Купянский городской портал! Вторник, 21.05.2024, 05:40
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Путеводитель

Последние фото

Общая статистика
Интернет магазин: 
Форум-тем/сообщ: 542/2924
Коментарии: 835
Фото: 418
Новости: 1051
Файлов для скачивания: 5
Статей:897
Сайтов в каталоге: 970
Объявлений: 15
Игр: 219
Записей в гостевой: 36
FAQ: 1
Новости Украины: 107
Видео: 9105

Последние статьи
[15.09.2020][Мои статьи]
Увага! Важлива інформація (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
ТОП 6 запитань стосовно використання програмних реєстраторів розрахункових операцій (5)
[15.09.2020][Мои статьи]
До уваги платників земельного податку! Інформація про нормативну грошову оцінку земель розміщена на офіційному вебпорталі ДПС (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
Податкова знижка для внутрішньо переміщених осіб (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
З початку року надійшло 9,8 млрд грн ЄСВ (0)

Купянск
Главная » 2013 » Август » 27 » Купянская ОГНИ информирует
18:10
Купянская ОГНИ информирует

         Фахівці Куп`янської ОДПІ очікують на пропозиції підприємців

 

У першу неділю вересня в Україні відзначається День підприємця. Це свято започатковане ще у 1998 році Указом Президента № 1110/98 «Про день підприємця», з метою відзначення важливої ролі, представників малого і середнього бізнесу у економіці країни.

Куп`янська ОДПІ, з метою реалізації державної регуляторної політики та вирішення проблем суб’єктів підприємницької діяльності, пропонує підприємцям протягом серпня, залишати у скриньці, яка встановлена у Центрі обслуговування платників податків за адресою: вул. Харківська 99,  свої пропозиції та зауваження щодо удосконалення податкового та митного законодавства і поліпшення роботи органів Міндоходів.

«Всі пропозиції, що належать до компетенції відомства, будуть опрацьовані та передані до Міністерства доходів і зборів для розгляду та вирішення», - зазначає начальник Куп`янської ОДПІ ГУ Міндоходів у Харківській області Олена Кухтіна.

 

Податок на утилізацію транспортних засобів починає діяти вже з 1 вересня

Переповнення вітчизняних автострад старими транспортними засобами - одне з нагальних питань, яке останній час обговорювалось спільнотою. І нарешті з серпня поточного року почав діяти Закон України N 421-VII «Про утилізацію транспортних засобів». А з 1 вересня набирає  чинності Закон України № 422, яким внесені відповідні зміни до розділу VIII Податкового кодексу України. Цим Законом запроваджено новий екоподаток за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів (далі – ТЗ). Зазначені зміни стимулюватимуть суб’єктів господарювання до проведення утилізації ТЗ. Суми сплаченого екоподатку за утилізацію ТЗ будуть спрямовуватися на компенсацію витрат, понесених суб’єктами господарювання на проведення утилізації ТЗ.

Платниками податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів будуть особи, які возять на митну територію України транспортні засоби та/або кузови до них, здійснюють виробництво (виготовлення) транспортних засобів на митній території України для їх продажу на внутрішньому ринку або придбавають транспортні засоби в осіб, які не є платниками цього податку згідно діючого законодавства. Тобто, фактично цей податок буде сплачуватись не при утилізації ТЗ, а при ввезенні, придбанні чи продажу ТЗ, які в подальшому підлягають утилізації.

Ставки податку визначені Законом № 422 залежно від класифікації ТЗ за кодом товарної позиції. Так, для легкових авто встановлено ставку податку 5500 грн., для пасажирських, вантажних авто та для спеціальної техніки – 11000 грн.

Механізм розрахунку екоподатку за утилізацію ТЗ не складний й також встановлений Законом № 422. Для розрахунку потрібно кількість ТЗ (кузовів), що підлягають оподаткуванню, помножити на встановлену ставку податку  та відповідний коригуючий коефіцієнт.

Наприклад, на митну територію України після 01 09.2013 року ввозяться два нових легкових автомобіля з робочим об’ємом циліндрів двигунів 2500 куб. сантиметрів. Сума екологічного податку на утилізацію ТЗ дорівнюватиме 28160 грн. та розраховуватиметься наступним чином:

Пу = 5500 грн.*2,56*2= 28160 грн.

де 5500 грн - відповідна ставка податку, визначена пунктом 246-1.1 статті 246-1  Податкового  Кодексу України;

2,56 - відповідний коригуючий коефіцієнт, визначений пунктом 246-1.2 статті 246-1  Податкового Кодексу України;

2 - кількість транспортних засобів .

При цьому, деякі платники податків звільнені від сплати екоподатку на утилізацію. Так звільняються від сплати цього податку імпортери, вітчизняні виробники ТЗ, які прийняли на себе зобов`язання забезпечити утилізацію знятих з експлуатації вироблених ними ТЗ. Якщо вироблені ТЗ експортуються за межі України, то сплачувати екоподаток за них не потрібно. Також зможуть користуватися преференціями особи, які придбаватимуть на території України ТЗ, які були вперше зареєстровані до 01.09.13 р.

Слід зауважити, що існує ще низка пільг, в тому числі для імпортерів ТЗ, закріплених статтею 240.6 Податкового кодексу України.

В свою чергу пунктом 242.3 статті 242 Податкового кодексу України визначені випадки, коли ТЗ не є об`єктом та базою оподаткування.. Зокрема, до них віднесені ТЗ, що реалізуються для інвалідів, або ТЗ спецпризначення, сплата вартості яких здійснюється з держбюджетів.

Ще однією новацією є те, що  при переході права власності на транспортний засіб, з якого сплачено податок за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів або не сплачено такий податок у зв’язку із звільненням, попередній власник транспортного засобу передає наступному власникові довідку про сплату цього податку або довідку про звільнення від сплати цього податку. Форма довідки про сплату податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів та форма довідки про звільнення від сплати цього податку встановлюються Кабінетом Міністрів України та є документом суворої звітності.

 

 

Державний реєстр реєстраторів розрахункових операцій поповнився новими моделями обладнання

 

Для зручності платників податків оновлено Державний реєстр реєстраторів розрахункових операцій. До переліку сертифікованих приладів додано ще 9 моделей.

Таким чином, всього користувачам касової техніки запропоновано 62 моделі реєстраторів, які  відповідають сучасним вимогам та забезпечують передачу контрольно-звітної інформації до органів доходів і зборів в електронній формі.

Платники можуть обрати оптимальну для себе нову модель техніки або модернізувати наявний касовий апарат, приєднавши до нього відповідний модем.

Нагадаємо, що з 2013 року користувачі касової техніки повинні звітувати до органів Міндоходів в електронному вигляді. Для технічного переоснащення платникам встановлено перехідний період до 1 січня 2014 року – з цієї дати запроваджується відповідальність за неподання електронної звітності.

На сьогодні щоденно контрольно-звітну інформацію передають майже 82 тисячі одиниць касової техніки. Власникам цих реєстраторів вже не потрібно накопичувати велику кількість первинних документів на паперовій стрічці, вся інформація зберігається тільки в електронному вигляді.

Фахівці Міндоходів закликають платників не відкладати переоснащення реєстраторів розрахункових операцій на останні дні.

З повним переліком реєстраторів розрахункових операцій, які включені до Державного реєстру, можна ознайомитися на веб-порталі Міндоходів (http://minrd.gov.ua/dovidniki--reestri--perelik/reestri/94957.html).

Державний реєстр реєстраторів розрахункових операцій затверджено наказом Міністерства доходів і зборів України від 02.08.13 №317.

 

 

Куп`янська ОДПІ: на «Пульс» Міндоходів надійшло 3 запити

Така кількість платників податків звернулась на антикорупційний сервіс «Пульс» за січень-липень 2013 року, безпосередньо на розгляд до Куп`янської ОДПІ.

Нагадаємо, що інтерактивний сервіс «Пульс» приймає звернення представників бізнесу з податкових та митних питань. Поскаржитися на неправомірні дії або бездіяльність працівників Міністерства доходів і зборів, оперативно вирішити суперечливі запитання, які виникають у сфері адміністрування податків та під час здійснення митного контролю та митного оформлення можна за телефоном (044) 284-00-07. Лінія працює цілодобово.

 

 

30 серпня - останній день сплати акцизного податку за липень 2013 року

 

Виробники підакцизних товарів (продукції) перераховують суми акцизного податку до бюджету протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем граничного строку, передбаченого для подання податкової декларації за місячний податковий період.

Нагадаємо, що платник податку з підакцизних товарів (продукції), вироблених на митній території України, та імпортер алкогольних напоїв та тютюнових виробів декларацію акцизного податку подає щомісяця не пізніше 20 числа наступного періоду до органу Міністерства доходів і зборів України за місцем реєстрації.

Таким чином, останнім днем сплати акцизного податку за липень      2013 року є 30 серпня поточного року.

Порядок сплати податкового зобов’язання з акцизного податку визначено  статтями 57 та 222 Податкового кодексу України (із змінами і доповненнями).

 

 

Збір за першу реєстрацію транспортного засобу юридичними особами

 

Після першої реєстрації в Україні транспортних засобів юридичним особам необхідно в десятиденний строк подати розрахунок суми збору за такі транспортні засоби. Розрахунок подається до відповідного контролюючого органу за місцезнаходженням юридичної особи та за місцем реєстрації транспортного засобу за формою, встановленою наказом Мінфіну України від 21.12.2012 р. № 1405 «Про затвердження форми Розрахунку суми збору за першу реєстрацію транспортних засобів».

Слід звернути увагу на те, що до розрахунку обов’язково додаються копії реєстраційних документів, завірені відповідним уповноваженим державним органом України, який проводив таку реєстрацію.

Водночас від сплати збору за першу реєстрацію звільняються транспортні засоби будинків-інтернатів для громадян похилого віку та інвалідів, дитячих будинків-інтернатів, пансіонатів для ветеранів війни і праці, геріатричних пансіонатів, реабілітаційних установ для інвалідів та дітей-інвалідів, що фінансуються з державного та місцевого бюджетів.

У разі зміни власника транспортних засобів з вищезазначених організацій на будь-якого іншого нові власники зобов’язані сплатити збір за ставками, у порядку та на умовах, передбачених розділом VII «Збір за першу реєстрацію транспортного засобу» Податкового кодексу України.

 

 

До уваги землевласників та землекористувачів! Сплатити земельний податок

 

Куп`янська ОДПІ Головного управління Міндоходів у Харківській області нагадує всім  громадянам - власникам та орендарям земельних ділянок, що  відповідно до норм Податкового кодексу України громадяни сплачують плату за землю та орендну плату за землю протягом 60 днів з дня отримання податкового повідомлення – рішення про нарахування плати за землю та орендної плати за землю.

Податкові повідомлення-рішення вручаються громадянам  до 1 липня звітного року,   відповідно останнім днем  своєчасної сплати земельного податку та орендної плати за землю у 2013 році є 29 серпня .

У випадку несвоєчасної сплати земельного податку, орендної плати нараховується фінансова санкція  та  пеня.

Заступник начальника Куп`янської ОДПІ Ігор Лукшин звертає увагу усіх громадян: «Своєчасно сплатіть нараховані Вам суми земельного податку та орендної плати за землю! Цим Ви забезпечите своєчасне наповнення місцевого бюджету!» 

 

 

Взяття на облік платників податків

 

Порядок обліку платників податків визначено главою 6 Податкового кодексу та Порядком № 1588.

«Облік платників податків ведеться з метою створення умов для здійснення контролюючими органами контролю за правильністю нарахування, своєчасністю і повнотою сплати податків, нарахованих фінансових санкцій, дотримання податкового та іншого законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на Міндоходів України» - , зазначає начальник відділу ІТ та обліку платників Світлана Редька.

Взяттю на облік або реєстрації в органах Міндоходів підлягають усі платники податків. Взяття на облік юридичних осіб, їх відокремлених підрозділів, а також самозайнятих осіб здійснюється незалежно від наявності обов'язку щодо сплати того або іншого податку та збору.

З метою здійснення податкового контролю платники податків підлягають реєстрації або взяттю на облік за місцезнаходженням юридичних осіб, відокремлених підрозділів юридичних осіб, місцем проживання особи (основне місце обліку), а також за місцем розташування (реєстрації) їх підрозділів, рухомого та нерухомого майна, об'єктів оподаткування або об'єктів, які пов'язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність (неосновне місце обліку).

Взяття на облік платників податків — юридичних осіб та їх відокремлених підрозділів здійснюється після їх державної реєстрації чи включення відомостей про них до відповідних державних реєстрів на умовах, що визначаються законодавчими актами України, крім випадків, визначених Податковим кодексом, коли органами реєстрації є податкові органи або коли проведення державної реєстрації платника податків у відповідному статусі законодавством не передбачається.

 

Міндоходів безкоштовно надає 55 адміністративних послуг

 

Завдяки сервісам Міністерства доходів і зборів платники податків можуть оперативно та безкоштовно отримати довідки, дозволи та свідоцтва.

Це, зокрема, реєстрація книги обліку доходів та витрат, видача довідки про сплату роботодавцем податків та зборів, реєстрація реєстратора розрахункових операцій, видача довідки про відсутність заборгованості з платежів до бюджету, видача торгового патенту тощо. Загалом перелік таких адмінпослуг містить 55 найменувань та затверджений відповідним наказом Міністерства.

Для зручності платників кожна послуга має інформаційну картку. В ній зазначено інформацію про суб’єкта, що надає адмінпослугу, нормативно-правові акти, які це регламентують, та умови її отримання.

 

Порядок подання податкового розрахунку за формою № 1ДФ

 

Особи, які мають статус податкових агентів, зобов’язані своєчасно нараховувати, утримувати та сплачувати (перераховувати) до бюджету податок з доходу, що виплачується платнику податку і підлягає оподаткуванню до або під час такої виплати.

Податкові агенти повинні подавати податковий розрахунок суми доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, а також суми утриманого з них податку. Такий розрахунок подається до контролюючого органу за місцем розташування податкового агента у строки, встановлені для податкового кварталу (пп. «б» п. 176.2 ст. 176 Податкового кодексу України).

Податковий розрахунок подається окремо за кожний квартал (податковий період) протягом 40 календарних днів, наступних за останнім календарним днем звітного кварталу. Окремий податковий розрахунок за календарний рік не подається. Якщо останній день строку подання податкового розрахунку припадає на вихідний чи святковий день, то останнім днем строку вважається наступний за вихідним або святковим операційний (банківський) день.

Зауважимо: якщо до закінчення граничного строку подання податкового розрахунку податковий агент виявляє помилки в раніше поданому за поточний звітний період розрахунку, він має подати новий розрахунок з виправленими показниками за такий самий звітний період. Штрафні санкції, визначені п. 50.1 ст. 50 Податкового кодексу України, в такому разі не застосовуються.

Форму податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, і сум утриманого з них податку (форма № 1ДФ) та Порядок його заповнення і подання податковими агентами затверджено наказом ДПА України від 24.12.2010 р. № 1020.

 

Просмотров: 578 | Добавил: kupyansk | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Форма входа

Поиск

Последние события
Сообщения форума
  • Аккумулятор (2)
  • Автомобильная Сигнализация для авто (1)
  • послуги митного брокера в Харкові (0)
  • Объявления
    [28.03.2024]
    Лук оптом (0)
    [10.12.2023]
    товары оптом от производителя (0)
    [12.07.2023]
    Металлические кровати с доставкой оптом (0)


    Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0


    Купянск ОЛХ

    Основные теги
    живот похудение Тайские в бёдрах травы БЫСТРО похудения селетер таблетки без диет лицо убрать сильный возбудитель виагра женская женский возбудитель виагра виагра сильнодействущая купить возбудитель виагра для мужчин возбудители купить виагру как возбудить девушку капли возбуждающие тара запчасти работа 2-комнатная квартира бизнес Упаковка flat bottom плазменная резка токарные работы ГШП капролон пакеты возбудители для мужчин возбудитель желания Возбудители для двоих возбудитель капли Возбудители для мужчин и женщин возбудитель конский автобусы Фрезерные работы Газовая резка металла инфракрасные обогреватели конвектор дом дизайн интерьера дизайн квартиры дизайн студии заказать дизайн интерьера автовышки и автокраны база металлопроката листовой прокат металлопрокат опт розница вертикальная литьевая машина ВЛМ гидравлический шприцевой пресс литьевая машина для пластмасс поставщик тд там продажа недвижимости листовой металлопрокат Агентство недвижимости Днепр ремонт гидравлического оборудования купить гидропресс лента ФУМ риелтор Днепр зашита маски маски для лица. фабричный пошив. купить Днепр листовая сталь ваш карниз газовая резка обработка металлов кваритра в Днепре под заказ диета диеты Китайские отзывы похудеть витамины лекарства средства упражнения оборудование арматура вентиляционное компоненты конвейеры лабораторное кип насосы высоковольтное инструмент

     

    Купянский городской портал © 2024