Купянский городской портал! Вторник, 21.05.2024, 05:22
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Путеводитель

Последние фото

Общая статистика
Интернет магазин: 
Форум-тем/сообщ: 542/2924
Коментарии: 835
Фото: 418
Новости: 1051
Файлов для скачивания: 5
Статей:897
Сайтов в каталоге: 970
Объявлений: 15
Игр: 219
Записей в гостевой: 36
FAQ: 1
Новости Украины: 107
Видео: 9105

Последние статьи
[15.09.2020][Мои статьи]
Увага! Важлива інформація (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
ТОП 6 запитань стосовно використання програмних реєстраторів розрахункових операцій (5)
[15.09.2020][Мои статьи]
До уваги платників земельного податку! Інформація про нормативну грошову оцінку земель розміщена на офіційному вебпорталі ДПС (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
Податкова знижка для внутрішньо переміщених осіб (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
З початку року надійшло 9,8 млрд грн ЄСВ (0)

Купянск
Главная » 2013 » Сентябрь » 25 » Купянская ОГНИ информирует
22:16
Купянская ОГНИ информирует

На обліку у Куп`янській ОДПІ перебуває 6699 платників податків

 

Саме стільки суб`єктів господарювання зареєстровано у Куп`янській ОДПІ ГУ Міндоходів у Харківській області станом на початок вересня цього року.

1325 суб’єктів господарювання – юридичних осіб та 5374 приватних підприємців зареєстровані у податковій інспекції.

«Лише протягом серпня на облік Куп`янської ОДПІ ГУ Міндоходів у Харківській області взято 17 приватні підприємців», -зазначає начальник відділу ІТ та обліку платників податків Світлана Редька.

 

30 вересня поточного року - останній день сплати земельного податку та орендної плати

У вересні 2013 року закінчується строк сплати земельного податку та орендної плати за земельні ділянки державної і комунальної власності (крім громадян) за серпень 2013 року.

«Відповідно до Податкового кодексу України власники землі та землекористувачі сплачують плату за землю з дня виникнення права власності або права користування земельною ділянкою», - нагадує заступник начальника Куп`янської ОДПІ Ігор Лукшин.

У випадку зміни протягом року об’єкта та/або бази оподаткування, платник подає податкову декларацію протягом 20 днів місяця, що настає за місяцем, у якому відбулися зміни.

Щоб уникнути штрафних санкцій подбайте про своєчасність сплати платежів.

 

Пропозиції платників податків важливі для міндоходівців

В приміщеннях Центрів обслуговування платників податків Куп`янської ОДПІ та її відділень у серпні були встановлені скриньки, де всі бажаючі могли залишити свої пропозиції та зауваження щодо удосконалення податкового та митного законодавства і поліпшення роботи органів Міндоходів. 

«Усі листівки, що були залишені у скриньках пройшли детальне ознайомлення з фахівцями ОДПІ», - зазначає начальник Куп`янської ОДПІ Олена Кухтіна.

Більшість листівок стосувалась розгляду звернень громадян.

Також багато теплих слів висловили фахівцям Мінідоходів щодо якості надання послуг клієнтам в затишному Центрі обслуговування платників податків, який працює у Куп`янській ОДПІ  вже понад рік.

 

 

 

З початку року клієнтами Акредитованого центру сертифікації відкритих ключів, що діє при Куп`янській ОДПІ, стали 2685 абонентів

 

За словами фахівців центру сертифікації ключів Куп`янської ОДПІ, основна перевага - безкоштовна послуга видачі електронного цифрового підпису та й процедура отримання займає не більше 20 хвилин.

«Клієнтами Центру переважно є фізичні особи та фізичні особи-підприємці, органи державної влади та місцевого самоврядування, підприємства, установи та організації усіх форм власності», - повідомляє перший заступник начальника Куп`янської ОДПІ ГУ Міндоходів у Харківській області Наталія Калашнікова.

Слід зазначити, що з лютого 2013 року посадові особи митних органів, суб’єкти зовнішньоекономічної діяльності та митні брокери теж мають можливість отримувати безкоштовні послуги електронного цифрового підпису. З 26 квітня 2013 року реалізована можливість подання звітності до органів державної статистики та Пенсійного фонду України за допомогою електронного цифрового підпису отриманого  в Центрі.

Шановні платники податків, чекаємо на Вас за адресою: Акредитований центр сертифікації електронних ключів при Куп`янській ОДПІ, за адресою: м.Куп`янськ, вул.. Харківська, 99, каб. №3.

 

Зменшення суми щомісячних авансових внесків

 

Міндоходів України повідомлено, що відповідно до змін, внесених Законом України від 04.07.2013 р. № 403-VII до Податкового кодексу України, платники податку мають право на зменшення суми щомісячних авансових внесків на суму сплаченого авансового внеску з податку на прибуток при виплаті дивідендів.

Зазначається, що оскільки суми щомісячних авансових внесків визначаються виключно в декларації за попередній звітний рік і механізму коригування (зменшення) такої суми протягом року не передбачено, то залік сплачених протягом 2013 р. сум авансових внесків з податку на прибуток при виплаті дивідендів у зменшення щомісячних авансових внесків здійснюється за результатами декларування податкового зобов’язання за звітний 2013 р.

Лист від 12.09.2013 р. № 17802/7/99-99-19-03-02-17

 

 

Право на податковий кредит

 

Міндоходів України повідомлено, що якщо продавець товарів/послуг відмовляється надати податкову накладну або порушує порядок її заповнення чи порядок реєстрації в Єдиному реєстрі податкових накладних, то покупець таких товарів або послуг має право додати до податкової декларації з ПДВ за звітний податковий період заяву зі скаргою на такого постачальника.

Заява подається за формою згідно з додатком 8 (Д8) до декларації з ПДВ. До заяви додаються копії товарних чеків або інших розрахункових документів, що засвідчують факт сплати податку у зв’язку з придбанням таких товарів/послуг.

Зазначається, що подання заяви та цих копій є підставою для включення сум податку до складу податкового кредиту.

Лист від 13.09.2013 р.

 

Облік іноземних компаній — власників нерухомості

 

Міндоходів України зазначено, що п. 4.4 розділу IV Порядку обліку платників податків і зборів, затвердженого наказом Мінфіну України від 09.12.2011 р. № 1588 (далі — Порядок), визначено особливості взяття на облік іноземної компанії у разі отримання компанією нерухомості або землі в Україні у власність тимчасово з подальшим відчуженням.

Тобто для обліку іноземних компаній — власників нерухомості на території України норми п. 4.4 Порядку можуть застосовуватись у поодиноких виняткових випадках та у разі надання до територіальних органів Міндоходів України копій відповідних документів, якими підтверджено обмеження щодо строку користування нерухомістю. У випадку придбання нерухомості іноземною компанією на обліку має перебувати представництво іноземної компанії, її постійне представництво, управитель майна або підприємство з іноземними інвестиціями.

Лист від 06.08.2013 р. № 14101/7/99-99-18-05-01-17

 

Акцизні марки нового зразка - захист від неякісної продукції

З метою забезпечення більш дієвої систему боротьби з фальсифікатом і підробками підакцизних товарів з 1 вересня 2013 року запроваджено марки акцизного податку нового зразка для алкогольних напоїв і тютюнових виробів вітчизняного та імпортного виробництва.

Марки акцизного податку нового зразка відрізняються графічним дизайном та кольоровою гамою. Кожна марка має графічний захисний елемент, якій містить інформацію в закодованому вигляді. Цей захисний елемент не може бути відтворений шляхом сканування, копіювання та друку. При цьому геометричні розміри марок акцизного податку нового зразка (довжина, ширина, товщина) порівняно з марками попереднього зразка не змінено, що не призводить до понесення додаткових витрат виробниками та імпортерами, оскільки немає необхідності у проведенні тестування нових марок акцизного податку.

Разом, з цим, чинним законодавством передбачено, що у разі зміни зразка марок акцизного податку вже закуплені марки попереднього зразка застосовуються у виробництві алкогольних напоїв та тютюнових виробів до їх повного використання, а марковані такими марками алкогольні напої та тютюнові вироби знаходяться в обігу до їх повної реалізації в межах терміну придатності для споживання (ст. 11 Закону України від 19 грудня 1995 року № 481/95-ВР (у редакції, яка діє до 04.07.2014).

Нагадуємо, що акцизна марка нового зразка затверджена постановою Кабінету Міністрів України від 03.07.2013 № 474 „Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2010р. № 1251 і від 13 березня 2013р. № 188”.

 

Від діяльності фізичних осіб Харківщини скарбниця держави поповнилася 3 млрд.грн.

Це на 270 млн. грн. перевіщує показник минулорічних восьми місяців.

Переважну більшість сплаченої суми – майже 87% - складає податок на доходи фізичних осіб. З початку року до бюджету надійшло 2,6 млрд. грн. цього платежу.

Окрім того, суб’єкти підприємницької діяльності- фізичні особи сплатили близько 270 млн.грн єдиного податку, що більше на 88,9 млн.грн. ніж у минулому році. 

Також однією із складових загальної суми надходжень від діяльності підприємців є податок на додану вартість. Протягом січня-серпня поточного року підприємцями сплачено  понад 39 млн.грн. ПДВ. Це на 1 млн. грн. перевищує показник відповідного періоду минулого року.

Такі цифри були озвучені в Управлінні доходів і зборів з фізичних осіб ГУ Міндоходів у Харківській області.

За словами фахівців відомства основними факторами значного збільшення платежів є покращення обслуговування сумлінних платників та проведення роботи щодо протидії виплати заробітної плати «у конвертах».

 

Росіянин намагався перенести через кордон 1000 сигарет понад норму

 

Спробу незаконного ввезення в Україну тютюнових виробів було припинено співробітниками митного поста «Чугунівка» Харківської митниці Міндоходів.

22-річний громадянин Російської Федерації перетинав кордон по доріжці для пішохідного руху в якості пішохода. Під час здійснення митного контролю у спортивній сумці, що належала чоловікові,  було виявлено 60 пачок сигарет (1200 шт.) без фільтру, що перевищує встановлені  ст. 376 обсяги.

В результаті у відношенні порушника було складено протокол за ознаками  ст.472 Митного кодексу України. Санкція статті передбачає накладення штрафу у розмірі 100 відсотків вартості предметів правопорушення, з їх конфіскацією.

            Нагадуємо! Відповідно до ст. 376 Митного кодексу України, громадяни, які досягли 18-річного віку, можуть ввозити тютюнові вироби без сплати митних платежів та без письмового декларування в кількості: 200 сигарет або 50 сигар чи 250 грамів тютюну, або ці вироби в наборі загальною вагою, що не перевищує 250 грамів.

 

 

Відкрито нові рахунки для сплати єдиного внеску

Міністерство доходів і зборів України повідомляє, що з метою реалізації норм Закону України від 04.07.2013 року «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв’язку з проведенням адміністративної реформи» вчора, 19 вересня, було відкрито нові рахунки в органах Державної казначейської служби для зарахування єдиного внеску.

Номери рахунків розміщено на веб-порталі Міндоходів у розділі «Реєстри».

Відкриті рахунки заблоковані, про введення їх в дію буде повідомлено додатково.

З остаточного вирішення усіх питань щодо рахунків, на які буде перераховуватися єдиний внесок, платникам слід звертатися до органу доходів і зборів за місцем взяття їх на облік як платників єдиного внеску.

Нагадаємо, що у вересні всі процедури щодо прийняття та оброблення звіту про суми нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та обліку сплати страхових коштів у картках особових рахунків платників здійснює Пенсійний фонд, тому саме на його адресу потрібно надсилати звіти про суми нарахованого соцвнеску.

 

Міністр Олександр Клименко зустрівся з китайськими інвесторами

Міністр доходів і зборів України Олександр Клименко у складі української урядової делегації взяв участь у зустрічі з керівниками китайських підприємств, банків, корпорацій, яка відбулася сьогодні, 25 вересня 2013 року, у Пекині.

Під час зустрічі мова йшла про те, що український уряд зацікавлений у збільшенні обсягів товарообігу з Китаєм у комплексі з активізацією інвестиційного співробітництва. Одним з перспективних напрямів розвитку співробітництва може стати  розширення присутності китайських компаній в Україні через відкриття офіційних представництв. Досвід у цьому плані вже мають китайські корпорації Zhong Xing Telecommunication Equipment Co. Ltd (ZTE) та   Huawei, представники яких були присутні на зустрічі.

Міністр Олександр Клименко запевнив, що Уряд України проводить реформи, спрямовані на створення сприятливого інвестиційного клімату, комфортних, простих і зрозумілих умов для ведення бізнесу в нашій країні. Наприклад, забезпечений індивідуальний підхід до податкового супроводу великого бізнесу. У складі Міністерства доходів і зборів створений Центральний офіс для великих платників податків. За кожною компанією закріплений податковий асистент, який надає консультації, рекомендації, допомагає в оцінці ризиків.

За даними Міністерства доходів і зборів України, обсяг товарообігу з Китаєм займає 2- е місце серед 217 країн - торговельних партнерів України. Питома вага експортно-імпортних операцій з Китаєм становить 8% загального товарообігу України.  Фахівці Міністерства відзначають  збільшення обсягів товарообігу в поточному році. За 8 місяців 2013 він склав уже $ 7,3 млрд., що на 16,6 %, або на $ 1млрд. більше порівняно з січнем- серпнем 2012 року. За підсумками 2012 року товарообіг між Україною та Китаєм  склав $10 млрд.

При цьому зовнішня торгівля між Україною та Китаєм у поточному році має тенденцію до зростання як за рахунок збільшення обсягів імпорту (на 9,2%) , так і експорту (на 46,4%).

Основу експорту з України до Китаю складають промислові товари та продовольчі товари, транспортні засоби та запасні части. В Україні затребувані технологічна китайська продукція, техніка, товари легкої промисловості, прокат.

Нагадаємо, 24-27 вересня 2013 року проходить робочий візит урядової делегації на чолі з Першим віце-прем'єр-міністром України Сергієм Арбузовим до Китайської Народної Республіки.

 

Вчишся на «контракті»? Не забудь про податкову знижку

Розпочався новий навчальний рік. Багато студентів навчаються за контрактною формою та можуть скористатися правом на податкову знижку.

Головне  управління Міндоходів у Харківській області нагадує, що відповідно до п.п.14.1.170 п.14.1 ст.14 Податкового кодексу України податкова знижка для фізичних осіб, які не є суб’єктами господарювання, - документально підтверджена сума (вартість) витрат платника податку - резидента у зв’язку з придбанням товарів (робіт, послуг) у резидентів - фізичних або юридичних осіб протягом звітного року, на яку дозволяється зменшення його загального річного оподатковуваного доходу, одержаного за наслідками такого звітного року у вигляді заробітної плати, у випадках, визначених цим Кодексом.

Згідно з п.п.166.2.1 п.166.2 ст.166 ПКУ до податкової знижки включаються фактично здійснені протягом звітного податкового року платником податку витрати, підтверджені відповідними платіжними та розрахунковими документами, зокрема квитанціями, фіскальними або товарними чеками, прибутковими касовими ордерами, копіями договорів, що ідентифікують продавця товарів (робіт, послуг) і їх покупця (отримувача). У зазначених документах обов’язково повинно бути відображено вартість таких товарів (робіт, послуг) і строк їх продажу (виконання, надання).

Відповідно до п.п.166.3.3 п.166.3 ст.166 ПКУ платник податку має право включити до податкової знижки у зменшення оподатковуваного доходу платника податку за наслідками звітного податкового року, визначеного з урахуванням положень пункту 164.6 статті 164 цього Кодексу, такі фактично здійснені ним протягом звітного податкового року витрати, як суму коштів, сплачених платником податку на користь закладів освіти для компенсації вартості здобуття середньої професійної або вищої освіти такого платника податку та/або члена його сім’ї першого ступеня споріднення, який не одержує заробітної плати.

Таким чином, сума коштів, яка сплачена у звітному податковому році за періоди навчання наступного року, не може бути включена до податкової знижки.

 

 

Подання Податкової декларації у разі зміни групи платника єдиного податку

 

Відповідно до пп. 296.5.1 п. 296.5 ст. 296 Податкового кодексу платники єдиного податку першої та другої груп подають до територіального органу Міндоходів України Податкову декларацію у строки, встановлені для квартального податкового (звітного) періоду, в разі перевищення протягом року обсягу доходу, визначеного п. 291.4 ст. 291 цього Кодексу, або самостійного прийняття рішення про перехід на сплату податку за ставками, встановленими для платників єдиного податку другої, третьої або п’ятої групи.

            При цьому у Податковій декларації окремо відображаються: обсяг доходу, оподатковуваний за ставками, визначеними для платників єдиного податку першої та другої груп; обсяг доходу, оподатковуваний за ставкою 15%; обсяг доходу, оподатковуваний за новою ставкою єдиного податку, обраною згідно з умовами, визначеними главою 1 розділу XIV Податкового кодексу; авансові внески, встановлені п. 295.1 ст. 295 цього Кодексу.

            Згідно з п. 296.3 ст. 296 Податкового кодексу платники єдиного податку третьої — шостої груп подають до територіального органу Міндоходів України Податкову декларацію платника єдиного податку у строки, встановлені для квартального податкового (звітного) періоду.

            Отже, платник єдиного податку, який протягом року самостійно прийняв рішення про зміну групи платника єдиного податку, подає до територіального органу Міндоходів України Податкову декларацію з наростаючим підсумком у строки, встановлені для квартального податкового (звітного) періоду, в якій заповнює відповідні розділи (показники господарської діяльності): для платника єдиного податку відповідної групи, на якій перебував такий платник, — показники за минулий період; для платника єдиного податку відповідної групи, яку обрав (нова група) такий платник, — показники за податковий (звітний) період.

 

Ставка єдиного внеску для інвалідів - пільгова

 

Законом України від 08.07.2010 р. № 2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» та Інструкцією про порядок нарахування і сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, затвердженою постановою правління Пенсійного фонду України від 27.09.2010 р. № 21-5, встановлено, що для підприємств, установ і організацій, в яких працюють інваліди, єдиний внесок установлюється у розмірі 8,41% від суми нарахованої заробітної плати та суми оплати перших п’яти днів тимчасової непрацездатності, що здійснюється за рахунок коштів роботодавця, та допомоги по тимчасовій непрацездатності для працюючих інвалідів.

            Підтвердженням установлення працівнику інвалідності є завірена копія довідки з акта огляду у медико-соціальній експертній комісії про встановлення групи інвалідності. Завірення копії довідки здійснюється безпосередньо підприємством, установою або організацією (бухгалтером або директором). Тобто з дати отримання такої довідки підприємство, установа або організація нараховуватиме єдиний внесок у розмірі 8,41%.

            Отже, застосування пільгової ставки для працівника-інваліда, який працює у фізичної особи — підприємця, законодавством не передбачено.

 

Просмотров: 575 | Добавил: kupyansk | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Форма входа

Поиск

Последние события
Сообщения форума
  • Аккумулятор (2)
  • Автомобильная Сигнализация для авто (1)
  • послуги митного брокера в Харкові (0)
  • Объявления
    [28.03.2024]
    Лук оптом (0)
    [10.12.2023]
    товары оптом от производителя (0)
    [12.07.2023]
    Металлические кровати с доставкой оптом (0)


    Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0


    Купянск ОЛХ

    Основные теги
    живот похудение Тайские в бёдрах травы БЫСТРО похудения селетер таблетки без диет лицо убрать сильный возбудитель виагра женская женский возбудитель виагра виагра сильнодействущая купить возбудитель виагра для мужчин возбудители купить виагру как возбудить девушку капли возбуждающие тара запчасти работа 2-комнатная квартира бизнес Упаковка flat bottom плазменная резка токарные работы ГШП капролон пакеты возбудители для мужчин возбудитель желания Возбудители для двоих возбудитель капли Возбудители для мужчин и женщин возбудитель конский автобусы Фрезерные работы Газовая резка металла инфракрасные обогреватели конвектор дом дизайн интерьера дизайн квартиры дизайн студии заказать дизайн интерьера автовышки и автокраны база металлопроката листовой прокат металлопрокат опт розница вертикальная литьевая машина ВЛМ гидравлический шприцевой пресс литьевая машина для пластмасс поставщик тд там продажа недвижимости листовой металлопрокат Агентство недвижимости Днепр ремонт гидравлического оборудования купить гидропресс лента ФУМ риелтор Днепр зашита маски маски для лица. фабричный пошив. купить Днепр листовая сталь ваш карниз газовая резка обработка металлов кваритра в Днепре под заказ диета диеты Китайские отзывы похудеть витамины лекарства средства упражнения оборудование арматура вентиляционное компоненты конвейеры лабораторное кип насосы высоковольтное инструмент

     

    Купянский городской портал © 2024