Купянский городской портал! Воскресенье, 05.05.2024, 23:05
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Путеводитель

Последние фото

Общая статистика
Интернет магазин: 
Форум-тем/сообщ: 542/2924
Коментарии: 835
Фото: 418
Новости: 1051
Файлов для скачивания: 5
Статей:897
Сайтов в каталоге: 970
Объявлений: 15
Игр: 219
Записей в гостевой: 36
FAQ: 1
Новости Украины: 107
Видео: 9105

Последние статьи
[15.09.2020][Мои статьи]
Увага! Важлива інформація (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
ТОП 6 запитань стосовно використання програмних реєстраторів розрахункових операцій (5)
[15.09.2020][Мои статьи]
До уваги платників земельного податку! Інформація про нормативну грошову оцінку земель розміщена на офіційному вебпорталі ДПС (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
Податкова знижка для внутрішньо переміщених осіб (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
З початку року надійшло 9,8 млрд грн ЄСВ (0)

Купянск
Главная » 2013 » Ноябрь » 4 » Купянская ОГНИ информирует
18:20
Купянская ОГНИ информирует

Куп`янська ОДПІ: платники єдиного внеску подали 1721 декларацію

В ході першого місяця адміністрування єдиного соціального внеску органами Міндоходів платники, які працюють на території обслуговування Куп`янської  ОДПІ, подали 1721 звітну декларацію.

При цьому, 79 відсотків, або 1358 звітіі надано електронним  форматом звітування з ЄСВ.

Усім клієнтам ЦОПП створено належні умови для подання звітності та надано необхідні консультації. Більшість платників ЄСВ звітувалися про нарахування ЄСВ з використанням сучасних інформаційних технологій і запросила учасників зустрічі звернутися до підрозділу реєстрації користувачів АЦСК для отримання сертифікату ключа електронного цифрового підпису.

Нагадаємо, відтепер платники податків зможуть отримати кваліфіковану допомогу в Центрі обслуговування Куп`янської ОДПІ не лише з питань оподаткування, а також щодо нарахування та сплати  ЄСВ.

 

Отримати ліцензію на алкоголь і тютюн стало простіше

 

Відтепер подати документи та отримати ліцензію на роздрібну торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами можна у Центрі обслуговування платників податків, що діє у Куп`янській ОДПІ. Раніше таке право було надано відповідному структурному підрозділу Куп`янської ОДПІ Головного управління Міндоходів у Харківській області.

Вказані зміни передбачено Порядком організації роботи головних управлінь Міндоходів із приймання документів та видачі ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами, затвердженим наказом Міндоходів України від 21.10.2013 № 603.

 

 

 

9 листопада  - останній термін звітування за 9 місяців

 

Платникам необхідно пам`ятати, що останній термін подання податкової звітності за третій квартал та 9 місяців  – 9 листопада 2013 року.

            До такої звітності відносяться податкові декларації по сплаті єдиного податку, по екологічному податку, по збору за спеціальне використання води, податковий розрахунок за формою 1-ДФ, по платі за користування надрами та інші.

            «Звертаю увагу бюджетних, громадських, релігійних, благодійних та інших неприбуткових установ і організацій, які зареєстровані відповідно до діючого законодавства подавати податкову звітність за 9 місяців 2013 року - не потрібно», - зазначає заступник начальника Куп`янської ОДПІ ГУ Міндоходів у Харківській області Ігор Лукшин.

            Податкова декларація подається до органів Міндоходів одним із способів: особисто платником податків, засобами електронного зв’язку з дотриманням умов щодо реєстрації електронного підпису підзвітних осіб.

            Якщо платник надсилає звітність поштою з повідомленням про вручення – в такому разі звітність надсилається не пізніше, ніж за 10 днів до граничного терміну її подання. 

            Також, не пізніше 9 листопада ц.р. необхідно подати до органів Міндоходів податкову декларацію фізичним особам – підприємцям, які обрали третю, четверту, п‘яту, шосту групи спрощеної системи оподаткування.

            «Вчасне подання звітності застереже платників податків від застосування  штрафних санкцій, а посадових осіб - від притягнення до адміністративної відповідальності», - підкреслює Ігор Лукшин.

 

 

Центр обслуговування платників податків Куп`янської ОДПІ надав 66,7 тисяч послуг

За 10 місяців цього року ЦОП Куп`янської ОДПІ ГУ Міндоходів у Харківській області надав відвідувачам 66692 послуги. Щодня працівники Центрів обслуговують представників підприємницьких кіл та громадян.

 «Відкриття Центрів обслуговування платників податківа надає безліч сучасних податкових сервісів, які користуються попитом. Нині стабільна кількість відвідувачів ЦОП, які в комфортних умовах отримують довідки, консультації та подають звітність та, загалом, відсутність скарг на їх якість свідчить про правильність підходів до організації обслуговування платників податків», – повідомила начальник Куп`янської ОДПІ ГУ Міндоходів у Харківській області Олена Кухтіна.

На даному етапі роботи Міндоходів заплановано поетапне делегування «митних» адміністративних послуг податковим сервісним центрам. По завершенню цієї реформи платник зможе отримувати весь спектр послуг у будь-якій установі. Сервісні зони митниць Міндоходів та центри обслуговування при податкових інспекціях по всій Україні матимуть єдині стандарти якості послуг.

Слід зазначити що у Куп`янській ОДПІ діє три ЦОПП: у Шевченківському відділенні (смт.Шевченкове, вул.. Лермонтова, 7), Дворічанському відділенні (смт.Дворічна, вул.. Садова, 2) та у м.Куп`янськ (м.Куп`янськ, вул.. Харківська, 99).

 

Переобладнали авто на газ – поверніть частину коштів до кінця року!

 

Власники авто, які переобладнали своїх «залізних коней» для роботи на зрідженому (стисненому) газі чи біопаливі, можуть одержати часткову компенсацію своїх витрат у вигляді податкової знижки. Процедура отримання такої знижки виписана у статті 166 Податкового кодексу України.

Так, якщо минулого року автомобіль був переведений з бензину на газ, то у власника автівки повинні бути документи, що підтверджують затрати на установку обладнання. У такому випадку протягом всього 2013 року можна повернути частину витрат. 

Для цього необхідно подати до податкової інспекції за місцем проживання декларацію про майновий стан та доходи за 2012, додаток 6 до неї та написати заяву, в якій вказати номер розрахункового рахунку для зарахування коштів.

Також, до декларації необхідно додати копії наступник документів: довідки про отриману платником податку протягом звітного року зарплату і утриманих з неї сум єдиного внеску та податку на доходи фізичних осіб; платіжних і розрахункових документів, що підтверджують понесені витрати на переобладнання авто (чек, квитанції та ін.); сертифікат відповідності або акта технічної експертизи; свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу (технічний паспорт), в яке внесли дані щодо встановленого спецобладнання і виду використовуваного палива.

Важливо знати, що право на податкову знижку зберігається протягом року і на наступний не переноситься. Також слід зазначити, що знижкою можуть скористатись ту громадяни, які отримували протягом звітного року заробітну плату.

 

Про роботу Центрів обслуговування платників

 

Час прийому відвідувачів у ЦОП (прийом документів, консультування, надання адміністративних послуг) – щоденно у робочі дні з 9 год. 00 хв. до 18 год. 00 хв. та у суботу – з 9 год. 00 хв. до 16 год. 00 хв.

Водночас, центри обслуговування платників Куп`янської ОДПІ здійснюють прийом відвідувачів до 20 год. 00 хв. щовівторка та щочетверга.

Відповідний порядок передбачено п.11 ст.12 Закону України від 6 вересня 2012 року № 5203-VI «Про адміністративні послуги» та наказом Міністерства доходів і зборів України від 30.09.13 року №519 «Про затвердження концепції та документів для забезпечення ефективної організації роботи з надання адміністративних послуг та сервісів центрами обслуговування платників».

 

Мінімальний розмір ЄСВ

 

Фізичні особи-підприємці, що застосовують загальну систему оподаткування, та особи, які забезпечують себе роботою самостійно (займаються незалежною професійною діяльністю) сплачують єдиний внесок у розмірі 34,7% із суми доходу, отриманого від здійснення діяльності, що підлягає оподаткуванню податком на доходи фізичних осіб, та із суми доходу, що розподіляється між членами сім’ї фізичних осіб – підприємців, які беруть участь у провадженні ними підприємницької діяльності. При цьому сума єдиного внеску не може бути меншою за розмір мінімального страхового внеску за кожну особу за місяць, у якому отримано дохід.

Для фізичних осіб – «спрощенців» та членів сім’ї, які беруть участь у провадженні ними господарської діяльності, розмір єдиного внеску становить 34,7% суми, що визначається такими платниками самостійно для себе та членів сім’ї, які беруть участь у провадженні ними підприємницької діяльності, але не більше максимальної величини бази нарахування єдиного внеску, встановленої чинним законодавством. При цьому сума єдиного внеску не може бути меншою за розмір мінімального страхового внеску за кожну особу.

Мінімальний страховий внесок для фізичної особи – «спрощенця» визначаються як добуток мінімального розміру заробітної плати на розмір внеску, тобто на 34,7%.

Нагадаємо, що розмір мінімальної заробітної плати з 1 січня 2013 року становить 1147 грн., з 1 грудня 2013 року – 1218 грн.

 

 

 

 

Податкові консультації

 

Відповідно до норм статті 52 Податкового кодексу України за зверненням платників податків контролюючі органи надають безоплатно консультації з питань практичного використання окремих норм податкового законодавства.

Контролюючі органи мають право надавати консультації виключно з тих питань, що належать до їх повноважень.

 

 

Які документі слід мати для здійснення торгівлі

 

Підприємці на загальній системі оподаткування при здійсненні торгівельної діяльності зобов’язані здійснювати розрахункові операції виключно із застосуванням реєстратора розрахункових операцій (платників єдиного податку ця вимога не стосується). 

При цьому, фізичні особи-підприємці повинні забезпечити наявність на торговому місці наступних документів:

- книга обліку доходів та витрат;

- книга обліку розрахункових операцій;

- виписка або витяг з Єдиного державного реєстру юридичних та фізичних осіб – підприємців;

- торговий патент, ліцензії (у разі здійснення видів діяльності, що підлягають ліцензуванню);

- свідоцтво платника ПДВ (у разі наявності);

- трудові угоди з найманими працівниками (у разі використання найманої праці).

 

 

Куп`янська ОДПІ: до бюжету надійшло 992 тис. грн. екологічного податку

Про це повідомила начальник управління оподаткування та контролю обєктів і операцій Куп`янської ОДПІ ГУ Міндоходів у Харківській області Шкарлетова Оксана Миколаївна.

 «Сплачувати екологічний податок зобов’язані як юридичні, так і фізичні особи – підприємці, які здійснюють викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами забруднення, скиди забруднюючих речовин безпосередньо у водні об’єкти, розміщують відходи на власних територіях. Від сплати екологічного податку не звільняються суб’єкти господарювання, які перебувають на спрощеній системі, фіксованому сільськогосподарському податку, бюджетні установи, громадські та інші підприємства та організації», - наголошує Оксана Миколаївна.

 

 

 

Стати платником єдиного податку І чи ІІ групи легко

 

Процедура обрання фізичною особою-підприємцем спрощеної системи оподаткування та ставки єдиного податку, встановленої для першої та другої груп,  здійснюється відповідно до статті 298 Податкового кодексу України.

«Для того щоб стати платником єдиного податку підприємцю, який був зареєстрований в органах виконавчої влади, необхідно подати до органу  Міндоходів відповідну  заяву», -повідомила начальник інформаційно-комунікаційного відділу Куп`янської ОДПІ Олена Ляшенко.

Зробити це необхідно до закінчення місяця, в якому його було внесено до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб підприємців, – обравши спрощену систему оподаткування та вид діяльності дозволені для першої або другої групи, суб’єкт господарювання буде платником єдиного податку з першого числа місяця, наступного за тим, у якому йому органом доходів і зборів виписано свідоцтво «єдинщика.    

«Податковим кодексом передбачено: заяву майбутній платник єдиного податку може подати особисто, або доручити це зробити уповноваженій особі, надіслати поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладеного, а також засобами електронного зв'язку за допомогою цифрового підпису», - зазначила Олена Ляшенко.

 

Малий та середній бізнес Куп`янської ОДПІ сплатив 8,5 млн. грн. єдиного податку

Це на 1,27 млн.грн. перевищує минулорічні, надходження за 10 місяців 2012 року склали 7,25 млн.грн.

«Позитивного результату вдалося досягти завдяки створенню в регіоні сприятливого бізнес-клімату, який в свою чергу обумовлений позитивними  змінами в податковому законодавстві та розвитком електронних сервісів Міндоходів», - підкреслює начальник Куп`янської ОДПІ ГУ Міндоходів у Харківській області Олена Кухтіна.

У 2014 році є всі підстави очікувати зростання як кількості бажаючих займатися власною справою, так і надходжень  єдиного податку, які наповнюють місцевий бюджет.

 

 

Куп`янська ОДПІ: податковий борг скоротився на 18,2 тис. грн.

 «Таке скорочення податкового боргу - це результат копіткої роботи фахівців Куп`янської ОДПІ з боржниками», - запевняє заступник начальника Куп`янської ОДПІ ГУ Міндоходів у Харківській області Ігор Лукшин.

Органи Міндоходів завжди прагнуть йти на зустріч платникам, надають розстрочку погашення зобов'язань перед бюджетом та застосовують і заходи примусового стягнення заборгованості до злісних неплатників. 

 

Пільга по податку на нерухомість надаватиметься, виходячи із сумарної площі об’єктів

До кінця 2013 року громадянам необхідно відвідати податкові інспекції за місцем податкової адреси (прописки) громадян-власників квартир та/або будинків, житлова площа яких перевищує 240 кв. м. для квартир та 500 кв. м. для будинків, для проведення звірки об’єктів житлової нерухомості.

Куп`янська ОДП нагадує, що з серпня в Україні діють нові правила сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. 

Згідно з внесеними змінами до Податкового кодексу України власники об’єктів житлової нерухомості, які підлягають оподаткуванню, сплачуватимуть податок за 2013 рік у наступному – 2014 році.

Розширено коло „пільговиків” з податку на нерухоме майно, які взагалі не будуть його сплачувати. До них, зокрема, потрапили  фізичні особи, які відповідно до закону мають статус багатодітних або прийомних, або малозабезпечених сімей, опікунів, піклувальників дітей, діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти-інваліди, які виховуються одинокими матерями (батьками).

«Для зручності платників законом переглянуто розміри житлової нерухомості, на яку нараховуватиметься пільга. Відтепер пільга надаватиметься, виходячи із сумарної площі об’єктів житлової нерухомості, що перебувають у власності платника податку, незалежно від їх кількост», - зазначає заступник начальника Куп`янської ОДПІ ГУ Міндоходів у Харківській області Інна Богатирьова.

Так, не сплачуватимуть податок власники квартир, якщо їх загальна житлова площа не перевищує 120 кв. м. Для власників будинків „пільгова площа” визначена у розмірі 250 кв. м. незалежно від їх кількості. Якщо у власника є і квартира, і будинок загальною житловою площею до 370 кв. м., він також не сплачуватиме податок на нерухомість.

Крім того, змінено порядок сплати податку – відтепер фізичні особи сплачуватимуть податок за місцем податкової адреси (місцем реєстрації), а не за місцезнаходженням об’єктів нерухомості.

Ставки податку будуть диференційовані – від 1% до 2,7% мінімальної заробітної плати.

 

 

Як платити податок при продажу нерухомості
 
Фізична особа, що укладає угоду купівлі-продажу нерухомості з іншою фізичною особою, сплачує податок на доходи фізичних осіб до бюджету за місцем нотаріального посвідчення такої угоди (за місцем розташування робочого місця приватного нотаріуса або державної нотаріальної контори) до її нотаріального посвідчення.
Нагадаємо, що відповідно до п.172.4 Податкового кодексу, під час проведення операцій з продажу (обміну) об'єктів нерухомості між фізичними особами нотаріус посвідчує відповідний договір за наявності оціночної вартості такого нерухомого майна та документа про сплату податку до бюджету стороною (сторонами) договору та щокварталу подає до контролюючого органу за місцем розташування державної нотаріальної контори або робочого місця приватного нотаріуса інформацію про такий договір, включаючи інформацію про його вартість та суму сплаченого податку в порядку, встановленому цим розділом для податкового розрахунку.
Сума податку визначається та самостійно сплачується через банківські установи:
- особою, яка продає або обмінює з іншою фізичною особою нерухомість, - до нотаріального посвідчення договору купівлі-продажу, міни;
- особою, у власності якої перебував об'єкт нерухомості, відчужений за рішенням суду про зміну власника та перехід права власності на таке майно. Фізична особа зобов'язана відобразити доход від такого відчуження у річній податковій декларації (п.172.5 Податкового кодексу).
Згідно з пп.168.4.5 Податкового кодексу фізична особа, відповідальна згідно з вимогами розділу IV цього ж кодексу за нарахування та утримання податку, сплачує (перераховує) його до відповідного бюджету:
- у разі коли така фізична особа є податковим агентом, - за місцем реєстрації у контролюючих органах;
- у разі нотаріального посвідчення договорів купівлі-продажу майна резидентами та нерезидентами, посвідчення договорів дарування чи видачі свідоцтв про право на спадщину нерезидентам - за місцем нотаріального посвідчення таких договорів (одержання свідоцтв);
- в інших випадках - за її податковою адресою.
Порядок оподаткування операцій з продажу (обміну) об’єктів нерухомого майна визначено ст. 172 Податкового кодексу України.

 

 

Діалог щодо легалізації заробітної плати

 

Засідання «круглого столу» з представниками бізнесу щодо легалізації трудових відносин та виплати заробітної плати стали вже регулярними у  Куп`янській ОДПІ.

Саме такий захід відбувся нещодавно у Куп`янській ОДПІ під головуванням начальника ОДПІ Кухтіної Олени Ілларіонівни, за участі заступників начальника та представників підприємницької діяльності.  

В ході засідання Олена Кухтіна нагадала присутнім про порядок нарахування та перерахування податку на доходи фізичних осіб до бюджету та про застосування соціальної податкової пільги. Засідання відбулося у формі жвавого діалогу, під час якого було надано відповіді на хвилюючі представників бізнесу питання.

Наприкінці заходу заступник начальник Інна Богатирьова зазначила, що дотримання законодавчих норм при виплаті заробітної плати працівникам знаходиться у центрі уваги органів Міндоходів, а також нагадала про настання відповідальності за порушення трудового законодавства.

«Фахівці Міндоходів працюють над тим, щоб створити комфортні умови ведення бізнесу, бути надійним партнером у вирішенні проблемних питань, і саме такі заходи сприяють взаєморозумінню між органами Міндоходів та платниками податків», – підсумувала Олена Кухтіна

 

Відповідальність за подання одночасно двох уточнюючих податкових розрахунків за ф.№ 1 ДФ

 

Відповідно до п. 50.1. ст. 50 Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року № 2755 VI із змінами та доповненнями  (далі  - ПКУ) у разі якщо у майбутніх податкових періодах (з урахуванням строків давності, визначених ст. 102 ПКУ) платник податків самостійно (у тому числі за результатами електронної перевірки ) виявляє помилки, що містяться у раніше поданій ним податковій декларації (крім обмежень, визначених цією статтею), він зобов’язаний надіслати уточнюючий розрахунок до такої податкової декларації за формою чинного на час подання уточнюючого розрахунку.

            Платник податків має право не подавати такий розрахунок, якщо відповідні уточнені показники зазначаються ним у складі податкової декларації за будь який ( у тому числі за результатами електронної перевірки) наступний податковий період, протягом якого такі помилки були самостійно виявлені.

            Згідно з п.119.2 ст.119 ПКУ неподання, подання  порушенням встановлених строків, подання не у повному обсязі, з недостовірними відомостями або з помилками поданої звітності про суми доходів, нарахованих (сплачених) на користь платника податків, суми утриманого з них податку тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 510 гривень.

            Ті самі дії, вчинені платником податків, до якого протягом року було застосовано штраф за таке порушення, тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 1020 гривень.

            Статтею 253 Цивільного кодексу України від 16 січня 2003 року № 435 – IV із змінами та доповненнями визначено, що перебіг строку починається з наступного дня після відповідної календарної дати або настання події, з якою пов’язано його початок.

            Враховуючи зазначене, у разі подання уточнюючих розрахунків за ф. № 1 ДФ (одного чи декількох одночасно) до платника податків застосовується штраф у розмірі 510 грн. Якщо протягом року після накладання штрафу згідно з п.119.2 ст.119 ПКУ, платник податків подає повторно уточнюючий розрахунок за ф. №1ДФ, то до такого платника застосовується штраф у розмірі 1020 грн.

 

Нараховується ЄСВ на суми матеріальної допомоги

 

Підпунктом 2.3.3 пункту 2.3 Інструкції зі статистики заробітної плати, затвердженої наказом Державного комітету статистики України від 13.01.2004 р. № 5 визначено, що матеріальна допомога, що має систематичний характер, надана усім або більшості працівників в розмірах, передбачених нормативно-правовими актами, або визначена в колективному договорі підприємства, як така, що надається працівникам як за умови подачі заяви, так і без неї (на оздоровлення, у зв'язку з екологічним положенням) відноситься до заробітної плати, як інші заохочувальні і компенсаційні виплати та є базою для нарахування і утримання єдиного внеску.

Але існують і виключення. Так, згідно з пунктом 14 розділу I Переліку видів виплат, що здійснюються за рахунок коштів роботодавців, на які не нараховується єдиний внесок на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 22.12.2010 р. за №1170 єдиний внесок не нараховується на матеріальну допомогу разового характеру що надається окремим працівникам у зв'язку з сімейними обставинами, на оплату лікування, оздоровлення дітей, поховання, незалежно від того, скільки раз на рік працівникові виплачується вказана допомога. Така матеріальна допомога надається в непередбачених (екстрених) випадках, коли необхідність її отримання виникає несподівано, за умови подачі заяви, а її розмір визначається адміністрацією підприємства.

Належність матеріальної допомоги до пункту 14 розділу I Переліку № 1170 підтверджується змістом заяви особи, копіями відповідних документів або змістом наказу, в якому вказана підстава для надання цієї матеріальної допомоги.

 

 

Про адміністрування ЄСВ під час зустрічі  з трудовим колективом

Днями за участю керівництва Куп`янської ОДПІ відбулась зустріч з трудовим колективом СТОВ «Мрія». Одним із питань що було висвітлено під час зустрічі стало питання організації роботи інспекції у напрямку адміністрування єдиного соціального внеску.

            У ході зустрічі до відома присутніх було доведено, що адміністрування єдиного соціального внеску, відповідно до Указу Президента України, відтепер підпорядковане Міністерству доходів і зборів України. На Міністерство доходів і зборів покладено завдання із забезпечення адміністрування єдиного внеску шляхом його збору, ведення обліку надходжень від його сплати та здійснення контролю за сплатою єдиного внеску.

Також, увагу присутніх було звернуто на те, що в Центрах обслуговування платників Куп`янської ОДПІ ГУ Міндоходів у Харківській області та її відділеннях суб’єкти господарювання зможуть отримати кваліфіковану допомогу не лише по податковому законодавству, а і з питань адміністрування ЄСВ.

Під час заходу обговорювались, також, напрямки роботи Міністерства доходів і зборів у поточному році, зокрема, щодо зменшення податкового тиску, покращення умов для ведення бізнесу тощо.

 

Терміни розгляду звернень громадян

 

Відповідно до статті 20 Закону України від 02.10.1996 №393/96-ВР "Про звернення громадян ”, звернення розглядаються і вирішуються у термін не більше одного місяця від дня їх надходження, а ті, які не потребують додаткового вивчення, - невідкладно, але не пізніше п’ятнадцяти днів від дня їх отримання.

Якщо в місячний термін вирішити порушені у зверненні питання неможливо, керівник відповідного органу, підприємства, установи, організації або його заступник встановлюють необхідний термін для його розгляду, про що повідомляється особі, яка подала звернення. При цьому загальний термін вирішення питань, порушених у зверненні, не може перевищувати сорока п’яти днів.

На обґрунтовану письмову вимогу громадянина термін розгляду може бути скорочено від встановленого цією статтею терміну.

Звернення громадян, які мають встановлені законодавством пільги, розглядаються у першочерговому порядку. 

 

 

Подання звітності з використання РРО

 

Міндоходів України повідомлено, що суб’єкти господарювання, які використовують РРО та подають дротовими або бездротовими каналами зв’язку електронні копії розрахункових документів і фіскальних звітних чеків, паперовий звіт за формою № ЗВР-1 не подають.

Зазначено, що Звіт подають суб’єкти господарювання, які не застосовують РРО та здійснюють розрахунки з використанням книги обліку розрахункових операцій та розрахункової книжки.

 

Відповідальність у разі надання фізичною особою — підприємцем — платником єдиного податку першої або другої групи послуг суб’єкту господарювання

 

Підпунктом 1 п. 291.4 ст. 291 Податкового кодексу України (далі — Податковий кодекс) передбачено, що однією з умов перебування фізичних осіб — підприємців у першій групі платників єдиного податку є здійснення господарської діяльності з надання побутових послуг населенню, а у другій групі — здійснення господарської діяльності з надання послуг платникам єдиного податку.

Під побутовими послугами населенню, які надаються першою та другою групами платників єдиного податку, слід розуміти види послуг, передбачені п. 291.7 ст. 291 цього Кодексу.

Платники єдиного податку несуть відповідальність згідно з Податковим кодексом за правильність обчислення, своєчасність та повноту сплати сум єдиного податку, а також за своєчасність подання податкових декларацій (п. 300.1 ст. 300 цього Кодексу).

Згідно з п. 299.16 ст. 299 Податкового кодексу у разі виявлення контролюючими органами під час проведення перевірок порушень платником єдиного податку вимог, встановлених вищезазначеною главою, свідоцтво платника єдиного податку анулюється за рішенням контролюючого органу на підставі акта перевірки.

Отже, у разі надання платником єдиного податку першої групи послуг суб’єкту господарювання (в тому числі платнику єдиного податку) або надання платником єдиного податку другої групи послуг суб’єкту господарюваннянеплатнику єдиного податку такі платники в установлені Податковим кодексом строки мають право самостійно перейти на сплату податку за ставками, встановленими для платників єдиного податку другої, третьої та п’ятої груп, або перейти на сплату інших податків і зборів.

У разі виявлення контролюючим органом під час проведення перевірок вищезазначених порушень свідоцтво платника єдиного податку анулюється на підставі акта перевірки, і такі платники зобов’язані перейти на сплату інших податків і зборів, визначених Податковим кодексом.

 

 

Ввезення алкогольних напоїв та тютюнових виробів

 

Відповідно до частин першої, другої ст. 378 Митного кодексу пропуск на митну територію України товарів, що класифікуються в 1 — 24 групах УКТ ЗЕД та ввозяться громадянами для вільного обігу, в будь-яких обсягах не дозволяється.

Обмеження, встановлене частиною першою цієї статті, не поширюється, зокрема, на алкогольні та тютюнові вироби, що ввозяться громадянами в кількостях та у способи, зазначені у частині другій ст. 376 Митного кодексу.

Згідно з частиною другою цієї статті громадяни, які досягли 18-річного віку, можуть ввозити алкогольні напої та тютюнові вироби на митну територію України в ручній поклажі або супроводжуваному багажі без сплати митних платежів та без письмового декларування у таких кількостях із розрахунку на одну особу:

-          200 сигарет або 50 сигар чи 250 г тютюну, або ці вироби в наборі загальною вагою, що не перевищує 250 г; 

-          5 л пива, 2 л вина, 1 л міцних (із вмістом спирту більш як 22% об.) алкогольних напоїв.

-           

Міндоходів та НСЖУ співпрацюватимуть в інформаційній сфері

 

Для покращення роботи із мас-медіа Міністерство доходів і зборів України та Національна спілка журналістів України підписали Меморандум про співробітництво.

Сторони домовилися про співпрацю в інформаційній сфері. Так, зокрема, Міндоходів надаватиме НСЖУ для оперативного використання інформацію щодо діяльності Міністерства та його територіальних органів.

У свою чергу представники Національної спілки журналістів братимуть участь у роботі консультативно-дорадчих органів при Міністерстві для забезпечення взаємодії і консультацій з громадськістю.

Крім того, відповідно до Меморандуму, Міндоходів надаватиме Національній спілці журналістів України повний перелік суб’єктів господарювання — засобів масової інформації, включених до плану-графіка проведення документальних перевірок. Представники Національної спілки журналістів  мають можливість брати участь у цих перевірках, звичайно, за згодою ЗМІ.

За словами експертів Міндоходів, така співпраця сприятиме об’єктивному та неупередженому висвітленню діяльності Міністерства у засобах масової інформації, а також оперативному вирішенню можливих спірних питань, які виникають в процесі інформаційної діяльності.

 

Просмотров: 549 | Добавил: kupyansk | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Форма входа

Поиск

Последние события
Сообщения форума
  • Аккумулятор (2)
  • Автомобильная Сигнализация для авто (1)
  • послуги митного брокера в Харкові (0)
  • Объявления
    [28.03.2024]
    Лук оптом (0)
    [10.12.2023]
    товары оптом от производителя (0)
    [12.07.2023]
    Металлические кровати с доставкой оптом (0)


    Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0


    Купянск ОЛХ

    Основные теги
    живот похудение Тайские в бёдрах травы БЫСТРО похудения селетер таблетки без диет лицо убрать сильный возбудитель виагра женская женский возбудитель виагра виагра сильнодействущая купить возбудитель виагра для мужчин возбудители купить виагру как возбудить девушку капли возбуждающие тара запчасти работа 2-комнатная квартира бизнес Упаковка flat bottom плазменная резка токарные работы ГШП капролон пакеты возбудители для мужчин возбудитель желания Возбудители для двоих возбудитель капли Возбудители для мужчин и женщин возбудитель конский автобусы Фрезерные работы Газовая резка металла инфракрасные обогреватели конвектор дом дизайн интерьера дизайн квартиры дизайн студии заказать дизайн интерьера автовышки и автокраны база металлопроката листовой прокат металлопрокат опт розница вертикальная литьевая машина ВЛМ гидравлический шприцевой пресс литьевая машина для пластмасс поставщик тд там продажа недвижимости листовой металлопрокат Агентство недвижимости Днепр ремонт гидравлического оборудования купить гидропресс лента ФУМ риелтор Днепр зашита маски маски для лица. фабричный пошив. купить Днепр листовая сталь ваш карниз газовая резка обработка металлов кваритра в Днепре под заказ диета диеты Китайские отзывы похудеть витамины лекарства средства упражнения оборудование арматура вентиляционное компоненты конвейеры лабораторное кип насосы высоковольтное инструмент

     

    Купянский городской портал © 2024