Купянский городской портал! Четверг, 02.05.2024, 07:44
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Путеводитель

Последние фото

Общая статистика
Интернет магазин: 
Форум-тем/сообщ: 542/2924
Коментарии: 835
Фото: 418
Новости: 1051
Файлов для скачивания: 5
Статей:897
Сайтов в каталоге: 970
Объявлений: 15
Игр: 219
Записей в гостевой: 36
FAQ: 1
Новости Украины: 107
Видео: 9105

Последние статьи
[15.09.2020][Мои статьи]
Увага! Важлива інформація (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
ТОП 6 запитань стосовно використання програмних реєстраторів розрахункових операцій (5)
[15.09.2020][Мои статьи]
До уваги платників земельного податку! Інформація про нормативну грошову оцінку земель розміщена на офіційному вебпорталі ДПС (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
Податкова знижка для внутрішньо переміщених осіб (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
З початку року надійшло 9,8 млрд грн ЄСВ (0)

Купянск
Главная » 2013 » Октябрь » 14 » Купянская ОГНИ информирует
15:28
Купянская ОГНИ информирует

Якщо довідку №22-ОПП ще не подано держреєстратору, - продовжуємо звітувати

Чи потрібно подавати податкову звітність фізичній особі — підприємцю у разі отримання нею довідки про відсутність заборгованості зі сплати податків, зборів за формою № 22-ОПП, але не поданої до державного реєстратора?

На запитання відповіла завідувач інформаційно-комунікаційного сектору Куп`янської ОДПІ ГУ Міндоходів у Харківській області Олена Ляшенко.

Фізична особа позбавляється статусу підприємця з дати внесення до Єдиного державного реєстру запису про державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності фізичної особи — підприємця (п. 3 ст. 46 Закону України від 15.05.2003 р. № 755-IV «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб — підприємців»). Для внесення до Єдиного державного реєстру такого запису підприємець подає особисто або уповноважена нею особа такі документи: 

-   заповнену реєстраційну картку на проведення державної реєстрації припинення підприємницької діяльності фізичною особою — підприємцем за її рішенням; 

-   довідку відповідного територіального органу Міндоходів України про відсутність заборгованості зі сплати податків, зборів; 

-   довідку відповідного органу Пенсійного фонду України про відсутність заборгованості зі сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, страхових коштів до Пенсійного фонду України та фондів соціального страхування. 

Відповідно до пп. 11.7.3 п. 11.7 Порядку обліку платників податків і зборів, затвердженого наказом Мінфіну України від 09.12.2011 р. № 1588 (далі — Порядок № 1588), довідка про відсутність заборгованості зі сплати податків, зборів за формою № 22-ОПП є дійсною протягом двох місяців від дня їх реєстрації в територіальному органі Міндоходів України. 

Згідно з пп. 11.7.4 п. 11.7 Порядку № 1588 після завершення строку дії довідки за формою № 22-ОПП повторна довідка видається територіальним органом Міндоходів України протягом місяця від дня отримання звернення платника податків про зміну довідки у такому самому порядку, як і попередня довідка. 

У разі звернення платника податків щодо видачі повторної довідки за рішенням керівника такого територіального органу може бути призначено документальну позапланову перевірку за період, що пройшов від дати закінчення попередньої перевірки. 

Таким чином, якщо отриману довідку за формою № 22-ОПП не подано платником податку до державного реєстратора, то такий платник податку вважається не знятим з обліку та зобов’язаний згідно з п. 49.2 ст. 49 Податкового кодексу за кожний встановлений цим Кодексом звітний період подавати податкові декларації щодо кожного окремого податку, платником якого він є, відповідно до цього Кодексу незалежно від того, провадив такий платник податку господарську діяльність у звітному періоді чи ні. 

«До проведення державної реєстрації припинення підприємницької діяльності фізичної особи — підприємця така особа не втрачає статусу платника податків, не знята з обліку в органі Міндоходів України та зобов’язана дотримуватися вимог податкового законодавства відповідно до положень Податкового кодексу» - , підкреслює Олена Ляшенко. 

 

Дохід підприємця на єдиному податку не зменшується на суму сплаченого ЄСВ

«Приватний підприємець – єдино податник третьої групи, не має праву зменшити свій оподатковуваний дохід на суму сплаченого єдиного соціального внеску, оскільки статтею 292 Податкового кодексу України визначено, що не є доходом суми податків і зборів, утримані (нараховані) платником єдиного податку під час здійснення ним функцій податкового агента, а також суми єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, нараховані платником єдиного податку відповідно до закону» -, зазначає начальник управління доходів і зборів з фізичних осіб Куп`янської ОДПІ ГУ Міндоходів у Харківській області Ірина Демченко.

Платники єдиного податку третьої та п’ятої групи, які є платниками податку на додану вартість, ведуть облік доходів та витрат за формою та в порядку  відповідно до вимог Порядку № 1637 - платники єдиного податку третьої групи, які не є платниками податку на додану вартість у книзі обліку доходів не відображають сплачену суму єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, а платники єдиного податку третьої групи, які є платниками податку на додану вартість у книзі обліку доходів і витрат у графі 5 розділу ІІ «Витрати» відображають суму сплаченого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

При цьому, дохід фізичної особи – підприємця - платника єдиного податку третьої групи не зменшується на суму сплаченого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

 

Реєстрація платником ПДВ - протягом 5 днів

Реєстрація платником податку на додану вартість здійснюється за добровільним рішенням або за обов’язковою реєстрацією. В обох випадках платник повинен подати реєстраційну заяву за ф.№1-ПДВ. Така заява подається до територіального органу Міндоходів за місцезнаходженням платника. У разі відсутності підстав для відмови у реєстрації платником ПДВ на 5-й робочий день видається Свідоцтво платника ПДВ. Свідоцтво видається фізичній особі-підприємцю або безпосередньо керівнику юридичної особи або представнику таких суб’єктів господарювання.

У разі неотримання свідоцтва платника ПДВ у другій половині 5-го робочого дня, воно направляється поштою за місцезнаходженням суб’єкта господарювання рекомендованим листом з повідомленням про вручення.

Що стосується строків подання реєстраційної заяви за ф.№1-ПДВ, то є певні відмінності для обов’язкової та добровільної реєстрації.

Зокрема, для обов’язкової реєстрації реєстраційна заява за ф.№1-ПДВ подається не пізніше 10 числа календарного місяця, що настає за місяцем, в якому вперше досягнуто обсягу оподатковуваних операцій (перевищення 300 000 грн.). Датою реєстрації особи платником ПДВ, яка вноситься до Реєстру платників податку на додану вартість та зазначається у Свідоцтві, є дата, що відповідає даті здійснення запису в зазначеному Реєстрі про таку реєстрацію.

Для добровільної реєстрації реєстраційна заява за ф.№1-ПДВ подається не пізніше ніж за 20 календарних днів до початку податкового періоду, з якого такі особи вважатимуться платником ПДВ та матимуть право на податковий кредит та виписку податкових накладних. Датою реєстрації особи платником ПДВ, яка вноситься до Реєстру платників податку на додану вартість та зазначається у Свідоцтві, є дата першого дня місяця наступного за місяцем, в якому подано реєстраційну заяву.

Реєстрація платників ПДВ чітко регламентована і здійснюється на підставі ст.183 Податкового кодексу України та вимогами Положення про реєстрацію платників податків на додану вартість, затвердженого наказом Міністерства фінансів України 07.11.2011 № 1394 (із змінами та доповненнями).

 

Порядок подання податкового розрахунку за ф. №1ДФ

 

Особи, які мають статус податкових агентів, зобов’язані своєчасно нараховувати, утримувати та сплачувати (перераховувати) до бюджету податок з доходу, що виплачується платнику податку та підлягає оподаткуванню до або під час такої виплати.

Податкові агенти повинні подавати податковий розрахунок суми доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, а також суми утриманого з них податку. Такий розрахунок подається до органу Міндоходів за місцем розташування податкового агента у строки, встановлені для  податкового кварталу.

Податковий розрахунок подається окремо за кожний квартал (податковий період) протягом 40 календарних днів, наступних за останнім календарним днем звітного кварталу. Окремий податковий розрахунок за календарний рік не подається. Якщо останній день терміну подання податкового розрахунку припадає на вихідний чи святковий день то останнім днем терміну вважається наступний за вихідним або святковим операційний (банківський) день.

«Якщо до закінчення граничного строку подання податкового розрахунку податковий агент виявляє помилки в раніше поданому за поточний звітний період розрахунку, він має подати новий розрахунок з виправленими показниками за такий самий звітний період.  Штрафні санкції та адміністративні штрафи в такому разі не застосовуються», - наголошує начальник Куп`янської ОДПІ ГУ Міндоходів у Харківській області Олена Кухтіна.

Форма податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку і сум утриманого з них податку (ф.№1ДФ) та Порядок її заповнення і подання податковими агентами  затверджені наказом  ДПА України від 24.12.2010 № 1020.

 

Сплачуємо збори вчасно

 

15 жовтня 2013 року спливає строк сплати таких зборів:
— збору за провадження торговельної діяльності (крім торговельної діяльності з придбанням короткотермінового торгового патенту) за листопад 2013 року;

— збору за провадження діяльності з надання платних побутових послуг за листопад 2013 року;

— збору за здійснення торгівлі валютними цінностями у пунктах обміну іноземної валюти за листопад 2013 року.

абз. «б» пп. 267.5.2 Податкового кодексу України

 

 

Просмотров: 604 | Добавил: kupyansk | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Форма входа

Поиск

Последние события
Сообщения форума
  • Аккумулятор (2)
  • Автомобильная Сигнализация для авто (1)
  • послуги митного брокера в Харкові (0)
  • Объявления
    [28.03.2024]
    Лук оптом (0)
    [10.12.2023]
    товары оптом от производителя (0)
    [12.07.2023]
    Металлические кровати с доставкой оптом (0)


    Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0


    Купянск ОЛХ

    Основные теги
    живот похудение Тайские в бёдрах травы БЫСТРО похудения селетер таблетки без диет лицо убрать сильный возбудитель виагра женская женский возбудитель виагра виагра сильнодействущая купить возбудитель виагра для мужчин возбудители купить виагру как возбудить девушку капли возбуждающие тара запчасти работа 2-комнатная квартира бизнес Упаковка flat bottom плазменная резка токарные работы ГШП капролон пакеты возбудители для мужчин возбудитель желания Возбудители для двоих возбудитель капли Возбудители для мужчин и женщин возбудитель конский автобусы Фрезерные работы Газовая резка металла инфракрасные обогреватели конвектор дом дизайн интерьера дизайн квартиры дизайн студии заказать дизайн интерьера автовышки и автокраны база металлопроката листовой прокат металлопрокат опт розница вертикальная литьевая машина ВЛМ гидравлический шприцевой пресс литьевая машина для пластмасс поставщик тд там продажа недвижимости листовой металлопрокат Агентство недвижимости Днепр ремонт гидравлического оборудования купить гидропресс лента ФУМ риелтор Днепр зашита маски маски для лица. фабричный пошив. купить Днепр листовая сталь ваш карниз газовая резка обработка металлов кваритра в Днепре под заказ диета диеты Китайские отзывы похудеть витамины лекарства средства упражнения оборудование арматура вентиляционное компоненты конвейеры лабораторное кип насосы высоковольтное инструмент

     

    Купянский городской портал © 2024