Купянский городской портал! Четверг, 02.05.2024, 09:01
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Путеводитель

Последние фото

Общая статистика
Интернет магазин: 
Форум-тем/сообщ: 542/2924
Коментарии: 835
Фото: 418
Новости: 1051
Файлов для скачивания: 5
Статей:897
Сайтов в каталоге: 970
Объявлений: 15
Игр: 219
Записей в гостевой: 36
FAQ: 1
Новости Украины: 107
Видео: 9105

Последние статьи
[15.09.2020][Мои статьи]
Увага! Важлива інформація (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
ТОП 6 запитань стосовно використання програмних реєстраторів розрахункових операцій (5)
[15.09.2020][Мои статьи]
До уваги платників земельного податку! Інформація про нормативну грошову оцінку земель розміщена на офіційному вебпорталі ДПС (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
Податкова знижка для внутрішньо переміщених осіб (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
З початку року надійшло 9,8 млрд грн ЄСВ (0)

Купянск
Главная » 2013 » Октябрь » 23 » Купянская ОГНИ информирует
10:45
Купянская ОГНИ информирует

Куп`янською ОДПІ створено максимально комфортний процес адміністрування ЄСВ

 

Про це повідомила під час зустрічі з представниками місцевих ЗМІ начальник Куп`янської ОДПІ ГУ Міндоходів у Харківській області Олена Кухтіна.

«З 01.10.2013 року Міндоходів розпочато процедуру адміністрування ЄСВ, приймання та оброблення звітів в усіх територіальних органах Міністерства. Куп`янською ОДПІ проведено всю необхідну технічну та організаційну підготовку для того, щоб для підприємців цей процес був максимально комфортним», - зазначила Олена Ілларіонівна.

Посадовець нагадала про те, що платникам слід звернути увагу на сплату сум нарахованого ЄСВ, адже суми нарахованого єдиного внеску підлягають сплаті на рахунки органів Міндоходів, відкритих в Головних Управліннях Державної казначейської служби України.

Також, варто пам`ятати ще й про подання звітності щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнодержавне соціальне страхування до органів Міндоходів. Вдосконалити адміністрування єдиного внеску планується за рахунок розширення можливостей електронного звітування.

Платники ЄСВ мають можливість, використовуючи ключ цифрового підпису Акредитованого центру сертифікації ключів Міндоходів, звітувати – через Інтернет.

Отримати електронний підпис можна безкоштовно. Для цього потрібно зібрати необхідні документи: реєстраційну картку підприємця, копію паспорта та ідентифікаційного коду та цифровий носій для запису електронного підпису.

Олена Ілларіонівна нагадала, що відділ реєстрації користувачів, який працює в приміщенні Куп`янської ОДПІ надає послуги електронного цифрового підпису, як юридичним, фізичним особам так і громадянам.

«Слід пам`ятати, що посилені сертифікати ключів електронного цифрового підпису заборонено передавати іншим особам, користуватись ними має право тільки та людина, яка їх отримала», - повідомила журналістам Олена Кухтіна.

Для отримання ключа електронного цифрового підпису платникам єдиного соціального внеску необхідно звернутись до відділу реєстрації користувачів при Куп`янській ОДПІ за адресою: м. Куп`янськ, вул. Харківська, 99, кім. 3 та отримати корисні послуги для свого комфорту.

Наприкінці зустрічі керівник разом з журналістами відвідала ЦОП Куп`янської ОДПІ з метою прямого спілкування з платниками. Під час діалогу з відвідувачами ЦОП були розглянуті питання щодо адміністративних та консультаційних послуг, які надаються в Центрі обслуговування платників.

Підсумовуючи захід керівник Куп`янської ОДПІ зауважила: «Міністерство доходів і зборів України робить усе, щоб створити максимально комфортні умови для бізнесу й громадян при сплаті податків, зборів й митних платежів. Адже лише в умовах стабільного наповнення бюджету, держава може повноцінно виконувати свої функції».

 

На розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства платники Куп`янської ОДПІ сплатили понад 346 тис. гривень

 

Саме стільки сплатили підприємці, що реалізують в оптово-роздрібній торговельній мережі та мережі громадського харчування алкогольні напої та пиво, надійшли до загального фонду державного бюджету України протягом 9 місяців поточного року.

Порівняно з аналогічним періодом минулого року надходження збору на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства зросли на 83,8 тис. грн.

Зокрема у вересні надходження від цього збору склали 51,8 тис. грн..

Заступник начальника Куп`янської ОДПІ ГУ Міндоходів у Харківській області Ігор Лукшин зазначає: «Виробники алкогольних напоїв та пива є платниками збору лише за умови реалізації ними цієї продукції в роздрібній торгівлі безпосередньо споживачам. У разі постачання ними такої продукції суб’єктам оптової та роздрібної торгівлі власного виробництва вони не є платниками збору на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства».

 

 

Відшкодування ПДВ казначейськими векселями

 

З 21.09.2013 р. набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України, якою затверджено Порядок видачі, обігу, обліку фінансових казначейських векселів, виданих як електронний документ, та сплати за ними.

Законодавчо передбачено, що бюджетне відшкодування у вигляді казначейських фінансових векселів платники отримуватимуть за принципом добровільності. Платники зможуть обирати для себе найоптимальніший варіант повернення коштів – або грошима, або векселями.

Відповідно до Постанови для отримання бюджетної компенсації векселями платнику достатньо написати заяву до органу доходів і зборів, однак при цьому сума відшкодування повинна становити не менше 500 тис. гривень.

Водночас, претендувати на отримання казначейських векселів не можуть ті платники, проти яких порушено кримінальне провадження за ухилення від сплати податку або проводиться адміністративне оскарження.

При цьому, автоматичне бюджетне відшкодування як і зараз здійснюватиметься грошовими коштами.

Разом з цим, у Міндоходів наголошують, що відшкодування ПДВ казначейськими векселями буде здійснюватися після затвердження кабінетом Міністрів України граничної суми відшкодування. Після опублікування цієї постанови, Міністерством буде сформовано реєстр платників, яким протягом 5 робочих днів ПДВ буде відшкодовано казначейським векселем.

Куп`янська ОДПІ ГУ Міндоходів у Харківській області повідомляє, з огляду на зазначене  платникам податків необхідно вчасно подати заяви про обрання такого способу відшкодування до органів доходів і зборів, на обліку в яких вони знаходяться

 

Доходів не отримав – книги обліку не заповнюються

 

ФОП  - платники єдиного податку  першої – третьої груп не заповнюють  книгу обліку доходів або книгу обліку доходів і витрат, якщо протягом робочого дня доходи не отримували.

Відповідно до пп. 296.1.1 п. 296.1 ст. 296 Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями (далі – ПКУ) платники єдиного податку першої і другої груп та платники єдиного податку третьої групи, які не є платниками податку на додану вартість, ведуть книгу обліку доходів шляхом щоденного, за підсумками робочого дня, відображення отриманих доходів.

Підпунктом 296.1.2 п. 296.1 ст. 296 ПКУ передбачено, що платники єдиного податку третьої групи, які є платниками податку на додану вартість, ведуть облік доходів та витрат.

Порядки ведення книг обліку доходів платників єдиного податку першої і другої груп та платників єдиного податку третьої групи, які не є платниками податку на додану вартість, та книг обліку доходів і витрат платників єдиного податку третьої групи, які є платниками податку на додану вартість затверджені наказом Міністерства фінансів України від 15.12.11 № 1637 (далі – Порядки № 1637).

Відповідно до вимог Порядків № 1637 фізичні особи – підприємці – платники єдиного податку першої – третьої груп відображають фактично отриману суму доходу та фактично понесених витрат від провадження діяльності. 

Записи в книгах обліку доходів або книгах обліку доходів і витрат здійснюються за підсумками робочого дня, протягом якого отримано дохід.

Враховуючи вищевикладене, якщо фізична особа – підприємець – платник єдиного податку, яка віднесена до першої – третьої групи, протягом робочого дня не отримувала дохід, то заповнювати книгу обліку доходів або книгу обліку доходів і витрат не потрібно.

 

Подання звітності з єдиного внеску страхувальником у разі зміни його місцезнаходження

 

У випадку коли страхувальник у звітному періоді змінює місце обліку в органах Міндоходів, звіт про суми нарахованого доходу застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску за звітний період подається до органу Міндоходів за новим місцем реєстрації.

Наприклад, платник перереєстровується 18.10.2013 р. з Дарницького в Оболонський район м. Києва, звіт за 2013 рік подається до Оболонського району до 10.02.2014 року.

Куп`янська ОДПІ ГУ Міндоходів у Харківській області нагадує, що фізичні особи-підприємці звіт за рік подають до 10 лютого року наступного за звітним періодом. Водночас, фізичні особи, які провадять незалежну професійну діяльність,  звіт подають до 1 травня року,наступного за звітним періодом.

У разі, якщо останній день строку припадає на вихідний або святковий день, останнім днем таких строків вважається перший робочий день, що настає за вихідним або святковим.

Відповідна норма передбачена Порядком формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, затвердженим Наказом Міністерства доходів і зборів України від 09.09.2013 № 454, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 20.09.2013 р. за № 1628/24160.

 

За продаж підліткам тютюну та алкоголю анульовано 527 ліцензій

 

За 9 місяців поточного року співробітниками Міндоходів викрито 215 фактів продажу неповнолітнім алкогольних напоїв та тютюнових виробів. Порушники втратили 527 ліцензій на право роздрібного продажу цією підакцизною продукцією. Крім того, за байдужість до здоров’я підлітків підприємцям також доведеться сплатити майже 1,5 млн. грн. штрафних санкцій.

У Міністерстві запевняють, що і надалі викриватимуть несумлінних підприємців, які намагаються заробити гроші на здоров’ї підлітків. Незнання закону у даному випадку не є виправданням, оскільки кожен суб’єкт господарювання знайомий з правилами торгівлі цими товарами.

Нагадаємо, що відповідно до чинного законодавства, продаж алкогольних напоїв та тютюнових виробів неповнолітнім карається анулюванням ліцензій та штрафними санкціями. Розмір штрафу, який застосовується до суб’єкта господарювання, складає 6800 гривень.

Втратити ліцензію можна також за продаж алкогольних та тютюнових виробів у невизначених для цього місцях, несплату чергового платежу за ліцензію протягом 30 днів від моменту її призупинення, а також за заявою суб’єкта господарювання.

 

Пільговий режим для ІТ триває!

 

Нагадаємо, що з початку цього року і до 1 січня 2023 року, запроваджено пільговий режим оподаткування податком на додану вартість. Згідно з яким звільняються від оподаткування цим податком операції з постачання програмної продукції.

До програмної продукції відносяться:

 - результат комп’ютерного програмування у вигляді операційної системи;

 - системної, прикладної, розважальної та/або навчальної комп’ютерної програми (їх компонентів);

 - інтернет-сайти та/або онлайн-сервіси.

Детальна інформація щодо особливостей оподаткування податком на додану вартість операцій з постачання програмної продукції знаходиться в Узагальнюючій податковій консультації, затвердженій наказом Міндоходів України від 07.10.2013 року №536.

 

Виплата зарплати за умови сплати єдиного внеску

 

Документи на видачу коштів для виплати зарплати банки приймають лише за умови одночасного подання платником ЄСВ розрахункових документів про перерахування коштів (внесення готівки) для сплати єдиного внеску. Одночасно, суми, сплачені за цими документами, повинні складати не менше 1/3 суми коштів для виплати заробітної плати, зазначеної у розрахункових документах.

Якщо ж у розрахункових документах або документах на переказ готівки сума єдиного внеску менша, ніж 1/3 суми коштів для виплати зарплати, банки прийматимуть розрахункові документи для виплати зарплати разом з оригіналом довідки-розрахунку, яка погоджується з органом доходів і зборів за місцем взяття на облік платника єдиного внеску.

Це передбачено Порядком прийняття банками на виконання розрахункових документів на виплату заробітної плати, що затверджений Наказом Міністерства доходів і зборів від 09.09.2013 №453.

 

 

Куп`янська ОДПІ: За 9 місяців 2013 року більше 3200 платників отримали електронні ключі

За вересень місяць поточного року клієнтами  відділу реєстрації користувачів при ГУ Міндоходів у Харківській області Управління (центру) сертифікації ключів ІДД Міндоходів у Куп`янській ОДПІ стали 134  платника.

Загалом з початку року  отримали посилені сертифікати  відкритих ключів для подання звітності в електронному вигляді 3230  осіб.

Нагадуємо, щоб отримати сертифікат цифрового підпису, необхідно звернутися до відділу реєстрації користувачів при Куп`янській ОДПІ, який знаходиться за адресою: м. Куп`янськ, вул. Харківська, 99 кімната 3.

При собі треба мати копії паспорта та реєстраційного номеру облікової картки платника податків (більш відомий як ідентифікаційний код), а також електронний носій (CD, DVD, «флешка») для запису файлу «ключа». Написавши заяву за встановленою формою, ви стаєте власником «віртуального підпису».   Довідки за телефоном: 7-85-77.

 

Ключі електронного цифрового підпису дають змогу звітувати у режимі  он-лайн не лише до органів Міністерства доходів і зборів, а й до органів державної статистики України.

            Також власники «електронних ключів», можуть використовувати сертифікат цифрового підпису, приміром, для більш надійного захисту свого «електронного» листування. Для цього потрібно, щоб і відправник, і адресат, який повинен «відкрити» лист, мали сертифікати електронних підписів.

 

Просмотров: 608 | Добавил: kupyansk | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Форма входа

Поиск

Последние события
Сообщения форума
  • Аккумулятор (2)
  • Автомобильная Сигнализация для авто (1)
  • послуги митного брокера в Харкові (0)
  • Объявления
    [28.03.2024]
    Лук оптом (0)
    [10.12.2023]
    товары оптом от производителя (0)
    [12.07.2023]
    Металлические кровати с доставкой оптом (0)


    Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0


    Купянск ОЛХ

    Основные теги
    живот похудение Тайские в бёдрах травы БЫСТРО похудения селетер таблетки без диет лицо убрать сильный возбудитель виагра женская женский возбудитель виагра виагра сильнодействущая купить возбудитель виагра для мужчин возбудители купить виагру как возбудить девушку капли возбуждающие тара запчасти работа 2-комнатная квартира бизнес Упаковка flat bottom плазменная резка токарные работы ГШП капролон пакеты возбудители для мужчин возбудитель желания Возбудители для двоих возбудитель капли Возбудители для мужчин и женщин возбудитель конский автобусы Фрезерные работы Газовая резка металла инфракрасные обогреватели конвектор дом дизайн интерьера дизайн квартиры дизайн студии заказать дизайн интерьера автовышки и автокраны база металлопроката листовой прокат металлопрокат опт розница вертикальная литьевая машина ВЛМ гидравлический шприцевой пресс литьевая машина для пластмасс поставщик тд там продажа недвижимости листовой металлопрокат Агентство недвижимости Днепр ремонт гидравлического оборудования купить гидропресс лента ФУМ риелтор Днепр зашита маски маски для лица. фабричный пошив. купить Днепр листовая сталь ваш карниз газовая резка обработка металлов кваритра в Днепре под заказ диета диеты Китайские отзывы похудеть витамины лекарства средства упражнения оборудование арматура вентиляционное компоненты конвейеры лабораторное кип насосы высоковольтное инструмент

     

    Купянский городской портал © 2024