн ЄСВ (0)

Купянск
Главная » 2014 » Июль » 21 » Купянская ОГНИ информирует
20:36
Купянская ОГНИ информирует

21 липня 2014 року - останній день подання декларації з ПДВ за червень

 

«Суб’єкти господарювання, які звітують з ПДВ помісячно податкову декларацію за червень 2014 року подають до 21 липня 2014 року включно. Звертаємо увагу, що 20 липня (неділя) вихідний день переноситься на понеділок 21 липня», повідомив Ігор Лукшин заступник начальника Куп`янської ОДПІ ГУ Міндоходів у Харківській області.       

Нагадаємо, якщо останній день строку подання податкової декларації припадає на вихідний або святковий день, то останнім днем строку вважається наступний за вихідним або святковим операційний (банківський) день.

Відповідна норма визначена п.49.18, п.49.20 ст.49 розділу II Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року №2755-VI зі змінами та доповненнями.

 

Нові мінімальні ціни на алкоголь

 

З 17 червня і до 31 липня 2014 року усі торговці повинні взяти до уваги підвищення мінімальної оптово-відпускної і роздрібної ціни на окремі види алкогольних напоїв. За нього доведеться платити більше згідно постанови Кабінету Міністрів України  від 11.06.2014 № 177. 

Підвищення здійснюється у два етапи: з дня опублікування постанови, тобто з 17 червня 2014 р., а потім з 1 серпня 2014 р. 

Мінімальна роздрібна ціна на горілку становитиме на рівні 34,90 грн. за пляшку, а з 1 серпня - 39,90 грн. 

Роздрібні ціни на вина в скляній тарі (обсяг 0,7 л) або іншій тарі (1 л) підвищуються до 20 грн., на вина в скляній тарі (0,75 л), а також на деякі вина (0,7 л) - до 33 грн. 

Ціни на коньяк підвищено залежно від наявності «зірок» - чим менша витримка, тим більший відсоток подорожчання. Тобто, ціна на півлітрову пляшку коньяку «три зірки» підвищиться до 59,10 грн., «чотири зірки» - до 64 грн., «п'ять зірок» - до 69 грн.

Звертаємо увагу! У випадку торгівлі алкогольними напоями за цінами, нижчими за встановлені мінімальні роздрібні ціни до суб’єктів господарювання застосовується штраф в розмірі 100 відсотків вартості отриманої партії товару, але не менше 5 тис. грн.

 

Уникайте помилок, які призводять до подовження термінів ліквідації своєї господарської діяльності

 

У разі прийняття рішення про припинення своєї діяльності, платник спершу повинен повідомити про це державного реєстратора. Потім інформація надходить до Органу доходів і зборів. Останній, після отримання повідомлення про прийняття такого рішення,  розпочинає та проводить документальну комплексну позапланову перевірку платника згідно вимог Порядку обліку платників податків і зборів, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 09.12.2011 № 1588 в редакції наказу Міністерства фінансів України від 22.04.2014 № 462 ”Про внесення змін до Порядку обліку платників податків і зборів”.

Та, в переважній більшості випадків платники не підготовлені  до закриття, а саме:

-     не закриті банківські рахунки

-     в наявності кредиторська/дебіторська заборгованість

-     не звільнені працівники

-     не подано ліквідаційний баланс

-     не подано заключні декларації

-     відсутні документи бухгалтерського та податкового обліку

В результаті таких обставин ревізорами складається акт, де констатуються факти неможливості ліквідації платника. Після цього платник починає ліквідацію своїх недоліків, а після їх усунення ревізори проводять повторну перевірку, і на все це спливає додатковий час

«У разі прийняття рішення щодо припинення господарської діяльності, підготуйте свою документацію та не допускайте вищезазначених помилок, це допоможе значно скоротити терміни ліквідації і виключить необхідність проведення повторних перевірок» - наголошує в.о.начальника Куп`янської ОДПІ ГУ Міндоходів у Харківській області Наталія Калашнікова.

 

На обліку Куп`янської ОДПІ перебуває  майже 7 тисяч платників податків

 

Про це зазначила в.о.начальника Куп`янської ОДПІ ГУ Міндоходів у Харківській області Наталія Калашнікова під час семінару для платників податків.

Станом на 1 липня 2014 року на обліку Куп`янської ОДПІ перебуває 5606 фізичних осіб – підприємців та 1328 юридичних осіб.

Відповідно до ст.. 42 Господарського кодексу України підприємництво – це самостійна, ініціативна, систематична, на власний ризик господарська діяльність, що здійснюється суб’єктами господарювання (підприємницями) з метою досягнення економічних і соціальних результатів та одержання прибутку. Тому, якщо громадянин вирішив займатися бізнесом – варто зареєструвати свою діяльність.

 «У випадку провадження господарської діяльності без державної реєстрації як суб'єкта господарювання або без одержання ліцензії на провадження певного виду господарської діяльності, що підлягає ліцензуванню  чинним законодавством передбачено штраф у розмірі від 340 грн. до 1700 грн. з конфіскацією виготовленої продукції, знарядь виробництва, сировини і грошей, одержаних внаслідок вчинення цього адміністративного правопорушення, чи без такої» - , підкреслила посадовець.

Доречі, лише протягом червня 2014 року кількість приватних підприємців, які перебувають на обліку Куп`янської ОДПІ збільшилась на 21.

 

 

Який термін розгляду договору «Про визнання електронних документів»?

 

Термін розгляду договору «Про визнання електронних документів» з боку органів Міндоходів – до 5 робочих днів. Нагадуємо, що квитанції мають розширення «.rpl» та відкриваються за допомогою ключа електронної печатки, а у разі її відсутності, підписом фізичної особи – підприємця (для фізичної особи – підприємця). Інші файли, що мають розширення «.xml» не потребують розшифрування. Електронні звіти можна відправляти лише після отримання квитанції про успішне підписання договору з боку органів Міндоходів.

З цим та іншими роз’ясненнями можна ознайомитися у загальнодоступному інформаційно - довідковому ресурсі (веб – портал Міндоходів, вкладинка «Інформаційно - довідковий ресурс», дане роз’яснення у категорії 401.02).

 

Продаж алкоголю та тютюну неповнолітнім тягне за собою штраф та анулювання ліцензії

 

На сьогодні найбільш поширеними зловживаннями несумлінних підприємців, які намагаються заробити гроші на здоров’ї підлітків, нехтуючи усіма принципами суспільної моралі та відповідальності, є продаж «дорослої» продукції дітям.

Відповідно до чинного законодавства, продаж алкогольних напоїв та тютюнових виробів неповнолітнім карається анулюванням ліцензій та штрафними санкціями. Розмір штрафу, який застосовується до суб’єкта господарювання, складає 6800 гривень. Незнання закону у такому випадку не є виправданням, адже кожен бізнесмен ознайомлюється з правилами гри у цьому високоліквідному сегменті ринку ще при отриманні ліцензії.

 

 

Для здійснення розрахунків в іноземній валюті потрібна індивідуальна ліцензія НБУ

 

Використання іноземної валюти на території України як засобу платежу між резидентами можливе лише за наявності індивідуальної ліцензії Національного банку України.

Зауважимо, що валюта України є єдиним законним засобом платежу на території України, який приймається без обмежень для оплати будь-яких вимог та зобов’язань, якщо інше не передбачено валютним законодавством України.

Порядок видачі ліцензії визначений Положенням про порядок видачі Національним банком України індивідуальних ліцензій на використання іноземної валюти на території України як засобу платежу, що затверджене постановою Правління Національного банку України від 14 жовтня 2004 р. № 483.

 

 

Платники податків Донецької та Луганської областей мають змогу відстрочити свої грошові зобов’язання перед бюджетом

 

Платники податків, у яких у зв’язку з проведенням заходів з подолання терористичної загрози і збереження територіальної цілісності України існує ймовірність несвоєчасної сплати податків, зборів (обов’язкових платежів) або відсутня можливість їх сплати, мають право на отримання відстрочення (розстрочення) таких грошових зобов’язань (податкового боргу).

Перелік обставин, що є підставами для відстрочення грошових зобов’язань (податкового боргу), та підтверджуючих ці обставини документів, наведено у постанові Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2010 року № 1235 «Про затвердження переліку обставин, що свідчать про наявність загрози виникнення або накопичення податкового боргу, і доказів існування таких обставин» (далі – постанова № 1235).

Відповідно до зазначеної Постанови, підставою для відстрочення грошових зобов’язань або податкового боргу платника, що є підтвердженням  факту настання (існування) обставин непереборної сили, є висновок Торгово-промислової палати про настання обставин непереборної сили.

 

Куп`янська ОДПІ: Надходження до місцевих бюджетів склали 82,6 млн. грн.

 

Про це повідомила Інна Богатирьова, заступник начальника Куп`янської ОДПІ ГУ Міндоходів у Харківській області, під час зустрічі із ЗМІ. Надходження перевищили очікувані на 2,5 млн. грн..

«Незважаючи на складну політичну ситуацію у країні платники податків сумлінно виконують свої громадянські обов’язки. Вже традиційно найбільші надходження забезпечено за рахунок сплати податку на доходи фізичних осіб. За підсумками першого півріччя 2014 року платниками, що обслуговуються Куп`янською ОДПІ, сплатили – 60,7 млн.грн. податку на доходи фізичних осіб, додатково бюджет отримав 1,2 млн.грн.», - повідомила посадовець.

За словами Інни Вікторівни, стабільність у наповненні державної та місцевих скарбниць забезпечується завдяки покращенню якості обслуговування платників податків, створення сприятливих умов для розвитку бізнесу, дієвої боротьби з проявами корупції, усунення адміністративних бар’єрів для підприємницької діяльності та підвищення податкової культури платників податків. 

 

 

Який порядок розрахунку та сплати єдиного внеску новоствореними фізичними особами – підприємцями на загальній системі ?

 

Новостворені ФОП, які зареєстровані протягом року в установленому законом порядку платниками загальної системи оподаткування, нараховують та сплачують суми єдиного внеску у вигляді авансових платежів у строки, визначені пп.4.5.2 п.4.5 розділу IV Інструкції 21-5, що настають у звітному податковому році, на підставі квартальної декларації, яка подається ними після закінчення кварталу, в якому відбулася їх державна реєстрація.

«При цьому, суми єдиного внеску, сплачені у вигляді авансових платежів, ураховуються платником при остаточному розрахунку, який здійснюється ним за календарний рік до 10 лютого наступного року на підставі даних річної податкової декларації, та не можуть бути меншими за розмір мінімального страхового внеску за місяць, у якому отримано дохід (прибуток)», повідомила Інна Богатирьова, заступник начальника Куп`янської ОДПІ ГУ Міндоходів у Харківській області.        

 

 

 

Який штраф передбачено за несвоєчасне подання звітності до Пенсійного фонду України фізичною особою – підприємцем?

 

                Пунктом 4 частини одинадцятої ст. 25 Закону про ЄСВ установлено, що за неподання, несвоєчасне подання, подання не за встановленою формою звітності, передбаченої цим Законом, територіальним органом пенсійного фонду до платника застосовується штраф у розмірі десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (170 грн.).

 

 

Яку відповідальність передбачено за несплату або несвоєчасну сплату єдиного внеску приватними підприємцями?

 

                Фізичні особи – підприємці, які обрали спрощену систему оподаткування, зобов'язані сплачувати за себе єдиний внесок, нарахований за відповідний базовий звітний період, не пізніше 20 числа місяця, що настає за базовим звітним роком.

Суми єдиного внеску, своєчасно не нараховані та/або не сплачені у строки, встановлені Законом про ЄСВ, обчислені органами пенсійного фонду у випадках, передбачених цим Законом, є недоїмкою.

За несплату або несвоєчасну сплату єдиного внеску до платників застосовується штраф у розмірі 10 % своєчасно не сплачених сум (п. 2 частини одинадцятої ст. 25 Закону про ЄСВ).

Згідно з частиною десятою ст. 25 цього Закону на суму недоїмки нараховується пеня з розрахунку 0,1 % суми недоплати за кожний день прострочення платежу.

 

 

Продаж майна підприємцем та ПДВ

 

«Відповідно до п.п. «а» п. 185.1 ст. 185 Податкового кодексу України, об’єктом оподаткування ПДВ є операції платників податку з постачання товарів, місце постачання яких розташоване на митній території України», підкреслює в.о.начальника Куп`янської ОДПІ ГУ Міндоходів у Харківській області Наталія Калашнікова.

Платником податку, зокрема, є:

- будь-яка особа, що провадить господарську діяльність і реєструється за своїм добровільним рішенням як платник податку;

- будь-яка особа, що зареєстрована або підлягає реєстрації як платник податку.

Оскільки власником нерухомого або рухомого майна можуть бути лише фізичні або юридичні особи, то постачання суб’єктом підприємницької діяльності - фізичною особою підприємцем, який зареєстрований платником ПДВ, такого майна може здійснюватись виключно як фізичною особою.

Якщо операція з постачання нерухомого або рухомого майна не відноситься до господарської діяльності суб’єкта підприємницької діяльності – платника ПДВ, то відповідно за такою операцією податкові зобов’язання з ПДВ ним не формуються, а право на податковий кредит у такого суб’єкта підприємницької діяльності – платника ПДВ за операцією з придбання зазначеного майна не виникає.

 

 

 

Оцініть переваги електронного спілкування

 

Звітувати, не виходячи з дому та використовувати усі переваги електронного спілкування з податківцями можуть власники цифрових підписів, які безкоштовно видає Акредитований центр сертифікації електронних ключів.

Ключ електронного цифрового підпису дає змогу звітувати або подавати декларації в режимі он-лайн не лише до органів Міндоходів, а й до органів державної статистики та Пенсійного фонду України.

Крім того, дає можливість експортерам та митним брокерам подавати митні декларації в електронному вигляді через мережу Інтернет.

Можливість подання звітності в електронному вигляді суттєво спрощує співпрацю громадян та контролюючих органів, такий спосіб подання звітності має безліч переваг.

Система надання звітності в електронному вигляді допомагає підвищити ефективність адміністрування податків і зборів, процедура представлення звітності значно спрощується, а паперовий документообіг істотно зменшується. А отже, надання податкової звітності в електронному вигляді з накладенням електронних цифрових підписів значно зекономить ваш час.

 

Виписка з держреєстру підтверджує взяття на облік

 

Взяття на облік за основним місцем обліку фізичної особи-підприємця здійснюється після її державної реєстрації контролюючим органом за місцем реєстрації на підставі:

-          відомостей з відповідної реєстраційної картки на проведення державної реєстрації фізичної особи – підприємця;

-          відповідного повідомлення державного реєстратора про судове рішення щодо відміни державної реєстрації припинення підприємницької діяльності фізичної особи – підприємця та внесення відповідного запису до Єдиного державного реєстру (далі – ЄДР).

Така вимога передбачена п. 6.1 р. VI Порядку обліку платників податків і зборів, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 09.12.2011 № 1588 в редакції наказу Міністерства фінансів України від 22.04.2014 № 462 «Про внесення змін до Порядку обліку платників податків і зборів» (далі – Порядок).

Контролюючі органи здійснюють контроль відомостей, які надійшли стосовно фізичних осіб-підприємців з ЄДР, у порядку, визначеному пунктом 3.3 розділу III цього Порядку.

Взяття на облік за основним місцем обліку фізичної особи-підприємця контролюючим органом проводиться не пізніше наступного робочого дня з дня отримання від державного реєстратора повідомлення про проведення державної реєстрації фізичної особи-підприємця та відомостей з реєстраційної картки про проведення державної реєстрації фізичної особи – підприємця та здійснюється датою внесення даних до Реєстру самозайнятих осіб за номером, який відповідає порядковому номеру реєстрації відповідного повідомлення державного реєстратора в журналі за формою № 7-ОПП.

Згідно з п. 6.5 р. VI Порядку дані про взяття на облік фізичної особи-підприємця передаються до Єдиного державного реєстру у день взяття на облік за основним місцем обліку із зазначенням: дати та номера запису про взяття на облік, найменування та ідентифікаційного коду контролюючого органу, в якому фізичну особу-підприємця взято на облік.

Взяття на облік фізичної особи-підприємця підтверджується випискою з Єдиного державного реєстру, яка надсилається (видається) їй у порядку, установленому Законом України від 15.05.2003 р. № 755-IV. Така виписка видається юридичній особі або фізичній особі-підприємцю за їх письмовим запитом протягом двох робочих днів з дати подання цього запиту, а також у випадках, встановлених цим Законом.

 

Пенсія понад 10 тисяч – сплати ПДФО

 

Через необхідність економного та раціонального використання державних коштів Верховною Радою був прийнятий Закон «Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні» N 1166-VII від 27.03.2014 р. З поміж багатьох заходів нормативний документ також передбачає введення змін до Податкового кодексу України стосовно податку на доходи фізичних осіб, які набули чинності вже з 1 липня 2014 року.

Зокрема, статтю 164 розділу IV Податкового кодексу доповнено новим підпунктом 164.2.19 такого змісту: "Суми пенсій (включаючи суму їх індексації, нараховану відповідно до закону) або щомісячного довічного грошового утримання, отримуваних платником податку з Пенсійного фонду України чи бюджету згідно із законом, якщо їх розмір перевищує десять тисяч гривень на місяць, – у частині такого перевищення, а також пенсій з іноземних джерел, якщо згідно з міжнародними договорами, згода на обов'язковість яких надана Верховною Радою України, такі пенсії підлягають оподаткуванню чи не оподатковуються в країні їх виплати".

Отже, з 1 липня 2014 року, з суми перевищення 10 тисяч гривень (на місяць) нарахованої пенсії, органи Пенсійного фонду, як податкові агенти, будуть утримувати податок на доходи фізичних осіб за ставкою 15 % (17 %). Від запровадження цієї норми бюджет буде отримувати щомісяця додаткові надходження.

 

 

Чи потрібно переукладати договір про добровільну сплату ЄСВ, укладений з органом Пенсійного фонду та термін дії якого закінчився?

 

Фізичним особам - підприємцям, які бажають брати участь у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування, та які мали договір про добровільну сплату єдиного внеску, укладений з органом Пенсійного фонду України, термін дії якого закінчився, потрібно укласти новий договір з органами Міндоходів. Для цього фізичні особи – підприємці подають до органів доходів і зборів за місцем проживання заяву про добровільну участь у системі загальнообов'язкового державного соціального страхування за формою згідно з додатком 2 Інструкції про порядок нарахування і сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, в якій зазначають, у якому виді загальнообов'язкового державного соціального страхування вони бажають брати участь та надають копії таких документів:

- документа, що засвідчує реєстрацію в Державному реєстрі фізичних осіб платників податків (за наявності);

- трудової книжки (за наявності);

- документа, що посвідчує особу. Нагадуємо, що фізичні особи - підприємці (спрощена або загальна система оподаткування) та особи, які забезпечують себе роботою самостійно - займаються незалежною професійною діяльністю, мають право брати участь:

- у загальнообов'язковому державному соціальному страхуванні у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням, єдиний внесок встановлюється у розмірі 36,6%.

 

 

У 2015 році громадяни будуть сплачувати податок з доходів, нарахованих на депозит

 

З 1 липня 2014 року набрали чинності зміни до Податкового кодексу України в частині справляння податку на доходи фізичних осіб з процентів по депозитах.

Так, дохід фізичної особи у вигляді процентів, зокрема, нарахованих на поточний або депозитний банківський рахунок, буде оподатковуватися за ставкою 15 відсотків. При цьому база оподаткування визначається як сума процентів, що перевищує на рік 17 розмірів прожиткового мінімуму для працездатної особи, установленого законом на 1 січня звітного року (у 2014 році - сума процентів понад 20706 грн.).

Податковим агентом платника податку під час нарахування на його користь доходів у формі процентів є особа, яка здійснює таке нарахування. При цьому банківська установа не здійснює утримання та перерахування податку із суми доходу у формі процентів. Банки тільки подаватимуть інформацію до територіальних органів Міндоходів за встановленою формою (N 1ДФ), в якій зазначатимуть суму доходу у вигляді нарахованих процентів. Сума податку повинна бути сплачена фізичною собою самостійно - за результатами подання річної декларації про майновий стан і доходи.
При цьому, якщо база оподаткування звітного податкового року (для процентів з вирахуванням 17 прожиткових мінімумів):

не перевищує 204 прожиткових мінімуми (у 2014 році - 248472 грн.) - до суми перевищення застосовується ставка 15 %;

перевищує 204, але не більше 396 прожиткових мінімумів (у 2014 році - 482328 грн.) - до суми перевищення застосовується ставка 20 %;

перевищує 396 прожиткових мінімумів - до суми перевищення застосовується ставка 25 %.

 

На Харківському кордоні знову знайшли гроші. На цей раз – старовинні

 

Монети 17-19 віків у кількості 139 шт., медаль «ЗА ОТВАГУ» та орден «ОТЕЧЕСТВЕННАЯ ВОЙНА», фрагмент триптиха, 5 шт. металевих хрестів, Книгу «Курс спротиву матеріалу» 1913 року, відстріляні набої та макет гранати РГД-5 – всі ці речі, мешканець України намагався вивезти з нашої країни до Російської Федерації.

Зупинити «колекціонера» вдалось на митному посту «Плетенівка» під час проведення прикордонно-митного контролю.

Фахівці Харківської митниці на підставі аналізу й оцінки ризиків прийняли рішення перевірити легковий автомобіль марки “FORD B-MAX”, водій якого спочатку самостійно обрав «зелений коридор».

За словами працівників митниці, перед початком проведення огляду громадянин усно та письмово заявив, що переміщує в автомобілі особисті речі, серед яких знаходяться монети, медалі, відстріляні набої, макет гранати РГД-5 та інші речі, які він зазначив в декларації та йому належать. Однак у подальшому з’ясувалося, що дозвільних документів на ці речі у чоловіка не було.

Предмети порушення були влучені та направлені на подальшу експертизу.

Нагадаємо, що на минулому тижні в пункті пропуску «Гоптівка» митники та прикордонники в автомобілі «Mitsubishi Pajero» виявили приховані 2 800 000 доларів США.

 

 

Маєте троє дітей – маєте пільгу на нерухомість

Родина, в якій з'являється третя дитина, при наявності документів (посвідчення тощо), які підтверджують статус багатодітної сім'ї та дітей з такої сім'ї, починаючи з місяця набуття статусу багатодітної сім'ї не є об’єктом оподаткування податком на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, за умови перебування у власності такої сім'ї не більше одного житлового об’єкта. Водночас за період з 1 січня звітного року до початку того місяця, в якому було набуто статус багатодітної сім'ї, податок сплачується на загальних підставах.

«Відповідно до 265.2.2 п. 265.2 ст. 265 Податкового кодексу України не є об’єктом оподаткування податком на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, об’єкти житлової нерухомості, в тому числі їх частки, що належать фізичним особам, які відповідно до закону мають статус багатодітних, прийомних або малозабезпечених сімей, опікунів, піклувальників дітей, але не більше одного такого об’єкта на сім'ю, опікуна, піклувальника», - підкреслює заступник начальника Куп`янської ОДПІ ГУ Міндоходів у Харківській області Інна Богатирьова.

 

 

 

Збільшено ставки екологічного податку

 

Відповідно до змін, внесених Законом України від 27.03.2014 № 1166-VII «Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні», екологічний податок з 1 квітня буде нараховуватися за ставками, збільшеними приблизно на 8,3%. Ставки екологічного податку встановлені ст. 243-245 Податкового кодексу України за видами джерел забруднення (викиди, скиди, утворення, розміщення, тимчасове зберігання відходів). Оскільки податкова декларація екологічного податку складається окремо за кожний звітний (податковий) квартал, то за 1 квартал 2014 року таку декларацію слід складати за старими ставками податку, починаючи з другого кварталу – за новими ставками. Таким чином, збільшені ставки повинні застосовуватися платниками екологічного податку при обрахуванні податку за перелічені вище об'єкти оподаткування, що виникли з 1 квітня.

 

Перерахунок податку на нерухоме майно потрібно подати до 30 липня

 

 «З 1 квітня 2014 року Законом України «Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні» внесено зміни до ст. 265 Податкового кодексу України, зокрема, слова “житлова площа” замінені словами “загальна площа”»,- повідомила начальник відділу доходів і зборів з фізичних осіб Куп`янської ОДПІ Ірина Мельник .

Тож, юридичним особам необхідно здійснити перерахунок податку, подавши уточнюючі декларації.

Зробити це необхідно до закінчення граничного терміну сплати авансових внесків з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, за II квартал 2014 року, тобто до 30 липня 2014 року.

Таким чином, до затвердження нових форм звітності з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, платникам податків – юридичним особам у колонці 3 «Житлова площа об’єкта нерухомості» декларації та у колонках 7 «Житлова площа відповідно до документів, що підтверджують право власності (усього)», 9 «Розмір частки/поділу житлової площі, яка знаходиться у спільній частковій, спільній сумісній власності» додатка до декларації, пропонується вказувати загальну площу об’єкта житлової нерухомості, у т.ч. його частки.

За I квартал 2014 року перерахунок податкового зобов’язання проводити не потрібно. Більш детально про подання перерахунку податку на нерухоме майно відмінне від земельної ділянки можна ознайомитися в узагальнюючій податковій консультації, яку затверджено наказом Міндоходів України від 25 квітня 2014 року №263.

 

У ногу з прогресом: про переваги електронної звітності

 

«Одним із пріоритетних напрямів роботи Міндоходів є формування інноваційної моделі високотехнологічного розвитку країни, тому актуальним питанням на сьогодні є розвиток інфраструктури електронного документообігу, що значно скорочує об'єми паперової бухгалтерської документації, економить час співробітників і витрати підприємств, пов'язані з укладенням договорів, оформленням платіжних документів та їх пересиланням контрагентові», - наголошує заступник начальника Куп`янської ОДПІ Ігор Лукшин.

Ведення ділових відносин на сучасному рівні вимагає  використання електронного цифрового підпису, що безмірно прискорює проведення численних комерційних операцій, виключає необхідність додаткового відвідування органів доходів і зборів та інших контролюючих органів, тому що  документи, підписані електронним цифровим підписом, можуть бути передані до місця призначення за лічені секунди.

Ключ електронного цифрового підпису дає змогу звітувати або подавати декларації в режимі он-лайн до органів Міндоходів, а також дає можливість експортерам та митним брокерам через мережу Інтернет подавати митні декларації в електронному вигляді.

Система надання звітності в електронному вигляді допомагає підвищити ефективність адміністрування податків і зборів, процедура представлення звітності значно спрощується, а паперовий документообіг істотно зменшується.

Важливо знати, що процедура отримання послуг електронного цифрового підпису через мережу Інтернет не можлива. Під час процедури реєстрації передбачена особиста присутність заявника (чи його довіреної особи). Детальну інформацію щодо процедури реєстрації можна переглянути на офіційному інформаційному ресурсі Акредитованого центру сертифікації ключів Інформаційно-довідкового департаменту: http://www.acskidd.gov.ua/ у рубриці Реєстрація користувачів.

Нагадаємо, що ключі електронного цифрового підпису можна безкоштовно отримати в приміщенні Куп`янської ОДПІ за адресою: м. Куп`янськ, вул. Харківська, 99, кабінет  № 3.

 

Виплачували зарплату чи інші доходи громадянам – подайте 1 ДФ

 

В разі якщо підприємства та фізичні особи - підприємці мають найманих працівників і нараховують (виплачують) їм заробітну плату та/або здійснюють інші виплати на користь фізичних осіб (за оренду авто, майна, за виконані роботи, надані послуги, придбаний товар і т.д.) – виникає обов’язок подання  Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, і сум утриманого з них податку  (форма № 1ДФ, далі – податковий розрахунок). Податковий розрахунок подається протягом 40 календарних днів після закінчення кварталу.

За неподання, подання з порушеннями установлених строків, подання не у повному обсязі, з недостовірними відомостями або з помилками податкового розрахунку, якщо такі недостовірні відомості або помилки призвели до зменшення та/або збільшення податкових зобов’язань платника та/або до зміни платника податку накладатиметься штраф у розмірі 510 грн. (1020 грн. – у разі повторного порушення).

Якщо суб’єкт господарювання до закінчення граничного строку подання звітності виявив помилку у поданому податковому розрахунку, можна подати новий звітний податковий розрахунок і штрафні санкції не будуть застосовуватися; якщо помилку виявили після закінчення терміну подання звітності – для її виправлення слід подати уточнюючий податковий розрахунок.

Порядок заповнення звітного нового та уточнюючого податкових розрахунків є однаковим. Вони подаються на підставі інформації з попередньо поданого податкового розрахунку і містять інформацію лише за рядками й реквізитами, які уточнюються.

 

 

Майже 90 % платників податків Куп`янської ОДПІ оцінили переваги електронного звітування

 

Про це повідомила начальник відділу ІТ та обліку платників Куп`янській ОДПІ ГУ Міндоходів у Харківській області Світлана Редька під час проведення сеансу телефонного зв`язку «гаряча лінія».

Для якісного обслуговування платників на сайті Міндоходів функціонує безліч електронних сервісів, серед яких найбільш популярними на сьогодні є можливість електронного звітування, зазначила посадовець спілкуючись з платниками податків та розповіла про основні переваги та принципи подання податкової звітності в електронному вигляді через Інтернет та користування електронним цифровим підписом.

 «Подання звітності в електронній формі набирає все більшої популярності серед платників податків, адже це просто, швидко та надійно. Вибравши сучасний спосіб звітування, платник податків отримує низку переваг. Платникам достатньо лише отримати цифровий підпис та скачати програмне забезпечення, яке надається безкоштовно», - зауважила  під час спілкування Світлана Редька.

Сеанс телефонного зв`язку відбувся в форматі діалогу, в ході якого платники податків отримали відповіді на запитання.

Доречі, станом на 01 липня 2014 року на обліку у Куп`янській ОДПІ перебуває 6934 платника податків.

 

На Харківщині в пункті пропуску «Гоптівка» виявили велику партію валюти

 

Фахівці Харківської митниці Міндоходів спільно з працівниками Держприкордонслужби під час проведення митно-прикордонного огляду автомобіля «Mitsubishi Pajero» та особистих речей громадян знайшли приховані 2 800 000 доларів США.

Прямуючи до Російської Федерації, громадянин України сховав долари у спеціально виготовленій схованці у баку для пального, встановленому заводом-виробником.

Під час усного декларування водій та пасажир, що його супроводжував, запевняли, що не везуть товари, які обмежені до переміщення через митний кордон або підлягають обов’язковому декларуванню.

За дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю з використанням способу, що утруднює виявлення таких товарів, у відношенні порушника фахівці митниці склали адміністративний протокол за ч.1 ст. 483 Митного кодексу.

 

Для продовження термінів подання звітності платникам з території проведення АТО необхідно звернутися з відповідною заявою

 

З метою продовження граничних термінів подання податкової звітності у зв’язку з неможливістю подання такої звітності внаслідок дії обставин непереборної сили платнику податку необхідно звернутись до податкового органу за своїм місцезнаходженням з відповідною заявою. Така заява подається платником протягом тридцяти календарних днів, наступних за днем закінчення обставин непереборної сили. Заява подається платником податків тільки разом з документальним підтвердженням дії обставин непереборної сили.

Документальним підтвердженням дії обставин непереборної сили є, зокрема, підтвердження Торгово-промислової палати України про настання обставин непереборної сили на території України, яке видається зазначеним органом на відповідне звернення платника податку.

Заява про продовження граничних строків подання податкових декларацій подається у довільній формі із стислим та чітким обґрунтуванням підстав для продовження зазначених строків з посиланням на документальне підтвердження викладених фактів.

У заяві надається вичерпний перелік додатків із зазначенням кількості сторінок кожного документа, їх повної назви та реквізитів (дата, номер, найменування органу, що видав документ).

Про це йде мова у листі Міндоходів, який 07.07.2014 було надіслано до територіальних підрозділів відомства.

Довідково: Лист Міндоходів від 07.07.2014 №16042/7/99-99-19-03-02-17

 

Перший звітний період для подачі Звіту про контрольовані операції

 

Першим звітним періодом для подачі Звіту про контрольовані операції платників податків буде 2013 рік. Для визначення обсягу контрольованих операцій враховується вартісний показник усіх операцій окремо з кожним контрагентом у цілому за календарний рік. Тобто з 1 січня по 31 грудня 2013 року. У звіті за 2013 рік платник податку повинен зазначити контрольовані операції, здійснені у період з 01.09.2013 по 31.12.2013. Такий Звіт платники  податку повинні подати до 1 жовтня 2014 року.

Нагадуємо, що з 1 вересня 2013 року набрав чинність Закон України від           04 липня 2013 року № 408 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо трансфертного ціноутворення», згідно з яким визначається перший звітний період для подачі Звіту про контрольовані операції.

Про це та інші питання щодо трансфертного ціноутворення йдеться в Узагальнюючій податковій консультації з окремих питань застосування норм податкового законодавства щодо трансфертного ціноутворення, затвердженої наказом Міндоходів від 01.07.2014 № 368 «Про внесення змін до Узагальнюючої податкової консультації з окремих питань застосування норм податкового законодавства щодо трансфертного ціноутворення, затвердженого наказом Міндоходів від 22.11.2013 № 699».

 

Як в річній декларації з податку на прибуток відображається сума отриманої від неплатників поворотної фінансової допомоги?

 

Для платників податку на прибуток, для яких базовим податковим(звітним) періодом є календарний рік, сума отриманої від неплатників податку на прибуток поворотної фінансової допомоги, що залишається неповерненою на кінець звітного року, включається до складу доходів у річній декларації.

У разі якщо в майбутніх звітних податкових періодах платник повертає таку фінансову допомогу, він збільшує суму витрат на суму поверненої фінансової допомоги за наслідками того звітного податкового періоду, в якому відбулося таке повернення.

Наприклад, якщо платник податку, для якого базовим (звітним) податковим періодом є календарний рік, отримав 10.03.2013 року суму поворотної фінансової допомоги від неплатника податку на прибуток та повернув її 16.01.2014 року, то платник повинен включити до складу доходів у декларації за 2013 рік суму поворотної фінансової допомоги, що залишилась неповерненою станом на 01.01.2014 року.

При цьому у декларації за І квартал 2014 року або 2014 рік в залежності від того, який базовий (звітний) період використовуватиме платник у 2014 році, сума повернутої допомоги включатиметься до складу витрат.

З цим та іншими запитаннями-відповідями можна ознайомитися в Узагальнюючій податковій консультації щодо податкового обліку поворотної фінансової допомоги, затвердженої наказом Міндоходів від 01.07.2014 № 367.

 

 

Прогресивна шкала оподаткування доходів фізичних осіб

 

З 1 липня 2014 року набрали чинності зміни, які внесено до Податкового кодексу України в частині оподаткування податком на доходи фізичних осіб у формі пасивних доходів. Водночас, зміни в оподаткуванні дивідендів, набирають чинності з 1 січня 2015 року.

Відповідно до внесених у Податковий Кодекс змін, доходи у вигляді дивідендів, виграшів, призів, процентів підлягають оподаткуванню. Це не стосується процентів у сумі, що не перевищує в рік сімнадцять прожиткових мінімумів для працездатної особи, встановлених законом на 1 січня звітного податкового року, процентів, дивідендів, а також виграшів та призів у державну грошову лотерею в розмірах, що не перевищує 50 мінімальних заробітних плат, розмір якої встановлено законом.

Оподаткування процентів, дивідендів, роялті та інвестиційного прибутку здійснюється податковим агентом під час кожного нарахування (виплати) за ставкою 15% (17%).

При перерахунку загального річного оподаткованого доходу для бази оподаткування  доходів у формі процентів, дивідендів, роялті та інвестиційного прибутку застосовуються такі ставки:

- якщо база оподаткування звітного податкового року не перевищує  204 прожиткових мінімуми – 15 відсотків;

- якщо база оподаткування звітного податкового року перевищує  204 прожиткових мінімуми, але не перевищує 396 прожиткових мінімумів, до суми такого перевищення – 20 відсотків;

- якщо база оподаткування звітного податкового року перевищує 396 прожиткових мінімумів, до суми такого перевищення – 25 відсотків.

Податковим агентом платника податку під час нарахування (виплати) на його користь доходів у формі процентів є особа, яка здійснює таке нарахування (виплату).

Загальна сума податків, утримана протягом звітного податкового місяця з нарахованих (виплачених) процентів платнику податку, сплачується (перераховується) таким податковим агентом до бюджету у строки, визначені Кодексом для місячного податкового періоду. Тобто, до 30-го числа звітного місяця.

Податковий агент, який нараховує доходи у вигляді процентів, відображає у податковому розрахунку загальну суму таких нарахованих (сплачених) платнику податку доходів та загальну суму утриманого (перерахованого) з них податку.

Водночас банківська установа не здійснює утримання та перерахування податку із суми доходу у формі процентів, а податок сплачується фізичною особою самостійно за результатами подання річної податкової декларації.

Зазначені зміни передбачено Законами України від 27 березня 2014 року № 1166-VII «Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні» та від 10 квітня 2014 року № 1200-VII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо усунення окремих неузгодженостей норм законодавства».

 

На Харківщині спритники намагались «відмити» понад 18 млрд. гривень

 

Таку суму повідомили фахівці управління боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом, ГУ Міндоходів області.

Усього з початку року, за даними управління, до Банку даних сумнівних фінансових операцій було внесено 58 повідомлень на загальну суму 18,2 млрд.грн., за результатами розгляду яких складено 35 матеріалів з ознаками кримінальних правопорушень та внесено  до Єдиного реєстру досудових розслідувань.  

 Більшість кримінальних правопорушень стосувалися легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом  - ст. 209 КК України.  Також кримінальні справи порушувались за ознаками злочинів, передбачених  зокрема ст. 191 КК України -  привласнення,  розтрата майна, або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем та ст. 364 КК України - зловживання владою або службовим становищем.

Одним із пріоритетних напрямків роботи управління є боротьба  з кримінальними  правопорушеннями  у сфері державних закупівель.

Так, за перше півріччя п.р. співробітники управління боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом, провели 20 розслідувань відносно учасників держзакупівель. Сума збитків при цьому склала понад 104,8  млн.грн.

За їх результатами до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено 10 кримінальних правопорушень. Приймаються заходи щодо повернення коштів до бюджету.

 

Співробітники Міндоходів Харківщини працюють за принципом «call-back»

Фахівці регіонального відомства не тільки приймають до розгляду звернення громадян, які надійшли на інтерактивний сервіс Міністерства доходів і зборів України „Пульс” , а й потім повідомляють про результати перевірки та вжиті заходи протягом 1 -3 днів.

Так, підсумком проведеної органами Міндоходів Харківщини роботи за перше півріччя п.р.  стало опрацювання  197 звернень представників бізнесу та громадян області на антикорупційний сервіс „Пульс”.

Найбільша кількість питань надійшла від мешканців центральних районів Харкова. Так, в Київському районі  звернулось на «Пульс» 42 громадянина, а  в Дзержинському  –  32.  В області найчастіше звертались мешканці Харківського  району – 26,  та  Дергачівщини -  таких звернень надійшло 5. А ось жителі Балаклійського, Богодухівського та Вовчанського району зателефонували на «Пульс» по одному разу.    

Як відзначають співробітники  ГУ Міндоходів області,  найбільшу  кількість звернень  зафіксовано у лютому п.р. – 41 дзвінок, а найменшу у травні – 22. 

«Нами приділяється особлива увага проблемним питанням, які піднімаються платниками податків, а кожне таке звернення знаходиться на особистому контролі керівника відомства, - підкреслюють  в головному управлінні  та відзначають, що  цей сервіс є ефективним індикатором якості взаємодії бізнесу та органів доходів і зборів. Адже його було створено з метою підвищення ступеню довіри громадян до роботи органів міндоходів і зборів.   

Нагадаємо, що оперативно вирішити питання, які виникають у сфері адміністрування податків та під час здійснення митного контролю і митного оформлення,  можна за телефоном (044) 284-00-07. Лінія працює цілодобово.

 

 

Фермерство на Харківщині продовжує розвиватись

 

Як повідомляють в ГУ Міндоходів в Харківській області, на Харківщині особливий спеціальний режим оподаткування у агропромисловому секторі – сплату фіксованого сільськогосподарського податку обрали 1511 підприємств.

Наразі на теренах Харківського регіону найбільше таких платників зареєстровано в Богодухівському, Лозівському, Нововодолазькому, Харківському та Куп’янському районах.

За словами фахівців Головного управління Міндоходів області, правомірність переходу сільськогосподарських підприємств на спеціальний режим оподаткування знаходиться на постійному контролі, оскільки набувши та підтвердивши статус платника фіксованого сільськогосподарського податку нормами ст. 307 ПКУ передбачено звільнення аграріїв від сплати окремих податків і зборів.

Відтак за перше півріччя 2014 року  від харківських  фермерів надійшло понад  2,6  млн. грн. фіксованого сільськогосподарського податку.  

Нагадуємо, перерахунок фіксованого сільськогосподарського податку до бюджету необхідно робити щомісяця протягом 30 днів, що настають за останнім днем звітного місяця. Сплата ФСП здійснюється у розмірі третини від суми податку, визначеної на кожний квартал від річної суми.

 

 

Куп`янська ОДПІ: Надходження до Державного бюджету склали майже 18 млн. грн.

 

Про це повідомила в.о.начальника Куп`янської ОДПІ ГУ Міндоходів у Харківській області Наталія Калашнікова під час зустрічі з представниками малого та середнього бізнесу.

«Податковим кодексом встановлено обов’язок щомісячної сплати авансових внесків з податку на прибуток, так за результатами першого півріччя 2014 року платниками сплачено 6,3 млн.грн. податку на прибуток, що на 400 тис. грн. більше від очікуваного», -  підкреслила посадовець.

Станом на  1 липня 2014 року на обліку в Куп`янській ОДПІ перебуває 253 платника податку на прибуток. Варто зазначити, що сплата щомісячних авансових внесків має тенденцію до зростання, зокрема, протягом червня поточного року платниками Куп`янської ОДПІ сплачено майже 1 млн. грн. податку на прибуток.

Протягом  6 місяців поточного року надходження податку на додану вартість склали 5,7 млн.гривень, збору на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства - 0,2 млн.грн.

 Наприкінці зустрічі, Наталія Калашнікова зазначила: «Надаючи весь комплекс адміністративних послуг, ми очікуємо від бізнесу добросовісної сплати податків. Ми всі добре розуміємо, наскільки це важливо з точки зору забезпечення стабільного фінансування територіальних громад, соціальних інститутів, навчальних закладів, медичних установ, житлово-комунального господарства та ін.» 

 

Платники Куп`янської ОДПІ поповнили Зведений бюджет України на 100 млн.грн.

 

Про це повідомила журналістам під час брифінгу начальник Куп`янської ОДПІ ГУ Міндоходів у Харківській області Олена Кухтіна.

З кожним роком надходження до бюджету мають тенденцію збільшення. Так, до Державного бюджету з початку року надійшло майже 17,6 млн. грн. (у 2013 році - близько  5 млн. грн). Основними джерелами наповнення Державної скарбниці є ПДВ   – майже 5,7 млн. грн. та податок на прибуток -  6,3 млн. грн.

До місцевих бюджетів  м.Куп`янськ, Куп`янського, Шевченківського та Дворічанського районів надійшло більше 82 млн. грн. Найбільша частина, а це майже 61 млн. грн., складає податок на доходи фізичних осіб. Від власників земельних ділянок надійшло 11 млн. грн. плати за землю,  платниками, які знаходяться на спрощеній системі оподаткування,  сплачено  майже 6 млн. грн. Надходження єдиного соціального внеску з початку року склали майже 149 млн.грн.

Наприкінці, посадовець повідомила про схвалення урядом   законопроекту про податковий компроміс, розроблений Міністерством доходів і зборів України. Згідно з Законом, 15% від суми заниженого податку на прибуток підприємства та податку на додану вартість буде підлягати обов'язковій сплаті до бюджету, а інші 85% вважатимуться узгодженими.

Закон поширюватиметься на бізнес і зобов'язання з податку на прибуток і ПДВ, що виникли до 1 січня 2014 р. Це ті зобов'язання, які можна буде добровільно задекларувати .

 

 

Спрощенці Куп`янської ОДПІ спрямували в казну держави 6 млн грн./

 

З початку року суб’єкти господарювання Куп`янської ОДПІ, які працюють на спрощеній системі оподаткування, сплатили до бюджету 5,9 млн грн єдиного податку. Зокрема, платники єдиного податку - фізичні особи - підприємці спрямували в казну держави 4,8 млн грн, що майже на 0,6 млн. грн більше, ніж за аналогічний період минулого року. Про це повідомила в.о.начальника Куп`янської ОДПІ ГУ Міндоходів у Харківській області Наталія Калашнікова.

На сьогодні на спрощеній системі оподаткування працює понад 2,2 тисячі суб’єктів підприємницької діяльності Куп`янської ОДПІ. З них майже 200 юридичних осіб та близько 2 тисяч фізичних осіб-підприємців.

 

Майже 149 млн.грн. ЄСВ надійшло від підприємців Куп`янської ОДПІ

 

Про це повідомила начальник Куп`янської ОДПІ ГУ Міндоходів у Харківській області Олена Кухтіна.

Слід зауважити, що з початку року не було зафіксовано жодних збоїв з надходжень сум ЄСВ. Лише в червні поточного року на рахунки Міндоходів платники єдиного внесу на загальнообов’язкове державне соціальне страхування Куп`янської ОДПІ перерахували понад 25,5 млн. грн. внеску.  

«Сумлінна сплата єдиного соціального внеску – це приклад високої податкової культури та патріотизму платників. Адже своєчасна сплата внесків у повному обсязі впливає на своєчасність виплати пенсій та соціальних гарантій, зокрема, захист на випадок безробіття, від нещасних випадків й професійних захворювань, а також тимчасової втрати працездатності», - зазначає посадовець.

Нагадуємо, що нещодавно на веб-порталі Міністерства доходів і зборів України  запрацював новий он-лайн сервіс «Реєстр страхувальників», завдяки якому платники єдиного внеску можуть оперативно отримати дані про взяття на облік, реєстраційний номер платника єдиного внеску та його клас професійного ризику виробництва.

На тлі інтенсивного впровадження нових електронних сервісів зростає і кількість платників ЄСВ, які користуються відповідним електронним сервісом для подачі звітності. Наразі в електронному вигляді звітують 75% від загальної кількості.

Для вирішення усіх питань щодо подання звітності, нарахування та сплати єдиного соціального внеску платники можуть звернутися до Центру обслуговування платників Куп`янської ОДПІ за адресою: м. Куп`янськ, вул. Харківська, 99, тел. 5-74-50.

 

 

Які послуги надає центр сертифікації ключів?


Акредитований центр сертифікації ключів Інформаційно-довідкового департаменту надає наступні послуги електронного цифрового підпису:

реєстрація заявників;

надання у користування надійних засобів ЕЦП;

допомога при генерації відкритих та особистих ключів;

обслуговування посилених сертифікатів ключів заявника (сертифікація відкритих ключів заявників, розповсюдження та зберігання посилених сертифікатів ключів, управління статусом посилених сертифікатів ключів та розповсюдження інформації про статус сертифікатів ключів);

надання послуг фіксування часу;

консультативні послуги за зверненнями підписувачів.

 

 

Просмотров: 559 | Добавил: kupyansk | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Форма входа

Поиск

Последние события
Сообщения форума
  • Аккумулятор (2)
  • Автомобильная Сигнализация для авто (1)
  • послуги митного брокера в Харкові (0)
  • Объявления
    [28.03.2024]
    Лук оптом (0)
    [10.12.2023]
    товары оптом от производителя (0)
    [12.07.2023]
    Металлические кровати с доставкой оптом (0)


    Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0


    Купянск ОЛХ

    Основные теги
    живот похудение Тайские в бёдрах травы БЫСТРО похудения селетер таблетки без диет лицо убрать сильный возбудитель виагра женская женский возбудитель виагра виагра сильнодействущая купить возбудитель виагра для мужчин возбудители купить виагру как возбудить девушку капли возбуждающие тара запчасти работа 2-комнатная квартира бизнес Упаковка flat bottom плазменная резка токарные работы ГШП капролон пакеты возбудители для мужчин возбудитель желания Возбудители для двоих возбудитель капли Возбудители для мужчин и женщин возбудитель конский автобусы Фрезерные работы Газовая резка металла инфракрасные обогреватели конвектор дом дизайн интерьера дизайн квартиры дизайн студии заказать дизайн интерьера автовышки и автокраны база металлопроката листовой прокат металлопрокат опт розница вертикальная литьевая машина ВЛМ гидравлический шприцевой пресс литьевая машина для пластмасс поставщик тд там продажа недвижимости листовой металлопрокат Агентство недвижимости Днепр ремонт гидравлического оборудования купить гидропресс лента ФУМ риелтор Днепр зашита маски маски для лица. фабричный пошив. купить Днепр листовая сталь ваш карниз газовая резка обработка металлов кваритра в Днепре под заказ диета диеты Китайские отзывы похудеть витамины лекарства средства упражнения оборудование арматура вентиляционное компоненты конвейеры лабораторное кип насосы высоковольтное инструмент

     

    Купянский городской портал © 2024