Купянский городской портал! Четверг, 02.05.2024, 21:13
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Путеводитель

Последние фото

Общая статистика
Интернет магазин: 
Форум-тем/сообщ: 542/2924
Коментарии: 835
Фото: 418
Новости: 1051
Файлов для скачивания: 5
Статей:897
Сайтов в каталоге: 970
Объявлений: 15
Игр: 219
Записей в гостевой: 36
FAQ: 1
Новости Украины: 107
Видео: 9105

Последние статьи
[15.09.2020][Мои статьи]
Увага! Важлива інформація (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
ТОП 6 запитань стосовно використання програмних реєстраторів розрахункових операцій (5)
[15.09.2020][Мои статьи]
До уваги платників земельного податку! Інформація про нормативну грошову оцінку земель розміщена на офіційному вебпорталі ДПС (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
Податкова знижка для внутрішньо переміщених осіб (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
З початку року надійшло 9,8 млрд грн ЄСВ (0)

Купянск
Главная » 2014 » Февраль » 21 » Купянская ОГНИ информирует
13:17
Купянская ОГНИ информирует

Спливає термін подання річної звітності з податку на прибуток

 

Про це нагадав заступник начальника Куп`янської ОДПІ ГУ Міндоходів у Харківській області Ігор Лукшин під час зустрічі із представниками місцевих ЗМІ.

«Для платників податку на прибуток, згідно норм Податкового кодексу України, базовим звітним періодом календарний рік - протягом 60 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного року, тобто надати декларацію необхідно не пізніше 3 березня 2014 року»- , підкреслив посадовець.

При цьому, платник податку на прибуток разом з річною податковою декларацією має подавати річну фінансову звітність у порядку, передбаченому для подання податкової декларації.

Платникам податку на прибуток подавати за 2013 рік звітність з цього податку, а також податковий звіт про використання коштів неприбутковими установами та організаціями необхідно за новими формами.

Під час зустрічі з журналістами Ігор Лукшин нагадав про те, що платники податків можуть подавати звітність в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації електронного підпису. Для цього потрібно отримати в будь-якому акредитованому центрі сертифікації ключів ІДД посилені сертифікати відкритих ключів посадових осіб підприємства, що мають право підпису (керівника, бухгалтера), та печатки підприємства.

Детальну інформацію щодо подання звітності платники можуть отримати, звернувшись до Центрів обслуговування платників Куп`янської ОДПІ ГУ Міндоходів України.

 Платникам не варто відкладати подання звітності на останні дні, подайте декларацію завчасно!

 

За підакцизною ліцензією - у ЦОП

З 1 листопада підприємці можуть подавати документи та отримувати ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами в Центрах обслуговування платників податків за місцем провадження своєї торговельної діяльності або в Головному управлінні Міндоходів у Харківській області.

 

 

З першого січня 2014 року простіше уникати штрафів за неістотні порушення при поданні/заповненні звітності за ф. 1ДФ

 

«Змінено п. 119.2 ст. 119 Кодексу, йдеться про штрафну санкцію у сумі 510 грн за неподання, подання з порушенням встановлених строків, не у повному обсязі, з недостовірними відомостями або з помилками податкової звітності про суми доходів, нарахованих (сплачених) на користь платника податків, суми утриманого з них податку», - зазначає заступник начальника Куп’янської ОДПІ Інна Богатирьова.

По-перше, з 01.01.2014 р. ця штрафна санкція застосовуватиметься ЛИШЕ у разі, якщо такі недостовірні відомості або помилки ПРИЗВЕЛИ до зменшення та/або збільшення податкових зобов’язань платника податку та/або до ЗМІНИ платника податку.

По-друге, пункт 119.2 ст. 119 Кодексу доповнено п’ятим абзацом, згідно з яким передбачені цим пунктом штрафи не застосовуються У ВИПАДКАХ, коли недостовірні відомості або помилки у податковій звітності про суми доходів, нарахованих (сплачених) на користь платника податків, суми утриманого з них податку виникли У ЗВ’ЯЗКУ з виконанням податковим агентом вимог п. 169.4 ст. 169 Кодексу (при перерахунку податку, перерахунку та обмеженні податкової соціальної пільги) та були ВИПРАВЛЕНІ відповідно до вимог ст. 50 Кодексу шляхом подання УТОЧНЮЮЧОЇ декларації.

 

У лютому 2014 року на Харківщині забезпечено надходження майже 75% ЄСВ

Загалом платники Харківського регіону вже перерахували близько 612,0 млн. грн. єдиного соціального внеску. При цьому у січні поточного року надходження ЄСВ склали 780,7 млн. грн., що на 20,0 млн. грн. більше ніж у першому місяці 2013 року.

Спілкуючись із представниками мас-медіа, начальник ГУ Міндоходів у Харківській області Андрій Роздайбіда підкреслив, що забезпечення своєчасних надходжень ЄСВ є одним із головних векторів роботи відомства.

«Сьогодні органи Міндоходів регіону приділяють максимум  зусиль для того щоб платники єдиного соціального внеску не відчували жодних незручностей при виконанні свого громадського обов’язку. Єдиний соціальний внесок – це джерело пенсій та соціальної допомоги. Ми зробимо все можливо для  того, щоб забезпечити своєчасне фінансування цих виплат»,- зазначив Андрій Роздайбіда.

Серед основних новацій, які направлені на покращення обслуговування платників, посадовець окремо виділив можливості суб’єктам господарювання надавати звіти з ЄСВ  в електронному вигляді.

 

Ставки єдиного податку для підприємців 1-ї та 2-ої груп

 

«Згідно з пунктом 293.1 ПКУ ставки єдиного податку встановлюються у відсотках (фіксовані ставки) до розміру мінімальної заробітної плати, встановленого законом на 1 січня податкового (звітного) року (нижче – мінімальна заробітна плата), та у відсотках до доходу (відсоткові ставки)», - звертає увагу на нововведення начальник Куп’янської ОДПІ Олена Кухтіна.

Пункт 293.2 ПКУ передбачає, що фіксовані ставки єдиного податку встановлюються сільськими, селищними та міськими радами для фізичних осіб – підприємців залежно від виду господарської діяльності з розрахунку на календарний місяць:

1) для першої групи платників єдиного податку – у межах від 1% до 10% мінімальної заробітної плати;

2) для другої групи платників єдиного податку – у межах від 2% до 20% мінімальної заробітної плати.

А оскільки на 1 січня 2014 року її не змінено, чинна мінімальна зарплата, змінена 1 грудня 2013 року, – 1218 грн. Таким чином, максимальна ставка єдиного податку для підприємців 1-ої групи – 121,8 грн, 2-ої – 243,6 грн.

 

З 2014 року платники з позитивною податковою історією  отримуватимуть відшкодування ПДВ за 11 робочих днів

 

 

«01.01.2014 р. підприємства з позитивною податковою історією отримають можливість проходити прискорену процедуру відшкодування податку на додану вартість. Для них термін камеральної перевірки, що є обов’язковим елементом процедури відшкодування ПДВ, буде скорочено з 20 до 5 днів», - звертає увагу начальник Куп’янської ОДПІ Олена Кухтіна.

 

Додається ще одна підстава, згідно з якою заборгованість визнається безнадійною

 

Заборгованість визнається безнадійною, якщо це прострочена заборгованість фіз- або юрособи, не погашена унаслідок НЕДОСТАТНОСТІ її майна, за умови, що дії кредитора, спрямовані на примусове стягнення майна боржника, не призвели до її повного погашення.

 

Відображення тимчасових та постійних податкових різниць у складі фінзвітності є добровільним

 

Відтепер, з 01.01.2014 р. відображати тимчасові та постійні податкові різниці у складі фінзвітності не обов’язково.

 

2014 рік - Свідоцтво платників ПДВ скасовують

 

З 01.01.2014 р. із ПКУ зникають  згадки про спеціальний документ — свідоцтво платника ПДВ.

Інформацію про реєстрацію нового платника ПДВ (або її анулювання) відтепер вносититимуть тільки до Реєстру платників податку (п. 183.9 ПКУ).

Документально підтвердити статус ПДВшника можна буде за допомогою витягу з Реєстру платників ПДВ. Його міндоходівці зобов’язані надати на запит ПДВшника протягом двох робочих днів  обов’язково та безкоштовно.

 

 

У разі втрати повідомлення про взяття на облік платника єдиного внеску можна отримати дублікат

 

У випадку втрати або зіпсуття (зношення) повідомлення про взяття на облік платника єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – Повідомлення) такий платник має право на отримання дублікату документа.

Для цього необхідно подати відповідну заяву. Заява подається до органу доходів і зборів за місцезнаходженням чи місцем проживання платника та складається у довільній формі.

Водночас,    взяття на облік юридичних осіб (їх відокремлених підрозділів) та фізичних осіб – підприємців як платників єдиного внеску підтверджується випискою з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців (далі – Єдиний державний реєстр).

У разі втрати або зіпсуття (зношення) виписки з Єдиного державного реєстру платники  можуть звернутися із заявою до державного реєстратора та повторно отримати документ.

При цьому на Повідомленні та виписці з Єдиного державного реєстру, які видаються замість втрачених (зіпсованих, пошкоджених тощо), слово «Дублікат» не зазначається.

Порядок обліку платників єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування затверджений наказом Міністерства доходів і зборів України від 09 вересня 2013 року № 458.

 

Декларування доходів громадян за 2013 рік здійснюється за новою формою

 

Міністерство доходів і зборів України нагадує, що з 31.12.2013 року набрав чинності Наказ Міністерства доходів і зборів України №793, яким затверджена нова форма податкової декларації та Інструкція щодо її заповнення. Відповідно втратив чинність Наказ Мінфіну від 07.11.2011 №1395.

Згідно з п. 46.6 ст. 46 ПКУ якщо в результаті запровадження нового податку або зміни правил оподаткування змінюються форми податкової звітності, центральний орган виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну податкову і митну політику, який затвердив такі форми, зобов'язаний оприлюднити нові форми звітності.

До визначення нових форм декларацій (розрахунків), які набирають чинності для складання звітності за податковий період, що настає за податковим періодом, у якому відбулося їх оприлюднення, є чинними форми декларацій (розрахунків), чинні до такого визначення.

Проте Наказом Міндоходів від 11.12.2013 №793 «Про затвердження форми податкової декларації про майновий стан і доходи та Інструкції щодо заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи» форма декларації не змінилася, зміни правил та порядку заповнення декларації не відбулися. Декларація (як і раніше) складається з восьми розділів, що подаються на двох двосторонніх аркушах формату А4, та семи додатків до декларації, які подаються на одно- та двосторонніх аркушах формату А4 та містять розрахунки окремих видів доходів (витрат).

Отже, за 2013 рік громадяни повинні подавати податкову декларацію про майновий стан і доходи, затверджену Наказом Міністерства доходів і зборів України 11 грудня 2013 року №793.

Порядок подання річної декларації про майновий стан і доходи визначений ст. 179 Податкового кодексу України. 

 



 

Просмотров: 2601 | Добавил: kupyansk | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Форма входа

Поиск

Последние события
Сообщения форума
  • Аккумулятор (2)
  • Автомобильная Сигнализация для авто (1)
  • послуги митного брокера в Харкові (0)
  • Объявления
    [28.03.2024]
    Лук оптом (0)
    [10.12.2023]
    товары оптом от производителя (0)
    [12.07.2023]
    Металлические кровати с доставкой оптом (0)


    Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0


    Купянск ОЛХ

    Основные теги
    живот похудение Тайские в бёдрах травы БЫСТРО похудения селетер таблетки без диет лицо убрать сильный возбудитель виагра женская женский возбудитель виагра виагра сильнодействущая купить возбудитель виагра для мужчин возбудители купить виагру как возбудить девушку капли возбуждающие тара запчасти работа 2-комнатная квартира бизнес Упаковка flat bottom плазменная резка токарные работы ГШП капролон пакеты возбудители для мужчин возбудитель желания Возбудители для двоих возбудитель капли Возбудители для мужчин и женщин возбудитель конский автобусы Фрезерные работы Газовая резка металла инфракрасные обогреватели конвектор дом дизайн интерьера дизайн квартиры дизайн студии заказать дизайн интерьера автовышки и автокраны база металлопроката листовой прокат металлопрокат опт розница вертикальная литьевая машина ВЛМ гидравлический шприцевой пресс литьевая машина для пластмасс поставщик тд там продажа недвижимости листовой металлопрокат Агентство недвижимости Днепр ремонт гидравлического оборудования купить гидропресс лента ФУМ риелтор Днепр зашита маски маски для лица. фабричный пошив. купить Днепр листовая сталь ваш карниз газовая резка обработка металлов кваритра в Днепре под заказ диета диеты Китайские отзывы похудеть витамины лекарства средства упражнения оборудование арматура вентиляционное компоненты конвейеры лабораторное кип насосы высоковольтное инструмент

     

    Купянский городской портал © 2024