Купянский городской портал! Четверг, 02.05.2024, 23:02
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Путеводитель

Последние фото

Общая статистика
Интернет магазин: 
Форум-тем/сообщ: 542/2924
Коментарии: 835
Фото: 418
Новости: 1051
Файлов для скачивания: 5
Статей:897
Сайтов в каталоге: 970
Объявлений: 15
Игр: 219
Записей в гостевой: 36
FAQ: 1
Новости Украины: 107
Видео: 9105

Последние статьи
[15.09.2020][Мои статьи]
Увага! Важлива інформація (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
ТОП 6 запитань стосовно використання програмних реєстраторів розрахункових операцій (5)
[15.09.2020][Мои статьи]
До уваги платників земельного податку! Інформація про нормативну грошову оцінку земель розміщена на офіційному вебпорталі ДПС (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
Податкова знижка для внутрішньо переміщених осіб (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
З початку року надійшло 9,8 млрд грн ЄСВ (0)

Купянск
Главная » 2014 » Февраль » 2 » Купянская ОГНИ информирует
23:29
Купянская ОГНИ информирует

У цьогорічній деклараційній кампанії вже є перші мільйонери

 

За оперативними даними, з початку 2014 року майже 16 тис. громадян вже задекларували 1,5 млрд. грн. доходів, отриманих у минулому році. З них 49 осіб отримали дохід у розмірі понад 1 млн. гривень.
На сьогодні Міністерство доходів і зборів створило всі необхідні умови для того, щоб громадяни могли виконати свій конституційний обов’язок без зайвих незручностей.

Для зручності працюючих українців передбачена можливість подати декларацію у вихідні дні або у вечірні години. Фахівці Міндоходів також проводять і виїзні консультації на великих підприємствах та у віддалених районах.

«Для громадян діє сервіс „Декларування он-лайн”, за допомогою якого можна заповнити та направити декларацію про майновий стан і доходи через Інтернет. Завдяки цьому сервісу у минулому році кількість поданих декларацій зросла у порівнянні з 2012 роком на 7%, а сума задекларованого доходу – на 27%»,- зауважує начальник Куп`янської ОДПІ ГУ Міндоходів у Харківській області Олена Кухтіна

Для користування цією послугою платнику потрібно мати електронний ключ цифрового підпису та відповідне програмне забезпечення.
Міністерство доходів і зборів закликає громадян вчасно, не відкладаючи на останній день, задекларувати свої доходи.

 

Імпорт ліків в Україну у 2013 році склав 3 мільярди доларів

 

У минулому році імпорт фармацевтичної продукції в Україну у грошовому еквіваленті склав трохи більше 3 мільярдів доларів.

За статистикою Міндоходів, лідерами імпорту стали лікарські засоби дозовані або фасовані для роздрібної торгівлі. Цієї продукції було імпортовано на суму 2,6 млрд. доларів, або  83,8% від загального об`єму ввезених фармацевтичних товарів.

У свою чергу, серед них переважно ввозилися лікарські засоби, що складаються із змішаних або незмішаних продуктів терапевтичного або профілактичного застосування та засоби, що містять антибіотики. Обсяг імпорту цієї категорії ліків у 2013 році склав 1,9 млрд. доларів.

Найбільші обсяги імпорту дозованих або фасованих лікарських засобів спостерігались у 4 кварталі як 2012, так і 2013 року, що на думку аналітиків Міністерства,  зумовлено настанням так званого „епідемперіоду”.

Так, у 4 кварталі 2013 року було імпортовано дозованих або фасованих ліків на суму 824,1 млн. дол, з яких майже 603 млн. дол. – лікарські засоби для терапевтичного або профілактичного застосування та антибіотики.

 

Позиція Міністерства доходів і зборів щодо ситуації на україно-російському кордоні

 

Міністерство доходів і зборів України уважно відслідковує ситуацію на митних пунктах пропуску на українсько-російському кордоні. На поточний момент черг чи надзвичайних ситуацій не зафіксовано.

У зв`язку із появою у ЗМІ інформації щодо можливої зміни Федеральною митною службою Російської федерації режиму митного оформлення товарів українського походження, повідомляємо наступне.

У 2013 році між Міністерством доходів і зборів та Федеральною митною службою РФ за підсумками низки зустрічей як на експертному, так і на керівному рівні було укладено домовленість щодо взаємного обміну інформацією з приводу змін у поточному порядку митного контролю.

На сьогодні ФМС РФ не спрямовувала до Міністерства доходів і зборів України жодного повідомлення щодо змін у порядку митного контролю.

У свою чергу Міндоходів підтверджує свою готовність до всебічної підтримки українських виробників та створення максимально комфортних умов для ведення зовнішньої торгівлі.

Міністерство доходів і зборів звертається до українських імпортерів з проханням, у разі виникнення проблемних ситуації із митним оформленням товарів на українсько-російському кордоні, звертатися у будь-який час до Міндоходів, зателефонувавши на гарячу лінію «Пульс» за телефоном (044)284-00-07 та повідомити про ситуацію, яка склалась.

 

Про декларування доходів громадян на брифінгу у Куп`янській ОДПІ

 

З початком року розпочалася Кампанія декларування 2014. І кожен свідомий громадянин повинен до 01 травня добровільно задекларувати свої доходи, які отримав у 2013 році. Такими словами розпочала свою зустріч з представниками місцевих ЗМІ начальник Куп`янської ОДПІ ГУ Міндоходів у Харківській області Олена Кухтіна.

            «За перший місяць 2014 року декларації надали більше 50 громадян. Слід зауважити, що в минулому році майже 800 громадян м.Куп`янська та Куп`янського району задекларували свої доходи, в результаті чого Місцевий бюджет додатково отримав 837 тис. грн. податку на доходи фізичних осіб. Варто пам`ятати  й про такий приємний момент Кампанії декларування, як податкова знижка. У 2013 році, до речі, держава повернула куп`янчанам близько 260 тис.грн.», - зауважила посадовець

Громадяни мають змогу подати декларацію про майновий стан і доходи через Інтернет. Для користування такою послугою платникові потрібно мати електронний ключ цифрового підпису та відповідне програмне забезпечення. Особливо зручним цей сервіс є для тих громадян, в яких відрізняються адреси реєстрації та фактичного проживання, так як декларація подається за місцем реєстрації платника.

На завершення зустрічі Олена Кухтіна зазначила, що в Центрі обслуговування платників Куп`янської ОДПІ створено всі необхідні умови для своєчасного декларування доходів громадян: встановлені графіки роботи з подовженим робочим часом та у вихідні дні, проводяться практикуми, сеанси телефонного зв’язку "гаряча лінія”, надаються консультації та практична допомога у заповненні декларації.

 

У 2014 році змінено розмір плати за використання лісових ресурсів
 
Починаючи з 1 січня, ставки збору, визначені підпунктами 331.1 та 331.2 ст.331 Податкового кодексу України, у порівнянні з діючими у попередньому році, збільшено у 2 рази. Це нововведення закріплено Законом України від 19.12.2013 № 713-УІІ „Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо ставок окремих податків”.
 

Збираєтесь на постійне місце проживання за кордон?

 

Обов’язок щодо подання податкової декларації платниками податку-резидентами, які виїжджають за кордон на постійне місце проживання, визначено п. 179.3 ст. 179 Податкового кодексу України та регламентовано постановою Кабінету міністрів України від 27.12.2010 №1243 «Про затвердження Порядку отримання довідки про сплату податку на доходи фізичних осіб платником податку - резидентом, який виїжджає за кордон на постійне місце проживання, та про відсутність податкових зобов’язань з такого податку».

Декларацію про майновий стан і доходи необхідно подати до органу Міндоходів за місцем реєстрації не пізніше ніж за 60 календарних днів до виїзду.

Протягом 30 календарних днів після надходження такої декларації органи Міндоходів здійснюють перевірку. У разі відсутності податкових зобов’язань платнику податку видається відповідна довідка.

«Довідка про сплату та відсутність податкових зобов’язань з податку на доходи фізичних осіб дійсна протягом 60 календарних днів з дати її видачі. Зазначений документ подається до органів митного контролю під час перетину кордону і є підставою для проведення митних процедур», - зауважує заступник начальника Куп`янської ОДПІ Ігор Лукшин.

 

Міндоходів планує об’єднати звітність з ПДФО та ЄСВ для зручності підприємців

 

Міністерство доходів і зборів планує вже найближчим часом впровадити єдину звітність з податку на доходи фізичних осіб та єдиного соціального внеску. Ця можливість неодноразово обговорювалася на зустрічах представників ділових кіл з керівництвом Міністерства та була підтримана керівником відомства Олександром Клименко.

Об’єднання звітності дозволить скоротити документообіг для підприємств та самозайнятих громадян, а також зменшить для них витрати часу на виконання процедур сплати податків.

За дорученням Міністра, фахівці відомства розробили кілька варіантів об’єднання звітності, які виносяться на обговорення із громадськістю. Зокрема, експерти Міністерства пропонують уніфікувати не тільки документообіг, а й бази даних щодо платників ПДФО та ЄСВ. Що стосується безпосередньо об’єднаного звіту, то на розсуд підприємців виносяться два варіанти: приєднання відомостей про сплату ЄСВ до загальної декларації про доходи або, навпаки, внесення записів про нарахування ПДФО до звітності зі сплати єдиного внеску.

Фахівці Міністерства підкреслюють, що об’єднання звітності – це черговий крок у рамках реформи адміністрування єдиного соціального внеску, яка розпочалася із передачею у 2013 році цієї функції від Пенсійного фонду до Міністерства доходів і зборів України. У майбутньому Міністерство також планує розширити можливості для подачі об’єднаної звітності в режимі он-лайн.

Міністерство доходів і зборів закликає всіх зацікавлених представників громадськості до широкого обговорення запропонованих ініціатив. Пропозиції та зауваження щодо ініціативи Міндоходів просимо направляти на електронну адресу: spddpa@ukr.net.

Крім того, пропонуємо взяти участь в анкетуванні щодо проекту нової форми звітності з ПДФО та ЄСВ http://minrd.gov.ua/diyalnist-/dpa-i-gromadskist/gromadske-obgovorennya/mijvidomcha-ekspertna-rada-/130634.html.

 

З незаконного обігу було вилучено підакцизних товарів на понад 24 млн. гривень

 

З початку року оперативниками Міндоходів з незаконного обігу було вилучено підакцизних товарів на загальну суму понад 24 млн. гривень. Про це йшла мова під час семінару для працівників оперативних підрозділів органів доходів і зборів, який відбувся сьогодні у Києві.
Під час семінару були обговорені заходи, які вживаються Міністерством для виявлення злочинів, пов’язаних з незаконним обігом підакцизних товарів на території України.

За словами експертів Міндоходів, результатом проведеної спецоперації „Акциз-2014” стане значне зниження тіньового сегменту ринку підакцизної продукції, що, у першу чергу, підтримає наших легальних працівників та збільшить надходження грошових коштів до бюджету країни.

Загалом, за статистикою відомства, з початку року з незаконного обігу було вилучено підакцизних товарів на загальну суму понад 24 млн. гривень. Зокрема, спирту вилучено на 1,4 млн. грн., лікерогорілчаних виробів – на 8,9 млн. грн., тютюнових виробів – 10,9 млн. грн. тощо.

Крім того, припинено діяльність 18 незаконних виробництв алкогольних напоїв.

 

 

Подання податкової звітності платниками єдиного податку

 

 

Відповідно до п.296.2 ст.296 Податкового кодексу платники єдиного податку другої групи подають до контролюючого органу податкову декларацію платника єдиного податку у строк, встановлений для річного податкового (звітного) періоду.

Декларація подається, якщо платник єдиного податку не допустив перевищення протягом року обсягу доходу, визначеного п.291.4 ст.291 Податкового кодексу, та/або самостійно не перейшов на сплату єдиного податку за ставками, встановленими для платників єдиного податку третьої або п’ятої групи.

Платники єдиного податку другої групи подають до контролюючого органу податкову декларацію у строки, встановлені для квартального податкового (звітного) періоду, у разі перевищення протягом року обсягу доходу, визначеного у п.291.4 ст.291 Податкового кодексу, або самостійного прийняття рішення про перехід на сплату податку за ставками, встановленими для платників єдиного податку третьої або п’ятої групи.

При цьому, у податковій декларації окремо відображаються обсяг доходу, оподаткований за ставками, визначеними для платників єдиного податку, зокрема, другої групи, обсяг доходу, оподаткований за ставкою 15 відсотків, обсяг доходу, оподаткований за новою ставкою єдиного податку, обраною згідно з умовами Податкового кодексу.

«Подання податкової декларації у строки, встановлені для квартального податкового (звітного) періоду, звільняє таких платників від обов’язку подання податкової декларації у строк, встановлений для річного податкового (звітного) періоду», - підкреслює начальник Куп`янської ОДПІ Олена Кухтіна.

 

 

Порядок обчислення та сплати податку на нерухомість юридичними особами

 

Юридичні особи сплачують податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, авансовими внесками щокварталу до 30 числа місяця, що настають за звітним кварталом. Тобто, останнім днем сплати авансового внеску з податку на нерухомість юридичними особами за IV квартал 2013 року – 29 січня 2014 року.

Нагадуємо, сума авансових внесків відображається в річній податковій декларації, яка подається до 20 лютого звітного року. Таким чином, останній день подання декларації з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки платниками податку-юридичними особами – 19 лютого 2014 року.

Порядок обчислення та сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, визначено ст. 265 Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями.

 

 

 

Виграли в лотерею або отримали цінний подарунок?
 
«Громадяни, які у минулому році отримали приз або виграш, повинні завітати до орган Міндоходів за місцем реєстрації, задекларувати доходи і сплатити податок», - нагадує заступник начальника Куп`янської ОДПІ Інна Богатирьова.
При цьому, податковим агентом платника податку під час нарахування доходу у вигляді призів (виграшів) у лотерею чи в розіграші є особа, яка здійснює таке нарахування. Ці доходи оподатковуються під час їх виплати.
Як виняток, до оподатковуваного доходу не включається вартість орденів, медалей, знаків, кубків, дипломів, грамот та квітів, якими відзначаються переможці змагань, конкурсів; вартість дарунків (а також призів переможцям та призерам спортивних змагань), якщо їх вартість не перевищує 50 відс. однієї мінімальної заробітної плати, (у 2013 році – 573,50 грн.); сума коштів, отриманих як виграш, приз у державній грошовій лотереї в розмірі, який не перевищує 50 мінімальних заробітних плат, тобто 57350 грн. у 2013 році.
Ставка податку на доходи фізичних осіб становить подвійний розмір - 30 відс. до доходів, отриманих як виграш чи приз (крім виграшу у державній та недержавній грошовій лотереях та виграшу, отриманого від організатора азартної гри) на користь резидентів або нерезидентів.
Виграш у державній та недержавній грошовій лотереях, а також виграш, отриманий від організатора азартної гри, призи (виграші) у грошовій формі, одержані за перемогу та/або участь в аматорських спортивних змаганнях, оподатковуються за 15-відсотковою ставкою. А якщо база оподаткування в календарному місяці перевищує десятикратний розмір мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного податкового року (11470 грн. у 2013 грн.), то за 17-відсотковою до суми такого перевищення.
Не оподатковуються винагороди спортсменів-чемпіонів України, призерів спортивних змагань міжнародного рівня, у тому числі спортсменів-інвалідів, а також вартість державних нагород від імені України, крім тих, які виплачуються коштами чи іншим майном, сума Нобелівської чи Абелівської премій.
Нагадаємо, оподаткування виграшів та призів передбачено нормами Податкового кодексу України пп.165.1.1, 165.1.46, 167.1, 167.3., а Кампанія декларування триває до 1 травня 2014 року!
 
 
Формування довідки за формою №3 – ЄСВ
 
Довідка про відсутність заборгованості зі сплати єдиного внеску за формою № 3- ЄСВ, у відповідності з додатком 3 до Порядку обліку платників єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, затвердженого наказом Міндоходів України від 09.09.2013 р. №458, видається органом Міністерства доходів та зборів у зв’язку з прийняттям рішення про ліквідацію, реорганізацію юридичної особи, припинення підприємницької діяльності фізичною особою таким юридичним або фізичним особам – підприємцям за місцем їх обліку.
Підставою для проведення органами доходів і зборів контрольно-перевірочних процедур щодо правильності нарахування та сплати єдиного внеску у зв’язку з ліквідацією як юридичних, так і фізичних осіб є отримання від держреєстратора відповідних відомостей.
Пунктом 3 розділу IV Порядку № 458 визначено, що після проведення позапланової документальної перевірки платника єдиного внеску, здійснення ним розрахунків орган доходів і зборів складає довідку про відсутність заборгованості зі сплати єдиного внеску за формою № 3 - ЄСВ.
При цьому у разі отримання від держреєстратора повідомлення про проведення спрощеної процедури державної реєстрації припинення юридичної особи шляхом її ліквідації або припинення підприємницької діяльності фізичної особи – підприємця орган доходів і зборів у місячний строк з дати находження такого повідомлення повинен надіслати державному реєстратору довідку за формою № 3 – ЄСВ (додаток 3) або повідомлення № 5 – ЄСВ(додаток 5).
Довідка за формою № 3 – ЄСВ формується, якщо після проведення позапланової документальної перевірки платника встановлено відсутність заборгованості зі сплати єдиного внеску.
 
 

Визначено новий розмір податкової соціальної пільги

 

Враховуючи показники Закону України «Про Державний бюджет України на 2014 рік» щодо місячного прожиткового мінімуму, діючого для працездатної особи, у розмірі 1218 грн., починаючи з 1 січня 2014 року, податкова соціальна пільга застосовується, якщо заробітна плата працівників не перевищує 1710 грн.

При цьому 100-відсоткова податкова соціальна пільга складає 609 грн.

 

Навіть новостворені можуть бути платниками ПДВ

 

Відтак, з початку 2014 року право на добровільну реєстрацію платником ПДВ отримали ще й ті особи, які лише планують здійснювати господарську діяльність (без наявності будь-яких обсягів оподатковуваних операцій).

Зокрема такі суб’єкти господарювання  можуть подати Реєстраційну заяву про добровільну реєстрацію платником ПДВ державному реєстратору під час реєстрації бізнесу. Така заява є додатком до реєстраційної картки, що подається для проведення державної реєстрації юридичної особи або фізичної особи - підприємця.

Державний реєстратор в свою чергу передає до органу Міндоходів скановану електронну копію реєстраційної заяви одночасно з відомостями з реєстраційної картки.

 

 

Центри обслуговування платників до 03.03.2014 працюють у подовженому режимі

 

 

Центри обслуговування платників Куп’янської ОДПІ ГУ Міндоходів у Харківській області у будні дні працюють з 9-ї до 20-ї години без перерви на обід, а у разі наявності клієнтів на час закриття - до «останнього відвідувача».

 

Закордонні доходи декларуються громадянами…

 

Іноземці, в обов'язковому порядку повинні до 1 травня поточного року подати річну податкову декларацію про майновий стан та доходи до органу Міндоходів за місцем реєстрації.

«До 1 серпня цього року громадянам необхідно сплатити з суми задекларованих доходів податок на доходи фізичних осіб. Вказана норма передбачена пп. 179.7 ст. 179 Податкового кодексу України», - нагадує начальник Куп`янської ОДПІ Олена Кухтіна.

Із зарплати легально працюючого за кордоном громадянина України сплачується податок за правилами країни отримання доходу. У випадку, коли між Україною і країною отримання доходу підписано договір (Конвенцію) про уникнення подвійного оподаткування, і у фізичної особи є легалізована довідка про сплату податку за кордоном, то сума річного податкового зобов'язання зменшується на суму податку, сплаченого за кордоном.

 

Реєстр РРО оновлено

 

Відповідно до Наказу Міністерства доходів і зборів України від 20.01.2014 № 43 оновлено Державний реєстр реєстраторів розрахункових операцій.

В тому числі, новий Реєстр доповнено чотирма моделями касової техніки, а саме:

– ІКС-С651Т, версія ПЗ: MZ-08;

–  ІКС-А8800, версія ПЗ: MF-08;

–  ФР7, версія ПЗ: ФР-08;

–  МІНІ-ФП82.01, версія ПЗ: 8201F1.

Звертаємо увагу, що кількість сертифікованих приладів, запропонованих користувачам, складає 91 апарат. Це апарати, які відповідають сучасним вимогам та забезпечують передачу контрольно-звітної інформації до органів доходів і зборів в електронній формі.

Попередній Реєстр, затверджений Наказом Міндоходів від 27.12.2013

№ 860 втратив чинність.

З 01.01.2014 за неподання електронної звітності відповідно до чинного податкового законодавства передбачені фінансові санкції.

 

 

Соціальні показники на 2014 рік

 

Соціальні показники на 2014 рік опубліковано в газеті «Голос України» від 21.01.2014 р. № 10 (Закон України «Про Державний бюджет України на 2014 рік» від 16.01.2014 р. № 719-VІІ), в якому затверджено такі соціальні показники на 2014 рік.

Мінімальна заробітна плата:           з 1 січня – 1218 грн.,            з 1 липня – 1250 грн.,          з 1 жовтня – 1301 грн.

 

 

З 1 січня до 1 квітня 2014 року триватиме І етап конкурсу дитячої творчості «Очима дитини про бюджет країни»

 

У закладах освіти міста Куп'янська розпочато участь у конкурсі дитячої творчості «Очима дитини про бюджет країни»., який започатковано  за ініціативою Міністерства доходів і зборів України. Про це повідомляє керівник Куп’янської ОДПІ ГУ Міндоходів у Харківськй області Олена Кухтіна.

Конкурс сприятиме формуванню високої податкової культури у майбутніх платників податків, вивченню та розумінню підростаючим поколінням значення податків та зборів у житті держави і суспільства.

Конкурс проходиться протягом січня-серпня у три етапи:

І етап – районний рівень;

ІІ етап – регіональний рівень;

ІІІ етап – Всеукраїнський рівень.

Для участі у Конкурсі залучаються учні загальноосвітніх навчальних закладів двох вікових категорій:

І вікова категорія – станом на 1 січня 2014 року виповнилося 9-11 років;

ІІ вікова категорія – станом на 1 січня 2014 року виповнилося 12-15 років.

Конкурс проводиться за такими напрямами дитячої творчості з податкової тематики: художні твори, комп’ютерна графіка (комп’ютерна анімація) та літературні твори.

Свої роботи школярі м. Куп’янська можуть направляти до 15 березня 2014 року до інформаційно-комунікаційного відділу територіального органу ГУ  Міндоходів України у м. Куп’янську за адресою: вул.Харківська,99.

 

Фінансову поворотну допомогу отримав – сплати податок

 

Про це платникам нагадує заступник начальника Куп’янської ОДПІ Ігор Лукшин.

У тому випадку, якщо латник податку, який у базовому звітному періоді отримав поворотну фінансову допомогу від платника податку на прибуток на загальній системі оподаткування, повинен включити до складу оподатковуваного доходу суму умовно нарахованих процентів. Останні розраховуються на суму поворотної фінансової допомоги, що залишилась неповернутою на кінець такого базового звітного періоду. Розрахунок відбувається, виходячи з розміру облікової ставки Національного банку України за кожен день фактичного використання такої допомоги. Якщо Податкова декларація з податку на прибуток подається раз на рік, то в Декларації відображається загальна сума процентів, умовно нарахованих на суму поворотної фінансової допомоги протягом року.

Якщо платник податку отримав протягом базового звітного періоду поворотну фінансову допомогу від осіб, які не є платниками цього податку, або осіб, які згідно із Податковим кодексом України мають пільги з цього податку, то такий платник повинен включити до складу доходу суму поворотної допомоги (її частину), що залишилась неповернутою на кінець такого звітного періоду. Відповідна сума повинна бути відображена у Декларації (в тому числі у складі річної Декларації, яка подається раз на рік).

 

В 2014 році номер свідоцтва платника ПДВ зазначати непотрібно

 

«З 1 січня 2014 року змінено окремі норми Податкового кодексу України, що регламентують питання реєстрації платників ПДВ. Відтак, скасовано свідоцтво про реєстрацію особи платником ПДВ та надано право платникам податку на додану вартість отримувати витяги з реєстру платників ПДВ в органах Міндоходів», - повідомляє перший заступник начальника Куп’янської ОДПІ Наталія Калашнікова.

У зв’язку з цим, отримання витягів з реєстру не є обов’язковим, підтвердженням факту реєстрації суб’єкта підприємницької діяльності платником ПДВ є наявність інформації про таку реєстрацію на офіційному веб-порталі Міндоходів, яка оновлюється щоденно.

Так, з 1 січня 2014 року платники ПДВ, до внесення змін у відповідні форми документів, не зазначають номер свідоцтва ПДВ у:

- податковій декларації з ПДВ та додатках до неї;

- уточнюючому розрахунку податкових зобов’язань з ПДВ;

- реєстрі виданих та отриманих податкових накладних;

- податковій накладній;

- інших документах, форми яких передбачали зазначення цього реквізиту.

Отже, з 1 січня 2014 року відсутність номера свідоцтва ПДВ у звітності чи у податковій накладній не є порушенням та не є підставою для відмови у прийманні звітності.

 

Затверджено форму Звіту про контрольовані операції

 

Міністерство доходів і зборів України наказом від 11.11.2013 р. №669 затвердило форму Звіту про контрольовані операції та Порядок його заповнення.

Нагадаємо, що платники податків, які протягом звітного періоду здійснювали контрольовані операції, зобов'язані подавати Звіт до 1 травня року, наступного за звітним, в електронній формі з дотриманням вимог закону щодо електронного документообігу та електронного цифрового підпису.

В тому числі, подання Звіту із запізненням прирівнюється до неподання і тягне за собою штрафні санкції.

 

Штраф - за порушення правил звітування з ЄСВ

 

Згідно зі статтею 26 Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове соціальне страхування» посадові особи платників ЄСВ несуть адміністративну відповідальність за:

•          порушення порядку нарахування, обчислення і строків сплати єдиного внеску;

•          неподання, несвоєчасне подання, подання не за встановленою формою звітності щодо єдиного внеску;

•          подання недостовірних відомостей, що використовуються в Державному реєстрі, інших відомостей, передбачених Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове соціальне страхування».

У цих випадках - штраф від двадцяти до тридцяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян (340 – 510 грн.). А повторне (протягом року) вчинення таких дій особою, яка вже була раніше притягнута до адміністративної відповідальності, загрожує штрафом від тридцяти до сорока неоподаткованих мінімумів доходів громадян (510 – 680 грн.).

Фахівці нагадують про можливість подання звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування засобами електронної комунікації в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації електронного підпису підзвітних осіб у порядку, визначеному законодавством.

 

2014 рік - реєстрація платників ПДВ

 

Починаючи з 1 січня 2014 реєстрація платників ПДВ здійснюється на підставі:

- реєстраційних заяв у паперовому вигляді, поданих до органів Міндоходів;

- електронних копій реєстраційних заяв, виготовлених шляхом сканування, які передаються державним реєстратором до органів Міндоходів одночасно з відомостями з реєстраційної картки на проведення державної реєстрації юридичної особи або фізичної особи – підприємця згідно із Законом України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців»;

- реєстраційних заяв, поданих засобами електронного зв'язку в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації електронного підпису підзвітних осіб у порядку, визначеному законодавством.

Також відповідно до оновленої редакції  передбачено:

- оприлюднення на єдиному державному реєстраційному веб-порталі та офіційному веб-сайті Міндоходів даних про реєстрацію суб'єктів господарювання платниками ПДВ в органах Міндоходів (зміни до пункту 183.13 статті 183, пункту 209.10 статті 209 ПКУ);

- відміну свідоцтв про реєстрацію платників ПДВ та забезпечення права платників ПДВ отримати витяги із реестру платників ПДВ в органах Міндоходів (зміни до пункту 183.9 статті 183 ПКУ).

«Процедура та строки реєстрації платників ПДВ у 2014 році не відрізняються від процедур та строків, що діяли у 2013 році», - зазначає начальник Куп’янської ОДПІ Олена Кухтіна.

 

Розрахункові операції з використанням РРО - увага!

 

з 1 січня 2014 року встановлено фінансову відповідальність суб’єктів господарювання, які здійснюють розрахункові операції за товари (послуги), за неподання до органів Міндоходів відповідної звітності. А саме, звітності пов’язаної із застосуванням розрахункових книжок та копій розрахункових документів і фіскальних звітних чеків з РРО, дротовими або бездротовими каналами зв’язку (у разі обов’язковості її подання).

Відповідно до ПКУ -  штраф розміром десять неоподатковуваних мінімумів доходів громадян – 170 гривень, у разі повторного застосування штрафних санкцій пов’язаних з неподанням або несвоєчасним поданням звітності протягом року сума штрафу зростає до 1020 гривень.

 

Витяг з реєстру - замість свідоцтва ПДВ з 1 січня 2014 року

 

Начальник Куп’янської ОДПІ Олена Кухтіна нагадує, з 1 січня 2014 року  платники податку на додану вартість мають право замість Свідоцтва про реєстрацію платника ПДВ отримувати, безоплатно протягом 2 робочих днів, витяг з реєстру платників ПДВ.

Платники, які внесені до реєстру платників ПДВ до 01.01.2014, не підлягають обов’язковій перереєстрації, а отримання витягів з реєстру платників ПДВ не є обов’язковим для платників ПДВ.

При першому зверненні платника податку на додану вартість за отриманням витягу із реєстру платників ПДВ, Свідоцтво про реєстрацію платника ПДВ та свідоцтво про реєстрацію сільськогосподарського підприємства як суб’єкта спеціального режиму оподаткування ПДВ, та їх засвідчені копії, підлягають поверненню до органів Міндоходів.

Як зауважила Олена Кухтіна, що для новостворених юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців передбачена можливість подання реєстраційної заяви за  ф. № 1-ПДВ державному реєстратору під час реєстрації бізнесу або в електронному вигляді до органу Міндоходів (зміни до пункту 183.7 статті 183 Податкового кодексу України).

Процедури та строки реєстрації платників податку на додану вартість у 2014 році не відрізняються від процедур та строків, що діяли у 2013 році. Зокрема, реєстрація платників ПДВ здійснюється протягом 5 робочих днів від дати надходження реєстраційної заяви до органу Міндоходів.

 

 ГУ Міндоходів у Харківській області запрошує до обговорення Концепції реформи декларування доходів громадян

 

ГУ Міндоходів у Харківській області запрошує громадськість долучитися до обговорення Концепції реформи декларування доходів громадян.

В основу концептуальних засад реформи, які  пропонуються до обговорення, покладені найкращі  світові практики  декларування доходів і адміністрування податку на доходи фізичних осіб. Разом з  аудиторською компанією PricewaterhouseCoopers  фахівці Міндоходів уважно вивчили та проаналізували досвід та принципи декларування, що застосовуються у найбільш провідних країнах світу, зокрема, у США, Канаді, Німеччині, Франції, Швеції, Фінляндії, Данії, Швейцарії, Італії, Австралії, Новій Зеландії, Сінгапурі та інших.

Підкреслюємо, запропоновано до обговорення не готовий законопроект, а  концептуальні основи та елементи майбутньої системи декларування доходів http://minrd.gov.ua/data/material/000/081/126334/Kontsepts_ya_reformi_deklaruvannya_dohod_v_gromadyan_V2.pdf.

Зокрема, Міндоходів  прагне почути  думку громадськості, по-перше, з  питання розумного обмеження «загальності»,  адже процес декларування стосуватиметься не усіх 44,5 млн. фізичних осіб-платників податків, зареєстрованих в Україні.

По-друге, потребує досконалого аналізу один з основоположних принципів реформи - необхідність подання «разової декларації», якою пропонується  підвести рису під минулим і почати взаємовідносини із платниками  з чистого аркуша, спираючись на взаємну довіру та повагу.

Реформа системи декларування доходів громадян також принципово важлива  з точки зору боротьби   з тіньовою економікою та корупцією.  Будь-які зусилля держави в цьому напрямку в односторонньому порядку не матимуть успіху, якщо не спиратимуться на громадську підтримку і не матимуть двостороннього характеру.

Крім того,  очікується, що нова система декларування доходів надасть необхідні компенсатори для поступового зниження податку на доходи фізичних осіб та єдиного соціального внеску. Отже, дозволить знизити навантаження як на роботодавців, так і на найманих працівників.

 Ми запрошуємо усіх – незалежних експертів, громадські організації, бізнес-асоціації, громадян з активною позицією – до фахового і конструктивного діалогу. Нам дуже важлива ваша думка.

Обговорення Концепції реформи декларування доходів громадян відбувається на форумі офіційного веб-порталу Міндоходів. Долучайтесь!

Також свої пропозиції Ви можете надіслати на електронну скриньку gromada@minrd.gov.ua.

 


Просмотров: 634 | Добавил: kupyansk | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Форма входа

Поиск

Последние события
Сообщения форума
  • Аккумулятор (2)
  • Автомобильная Сигнализация для авто (1)
  • послуги митного брокера в Харкові (0)
  • Объявления
    [28.03.2024]
    Лук оптом (0)
    [10.12.2023]
    товары оптом от производителя (0)
    [12.07.2023]
    Металлические кровати с доставкой оптом (0)


    Статистика

    Онлайн всего: 5
    Гостей: 5
    Пользователей: 0


    Купянск ОЛХ

    Основные теги
    живот похудение Тайские в бёдрах травы БЫСТРО похудения селетер таблетки без диет лицо убрать сильный возбудитель виагра женская женский возбудитель виагра виагра сильнодействущая купить возбудитель виагра для мужчин возбудители купить виагру как возбудить девушку капли возбуждающие тара запчасти работа 2-комнатная квартира бизнес Упаковка flat bottom плазменная резка токарные работы ГШП капролон пакеты возбудители для мужчин возбудитель желания Возбудители для двоих возбудитель капли Возбудители для мужчин и женщин возбудитель конский автобусы Фрезерные работы Газовая резка металла инфракрасные обогреватели конвектор дом дизайн интерьера дизайн квартиры дизайн студии заказать дизайн интерьера автовышки и автокраны база металлопроката листовой прокат металлопрокат опт розница вертикальная литьевая машина ВЛМ гидравлический шприцевой пресс литьевая машина для пластмасс поставщик тд там продажа недвижимости листовой металлопрокат Агентство недвижимости Днепр ремонт гидравлического оборудования купить гидропресс лента ФУМ риелтор Днепр зашита маски маски для лица. фабричный пошив. купить Днепр листовая сталь ваш карниз газовая резка обработка металлов кваритра в Днепре под заказ диета диеты Китайские отзывы похудеть витамины лекарства средства упражнения оборудование арматура вентиляционное компоненты конвейеры лабораторное кип насосы высоковольтное инструмент

     

    Купянский городской портал © 2024