Купянский городской портал! Вторник, 21.05.2024, 06:01
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Путеводитель

Последние фото

Общая статистика
Интернет магазин: 
Форум-тем/сообщ: 542/2924
Коментарии: 835
Фото: 418
Новости: 1051
Файлов для скачивания: 5
Статей:897
Сайтов в каталоге: 970
Объявлений: 15
Игр: 219
Записей в гостевой: 36
FAQ: 1
Новости Украины: 107
Видео: 9105

Последние статьи
[15.09.2020][Мои статьи]
Увага! Важлива інформація (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
ТОП 6 запитань стосовно використання програмних реєстраторів розрахункових операцій (5)
[15.09.2020][Мои статьи]
До уваги платників земельного податку! Інформація про нормативну грошову оцінку земель розміщена на офіційному вебпорталі ДПС (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
Податкова знижка для внутрішньо переміщених осіб (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
З початку року надійшло 9,8 млрд грн ЄСВ (0)

Купянск
Главная » 2013 » Сентябрь » 2 » Купянская ОГНИ информирует
09:18
Купянская ОГНИ информирует

Боротьба з зарплатами «в конвертах» триває

Згідно з Конституцією України, кожна людина заслуговує на заробітну плату, не нижчу від визначену законом.

Але ж про яке виконання Конституційного права може йти мова, коли людина самостійно погоджується на зарплату «в конверті» або роботу без офіційного оформлення, про це повідомляє заступник начальника Куп`янської ОДПІ Інна Богатирьова.

«Від власної байдужості та бездіяльності кожен трудовий нелегал втрачає право на допомогу з тимчасової непрацездатності у випадку хвороби, на соціальні виплати, на гідну пенсію та багато іншого», - зазначає Інна Вікторівна.

Нагадуємо про те, що матеріали щодо виявлення неоформлених осіб передаються до органів Прокуратури.

 

Продаж власної продукції тваринництва: як відобразити в розрахунку №1-ДФ

 

До складу загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку не включаються доходи, отримані від продажу влас­ної сільськогосподарської продукції, що вирощена, відгодована, виловлена, зібрана, виготовлена, вироблена, оброблена та/або перероблена безпосередньо фізичною особою на земельних ді­лянках, наданих їй у розмірах, вста­новлених Земельним кодексом, для ведення:

- садівництва та/або для будівни­цтва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибні ділянки) та/або для індивідуального дачного будівництва. При цьому якщо власник сільськогосподар­ської продукції має ще земельні частки (паї), виді­лені в натурі (на місцевості), але не використовує їх (здає в оренду або обслуговує), отримані ним до­ходи від продажу сільськогосподарської продукції не включаються до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу;

- особистого селянського господарства та/або зе­мельні частки (паї), виділені в натурі (на місце­вості), сукупний розмір яких не перевищує 2 га. При цьому розмір земельних ділянок, зазначених в абзаці другому цього підпункту,  а також роз­мір виділених в натурі (на місцевості) земель­них часток (паїв), які не використову­ються (здаються в оренду, обслуговуються), не врахову­ються.

Якщо розмір таких земельних ділянок перевищує 2 га, дохід від продажу сільськогосподарської продукції підлягає оподаткуванню на загальних підставах.

При продажу власної продукції тваринництва груп 1 — 5,  15,  16 та 41 УКТ ЗЕД (Українського класифікатора товарів зовнішньоекономічної діяльності) отримані від такого продажу доходи не є оподатковува­ним доходом, якщо їх сума сукупно за рік не перевищує 100 розмірів мінімальної заробітної плати, вста­новленої законом на 1 січня звітного (податкового) року (у 2013 р. — 114 700 грн.). Такі фізичні особи здійснюють продаж зазначеної про­дукції без отримання довідки про наявність земельних ділянок.

У разі коли сума отриманого доходу перевищує встановлений розмір, фізична особа має подати до територіального ор­гану Міндоходів України довідку про самостійне вирощування, розведення, відгодовування продукції тваринництва, що видається у довільній формі сіль­ською, селищною або міською радою за місцем по­даткової адреси (місцем проживання) власника про­дукції тваринництва. Якщо довідкою підтверджено вирощування проданої продукції тваринництва без­посередньо платником податку, оподаткуванню підлягає дохід, що перевищує 100 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року.

Якщо ж таким платником податку не підтверджено самостійне вирощування, розведення, відгодову­вання продукції тваринництва, доходи від продажу якої він отримав, такі доходи підлягають оподатку­ванню на загальних підставах.

Нагадаємо, що згідно з Довідником ознак доходів, наведеним у наказі ДПА України від 13.01.2011 р. №1020, доходи від відчу­ження безпосередньо власником сільськогоспо­д

 

Проведіть звірку кількості об'єктів житлової нерухомості, що перебувають у Вашій власності, та розмірів житлової площі цих об'єктів

 

Наразі органи Міндоходів надсилають громадянам – власникам житлової нерухомості повідомлення про звірку кількості об'єктів житлової нерухомості, що перебувають у власності, та розмірів житлової площі таких об'єктів.

Начальник Куп`янської ОДПІ ГУ Міндоходів у Харківській області Олена Кухтіна зазначає: «Громадянам необхідно з розумінням поставитися до даного питання та завітати до Центру обслуговування платників податків Куп`янської ОДПІ за адресою м.Куп`янськ, вул. Харківська, 99 та зробити звірку даних, навіть якщо ви не отримали такого повідомлення.».

Провести звірку можна на підставі оригіналів документів про право власності на об'єкти житлової нерухомості та житлову площу щодо:

- об'єктів житлової нерухомості, в тому числі їх часток, що перебувають у власності платника податку;

- розміру житлової площі об'єктів житлової нерухомості, що перебувають у власності платника податку;

- права на користування пільгою із сплати податку;

- розміру ставки податку.

 

Якщо товар повертає неплатник ПДВ

 

Зменшення суми податкових зобов’язань платника податку - постачальника в разі зміни суми компенсації вартості товарів/послуг, наданих особам, що не були платниками цього податку на дату такого постачання, дозволяється лише при поверненні раніше поставлених товарів у власність постачальника з наданням отримувачу повної грошової компенсації їх вартості, у тому числі при перегляді цін, пов’язаних з гарантійною заміною товарів або низькоякісних товарів відповідно до закону або договору (п.192.2 ст.192 Податкового кодексу України (далі – ПКУ)). Згідно із п. 192.3 ст. 192 р. V ПКУ результат перерахунку податкових зобов’язань і податкового кредиту постачальника та отримувача відображається у складі податкової декларації за звітний податковий період. Отже, постачальник – платник ПДВ, при поверненні йому товарів/послуг особою, яка на дату їх придбання не була платником цього податку, має право зменшити раніше сформовані податкові зобов’язання з ПДВ за умови повернення йому у власність раніше поставлених ним товарів, та надання отримувачу – неплатнику ПДВ повної грошової компенсації їх вартості.

Коригування будемо відображати в рядку 8.1 розділу 1 податкової декларації з ПДВ та у Додатку 1 (Д1) до податкової декларації з ПДВ «Розрахунок коригування сум податку на додану вартість (Д1)». При заповненні Додатку 1 (Д1) в даному випадку слід заповнювати всі колонки таблиці 1 розділу І цього Додатку. У разі здійснення операції з поставки товарів/послуг неплатнику податку на додану вартість у полі «Особа (платник податку) – покупець» податкової накладної та, у разі повернення товарів, у розрахунку коригування до податкової накладної вказується вираз «Неплатник податку», то в графі 2 таблиці 1 додатку 1 до податкової декларації з податку на додану вартість слід також зазначити вираз «Неплатник податку».

 

День знань Олександр Клименко відкривав нову школу і спорткомплекс та спілкувався зі школярами Харківщини

Міністр доходів і зборів Олександр Клименко привітав з початком нового навчального року школярів Харківщини.

Особливо цьогорічне свято запам’ятається учням Коробочкінського учбово-виховального комплексу Чугуївської районної ради, для яких цього дня за участю Міністра відкрили нову школу.

Подарунки та вітання від Олександра Клименка отримали і вихованці інтернату для дітей із вадами зору ім. В.Г.Короленка.  Слід зазначити, що Міндоходів постійно опікується цим учбовим закладом.  

Міністр Олександр Клименко також відвідав Національний університет „Юридична академія України імені Ярослава Мудрого”, де взяв участь в урочистому відкритті нового навчально-спортивного комплексу „Юрист”.  

                              

Міндоходівці привітали школярів з Днем знань

 

Для куп`янських податківців вже стало доброю традицією 1 вересня брати участь у святкових заходах, присвячених проведенню урочистостей з нагоди Дня знань.

Начальник Куп`янської ОДПІ ГУ Міндоходів у Харківській області Олена Кухтіна була запрошена на урочисту лінійку у Куп`янську школу - інтерна, з яким Куп`янську ОДПІ поєднує давня співпраця.

Щирими посмішками, теплими вітаннями зустріло подвір’я школи - інтернату чудове свято – День знань. Олена Кухтіна привітала усіх вихованців інтернату та вчителів з початком нового навчального року. Побажала учням сміливо йти по життю, оволодівати знаннями, збагачуватись духовно та фізично, самоутверджуватись, щоб згодом творити майбутнє добрими і корисними справами. Освітянам - успішної, результативної, плідної роботи, а учням – хороших оцінок і відмінних знань.

 

Підприємці-спрощенці Куп`янської ОДПІ збільшили сплату єдиного податку  на 1,2 млн.грн.

 

 

За сім місяців поточного року фізичні особи-підприємці, які працюють на спрощеній системі оподаткування, сплатили до бюджету понад 6 млн 686 тис. грн. Порівняно з відповідним періодом минулого року сума надходжень зросла на 1,2 млн.грн. За січень-серпень 2012 року бюджет отримав 5 млн. 480 тис.гривень.

Як зазначає заступник начальника Куп`янської ОДПІ Інна Богатирьова: «Позитивна динаміка росту бюджетних надходжень стала можливою завдяки  спрощенню умов ведення бізнесу для фізичних осіб-підприємців».

Як і раніше, найчисленнішою та найпопулярнішою групою залишається друга. Вона нараховує быльш ныж 50% від загальної кількості спрощенців.

Нагадаємо, підприємці, що працюють у 2-ій групі, з 2013 року  мають можливість подавати  звітність раз на рік, а не щоквартально.

 

 

Основні пріоритети роботи органів Міндоходів незмінні

Про основні напрями діяльності Міністерства доходів і зборів та використання електронних сервісів йшлося  під час засідання «круглого столу» в Куп`янській ОДПІ ГУ Міндоходів у  Харківській області.

У заході взяли участь підприємці і бізнесмени, представниками громадських організацій.

«Основні  пріоритети роботи  Міністерства доходів і зборів залишаються  незмінними, а це в першу чергу удосконалення  системи адміністрування, спрощення документообігу,  якісне обслуговування  платників із застосуванням новітніх технологій»,-  зазначила під час зустрічі  начальник ОДПІ Олена Кухтіна.

Міністерство доходів і зборів  продовжує впроваджувати електронні сервіси для зручного ведення бізнесу. Оновлено сервіс «Пульс», який приймає звернення платників  податків не лише з податкових, а й митних питань.  Щодо об’єднання податкового та митного аудиту, то це суттєво зменшить кількість візитів на підприємства, та водночас, підвищить ефективність контрольно-перевірочної роботи, зазначила очильниця податкової.

Підсумовуючи зустріч Олена Кухтіна привітала всіх підприємців з їх професійним святом Днем підприємця та зазначила: «Усі зміни, які відбуваються наразі, спрямовані на одне – створити якісний сервіс в адмініструванні обов’язкових платежів та налагодити такий рівень партнерства з бізнесом, при якому представники останнього мінімум часу витрачатимуть на спілкування з державою, а максимум на свою основну діяльність, одним словом – забезпечити високоякісний рівень роботи відомства, що несе на собі повну відповідальність за наповнення державної скарбниці».

 

Платником єдиного податку прийнято на роботу працівника

 

            Нормами Податкового кодексу не передбачено збільшення ставок єдиного податку для фізичних осіб — підприємців — платників єдиного податку, які здійснюють діяльність з використанням найманої праці. При цьому в разі оформлення найманого працівника зазначені платники повинні дотримуватись умов перебування на спрощеній системі оподаткування, встановлених п. 291.4 ст. 291 цього Кодексу щодо граничної кількості найманих осіб, які перебувають з ними у трудових відносинах.

            Слід зазначити, що відповідно до пп. 6 пп. 298.2.3 п. 298.2 ст. 298 Податкового кодексу в разі перевищення чисельності фізичних осіб, які перебувають у трудових відносинах з платником єдиного податку, такі платники зобов’язані перейти на сплату інших податків і зборів, визначених цим Кодексом, — з першого числа місяця, наступного за податковим (звітним) періодом, у якому допущено таке перевищення.

 

Якщо підприємець змінив місце проживання

 

 

У відповідності до Закону України „Про державну реєстрацію юридичних та фізичних осіб – підприємців”  зміна прізвища, ім‘я та по батькові або місця проживання фізичної особи – підприємця підлягають обов‘язковій державній реєстрації шляхом внесення відповідних змін до записів єдиного державного реєстру.

 

Держреєстратор проводить державну реєстрацію зміни імені або місця проживання фізичної особи – підприємця та при цьому замінюється і свідоцтво про державну реєстрацію підприємця.

            У разі, якщо нове місце проживання розташоване на території іншої адміністративно-територіальної одиниці, то реєстраційна справа передається за новим місцем обліку платника.

            Громадяни України, а також іноземці чи особи без громадянства, які перебувають на території України на законних підставах, зобов‘язані протягом десяти днів після прибуття до нового місця проживання зареєструвати місце проживання і письмово повідомити про це відповідний орган реєстрації.

            Протягом десяти робочих днів з дати державної реєстрації зміни місця проживання підприємець зобов‘язаний передати за описом реєстраційну справу державному реєстратору за новим місцем проживання.

            Отже, відповідно до діючого законодавства фізична особа – підприємець зобов‘язаний протягом 10 днів після прибуття до нового місця проживання зареєструвати місце проживання, про що робиться відмітка у паспорті цієї фізичної особи, та згідно із вимогами статті 9 Закону про реєстрацію, внести зміни до відомостей про фізичну особу – підприємця, що тягне за собою зміну свідоцтва про державну реєстрацію.

 

Подання Податкової декларації у разі зміни групи платника єдиного податку

 

Відповідно до пп. 296.5.1 п. 296.5 ст. 296 Податкового кодексу платники єдиного податку першої та другої груп подають до територіального органу Міндоходів України Податкову декларацію у строки, встановлені для квартального податкового (звітного) періоду, в разі перевищення протягом року обсягу доходу, визначеного п. 291.4 ст. 291 цього Кодексу, або самостійного прийняття рішення про перехід на сплату податку за ставками, встановленими для платників єдиного податку другої, третьої або п’ятої групи.

            При цьому у Податковій декларації окремо відображаються: обсяг доходу, оподатковуваний за ставками, визначеними для платників єдиного податку першої та другої груп; обсяг доходу, оподатковуваний за ставкою 15%; обсяг доходу, оподатковуваний за новою ставкою єдиного податку, обраною згідно з умовами, визначеними главою 1 розділу XIV Податкового кодексу; авансові внески, встановлені п. 295.1 ст. 295 цього Кодексу.

            Згідно з п. 296.3 ст. 296 Податкового кодексу платники єдиного податку третьої — шостої груп подають до територіального органу Міндоходів України Податкову декларацію платника єдиного податку у строки, встановлені для квартального податкового (звітного) періоду.

            Отже, платник єдиного податку, який протягом року самостійно прийняв рішення про зміну групи платника єдиного податку, подає до територіального органу Міндоходів України Податкову декларацію з наростаючим підсумком у строки, встановлені для квартального податкового (звітного) періоду, в якій заповнює відповідні розділи (показники господарської діяльності): для платника єдиного податку відповідної групи, на якій перебував такий платник, — показники за минулий період; для платника єдиного податку відповідної групи, яку обрав (нова група) такий платник, — показники за податковий (звітний) період.

 

Ставка єдиного внеску для інвалідів - пільгова

 

Законом України від 08.07.2010 р. № 2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» та Інструкцією про порядок нарахування і сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, затвердженою постановою правління Пенсійного фонду України від 27.09.2010 р. № 21-5, встановлено, що для підприємств, установ і організацій, в яких працюють інваліди, єдиний внесок установлюється у розмірі 8,41% від суми нарахованої заробітної плати та суми оплати перших п’яти днів тимчасової непрацездатності, що здійснюється за рахунок коштів роботодавця, та допомоги по тимчасовій непрацездатності для працюючих інвалідів.

            Підтвердженням установлення працівнику інвалідності є завірена копія довідки з акта огляду у медико-соціальній експертній комісії про встановлення групи інвалідності. Завірення копії довідки здійснюється безпосередньо підприємством, установою або організацією (бухгалтером або директором). Тобто з дати отримання такої довідки підприємство, установа або організація нараховуватиме єдиний внесок у розмірі 8,41%.

            Отже, застосування пільгової ставки для працівника-інваліда, який працює у фізичної особи — підприємця, законодавством не передбачено.

 

Облік доходів, отриманих від діяльності, що підлягає патентуванню

 

Міндоходів України повідомлено, що згідно з п. 152.2 ст. 152 Податкового кодексу України платник податку, який займається діяльністю, що підлягає патентуванню, зобов’язаний окремо визначити податок від кожного виду такої діяльності й окремо — від іншої діяльності. З цією метою ведеться окремий облік доходів, отриманих від діяльності, що підлягає патентуванню, та витрат, пов’язаних із здійсненням діяльності, з урахуванням від’ємного значення як результату розрахунку об’єкта оподаткування. При цьому сума податку на прибуток від інших видів діяльності повинна сплачуватися до бюджету незалежно від того, наскільки прибутковою або збитковою виявилася діяльність, що підлягає патентуванню.

Отже, загальна сума податку, яку необхідно сплатити до бюджету, має складатися з окремих сум податку на прибуток від кожного виду діяльності, що підлягає патентуванню, і від інших видів діяльності, що не патентується.

 

Подання електронної звітності

 

Міндоходів України повідомлено, що норму щодо обов’язкового подання суб’єктами господарювання електронних копій розрахункових документів і фіскальних звітних чеків РРО до Міндоходів України дротовими або бездротовими каналами зв’язку введено в дію з 01.01.2013 р.

Зауважується, що обов’язок подання електронної звітності не спростовано у зв’язку з набранням чинності Законом України від 21.06.2013 р. № 357-VII, яким відстрочено настання відповідальності за неподання електронної звітності з 01.07.2013 р. на 01.01.2014 р.

 

Митниці Міндоходів України оформляють експорт зерна за спрощеною процедурою

 

Міністерство доходів і зборів України приділяє підвищену увагу забезпеченню оперативного митного оформлення за спрощеною процедурою під час експорту зернових культур, особливо у період збору врожаю.

            Зокрема, відповідним листом Міндоходів України керівників митниць попереджено про персональну відповідальність за недотримання часових нормативів, передбачених ст. 255 Митного кодексу України, під час здійснення митного оформлення сільськогосподарської продукції. Наголошено, що заходи щодо виявлення та припинення порушень законодавства з питань здійснення державної митної справи суб‘єктами ЗЕД при проведенні ними експорту сільськогосподарської продукції мають стосуватися виключно товарів «овочі» та «фрукти» (групи 07 і 08 УКТ ЗЕД).

Нагадаємо, що з моменту набрання чинності новим Митним кодексом України значно спростився порядок митного оформлення зернових культур. Це пов‘язано насамперед зі скороченням переліку дозвільних документів, які контролюються митними органами.

На сьогодні експорт зерна здійснюється на загальних підставах. Жодних сертифікатів якості, сертифікатів походження, контрактів, засвідчених на біржі, при здійсненні експорту зерна митницями не вимагається. При здійсненні його митного оформлення контролюється лише підтвердження проведення фітосанітарного та радіологічного видів контролю.

Водночас для підтвердження українського походження товару в країні експорту необхідно отримати сертифікат про походження товару, що видається торгово-промисловими палатами в Україні. Зазначений документ, як правило, передається експортером іноземному контрагенту.

Фахівці Міндоходів у межах своєї компетенції готові співпрацювати з Торгово-промисловою палатою України та учасниками ринку в питанні спрощення процедури видачі сертифікатів походження, які підтверджують українське походження сільськогосподарської продукції.

 

Пільги щодо оподаткування митом

 

Кабінет Міністрів України відповідно до частини шостої ст. 287 Митного кодексу України затвердив Порядок затвердження переліків устаткування, обладнання та комплектувальних виробів, матеріалів, що не виробляються в Україні, які не є підакцизними товарами, ввозяться на митну територію України ініціаторами створення індустріальних (промислових) парків — суб’єктами господарювання, керуючими компаніями таких парків для їх облаштування та учасниками індустріальних (промислових) парків для провадження господарської діяльності у межах зазначених парків і які звільняються від оподаткування митом.

Постанова від 19.06.2013 р. № 558

 

 

Звітність щодо сум нарахованого єдиного внеску подається

 не пізніше 20 вересня 2013 року

 

Останнім днем подання звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску є 20 вересня 2013 року. На цьому увагу платників єдиного внеску звертають Міністерство доходів і зборів України та Пенсійний фонд України у своєму Листі від 30.08.2013 року № 1094/99-99-17-03-01-18.

Водночас, повідомляємо, що до 30 вересня 2013 року адміністрування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування здійснює Пенсійний фонд України.

 

 

Як оподатковується дохід від продажу автомобіля фізичною особою

 

Дохід, отриманий фізичною особою — платником податку від продажу (обміну) протягом звітного (податкового) року одного з об’єктів рухомого майна у вигляді легкового автомобіля та/або мотоцикла, та/або мопеда, не підлягає оподаткуванню.

У разі продажу протягом року двох і більше об’єктів такого майна отриманий платником дохід підлягає оподаткуванню за ставкою, визначеною п.167.2 ст.167 Податкового кодексу України ( 5%).

Дохід від продажу (обміну) легкового автомобіля, мотоцикла, мопеда визначається виходячи з ціни, зазначеної в договорі купівлі-продажу, але не нижче ніж середньоринкова вартість відповідного транспортного засобу або не нижче ніж його оціночна вартість, визначена згідно із законом (за вибором платника податку).

Зауважимо, з 11 червня 2013 року набрала чинності постанова КМУ від 10.04.2013 р. № 403, якою затверджено Порядок визначення середньоринкової вартості легкових автомобілів, мотоциклів, мопедів.

Порядок оподаткування операцій з продажу або обміну об’єктів рухомого майна регламентований ст.173 ПКУ (із змінами і доповненнями). 

Просмотров: 592 | Добавил: kupyansk | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Форма входа

Поиск

Последние события
Сообщения форума
  • Аккумулятор (2)
  • Автомобильная Сигнализация для авто (1)
  • послуги митного брокера в Харкові (0)
  • Объявления
    [28.03.2024]
    Лук оптом (0)
    [10.12.2023]
    товары оптом от производителя (0)
    [12.07.2023]
    Металлические кровати с доставкой оптом (0)


    Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0


    Купянск ОЛХ

    Основные теги
    живот похудение Тайские в бёдрах травы БЫСТРО похудения селетер таблетки без диет лицо убрать сильный возбудитель виагра женская женский возбудитель виагра виагра сильнодействущая купить возбудитель виагра для мужчин возбудители купить виагру как возбудить девушку капли возбуждающие тара запчасти работа 2-комнатная квартира бизнес Упаковка flat bottom плазменная резка токарные работы ГШП капролон пакеты возбудители для мужчин возбудитель желания Возбудители для двоих возбудитель капли Возбудители для мужчин и женщин возбудитель конский автобусы Фрезерные работы Газовая резка металла инфракрасные обогреватели конвектор дом дизайн интерьера дизайн квартиры дизайн студии заказать дизайн интерьера автовышки и автокраны база металлопроката листовой прокат металлопрокат опт розница вертикальная литьевая машина ВЛМ гидравлический шприцевой пресс литьевая машина для пластмасс поставщик тд там продажа недвижимости листовой металлопрокат Агентство недвижимости Днепр ремонт гидравлического оборудования купить гидропресс лента ФУМ риелтор Днепр зашита маски маски для лица. фабричный пошив. купить Днепр листовая сталь ваш карниз газовая резка обработка металлов кваритра в Днепре под заказ диета диеты Китайские отзывы похудеть витамины лекарства средства упражнения оборудование арматура вентиляционное компоненты конвейеры лабораторное кип насосы высоковольтное инструмент

     

    Купянский городской портал © 2024