Купянский городской портал! Вторник, 07.05.2024, 00:53
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Путеводитель

Последние фото

Общая статистика
Интернет магазин: 
Форум-тем/сообщ: 542/2924
Коментарии: 835
Фото: 418
Новости: 1051
Файлов для скачивания: 5
Статей:897
Сайтов в каталоге: 970
Объявлений: 15
Игр: 219
Записей в гостевой: 36
FAQ: 1
Новости Украины: 107
Видео: 9105

Последние статьи
[15.09.2020][Мои статьи]
Увага! Важлива інформація (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
ТОП 6 запитань стосовно використання програмних реєстраторів розрахункових операцій (5)
[15.09.2020][Мои статьи]
До уваги платників земельного податку! Інформація про нормативну грошову оцінку земель розміщена на офіційному вебпорталі ДПС (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
Податкова знижка для внутрішньо переміщених осіб (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
З початку року надійшло 9,8 млрд грн ЄСВ (0)

Купянск
Главная » 2013 » Декабрь » 16 » Купянская ОГНИ информирует
11:53
Купянская ОГНИ информирует

Скринька збирає пропозиції до річниці створення Міндоходів

 

З нагоди річниці створення Міністерства доходів і зборів України Куп`янська ОДПІ збирає пропозицій та зауважень від представників бізнесу.

Для цього в Центрі обслуговування платників встановлена скринька побажань, яка дасть змогу всім бажаючим висловити свої думки, бачення щодо роботи територіальних органів Міндоходів, надати пропозиції щодо напрямків подальшої співпраці.

«Фахівці Куп`янської ОДПІ ГУ Міндоходів у Харківській області  розглянуть усі пропозиції платників, а найбільш конструктивні будуть  реалізовувати на  практиці», - наголошує  начальник інспекції Олена Кухтіна.

«Для організації  роботи по обслуговуванню клієнтів-відвідувачів та доведення до керівництва отриманих заяв, комісія щоденно вийматиме усі листівки, які залишили суб’єкти господарювання за минулий день. Опрацьовані звернення надходитимуть до відповідних підрозділів для невідкладного вжиття заходів»,- зазначила посадовець.

Запрощуємо небайдужих мешканців нашого  міста долучитися до цієї акції.

 

 

Конструктивний діалог влади з представниками бізнесу на Харківщині

 

Для обговорення перспектив спільної роботи у сфері зовнішньоекономічної діяльності зустрілось за «круглим» столом керівництво Головного управління та митниці Міндоходів з митними брокерами і представниками суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності.

Начальник  ГУ Міндоходів у Харківській області Андрій Роздайбіда, відкриваючи «круглий» стіл, представив учасників та виразив впевненість у результативності сьогоднішнього діалогу.

«Сучасна зовнішньоекономічна діяльність є важливою складовою економічного розвитку держави та без перебільшення останнім часом стала тим локомотивом, що забезпечує загальне економічне зростання нашої країни. Міністерство доходів і зборів у цьому питанні не стоїть осторонь. Один з основних трендів – сприяння розвитку міжнародної торгівлі,  впровадження кращих практик у сфері митного регулювання, що включає: підвищення ефективності процедур митного контролю, реформування системи притягнення до відповідальності за порушення митних правил, розвиток митної інфраструктури. На сьогодні вже зроблено ряд масштабних кроків в напрямку розвитку міжнародної торгівлі: спрощено процедури митного оформлення, у 6 разів скорочено час на їх проведення, істотно знижено документообіг для здійснення експортно-імпортних операцій» , - зазначив Андрій Роздайбіда. Очільник відомства висловив переконаність, що присутні вже відчули позитивний ефект у своїй діяльності.

Начальник Харківської митниці Міндоходів Олег Орлов у своєму зверненні представив стратегічний план розвитку Міністерства доходів і зборів України на 2013 – 2018 роки. Він зазначив, що Міністерство робить ставку на сучасні ІТ-рішення та дистанційний контроль, без втручання в поточну діяльність бізнесу і без зайвих перевірок. Результатом стане створення дієвого професійного та неупередженого органу, який забезпечуватиме фінансову стабільність держави. Керівник митниці висловив сподівання на плідну співпрацю, та відкритість у стосунках між митницею та представниками бізнесу.

Під час круглого столу учасники обговорювали найактуальніші практичні питання митного оформлення, а також  ті аспекти спільної роботи, що турбували представників бізнесу.

 

Одним із стратегічних напрямів Міністерства визначено впровадження ефективних методів протидії корупції. Саме корупція розглядається як одна з головних перешкод для інвестування в Україну. У зв’язку з цим, начальник ГУ Міндоходів Харківщини закликав присутніх до спільної роботи по упередженню цього явища.

 

Підсумовуючи результати заходу, Андрій Роздайбіда запропонував створити ініціативну групу з представників митних брокерів та перевізників для спільного вирішення актуальних питань.

 

Електрона звітність — пакетом!

 

Відповідно до вимог наказу Міністерства доходів і зборів України від 09.10.2013 № 561 «Про внесення змін до формату (стандарту) електронного документа звітності платників» з 01 листопада 2013 року було запроваджено пакетне приймання звітності в електронному вигляді паралельно з існуючою технологією.

Пакет звітних документів – це певний перелік документів одного типу чи різних типів, що подаються суб’єктом в одному звітному періоді. Пакет повинен містити основний документ звітності та необхідні додатки до нього.

Доопрацьоване відповідним чином безкоштовне програмне забезпечення по формуванню та подачі платниками податків податкової звітності, податкових накладних та реєстру податкових накладних в електронному вигляді станом на 25.11.2013 (версія 1.30.27) розміщено на сайті Міндоходів в розділі «Платникам податків про електронну звітність» - «Програмне забезпечення».

«З 27.11.2013 р. приймання звітності в електронному вигляді здійснюється тільки за зміненими форматами відповідно до вимог наказу № 561», - підкреслює заступник начальника Куп`янської ОДПІ Ігор Лукшин.

 

Приведено у відповідність терміни подання річної фінансової звітності

 

Постановою КМУ від 07.11.2013 №820 внесено зміни до Порядку подання фінансової звітності, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 28 лютого 2000 р. №419.

Відповідно до змін термін подання річної фінансової звітності органам, до сфери управління яких належать підприємства, та органам статистики переноситься з 9 лютого на 28 лютого наступного за звітним року. Тобто внесеними змінами приведено у відповідність терміни подання річної фінансової звітності до органів Міндоходів та органів управління підприємствами і органів статистики.

Відповідно до пункту 46.2 Податкового кодексу України платники податку на прибуток разом з відповідною податковою декларацією подають квартальну або річну фінансову звітність у терміни, встановлені для подання податкової декларації.

«Платники податку на прибуток, для яких базовим періодом є календарний квартал, фінансову звітність до органів Міндоходів подають протягом 40 календарних днів, наступних за останнім календарним днем звітного кварталу; платники, для яких базовим періодом є календарний рік та малі підприємства – відповідно протягом 60 календарних днів, наступних за останнім календарним днем звітного року», - підкреслює начальник управління оподаткування та контролю об’єктів і операцій Оксана Шкарлетова.

 

Пересилання алкогольних напоїв в міжнародних поштових відправленнях заборонене

Забороняється переміщення (пересилання) в міжнародних поштових та експрес-відправленнях товарів, що підпадають під визначення 1- 24 груп Української класифікації товарів зовнішньоекономічної діяльності, які переміщуються (пересилаються) на адресу громадян, крім продуктів харчування загальною вагою не більше 10 кілограмів в упаковці виробника.  

Зокрема, до таких товарів відносяться живі тварини, зернові культури, алкогольні і безалкогольні напої та оцет, тютюн і промислові замінники тютюну та інші.

Дана норма визначена п. 6 ч. 1 ст. 235 Митного кодексу України від 13.03.2012 року № 4495-VI зі змінами та доповненнями.

 

Оподаткування майна, яке переходить у власність банку за рішенням суду

 

Якщо за рішенням суду з фізичної особи стягнуто нерухоме майно в рахунок погашення заборгованості за кредитом шляхом визнання на таке майно права власності за банком, слід вважати, що за рішенням суду фізична особа відчужила (продала) власне майно. При цьому фізична особа (відчужувач) повинна відобразити такий дохід у річній податковій декларації та самостійно визначити та сплатити суму податку на доходи фізичних осіб.

У свою чергу, банк у разі оприбуткування на баланс нерухомого майна має відобразити у податковому розрахунку форми 1-ДФ за ознакою «104» дохід від відчуження фізичною особою майна за рішенням суду.

Детальніше про питання щодо оподаткування майна, яке переходить у власність банку за рішенням суду за невиконання зобов’язань боржника за кредитним договором дізнайтеся в Узагальнюючій податковій консультації щодо оподаткування майна, яке переходить у власність банку за рішенням суду при зверненні стягнення фінансовою установою на майно майнового поручителя за невиконання зобов’язань боржника за кредитним договором, затвердженої наказом Міністерства доходів і зборів України від 22.11.2013  № 702. 

 

20 грудня 2013 року – останній день подання декларації з ПДВ за листопад

 

Суб’єкти господарювання, які звітують з ПДВ помісячно податкову декларацію за листопад 2013 року повинні подати до 20 грудня 2013 року включно. Водночас, останнім днем сплати суми податкового зобов’язання, зазначеної у поданій податковій декларації, буде 30 грудня 2013 року.

Тобто, платник податків зобов’язаний самостійно сплатити суму податкового зобов’язання, зазначену у поданій ним податковій декларації, протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем відповідного граничного строку подання податкової декларації.

Нагадуємо, що разом із декларацією потрібно подати копії записів у реєстрах виданих та отриманих податкових накладних в електронному вигляді за листопад 2013 року.

Платники ПДВ, які звітують поквартально також повинні щомісячно (в терміни, що передбачені для подання податкової звітності – календарний місяць) подавати копії записів у реєстрах виданих та отриманих податкових накладних в електронному вигляді. За листопад 2013 року – до 20 грудня 2013 року включно.

Відповідна норма визначена п.49.18 ст.49 та п.57.1 ст. 57 розділу II, п.201.15 ст.201 розділу V Податкового кодексу України від 02 грудня
2010 року №2755-VI зі змінами та доповненнями.

 

Міндоходів: Слідчо-оперативні підрозділи спрямували до бюджету майже 2 млрд. гривень

 

У 2013 році по направлених до суду провадженнях про ухилення від сплати податків добровільне відшкодування збитків збільшено в 1,5 раза. Загалом, про провадженнях, що розслідуються слідчими Міндоходів, до бюджету надійшло 1,8 млрд. гривень. Таких результатів вдалося досягти за рахунок зосередження працівників слідчо-оперативних підрозділів на діяльності з базами даних та аналітично-інформаційними системами одночасно зі зменшенням втручання у господарську діяльність підприємців.

Про це заявив начальник Головного слідчого управління фінансових розслідувань Міндоходів Анатолій Яковинець під час засідання „круглого столу” з представниками громадськості та бізнесу у рамках проведення „тижня права”.

Для впровадження норм нового Кримінального процесуального кодексу було розроблено програмні продукти, які  дозволяють по заданих параметрах виявляти підприємства, що підпадають під певні ризики, які свідчать про несумлінних суб’єктів господарювання. За рахунок цього було зменшено безпосередні контакти оперативно-слідчих підрозділів з підприємцями.

Так, зокрема, якщо у минулому році податковою міліцією було зареєстровано 25 тис. заяв про злочини, то цього року до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості лише про 12,5 тис. злочинів. Крім того, протягом поточного року до суду направлено майже таку ж кількість проваджень, як за минулий чи позаминулий роки, у тому числі і щодо 52 осіб, які вчинили податкові злочини у складі організованих груп.

Із незаконного обігу вилучено 36 млн. підроблених марок акцизного податку, 1,5 млн. пляшок фальсифікованих алкогольних напоїв, понад 19 млн. пачок підроблених тютюнових виробів.

Водночас збільшення ефективності діяльності слідчо-оперативних підрозділів не відбулось за рахунок тиску на платників податків.

„У кримінальних провадженнях, які розслідуються нашими слідчими, під вартою не утримується жодна особа. Для нас не важлива кількість кримінальних справ, важливі відрахування до бюджету – щоб всі збитки, завдані державі несумлінними підприємцями, були відшкодовані у повному обсязі”, – наголосив Анатолій Яковинець.

 

Міндоходів визначило часові нормативи для проведення контролю товарів та транспортних засобів

 

Міністерством доходів і зборів України визначено граничні часові нормативи проведення контролю працівниками, які працюють у пунктах пропуску через державний кордон України. Відповідний проект наказу Міндоходів оприлюднено на веб-порталі відомства для обговорення.

У проекті чітко прописані та закріплені часові нормативи, згідно з якими здійснюватиметься контроль у пунктах пропуску, не тільки з урахуванням специфіки сполучення, а видів контролю.

Так, зокрема, митний контроль легкового автомобіля при перетині кордону „зеленим коридором” здійснюватиметься до 3 хв., товару – до 5 хв. Фітосанітарний та ветеринарний контроль для транспорту або товару триватиме до 30 хв., а екологічний – до 2 хв. для транспорту та до 5 хв. для товару.

У документі також визначені часові нормативи, які відводяться для контролю автобусів, вантажівок та транспорту повітряного, залізничного і морського сполучення.

За словами фахівців Міністерства, такі нормативи сприятимуть вибірковості контролю товарів і транспортних засобів у пунктах пропуску, прискорять пасажиропотік та товарообіг через митний кордон України та, водночас, підвищать відповідальність працівників митних пунктів за безпідставне затримання та створення штучних перешкод при перетині кордону.

Ознайомитись з проектом наказу можна на веб-порталі Міністерства за посиланням: http://minrd.gov.ua/diyalnist-/regulyatorna-politika-/regulyatorna-politika/2013-rik/122676.html

Також нагадуємо, що протягом місяця фізичні та юридичні особи, їх об’єднання можуть подавати зауваження та пропозиції до проекту наказу за електронною адресою: domk@customs.minrd.gov.ua та надсилати на поштову скриньку Департаменту митної справи Міндоходів: вул. Дегтярівська,11-г, м.Київ-119, 04119.

 

Електронна звітність

 

Міндоходів України скасовано наказ ДПА України від 03.05.2006 р. № 242 «Про затвердження формату (стандарту) електронного документа звітності платників податків» ( Наказ від 29.11.2013 р. № 728).

 

Підприємницька діяльність

 

Міндоходів України повідомлено, що фізичні особи, які здійснюють незалежну професійну діяльність, можуть зареєструватися фізичними особами — підприємцями за відсутності обмежень на зайняття підприємницькою діяльністю, встановлених законом (Лист від 15.11.2013 р. № 15455/6/99-99-18-03-02-14).

 

З 2014 року платники з позитивною податковою історією отримуватимуть відшкодування ПДВ за 11 робочих днів

 

З 1 січня 2014 р. підприємства з позитивною податковою історією отримають можливість проходити прискорену процедуру відшкодування податку на додану вартість. Для них термін камеральної перевірки, що є обов’язковим елементом процедури відшкодування ПДВ, буде скорочено з 20 до 5 днів.

Зокрема, право на отримання позитивного статусу матимуть платники ПДВ, які протягом останніх трьох років декларували суми бюджетного відшкодування, забезпечують своєчасне подання звітності та не мали випадків анулювання реєстрації платника ПДВ.

Окрім того, претенденти на цей статус мають відповідати критеріям, необхідним для автоматичного відшкодування податку на додану вартість.

Нагадаємо, такі суб’єкти господарювання мають регулярно подавати звітність, не перебувати у процедурі банкрутства, не мати податкового боргу та платити своїм найманим працівникам щонайменше 2,5 мінімальної зарплати.

За оцінками фахівців відомства, виокремлення підприємств з позитивною податковою історією сприятиме спрощенню адміністрування податків для сумлінних платників та підвищенню ефективності системи відшкодування ПДВ у цілому.

 

Зустріч з представниками бізнесу

 

Нещодавно керівники підприємств малого та середнього бізнесу Куп`янської ОДПІ зустрілись з міндоходівцями, з метою ознайомлення з новаціями з удосконалення системи адміністрування податків та зборів.

Зокрема, під час зустрічі заступник начальника Інна Богатирьова підкреслила можливість використання електронних сервісів Міністерства доходів і зборів України у роботі платників, удосконалення адміністрування єдиного соціального внеску, розробку «Електронного кабінету платника податків» тощо.

Підсумком зустрічі стало активне обговорення присутніми вказаних питань, що свідчить про зацікавленість бізнесу Куп`янщини в подальшому удосконаленні податкового та митного законодавства, адміністрування єдиного соціального внеску.

 

Оподаткування сум допомоги по вагітності та пологах

 

Визначення об’єкта оподаткування з метою розрахунку загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку здійснюється відповідно до норм статей 164 та 165 Податкового кодексу України. Зокрема, згідно з пп. 165.1.1 п. 165.1 ст. 165 цього Кодексу до розрахунку загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку не включаються суми допомоги по вагітності та пологах, які отримує платник податку з бюджетів та фондів загальнообов’язкового державного соціального страхування.

Виплати у вигляді допомоги по вагітності та пологах, які здійснюються за нормами Закону України від 18.01.2001 р. № 2240-III «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням», фізичні особи отримують за рахунок Фонду соціального страхування у зв’язку з тимчасовою втратою праце-здатності.

Таким чином, доходи фізичних осіб, отримувані ними як допомога по вагітності та пологах згідно із Законом № 2240, відповідно до вищезазначених норм Податкового кодексу не є об’єктом оподаткування ПДФО на відміну від єдиного внеску.

 

Застосування ПСП на дітей до 18 років

 

Відповідно до пп. 169.1.2 п. 169.1 ст. 169 ПКУ платник податку, який утримує двох чи більше дітей віком до 18 років, має право на ПСП у розмірі, що дорівнює 100% суми пільги (у 2013 р. — 573,50 грн.), визначеної пп. 169.1.1 п. 169.1 цієї статті, у розрахунку на кожну таку дитину.

Згідно з пп. 169.3.1 п. 169.3 ст. 169 Кодексу у разі якщо платник податку має право на застосування ПСП з двох і більше підстав, зазначених у п. 169.1 цієї статті, застосовується одна ПСП з підстави, що передбачає її найбільший розмір, за умови дотримання процедур, визначених пп. 169.4.1 п. 169.4 цієї статті, крім випадку, передбаченого пп. «б» пп. 169.1.3 п. 169.1 цієї статті, ПСП за яким додається до пільги, встановленої пп. 169.1.2 цього пункту, у разі, якщо особа утримує двох і більше дітей, у тому числі дитину-інваліда (дітей-інвалідів).

Таким чином, фізична особа, яка має двох дітей віком до 18 років, при дотриманні всіх вимог ст. 169 Податкового кодексу має право на застосування однієї пільги.

При цьому граничний розмір доходу, який дає право на отримання ПСП одному з батьків у випадку та розмірі, передбачених пп. 169.1.2 п. 169.1 ст. 169 Податкового кодексу, визначається як добуток суми, встановленої в абзаці першому пп. 169.4.1 п. 169.4 цієї статті, та відповідної кількості дітей.

 

Визначення вартості нерухомості, отриманої у спадщину (подарунок)

 

Фізичною особою отримано у спадщину (подарунок) нерухомість. Як визначається вартість нерухомості, отриманої у спадщину (подарунок), з метою визначення бази оподаткування ПДФО?

 

Абзацом першим ст. 9 Закону України від 12.07.2001 р. «Про оцінку майна, майнових прав та професійну оціночну діяльність в Україні» передбачено, що методичне регулювання оцінки майна здійснюється у відповідних нормативно-правових актах з оцінки майна: положеннях (національних стандартах) оцінки майна, що затверджуються Кабінетом Міністрів України, методиках та інших нормативно-правових актах, які розробляються з урахуванням вимог положень (національних стандартів) і затверджуються Кабінетом Міністрів України або Фондом держмайна України.

Згідно з вищезазначеною статтею визначення оціночної вартості нерухомості для цілей оподаткування, нарахування і сплати обов’язкових платежів, які справляються відповідно до законодавства, здійснюється відповідно до:

постанови Кабінету Міністрів України від 04.03.2013 р. № 231 «Деякі питання проведення оцінки для цілей оподаткування та нарахування і сплати інших обов’язкових платежів, які справляються відповідно до законодавства» (далі — постанова № 231). Згідно з положеннями цієї постанови випадки успадкування та дарування виключено;

Національного стандарту № 1 «Загальні засади оцінки майна і майнових прав», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 10.09.2003 р. № 1440 (далі — постанова № 1440);

Національного стандарту № 2 «Оцінка нерухомого майна», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 28.10.2004 р. № 1442 (далі — постанова № 1442).

Згідно з п. 174.6 ст. 174 Податкового кодексу кошти, майно, майнові чи немайнові права, вартість робіт, послуг, подаровані платнику податку, оподатковуються згідно з правилами, встановленими розділом ІV цього Кодексу для оподаткування спадщини.

Таким чином, оскільки постанова № 231 не поширюється на випадки успадкування та дарування, то для визначення вартості об’єкта нерухомості, отриманого у спадщину (подарунок), з метою визначення бази оподаткування ПДФО слід керуватися постановами № 1440 і № 1442.

 

Оренда нерухомості

 

Фізична особа надає в оренду квартиру фізичній особі — підприємцю. Коли виникає об’єкт оподаткування за договором оренди?

 

Оподаткування доходу від надання нерухомості в оренду (суб-оренду), житловий найм здійснюється відповідно до п. 170.1 ст. 170 Податкового кодексу, пп. 170.1.2 якого передбачено, що податковим агентом платника податку — орендодавця під час нарахування доходу від надання в оренду об’єктів нерухомості є орендар.

Згідно з пп. 170.1.4 п. 170.1 ст. 170 цього Кодексу доходи, зазначені у підпунктах 170.1.1 — 170.1.3 цього пункту, оподатковуються податковим агентом під час їх виплати за їх рахунок.

Відповідно до ст. 168 Податкового кодексу податковий агент, який нараховує (виплачує, надає) оподатковуваний дохід на користь платника податку, зобов’язаний утримувати податок із суми такого доходу за його рахунок, використовуючи ставку податку, визначену в ст. 167 цього Кодексу (15 чи (17)%).

Таким чином, доходи від надання в оренду фізичною особою квартири оподатковуються орендарем як податковим агентом під час їх виплати за їх рахунок за ставкою 15 (17)%.

 

До завершення звірки даних про об’єкти житлової нерухомості залишилося 20 календарних днів

Власники об’єктів житлової нерухомості можуть здійснювати звірку даних про об’єкти житлової нерухомості та розміри їх житлової площі до 31 грудня 2013 року (включно). Звірка даних здійснюється на підставі оригіналів документів про право власності на об’єкти житлової нерухомості та про житлову площу таких об’єктів.

Платникам податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки надано право звернутися з письмовою заявою до контролюючого органу за місцем проживання (реєстрації) для проведення звірки даних щодо:

об'єктів житлової нерухомості, в тому числі їх часток, що перебувають у власності платника податку;

розміру житлової площі об'єктів житлової нерухомості, що перебувають у власності платника податку;

права на користування пільгою із сплати податку;

розміру ставки податку;

нарахованої суми податку.

Звірка даних допоможе уникнути непорозумінь при нарахуванні суми податку у наступному році.

Нагадаємо, що з 1 січня 2014 року житлова нерухомість, яка перебуває у власності як фізичних, так і юридичних осіб обкладатиметься податком.

Об’єкти оподаткування, ставки та порядок сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки визначені у ст.265 Податкового кодексу України (із змінами, внесеними Законом України від 04.07.2013 р. № 403-VII).

 

 

Завдяки співробітникам Харківської митниці Міндоходів «неякісні» китайські іграшки не потрапили до дітей

Загальна вартість товарів, що спритні ділки намагалися ввезти в Україну без необхідних сертифікатів якості, склала майже 300,0 тисяч гривень. Серед іграшок: конструктори, радіокеровані машинки, залізниці, іграшкові кухонні набори та інше. Усього близько 11 тисяч штук.

Як розповіли в прес-служб ГУ Міндоходів у Харківській області,  одне із місцевих підприємств звернулося до Харківської митниці Міндоходів для проведення митного оформлення «іграшок для дітей віком до 14 років», що надійшли з Китаю. Разом із пакетом документів підприємцями було надано декларації про відповідність та сертифікати відповідності.

Однак, у посадових осіб митниці виникли сумніви щодо легітимності пред’явлених паперів.  Зазначені декларації та сертифікати відповідності були видані експертною установою м. Харкова на підставі актів відбору зразків від 22.11.2013. Водночас, відбитки штампів на товаросупровідних документах свідчили про те, що контейнер з вантажем 22.11.13 знаходився в зоні діяльності Південної митниці Міндоходів. Тобто іграшки фізично не могли перебувати у м. Харкові. 

Таким чином, відбір зразків з даної товарної партії не здійснювався, що суперечить вимогам нормативних документів.

За дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю, шляхом подання митному органу документів, одержаних незаконним шляхом, у відношенні керівника підприємства складено протокол про порушення митних правил за ст.483 Митного кодексу України. Санкція статті передбачає накладення штрафу в розмірі 100 відсотків вартості предметів правопорушення з конфіскацією цих товарів.

Подальшу долю справи буде вирішено у суді.

 

 

20 грудня – останній терміна сплати єдиного податку «спрощенцями» І та ІІ груп

 

Відповідно до норм Податкового кодексу України спрощенці 1 та 2 групи подають звітність не щоквартально, а раз на рік.

При цьому, платники єдиного податку першої і другої груп сплачують єдиний податок шляхом здійснення авансового внеску не пізніше 20 числа поточного місяця. Тож, останнім днем сплати єдиного податку за грудень платниками першої та другої груп є 20 грудня 2013 року.

Строки сплати єдиного податку визначено п. 295.1 ст. 295 Податкового кодексу України, – повідомляє інформаційно – комунікаційний сектор Куп`янської ОДПІ ГУ Міндоходів у Харківській області.

 


Просмотров: 528 | Добавил: kupyansk | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Форма входа

Поиск

Последние события
Сообщения форума
  • Аккумулятор (2)
  • Автомобильная Сигнализация для авто (1)
  • послуги митного брокера в Харкові (0)
  • Объявления
    [28.03.2024]
    Лук оптом (0)
    [10.12.2023]
    товары оптом от производителя (0)
    [12.07.2023]
    Металлические кровати с доставкой оптом (0)


    Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0


    Купянск ОЛХ

    Основные теги
    живот похудение Тайские в бёдрах травы БЫСТРО похудения селетер таблетки без диет лицо убрать сильный возбудитель виагра женская женский возбудитель виагра виагра сильнодействущая купить возбудитель виагра для мужчин возбудители купить виагру как возбудить девушку капли возбуждающие тара запчасти работа 2-комнатная квартира бизнес Упаковка flat bottom плазменная резка токарные работы ГШП капролон пакеты возбудители для мужчин возбудитель желания Возбудители для двоих возбудитель капли Возбудители для мужчин и женщин возбудитель конский автобусы Фрезерные работы Газовая резка металла инфракрасные обогреватели конвектор дом дизайн интерьера дизайн квартиры дизайн студии заказать дизайн интерьера автовышки и автокраны база металлопроката листовой прокат металлопрокат опт розница вертикальная литьевая машина ВЛМ гидравлический шприцевой пресс литьевая машина для пластмасс поставщик тд там продажа недвижимости листовой металлопрокат Агентство недвижимости Днепр ремонт гидравлического оборудования купить гидропресс лента ФУМ риелтор Днепр зашита маски маски для лица. фабричный пошив. купить Днепр листовая сталь ваш карниз газовая резка обработка металлов кваритра в Днепре под заказ диета диеты Китайские отзывы похудеть витамины лекарства средства упражнения оборудование арматура вентиляционное компоненты конвейеры лабораторное кип насосы высоковольтное инструмент

     

    Купянский городской портал © 2024