Купянский городской портал! Вторник, 21.05.2024, 02:20
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Путеводитель

Последние фото

Общая статистика
Интернет магазин: 
Форум-тем/сообщ: 542/2924
Коментарии: 835
Фото: 418
Новости: 1051
Файлов для скачивания: 5
Статей:897
Сайтов в каталоге: 970
Объявлений: 15
Игр: 219
Записей в гостевой: 36
FAQ: 1
Новости Украины: 107
Видео: 9105

Последние статьи
[15.09.2020][Мои статьи]
Увага! Важлива інформація (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
ТОП 6 запитань стосовно використання програмних реєстраторів розрахункових операцій (5)
[15.09.2020][Мои статьи]
До уваги платників земельного податку! Інформація про нормативну грошову оцінку земель розміщена на офіційному вебпорталі ДПС (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
Податкова знижка для внутрішньо переміщених осіб (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
З початку року надійшло 9,8 млрд грн ЄСВ (0)

Купянск
Главная » 2013 » Август » 15 » Купянская ОГНИ информирует
09:54
Купянская ОГНИ информирует

Увага! 15 серпня 2013 року – останній день сплати збору за провадження деяких видів підприємницької діяльності за вересень

В залежності від виду діяльності, Податковим кодексом України встановлено різні строки сплати збору. Зокрема, для платників збору:

- за провадження торговельної діяльності (крім торговельної діяльності з придбанням короткотермінового торгового патенту),

- діяльності з надання платних послуг,

- здійснення торгівлі валютними цінностями – щомісяця не пізніше 15 числа, перед  звітним  місяцем.

Таким чином, для зазначених платників, останнім днем сплати збору за вересень 2013 року є 15 серпня поточного року.

Платники збору можуть також здійснити сплату збору авансовим внеском до кінця календарного року.

Куп`янська ОДПІ нагадує, що за провадження торговельної діяльності з придбанням короткотермінового торгового патенту сплата збору здійснюється не пізніше як за один календарний день до початку провадження такої діяльності. Водночас, термін сплати збору за здійснення діяльності у сфері розваг – щоквартально не пізніше 15 числа місяця, який передує звітному кварталу.

Порядок та строки сплати збору за провадження деяких видів підприємницької діяльності визначено ст. 267 Розділу XII Податкового кодексу України.

 

Як перейти на загальну систему оподаткування

Платники єдиного податку можуть самостійно відмовитися від спрощеної системи оподаткування у зв’язку з переходом на сплату інших податків і зборів, визначених Податковим кодексом України.

Перейти на загальну систему оподаткування фізична особа – підприємець платник єдиного податку може за умови відсутності непогашених податкових зобов’язань чи податкового боргу з єдиного податку та/або інших податків і зборів, які сплачують платники єдиного податку.

Для відмови від спрощеної системи оподаткування суб’єкт господарювання не пізніше ніж за 10 календарних днів до початку нового календарного кварталу (року) подає до органу Міндоходів заяву.

З першого числа місяця, наступного за податковим (звітним) кварталом, у якому подано таку заяву, підприємець вважатиметься на загальній системі оподаткування.

Слыд зауважити, що фізична особа – підприємець може змінити систему оподаткування лише один раз протягом календарного року. Тобто, суб’єкт підприємництва, який відмовиться від спрощеної системи оподаткування у 2013 році, не зможе до кінця цього ж року знову стати платником єдиного податку.

Відмова від спрощеної системи оподаткування здійснюється в порядку, визначеному підпунктами 298.2.1 – 298.2.3 статті 298 ПКУ.

 

Наркотики не пройшли через кордон – результат роботи фахівців Харківської митниці Міндоходів

За минулі вихідні лише на митному посту «Гоптівка» Харківської митниці Міндоходів припинено три спроби переміщення наркотичних засобів.

Так, під фільтруючим елементом повітряного фільтра моторного відсіку автомобіля «Сузукі Гранд Вітара», що прямував з України під керуванням громадянина Росії, за допомогою службового собаки Сарма було виявлено пакунок з речовиною рослинного походження сіро-зеленого кольору з ознаками наркотичної речовини. Також у підлокітнику між сидінням водія і пасажира було виявлено прилад для куріння. При цьому, під час проведення усного декларування росіяни, що слідували в транспортному засобі, заявили, що не переміщують наркотичних засобів та психотропних речовин, а також інших заборонених (обмежених) до переміщення товарів.

Буквально за декілька хвилин службовий собака Сарма знайшов ще один заборонений пакунок. Речовину сіро-зеленого кольору рослинного походження було виявлено в правій кишені шортів громадянина Російської Федерації, який прямував до Росії.

Ще одну спробу переміщення наркотиків було попереджено за допомогою службового собаки Ивсен Лоран. Так, до зони митного контролю МАПП «Гоптівка» у напрямку руху з України до Росії в’їхав автомобіль марки «VW TOUREG» під керуванням громадянина Росії, з двома пасажирами. При проведенні усного декларування громадяни заявили, що не переміщують наркотичних засобів та психотропних речовин, а також товарів або предметів, які заборонені (обмежені) до переміщення через митний кордон України або підлягають обов’язковому декларуванню. Однак, під час огляду салону автомобіля, на задньому сидінні у боковій кишені жіночої сумочки, було виявлено пакунок з 30-ма грамами речовини рослинного походження сіро-зеленого кольору з ознаками наркотичної речовини. Власницею сумочки виявилася 25-річна пасажирка.

В усіх випадках порушниками вчинено дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю. Фахівцями Міндоходів складено протоколи про порушення митних правил за ознаками ч.1 ст. 483 Митного кодексу України.

Матеріали справ та предмети правопорушення передано до управління СБУ в Харківській області.

 

 

Незнання закону не звільняє від відповідальності

На митному посту «Плетенівка» Харківської митниці Міндоходів було вилучено «Феназепам».

До зони митного контролю у напрямку руху з України до Росії заїхав легковий автомобіль з двома особами – громадянами сусідньої держави. Формою проходження митного контролю чоловік та жінка обрали смугу спрощеного  митного контролю – «зелений коридор».

На підставі  аналізу й  оцінки  ризиків оперативниками було прийнято рішення провести митний огляд автомобіля.

Перед початком огляду росіяни заявили про відсутність у них товарів, заборонених або обмежених законодавством України для переміщення через митний кордон України. Однак, під час огляду автомобіля в багажному відділенні у сумці-косметичці серед інших ліків було виявлено пігулки в блістерах «Феназепам 1,0 мг». Сумка-косметичка та пігулки належали пасажирці. Відповідного рецепту на лікарський засіб вона не мала.

Так, громадянка Росії при проходженні митного контролю мала в багажі належний їй товар, який обмежений до переміщення через митний кордон України, та не задекларувала його при проведені усного декларування. Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбаченого статтею 472 Митного кодексу України.

            Куп`янська ОДПІ Головного управління Міндоходів у Харківській області нагадує: лікарські засоби, що продаються без рецепта лікаря, перевозяться лише у кількості, що не перевищує п'яти упаковок кожного найменування на одну особу (крім лікарських засобів, що містять наркотичні чи психотропні речовини). У протилежному випадку особа повинна мати з собою рецепт на відповідний лікарський засіб. Такі лікарські засоби перевозяться лише у кількості, яка не перевищує зазначену в наявному в особи рецепті, виданому на ім'я цієї особи та засвідченому печаткою лікаря та/або закладу охорони здоров'я.

 

 

 

За інформацією

Головного управління Міндоходів у Харківській області

 

 

Переваги надання звітності «електронкою» очевидні

 

Переваги надання декларацій в електронному вигляді очевидні: економія часу, конфіденційність, сумісність з бухгалтерськими програмами. Також відпадає необхідність подавати звіти на паперових носіях. Платникам вже не потрібно щоразу роздруковувати бланки  звітності чи купувати їх, так само як і зникає необхідність накопичувати громіздкі паперові архіви. А відправивши документ, підписаний електронним цифровим підписом (далі -  ЕЦП), який є оригіналом та має юридичну силу, не потрібно дублювати його подання у паперовому вигляді.

Крім того, відправивши звіт, платник отримує доказ (підтвердження) подання звітності, яким буде перша квитанція у електронному вигляді. Ця квитанція надсилається органами Міндоходів на електронну адресу платника, з якої було отримано податкову звітність. Отже, датою та часом надання податкового документа в електронному вигляді до органу Міністерства доходів і зборів є дата та час, зафіксовані у першій квитанції.

Якщо платник не отримав першу квитанцію, то податковий документ вважається неодержаним.

Доказом прийняття звіту стане друга квитанція, яка підтверджує прийняття податкових документів платника до бази даних Міндоходів.

У квитанції мають міститися:

 - реквізити прийнятого податкового документа в електронній формі,

- відповідність податкового документа в електронній формі затвердженому формату (стандарту) електронного документа,

- результати перевірки електронних цифрових підписів,

- інформація про платника податків,

- дата та час приймання,

- реєстраційний номер,

- податковий період, за який подається податкова звітність,

- дані про відправника квитанції.

            На цю квитанцію накладається ЕЦП органу Міндоходів, здійснюється її шифрування та надсилання платнику засобами телекомунікаційного зв’язку.

Обидві квитанції складаються у двох примірниках. Другі примірники першої та  другої квитанцій в електронному вигляді зберігаються в органі Міндоходів.

Куп`янська ОДПІ нагадує, що для зручності отримання платниками податків безоплатних електронних ключів у Харкові відкрито 4 центра (у ДЕРЖПРОМі, в приміщеннях ЦОПП ДПІ у Дзержинському та Московському районах м.Харкова та Основ’янської ОДПІ ГУ Міндоходів) та 4 центра у Харківській області у тому числі у Куп’янській ОДПІ ГУ Міндоходів ( також в приміщенні ЦОПП в Лозівській, Красноградській та  Ізюмській ОДПІ ГУ Міндоходів).

 

 

Акцизні марки нового зразка захистять громадян від фальсифікату та підробок

З 1 вересня 2013 року усі алкогольні напої та тютюнові вироби будуть маркуватися акцизними марками нового зразка, що забезпечить  більш дієву систему боротьби з фальсифікатом і підробками підакцизної продукції та захисту населення від споживання неякісної продукції.

Зокрема, марки акцизного податку нового зразка відрізняються графічним дизайном та кольоровою гамою. Кожна марка має графічний захисний елемент, якій містить інформацію в закодованому вигляді. Цей захисний елемент не може бути відтворений шляхом сканування, копіювання та друку. Марки акцизного податку для алкогольних напоїв містять  не менше чотирьох фонових сіток, для тютюнових виробів – не менше трьох. У зв’язку із посиленням системи захисту нових зразків марок акцизного податку  їх вартість зросла: на  алкогольні напої  - до 0,27 грн. за 1 шт., тютюнові вироби -  0,142 грн. за 1 шт.

При цьому геометричні розміри марок акцизного податку нового зразка (довжина, ширина, товщина) порівняно з марками попереднього зразка не змінено, що не призведе до понесення додаткових витрат виробниками та імпортерами, оскільки немає необхідності у проведенні тестування нових марок акцизного податку на виробництвах та переобладнанні ліній розливу. Таким чином, обґрунтованим є збільшення вартості однієї пляшки алкогольного напою на 0,167 грн., однієї пачки тютюнових виробів -  на 0,087 грн.

Нагадаємо, розмір плати за марки акцизного податку з 2008 року не збільшувався. При цьому мінімальна ціна на горілку у 2008 році становила  14 грн., в 2013 році – 30,1 грн., що більше, ніж у 2,2 раза. Середня ціна сигарет з фільтром у 2012 році становила 9,43 грн., що порівняно з 2008 роком у 2,8 раза більше (3,34 гривень).

За оцінками фахівців Міндоходів, посилення захисту нових марок акцизного податку є цілком виправданим, оскільки діюча система маркування марками акцизного податку не відповідає сучасним вимогам і потребує суттєвих змін, що підтверджується негативною динамікою обсягів реалізації діючих акцизних марок та свідчить про нарощування тіньового обігу підакцизної продукції.

Як повідомлялося раніше, акцизна марка нового зразка затверджена постановою Кабінету Міністрів України від 03.07.2013 № 474 „Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2010р. № 1251 і від 13 березня 2013р. № 188”.

 

Слідчі Міндоходів припинили прибутковий бізнес псевдо-митника

Слідчі фінансових розслідувань Міндоходів викрили шахрая, який під виглядом працівника митниці отримав від підприємців 700 тис. доларів США.

Як з’ясувалося, організував збір коштів з підприємців Києва колишній працівник митниці за нібито допомогу при вирішенні питань з розмитнення ввезених на митну територію України товарів у Київській міжрегіональній та Київській обласній митницях Міндоходів.

Під час затримання у псевдо-митника було вилучено близько 700 тис. доларів США.

Судом шахраю обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. За шахрайство йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

 

Просмотров: 2792 | Добавил: kupyansk | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Форма входа

Поиск

Последние события
Сообщения форума
  • Аккумулятор (2)
  • Автомобильная Сигнализация для авто (1)
  • послуги митного брокера в Харкові (0)
  • Объявления
    [28.03.2024]
    Лук оптом (0)
    [10.12.2023]
    товары оптом от производителя (0)
    [12.07.2023]
    Металлические кровати с доставкой оптом (0)


    Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0


    Купянск ОЛХ

    Основные теги
    живот похудение Тайские в бёдрах травы БЫСТРО похудения селетер таблетки без диет лицо убрать сильный возбудитель виагра женская женский возбудитель виагра виагра сильнодействущая купить возбудитель виагра для мужчин возбудители купить виагру как возбудить девушку капли возбуждающие тара запчасти работа 2-комнатная квартира бизнес Упаковка flat bottom плазменная резка токарные работы ГШП капролон пакеты возбудители для мужчин возбудитель желания Возбудители для двоих возбудитель капли Возбудители для мужчин и женщин возбудитель конский автобусы Фрезерные работы Газовая резка металла инфракрасные обогреватели конвектор дом дизайн интерьера дизайн квартиры дизайн студии заказать дизайн интерьера автовышки и автокраны база металлопроката листовой прокат металлопрокат опт розница вертикальная литьевая машина ВЛМ гидравлический шприцевой пресс литьевая машина для пластмасс поставщик тд там продажа недвижимости листовой металлопрокат Агентство недвижимости Днепр ремонт гидравлического оборудования купить гидропресс лента ФУМ риелтор Днепр зашита маски маски для лица. фабричный пошив. купить Днепр листовая сталь ваш карниз газовая резка обработка металлов кваритра в Днепре под заказ диета диеты Китайские отзывы похудеть витамины лекарства средства упражнения оборудование арматура вентиляционное компоненты конвейеры лабораторное кип насосы высоковольтное инструмент

     

    Купянский городской портал © 2024