Купянский городской портал! Четверг, 02.05.2024, 13:08
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Путеводитель

Последние фото

Общая статистика
Интернет магазин: 
Форум-тем/сообщ: 542/2924
Коментарии: 835
Фото: 418
Новости: 1051
Файлов для скачивания: 5
Статей:897
Сайтов в каталоге: 970
Объявлений: 15
Игр: 219
Записей в гостевой: 36
FAQ: 1
Новости Украины: 107
Видео: 9105

Последние статьи
[15.09.2020][Мои статьи]
Увага! Важлива інформація (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
ТОП 6 запитань стосовно використання програмних реєстраторів розрахункових операцій (5)
[15.09.2020][Мои статьи]
До уваги платників земельного податку! Інформація про нормативну грошову оцінку земель розміщена на офіційному вебпорталі ДПС (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
Податкова знижка для внутрішньо переміщених осіб (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
З початку року надійшло 9,8 млрд грн ЄСВ (0)

Купянск
Главная » 2013 » Октябрь » 14 » Купянская ОГНИ информирует
13:35
Купянская ОГНИ информирует

Росіянин намагався перевезти через українсько-російський кордон іноземну валюту на суму близько 5,5 млн. доларів

 

Свій «скарб»  32-річний громадянин Російської Федерації  заховав на дні паливного баку, що знаходився в нижній частині багажного відділення автомобіля  «Toyota Land Cruiser Prado».  Сховище було відокремлено кришкою та прикрито гумовим килимком. Окрім того, перевізник вирішив перетинати кордон у темний час суток, взявши із собою в якості пасажирів  жінку та неповнолітню дитину.

Однак ці захисні заходи не допомогли чоловіку.  

Фахівці Харківської митниці Міндоходівспівробітники МАПП  «Гоптівка», в зону митного контролю якого сьогодні вночі вїхала «Toyota Land Cruiser Prado», прийняли рішення здійснити ретельний огляд транспортного засобу. І як з’ясувалося недарма.

Серед грошей, що були виявлені у росіянина, – 50 млн. рублів,  2,7 млн. доларів та більше 1,0 млн. євро.

Як зазначив начальник Харківської митниці Міндоходів Олег Орлов, за результатами справи складено протокол про порушення митних правил за частиною 1 статті 483 Митного кодексу України. Іноземна валюта – вилучена.

 

18 жовтня - останній день сплати єдиного податку

 

Відповідно до статті 295 Податкового кодексу України платники єдиного податку І і ІІ груп сплачують єдиний податок шляхом здійснення авансового внеску не пізніше 20 числа (включно) поточного місяця.

Водночас, платники єдиного податку І і ІІ груп можуть здійснити сплату єдиного податку авансовим внеском за весь податковий (звітний) період (квартал, рік), але не більш як до кінця поточного звітного року.

Останній день сплати авансового внеску за жовтень 2013 року - 18 жовтня 2013 року.

«Не слід зволікати із своєчасною сплатою єдиного податку, адже нормами Податкового кодексу України передбачена відповідальність за несплату (неперерахування) фізичною особою - платником єдиного податку авансових внесків єдиного податку в порядку та у строки, визначені ПКУ, а саме: накладення штрафу в розмірі 50 відсотків ставки єдиного податку, обраної платником єдиного податку відповідно до ПКУ»-, наголошує начальник Куп`янської ОДПІ ГУ Міндоходів у Харківській області Олена Кухтіна.

 

 

Шановні платники!

З метою створення сприятливих умов для подання звітності з єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування в електронному вигляді, Куп`янська ОДПІ ГУ Міндоходів у Харківській області  надає інформацію про безкоштовні програмні забезпечення (on-line сервіси), які можливо використовувати при формуванні та підписанні звітності безкоштовними ключами, виданими АЦСК ІДД Міністерства доходів і зборів:

 

1

Програмне забезпечення для формування, підписання та подання звітності «M.E.Doc»

http://me-doc.com.ua

 

 

2

АРМ «Єдиний внесок» (тільки для формування звітності).

Підписання звітності сформованої засобами АРМу «Єдиний внесок» можливо в ПО «M.E.Doc»

http://www.pfu.gov.ua

 

http://me-doc.com.ua

 

3

Програмне забезпечення для формування та подання звітності «iFin Zvit»

http://zvit.ifin.ua

 

Отримайте довідку про відсутність заборгованості в електронному режимі

 

«Вже з січня поточного року платники податків, які звітують в електронній формі, з 2013 року мають змогу отримати довідки про відсутність заборгованості з податків і зборів (обов’язкових платежів), що контролюються органами доходів і зборів, в електронному режимі», - зазначає начальник Куп`янської ОДПІ ГУ Міндоходів у Харківській області Олена Кухтіна.

Для цього платнику слід в режимі OPZ надіслати електронну заяву до відповідного територіального органу Міндоходів формату (J1300303), в якій зазначити спосіб отримання Довідки (електронний або паперовий).

В разі вибору електронного способу отримання Довідки, платнику податків, у якого відсутня заборгованість з того чи іншого податку або збору, засобами електронного зв’язку надсилається Довідка в електронному вигляді формату (J1400303) або інформаційне повідомлення (у вигляді квитанції) інспектора органу доходів і зборів про стан розгляду Довідки за місцем обліку.

Форма та порядок видачі довідки затверджені наказом Міністерства фінансів України від 12.12.2012 року №1315.

Строк видачі довідки не перевищує 5 робочих днів. Довідку в паперовому вигляді можна отримати в Центрі обслуговування платників податків, за адресою: м.Куп`янськ, вул.. Харківська, 99.

 

Підприємці найбільшого торгового центру Слобожанщини обговорили новий формат адміністрування ЄСВ

В порядку адміністрування єдиного соціального внеску з’явились зміни. Відтепер цим займаються в Міністерстві доходів і зборів України. Раніше адміністратором був Пенсійний фонд. Всі тонкощі нововведень підприємцям ТЦ «Барабашово» сьогодні роз’яснили фахівці ГУ Міндоходів у Харківській області.

За словами заступника начальника регіонального управління Міндоходів Володимира Кизими, зміни в адмініструванні ЄСВ лише спростять роботу суб’єктам господарювання. Зокрема, з цього місяця й податкові декларації, й звітність з єдиного внеску направляються єдиному адресату. Крім того, відтепер платник може користуватися безоплатним «електронним ключем», отриманим у філіях Акредитованого центру сертифікації електронного підпису, для звітування з ЄСВ.

Під час проведення «круглого столу» не обійшлось і без запитань.

Серед нагальних питань – отримання підприємцями пенсій, якщо ЄСВ адмініструватимуть не у Пенсійному фонді, та необхідність сплати цього внеску громадянами-підприємцями, які приїхали з інших держав.

Фахівці ГУ Міндоходів у Харківській області роз’яснили учасникам заходу всі питання, що цікавили присутніх.

 

На Харківщині «автоматом» відшкодували ПДВ на третину більше ніж у минулому році

Загалом станом на 1 жовтня за процедурою автоматичного бюджетного відшкодування харківським підприємствам повернуто 101,9 млн. грн. заявленого до відшкодування ПДВ. Це на 33,1 млн. грн. більш ніж протягом минулорічних дев’яти місяці. «Автоматом» податок було відшкодовано 17 суб’єктам господарювання регіону, серед яких: ПАТ "Вовчанський агрегатний завод", Новоселівський гірничо-збагачувальний комбінат, КП "ХКБМ ім. О.О.Морозова" та ПАТ "Турбогаз".

В ГУ Міндоходів у Харківській області зазначають, що найвагомішою причиною неотримання автоматичного відшкодування є невідповідність встановленому Податковим кодексом України критерію щодо рівня  середньої заробітної плати. Так, згідно із вимогами законодавства для отримання «автомату» середня зарплатня на підприємстві  повинна бути у 2,5 рази вище мінімально встановленого законодавством рівня. Майже кожне друге підприємство-претендент «відсіюється» саме за цією причиною.

Водночас в ГУ Міндоходів у Харківській області розповіли, що з 01.01.14 скорочується термін проведення камеральної перевірки - до 5 календарних днів - податкової звітності платників, які мають позитивну податкову історію. Вважаються такими, що мають позитивну податкову історію ті платники ПДВ, які протягом попередніх 36 послідовних місяців відповідають критеріям, які затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 25 січня 2012 р. N 73.

За словами фахівців, це стимулюватиме суб’єктів господарювання  працювати сумлінно та виплачувати гідну заробітну плату робітникам.

 

Парламент підтримав пропозиції Міндоходів щодо спрощення умов ведення бізнесу в Україні

Верховна Рада України підтримала низку пропозицій Міндоходів, що полегшують умови ведення бізнесу в Україні. Відповідний законопроект №2054а "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо обліку та реєстрації платників податків” був прийнятий сьогодні у першому читанні.

Так, свідоцтво платника ПДВ вже з початку наступного року може замінитися випискою з відкритого реєстру, до якого всі платники матимуть вільний і безкоштовний доступ. Відразу після реєстрації дані про платника ПДВ будуть оприлюднюватися на офіційному веб-порталі Міністерства доходів і зборів України. Підприємці зможуть замовляти, отримувати та надавати державним органам і контрагентам потрібні виписки в електронному вигляді.

Певні спрощення передбачені і для інших категорій платників. Так, кожен підприємець, який не сплачує ПДВ, отримає право бути платником єдиного податку відразу після реєстрації. Обов’язок платника повідомляти контролюючі органи про зміни у своїх даних буде скасовано – державні установи самостійно братимуть потрібні відомості в Єдиному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців.

Банки повідомлятимуть органи доходів і зборів про відкриття рахунків платників протягом одного дня, а не трьох, як зараз. У такий же термін Міністерство  братиме рахунки на облік.

Підприємцям також буде надана можливість повідомляти про всі об’єкти оподаткування за місцем основної реєстрації, а не за місцем знаходження кожного з них, як це передбачене діючим законодавством.

За оцінками фахівців Міндоходів, ці та інші передбачені законопроектом інновації спрямовані на  полегшення умов для ведення бізнесу в Україні, подальшу дерегуляцію підприємницької діяльності, спрощення формальних процедур для започаткування бізнесу.

Міністерство доходів і зборів України висловлює подяку народним депутатам України за підтримку ініціативи і сподівається на подальшу спільну конструктивну роботу над законопроектом для підготовки його до другого читання.

 

Пільги з ПДВ на «софт» розповсюджені не тільки на підприємства IT-індустрії

Податкові пільги зі сплати податку на додану вартість для операцій з постачання програмної продукції розповсюджуються не тільки на суб’єктів індустрії програмної продукції.

Це та інші роз’яснення щодо особливостей оподаткування ПДВ операцій на постачання програмної продукції містяться в спеціальній Узагальнюючій податковій консультації,  розробленій Міністерством доходів і зборів України.

Фахівці Куп`янської ОДПІ ГУ Міндоходів у Харківській області сподіваються, що ці новації дозволять виходити на ринок програмного забезпечення не тільки спеціалізованим компаніям, а й фахівцям-фрілансерам або підприємствам інших галузей, що мають власні IT-підрозділи та займаються розробкою «софту».  На думку експертів Міністерства, це стимулюватиме розвиток програмної індустрії через посилення конкуренції на рівних умовах.

Крім того, згідно із Узагальнюючою консультацією, для застосування пільги не має значення, як саме замовник отримав програму – через Інтернет чи на матеріальних носіях. Також зазначимо, що послуги з технічної підтримки програм, що надаються виробником таких програм  не оподатковуються.

Від оподаткування звільнені програми, їхні компоненти, операції з продажу прав на використання програмного забезпечення, а також продаж примірників (копій) програмної продукції з відповідною ліцензією. Не оподатковується і продаж засобів криптографічного захисту інформації («електронні ключі», сертифікати безпеки та ін.).

У Міндоходів розраховують, що сприятливий режим оподаткування призведе як до зростання обсягів виробництва IT-індустрії, так і для виходу  українських програмістів на міжнародні ринки та залучення іноземних інвесторів.

Нагадаємо, для операцій з постачання програмної продукції тимчасово, з 1 січня 2013 до 1 січня 2023 року запроваджено пільговий режим оподаткування ПДВ.

З текстом Узагальнюючої податкової консультації можна ознайомитися на веб-порталі Міндоходів http://minrd.gov.ua/zakonodavstvo/podatkove-zakonodavstvo/uzagalnyuyuchi-podatkovi-konsultatsii/62851.html.

 

Що потрібно знати при укладенні угоди про продаж або обмін нерухомого майна

Слід зазначити, що відповідно до вимог п.3 статті 179 Податкового Кодексу України  платники податку — резиденти, які виїжджають за кордон на постійне місце проживання, зобов’ язані подати до органу державної податкової служби податкову декларацію не пізніше 60 календарних днів, що передують виїзду.

У свою чергу, територіальний орган Міндоходів протягом 30 календарних днів після надходження податкової декларації зобов‘язаний перевірити визначене податкове зобов’ язання, перевірити сплату належної суми податку і видати довідку про таку сплату та про відсутність податкових зобов ‘язань з цього податку.

Така довідка подається громадянином до органів митного контролю під час перетину митного кордону.

Нагадаємо, що форма такої довідки затверджена наказом Міністерства фінансів України від 21.12.2012 року №1401.

 

З Державного реєстру реєстраторів розрахункових операцій виключено старі моделі

 

Куп`янська ОДПІ ГУ Міндоходів у Харківській області повідомляє, затверджено нову редакцію Державного реєстру реєстраторів розрахункових операцій. До переліку сертифікованих приладів увійшли 69 моделей касових апаратів.

Це апарати, які відповідають сучасним вимогам та забезпечують передачу контрольно-звітної інформації до органів доходів і зборів в електронній формі.

Особливістю нової редакції стало виключення з реєстру старих моделей реєстраторів розрахункових операцій. Це були апарати, які не передавали звітність в електронній формі.

Нагадаємо, що з 2013 року користувачі касової техніки повинні звітувати до органів Міндоходів в електронному вигляді. Для технічного переоснащення платникам встановлено перехідний період до 1 січня 2014 року – з цієї дати запроваджується відповідальність за неподання електронної звітності.

Загалом, на сьогодні до системи зберігання і збору даних від РРО Міндоходів підключено 181,5 тис. касової техніки із загальної кількості 242,5 тис. апаратів. Власникам цих реєстраторів вже не потрібно накопичувати велику кількість первинних документів на паперовій стрічці, вся інформація зберігається тільки в електронному вигляді.

З повним переліком реєстраторів розрахункових операцій, які включені до Державного реєстру, можна ознайомитися на веб-порталі Міндоходів (http://minrd.gov.ua/dovidniki--reestri--perelik/reestri/94957.html).

Державний реєстр реєстраторів розрахункових операцій затверджено наказом Міністерства доходів і зборів України від 01.10.13 №522.

 

Міндоходів співпрацюватиме з російською митницею щодо оперативного вирішення проблемних питань

Делегація Міністерства доходів і зборів України взяла участь у засіданні Об’єднаної колегії держав-членів Митного союзу, під час якої обговорювалося широке коло питань про подальшу співпрацю України з державами-членами МС у митній сфері. Зокрема, сторони одностайно погодилися, що митні органи України та країн-членів Митного Союзу повинні не тільки забезпечити ефективний контроль, а й сприяти пожвавленню торгівлі на теренах СНД.

Під час двосторонньої зустрічі перший заступник Міністра С.Дериволков та керівник Федеральної митної служби Росії А.Бельянінов домовились про подальшу співпрацю з метою оперативного вирішення проблемних питань, запровадження спільного контролю в пунктах пропуску на спільному кордоні та протидії контрабанді товарів.

Крім того, Міністерство доходів і зборів України узгодило проект протоколу про обмін інформацією з митними службами країн СНД. Відповідна домовленість щодо оперативного обміну відомостями, необхідними для визначення митної вартості товарів та відповідних контролюючих заходів була досягнута в ході 58-го засідання Ради керівників митних служб держав-учасниць СНД в Актау (Казахстан). Підписаний документ передбачає, що на початку 2014 року будуть остаточно погоджені технічні умови співробітництва, і цей механізм в рамках Співдружності запрацює на повну потужність.

Також під час засідання Ради досягнуто домовленостей щодо активізації сприяння заходам пост-митного контролю в межах раніше затвердженого протоколу про взаємодію, а також щодо інших актуальних питань  співробітництва держав-учасниць СНД у митній сфері.

Нагадаємо,  Рада керівників митних служб держав-учасниць СНД (далі - Рада) – це постійно діючий орган галузевого співробітництва, утворений з метою координації митної політики країнами, що входять до складу Співдружності Незалежних Держав. Метою діяльності Ради є гармонізація митного законодавства та стандартів контролю, уніфікація митного сервісу, поглиблення економічної інтеграції в рамках СНД. Попереднє 57-ме засідання Ради проходило у м.Херсоні, Україна у червні 2013 року. Наступне 59-е засідання Ради відбудеться у Баку (Азербайджан) влітку 2014 р.

 

 

 

Аби повернути податок на нерухомість - подайте заяву

 

«Податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, власники житлової нерухомості-фізичні особи за 2013 рік громадяни почнуть сплачувати в 2014-му році. Отже, раніше сплачені фізичними особами суми податку, можуть бути повернуті»  - , зазначає начальник управління доходів і зборів з фізичних осіб Куп`янської ОДПІ ГУ Міндоходів у Харківській області Ірина Демченко.

За словами фахівця, обов’язкова умова для повернення сум грошового зобов’язання – подання фізичною особою-платником податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, заяви про її повернення. Платник має право на подання такої заяви протягом 1095 днів з дня виникнення помилково та/або надміру сплаченої суми грошового зобов’язання.

Варто пам`ятати, що норма про перенесення строку запровадження податку на нерухоме майно з 2013-го на 2014 рік не стосується юридичних осіб. Підприємства, як і раніше, повинні подавати річну декларацію та сплачувати податок щоквартально до 30 числа місяця, наступного за звітним кварталом.

Куп`янська ОДПІ ГУ Міндоходів звертає увагу на те, що за несвоєчасну сплату податку на нерухоме майно застосовується штраф.

Зокрема, при затримці до 30 календарних днів – y розмірі 10 відс. від погашеної суми податкового боргу, при затримці більше 30 календарних днів – 20 відс.

 

Подання звіту платника ЄСВ при відсутності найманих працівників

 

Відповідно до п. 2.13 розділу ІІ Порядку формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування затвердженого наказом Міністерства доходів і зборів України від 09 вересня 2013 року №454 "Про затвердження Порядку формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування" (далі - Порядок №454), який зареєстрований в Міністерстві юстиції України 20 вересня 2013 року за №1628/24160 якщо юридичні особи не використовують працю фізичних осіб на умовах трудового договору (контракту) або на інших умовах, передбачених законодавством, звіт до органів доходів і зборів ними не подається.

Фізичні особи - підприємці зобов’язані подавати звіт незалежно від того, чи ведуть вони підприємницьку діяльність, крім фізичних осіб - підприємців, зазначених у пункті 3.3 розділу III цього Порядку №454 (п. 2.14 розділу ІІ Порядку №454).

«Згідно з п. 3.3 розділу III Порядку №454 фізичні особи - підприємці, які обрали спрощену систему оподаткування, звільняються від сплати за себе єдиного внеску, якщо вони є пенсіонерами за віком або інвалідами та отримують відповідно до закону пенсію або соціальну допомогу. Звіт зазначеними особами не подається», - зазначає начальник Куп`янської ОДПІ ГУ Міндоходів у Харківській області Олена Кухтіна.

 

З 1 січня 2014 року припиняє діяти КВЕД-2005

 

З 1 січня 2014 року припиняє діяти національний класифікатор видів економічної діяльності КВЕД-2005.

У зв’язку з цим, юридичним особам та фізичним особам-підприємцям, які не здійснили зміну КВЕД-2005 на КВЕД-2010, необхідно до 31.12.2013 року звернутися до Реєстраційної служби управління юстиції за своїм місцем знаходження для внесення відповідних змін у Єдиний державний реєстр юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців.

Діючі нормативні документи не передбачають здійснення підприємницької діяльності у 2014 році за КВЕД-2005.

Щоб уникнути черг, пропонуємо заздалегідь звернутися у відповідні служби для заміни КВЕДів.

 

       

Електронні ключі: як отримати

Платник податків може отримати в будь-якому центрі сертифікації ключів посилені сертифікати відкритих ключів посадових осіб підприємства, що мають право підпису (керівника, бухгалтера) та печатки підприємства. Крім того платник отримує в центрі обслуговування платників податків безкоштовне спеціалізоване програмне забезпечення для формування та подання документів в електронному вигляді.

Платники податків м.Куп`янська Куп`янського, Шевченківського, Дворічанського та інших районів отримати безкоштовні ключі електронного цифрового підпису у відділі реєстрації користувачів при ГУ Міндоходів у Харківській області за адресою: м.Куп`янськ, вул. Харківська, 99, кім. 3.

 

 

Облік доходів і витрат підприємців

 

Мін’юст України зареєстрував 01.10.2013 р. за № 1686/24218 наказ Міндоходів України від 16.09.2013 р. № 481, яким затверджено форму Книги обліку доходів і витрат, яку ведуть фізичні особи — підприємці, крім осіб, що обрали спрощену систему оподаткування, і фізичні особи, які провадять незалежну професійну діяльність, та Порядок її ведення.

Визнано таким, що втратив чинність, наказ ДПА України від 24.12.2010 р. № 1025.

Наказ набирає чинності з дня опублікування.

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Міністерства доходів і зборів України
16.09.2013 р. № 481

 

Книга обліку доходів і витрат,
яку ведуть фізичні особи - підприємці, крім осіб, що обрали спрощену систему оподаткування, і фізичні особи, які провадять незалежну професійну діяльність

 

Період обліку
(день, місяць, квартал, рік)

Сума доходу, отриманого від здійснення господарської діяльності або незалежної професійної діяльності

Сума повернутих коштів за товари
(роботи, послуги)

Загальна сума отриманого доходу, яка підлягає декларуванню
(гр. 2 - гр. 3)

Витрати, пов’язані з господарською діяльністю або провадженням незалежної професійної діяльності

Сума чистого
оподатковуваного доходу
(гр. 4 - гр. 6 - гр. 7 - гр. 8)

реквізити документа, що підтверджує понесені витрати

сума витрат, пов’язаних з придбанням товарів
(робіт, послуг)

витрати на оплату праці найманих осіб

інші витрати, пов’язані з одержанням доходу

1

2

3

4

5

6

7

8

9

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Міністерства доходів і зборів України
16.09.2013  р. № 481

Зареєстровано
в Міністерстві юстиції України
01 жовтня 2013 р. за № 1686/24218

 

ПОРЯДОК
ведення Книги обліку доходів і витрат, яку ведуть фізичні особи - підприємці, крім осіб, що обрали спрощену систему оподаткування, і фізичні особи, які провадять незалежну професійну діяльність

 

1. Відповідно до пункту 177.10 статті 177 та пункту 178.6 статті 178 розділу IV Податкового кодексу України (далі - Кодекс) фізичні особи - підприємці, крім осіб, що обрали спрощену систему оподаткування, та фізичні особи, які провадять незалежну професійну діяльність (далі - самозайняті особи), зобов’язані вести Книгу обліку доходів і витрат (далі - Книга), у якій за підсумком робочого дня, протягом якого отримано дохід, на підставі первинних документів здійснюються записи про отримані доходи та документально підтверджені витрати.

2. Книга ведеться за вибором платника податку в паперовому або електронному вигляді.

3. У разі обрання самозайнятою особою ведення Книги у паперовому вигляді:

1) самозайнята особа зобов’язана подати до контролюючого органу за основним місцем обліку примірник Книги, на титульному аркуші якої зазначаються: прізвище, ім’я та по батькові, реєстраційний номер облікової картки платника податків або серія та номер паспорта (для осіб, які через свої релігійні переконання відмовились від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідний контролюючий орган і мають відмітку у паспорті), податкова адреса, номер та дата свідоцтва про право на здійснення незалежної професійної діяльності (за наявності);

2) книга прошнурована, пронумерована, безоплатно реєструється в контролюючому органі. Книга засвідчується підписом керівника або заступника контролюючого органу та скріплюється печаткою;

3) записи у Книзі виконуються розбірливо чорнилом темного кольору або кульковою ручкою. Внесення виправлень здійснюється шляхом нового запису, який засвідчується підписом самозайнятої особи;

4) у разі необхідності реєстрації нової Книги протягом податкового (звітного) періоду записи в ній продовжуються наростаючим підсумком, а попередня Книга залишається у самозайнятої особи.

4. У разі обрання самозайнятою особою ведення Книги в електронній формі:

1) самозайнята особа зобов’язана: отримати посилені сертифікати відкритих ключів, сформованих акредитованими центрами сертифікації ключів, включених до системи подання податкових документів в електронному вигляді, укласти договір про визнання електронних документів з контролюючим органом та сформувати заяву на отримання Книги і надіслати її до контролюючого органу за місцем податкового обліку засобами електронного зв’язку з дотриманням умов щодо реєстрації електронного підпису підзвітних осіб у порядку, визначеному законодавством;

2) контролюючий орган за місцем податкового обліку реєструє заяву самозайнятої особи на отримання Книги у реєстрі поданих заяв та протягом 3 робочих днів формує і надсилає самозайнятій особі повідомлення про реєстрацію Книги із зазначенням реєстраційного номера Книги та дати її реєстрації;

3) після отримання самозайнятою особою повідомлення про реєстрацію Книги така особа здійснює операції з її ведення згідно з цим Порядком;

4) у Книзі в електронному вигляді допускаються виправлення помилок або коригування шляхом доповнення рядка, в якому відображається від’ємне або позитивне значення.

5. Записи у Книзі виконуються за підсумками робочого дня, протягом якого отримано дохід.

6. Самозайняті особи заносять до Книги відомості в такому порядку:

1) у графі 1 зазначається дата запису;

2) у графі 2 відображається сума доходу, отриманого від здійснення господарської або незалежної професійної діяльності із сумарним підсумком за місяць, квартал, рік, зокрема, кошти, що надійшли на поточний рахунок, касу платника податків та/або отримано готівкою, сума заборгованості, за якою минув строк позовної давності, вартість безоплатно отриманих товарів (робіт, послуг);

3) у графі 3 вказується сума повернутих самозайнятою особою коштів за товари (роботи та послуги) та/або повернутої передплати;

4) графа 4 розраховується як різниця між отриманим доходом від здійснення господарської або незалежної професійної діяльності (графа 2) та сумою повернутих самозайнятою особою коштів за товари (роботи та послуги) (графа 3);

5) у графі 5 зазначаються реквізити документа, який підтверджує понесені витрати, що безпосередньо пов’язані з отриманим доходом. Документами, які підтверджують витрати, можуть бути, зокрема, платіжне доручення, прибутковий касовий ордер, квитанція, фіскальний чек, акт закупки (виконаних робіт, наданих послуг) та інші первинні документи, що засвічують факт оплати товарів, робіт, послуг;

6) у графі 6 відображається сума витрат, які документально підтверджені та безпосередньо пов’язані з отриманням доходу за підсумками дня;

7) у графі 7 відображається сума витрат на оплату праці та нарахування на оплату праці найманих осіб, понесені у звітному місяці;

8) у графі 8 відображається сума фактично понесених інших витрат, безпосередньо пов’язаних з одержанням доходу, які не зазначені в графах 6 та 7, зокрема, витрати на сплату послуг, зв’язку, орендних та комунальних платежів тощо;

9) у графі 9 зазначається сума чистого оподатковуваного доходу, яка розраховується як різниця між сумою доходу за звітний період (графа 4) та сумою понесених витрат від провадження господарської або незалежної професіональної діяльності (графи 6, 7, 8).

7. Фізичні особи - підприємці, зареєстровані як платники податку на додану вартість, не включають до витрат і доходу суми податку на додану вартість, що входять до ціни придбаних або проданих товарів (робіт та послуг).

8. Книга зберігається у самозайнятої особи протягом 3 років після закінчення звітного періоду, в якому здійснено останній запис.

9. Дані Книги заповнюються у гривнях з копійками та використовуються самозайнятою особою для заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи.

 

Директор Департаменту доходів і зборів

з фізичних осіб В. В. БУСАРЄВ

 

 


Просмотров: 652 | Добавил: kupyansk | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Форма входа

Поиск

Последние события
Сообщения форума
  • Аккумулятор (2)
  • Автомобильная Сигнализация для авто (1)
  • послуги митного брокера в Харкові (0)
  • Объявления
    [28.03.2024]
    Лук оптом (0)
    [10.12.2023]
    товары оптом от производителя (0)
    [12.07.2023]
    Металлические кровати с доставкой оптом (0)


    Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0


    Купянск ОЛХ

    Основные теги
    живот похудение Тайские в бёдрах травы БЫСТРО похудения селетер таблетки без диет лицо убрать сильный возбудитель виагра женская женский возбудитель виагра виагра сильнодействущая купить возбудитель виагра для мужчин возбудители купить виагру как возбудить девушку капли возбуждающие тара запчасти работа 2-комнатная квартира бизнес Упаковка flat bottom плазменная резка токарные работы ГШП капролон пакеты возбудители для мужчин возбудитель желания Возбудители для двоих возбудитель капли Возбудители для мужчин и женщин возбудитель конский автобусы Фрезерные работы Газовая резка металла инфракрасные обогреватели конвектор дом дизайн интерьера дизайн квартиры дизайн студии заказать дизайн интерьера автовышки и автокраны база металлопроката листовой прокат металлопрокат опт розница вертикальная литьевая машина ВЛМ гидравлический шприцевой пресс литьевая машина для пластмасс поставщик тд там продажа недвижимости листовой металлопрокат Агентство недвижимости Днепр ремонт гидравлического оборудования купить гидропресс лента ФУМ риелтор Днепр зашита маски маски для лица. фабричный пошив. купить Днепр листовая сталь ваш карниз газовая резка обработка металлов кваритра в Днепре под заказ диета диеты Китайские отзывы похудеть витамины лекарства средства упражнения оборудование арматура вентиляционное компоненты конвейеры лабораторное кип насосы высоковольтное инструмент

     

    Купянский городской портал © 2024