Купянский городской портал! Вторник, 07.05.2024, 08:22
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Путеводитель

Последние фото

Общая статистика
Интернет магазин: 
Форум-тем/сообщ: 542/2924
Коментарии: 835
Фото: 418
Новости: 1051
Файлов для скачивания: 5
Статей:897
Сайтов в каталоге: 970
Объявлений: 15
Игр: 219
Записей в гостевой: 36
FAQ: 1
Новости Украины: 107
Видео: 9105

Последние статьи
[15.09.2020][Мои статьи]
Увага! Важлива інформація (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
ТОП 6 запитань стосовно використання програмних реєстраторів розрахункових операцій (5)
[15.09.2020][Мои статьи]
До уваги платників земельного податку! Інформація про нормативну грошову оцінку земель розміщена на офіційному вебпорталі ДПС (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
Податкова знижка для внутрішньо переміщених осіб (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
З початку року надійшло 9,8 млрд грн ЄСВ (0)

Купянск
Главная » 2014 » Январь » 8 » Купянская ОГНИ информирует
12:10
Купянская ОГНИ информирует

«Солодкий сервіс» для платників податків

 

 24-го грудня 2012 року Указом Президента України було розпочато створення Міністерства доходів і зборів України шляхом реорганізації податкової і митної служб.

До Дня святкування річниці діяльності Міндоходів в усіх територіальних органах Міністерства було проведено ряд тематичних заходів.

Так, 30 грудня 2013 року у Центрі обслуговування платників Куп`янської ОДПІ була проведена акція з розповсюдження брошури «Сервіс платників» з шоколадками.

У проведенні акції активну участь взяв заступник начальника Куп’янської ОДПІ Міндоходів Лукшин Ігор Валерійович. Серед платників податків була проведена докладна роз’яснювана робота щодо мети акції.                                                                                             

Для платників керівництвом було підсумувано ті позитивні досягнення в роботі за 2013 рік, які було зроблено завдяки створенню єдиної структури Міндоходів. Ігор Валерійович розповів про нові перспективи в роботі, які зокрема стосуються сервісу платників податків, а також вручив тематичні брошури та шоколадки.

Акція завершена, а робота продовжується за ради нових звершень  в межах Міністерства доходів і зборі України, адже досягнення міністерства – це наша спільна робота!                                                                            

           

 

Міністерство доходів і зборів України запрошує громадськість долучитися до обговорення  концепції реформи декларування доходів громадян

 

В основу концептуальних засад реформи, які пропонують до обговорення, як переконують, покладені найкращі світові практики декларування доходів і адміністрування податку на доходи фізичних осіб, зокрема у США, Канаді, Німеччині, Франції, Швеції, Фінляндії, Данії, Швейцарії, Італії, Австралії, Новій Зеландії, Сінгапурі та інших.

У Міністерстві запевняють, що декларування доходів стосуватиметься не всіх жителів України. У Міндоходів прагнуть почути  думку громадськості, по-перше, з  питання розумного обмеження «загальності». По-друге, потребує досконалого аналізу один з основоположних принципів реформи – необхідність подання «разової декларації», якою пропонується підвести риску під минулим і почати взаємовідносини із платниками  з чистого аркуша, спираючись на взаємну довіру та повагу.

«Звичайно, що процес декларування стосуватиметься не усіх 44,5 млн. фізичних осіб-платників податків, зареєстрованих в Україні. Ми повинні разом обрати критерії для обмеження кола громадян, які подаватимуть декларації….Ми закликаємо усіх – незалежних експертів, громадські організації, бізнес-асоціації, громадян з активною позицією – до фахового і конструктивного діалогу. Зі свого боку запевняємо, що жодне рішення не буде прийняте, жоден законопроект не буде сформований без врахування вашої думки» – повідомляють у Міндоходів.

 

З 1 січня 2014 року розпочинається кампанія декларування громадянами доходів, отриманих у 2013 році

 

Обов’язок з подання річної декларації про майновий стан і доходи виникає у разі:

- отримання окремих доходів, з яких при їх нарахуванні чи виплаті протягом 2013 року податок не утримувався;

- отримання доходів від фізичних осіб, які не мають статусу податкових агентів (наприклад, дохід від надання нерухомості в оренду фізичній особі, яка не є суб’єктом підприємницької діяльності);

- отримання іноземних доходів.

 

 

Електрона звітність — пакетом!

 

Відповідно до вимог наказу Міністерства доходів і зборів України від 09.10.2013 № 561 «Про внесення змін до формату (стандарту) електронного документа звітності платників» з 01 листопада 2013 року було запроваджено пакетне приймання звітності в електронному вигляді паралельно з існуючою технологією.

Пакет звітних документів – це певний перелік документів одного типу чи різних типів, що подаються суб’єктом в одному звітному періоді. Пакет повинен містити основний документ звітності та необхідні додатки до нього.

Доопрацьоване відповідним чином безкоштовне програмне забезпечення по формуванню та подачі платниками податків податкової звітності, податкових накладних та реєстру податкових накладних в електронному вигляді станом на 25.11.2013 (версія 1.30.27) розміщено на сайті Міндоходів в розділі «Платникам податків про електронну звітність» - «Програмне забезпечення».

«З 27.11.2013 р. приймання звітності в електронному вигляді здійснюється тільки за зміненими форматами відповідно до вимог наказу № 561», - підкреслює заступник начальника Куп`янської ОДПІ Ігор Лукшин.

 

Стартує кампанія декларування доходів громадян

З 1 січня  2014 року розпочинається кампанія декларування доходів громадян. Податкова декларація про майновий стан і доходи, отримані громадянами у 2013 році, подається до 1 травня 2014 року. Декларація подається громадянами до органів доходів і зборів за місцем реєстрації.

Обов’язок з подання річної декларації про майновий стан і доходи виникає у разі:

- отримання окремих доходів, з яких при їх нарахуванні чи виплаті протягом 2013 року податок не утримувався;

- отримання доходів від фізичних осіб, які не мають статусу податкових агентів (наприклад, дохід від надання нерухомості в оренду фізичній особі, яка не є суб’єктом підприємницької діяльності);

- отримання іноземних доходів;

Платнику податку не потрібно подавати декларацію, якщо він отримував доходи:

виключно від податкових агентів;

від операцій продажу (обміну) майна, дарування при нотаріальному посвідченні договорів, за якими був сплачений податок на доходи фізичних осіб.

Крім того, подати декларацію можуть фізичні особи, які мають право на податкову знижку. У 2014 році платники податку на доходи фізичних осіб, які бажають реалізувати своє право на податкову знижку за наслідками 2013 року, податкову декларацію можуть подати упродовж всього року.

«Декларування доходів пов’язано із виконанням платниками податку на доходи фізичних осіб норм Податкового кодексу України. Згідно з цим Кодексом громадяни зобов’язані подати та/або мають право подати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи  за наслідками звітного податкового року для отримання податкової знижки та повернення частини сплаченого ними із заробітної плати податку», - зазначає начальник Куп`янської ОДПІ ГУ Міндоходів у Харківській області Олена Кухтіна.

            Куп`янька ОДПІ закликає платників сумлінно виконати свій громадянський обов’язок та своєчасно подати декларації.

 

Електронні звіти для Міндоходів: автоматично і з кожного касового аппарату

 

Спрощення процедури реєстрації бізнесу - потенційне завданням Міндоходів. З нового року касові апарати мають формувати електронну касову стрічку і автоматично передавати дані про проведені розрахунки на спеціальний сервер Міндоходів України.

Підґрунтям для використання касових апаратів сучасного зразка став наказ Міндоходів від 1 жовтня 2013 № 522 про виключення з Державного реєстру моделі РРО, які не забезпечують електронну передачу контрольно-звітної інформації. Тобто необхідно використовувати нові або негайно переоснащувати наявні РРО (приєднавши до них модем) так, щоб вони могли передавати інформацію в органи Міндоходів.

 

Реєстратор розрахункових операцій у 2014 році

 

З 1 січня 2014 року почнуть застосовуватися штрафні санкції за ненадання контрольно-звітної інформації РРО в електронній формі відповідно до вимог чинного законодавства.

 

Новації 2014 року: Електронний кабінет платника податків та електронна звітність

 

З нового року запрацює «Електронний кабінет платника податків», який дозволить подавати податкову звітність в режимі реального часу. Потенційні можливості нового електронного сервісу веб-порталу дозволять переглядати дані про стан розрахунків з бюджетом, формувати і заповнювати платіжні документи про сплату податків і здійснювати сплату податків.

На підтримку цієї ідеї з 1 листопада 2013 року Акредитований центр сертифікації ключів (АЦСК) Міністерства доходів почав формування посилених сертифікатів ключів. Сертифікати будуть видаватися безкоштовно і мати термін дії до двох років.

До 1 вересня 2014 року бізнесу було надано перехідний період для адаптації до норм закону про трансферне ціноутворення, який набув чинності 1 вересня 2013 року.

Це означає, що якщо в ході перевірки будуть виявлені порушення, сума нарахованого штрафу становитиме 1 гривню, але тільки до 1 вересня 2014 року. Крім того, відстрочка не стосується відповідальності за неподання звітності (штраф – 5 % від суми операції) і необхідної документації (100 мінімальних зарплат) по контрольованих операціях.

«Міністерство доходів і зборів України продовжує удосконалювати норми податкового законодавства до європейських стандартів і переводити операції в електронну форму. А це повинно зробити життя українських платників податків простішим»- , підкреслює начальник Куп`янської ОДПІ ГУ Міндоходів у Харківській області Олена Кухтіна.

 

За ненадання до податкових органів інформації з реєстратора розрахункових операцій (РРО) вводять штраф

 

З 1 січня 2014 р. розпочнуть застосовуватися штрафні санкції за неподання до податкових органів контрольно - звітної інформації РРО в електронній формі.

Ця норма повинна була почати діяти на півроку раніше, але була оторочена Законом № 357 -VII про внесення змін до розділу II Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв'язку з прийняттям Податкового кодексу України » про відстрочення настання відповідальності за ненадання електронної звітності. Цим Законом передбачено відстрочити до 1 січня 2014 г.введеніе штрафів за подачу підприємцями звітності по касових апаратах не в електронному вигляді.

Підставою для цього став наказ Міндоходов від 1 жовтня 2013 № 522 про виключення з Державного реєстру РРО моделей РРО, що не забезпечують електронну передачу контрольно- звітної інформації до органів Міндоходів. Це означає, що підприємці повинні використовувати нові або переоснащувати наявні РРО ( приєднавши до них модем) так, щоб вони могли передавати інформацію в податкові органи.

«Як відомо, всі суб'єкти господарювання , які здійснюють розрахункові операції в готівковій та / або безготівковій формі при продажу товарів (наданні послуг ) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, зобов'язані застосовувати реєстратори розрахункових операцій , які повинні бути включені до Державного реєстру», - зазначає перший заступник начальника Куп`янської ОДПІ ГУ Міндоходів у Харківській області Наталія Калашнікова.

 

Інструкція заповнення податкової декларації з ПДВ

Для спрощення процедури заповнення податкової декларації з ПДВ Міністерство доходів і зборів України розроблено відповідну покрокову інструкцію.

Детальніше з Інструкцією заповнення податкової декларації з ПДВ платники можуть ознайомитися за адресою: http://minrd.gov.ua/podatki-ta-zbori/zagalnoderjavni-podatki/podatok-na-dodanu-vartist/formi-zvitnosti/62974.html

 

У 2014 році платники зможуть формувати звітність через "Електронний кабінет платника податків"

У 2014 році платники податків, зборів, платежів (юридичні особи та самозайняті особи) зможуть  формувати податкову звітність у електронному вигляді в одному пакеті (декларація + додатки) та надсилати її до органів Міндоходів у режимі реального часу, використовуючи новий електронний сервіс «Електронний кабінет платника податків».

Його впроваджено в експлуатацію в Міндоходів з 5 грудня 2013 року.

Зазначений сервіс надасть платникам ще й інші можливості.  Так, вони зможуть:

- переглядати уже подану та/або сформовану звітність;

-переглядати інформацію щодо стану розрахунків з бюджетом, зокрема інформацію про заборгованість зі сплати податків і зборів (обов’язкових платежів);

-         скористатися підказкою «Податковий календар» та інформацію із довідників (ДПІ, КВЕД, КОПФГ, УКТЗЕД, форм власності, органів виконавчої влади, ознак доходів, ознак податкових пільг тощо).

Більш детально про роботу сервісу читайте на веб-порталі Міністерства доходів і зборів України у розділі «Електронний кабінет платника податків».

 

Ставки акцизного податку у 2014 році

З 1 січня 2014 року підвищуються ставки акцизного податку на спиртові дистиляти та спиртні напої, одержані шляхом перегонки виноградного вина або вичавок винограду (коди згідно УКТ ЗЕД 2208 20 12 00, 2208 20 62 00) з 29 гривень до 32 гривень за 1 літр 100-відсоткового спирту.

Також збільшуються ставки акцизного податку на тютюнові вироби згідно з УКТ ЗЕД 2402 20 90 10 „Сигарети без фільтра, цигарки” до 77,50 грн. за 1 тис. шт., за кодом товару УКТ ЗЕД 2402 20 90 20 „Сигарети з фільтром” - 173,20 грн. за 1 тис. шт.

Мінімальне акцизне податкове зобов’язання становитиме 101,60 грн. за 1 тис. шт. сигарет без фільтра, цигарок та 231,70 грн. за 1 тис. шт. сигарет з фільтром. Відсоткова акцизна ставка залишається без змін – 12%.

Дана норма передбачена пунктом 6 підрозділу 5 розділу XX Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року №2755-VI зі змінами та доповненнями.

 

Стати платником ПДВ чи єдиного податку можна буде відразу після держреєстрації

З 1 січня 2014 року новостворений суб’єкт господарювання може бути добровільно зареєстрований платником ПДВ чи єдиного податку одразу після його державної реєстрації в автоматичному режимі без відвідування органу Міндоходів.

Для цього заяву про добровільну реєстрацію як платника податку та/або заяву щодо обрання спрощеної системи оподаткування слід подати державному реєстратору як додаток до реєстраційної картки на проведення державної реєстрації юридичної особи або фізичної особи - підприємця.

Сканована електронна копія такої заяви передається державним реєстратором до органів доходів і зборів одночасно з відомостями з реєстраційної картки.

Реєстрацію платника єдиного податку орган Міндоходів проводить протягом 2 робочих днів з дня отримання від держреєстратора електронної копії заяви, а платника ПДВ – з бажаного дня, зазначеного у заяві, або протягом 5 робочих днів від дати надходження заяви, якщо в ній не зазначено бажаний день.

З 1 січня 2014 року набирають чинності закони, якими вносяться зміни до порядку реєстрації осіб як платників податків, а саме Закони України:

від 05.09.2013 № 441-VII «Про внесення змін до Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців" щодо спрощення реєстрації осіб як платників податків»;

від 05.09.2013 № 443-VII «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо реєстрації осіб як платників податків»;

від 24.10.2013 № 657-VІІ «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо обліку та реєстрації платників податків та удосконалення деяких положень».

 

Платники податків позитивно оцінюють створення Міндоходів України та активно використовують його сервіси

 

Більшість платників податків позитивно оцінюють створення Міністерства доходів і зборів. Про це свідчать результати соціологічного дослідження, проведеного Researching & Branding Group у грудні 2013 р.

За даними опитування, об’єднання податкової та митної служб у Міністерство доходів і зборів сьогодні позитивно сприймають 58,9% платників податків. При цьому за останні півроку значно (з 44,1 до 60,4%) зросла кількість позитивних оцінок щодо створення Міндоходів з боку експортерів та імпортерів. Проти зворотної реорганізації Міндоходів виступає абсолютна більшість підприємців — 54,6%.

Згідно з дослідженням підприємці віддають перевагу дистанційному спілкуванню з Міністерством та онлайн-формату подачі звітності. Так, порівняно з травнем 2013 р. можливості митного декларування в електронному вигляді використовують на 6,4% більше суб’єктів ЗЕД, тобто 82,5%, а податкову звітність в електронному вигляді подають майже 92% платників податків, що на 7,4% більше, ніж у травні.

Найпопулярнішими сервісами у платників залишаються «Електронна звітність» (90,2%), «Єдина база податкових знань» (82,0%) та «Реєстр платників ПДВ» (79,3%). За півроку значно зріс рівень задоволеності суб’єктів підприємницької діяльності такими електронними та інформаційними сервісами податкової служби, як гаряча лінія «Пульс» та «Єдина база податкових знань». Підприємці звертають увагу на підвищення якості інформаційних матеріалів і доступності інформації, що надається Міністерством.   

У питанні сервісного обслуговування робота працівників Міністерства задовольняє платників податків значно більше, ніж півроку тому. У середньому на 15% зросла частка позитивних оцінок щодо таких аспектів роботи, як професіоналізм, компетентність, надання інформації про послуги, орієнтованість на вирішення проблем платника.

Фахівці відомства значно покращили показники за повнотою надання інформації (з 49,1 до 68,5%) та доступністю її викладення (з 45,3 до 61,5%). Більше ніж на 13% зріс рівень задоволеності платників ввічливістю співробітників органів Міністерства доходів і зборів України.

Дослідження було проведене за ініціативи Міндоходів відомою соціологічною компанією Research & Branding Group у грудні 2013 р. У дослідженні взяли участь 245 керівників українських, американських і європейських підприємств-інвесторів, що працюють у 24 областях України та АР Крим. Хвильовий характер дослідження дає можливість простежити динаміку оцінок підприємців порівняно з травнем цього року.

 

З 1 січня 2014 року впроваджується поступове зниження ставки податку на прибуток підприємств

 

З 1 січня 2014 року впроваджується поступове – протягом трьох років зниження ставки податку на прибуток підприємств з 19% до 16%, а саме: застосування у 2014 році ставки податку на прибуток у розмірі – 18%,   у 2015 році – 17%, з 2016 року – 16%.

            Також заплановано: перенесення на 2015 рік передбаченого пунктом 10 підрозділу 2 Розділу ХХ Податкового кодексу України зниження ставки з податку на додану вартість (до 17%);

            - продовження терміну дії звільнення від оподаткування податком на додану вартість необроблених шкур та чиненої шкіри без подальшої обробки, відходів та брухту чорних і кольорових металів та деревини окремих товарних позицій згідно з УКТ ЗЕД  (пункти 16 та 23 підрозділу 2 Розділу ХХ Податкового кодексу України) до 1 січня 2015 року;

            - звільнення від оподаткування податком на додану вартість операцій з макулатурою до 1 січня 2015 року;

            - продовження без обмеження терміну застосування звільнення від оподаткування податком на додану вартість операцій з постачання на митній території України та вивезення в митному режимі експорту зернових культур окремих товарних позицій згідно з УКТ ЗЕД (в прийнятому Законі -  пункт 197.21, норма Податкового кодексу України, яка діяла до 1 січня 2014 року – пункт 15 підрозділу 2 Розділу ХХ);

            - скасування пільги з податку на додану вартість по операціях із ввезення на митну територію України природного газу;

            - норма, згідно з якою від'ємний фінансовий результат за операціями з цінними паперами, сформований станом на 1 січня 2014 року, не враховується при визначенні фінансового результату за операціями з цінними паперами за результатами звітних (податкових) періодів 2014 року;

            - підвищення ставок акцизного податку на спирт та інші алкогольні напої на 14%;

            - збільшення вдвічі ставок збору за спеціальне використання лісових ресурсів.

Ці та інші зміни, передбачені Законом України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо ставок окремих податків», який Верховна Рада України прийняла 19 грудня 2013 року.

 

 

З 1 січня 2014 року почав діяти податок на нерухомість

 

В Україні з 1 січня 2014 року набула чинності раніше відкладена законодавча норма Податкового кодексу про обов`язкове оподаткування нерухомого майна, відмінного від земельної ділянки.

До цього часу платники податків повинні були провести звірки майнових даних.

«У разі не проведення такої звірки податок буде нараховуватися відповідно до тієї інформації, яка наявна в Міністерстві доходів і зборів», - зазначає заступник начальника Куп`янської ОДПІ ГУ Міндоходів у Харківській області Інна Богатирьова.

Повідомлення про нарахований податок на нерухомість за 2013 рік будуть розіслані платникам такого податку до 1 липня 2014 року. До 1 липня 2014 року контролюючі органи визначать суму податку, необхідного до сплати, і вручать платникам податків повідомлення про нарахований податок і платіжні реквізити. Платіжний документ буде виданий на кожен об`єкт оподаткування. Об`єктом оподаткування служать квартири і будинки, що перевищують площу в 120 кв. м і 250 кв. м відповідно.

 

 

Підприємці, зверніть увагу!

 

Куп`янська ОДПІ повідомляє: підприємцям, які обрали спрощену систему оподаткування і являються пенсіонерами за віком або інвалідам для отримання пільги по сплаті єдиного внеску в терміновому порядку необхідно надати до кабінету 45 податкової інспекції заяву разом з копією пенсійного посвідчення для пенсіонерів за віком, для пенсіонерів по інвалідності копію пенсійного посвідчення та довідку медико-соціальної експертної комісії .

Телефон для довідок 7-86-80.

 

 

Плануєте торгувати тютюном – отримайте ліцензію

 

 «Ліцензія на роздрібну торгівлю тютюновими виробами надається за наявності таких документів, як заява на одержання ліцензії, паспорт суб’єкта господарювання або довіреність, платіжне доручення про сплату вартості ліцензії та договір оренди або документи права власності на приміщення, де буде реалізовуватися ця продукція», - повідомила перший заступник начальника Куп`янської ОДПІ ГУ Міндоходів у Харківській області Наталія Калашнікова.

Вартість ліцензії на роздрібну торгівлю тютюновими виробами для «міських» платників становить 2000 гривень на рік (з можливою поквартальною оплатою в розмірі 500 гривень). Для суб’єктів господарювання, які проживають у сільській і селищній місцевості, вартість такої ліцензії становить 250 гривень на рік.

 

Чим загрожує працівникові отримання заробітної плати в «конвертах»?

 

Працівники, які отримують заробітну плату в «конвертах», як свідчать практика, зазвичай стикаються з наступними проблемами:

-   відмова у виплаті належної заробітної плати через виникнення конфлікту з роботодавцем;

-   відмова в оплаті щорічної відпустки або компенсації за неї;

-   неможливість отримання повної або часткової компенсації за лікарняним листком;

-   втрата права на соціальне забезпечення в разі безробіття, народження дитини тощо;

-   низька пенсія через те, що перерахування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування відбувалось не в повному обсязі;

-   позбавлення соціального захисту в разі нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання.

Тому, перш, ніж погодитися на неофіційну заробітну плату, зважте на вищевказані ризики.

 

Торгівля на ринку з лотків та у магазині: особливості оподаткування

 

До першої групи  платників єдиного податку, відповідно до Податкового кодексу України, належать фізичні особи – підприємці, які не використовують працю найманих осіб та здійснюють виключно роздрібний продаж товарів із торговельних місць на ринках й обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує 150 тисяч гривень. Для даної групи міською радою, а це передбачено Кодексом, затверджено фіксовану ставку в розмірі 10 відсотків розміру мінімальної заробітної плати. На початок 2013 року такий розмір зарплати становив 1147 грн., і сума єдиного податку, відповідно складає 114 грн. 70 коп. на місяць.

Слід визначити, що є торговим  місцем на ринку з огляду вимог нормативних документів.  Визначення торгового місця дає п. 1.8 Інструкції щодо заповнення форми державного статистичного спостереження № 12 – торг ”  Про наявність і використання торгової мережі на ринках та реалізацію сільськогосподарської продукції на них”. Зазначено, що торгове місце – площа, відведена для розміщення необхідного для торгівлі інвентарю (ваг, лотків) та здійснення продажу продукції з прилавків (столів), транспортних засобів, причепів, візків (у т.ч. ручних), у контейнерах, кіосках, палатках тощо.  Магазини та об’єкти ресторанного господарства не належать до торгових місць на ринках.

З огляду на сказане, здійснюючи продаж товарів у магазині на ринку, платник не можете бути платником єдиного податку першої групи.

Натомість, може обрати  другу групу, яка дозволяє здійснювати таку господарську діяльність та використовувати працю до 10 найманих осіб, мати обсяг доходу до 1 млн.грн. та сплачуючи щомісячно 20 відсотків від мінімальної заробітної плати (у 2013 році  - 229 грн.40 коп.),   або третю групу з кількістю найманих осіб до 20 та обсягом до 3 млн.грн. Відсоткова ставка єдиного податку для третьої групи встановлена в розмірі 3 - х відсотків  від доходу – у разі сплати, крім цього, податку на додану вартість, або 5 відсотків – без сплати ПДВ.

«Якщо платника податків не влаштовує спрощена система оподаткування, то такий платник може оподатковуватись від суми отриманого чистого доходу, але обов’язково при цьому використовуючи реєстратори розрахункових операцій (РРО)», - повідомила начальник управління доходів і зборів з фізичних осіб Куп`янської ОДПІ Ірина Демченко. 

 

Особливості нарахування та сплати єдиного внеску для фізичних осіб – підприємців

 

Суб’єкти господарювання фізичні особи – підприємці, які обрали загальну систему оподаткування обліку та звітності сплачують  єдиний внесок у вигляді авансових платежів в розмірі 25% річної суми єдиного внеску, обчисленої від суми, визначеної  податковим органом для сплати авансових сум податку на доходи фізичних  осіб. При цьому  суми єдиного внеску, сплачені у вигляді авансових платежів, враховуються  платником при  остаточному розрахунку, який  здійснюється ним за  календарний рік до 10 лютого наступного року на підставі даних річної податкової декларації, та не можуть бути меншими за розмір мінімального страхового внеску за місяць, у якому отримано дохід. Таким чином, фізичні особи – підприємці, які перейшли протягом  поточного звітного року зі спрощеної системи оподаткування обліку та звітності на загальну, нараховують та сплачують суми єдиного внеску у вигляді авансових платежів на підставі квартальної декларації,яка подається ними після закінчення кварталу, в якому відбувся перехід. Порядок нарахування та сплати платниками єдиного внеску   на загальнообов’язкове  державне соціальне страхування затверджений наказом Міністерства доходів і зборів України  09.09.13 №455 «Про затвердження Інструкції про Порядок нарахування  та сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове  державне соціальне страхування».



 

Просмотров: 650 | Добавил: kupyansk | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Форма входа

Поиск

Последние события
Сообщения форума
  • Аккумулятор (2)
  • Автомобильная Сигнализация для авто (1)
  • послуги митного брокера в Харкові (0)
  • Объявления
    [28.03.2024]
    Лук оптом (0)
    [10.12.2023]
    товары оптом от производителя (0)
    [12.07.2023]
    Металлические кровати с доставкой оптом (0)


    Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0


    Купянск ОЛХ

    Основные теги
    живот похудение Тайские в бёдрах травы БЫСТРО похудения селетер таблетки без диет лицо убрать сильный возбудитель виагра женская женский возбудитель виагра виагра сильнодействущая купить возбудитель виагра для мужчин возбудители купить виагру как возбудить девушку капли возбуждающие тара запчасти работа 2-комнатная квартира бизнес Упаковка flat bottom плазменная резка токарные работы ГШП капролон пакеты возбудители для мужчин возбудитель желания Возбудители для двоих возбудитель капли Возбудители для мужчин и женщин возбудитель конский автобусы Фрезерные работы Газовая резка металла инфракрасные обогреватели конвектор дом дизайн интерьера дизайн квартиры дизайн студии заказать дизайн интерьера автовышки и автокраны база металлопроката листовой прокат металлопрокат опт розница вертикальная литьевая машина ВЛМ гидравлический шприцевой пресс литьевая машина для пластмасс поставщик тд там продажа недвижимости листовой металлопрокат Агентство недвижимости Днепр ремонт гидравлического оборудования купить гидропресс лента ФУМ риелтор Днепр зашита маски маски для лица. фабричный пошив. купить Днепр листовая сталь ваш карниз газовая резка обработка металлов кваритра в Днепре под заказ диета диеты Китайские отзывы похудеть витамины лекарства средства упражнения оборудование арматура вентиляционное компоненты конвейеры лабораторное кип насосы высоковольтное инструмент

     

    Купянский городской портал © 2024