Купянский городской портал! Пятница, 17.05.2024, 14:43
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Путеводитель

Последние фото

Общая статистика
Интернет магазин: 
Форум-тем/сообщ: 542/2924
Коментарии: 835
Фото: 418
Новости: 1051
Файлов для скачивания: 5
Статей:897
Сайтов в каталоге: 970
Объявлений: 15
Игр: 219
Записей в гостевой: 36
FAQ: 1
Новости Украины: 107
Видео: 9105

Последние статьи
[15.09.2020][Мои статьи]
Увага! Важлива інформація (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
ТОП 6 запитань стосовно використання програмних реєстраторів розрахункових операцій (5)
[15.09.2020][Мои статьи]
До уваги платників земельного податку! Інформація про нормативну грошову оцінку земель розміщена на офіційному вебпорталі ДПС (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
Податкова знижка для внутрішньо переміщених осіб (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
З початку року надійшло 9,8 млрд грн ЄСВ (0)

Купянск
Главная » 2013 » Сентябрь » 23 » Купянская ОГНИ информирует
17:28
Купянская ОГНИ информирует

Переукладання договору про подання звітності в електронному вигляді у разі реорганізації підприємства

,

У разі реорганізації підприємства посадові особи юридичної особи – правонаступника повинні отримати нові сертифікати відкритих ключів та укласти договір про подання звітності в електронному вигляді.

Так, сертифікат відкритого ключа – це документ, виданий центром сертифікації ключів, який засвідчує чинність і належність відкритого ключа підписувачу.

Серитифікат ключа містить унікальний реєстраційний номер сертифіката, основні дані (реквізити) підписувача – власника особистого ключа.

Текст примірного договору про визнання електронних документів визначено у додатку 1 до Інструкції з підготовки та подання податкових документів в електронному вигляді засобами телекомунікаційного звязку (затверджена наказом ДПА України від 10.04.2008 р. №233 «Про подання електронної податкової звітності»).

Зокрема, платник заповнює необхідні реквізити, передбачені примірним договором (назва підприємства, код за ЄДРПОУ), та надає до органу доходів і зборів за місцем реєстрації підписані, скріплені печаткою два примірники договору та посилені сертифікати відкритих ключів на електронному носії.

 

Особливості реєстрації у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків

 

Взяттю на облік або реєстрації в органах Міндоходів підлягають всі платники податків. Фізичні особи – платники податків реєструються у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків (далі – Державний реєстр).

Реєстрація фізичних осіб у Державному реєстрі здійснюється з метою єдиного державного обліку фізичних осіб, які зобов'язані сплачувати податки, що є основним джерелом наповнення Державного бюджету України. Обов’язковість сплати податків кожним та контроль за такою сплатою є умовою економічної стабільності держави та забезпечення соціальних видатків.

Облік платників податків у Державному реєстрі ведеться за податковими номерами.

Податковим кодексом України збережено право фізичних осіб – платників податків відмовитись від прийняття реєстраційного номера облікової картки з релігійних переконань, удосконалено альтернативну форму обліку таких платників податків.

Облік фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та надали до територіального органу доходів і зборів.

Повідомлення, ведеться в окремому реєстрі Державного реєстру за прізвищем, ім'ям, по батькові та серією і номером паспорта без використання реєстраційного номера облікової картки платника податків. У паспортах зазначених осіб територіальними органами доходів і зборів ставиться відмітка про наявність у них права здійснювати будь-які платежі за серією та номером паспорта.

Загальні положення щодо обліку платників податків регулюються ст.63 Податкового кодексу України, а формування та ведення Державного реєстру – ст.70 цього Кодексу.

 

Дилери запаслися автомобілями напередодні введення «утилізаційного збору»

 

Імпорт автомобілів в Україну протягом літа суттєво збільшився. Аналіз роботи митниць Міністерства доходів і зборів України свідчить, що обсяги ввезення авто зростали постійно, досягнувши максимального значення у  серпні.

Так, за останній місяць літа Україна імпортувала майже 47 тисяч автомобілів (загальною вартістю майже півмільярда доларів), що майже вдвічі перевищує тогорічні показники. Минулого року у серпні  в Україну було імпортовано 26,6 тисяч авто.

Переважну кількість завезених у серпні транспортних засобів склали нові легкові автомобілі. Їх завезено понад 24,2 тисяч, або більше ніж половина від усіх завезених транспортних засобів.

На другому місці опинились вантажівки, які вже були у вжитку. Таких машин завезли майже 19 тисяч , що вдвічі перевищує імпорт у серпні 2012 року (торік – трохи більше 9,5 тисяч).

Загалом в період «літніх» місяців в Україну було імпортовано понад  100 тисяч автомобілів загальною вартістю більше 1,2 мільярда доларів.

Експерти Міндоходів прогнозують, що вже у вересні імпорт автомобілів буде значно меншим, літній ажіотаж пов’язують з тим, що дилери  посилено готувались до введення з  1 вересня  так званого  «утилізаційного збору».

 

 

Покупки в «дьюті фрі» перестануть бути анонімними

 

Купити товари у «дьюті фрі» відтепер можна буде лише за наявності посадкового талона на літак чи поїзд. Для того, щоб правила торгівлі в магазинах «дьюті фрі» відповідали вимогам Митного Кодексу, Міністерством доходів і зборів України було розроблено проект постанови Кабінету Міністрів «Про внесення змін до Правил продажу товарів безмитної торгівлі».

Так, проектом передбачено обов’язкове внесення до касового або товарного чеку відомостей про особу покупця, а також , при необхідності, подання пасажирами додаткових документів при купівлі товарів: посадкового талона  для повітряного транспорту, проїзного чи посадочного талона при переміщені залізницями.

У такий спосіб запропоновані зміни дозволять однозначно ідентифікувати особу покупця, який здійснив покупку в такому магазині та проконтролювати факт вивозу придбаного товару з території  України. З іншого боку, це забезпечить контроль за дотриманням магазинами безмитної торгівлі правил продажу.

За даними аналітиків Міндоходів, останнім часом  все частіше товари, придбані в магазинах безмитної торгівлі,  так званих «дьюті фрі», залишаються на території  України з  подальшим споживанням  або реалізацією, що є порушенням митного законодавства нашої країни та завдає шкоди державному бюджету.

Обов’язкове внесення до касового або товарного чеку відомостей про особу покупця у магазинах «дьюті фрі» є звичайною практикою, яка діє в переважній більшості країн світу та Європи.

 

Заповнювати заяву про відмову постачальника надати податкову накладну необхідно правильно

 

 

Якщо продавець товарів/послуг відмовляється надати податкову накладну або порушує порядок її заповнення або порядок реєстрації в Єдиному реєстрі податкових накладних, то покупець таких товарів чи послуг має право додати до податкової декларації з податку на додану вартість (далі – ПДВ) за звітний податковий період заяву зі скаргою на такого постачальника.

Заява подається за формою згідно з додатком 8 (Д8) декларації з ПДВ. До заяви додаються копії товарних чеків або інших розрахункових документів, що засвідчують факт сплати податку у зв’язку з придбанням таких товарів/послуг. Також, можна додати копії первинних документів, складених відповідно до Закону про бухоблік, що підтверджують факт отримання таких товарів/послуг.

Подання заяви та копій вказаних документів є підставою для включення сум податку до складу податкового кредиту.

Платники, які подають звітність в електронному вигляді, мають подавати копії таких документів окремо у порядку, визначеному для подання звітності у паперовому вигляді (особисто платником податків або уповноваженою на це особою, надсилається поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення).

У разі неправильного заповнення платником податку додатка 8 до декларації та/або неподання копій товарних чеків, інших розрахункових документів, що засвідчують факт сплати ПДВ у зв’язку з придбанням таких товарів/послуг, або неподання копій первинних документів, що підтверджують факт їх отримання, платник податку втрачає право формувати податковий кредит за сплаченими сумами податку. А тому при виявленні органом Міндоходів цього факту зазначені суми ПДВ підлягають виключенню зі складу податкового кредиту.

Відповідна норма визначена п.201.10 ст.201 розділу V, п.49.3 ст.49 розділу II Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року №2755-VI зі змінами та доповненнями та п.21 розділу ІІІ Порядку заповнення і подання податкової звітності з податку на додану вартість, затвердженого наказом Мінфіну України від 25.11.2011р. № 1492.

 

 

Відбулась «гаряча лінія» з платниками податків

 

 

23 вересня 2013 року у Куп`янській ОДПІ ГУ Міндоходів у Харківській області було проведено сеанс телефонного зв’язку "гаряча лінія” із начальником відділу ІТ та обліку платників податків Світланою Редькою на тему: «Актуальні питання подання звітності в електронному вигляді».

Пропонуємо Вашій увазі деякі із питань, які надійшли від платників податків під час сеансу "гаряча лінія”:

 

Хто повинен підписувати податкову звітність в електронному вигляді?

 

Після підготовки платником подат­ків податкового документа в електронному вигляді на нього наклада­ються електронні цифрові підписи (ЕЦП) посадових осіб платника по­датків у такому порядку: першим - ЕЦП головного бухгалтера (бухгал­тера), другим - ЕЦП керівника (директора), третім - ЕЦП, що є ана­логом відбитка печатки платника по­датків.

За відсутності у платника податків посади бухгалтера ЕЦП посадових осіб платника податків накладають­ся у такому порядку: першим - ЕЦП керівника (директора), другим - ЕЦП, що є аналогом відбитку печат­ки платника податків.

Платником податків - фізич­ною особою - суб'єктом підприємницької діяльності ЕЦП на­кладаються у такому порядку: першим - ЕЦП платника подат­ків - фізичної особи, другим -ЕЦП, що є аналогом відбитка печатки платника податків (за на­явності).

 

Яка дата вважається датою надання податкової звітності, поданої в електронному вигляді?

 

Датою та часом надання податкового документа в електронному вигляді до органів Міндоходів є дата та час, зафіксо­вані у першій квитанції.

 

Якщо керівництво підприємства змінюється, які дії повинно здійснити підприємство, що подає звітність в електронному вигляді?

 

У договорі про забез­печення електронного документообі­гу з органом Міндоходів засобами телекомунікаційного зв'язку зазначаються анкетні дані платника податку, зокрема дані керівника та бухгалтера підприємства. Крім того, до органу Міндоходів надаються особисті відкриті ключі на магнітному носії та у роздрукованому вигля­ді.

Якщо на підприємстві змінюються будь-які дані, внесені до додатка 2, у тому числі дані про директора чи бухгалтера, то протягом трьох робо­чих днів після таких змін слід повідо­мити орган Міндоходів й надати нові відкриті ключі електронного підпису та інформацію до акредитованого центру сертифі­кації ключів про блокування засобів ЕЦП попереднього керівництва.

 

Якщо ставку єдиного податку не встановлено

 

Нещодавно у Куп`янській ОДПІ ГУ Міндоходів у Харківській області відбувся семінар – тренінг для платників податків, пропонуємо відповідь на запитання, що надійшло до  фахівців Міндоходів.

Фізична особа — підприємець планує здійснювати діяльність у сфері оптової торгівлі (код КВЕД ДК 009:2010 — 46.51). Однак для такого виду діяльності ставку єдиного податку місцевими радами не встановлено, розцінюючи це як захід щодо запобігання мінімізації податків у зазначеній сфері діяльності. Чи є це підставою для відмови у видачі свідоцтва платника єдиного податку контролюючим органом?

 

Не можуть бути платниками єдиного податку суб’єкти господарювання, що здійснюють діяльність, види якої наведено в пп. 291.5.1 п. 291.5 ст. 291 Податкового кодексу. У цьому переліку діяльності у сфері оптової торгівлі немає. Тобто фізична особа, яка займається оптовою торгівлею, може бути платником єдиного податку другої групи за умови, що обсяги виручки не перевищують 1 млн. грн.

Ставки єдиного податку для платників другої групи фіксовані (у межах від 2 до 20% розміру мінімальної заробітної плати) і встановлюються сільськими, селищними та міськими радами. Водночас згідно з пп. 12.3.5 п. 12.3 ст. 12 Податкового кодексу України у разі якщо сільська, селищна або міська рада не прийняла рішення про встановлення відповідних місцевих податків і зборів, що є обов’язковими відповідно до норм цього Кодексу, такі податки та збори справляються виходячи з норм зазначеного Кодексу із застосуванням мінімальної ставки місцевих податків і зборів.

Тому якщо для оптової торгівлі ставки єдиного податку не встановлено, фізична особа — підприємець — платник єдиного податку другої групи має повне право застосовувати ставку у розмірі 2% від мінімальної заробітної плати.

Таким чином, контролюючий орган не має підстав для відмови фізичній особі у видачі свідоцтва платника єдиного податку другої групи.

 

 

 

Як оподатковуються аліменти, у тому числі отриманні від батька - нерезидента?

 

Відповідь надала начальник Куп`янської ОДПІ ГУ МІндоходів у Харківській області Олена Кухтіна, під час особистої зустрічі з підприємцями.

Відповідно до пп.165.1.14 п. 165.1 ст.165 Податкового кодексу України аліменти, що виплачуються платнику податку згідно з рішенням суду або за добровільним рішенням сторін у сумах, визначених згідно із Сімейним кодексом України, за винятком виплати аліментів нерезидентом незалежно від їх розміру, якщо інше не встановлено міжнародними договорами, згода на обов’язковість яких надана Верховною Радою України.

Згідно із п. 170.11 ст. 170 розділу IV ПКУ, у разі якщо джерело виплат будь-яких оподатковуваних доходів є іноземним, сума такого доходу включається до загального річного оподатковуваного доходу платника податку - отримувача, який зобов’язаний подати річну податкову декларацію, та оподатковується за ставками, визначеними в п. 167.1 ст. 167 ПКУ.

«Отже, платник податку, який отримує аліменти від нерезидента зобов’язаний включити суму таких доходів до складу загального річного оподатковуваного доходу та сплатити податок до бюджету за ставками, визначеними в п. 167.1 ст. 167 ПКУ»- , підсумувала Олена Кухтіна.

 

 

Що є об’єктом оподаткування ПДФО

 

Відповідно до ст. 163 розділу IV Податкового кодексу України об’єктом оподаткування резидента є:

-          загальний місячний (річний) оподатковуваний дохід;

-          доходи з джерелами їх походження в Україні, які остаточно оподатковуються під час їх нарахування (виплати, надання);

-          іноземні доходи – доходи (прибуток), отримані з джерел за межами України.

Об’єктом оподаткування нерезидента є:

-          загальний місячний (річний) оподатковуваний дохід з джерела його походження в Україні;

-          доходи з джерела їх походження в Україні, які остаточно оподатковуються під час їх нарахування (виплати, надання).

 

 

Які суми не включаються до складу доходу ФОП платника єдиного податку

 

Відповідно до п. 292.11 ст. 292 Податкового кодексу України, до складу доходу, визначеного пп. 1 п. 292.1 ст. 292 ПКУ, не включаються:

-          суми податку на додану вартість;

-          суми фінансової допомоги, наданої на поворотній основі, отриманої та поверненої протягом 12 календарних місяців з дня її отримання, та суми кредитів;

-          суми коштів цільового призначення, що надійшли від Пенсійного фонду та інших фондів загальнообов’язкового державного соціального страхування, з бюджетів або державних цільових фондів, у тому числі в межах державних або місцевих програм;

-          суми коштів (аванс, передоплата), що повертаються покупцю товару (робіт, послуг) - платнику єдиного податку та/або повертаються платником єдиного податку покупцю товару (робіт, послуг), якщо таке повернення відбувається внаслідок повернення товару, розірвання договору або за листом-заявою про повернення коштів;

-          суми коштів, що надійшли як оплата товарів (робіт, послуг), реалізованих у період сплати інших податків і зборів, встановлених ПКУ, вартість яких була включена до загального оподатковуваного доходу фізичної особи - підприємця;

-          суми податку на додану вартість, що надійшли у вартості товарів (виконаних робіт, наданих послуг), відвантажених (поставлених) у період сплати інших податків і зборів, встановлених ПКУ;

-          суми коштів у частині надмірно сплачених податків і зборів, встановлених ПКУ, та суми єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, що повертаються платнику єдиного податку з бюджетів або державних цільових фондів.

 

 

Останній податковий  період для платника єдиного податку, який припиняє підприємницьку діяльність

                  

«Відповідно до п. 294.6 ст. 294 Податкового кодексу України у разі державної реєстрації припинення підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця, яка є платником єдиного податку, останнім податковим (звітним) періодом вважається період, у якому подано до контролюючого органу заяву щодо відмови від спрощеної системи оподаткування у зв’язку з припиненням провадження господарської діяльності», -  зазначила під час спілкування з пресою заступник начальника Куп`янської ОДПІ ГУ Міндоходів у Харківській області Інна Богатирьова.

Слід пам`ятати, відповідно до п. 120.1 ст. 120 Податкового кодексу неподання або несвоєчасне подання платником податків чи іншими особами, зобов'язаними нараховувати та сплачувати податки, збори, податкових декларацій тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 170 грн. за кожне таке неподання або несвоєчасне подання.

 

 

 

Обчислення та сплата збору за першу реєстрацію транспортного засобу

Юридичні та фізичні особи, які здійснюють першу реєстрацію в Україні транспортних засобів, що визначені як об’єкти оподаткування, є платниками збору за першу реєстрацію транспортного засобу.

Сума збору обчислюється щодо кожного транспортного засобу як добуток відповідної бази оподаткування, ставки збору та відповідного коефіцієнта, зазначеного у пункті 234.4 статті 234  Податкового кодексу України.

Збір сплачується юридичними та фізичними особами перед проведенням першої реєстрації в Україні транспортних засобів.

Платники збору зобов'язані при першій реєстрації в Україні пред'являти квитанції або платіжні доручення про сплату збору з відміткою банку про дату виконання платіжного доручення, а платники, звільнені від сплати збору, -  відповідний документ, що дає право на користування такими пільгами.

У разі відсутності документів про сплату збору або документів, що дають право на користування пільгами, перша реєстрація в Україні не проводиться.

Водночас, слід зазначити, що від сплати збору за першу реєстрацію звільняються транспортні засоби:

- будинків-інтернатів для громадян похилого віку та інвалідів,

- дитячих будинків-інтернатів,

- пансіонатів для ветеранів війни і праці,

- геріатричних пансіонатів,

- реабілітаційних установ для інвалідів та дітей-інвалідів, за умови, що зазначені установи фінансуються з державного та місцевого бюджетів.

До переліку звільнених включаються також легкові автомобілі для інвалідів з об’ємом циліндрів двигуна до 1500 куб. сантиметрів, що придбані за рахунок коштів державного чи місцевих бюджетів та/або безоплатно передані інвалідам відповідно до законодавства України.

У разі зміни власника транспортних засобів з вищезазначених організацій на будь-якого іншого, їх нові власники зобов’язані сплатити збір у порядку та на умовах, передбачених розд. VII (статті 231-239) ПКУ.

 

 

Для подання звітності з ЄСВ отримайте безкоштовний електронний ключ

 

Куп`янська ОДПІ Головного правління Міндоходів у Харківській області звертає увагу, що згідно з нормами законодавства, платникам єдиного соціального внеску необхідно подавати звітність щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнодержавне соціальне страхування та обліку сплати страхових коштів.

«Платники ЄСВ мають можливість, використовуючи ключ цифрового підпису Акредитованого центру сертифікації ключів, звітувати – через Інтернет», - зазначає заступник начальника Куп`янської ОДПІ Ігор Лукшин.

Відділ реєстрації користувачів, який діє в приміщенні податкової Кременчука надає, як юридичним, тік і фізичним особам наступні послуги електронного цифрового підпису:

- реєстрація заявників;

- надання у користування надійних засобів електронного цифрового підпису;

- допомога при генерації відкритих та особистих ключів;

- обслуговування посилених сертифікатів ключів заявника;

- надання послуг фіксування часу;

- консультативні послуги за зверненнями підписувачів тощо.

Шановні платники єдиного соціального внеску, не гайте часу, звертайтеся до відділу реєстрації користувачів при ГУ Міндоходів у Харківській області за адресою: м. Куп`янськ, вул. Харківська, 99, кім. 3 та отримуйте корисні послуги для свого комфорту!

 

Куп`янська ОДПІ: 83% касової техніки оснащено електронними стрічками

 

Загалом 386 одиниць касової техніки обліковується обліковується на сьогодні у Куп`янській ОДПІ Головного правління Міндоходів у Харківській області.

 «Звертаю увагу на те, що з 1 жовтня цього року ті моделі касової техніки, які не забезпечують передачу контрольно-звітної інформації до органів Міндоходів в електронному вигляді, будуть вилучені з Державного реєстру», - зазначає перший заступник начальника Куп`янської ОДПІ Наталія Калашнікова.

З метою запобігання примусового скасування застарілих РРО, їх власникам необхідно звернутися до Центру обслуговування платників податків Куп`янської ОДПІ за адресою: м. Куп`янськ, вул. Харківська, 99, секція № 2та самостійно подбати про зняття з обліку такої касової техніки.

«Для дообладнання існуючого касового апарату модемом, який надасть змогу звітувати платнику в електронний спосіб користувачу касової техніки необхідно терміново звернутися до сервісного центру, який обслуговує його касовий аппарат», - підкреслює Наталія Євгенівна.

З 1 січня 2014 року за неподання звітності про використання РРО в електронній формі, до  користувачів касових апаратів будуть застосовуватись штрафні санкції.

 

Фізичні особи-підприємці не зобов’язані використовувати печатку при здійсненні підприємницької діяльності

«Фізичні особи-підприємці, у тому числі платники єдиного податку, рішення про використання печатки приймають самостійно в залежності від специфіки діяльності», - наголошує начальник Куп`янської ОДПІ ГУ Міндоходів у Харківській області Олена Кухтіна.

Крім того, нормативно-правові акти з питань оподаткування не передбачають обов’язку платника податків повідомляти органи Міндоходів України про отримання або знищення печатки.

Господарським кодексом України, яким визначено особливості статусу громадянина як суб’єкта господарювання, не міститься вимог щодо обов’язкової наявності печатки у суб’єкта господарювання (ст. 128 ГКУ від 16 січня 2003 року № 436-IV зі змінами та доповненнями).

 

Для митного контролю вимагаються лише документи передбачені Митним Кодексом

 

На вимогу митниць Міндоходів для здійснення митного контролю особи, які переміщують товари та транспортні засоби комерційного призначення через митний кордон України чи здійснюють діяльність, контроль за якою покладено на митниці Міндоходів, мають надати необхідні документи та відомості встановлені Митним кодексом України.

Такі документи та відомості, надаються митним органам в усній, письмовій та/або електронній формі. Відомості з офіційних документів, наданих для митного контролю та/або митного оформлення, не потребують додаткового підтвердження.

На письмові запити митниць Міндоходів або з власної ініціативи правоохоронні органи, фінансові установи та інші контролюючі органи України можуть надавати митницям Міндоходів інформацію про наявні відомості, необхідні для здійснення митного контролю.

З метою здійснення митного контролю вже після випуску товарів митні органи також мають право направляти письмові запити та отримувати документи, їх засвідчені копії або інформацію (у тому числі в електронній формі) від контролюючих органів. Така інформація може стосуватися переміщення товарів, транспортних засобів комерційного призначення через митний кордон України, випуску товарів та їх використання на території України або за її межами.

Всі документи та відомості, у тому числі в електронній формі, що надавалися митним органам декларантами або уповноваженими ними особами для здійснення митного контролю, зберігаються  не менш як 1095 днів з дня завершення митних процедур.

Відповідні норми прописано у статті 334 Митного кодексу України від 13.03.2012 № 4495-VI.

 

Просмотров: 600 | Добавил: kupyansk | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Форма входа

Поиск

Последние события
Сообщения форума
  • Аккумулятор (2)
  • Автомобильная Сигнализация для авто (1)
  • послуги митного брокера в Харкові (0)
  • Объявления
    [28.03.2024]
    Лук оптом (0)
    [10.12.2023]
    товары оптом от производителя (0)
    [12.07.2023]
    Металлические кровати с доставкой оптом (0)


    Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0


    Купянск ОЛХ

    Основные теги
    живот похудение Тайские в бёдрах травы БЫСТРО похудения селетер таблетки без диет лицо убрать сильный возбудитель виагра женская женский возбудитель виагра виагра сильнодействущая купить возбудитель виагра для мужчин возбудители купить виагру как возбудить девушку капли возбуждающие тара запчасти работа 2-комнатная квартира бизнес Упаковка flat bottom плазменная резка токарные работы ГШП капролон пакеты возбудители для мужчин возбудитель желания Возбудители для двоих возбудитель капли Возбудители для мужчин и женщин возбудитель конский автобусы Фрезерные работы Газовая резка металла инфракрасные обогреватели конвектор дом дизайн интерьера дизайн квартиры дизайн студии заказать дизайн интерьера автовышки и автокраны база металлопроката листовой прокат металлопрокат опт розница вертикальная литьевая машина ВЛМ гидравлический шприцевой пресс литьевая машина для пластмасс поставщик тд там продажа недвижимости листовой металлопрокат Агентство недвижимости Днепр ремонт гидравлического оборудования купить гидропресс лента ФУМ риелтор Днепр зашита маски маски для лица. фабричный пошив. купить Днепр листовая сталь ваш карниз газовая резка обработка металлов кваритра в Днепре под заказ диета диеты Китайские отзывы похудеть витамины лекарства средства упражнения оборудование арматура вентиляционное компоненты конвейеры лабораторное кип насосы высоковольтное инструмент

     

    Купянский городской портал © 2024