Купянский городской портал! Вторник, 21.05.2024, 08:31
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Путеводитель

Последние фото

Общая статистика
Интернет магазин: 
Форум-тем/сообщ: 542/2924
Коментарии: 835
Фото: 418
Новости: 1051
Файлов для скачивания: 5
Статей:897
Сайтов в каталоге: 970
Объявлений: 15
Игр: 219
Записей в гостевой: 36
FAQ: 1
Новости Украины: 107
Видео: 9105

Последние статьи
[15.09.2020][Мои статьи]
Увага! Важлива інформація (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
ТОП 6 запитань стосовно використання програмних реєстраторів розрахункових операцій (5)
[15.09.2020][Мои статьи]
До уваги платників земельного податку! Інформація про нормативну грошову оцінку земель розміщена на офіційному вебпорталі ДПС (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
Податкова знижка для внутрішньо переміщених осіб (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
З початку року надійшло 9,8 млрд грн ЄСВ (0)

Купянск
Главная » 2013 » Сентябрь » 4 » Купянская ОГНИ информирует
15:29
Купянская ОГНИ информирует

Розмір ставки єдиного податку для фізичних осіб, які здійснюють кілька видів господарської діяльності

 

Платники єдиного податку І та ІІ груп, які здійснюють кілька видів господарської діяльності, повинні застосовувати максимальний розмір ставки податку, встановленої для обраних видів діяльності. Це стосується і ситуації, коли фізичні особи-підприємці-платники єдиного податку здійснюють діяльність на територіях більш як однієї сільської, селищної або міської ради.

Так, для платників І групи максимальний розмір податку становить 10% мінімальної заробітної плати. Для платників ІІ групи – 20%. Сплата єдиного податку здійснюється за місцем податкової адреси.

Куп`янська ОДПІ ГУ Міндоходів у Харківській області нагадує, що фіксовані ставки єдиного податку встановлюються сільськими, селищними та міськими радами для фізичних осіб-підприємців. Залежно  від виду господарської  діяльності, з розрахунку на календарний місяць, розмір ставки податку становить:

- для І групи платників – у межах від 1 до 10% розміру мінімальної заробітної плати;

- для ІІ групи – від 2 до 20%.

Порядок нарахування, розміри та строки сплати єдиного податку регулюється розділом XIV Податкового кодексу України.

 

На Харківщині 83% митних декларацій оформлюється «в цифрі»

 

При цьому, за перше півріччя 2013 року Харківською митницею Міндоходів у електронному вигляді було оформлено 57% декларацій, а у 2012 питома вага електронних митних декларацій складала лише 18% від їх загального обсягу.

Завдяки доступності та зручності сервісу електронного декларування для платників податків та митних платежів Харківщини, наявна стала позитивна динаміка збільшення обсягів електронного декларування.

Декларування товарів з поданням митному органу електронної митної декларації доступне усім підприємствам, що перебувають на обліку у митних органах та посадові особи яких мають засоби електронного цифрового підпису.

Куп`янська ОДПІ нагадує учасникам зовнішньоекономічних відносин, що електронне декларування можливе лише за умови отримання електронних цифрових підписів. Для їх отримання слід звертатися до  регіональних представництв Акредитованого центру сертифікації ключів Міністерства доходів і зборів України, у м.Куп`янськ за адресою: вул..Харківська, 99.

 

Фахівці митниці Міндоходів на Харківщині виявили партію трамадолу

Власником пігулок виявився громадянин сусідньої держави. Під час декларування в пункті пропуску «Гоптівка» громадянин заявив про відсутність у нього предметів, що підлягають обов’язковому декларуванню, або предметів, заборонених чи обмежених до переміщення через митний кордон України.

В результаті огляду в підкладці штанів громадянина, в кишені, в шкарпетках, в спідниці, яка знаходилась у сумці в багажнику, було виявлено більше півсотні пігулок «Трамал» (Трамадол). Таким чином, чоловік  вивозив предмети, переміщення яких через митний кордон України обмежено законодавством України, з приховуванням від митного контролю. За що і отримав протокол про порушення митних правил за частиною 1 статті 483 Митного кодексу.

Днем раніше на митному посту «Чугунівка» фахівцями Міндоходів вилучено лікарський препарат «Феназепам». Препарат було виявлено під час здійснення митно-прикордонного контролю салону автомобіля у дамській сумочці. Власницею виявилася пасажирка – громадянка Росії.

 

Оподаткування доходів від продажу нерухомості

 

Доходи, одержані громадянами від продажу об’єктів нерухомості, підлягають оподаткуванню за ставкою 5%. У разі, коли продавцем нерухомості є фізична особа-нерезидент, ставка податку становить 15% (17%) від договірної вартості об’єкта, але не нижче його оціночної вартості.

Якщо угода купівлі-продажу укладається між фізичними особами, податок на доходи від продажу нерухомого майна сплачує продавець до нотаріального посвідчення такого договору. Сума податку визначається та самостійно сплачується продавцем через банківські установи за місцем нотаріального посвідчення такої угоди. Тобто податок сплачується за місцем розташування робочого місця приватного нотаріуса або державної нотаріальної контори. Якщо ж покупець об’єкта нерухомості – юридична особа чи фізособа-підприємець така особа виконує обов’язки податкового агента – утримує та перераховує податок з доходу платника від такого продажу.  

Дохід фізичної особи від продажу нерухомості не оподатковується у разі одночасного виконання трьох умов:

-  продається житловий будинок, квартира або їхня частина, кімната, садовий (дачний) будинок (включаючи земельну ділянку, на якій розташовані такі об'єкти, а також господарсько-побутові споруди та будівлі), а також земельна ділянка, розмір якої не перевищує норм безоплатної передачі землі, установлених ст.121 Земельного кодексу України залежно від її призначення;

-  продаж одного з перелічених об’єктів відбувається вперше у звітному календарному році;

-  відчужуваний об’єкт перебуває у власності платника понад три роки.

Водночас, умова щодо перебування такого майна у власності понад три роки не розповсюджується на майно, отримане таким платником у спадщину.

Якщо вказані умови дотримані, то сплачувати податок продавець не повинен.

Куп`янська ОДПІ ГУ Міндоходів у Харківській області нагадує, з метою оподаткування доходів фізичних осіб під продажем нерухомого майна розуміється будь-який перехід права власності на нього, крім успадкування та дарування.

Порядок оподаткування операцій з продажу (обміну) об’єктів нерухомого майна визначено ст. 172 Податкового кодексу України (із змінами і доповненнями).

 

Відтепер відшкодування ПДВ можна отримати у вигляді фінансового казначейського векселя

 

До 1 січня 2014 року платник податку може за власним бажанням отримати бюджетне відшкодування податку на додану вартість у вигляді фінансового казначейського векселя.

Так, видача фінансового казначейського векселя прирівнюється до видачі платнику податку суми бюджетного відшкодування шляхом перерахування коштів із бюджетного рахунку на рахунок платника.

            Про обрання способу відшкодування ПДВ з бюджету шляхом видачі векселів платник має зазначити у поданій ним заяві. Тобто, платники зможуть самостійно визначати, в якій формі отримувати бюджетне відшкодування: грошима чи векселями.

Зазначимо, що сума ПДВ, що підлягає відшкодуванню з бюджету шляхом видачі фінансових казначейських векселів, поділяється на рівні частини. На кожну таку частину видається окремий фінансовий казначейський вексель із строком платежу один, два, три, чотири та п'ять років.

Платник податку має право сплачувати суми будь-яких узгоджених грошових зобов’язань, що сплачуються до Держбюджету, шляхом пред'явлення для сплати  фінансового казначейського векселя (не раніше настання строку платежу, визначеного у векселі).

Відповідна норма передбачена Законом України від 04.07.2013р. №407-VII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законів України щодо фінансових векселів» (набрав чинності з 03.08.2013 р.).

Куп`янська ОДПІ ГУ Міндоходів у Харківській області нагадує, що ведення реєстру векселів здійснюється Державною казначейською службою України.

 

Термін подання заяви припадає на святковий або вихідний день

Новостворені суб`єкти господарювання, які протягом 10 днів з дня держреєстрації подали заяву щодо обрання спрощеної системи оподаткування та ставки єдиного податку, встановлені для ІІІ-VI груп, вважаються платниками єдиного податку з дня їх державної реєстрації.

У разі, якщо 10 день з дня такої реєстрації припадає на святковий або вихідний день, то термін подання зазначеної заяви для новостворених фізичних осіб-підприємців не продовжується. Тобто, останнім днем подання заяви буде день, що передує вихідному або святковому дню.

Куп`янська ОДПІ ГУ Міндоходів у Харківській області нагадує, що порядок обрання або переходу на спрощену систему оподаткування регулюється положеннями ст. 298 Податкового кодексу України.

 

 Зміни у сплаті податку на нерухоме майно

 

З 04.08.2013 р. не оподатковуються податком на нерухоме майно:

- об’єкти житлової нерухомості, в тому числі їх частки, що належать фізичним особам, які відповідно до закону мають статус багатодітних, прийомних, або малозабезпечених сімей, опікунів, піклувальників дітей. Але не більше одного такого об’єкта на сім’ю, опікуна, піклувальника;

- об’єкти житлової нерухомості, в тому числі їх частки, що належать дітям-сиротам, дітям, позбавленим батьківського піклування, та особам з їх числа, визнаним такими згідно із законом, дітям-інвалідам, які виховуються одинокими матерями (батьками). Але не більше одного такого об’єкта на дитину.

У разі наявності у платника податку - фізичної особи більше одного об’єкта оподаткування, у тому числі різних видів (квартир, житлових будинків або квартир і житлових будинків, у тому числі їх часток), база оподаткування обчислюється виходячи із сумарної житлової площі таких об’єктів.

Крім цього, переглянуто розміри житлової нерухомості, щодо якої застосовуватимуться пільги. Так, база оподаткування об’єкта/об’єктів житлової нерухомості, в тому числі їх часток, що перебувають у власності фізичної особи-платника податку, зменшується:

- для квартири/квартир незалежно від їх кількості – на 120 м2 ;

- для житлового будинку/будинків незалежно від їх кількості – на 250 м2;

Законом України від 04.07.2013 р. №403 внесено зміни до діючої редакції ст. 265 «Податок на нерухоме майно відмінне від земельної ділянки» Податкового кодексу України (далі – Кодекс) та доповнено нормою, що передбачає надання пільги власникам, які володіють різними видами об’єктів житлової нерухомості (у разі одночасного перебування у власності платника квартири/квартир та житлового будинку/будинків, у тому числі їх часток), шляхом зменшення бази оподаткування на 370 м2.

Куп`янська ОДПІ ГУ Міндоходів у Харківській області нагадує, пільги щодо сплати податку на нерухоме майно не поширюються на об’єкти оподаткування, що використовуються їх власниками з метою одержання доходів (здаються в оренду, лізінг, використовуються у підприємницькій діяльності).

 

Як заповнити податкову накладну при перереєстрації платника

 

Міндоходів України повідомлено, що до дати початку дії нового Свідоцтва про реєстрацію платника ПДВ (далі — Свідоцтво) у податкових накладних, що складаються постачальниками у період перереєстрації платника, мають зазначатися одночасно нова та попередня назви платника.

У податкових накладних, які складаються постачальниками платника після початку дії нового Свідоцтва, мають використовуватися реквізити нового Свідоцтва. Суми ПДВ, зазначені у податкових накладних, виписаних постачальниками в період перереєстрації платника ПДВ до початку дії нового Свідоцтва та в яких не зазначено одночасно попередньої та нової назв такого платника, можуть бути включені до податкового кредиту податкової декларації за звітний податковий період лише з одночасним поданням скарги на таких постачальників за умови дотримання вимог щодо порядку оформлення такої скарги.

 

Здійснення митного контролю деяких видів товарів у першочерговому порядку

 

Митний контроль деяких товарів здійснюється першочергово. Зокрема:

- товари, необхідних для подолання наслідків стихійного лиха, аварій, катастроф, епідемій;

- живі тварини;

- органи та інші анатомічні матеріали людини для потреб трансплантації;

- товари, що мають обмежений строк чи особливий режим зберігання;

- товари військового призначення;

- радіоактивні матеріали;

- фото-, аудіо - і відеоматеріали для засобів масової інформації;

- товари міжнародної технічної та гуманітарної допомоги;

- товари, що переміщуються в рамках угод про виробничу кооперацію;

- товарів, що переміщуються за процедурою МДП.

Огляд (переогляд) таких товарів, а також взяття проб та зразків цих товарів здійснюються тільки за виключних обставин.

Також законами України можуть визначатися інші категорії товарів, митний контроль яких здійснюється у першочерговому порядку.

Відповідні норми прописано у статті 360 Митного кодексу України від 13.03.2012 № 4495-VI.

 

Як надати пояснення до декларації, якщо звітуєте в електронній формі

 

Платники мають змогу подати податкові декларації (розрахунки) засобами електронного зв’язку. У разі, якщо у них виникає необхідність подати разом з такою декларацією доповнення до неї, які складаються в довільній формі, не мають затвердженого формату (стандарту) електронного вигляду та вважаються невід’ємною частиною податкової декларації, вони можуть зробити це наступним чином.

Пояснення, копії дозволів тощо, подаються до органів Міндоходів особисто або через уповноважену на це особу. Також, такі доповнення до декларації можна надіслати поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення. Крім того, таке доповнення подається з поясненням мотивів його подання.

Куп`янська ОДПІ ГУ Міндоходів у Хаківській області нагадує, податкова декларація подається за вибором платника, в один із таких способів:

а) особисто платником або уповноваженою на це особою;

б) надсилається поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення;

в) засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації електронного підпису підзвітних осіб у порядку, визначеному законодавством.

При поданні податкових документів в електронній формі телекомунікаційними каналами зв’язку платник створює податковий документ в електронному вигляді відповідно до затвердженого формату (стандарту) за допомогою спеціалізованого програмного забезпечення.

Відповідна норма визначена п.46.4 ст.46, п.49.3 ст.49 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року №2755-VI зі змінами та доповненнями та Інструкцією з підготовки і подання податкових документів в електронному вигляді засобами телекомунікаційного зв’язку, затвердженого наказом ДПА України від 10.04.08 №233.

 

Великим платникам податків необхідно звітувати в електронному вигляді

До великого платника податків відноситься юридична особа, у якої:

- обсяг доходу від усіх видів діяльності за останні чотири послідовні податкові (звітні) квартали перевищує 500 млн. грн.;

- або загальна сума сплачених до Державного бюджету України податків за платежами, що контролюються органами Міндоходів, за такий самий період перевищує 12 млн. грн.  

Куп`янська ОДПІ ГУ Міндоходів у Харківській області нагадує, платник податків, що належить до великого підприємства, повинен звітувати до органу Міндоходів в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації електронного підпису підзвітних осіб у порядку, визначеному законодавством.

Відповідна норма передбачена п. 14.1 ст. 14 р. I, п.49.4. ст.49 р. ІІ Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року №2755 -VI зі змінами та доповненнями. 

Просмотров: 1023 | Добавил: kupyansk | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Форма входа

Поиск

Последние события
Сообщения форума
  • Аккумулятор (2)
  • Автомобильная Сигнализация для авто (1)
  • послуги митного брокера в Харкові (0)
  • Объявления
    [28.03.2024]
    Лук оптом (0)
    [10.12.2023]
    товары оптом от производителя (0)
    [12.07.2023]
    Металлические кровати с доставкой оптом (0)


    Статистика

    Онлайн всего: 4
    Гостей: 4
    Пользователей: 0


    Купянск ОЛХ

    Основные теги
    живот похудение Тайские в бёдрах травы БЫСТРО похудения селетер таблетки без диет лицо убрать сильный возбудитель виагра женская женский возбудитель виагра виагра сильнодействущая купить возбудитель виагра для мужчин возбудители купить виагру как возбудить девушку капли возбуждающие тара запчасти работа 2-комнатная квартира бизнес Упаковка flat bottom плазменная резка токарные работы ГШП капролон пакеты возбудители для мужчин возбудитель желания Возбудители для двоих возбудитель капли Возбудители для мужчин и женщин возбудитель конский автобусы Фрезерные работы Газовая резка металла инфракрасные обогреватели конвектор дом дизайн интерьера дизайн квартиры дизайн студии заказать дизайн интерьера автовышки и автокраны база металлопроката листовой прокат металлопрокат опт розница вертикальная литьевая машина ВЛМ гидравлический шприцевой пресс литьевая машина для пластмасс поставщик тд там продажа недвижимости листовой металлопрокат Агентство недвижимости Днепр ремонт гидравлического оборудования купить гидропресс лента ФУМ риелтор Днепр зашита маски маски для лица. фабричный пошив. купить Днепр листовая сталь ваш карниз газовая резка обработка металлов кваритра в Днепре под заказ диета диеты Китайские отзывы похудеть витамины лекарства средства упражнения оборудование арматура вентиляционное компоненты конвейеры лабораторное кип насосы высоковольтное инструмент

     

    Купянский городской портал © 2024