Купянский городской портал! Вторник, 07.05.2024, 16:31
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Путеводитель

Последние фото

Общая статистика
Интернет магазин: 
Форум-тем/сообщ: 542/2924
Коментарии: 835
Фото: 418
Новости: 1051
Файлов для скачивания: 5
Статей:897
Сайтов в каталоге: 970
Объявлений: 15
Игр: 219
Записей в гостевой: 36
FAQ: 1
Новости Украины: 107
Видео: 9105

Последние статьи
[15.09.2020][Мои статьи]
Увага! Важлива інформація (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
ТОП 6 запитань стосовно використання програмних реєстраторів розрахункових операцій (5)
[15.09.2020][Мои статьи]
До уваги платників земельного податку! Інформація про нормативну грошову оцінку земель розміщена на офіційному вебпорталі ДПС (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
Податкова знижка для внутрішньо переміщених осіб (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
З початку року надійшло 9,8 млрд грн ЄСВ (0)

Купянск
Главная » 2014 » Январь » 13 » Купянская ОГНИ информирует
15:31
Купянская ОГНИ информирует

Бізнесмени Куп`янської ОДПІ сплатили за рік 138 млн. грн. податку на доходи фізичних осіб

В цілому, за 2013 рік до місцевих бюджетів Куп`янської ОДПІ (м.Куп`янськ, Куп`янський, Шевченківський та Дворічанський райони) надійшло 189 млн. грн. З них 73 % - це податок на доходи фізичних осіб.

Сума надходжень до місцевих бюджетів у порівнянні з 2012 роком збільшилась на 12,5 млн.грн.

Нагадуємо, що з 1 січня 2014 року стартувала кампанія декларування громадянами свого майнового стану і доходів, отриманих протягом 2013 року, яка триватиме до 1 травня 2014 року, а для тих громадян, які бажають отримати податкову знижку, - упродовж всього року.

За допомогою сервісу «Декларування он-лайн» громадяни мають можливість звітувати в електронному вигляді, не відвідуючи органи Міндоходів.

 

 

Платники Куп`янської ОДПІ сплатили більше 1,2 млн.грн. екоподатку

З першого січня 2014 року ставки екологічного податку змінено. Їх розмір визначено статтями 243, 244, 245 і 246 Податкового Кодексу України.

Наразі на обліку у Куп`янській ОДПІ знаходиться близько 240 юридичних та фізичних осіб – підприємців, які сплачують екологічний податок.

Порівняно з 2012 роком минулорічні надходження екологічного податку від юридичних та фізичних осіб зросли на 172 тис. грн.

 

«Власний електронний кабінет – кожному платнику податків!»

 

«Електронний кабінет платника податків» - новий on-line сервіс від Міністерства доходів і зборів України.

Персональним автоматизованим робочим місцем, яким є  «Електронний кабінет платника податків», можуть скористатися платники податків – юридичні особи, фізичні особи – підприємці і ті, хто проводить незалежну професійну діяльність. Для цього платникам необхідно мати підключений до Інтернету комп’ютер та отримати «електронний ключ», - на цьому акцентує увагу платників начальник Куп`янської ОДПІ Кухтіна Олена Ілларіонівна.

Працівниками  Куп`янською ОДПІ серед платників проводиться детальна роз`яснювальна робота щодо вищезазначеної тематики,  наприклад: яким чином потрапити до «власного електронного кабінету», як отримати авторизацію, які сервіси впроваджено та інше.

Так, потрапити до «власного кабінету» можна за адресою:kpp.minrd.gov.ua або за гіперпосиланням «Електронний кабінет платника податків» на порталі Міндоходів. Авторизації відбувається за допомогою електронного цифрового підпису, який у разі відсутності можна безоплатно отримати в пунктах реєстрації акредитованого Центру сертифікації електронних ключів Міндоходів.

На сьогодні в Електронному кабінеті платника впроваджено сервіси: «Звітність», «Розрахунки з бюджетом», «Податковий календар» та «Облікові дані платника».

«Кожен платник має чітко розуміти, що новий електронний сервіс допоможе суб’єктам господарювання оперативно перевіряти інформацію стосовно стану розрахунків з бюджетом по податках та зборах,  формувати пакет податкової звітності (декларації з додатками) та надавати її в режимі реального часу до ОДПІ. Окрім того, сервіс «Податковий календар» нагадає користувачу про терміни подання звітності та сплати податків й зборів», - так підсумувала тематичну інформацію начальник Куп`янської ОДПІ Кухтіна Олена Ілларіонівна.

 

 

Концепція реформи декларування доходів громадян Міндоходів очікує на публічне обговорення

Для цього в першу чергу Міністерство доходів і зборів України запрошує громадськість долучитися до обговорення  концепції реформи декларування доходів громадян.

Так в  основу концептуальних засад реформи, які  пропонуються до обговорення, покладені найкращі  світові практики  декларування доходів і адміністрування податку на доходи фізичних осіб. Разом з  аудиторською компанією PricewaterhouseCoopers  фахівці Міндоходів уважно вивчили та проаналізували досвід та принципи декларування, що застосовуються у найбільш провідних країнах світу, зокрема, у США, Канаді, Німеччині, Франції, Швеції, Фінляндії, Данії, Швейцарії, Італії, Австралії, Новій Зеландії, Сінгапурі та інших.

Наголошуємо на тому,що  запропоновано до обговорення не готовий законопроект, а  концептуальні основи та елементи майбутньої системи декларування доходів         http://minrd.gov.ua/data/material/000/081/126334/Kontsepts_ya_reformi_deklaruvannya_dohod_v_gromadyan_V2.pdf.

Зокрема,  Міністерство доходів і зборів  прагне почути  думку громадськості, по-перше, з  питання розумного обмеження «загальності»,  адже процес декларування стосуватиметься не усіх 44,5 млн. фізичних осіб-платників податків, зареєстрованих в Україні.

По-друге, потребує досконалого аналізу один з основоположних принципів реформи - необхідність подання «разової декларації», якою пропонується  підвести рису під минулим і почати взаємовідносини із платниками  з чистого аркуша, спираючись на взаємну довіру та повагу.

В свою чергу працівники територіальних органів Міндоходів чітко усвідомлюють, що реформа системи декларування доходів громадян також принципово важлива  з точки зору боротьби   з тіньовою економікою та корупцією.  Будь-які зусилля держави в цьому напрямку в односторонньому порядку не матимуть успіху, якщо не спиратимуться на громадську підтримку і не матимуть двостороннього характеру і  в першу чергу на цьому наголошує начальник Куп`янської ОДПІ Кухтіна Олена Ілларіонівна.

Зокрема,  очікується, що нова система декларування доходів надасть необхідні компенсатори для поступового зниження податку на доходи фізичних осіб та єдиного соціального внеску. Отже, дозволить знизити навантаження як на роботодавців, так і на найманих працівників.

Обговорення Концепції реформи декларування доходів громадян відбувається на форумі офіційного веб-порталу Міндоходів. Долучайтесь!

Також свої пропозиції Ви можете надіслати на електронну скриньку gromada@minrd.gov.ua. Звернемо увагу і на те, що в Куп`янській ОДПІ дана інформація доводиться до відома під час співпраці з платниками в центрах обслуговування.

 

 

З 1 січня 2014 року впроваджено новий сервіс від Міндоходів !

Черговим кроком на шляху до зниження адміністративного навантаження на платників податків є новий сервіс, запроваджений Міндоходів України з 2014 року: електронна перевірка.

Перший заступник начальника Куп`янської ОДПІ Калашнікова Наталія Євгенівна  звертає увагу на головне: «Користуватися цією привілею з цього року вже можуть платники єдиного податку (як юридичні, так і фізичні особи, незалежно від обраної групи) з низьким ступенем ризику. З 2015 року до їх числа приєднаються суб`єкти  мікро-, малого та середнього бізнесу. А вже з 2016 року такою преференцією зможуть користуватися всі суб`єкти господарювання».

Для цього платнику податків йому необхідно подати заяву до територіального органу Міндоходів, в якому він перебуває на податковому обліку. Така заява повинна бути подана за 10 календарних днів до очікуваного початку проведення електронної перевірки. Форма заяви затверджена наказом Міндоходів і зборів України від 03.06.2013 р. № 143. Разом із заявою до територіального органу Міндоходів України в електронній формі необхідно надати документи, які відповідно до Податкового кодексу пов’язані з обчисленням та сплатою податків і зборів.

Відповідно, довідка вже складається за результатами електронної перевірки. При цьому, платнику податків надається право самостійно виправити недоліки, виявлені перевіркою та, у разі виявлення заниження податкового зобов`язання, заплатити штраф відповідно до статті 50.1 Податкового кодексу: 3 або 5 % від суми недоплати. Але зробити це потрібно протягом 20 робочих днів з дати оформлення довідки. І тільки у разі не виправлення помилок у вказаний термін контролюючі органи матимуть право провести позапланову перевірку та донарахувати податкові зобов`язання.

 

Нові впровадження - нові форми сертифікатів відкритого ключа та реєстраційних документів

 

Акредитований центр сертифікації ключів ІДД Міндоходів з 01.01.2014 року впроваджує  нові формати криптографічних повідомлень, а саме використання двох посилених сертифікатів відкритого ключа. При цьому усі посилені сертифікати, які сформовані до вказаної дати будуть обслуговуватись до закінчення їх строку чинності. Також АЦСК ІДД Міндоходів розроблено нові форми реєстраційних документів. Завантажити, які можна на веб-порталі Міністерства доходів і зборів у розділі «Акредитований центр сертифікації ключів.

 «З 01.01.2014 року є обов’язковим використання нових реєстраційних документів для органів державної влади, місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій державної форми власності. Всі інші суб’єкти господарювання, у тому числі фізичні особи можуть використовувати старі форми реєстраційних документів до завершення перехідного періоду (з 01.01.2014 до 13.01.2014 року включно)», зазначає заступник начальника Куп`янської ОДПІ Лукшин Ігор Валерійович:

 

2014 рік і  сплата податку на нерухоме майно

Детально розкрила питання заступник начальника Куп`янської ОДПІ Богатирьова Інна Вікторівна під час зустрічі з трудовим колективом.

Як юридичні так і фізичні особи в 2014 року сплачуватимуть податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. При цьому власники нерухомості – фізичні особи мають  пільгу зі сплати податку на нерухоме майно, якщо сумарна житлова площа не перевищує: для квартир – 120 кв. м., будинків – 250 кв. м., для різних видів об'єктів житлової нерухомості, в тому числі їх часток (у разі одночасного перебування у власності платника податку квартири/квартир та житлового будинку/будинків, у тому числі їх часток) – 370 кв. м. Таке зменшення надається один раз за кожний базовий податковий (звітний) період (рік). 

При чому ставки податку диференційовані - від 1% до 2,7% мінімальної заробітної плати в залежності від розміру житлової площі.

Платники податку - юридичні особи самостійно обчислюють суму податку станом на 1 січня звітного року і до 20 лютого цього ж року подають контролюючому органу за місцезнаходженням об'єкта оподаткування декларацію за встановленою формою.      

Нагадуємо: новий місцевий податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, регламентується ст.265 Податкового кодексу України.

Майже 150 представників бізнесу на Харківщині в цьому році вже стали платниками ПДВ

Про це повідомили у ГУ Міндоходів у Харківській області. За даними фахівців управління ІТ та обліку платників, у січні 2014 року 142 суб’єкта господарювання стали платниками податку на додану вартість. З них, юридичних осіб - 121 та фізичних – 21.

Загалом за минулий рік на Харківщині було зареєстровано 2935 платників ПДВ.

Начальник Куп`янської ОДПІ Міндоходів у Харківській області Кухтіна Олена Ілларонівна нагадує, що з 1 січня 2014 року новостворений суб’єкт господарювання може бути добровільно зареєстрований платником ПДВ одразу після його державної реєстрації в автоматичному режимі без відвідування органу Міндоходів.

Окрім того, з цього року відмінено паперові свідоцтва платника ПДВ. Факт наявності суб’єкта в реєстрі платників ПДВ може бути підтверджено шляхом отримання витягу з  Реєстру про діючих платників ПДВ, який знаходиться на офіційному сайті Міндоходів:www.minrd.gov.ua.

 

Захист електронної звітності посилено

 

Акредитований центр сертифікації ключів ІДД Міндоходів з 1 січня 2014 року переходить на використання двох посилених сертифікатів відкритого ключа. Як стверджують фахівці Центру, такий формат криптографічних повідомлень підвищить захист та безпеку подачі звітності в електронному вигляді за допомогою електронного цифрового підпису та забезпечить високий рівень надійності захисту конфіденційної інформації.

Таким чином, з 01.01.2014 року для шифрування та розшифрування інформації, яку використовують фахівці та клієнти Міндоходів, потрібно два окремих Сертифіката, що унеможливить підробку ключів та посилить захист інформації від несанкціонованої модифікації сторонніми особами.

Отже, зазначені нововведення передбачені наказом Адміністрації Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України від 18.12.2012 року №739 «Про затвердження Вимог до форматів криптографічних повідомлень», зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 14.01.2013 року за №108/22640.

В тому випадку, якщо  сертифікати, отримані до 01.01.2014 року, - вони є дійсними та будуть діяти з моменту їх отримання  2 роки.

У зв’язку з нововведеннями АЦСК ІДД Міндоходів розроблено нові форми реєстраційних документів, які можна завантажити з офіційного інформаційного ресурсу АЦСК ІДД Міндоходівhttp://acskidd.gov.ua.

Довідково: Для самостійної генерації ключів необхідно використовувати оновлену настанову користувача на офіційному інформаційному ресурсі АЦСК ІДД Міндоходів, яку можна переглянути тутhttp://www.acskidd.gov.ua/download/manual/EU13OManual.pdf.

Ввезенню Контрафактного «adidasа» вартістю понад півмільйона гривень запобігли фахівці Харківської митниці Міндоходів

 

Майже 18 тисяч пар взуття та 2,5 тисячі комплектів одягу з емблемами брендових спортивних марок намагались ввезти в Україну з порушенням прав інтелектуальної власності.

Контрафактні товари надійшли з Китаю на адресу одного з харківських суб’єктів підприємницької діяльності. Для проведення митного оформлення цих товарів підприємство подало до митниці Міндоходів документи, в яких були відсутні дані про виробника та торгову марку. Однак, під час проведення огляду працівниками митниці було виявлено, що товари містять знаки та написи торговельних марок «NIKE», «adidas», «Reebok».          

У відношенні посадових осіб підприємства складено протокол про порушення митних правил за статтею 476 Митного кодексу України.

Порушникам загрожує штраф у розмірі 17 000 гривень з конфіскацією товарів. Подальшу долю справи вирішить суд.

 

1 січня 2014 – стартувала  кампанія декларування доходів громадян

 

Начальник Куп`янської ОДПІ Кухтіна Олена Ілларіонівна доводить до відома платників актуальну тему в роботі: « З 1 січня  2014 року розпочалась  кампанія декларування доходів громадян. Податкова декларація про майновий стан і доходи, отримані громадянами у 2013 році, подається до органів доходів і зборів за місцем реєстрації до 1 травня 2014 року».

Обов’язок з подання річної декларації про майновий стан і доходи виникає у разі:

- отримання окремих доходів, з яких при їх нарахуванні чи виплаті протягом 2013 року податок не утримувався;

- отримання доходів від фізичних осіб, які не мають статусу податкових агентів (наприклад, дохід від надання нерухомості в оренду фізичній особі, яка не є суб’єктом підприємницької діяльності);

- отримання іноземних доходів;

- тощо.

Платнику податку не потрібно подавати декларацію, якщо він отримував доходи:

виключно від податкових агентів;

 від операцій продажу (обміну) майна, дарування при нотаріальному посвідченні договорів, за якими був сплачений податок на доходи фізичних осіб.

 Громадяни зобов’язані подати та/або мають право подати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи  (податкову декларацію) за наслідками звітного податкового року для отримання податкової знижки та повернення частини сплаченого ними із заробітної плати податку. Нагадаємо, що декларування доходів пов’язано із виконанням платниками податку на доходи фізичних осіб норм Податкового кодексу України від 2 грудня  2010 року № 2755-VI (із змінами та доповненнями).

Керівництво Куп     `янської ОДПІ нагадує громадянам про необхідність своєчасно подати декларації та сумлінно виконати свій громадянський обов’язок.

 

Терміни подання декларацій платниками єдиного податку

 «За результатами роботи 2013 року фізичні особи – підприємці, які обрали спрощену систему оподаткування І та ІІ груп, заповнюють та подають декларацію платника єдиного податку протягом   60 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) року. Тобто, останній день подання податкової декларації платниками єдиного податку першої та другої груп 3 березня 2014 року»-, зазначає начальник Куп`янської ОДПІ Олена Кухтіна.

Платники єдиного податку третьої - шостої груп подають податкову декларацію платника єдиного податку у строк, встановлений для квартального податкового періоду, тобто протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного кварталу. Останній день подання декларації за  ІV квартал 2013 року такими платниками 10 лютого 2014 року.

Порядок складення та подання звітності платниками єдиного податку регулюється ст. 296 Податкового кодексу України (із змінами і доповненнями).

 

З 2014 року скасовується видача свідоцтва платника єдиного податку

 

«З 2014 року платникам податків, які працюють на спрощеній системі оподаткування, свідоцтва платника єдиного податку не видаватимуть. Відповідні законодавчі зміни набирають чинності з 1 січня поточного року», - повідомила під час прес – конференції начальник Куп`янської ОДПІ ГУ Міндоходів у Харківській області Олена Кухтіна.

Замість свідоцтва зареєстрований платник може за бажанням безкоштовно отримати витяг з Реєстру платників єдиного податку. Діятиме витяг до внесення змін до Реєстру.

Нововведення спрощують адміністративні бар’єри реєстрації суб’єктів господарювання як платників єдиного податку, оскільки позбавляють необхідності двічі звертатися до державних органів – до держреєстратора та до органів доходів і зборів.

 

 

Терміни подання звітності з єдиного соціального внеску

Звіт щодо сум нарахованого  єдиного внеску до органів доходів і зборів подається страхувальниками щомісячно протягом 20 календарних днів, що настають за останнім днем звітного місяця. Тому останнім днем подання звітності з єдиного внеску за грудень 2013 року є 20 січня 2014 року.

«Фізичні особи – підприємці (в тому числі ті, котрі обрали спрощену систему оподаткування), які не використовують працю найманих працівників, формують та  подають звіт самі за себе один раз на рік до 10 лютого року, наступного за звітним періодом. Звітним періодом є календарний рік. Тобто, останній день подання фізичними особами – підприємцями звіту з єдиного внеску за 2013 рік є 10 лютого 2014 року», - підкреслює заступник начальника Куп`янської ОДПІ ГУ Міндоходів у Харківській області Інна Ьогатирьова.

Звітність з єдиного внеску подається до органів доходів і зборів за основним місцем обліку платника єдиного внеску.

 

Податкову знижку за іпотеку нараховує позичальник іпотечного кредиту

 

Так, згідно ст.166 Податкового кодексу України платник податку має право включити до податкової знижки у зменшення оподатковуваного доходу платника податку за наслідками звітного податкового року частину суми процентів, сплачених таким платником податку за користування іпотечним житловим кредитом.

Платник податку - резидент має право включити до податкової знижки частину суми процентів за користування іпотечним житловим кредитом, наданим позичальнику в національній або іноземній валютах, фактично сплачених протягом звітного податкового року.

Зокрема, п.175.2 ст.175 Податкового кодексу України визначено, що у разі якщо будинок (квартира, кімната) купується за рахунок іпотечного житлового кредиту, частина суми процентів, що включається до податкової знижки платника податку - позичальника іпотечного житлового кредиту, дорівнює добутку суми процентів, фактично сплачених платником податку протягом звітного податкового року в рахунок його погашення, і коефіцієнта, що враховує мінімальну площу житла для визначення податкової знижки, розрахованого відповідно цієї статті.

Отже, право включити до складу податкової знижки частину суми процентів за користування іпотечним житловим кредитом має той член подружжя, який є позичальником такого кредиту.

 

Як юридичні так і фізичні особи в 2014 року сплачуватимуть податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки

 

Власники нерухомості – фізичні особи мають  пільгу зі сплати податку на нерухоме майно, якщо сумарна житлова площа не перевищує: для квартир – 120 кв. м., будинків – 250 кв. м., для різних видів об'єктів житлової нерухомості, в тому числі їх часток (у разі одночасного перебування у власності платника податку квартири/квартир та житлового будинку/будинків, у тому числі їх часток) – 370 кв. м. Таке зменшення надається один раз за кожний базовий податковий (звітний) період (рік).

Якщо у минулому році громадяни  не звернулися до контролюючих органів за місцем проживання для проведення звірки щодо кількості об`єктів нерухомості, що перебувають у їхній власності, та розмірів житлової площі таких об`єктів, податок на нерухоме майно цим громадянам нараховуватиметься відповідно до інформації, наявної в контролюючих органах.

Ставки податку диференційовані - від 1% до 2,7% мінімальної заробітної плати в залежності від розміру житлової площі.

Платники податку - юридичні особи самостійно обчислюють суму податку станом на 1 січня звітного року і до 20 лютого цього ж року подають контролюючому органу за місцезнаходженням об'єкта оподаткування декларацію за встановленою формою.      

Нагадуємо: новий місцевий податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, регламентується ст.265 Податкового кодексу України.

 

Кампанія декларування доходів громадян набрала обертів

 

З 1 січня 2014 року розпочалась кампанія декларування доходів громадян. Податкова декларація про майновий стан і доходи, отримані громадянами у 2013 році, подається до 1 травня 2014 року.

Декларація подається громадянами до органів доходів і зборів за місцем реєстрації.

Обов’язок з подання річної декларації про майновий стан і доходи виникає у разі:

• отримання окремих доходів, з яких при їх нарахуванні чи виплаті протягом 2013 року податок не утримувався;

• отримання доходів від фізичних осіб, які не мають статусу податкових агентів (наприклад, дохід від надання нерухомості в оренду фізичній особі, яка не є суб’єктом підприємницької діяльності);

• отримання іноземних доходів.

Платнику податку не потрібно подавати декларацію, якщо він отримував доходи:

виключно від податкових агентів;

від операцій продажу (обміну) майна, дарування при нотаріальному посвідченні договорів, за якими був сплачений податок на доходи фізичних осіб.

Крім того, подати декларацію можуть фізичні особи, які мають право на податкову знижку. У 2014 році платники податку на доходи фізичних осіб, які бажають реалізувати своє право на податкову знижку за наслідками 2013 року, податкову декларацію можуть подати упродовж всього року.

 

 

Випадки, в яких не подається декларація про майновий стан і доходи

Відповідно до п. 179.2 ст. 179 Податкового кодексу України  обов'язок платника податку щодо подання податкової декларації вважається виконаним і податкова декларація не подається, якщо такий платник податку отримував доходи:

- від податкових агентів, які згідно з ІV розділом Кодексу не включаються до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу;

- виключно від одного податкового агента незалежно від виду та розміру нарахованого (виплаченого, наданого) доходу, крім випадків, прямо передбачених цим розділом;

- від операцій продажу (обміну) майна, дарування, при нотаріальному посвідченні договорів за якими був сплачений податок відповідно до цього розділу;

- у вигляді об'єктів спадщини, які відповідно до цього розділу оподатковуються за нульовою ставкою податку та/або з яких сплачено податок відповідно до пункту 174.3 статті 174 цього Кодексу;

- зазначені у пунктах 167.2 - 167.4 статті 167 Кодексу, крім випадків, коли декларування таких доходів прямо передбачено відповідними нормами цього розділу;

- зазначені у підпункті "є" пункту 176.1 статті 176 цього Кодексу від двох і більше податкових агентів, і при цьому загальна річна сума оподатковуваних доходів, нарахованих (виплачених, наданих) такими податковими агентами не перевищує ста двадцяти розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного податкового року.

 

Способи подання декларації про майновий стан і доходи

Податкова декларація подається до контролюючого органу в один із таких способів за вибором платника податку:

- особисто платником або уповноваженою на це особою;

- надсилається поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення;

- засобами електронного зв'язку в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації електронного підпису у порядку, визначеному законодавством.

При цьому поштове відправлення слід здійснити не пізніше, ніж за десять днів до закінчення граничного терміну подання декларації, (граничний термін подання річної декларації для громадян 1 травня звітного року), а при поданні  в електронній формі – не пізніше закінчення останньої години дня, у якому минає такий граничний термін (п. 49.5 ст. 49 Податкового кодексу).

В електронній формі платники податків можуть подати податкову декларацію до контролюючих органів засобами електронної пошти через Інформаційний портал Міндоходів.

Для подання податкових декларацій в електронній формі у режимі реального часу (on-line) платнику податків необхідно:

1. Отримати електронний цифровий підпис, який безкоштовно видається Акредитованим центром сертифікації ключів Інформаційно-довідкового департаменту Міндоходів;

2. Завантажити з сайта Акредитованого центру сертифікації ключів програмне забезпечення – „Програмний комплекс користувача ЦСК”. Встановити програмне забезпечення на персональному комп’ютері та виконати необхідні налаштування допоможе інструкція користувача.

3. Авторизуватися за допомогою особистого електронного ключа та розпочати роботу.

Детальніше про подання звітності в електронному вигляді можна дізнатися на веб-порталі Міндоходів (http://minrd.gov.ua) або в Акредитованому центрі сертифікації ключів Інформаційно-довідкового департаменту Міндоходів.

 

 

 Порядок оформлення декларації про майновий стан і доходи

 

Декларація складається з восьми розділів, що подаються на двох двосторонніх аркушах формату А4 та семи додатків до декларації, які подаються на одно - та двосторонніх аркушах формату А4 та містять розрахунки окремих видів доходів (витрат).

Декларація та додатки до неї заповнюються таким чином, щоб забезпечити вільне читання тексту (цифр) та збереження цих записів протягом установленого терміну зберігання звітності (друкованим способом, чорнильними або кульковими ручками синього або чорного кольору). Заповнення олівцем не дозволяється.    

У декларації та додатках до неї не повинно бути підчисток, помарок, виправлень,  дописок і закреслень.

Показники у розділах ІІ – VIII декларації та додатках до неї проставляються у гривнях з копійками.

Достовірність даних декларації та додатків до неї підтверджується власноручним підписом фізичної особи – платника податку або особи, уповноваженої на заповнення декларації. 

 

З новорічних подарунків сплачується податок

 

З новорічних подарунків сплачується податок на доходи фізичних осіб у разі, якщо їх вартість є більшою, ніж 50 відсотків однієї мінімальної заробітної плати (у розрахунку на місяць), встановленої на 1 січня звітного податкового року, за винятком грошових виплат у будь-якій сумі. Тож, оскільки станом на 1 січня п.р. мінімальна заробітна плата складала 1147 грн., то вартість подарунків у розмірі 573,5 грн. на місяць протягом 2013 року не оподатковується, але має бути відображена у формі 1 ДФ за ознакою доходу «160».

Що стосується дитячих подарунків, отриманих від фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування, то їх вартість не оподатковується у будь-якому розмірі та відображається у формі 1 ДФ за ознакою доходу «128».

 

Як правильно нарахувати податкову знижку

 

Платники, які у звітному податковому році оплатили навчання наступного року (оскільки обидва семестри 2013-2014 р.р. складають один навчальний рік) про порядок включення суми коштів до складу податкової знижки за навчання.

Так, відповідно до п.п.14.1.170 п.14.1 ст.14 Податкового кодексу України податкова знижка для фізичних осіб, які не є суб’єктами господарювання, - документально підтверджена сума (вартість) витрат платника податку - резидента у зв’язку з придбанням товарів (робіт, послуг) у резидентів - фізичних або юридичних осіб протягом звітного року, на яку дозволяєтьсязменшення його загального річного оподатковуваного доходу, одержаного за наслідками такого звітного року у вигляді заробітної плати, у випадках, визначених цим Кодексом.

Згідно з п.п.166.2.1 п.166.2 ст.166 Податкового кодексу України до податкової знижки включаються фактично здійснені протягом звітного податкового року платником податку витрати, підтверджені відповідними платіжними та розрахунковими документами, зокрема квитанціями, фіскальними або товарними чеками, прибутковими касовими ордерами, копіями договорів, що ідентифікують продавця товарів (робіт, послуг) і їх покупця (отримувача). У зазначених документах обов’язково повинно бути відображено вартість таких товарів (робіт, послуг) і строк їх продажу (виконання, надання).

Відповідно до п.п.166.3.3 п.166.3 ст.166 Податкового кодексу України платник податку має право включити до податкової знижки у зменшення оподатковуваного доходу за наслідками звітного податкового року, такі фактично здійснені протягом звітного податкового року витрати, як суму коштів, сплачених платником податку на користь закладів освіти для компенсації вартості здобуття середньої професійної або вищої освіти такого платника податку та/або члена його сім’ї першого ступеня споріднення, який не одержує заробітної плати.

Таким чином, сума коштів, яка сплачена у звітному податковому році за періоди навчання наступного року, не може бути включена до податкової знижки.

 


Просмотров: 546 | Добавил: kupyansk | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Форма входа

Поиск

Последние события
Сообщения форума
  • Аккумулятор (2)
  • Автомобильная Сигнализация для авто (1)
  • послуги митного брокера в Харкові (0)
  • Объявления
    [28.03.2024]
    Лук оптом (0)
    [10.12.2023]
    товары оптом от производителя (0)
    [12.07.2023]
    Металлические кровати с доставкой оптом (0)


    Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0


    Купянск ОЛХ

    Основные теги
    живот похудение Тайские в бёдрах травы БЫСТРО похудения селетер таблетки без диет лицо убрать сильный возбудитель виагра женская женский возбудитель виагра виагра сильнодействущая купить возбудитель виагра для мужчин возбудители купить виагру как возбудить девушку капли возбуждающие тара запчасти работа 2-комнатная квартира бизнес Упаковка flat bottom плазменная резка токарные работы ГШП капролон пакеты возбудители для мужчин возбудитель желания Возбудители для двоих возбудитель капли Возбудители для мужчин и женщин возбудитель конский автобусы Фрезерные работы Газовая резка металла инфракрасные обогреватели конвектор дом дизайн интерьера дизайн квартиры дизайн студии заказать дизайн интерьера автовышки и автокраны база металлопроката листовой прокат металлопрокат опт розница вертикальная литьевая машина ВЛМ гидравлический шприцевой пресс литьевая машина для пластмасс поставщик тд там продажа недвижимости листовой металлопрокат Агентство недвижимости Днепр ремонт гидравлического оборудования купить гидропресс лента ФУМ риелтор Днепр зашита маски маски для лица. фабричный пошив. купить Днепр листовая сталь ваш карниз газовая резка обработка металлов кваритра в Днепре под заказ диета диеты Китайские отзывы похудеть витамины лекарства средства упражнения оборудование арматура вентиляционное компоненты конвейеры лабораторное кип насосы высоковольтное инструмент

     

    Купянский городской портал © 2024