Купянский городской портал! Четверг, 02.05.2024, 22:29
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Путеводитель

Последние фото

Общая статистика
Интернет магазин: 
Форум-тем/сообщ: 542/2924
Коментарии: 835
Фото: 418
Новости: 1051
Файлов для скачивания: 5
Статей:897
Сайтов в каталоге: 970
Объявлений: 15
Игр: 219
Записей в гостевой: 36
FAQ: 1
Новости Украины: 107
Видео: 9105

Последние статьи
[15.09.2020][Мои статьи]
Увага! Важлива інформація (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
ТОП 6 запитань стосовно використання програмних реєстраторів розрахункових операцій (5)
[15.09.2020][Мои статьи]
До уваги платників земельного податку! Інформація про нормативну грошову оцінку земель розміщена на офіційному вебпорталі ДПС (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
Податкова знижка для внутрішньо переміщених осіб (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
З початку року надійшло 9,8 млрд грн ЄСВ (0)

Купянск
Главная » 2014 » Февраль » 10 » Купянская ОГНИ информирует
12:37
Купянская ОГНИ информирует

Увага! Останній день подання декларації про майновий стан і доходи фізичними особами – підприємцями – 10 лютого

«Оподаткування доходів отриманих фізичною особою-підприємцем від провадження господарської діяльності, крім осіб, які обрали спрощену систему оподаткування,  визначено ст.177 Податкового кодексу України (із змінами і доповненнями)», - зауважує начальник Куп’янської ОДПІ Олена Кухтіна.

Фізичні особи – підприємці, які застосовують загальну систему оподаткування, подають за результатами календарного року відповідну податкову декларацію.

Така декларація подається до органу доходів і зборів за місцем податкової адреси ФОП протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного періоду. Тобто податкову декларацію за 2013 рік підприємцям необхідно надати не пізніше 10 лютого 2014 року.

Податкову декларацію до органів доходів і зборів можна надіслати в електронному вигляді з використанням електронного цифрового підпису (ЕЦП).

Для електронного звітування платникові потрібно завантажити відповідне програмне забезпечення та отримати цифровий підпис, який Міндоходів надає безоплатно.

«Такий формат звітування економить платникам час та кошти і дозволяє приділяти більше уваги веденню бізнесу», - особиста думка начальник Куп’янської ОДПІ Олена Кухтіна.

 

Проблемні питання бізнесу обговорили у Куп`янській ОДПІ

У заході взяли участь начальник Куп`янської ОДПІ ГУ Міндоходів у Харківській області Олена Кухтіна та її заступники, а також представники бізнесу та громадських організацій.

Під час зустрічі присутні торкнулися проблемних питань та оперативно з’ясовували шляхи їх вирішення.

Олена Кухтіна підкреслила, що стратегічним планом розвитку Міністерства доходів і зборів передбачено підвищення ефективності адміністрування податків шляхом зменшення документації, спрощення звітності, розвитку електронних сервісів, що надасть змогу платникам економити час та створює комфортні умови ведення бізнесу.

Представники бізнесу та громадських організацій Куп`янщини у власну чергу позитивно оцінили роботу відомства та зазначили, що органи Міндоходів є найбільш відкритою структурою в системі органів виконавчої влади, яка за останній рік виправдала очікування громадян та бізнесу, зокрема, в напрямку підвищення якості податково-митного сервісу.

«Впевнена, що сьогоднішня наша зустріч стане кроком до налагодження більш тісних партнерських стосунків та конструктивної співпраці між органами Міндоходів та платниками податків. Адже, нині нас об‘єднує спільна відповідальність за добробут громадян, за економічну незалежність країни, за гідне місце серед інших держав світу”, – підсумувала Олена Кухтіна.

 

Задекларуй свій дохід, якщо здаєш квартиру в оренду

 

Особливості нарахування (виплати) та оподаткування доходу від надання нерухомості в оренду визначені ст. 170 Податкового кодексу України .

Якщо фізична особа-орендар нерухомого майна не є суб'єктом господарювання, то відповідальним за нарахування та сплату (перерахування) податку до бюджету є орендодавець.

«Такий орендодавець самостійно нараховує та сплачує податок до бюджету у строки, встановлені для квартального звітного періоду. А саме: протягом 40 календарних днів, після останнього дня такого звітного кварталу. Сума отриманого доходу, сума сплаченого протягом звітного податкового року податку та податкового зобов'язання за результатами такого року відображаються у річній податковій декларації», - на цьому наголошує заступник начальника Куп’янської ОДПІ Інна Богатирьова.

«У разі нотаріального посвідчення договору оренди об'єктів нерухомості, нотаріус зобов'язаний надіслати інформацію про такий договір контролюючому органу за податковою адресою платника податку – орендодавця», - підкреслює посадовець.

«Варто пам`ятати, декларувати свої доходи та сплачувати податки – це престижно та природно», - звертає увагу громадян також і начальник Головного управління Міндоходів у Харківській області Андрій Роздайбіда.

 

Отримали дохід від двох роботодавців в сумі понад 137  640 гривень – маєте стати декларантом!

«Громадяни України, які у 2013 році отримали доходи у вигляді заробітної плати та за цивільно-правовими договорами від двох або більше податкових агентів, і при цьому загальна річна сума таких оподатковуваних доходів перевищувала 137640 гривень, зобов’язані до 1 травня 2014 року надати  декларацію про майновий стан і доходи», - нагадує начальник Куп’янської ОДПІ Олена Кухтіна.

Декларація, разом із додатком №7 (відповідно до нього проводиться перерахунок податку із задекларованої річної загальної суми оподатковуваних доходів), надаються до органів Міндоходів за місцем реєстрації громадянина. 

Розрахунок податкових зобов'язань з податку на доходи фізичних осіб у разі отримання доходів від двох і більше податкових агентів проводиться так:

загальна річна сума оподатковуваних доходів, нарахованих податковими агентами зменшується на фактично нараховані (утримані) протягом звітного року податковими агентами суми єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування та на суму наданої платнику податку податкової соціальної пільги (за її наявності).

із зменшеної загальної суми оподатковуваних доходів сто двадцять розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного податкового року (за 2013 рік – 137640 грн.), оподатковуються за ставкою у розмірі 15 відсотків, решта суми - за ставкою у розмірі 17 відсотків.

визначена в Декларації у вищезазначеному порядку сума податку на доходи фізичних осіб зменшується на суму податку, фактично нарахованого (утриманого) податковими агентами протягом податкового (звітного) року.

Керівник ОДПІ наголошує:« Свідоме декларування своїх доходів та сплата податків українцями – вірний шлях до побудови європейського суспільства».

 

Харківщина: за результатами роботи юристів Міндоходів скарбниця поповнилась майже на 2 млрд. гривень

 

«За минулий рік, фахівці управління правової роботи ГУ Міндоходів у Харківській області виграли на користь держави 312 справ. Загальна сума яких складає 1,9 млрд. гривень», - повідомляє начальник ГУ Міндоходів у Харківській області А.В.Роздайбіда.

Водночас, як розповіли у підрозділі, у 2013 році до відомства надійшло 860 скарг на 1 316 податкових повідомлень-рішень за сумою близько 1015,5 млн. гривень. За результатами розгляду скарг без змін залишено рішення на загальну суму майже 957,8 млн. гривень.

Податкове повідомлення-рішення – це письмове повідомлення контролюючого органу (рішення) про обов’язок платника податків сплатити суму грошового зобов’язання, визначену контролюючим органом у випадках, передбачених Податковим кодексом України та іншими законодавчими актами, контроль за виконанням яких покладено на контролюючі органи, або внести відповідні зміни до податкової звітності.

 

2013 - на Харківщину ввезено гуманітарних вантажів більш ніж на 2,2 млн.грн.

Загалом протягом 2013 року в Харківський регіон надійшло понад 75 тонн гуманітарної допомоги.

Як розповів начальник Харківської митниці Міндоходів Олег Орлов, найбільше «гуманітарки» отримано з Німеччини. Окрім того, серед постачальників - Австрія, Росія, Бельгія та Швейцарія.

Протягом минулого року в область ввозилися: вимірюючі пристрої, апаратура для проведення досліджень, вироби медичного призначення, медичні меблі, речі загально побутового вжитку – одяг та взуття і, навіть, пожежний автомобіль.

Усього в 2013 році Харківської митницею Міндоходів оформлено 17 партій вантажів гуманітарної допомоги.

Як нагадують фахівці відомства, за ініціативою Міндоходів Урядом прийнято рішення, згідно з яким гуманітарні вантажі і товари, які знаходяться на складах органів доходів і зборів понад нормативно встановлені терміни через затримки у процедурах визнання їх гуманітарною допомогою, звільняються від сплати за зберігання.

 

 

Доопрацьовано програмне забезпечення «Спеціалізоване клієнтське програмне забезпечення для формування та подання звітності до "Єдиного вікна подання електронної звітності"»

Міністерством доходів і зборів України впроваджено в дослідну експлуатацію доопрацьоване програмне забезпечення «Спеціалізоване клієнтське програмне забезпечення для формування та подання звітності до "Єдиного вікна подання електронної звітності». Використання цього програмного забезпечення надасть можливість  формувати звітність до Пенсійного Фонду України, Державної служби статистики України та безпосередньо до Міністерства доходів і зборів України, а також накладати електронний цифровий підпис та шифрувати електронні документи.

Програмне забезпечення розміщене за адресою: Головна> Електронна звітність> Платникам податків про електронну звітність> Програмне забезпечення> Дослідна експлуатація.«Спеціалізоване клієнтське програмне забезпечення для формування та подання звітності до "Єдиного вікна подання електронної звітності».

 

За тиждень операції „Акциз-2014” вилучено підакцизних товарів на 3 млн. гривень

За тиждень проведення спецоперації „Акциз - 2014” оперативники Міндоходів вилучили  з незаконного обігу підакцизних товарів на загальну суму майже 3 млн. гривень.

Так, днями у рамках операції працівники Міндоходів спільно з колегами із ДАІ на в`їзді до столиці затримали дві вантажівки, які перевозили алкогольну продукцію. Увесь товар був обклеєний підробленими марками акцизного податку. Більше того, один з водіїв взагалі не мав жодних документів щодо походження та якості лікеро-горілчаної продукції. Наразі товар вилучено, а його зразки направлено на експертизу. Вирішується питання щодо притягнення винних осіб до відповідальності.

Загалом, з початку року з незаконного обігу  вилучено підакцизних товарів на суму понад 30 млн. гривень. З них тільки тютюнових та лікеро-горілчаних  виробів – на загальну суму близько 23 млн. гривень.

Крім того, припинено діяльність 18 незаконних виробництв алкогольних напоїв.

 

 

 

Підприємство незаконно присвоїло 4,2 млн. грн. державних коштів – це викрили оперативники Харківщини

Працівники головного оперативного відділу Харківської ОДПІ ГУ Міндоходів у Харківській області викрили факт викрадення коштів з державного бюджету України.

Порушником виявилося одне з харківських товариств з обмеженою відповідальністю.

Раніше фірма, яка спеціалізується на виробництві обладнання зв’язку та дослідженнях і розробках у галузі технічних наук, вела активну торгівлю з закордонними компаніями. Пожежні сигналізації, системи пожежегасіння, частини газового генератора – все це підприємство продавало до Грузії, Білорусії, Кіпру та Ірану. І це приносило непоганий прибуток – у 2013 році фірма отримала близько 25 мільйонів гривень.

Проте, керівництво компанії вирішило до свого загального прибутку додати ще й державні кошти. Продовж семи місяців, товариство проводило податкові махінації, використовуючи документацію про взаємодію фірми з іншими товариствами. Однак, як з’ясували правоохоронці папери виявилися фіктивними, а операції, які начебто «проводило» підприємство, ніяк не відносилися до діяльності фірми.

У ході такого ведення справ, керівництво фірми фактично присвоїло державні кошти у сумі більше 4,2 мільйонів гривень.

Наразі за фактом даного порушення, що кваліфікується за ч. 5 ст.191 КК України, ведеться досудове розслідування.

 

До органів Міндоходів Харківської області від громадян надійшло 1 551 письмове звернення впродовж 2013 року

«Найчастіше у своїх листах громадяни порушували питання щодо ухилення суб’єктів господарювання від сплати податків (674 звернення) та контрольно-перевірочної роботи (191 звернення). Окрім того платники консультувалися стосовно порядку нарахування та сплати податку на доходи фізичних осіб, оподаткування доходів від підприємницької діяльності та реєстрації й  обліку», про це повідомили в управлінні обслуговування платників податків ГУ  Міндоходів у Харківській області.

Фахівці відомства також роз’яснили, що для оперативного розв’язання проблемних питань, які виникають у платників податків та громадян, в ДПІ та регіональному управлінні працюють Приймальні громадян.

Впродовж 2013 року керівниками органів Міндоходів регіону проведено 486 особистих прийоми. Крім цього, посадовими особами ГУ Міндоходів області здійснено 29 прийомів громадян.

«Зваженість, пильність, неупередженість - головні складові роботи із кожним зверненням громадян», - підкреслює начальник ГУ Міндоходів у Харківській області А.В.Роздайбіда.

 

 

Міндоходів планує об’єднати звітність з ПДФО та ЄСВ для зручності підприємців

Міністерство доходів і зборів планує вже найближчим часом  впровадити єдину звітність з податку на доходи фізичних осіб та єдиного соціального внеску. Ця можливість неодноразово обговорювалася на зустрічах представників ділових кіл з керівництвом Міністерства та була підтримана керівником відомства Олександром Клименко.

Об’єднання звітності дозволить скоротити документообіг для підприємств та самозайнятих громадян, а також  зменшить для них витрати часу на виконання процедур сплати податків.

За дорученням Міністра, фахівці відомства розробили кілька варіантів об’єднання звітності, які виносяться на обговорення із громадськістю. Зокрема, експерти Міністерства пропонують уніфікувати не тільки документообіг, а й бази даних щодо платників ПДФО та ЄСВ. Що стосується безпосередньо об’єднаного звіту, то на розсуд підприємців виносяться два варіанти: приєднання відомостей про сплату ЄСВ до загальної декларації про доходи або, навпаки, внесення записів про нарахування ПДФО до звітності зі сплати єдиного внеску.

«Об’єднання звітності – це черговий крок у рамках реформи адміністрування єдиного соціального внеску, яка розпочалася із передачею у 2013 році  цієї функції від Пенсійного фонду до Міністерства доходів і зборів України», - наголошує начальник Куп`янської ОДПІ ГУ Міндоходів у Харківській області Олена Кухтіна.

У майбутньому Міністерство також планує розширити можливості для подачі об’єднаної звітності в режимі он-лайн.

 

Затверджена форма податкової звітності з податку на прибуток

Наказом Міністерства доходів і зборів України від 30.12.13 №872 затверджена форма Податкової декларації з податку на прибуток підприємств.  20 січня 2014 зазначена декларація зареєстрована в Міністерстві юстиції України за №103/24880 та оприлюднена в Офіційному віснику України від 24.01.2014 №6.

До запровадження прийняття декларацій з податку на прибуток підприємств в електронному вигляді за новими формами (затвердженими Міндоходів), платники цього податку мають можливість подати декларації за 2013 рік з граничним терміном подання – 10 лютого 2014 року (за базовий період календарний квартал) за старими формами (затвердженими Мінфіном).

Про дату з якої буде прийматися «електронна декларація» з податку на прибуток за новими формами буде повідомлено додатково.

«З метою дотримання вимог п.57.1 ст.57 Податкового Кодексу України, розрахунок щомісячного авансового внеску з податку на прибуток, який має сплачуватись, починаючи з березня 2014 року по лютий 2015 року включно, буде здаватись за старими формами декларацій в автоматичному режимі (після доопрацювання програмного забезпечення)», - наголошує заступник начальника Куп`янської ОДПІ Ігор Лукшин.

 


Просмотров: 483 | Добавил: kupyansk | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Форма входа

Поиск

Последние события
Сообщения форума
  • Аккумулятор (2)
  • Автомобильная Сигнализация для авто (1)
  • послуги митного брокера в Харкові (0)
  • Объявления
    [28.03.2024]
    Лук оптом (0)
    [10.12.2023]
    товары оптом от производителя (0)
    [12.07.2023]
    Металлические кровати с доставкой оптом (0)


    Статистика

    Онлайн всего: 5
    Гостей: 5
    Пользователей: 0


    Купянск ОЛХ

    Основные теги
    живот похудение Тайские в бёдрах травы БЫСТРО похудения селетер таблетки без диет лицо убрать сильный возбудитель виагра женская женский возбудитель виагра виагра сильнодействущая купить возбудитель виагра для мужчин возбудители купить виагру как возбудить девушку капли возбуждающие тара запчасти работа 2-комнатная квартира бизнес Упаковка flat bottom плазменная резка токарные работы ГШП капролон пакеты возбудители для мужчин возбудитель желания Возбудители для двоих возбудитель капли Возбудители для мужчин и женщин возбудитель конский автобусы Фрезерные работы Газовая резка металла инфракрасные обогреватели конвектор дом дизайн интерьера дизайн квартиры дизайн студии заказать дизайн интерьера автовышки и автокраны база металлопроката листовой прокат металлопрокат опт розница вертикальная литьевая машина ВЛМ гидравлический шприцевой пресс литьевая машина для пластмасс поставщик тд там продажа недвижимости листовой металлопрокат Агентство недвижимости Днепр ремонт гидравлического оборудования купить гидропресс лента ФУМ риелтор Днепр зашита маски маски для лица. фабричный пошив. купить Днепр листовая сталь ваш карниз газовая резка обработка металлов кваритра в Днепре под заказ диета диеты Китайские отзывы похудеть витамины лекарства средства упражнения оборудование арматура вентиляционное компоненты конвейеры лабораторное кип насосы высоковольтное инструмент

     

    Купянский городской портал © 2024