Купянский городской портал! Понедельник, 06.05.2024, 10:27
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Путеводитель

Последние фото

Общая статистика
Интернет магазин: 
Форум-тем/сообщ: 542/2924
Коментарии: 835
Фото: 418
Новости: 1051
Файлов для скачивания: 5
Статей:897
Сайтов в каталоге: 970
Объявлений: 15
Игр: 219
Записей в гостевой: 36
FAQ: 1
Новости Украины: 107
Видео: 9105

Последние статьи
[15.09.2020][Мои статьи]
Увага! Важлива інформація (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
ТОП 6 запитань стосовно використання програмних реєстраторів розрахункових операцій (5)
[15.09.2020][Мои статьи]
До уваги платників земельного податку! Інформація про нормативну грошову оцінку земель розміщена на офіційному вебпорталі ДПС (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
Податкова знижка для внутрішньо переміщених осіб (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
З початку року надійшло 9,8 млрд грн ЄСВ (0)

Купянск
Главная » 2014 » Март » 31 » Купянская ОГНИ информирует
16:47
Купянская ОГНИ информирует

Олена Кухтіна - «Людина року» в номінації «Державна служба»

 

Нещодавно у м.Куп`янськ відбулося урочисте підбиття підсумків міського конкурсу «Людина року». Конкурс проведено з метою відзначення видатних особистостей, лідерів міста, які досягли найбільших успіхів у різних сферах діяльності, та зробили вагомі внески для розвитку Куп`янщини протягом минулого року.

Премія «Людина року» на Куп`янщині вручається щороку справжнім професіоналам міста - особам, організаціям та підприємцям.

Цьогоріч почесне звання у номінації «Державна служба», отримала начальник Куп`янської ОДПІ ГУ Міндоходів у Харківській області Олена Кухтіна.

«Запорука успіху в справі наповнення бюджету значною мірою полягає в злагодженій співпраці податківців з місцевими органами влади, керівництвом міста та району. Конструктивний діалог з платниками податків, підприємствами та приватними підприємцями, удосконалення системи їх обслуговування та створення комфортних умов сприяє наповненню бюджету всіх рівнів», - зазначила Олена Кухтіна.

            Під її керівництвом щоденна відповідальна та напружена робота фахівців інспекції спрямована на гармонійне поєднання інтересів держави та платників податків. Адже стабільне та своєчасне наповнення бюджетів дає змогу своєчасно фінансувати заклади медицини та освіти, соціальні заклади.

Коллектив Куп`янської ОДПІ вітає свого керівника з почесним званням та бажає їй удачі, міцного здоров’я, подальших успіхів у роботі, сімейного щастя і благополуччя!

Пільга з податку на доходи фізичних осіб багатодітним батькам

 

Відповідно до пп. 169.1.2 п. 169.1 ст. 169 Податкового кодексу України батьки, які утримують двох чи більше дітей віком до 18 років, мають право на зменшення суми загального місячного оподатковуваного доходу, отримуваного від одного роботодавця у вигляді заробітної плати, на суму податкової соціальної пільги у розмірі 100 відсотків (у 2014 році 609,0 грн.) у розрахунку на кожну дитину віком до 18 років.

При цьому граничний розмір заробітної плати, який дає право на отримання податкової соціальної пільги визначається як добуток суми, визначеної в абзаці першому пп. 169.4.1 п. 169.4 ст. 169 Податкового кодексу України (у 2014 р. – 1710 грн.) та відповідної кількості дітей.

Податкова соціальна пільга починає застосовуватися до нарахованих доходів у вигляді заробітної плати з дня отримання роботодавцем заяви платника податку про застосування пільги та документів, що підтверджують таке право.

Перелік таких документів та порядок їх подання визначено постановою КМУ від 29 грудня 2010 року № 1227 «Про затвердження Порядку подання документів для застосування податкової соціальної пільги».

Також, оскільки скористатися підвищеним кратно кількості дітей доходом при реалізації права на податкову соціальну пільгу, може тільки один з батьків – платників податку, то у заяві необхідно обов’язково зазначити, що чоловік (дружина) такого платника податку при одержанні податкової соціальної пільги за місцем роботи не користується правом на збільшення розміру доходу кратно кількості дітей.

Варто відмітити, що податкова соціальна пільга надається батькам до кінця року, в якому дитині виповнюється 18 років.

 

 

Право громадянина на отримання податкової знижки

 

Платники податку на доходи фізичних осіб мають право на податкову знижку за наслідками звітного податкового року.  Для реалізації цього права платнику податку необхідно заповнити та подати річну податкову декларацію про майновий стан  і доходи, яка подається до 31 грудня включно наступного за звітним податкового року.

«До податкової знижки включаються фактично здійснені протягом звітного податкового року платником податку витрати, підтверджені відповідними платіжними та розрахунковими документами, зокрема квитанціями, фіскальними або товарними чеками, прибутковими касовими ордерами, копіями договорів, що ідентифікують продавця товарів (робіт, послуг) і їх покупця (отримувача)», - підкреслює начальник Куп`янської ОДПІ Олена Кухтіна.

При цьому у зазначених документах обов’язково має бути відображено вартість таких товарів (робіт, послуг) і строк їх продажу (виконання, надання).

 

Право на ПСП громадянин, які одночасно з пенсією отримують заробітну плату

 

Громадянин, який одночасно з доходами у вигляді пенсії з Пенсійного фонду України отримує доходи у вигляді заробітної плати, має право на зменшення суми загального місячного оподатковуваного доходу, отримуваного від одного роботодавця у вигляді заробітної плати, на суму податкової соціальної пільги за умови дотримання вимог п.169.1 ст.169 Податкового кодексу України. При цьому заробітна плата платника податку, нарахована протягом звітного податкового місяця, не повинна перевищувати граничний розмір доходу, який дає право на отримання ПСП. У 2014 році розмір заробітної плати, що дає право на податкову соціальну пільгу, становить – 1710 грн.

Податкова соціальна пільга застосовується до нарахованого платнику податку місячного доходу у вигляді заробітної плати тільки за одним місцем його нарахування (виплати).

Платник податку на доходи фізичних осіб подає роботодавцю заяву про самостійне обрання місця застосування податкової соціальної пільги.

Водночас, згідно з пп.169.2.3 п.169.2 ст.169 ПКУ податкова соціальна пільга не може бути застосована до:

доходів платника податку, інших ніж заробітна плата;

заробітної плати, яку платник податку протягом звітного податкового місяця отримує одночасно з доходами у вигляді стипендії, грошового чи майнового (речового) забезпечення учнів, студентів, аспірантів, ординаторів, ад’юнктів, військовослужбовців, що виплачуються з бюджету;

доходу самозайнятої особи від провадження підприємницької діяльності, а також іншої незалежної професійної діяльності.

«Платники податку, які мають право на зменшення суми загального місячного оподатковуваного доходу, отримуваного від одного роботодавця у вигляді заробітної плати, на суму податкової соціальної пільги, та розміри податкових соціальних пільг визначені у ст.169 ПКУ», - зазначає начальник Куп`янської ОДПІ Олена Кухтіна.

 

 

Завчасно повідомте орган доходів і зборів про відсутність скидів забруднюючих речовин

 

Платник екологічного податку, який не планує з початку звітного року здійснення викидів, скидів забруднюючих речовин, розміщення відходів, утворення радіоактивних відходів, повинен повідомити про це відповідний орган доходів і зборів за місцем розсташування джерел забруднення. Крім цього, такий платник складає  заяву у довільній формі про відсутність у нього у звітному році об’єкта обчислення екологічного податку.

Оскільки базовий податковий (звітний) період щодо екологічного податку дорівнює календарному кварталу, граничним терміном подання повідомлення та складання заяви про відсутність у нього об’єкта обчислення екологічного податку є 12 травня 2014 року.

Нагадуємо, порядок подання податкової звітності та сплати екологічного податку регламентовано розділом VIII Податкового кодексу України. 

 

Бажаєте отримати довідку про доходи за інший, ніж квартальний (річний) звітний період – подайте декларацію з позначкою «довідково»

 

«Для отримання довідки про доходи за інший, ніж квартальний (річний) звітний період, фізичній особі – підприємцю – платнику єдиного податку необхідно подати декларацію з позначкою «довідково», зазначила під час семінару з платниками начальник Куп`янської ОДПІ Олена Кухтіна.

При цьому у полі «місяць» рядка 2 розділу І «Загальні відомості» декларації через тире проставляється арабськими цифрами порядковий номер першого та останнього місяця (включно), за який подається така декларація, а у полі «рік» арабськими цифрами зазначається рік.

Така декларація не є підставою для нарахування або сплати податкового зобов’язання.

Проте це не звільняє такого платника податку від обов’язку подання податкової декларації у строк, встановлений для квартального (річного) звітного періоду.

Складення звітності платниками єдиного податку визначено ст. 296 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року №2755-VІ із змінами та доповненнями.

 

Подавайте декларацію про майновий стан і доходи в електронному вигляді

 

«Платники податку на доходи фізичних осіб мають змогу подати  податкову декларацію  про майновий стан і доходи до контролюючих органів в електронній формі у режимі реального часу, тобто он-лайн, через офіційний веб-портал Міністерства доходів і зборів України. Для цього платнику необхідно отримати електронний цифровий підпис та завантажити із сайту АЦСК пакет програмного забезпечення», - нагадує заступник начальника Куп`янської ОДПІ Інна Богатирьова.

Слід додати, що на сьогодні на допомогу платнику на офіційному веб-порталі функціонує сервіс «Декларування он-лайн», який дає змогу заповнити річну податкову декларацію та зберегти результат у файлі як для друкування, так і надсилання до органів Міндоходів через Інтернет. Скористатися сервісом можна за електронною адресою: http://minrd.gov.ua/incomedecl.

Нагадуємо, платники податку на доходи фізичних осіб, які згідно з розділом ІV Податкового кодексу України зобов’язані подавати декларацію, подають її до 1 травня 2014 року. При цьому суму податкового зобов’язання, зазначену у такій декларації, фізична особа повинна самостійно сплатити до 1 серпня 2014 року.

 

Частина суми процентів за користування іпотечним житловим кредитом включається до податкової знижки

 

Платник податку - резидент має право включити до податкової знижки частину суми процентів за користування іпотечним житловим кредитом, наданим позичальнику в національній або іноземній валютах, фактично сплачених протягом звітного податкового року.

При сплаті процентів за іпотечним житловим кредитом в іноземній валюті сума платежів за такими процентами, здійснених в іноземній валюті, перераховується у гривні за офіційним валютним (обмінним) курсом Національного банку України, що діє на день сплати таких процентів.

Таке право виникає в разі якщо за рахунок іпотечного житлового кредиту будується чи купується житловий будинок (квартира, кімната), визначений платником податку як основне місце його проживання, зокрема згідно з позначкою в паспорті про реєстрацію за місцезнаходженням такого житла.

Крім того, фізична особа – резидент має право включити до податкової знижки суми витрат, які пов’язані із сплатою видатків на будівництво (придбання) доступного житла, визначеного законом, у тому числі на погашення пільгового іпотечного житлового кредиту, наданого на такі цілі, та процентів за ним (п.166.3 ст.166 Податкового кодексу України).

Згідно із п. 175.4 ст. 175 ПКУ право на включення до податкової знижки суми, розрахованої відповідно до ст. 175, надається платнику податку за одним іпотечним кредитом протягом 10 послідовних календарних років починаючи з року, в якому:

об’єкт житлової іпотеки придбавається;

збудований об’єкт житлової іпотеки переходить у власність платника податку та починає використовуватися як основне місце проживання.

«Порядок визначення суми процентів, сплачених платником податку за користування іпотечним житловим кредитом з метою нарахування податкової знижки регулюється ст. 175 ПКУ», - зазначає начальник Куп`яської ОДПІ Олена Кухтіна.

 

Ставка єдиного податку при здійсненні видів діяльності, не зазначених у реєстрі

Дохід, отриманий платниками єдиного податку І та ІІ груп від провадження видів діяльності, не зазначених у реєстрі платників єдиного податку, оподатковується за ставкою 15%.

При цьому такі платники зобов’язані перейти на сплату інших податків і зборів, тобто на загальну систему оподаткування. Такий перехід необхідно здійснити з першого числа місяця, наступного за податковим (звітним) періодом, у якому здійснювалися види діяльності, не зазначені у реєстрі платників єдиного податку.

Нагадуємо, платники єдиного податку несуть відповідальність згідно з Податковим кодексом за правильність обчислення, своєчасність та повноту сплати сум єдиного податку, а також за своєчасність подання податкових декларацій.

 

За два місяці 2014 року кількість користувачів порталу Міндоходів зросла майже двічі

 

Протягом січня-лютого 2014 року Інформаційним порталом Міндоходів України користувалися понад 1 млн. суб`єктів господарювання. Порівняно з аналогічним періодом минулого року цей показник збільшився майже у 2 рази.

Все більшої популярності набувають електронні сервіси, розроблені відомством для платників податків. Так, зокрема, за два місяці поточного року було надано понад 462 тис. виписок з Єдиного реєстру податкових накладних та відповідей на 2,4 тис. запитів стосовно наявності суб`єктів господарювання  в Реєстрі платників ПДВ.   

Оскільки все більша кількість платників податків переходять на електронний документообіг, популярною послугою залишається укладання договору з територіальними органами Міністерства доходів і зборів „Про визнання електронних документів”.  Таких договорів в електронній формі у січні-лютому було укладено більше 488 тис.

Крім того, відомство постійно інформує платників про наявні податкові ризики та заходи щодо їх усунення. Для цього працює автоматизоване програмне забезпечення з формування електронних повідомлень „Податковий асистент”. За його допомогою з початку року на електронні адреси понад 12 тис. суб`єктів господарювання було здійснено персоніфіковану розсилку ознак ризиковості.

Нагадаємо, що отримати інформацію та технічну допомогу щодо користування порталом платники податків можуть у call-центрі Міністерства доходів і зборів України за телефоном 0-800-501-007. 

 

Маркетингові послуги – об’єкт оподаткування

 

Про це повідомив заступник начальника Куп`янської ОДПІ Ігор Лукшин під час спілкування з платниками податків.

Маркетингові послуги (маркетинг) - послуги, що забезпечують функціонування діяльності платника податків у сфері вивчання ринку, стимулювання збуту продукції (робіт, послуг), політики цін, організації та управлінні руху продукції (робіт, послуг) до споживача та післяпродажного обслуговування споживача в межах господарської діяльності такого платника податків. До маркетингових послуг належать, у тому числі: послуги з розміщення продукції платника податку в місцях продажу, послуги з вивчення, дослідження та аналізу споживчого попиту, внесення продукції (робіт, послуг) платника податку до інформаційних баз продажу, послуги зі збору та розповсюдження інформації про продукцію (роботи, послуги).

Об’єктом оподаткування ПДВ є операції платників податку з постачання послуг, місце постачання яких розташоване на митній території України.

Місцем постачання послуг є місце реєстрації постачальника.

Враховуючи вищенаведене, операція з постачання платником ПДВ маркетингових послуг є об’єктом оподаткування ПДВ, незалежно від того, кому вони надаються - резиденту чи нерезиденту.

 

Поспішіть задекларувати іноземні доходи

 

Громадяни України, які у 2013 році працювали за кордоном та отримували іноземні доходи, зобов’язані відповідно до вимог Податкового кодексу подати до 1 травня декларацію до органів доходів і зборів за місцем реєстрації та до 1 серпня сплатити податок до бюджету.

Такі доходи оподатковуються за ставками 15 та 17%.

 

Працює електронний кабінет платника податків

 

Платники податків, які отримали ключі електронного цифрового підпису від Акредитованого центру сертифікації ключів Інформаційно-довідкового департаменту Міндоходів можуть подавати до органів доходів і зборів звітність (за винятком звітів з ЄСВ) в електронному вигляді за допомогою сервісу «Електронний кабінет платника податків», який надає можливість платникам податків безкоштовно підготувати і подати у режимі реального часу до органів доходів і зборів України електронну звітність, а також переглянути інформацію щодо стану їх розрахунків з бюджетом, зокрема інформацію про заборгованість зі сплати податків і зборів.

Консультацію з питань використання сервісу «Електронний кабінет платника податків» можна отримати за тел. (044) 323-01-11, (067) 555-01-11, (066) 555-01-11.

У випадку виявлення збоїв у роботі сервісу «Електронний кабінет платника податків» заявник може отримати консультацію надіславши повідомлення на ел. адресу: kpp_support@minrd.gov.ua.

 

Змінено ставки екологічного податку

 

«Цього року ставки екологічного податку за викиди в атмосферне повітря забруднюючих речовин стаціонарними та пересувними джерелами забруднення, скиди забруднюючих речовин у водні об’єкти, розміщення відходів у спеціально відведених для цього місцях чи на об’єктах зросли на 25% та складають тепер 100 % ставок екологічного податку, встановлених ст. 243-246 Податкового кодексу України», - повідомила начальник Куп`янської ОДПІ Олена Кухтіна.

Згідно зі статтею 250 ПКУ базовий податковий (звітний) період з екологічного податку дорівнює календарному кварталу, тобто граничні терміни подання звітності по екологічному податку в 2014 році припадатимуть на:

 за I квартал 2014 р.: 12 травня

за півріччя 2014 р.: 11 серпня

 за три квартали 2014 р.: 10 листопада

 за 2014 рік: 9 лютого 2015 року.

Відповідно сплатити необхідно збір екологічного податку в 2014 році:

за I квартал 2014 р.: 20 травня

 за півріччя 2014 р.: 19 серпня

            за три квартали 2014 р.: 19 листопада

 за 2014 рік: 19 лютого 2015 року.

Платник податку, який з початку звітного року не планує здійснення викидів, скидів забруднюючих речовин, розміщення відходів, утворення радіоактивних відходів протягом звітного року, повинен повідомити про це відповідний контролюючий орган за місцем розташування джерел забруднення та скласти заяву довільної форми про відсутність у нього у звітному році об'єкта обчислення екологічного податку. В іншому разі платник податку зобов'язаний подавати декларації відповідно до вимог Податкового кодексу. Податкову декларацію з екологічного податку подають разом з сімома додатками, які є її невід’ємною частиною. У разі відсутності у платника об’єктів оподаткування відповідні додатки не надають, а рядки податкової декларації прокреслюють.

Детальніше про це можна дізнатися на веб-порталі Міністерства доходів і зборів України.

 

Надали благодійну допомогу -  скористесь податковою знижкою

 

Платник податку на доходи фізичних осіб має право включити до податкової знижки суму коштів або вартість майна, переданих ним у вигляді пожертвувань або благодійних внесків неприбутковим організаціям у розмірі, що не перевищує 4 відсотки суми його загального річного оподатковуваного доходу. При цьому такі неприбуткові організації повинні бути зареєстровані в Україні і внесені до Реєстру неприбуткових організацій та установ на дату передачі таких коштів та майна.

До податкової знижки включаються фактично здійснені протягом звітного податкового року платником податку витрати, підтверджені відповідними платіжними та розрахунковими документами, зокрема, квитанціями, фіскальними або товарними чеками, прибутковими касовими ордерами, копіями договорів, що ідентифікують продавця товарів (робіт, послуг) і їх покупця (отримувача). У зазначених документах обов'язково повинно бути відображено вартість таких товарів (робіт, послуг) і строк їх продажу (виконання, надання).

Разом з цим, статтею 729 Цивільного кодексу України передбачено, що пожертвою є дарування нерухомих та рухомих речей, зокрема грошей та цінних паперів, особам, встановленим частиною першою ст. 720 цього ж кодексу, для досягнення ними певної, наперед обумовленої мети. Договір про пожертву є укладеним з моменту прийняття пожертви. До договору про пожертву застосовуються положення про договір дарування, якщо інше не встановлено законом. Таким чином, одним із підтверджуючих документів, які необхідно надати платником податку органам Міндоходів, є копія договору про пожертву.

 

 

Перший звіт по контрольованим операціям необхідно надати до 1 травня 2014 року

З 1 вересня 2013 року набрав чинності Закон України від 04 липня 2013 року №408 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо трансфертного ціноутворення».

Відповідно до зазначених змін платники податків (крім Національного банку України), які протягом звітного періоду здійснювали контрольовані операції, зобов’язані подавати звіт про такі операції до 1 травня року, наступного за звітним. Звіт подається засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням вимог закону щодо електронного документообігу та електронного цифрового підпису.

Форма звіту (уточнюючого звіту) про контрольовані операції та Порядок його заповнення затверджені наказом Міністерства фінансів України від 11.11.2013 № 669, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 24.12.2013 за № 2190/24722.

Першим звітним періодом для подачі Звіту про контрольовані операції буде 2013 рік. Для визначення обсягу контрольованих операцій враховується вартісний показник усіх операцій окремо з кожним контрагентом у цілому за календарний рік, тобто з 1 січня по 31 грудня 2013 року. У звіті за 2013 рік платник податку повинен зазначити контрольовані операції, здійснені у період з 01.09.2013 по 31.12.2013.

 

Опій у флаконах з-під «Нафтизину»

 

В пункті пропуску «Гоптівка» фахівці Харківської митниці спільно з працівниками прикордонної служби та СБУ виявили флакони з-під назальних крапель «Нафтизин». В одному з них містилась рідина за своїми ознаками схожа на ацетильований опій, в іншому - на ангідрид оцтової кислоти.

Власником «знахідки» виявився 36-річний громадянин України.

Слід зазначити, що при проведенні усного та письмового декларування чоловік заперечував наявність у нього наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів.

Однак, правоохоронці прийняли рішення здійснити більш ретельний огляд громадянина. І як з’ясувалося – недарма. Під час здійснення перевірки особистих речей (до початку проведення особистого огляду) чоловіку було запропоновано пред’явити все те, що знаходяться у кишенях його верхнього одягу. Після цього громадянин дістав з кишені куртки, в яку він був одягнутий, флакони з написом «Нафтизин» із забороненою наркотичною речовиною та прекурсором.

Нагадаємо, що ацетильований опій відповідно до постанови КМУ від 06.05.2000 № 770 відноситься до особливо небезпечних наркотичних засобів, обіг яких заборонено. А ангідрид оцтової кислоти – використовують для виготовлення наркотиків.

За результатами справи було складено протокол про порушення митних правил за частиною 1 статті 483 Митного кодексу України. Матеріали справи та речовини передано до підрозділу СБУ.

 

Митні брокери, громадськість і влада: спільний пошук відповідей на важливі питання

 

Питання співпраці, удосконалення процесу проходження митного контролю та своєчасності наповнення бюджету обговорювалися під час зустрічі керівників Харківської митниці Міндоходів з митними брокерами та представниками суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності.

Особливістю заходу стало те, що для спілкування були також запрошені члени Громадської ради при ГУ Міндоходів у Харківській області. Кожен з них мав змогу виказати свою точку зору стосовно питань, що розглядались на зустрічі.

Виступаючи перед учасниками заходу, начальник митниці Олег Орлов зосередив увагу присутніх  на важливості забезпечення своєчасності надходжень до бюджетів всіх рівнів. Він зазначив, що у теперішній економічній ситуації необхідно підтримувати конструктивний діалог між владою та бізнесом й спільними зусиллями досягти прозорості у взаємовідносинах.

В свою чергу, учасники зустрічі запропонували створити ініціативні групи за участі представників громадськості та бізнесу по вдосконаленню митних процедур та громадського контролю.

І митні брокери, і представники інститутів громадського суспільства активно обговорили створення «Митниці майбутнього» та подальші напрями формування митної політики.

Окрім зазначених питань, на зустрічі підіймалася тема корупції. Саме корупція розглядається як одна з головних перешкод для інвестування в Україну. У зв’язку з цим, начальник Харківської митниці Міндоходів закликав присутніх до спільної роботи з упередженню цього негативного явища.

В ході зустрічі також було задано ряд питань відносно митних процедур, на які представники митниці надавали вичерпні відповіді.

 

 

 

Порядок сплати єдиного внеску фізичними особами - «спрощенцями»

 

«Фізичні особи-підприємці, які застосовують спрощену систему оподаткування, сплачують єдиний внесок за періоди, в яких вони були платниками єдиного податку. Це відбувається незалежно від того, отримували вони дохід у цей період чи ні», зазначає в.о. начальника Куп`янської ОДПІ Інна Богатирьова.

Для зазначеної категорії платників єдиний внесок нараховується у розмірі 34,7% на суми, що визначаються ними самостійно, але не більше максимальної величини бази нарахування єдиного внеску. При цьому сума єдиного внеску не може бути меншою за розмір мінімального страхового внеску.

Порядок сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування визначено Інструкцією про порядок нарахування і сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, затвердженою наказом Міністерства доходів і зборів України 09 вересня 2013 року № 455, зареєстрованою в Міністерстві юстиції України 19 вересня 2013 року за № 1622/24154.

 

Національний університет ДПС України

Оголошує   набір   абітурієнтів   у  2014 році на    факультет  податкової міліції

 

                     На навчання приймаються громадяни України, які мають повну загальну середню освіту, відповідають вимогам нормативно-правових актів України, що визначають  проходження  служби в податковій  міліції Міністерства доходів і зборів України, та рекомендовані ГУ Міндоходів у Харківської  області, віком від  17 до 25 років.

                             Бажаючим  вступити на навчання  необхідно звертатися у відділ проходження служби у податковій міліції управління персоналу ГУ Міндоходів у Харківській області за адресою: м. Харків, вул. Пушкінська 46, ст.метро ім. Бекетова; тел: 702-86-95.

 

У разі продажу протягом року більше як одного об’єкта нерухомого майна необхідно сплатити податок

 

Про це повідомили в інформаційно-комунікаційному управлінні ГУ Міндоходів у Харківській області.

Порядок оподаткування операцій з продажу (обміну) об’єктів нерухомого майна відображено у статті 172 Податкового кодексу України.

Так, дохід отриманий платником податку від продажу (обміну) не частіше одного разу протягом звітного податкового року житлового будинку, квартири або їх частини, кімнати, садового (дачного) будинку (включаючи земельну ділянку, на якій розташовані такі об'єкти, а також господарсько-побутові споруди та будівлі, розташовані на такій земельній ділянці), а також земельної ділянки, розмір якої не перевищує норм безоплатної передачі землі, установлений ст.121 Земельного кодексу України залежно від її призначення,  та за умови перебування такого майна у власності платника податку  понад три роки не оподатковується (пункт 172.1 статті 172 Податкового кодексу України).

Звертаємо увагу, що умова щодо перебування такого майна у власності платника податку понад три роки не розповсюджується тільки на майно, отримане таким платником у спадщину.

У разі  недотримання вищезазначених умов, дохід фізичної особи - резидента України від продажу нерухомого майна підлягає оподаткуванню за ставкою 5%.

В той же час дохід від операцій з продажу (обміну) об'єктів нерухомості, що здійснюються фізичними особами - нерезидентами, оподатковується за ставкою 15% або 17%.

Для оподаткування дохід визначається виходячи з ціни, зазначеної в договорі купівлі-продажу, але не нижче оціночної вартості такого об'єкта, розрахованої органом, уповноваженим здійснювати таку оцінку відповідно до закону.

Податок на доходи фізичних осіб із зазначених операцій, які підлягають оподаткуванню, слід сплатити до нотаріального посвідчення договору купівлі-продажу. Якщо договір купівлі-продажу нотаріально не посвідчувався або податок не сплачувався, то така фізична особа-продавець зобов’язана задекларувати доходи від такого продажу в річній податковій декларації про майновий стан і доходи, яку слід подати до територіального органу Міндоходів до 1 травня наступного року. Тобто, якщо операція з продажу (обміну) нерухомості відбулася у 2013 році, то річну декларацію слід подати до 1 травня 2014 року.

Також нагадуємо, що якщо стороною договору купівлі-продажу, міни об'єкта нерухомого майна є юридична особа чи фізична особа – підприємець, така особа є податковим агентом, яка відповідає за нарахування та сплату податку на доходи фізичних осіб від такої операції.

 

Зміни місце проживання - куди сплачувати податки?

 

До взяття на облік у податковій інспекції за новим місцем проживання підприємець незалежно від системи оподаткування , на якій він працює , сплачує податки, збори, здає  за ними звітність, а також виконує інші обов’язки платника податків у податковій за попереднім місцем проживання.

 

Подайте декларацію про доходи, якщо здаєте житло в оренду

 

«Якщо Ви здаєте квартиру в оренду, то відповідно до пп.170.1.5 п.170.1 Податкового кодексу України доходи, отримані від оренди власного нерухомого майна оподатковуються на загальних підставах за ставкою 15(17)%», - підкреслює в.о.начальника Куп`янської ОДПІ Інна Богатирьова.

Якщо Ваш орендар є фізичною особою, то відповідальність за сплату податку покладатиметься саме на Вас. Податок з отриманого доходу необхідно сплачувати поквартально, протягом 40 календарних днів по закінченню звітного кварталу. А за результатами року Вам необхідно обов’язково подати декларацію про майновий стан і доходи та задекларувати отримані доходи і суму сплаченого податку протягом звітного року.

Відповідна декларація подається до 1 травня року, що настає за звітним до органів Міндоходів за місцем реєстрації.

 

Мешканці Куп`янщини отримують безкоштовні електронні ключі

 

«З початку цього року кожен користувач отримує два окремих сертифікати: один використовується для формування підпису (шифрування інформації), а інший – відповідний цьому таємному ключу відкритий ключ, який міститься в Сертифікаті відкритого ключа, що призначений для розшифрування електронного цифрового підпису і одержання інформації, яка буде міститися у звіті», - нагадує заступник начальника Куп`янської ОДПІ Ігор Лукшин.

Крім цього, з 1 листопада 2013 року посилені сертифікати ключів формують строком дії до двох років.

Користувачами посилених сертифікатів ключів електронного цифрового підпису у Тернополі можна стати, звернувшись у відділ реєстрації користувачів за адресою: м. Куп`янськ, вул. Харківська, 99,  кабінет 3.

 

 

Звітність з єдиного внеску подається до органів доходів і зборів

 

Подання звітності з єдиного внеску та його сплата як і раніше здійснюється до органів доходів і зборів.

Останнім днем подання звітних документів за лютий та сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування є 20 березня 2014 року.

Нагадуємо, що звітувати роботодавці, які використовують працю найманих осіб, повинні щомісяця протягом 20 календарних днів, що настають за останнім днем звітного місяця, за основним місцем своєї реєстрації.

Нараховані суми єдиного внеску страхувальники сплачують не пізніше 20 числа наступного місяця. Водночас для гірничих підприємств, які зобов’язані сплачувати єдиний внесок, останнім днем сплати є 28 число кожного місяця. 

 

 

Кого єдинники не враховують при підрахунку працюючих

Підраховуючи  кількість найманих працівників , що дає право перебувати на єдиному податку, фізособи – єдинники другої й третьої груп враховують лише громадян, які працюють у них за трудовими договорами. При цьому працівників , які перебувають у декреті або відпустці по догляду за дитиною, у розрахунок не беруть.

Визначення граничного терміну сплати податків і зборів

 

Термін сплати податків і зборів не переноситься у зв’язку з перенесенням термінів подання податкових декларацій. Якщо останній день сплати податкового зобов’язання припадає на вихідний або святковий день, то Податковим кодексом (далі – ПКУ) не передбачено перенесення термінів сплати. 

Тобто, платник податків зобов’язаний самостійно сплатити суму податкового зобов’язання, зазначену у поданій ним податковій декларації, протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем відповідного граничного строку подання податкової декларації (без урахування перенесення термінів подання звітності у зв’язку з вихідними чи святковими днями).

Нагадуємо, якщо останній день строку подання податкової декларації припадає на вихідний або святковий день, то останнім днем строку вважається операційний (банківський) день, що настає за вихідним або святковим днем.  Тобто, граничні строки подання податкової декларації збільшуються.

Відповідна норма визначена п.57.1 ст. 57 та п.49.20 ст.49 Податкового кодексу України. Також, з цим та іншими питаннями можна ознайомитися у загальнодоступному інформаційно - довідковому ресурсі Міндоходів – «ЗІР» (веб - портал Міндоходів, вкладинка «Інформаційно - довідковий ресурс»).

 

Затверджено нову форму Податкового розрахунку (форма 1ДФ)

 

Нова форма Податкового розрахунку (ф.1ДФ) відрізняється від попередньої відсутністю реквізиту «Сума податкового боргу станом на 01.01.2011 (грн., коп.)».

Щодо Порядку подання Податкового розрахунку (ф.1ДФ), то зміни стосуються  способів його подання. А саме, Податковий розрахунок, подається податковими агентами в один із таких способів:

засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням умови щодо використання електронного цифрового підпису відповідальної особи податкового агента у порядку, визначеному законодавством;

на паперовому носії разом з електронною формою на електронному носії інформації;

на паперовому носії, якщо кількість рядків у податковому розрахунку не більше п’яти.

В один із таких способів у вигляді окремої порції подається Податковий розрахунок (ф.1ДФ) за відокремлений підрозділ юридичної особи, який не уповноважений нараховувати, утримувати і сплачувати (перераховувати) податок до бюджету.

Нагадаємо, що форму Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, і сум утриманого з них податку (форма № 1ДФ) та Порядок заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, і сум утриманого з них податку затверджено наказом Міністерства доходів і зборів України від 21 січня 2014 року №49 (зареєстрований Міністерством юстиції України 5 лютого 2014 року за №228/25005).

Наказ №49 набирає чинності з 1 квітня 2014 року.

Водночас, з введенням в дію Наказу №49 втрачає чинність наказ ДПА України від 24 грудня 2010 року №1020.   

 

 

Подання документів в електронній формі для проведення електронної перевірки

 

Платник може подати до органів Міндоходів в електронній формі документи, пов’язані з обчисленням та сплатою податків і зборів, для проведення електронної перевірки. Такі документи створюються в електронній формі та зберігаються на електронних носіях інформації. Для цього потрібно дотримуватись умови щодо використання електронного цифрового підпису підзвітних осіб.

Документи для проведення електронної перевірки можуть бути надіслані до органу Міндоходів, в якому платник податків перебуває на податковому обліку, за 10 календарних днів до очікуваного початку проведення електронної перевірки.

Нагадаємо, що з 1 січня 2014 року Податковим кодексом України запроваджено механізм проведення електронних перевірок платників податків, які застосовують спрощену систему оподаткування, обліку та звітності.

Згідно абз. 6 пп. 75.1.2 п. 75.1 ст. 75 ПКУ, електронна перевірка відноситься до категорії документальних позапланових невиїзних перевірок. Її ініціює сам платник, подаючи відповідну заяву в відповідний територіальний орган Міндоходів, в якому він перебуває на податковому обліку.

Формати документів, які пов’язані з обчисленням та сплатою податків і зборів та подаються платником в електронній формі для проведення електронної перевірки і Порядок їх подання визначені у наказі Міндоходів від 31.12.2013 №898, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 24.02.2014 за №305/25082.

 

 

З початку року платниками Куп`янської ОДПІ сплачено більш ніж 44 млн. грн. єдиного внеску

 

Про це, під час зустрічі з представниками ЗМІ повідомила в. о. начальника Куп`янської ОДПІ ГУ Міндоходів у Харківській області Наталія Калашнікова.

Загалом, платники єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування протягом січня - лютого 2014 року перерахували 44,7 млн. гривень.

Посадовець зауважила, що кожного місяця серед платників єдиного внеску зростає популярність електронного звітування. Так, за її словами, лише у лютому платники подали 2880 звітів про нараховані суми внеску, із них 2195 - через Інтернет.

«Дистанційне звітування сьогодні досить популярне серед платників податків, адже економить час та кошти. Для електронного звітування платникам потрібно лише отримати безоплатний електронний ключ та завантажити відповідне програмне забезпечення», – підкреслила Наталія Калашнікова.

 

 

 

Платники податків Куп`янської ОДПІ поповнили місцеві бюджети на 28,3 млн.грн.

 

Протягом січня-лютого 2014 року платники податків Куп`янської ОДПІ сплатили до місцевих бюджетів більш ніж 28 млн. грн. Це на 1,5 млн. грн. більше ніж за аналогічний період минулого року.

Місцеві бюджет Куп`янська та Куп`янського району з початку року поповнився на 19,2 млн. грн., Шевченківського району на 6 млн.грн. та Дворічанського району на 3 млн.грн.

Левову частку у надходженнях до місцевої скарбниці займає податок на доходи фізичних осіб, якого сплачено 19,3 млн. грн., або 68 % від загальних надходжень.

 

Бізнесмени Куп`янської ОДПІ сплатили до місцевого бюджету понад 2 млн. грн. єдиного податку

 

Протягом січня-лютого 2014 року платники Куп`янської ОДПІ сплатили 2,2 млн. грн. єдиного податку. Це на 204,3 тис. грн. більше ніж за аналогічний період минулого року.

Від фізичних осіб - підприємців місцевий бюджет отримав 1,8 млн. гривень, юридичні ж особи сплатили 365,1 тис. гривень єдиного податку.

Дякуємо бізнесменам за сумлінне ставлення до сплати податків і зборів, що є гарантом для своєчасних соціальних виплат та пенсій.

 

 

Просмотров: 580 | Добавил: kupyansk | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Форма входа

Поиск

Последние события
Сообщения форума
  • Аккумулятор (2)
  • Автомобильная Сигнализация для авто (1)
  • послуги митного брокера в Харкові (0)
  • Объявления
    [28.03.2024]
    Лук оптом (0)
    [10.12.2023]
    товары оптом от производителя (0)
    [12.07.2023]
    Металлические кровати с доставкой оптом (0)


    Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0


    Купянск ОЛХ

    Основные теги
    живот похудение Тайские в бёдрах травы БЫСТРО похудения селетер таблетки без диет лицо убрать сильный возбудитель виагра женская женский возбудитель виагра виагра сильнодействущая купить возбудитель виагра для мужчин возбудители купить виагру как возбудить девушку капли возбуждающие тара запчасти работа 2-комнатная квартира бизнес Упаковка flat bottom плазменная резка токарные работы ГШП капролон пакеты возбудители для мужчин возбудитель желания Возбудители для двоих возбудитель капли Возбудители для мужчин и женщин возбудитель конский автобусы Фрезерные работы Газовая резка металла инфракрасные обогреватели конвектор дом дизайн интерьера дизайн квартиры дизайн студии заказать дизайн интерьера автовышки и автокраны база металлопроката листовой прокат металлопрокат опт розница вертикальная литьевая машина ВЛМ гидравлический шприцевой пресс литьевая машина для пластмасс поставщик тд там продажа недвижимости листовой металлопрокат Агентство недвижимости Днепр ремонт гидравлического оборудования купить гидропресс лента ФУМ риелтор Днепр зашита маски маски для лица. фабричный пошив. купить Днепр листовая сталь ваш карниз газовая резка обработка металлов кваритра в Днепре под заказ диета диеты Китайские отзывы похудеть витамины лекарства средства упражнения оборудование арматура вентиляционное компоненты конвейеры лабораторное кип насосы высоковольтное инструмент

     

    Купянский городской портал © 2024