Купянский городской портал! Вторник, 21.05.2024, 07:35
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Путеводитель

Последние фото

Общая статистика
Интернет магазин: 
Форум-тем/сообщ: 542/2924
Коментарии: 835
Фото: 418
Новости: 1051
Файлов для скачивания: 5
Статей:897
Сайтов в каталоге: 970
Объявлений: 15
Игр: 219
Записей в гостевой: 36
FAQ: 1
Новости Украины: 107
Видео: 9105

Последние статьи
[15.09.2020][Мои статьи]
Увага! Важлива інформація (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
ТОП 6 запитань стосовно використання програмних реєстраторів розрахункових операцій (5)
[15.09.2020][Мои статьи]
До уваги платників земельного податку! Інформація про нормативну грошову оцінку земель розміщена на офіційному вебпорталі ДПС (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
Податкова знижка для внутрішньо переміщених осіб (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
З початку року надійшло 9,8 млрд грн ЄСВ (0)

Купянск
Главная » 2013 » Август » 12 » Купянская ОГНИ информирует
09:49
Купянская ОГНИ информирует

14 серпня - останній день сплати підприємцями авансових платежів

 

Куп`янська ОДПІ нагадує, що за результатами календарного року фізичні особи – підприємці, які обрали загальну систему оподаткування, подають до органу Міндоходів податкову декларацію за місцем своєї податкової адреси. Декларація подається у строки, встановлені для річного звітного податкового періоду – протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного  (податкового) року. 

            В декларації підприємці також зазначають авансові платежі з податку на доходи. Авансові платежі з цього податку  розраховуються підприємцем самостійно. Їх розмір має бути не менше 100 відсотків річної суми податку з оподатковуваного доходу за минулий рік.

            Підприємці сплачують до бюджету по 25 відсотків щокварталу у терміни до 15 березня, до 15 травня, до 15 серпня і до 15 листопада (пп.177.5.1 ст. 177 Податкового кодексу України).

            Отже, 14 серпня 2013 року  є граничним днем сплати підприємцями авансових платежів з податку на доходи фізичних осіб.

 

Про порядок видачі майна, яке зберігається на складах митниць

 

            Товари та транспортні засоби комерційного призначення, затримані за протоколами про порушення митних правил або розміщені на складах митних органів на інших законних підставах повертаються власникам або уповноваженим ними особам на підставі їх заяви та відповідно до вимог пунктів 9.2 – 9.4 Порядку роботи складу митного органу, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 30.05.2012 № 627 (реєстрація в Міністерстві юстиції України 03.07.2012 за № 1097/21409) (далі – Порядок).

            Заява та додані до неї документи розглядаються посадовою особою митниці, до обов'язків якої входить здійснення митного контролю та митного оформлення товарів, та начальником господарсько-експлуатаційного відділу, а у випадках вирішення питання щодо повернення товарів, транспортних засобів комерційного призначення, тимчасово вилучених у справі про порушення митних правил, чи предметів контрабанди, вилучених відповідно до кримінально-процесуального законодавства, також начальником підрозділу по боротьбі з контрабандою та порушеннями митних правил та посадовою особою юридичного підрозділу митниці.

            Строк розгляду заяви також визначений і не може перевищувати 10 робочих днів з дня реєстрації цієї заяви у митному органі. 

            Відповідно до вимог пункту 9.1 Порядку:

            - товари, транспортні засоби комерційного призначення, що зберігаються на складах митних органів під митним контролем, можуть бути видані їх власникам або уповноваженим ними особам, а також особам, до яких протягом строку зберігання перейшло право власності на ці товари або право володіння ними, лише після їх митного оформлення, відшкодування витрат митних органів на їх зберігання та сплати відповідних митних платежів.

 

 

Надходження плати за землю від платників податків Куп`янської ОДПІ становлять майже 14 млн. грн.

 

Додаткові надходження до бюджету за 7 місяців 2013 року становлять 1 090,6 тис. грн.

            У порівнянні з аналогічним періодом минулого року надходження по платі за землю зросли на 2023,6 тис. грн..

            Як повідомила заступник начальника Інна Богатирьова, усього до місцевих бюджетів району надійшло 98,7 млн. грн., що становить виконання на 105,8%, додатково надійшло 5,4 млн. грн.

           

 

 

Невдовзі звітувати до усіх органів влади можна буде через єдине онлайн-вікно

 

            Звіти до усіх центральних органів влади незабаром можна буде подати в онлайн-режимі через спеціальне «єдине вікно» та за єдиним уніфікованим стандартом. Відповідна Концепція створення та функціонування автоматизованої системи «Єдине вікно подання електронної звітності» була схвалена сьогодні на засіданні Уряду.

            Концепція передбачає, що громадяни та підприємства замість подання значної кількості ідентичних звітних даних до різних органів влади та за різними стандартами,  матимуть можливість подавати їх один раз і в дистанційному режимі. Натомість між центральними органами влади буде налагоджений автоматичний інформаційний обмін, що дозволить оперативно  отримати доступ до звітних даних, необхідних для виконання покладених на них функцій.

            За оцінками фахівців Міндоходів, запровадження «єдиного вікна»  дозволить громадянам та бізнесу зберегти час та скоротити матеріальні витрати  на підготовку і  подання звітності, а органам влади – на її приймання та опрацювання. І, що не менш важливо, дозволить відмовитися від паперового документообігу, а також знизити роль людського фактору  - наявності помилок у звітах, суб’єктивізму, корупційних проявів тощо. В цілому, створення «Єдиного вікна» - це важлива складова електронного урядування, впровадження якого сприятиме покращенню бізнес-середовища та інвестиційного клімату.

            Планується, що Концепція буде реалізована у три етапи: на першому – уніфікація електронної звітності, що подається до центральних органів влади в електронній формі; на другому – впровадження єдиних стандартів формування і подання звітності в електронній формі; на третьому – впровадження системи в промислову експлуатацію.

            Міністерству доходів і зборів України, Держагентству з питань науки, інновацій та інформатизації разом з Мінфіном, Міністерством економічного розвитку та торгівлі, Міністерством юстиції та іншим центральними  органами виконавчої влади доручено у двомісячний термін розробити план реалізації Концепції.

            Нагадаємо, Концепцію створення та функціонування автоматизованої системи «Єдине вікно подання електронної звітності»  розроблено  Міністерством доходів і зборів  на виконання Національного плану дій на 2013 рік щодо впровадження Програми економічних реформ на 2010-2014 рік «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава», затвердженого Указом Президента України від 12 березня 2013 року.

 

 

Якщо підприємець змінив місце проживання

 

 

У відповідності до Закону України „Про державну реєстрацію юридичних та фізичних осіб – підприємців”  зміна прізвища, ім‘я та по батькові або місця проживання фізичної особи – підприємця підлягають обов‘язковій державній реєстрації шляхом внесення відповідних змін до записів єдиного державного реєстру.

 

Держреєстратор проводить державну реєстрацію зміни імені або місця проживання фізичної особи – підприємця та при цьому замінюється і свідоцтво про державну реєстрацію підприємця.

            У разі, якщо нове місце проживання розташоване на території іншої адміністративно-територіальної одиниці, то реєстраційна справа передається за новим місцем обліку платника.

            Громадяни України, а також іноземці чи особи без громадянства, які перебувають на території України на законних підставах, зобов‘язані протягом десяти днів після прибуття до нового місця проживання зареєструвати місце проживання і письмово повідомити про це відповідний орган реєстрації.

            Протягом десяти робочих днів з дати державної реєстрації зміни місця проживання підприємець зобов‘язаний передати за описом реєстраційну справу державному реєстратору за новим місцем проживання.

            Отже, відповідно до діючого законодавства фізична особа – підприємець зобов‘язаний протягом 10 днів після прибуття до нового місця проживання зареєструвати місце проживання, про що робиться відмітка у паспорті цієї фізичної особи, та згідно із вимогами статті 9 Закону про реєстрацію, внести зміни до відомостей про фізичну особу – підприємця, що тягне за собою зміну свідоцтва про державну реєстрацію.

 

 

 

Дохід від продажу одного автомобіля не оподатковується

 

            Відповідно до положень Податкового кодексу України з 1 січня 2013 року дохід, отриманий фізичною особою – платником податку від продажу або обміну протягом звітного року одного з об’єктів рухомого майна у вигляді легкового автомобіля, мотоцикла або мопеда, не підлягає оподаткуванню.

            Начальник управління адміністрування доходів і зборів з фізичних осіб Куп`янської ОДПІ Ірина Демченко наголошує,- «У разі продажу протягом року двох і більше об’єктів такого майна, отриманий платником дохід підлягає оподаткуванню за ставкою 5%, а для нерезидентів 15 та 17%».

            Дохід від продажу об'єкта рухомого майна визначається  з врахуванням ціни, зазначеної в договорі купівлі-продажу, але не нижче оціночної вартості такого об'єкта. 

Також слід зауважити, що з 11 червня 2013 року набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України від 10.04.2013р. № 403, якою затверджено Порядок визначення середньої ринкової вартості легкових автомобілів, мотоциклів, мопедів.

 

 

Пенсіонери звільняються від сплати земельного податку

 

Чи буде звільнено пенсіонера від сплати земельного податку, якщо у його користуванні є дві земельні ділянки: одна — присадибна, інша — для ведення садівництва?

 

Так, згідно з п. 281.1 ст. 281 Податкового кодексу України (далі — Податковий кодекс) пенсіонери звільняються від сплати земельного податку. При цьому звільнення від сплати податку за земельні ділянки поширюється на одну земельну ділянку за кожним видом використання у межах граничних норм:

для ведення особистого селянського господарства — у розмірі не більше 2 га;

для присадибної ділянки: у селах — не більше 0,25 га; в селищах — не більше 0,15 га; у містах — не більше 0,10 га;

для індивідуального дачного будівництва — не більш як 0,10 га;

для будівництва індивідуальних гаражів — не більш як 0,01 га;

для ведення садівництва — не більш як 0,12 га.

            Однак громадяни повинні засвідчити своє право на земельні ділянки. Документами, що посвідчують таке право є, зокрема:

- державний акт, що посвідчує право власності на земельну ділянку (крім випадків коли право власності на земельну ділянку, набуту у власність із земель приватної власності без зміни її меж та цільового призначення, посвідчується цивільно-правовою угодою щодо відчуження земельної ділянки або свідоцтвом про право на спадщину);

- державний акт на право постійного користування земельною ділянкою, що посвідчує право постійного користування землею.

            Водночас, сплата за землю справляється у формі земельного податку та орендної плати за земельні ділянки державної та комунальної власності. Чинним законодавством передбачено звільнення пенсіонерів лише від сплати земельного податку, тобто за земельні ділянки, що перебувають у власності та в постійному користуванні.

 

 

Продаж нежитлової нерухомості фізичною особою — нерезидентом

 

Порядок оподаткування доходів, отриманих нерезидентами, регулюється п. 170.10 ст. 170 Податкового кодексу, відповідно до якого доходи з джерелом їх походження в Україні, що нараховуються (виплачуються, надаються) на користь нерезидентів, оподатковуються за правилами та ставками, визначеними для резидентів (з урахуванням особливостей, встановлених деякими нормами розділу IV цього Кодексу для нерезидентів).

            Оподаткування операцій з продажу об’єктів нерухомого майна регламентується ст. 172 Податкового кодексу, згідно з п. 172.1 якої дохід, отриманий платником податку від продажу (обміну) не частіше одного разу протягом звітного податкового року житлового будинку, квартири або їх частини, кімнати, садового (дачного) будинку (включаючи земельну ділянку, на якій розташовано такі об’єкти, а також господарсько-побутові споруди та будівлі, розташовані на такій земельній ділянці), а також земельної ділянки, що не перевищує норми безоплатної передачі, визначеної ст. 121 Земельного кодексу залежно від її призначення, та за умови перебування такого майна у власності платника податку понад три роки не оподатковується.

            Згідно з п. 172.2 ст. 172 Податкового кодексу дохід, отриманий платником податку від продажу протягом звітного податкового року більш як одного з об’єктів нерухомості, зазначених у п. 172.1 цієї статті, або від продажу об’єкта нерухомості, не встановленого в п. 172.1 цієї статті, підлягає оподаткуванню за ставкою, визначеною п. 167.2 ст. 167 цього Кодексу.

            Водночас відповідно до п. 172.9 ст. 172 Податкового кодексу дохід від операцій з продажу (обміну) об’єктів нерухомості, що здійснюються фізичними особами — нерезидентами, оподатковується згідно із цією статтею в порядку, встановленому для резидентів, за ставками, визначеними в п. 167.1 ст. 167 зазначеного Кодексу.

            Підпунктом 14.1.129 п. 14.1 ст. 14 Податкового кодексу визначено поняття об’єктів житлової нерухомості — це будівлі, віднесені відповідно до законодавства до житлового фонду, дачні та садові будинки. Об’єкти житлової нерухомості поділяються на такі типи:

житловий будинок — будівля капітального типу, споруджена з дотриманням вимог, встановлених законом, іншими нормативно-правовими актами, і призначена для постійного у ній проживання. Житлові будинки поділяються на житлові будинки садибного типу та житлові будинки квартирного типу різної поверховості;

житловий будинок садибного типу — житловий будинок, розташований на окремій земельній ділянці, який складається із житлових та допоміжних (нежитлових) приміщень;

прибудова до житлового будинку — частина будинку, розташована поза контуром його капітальних зовнішніх стін і яка має з основною частиною будинку одну (або більше) спільну капітальну стіну;

квартира — ізольоване помешкання в житловому будинку, призначене та придатне для постійного у ньому проживання;

котедж — одно-, півтораповерховий будинок невеликої житлової площі для постійного чи тимчасового проживання з присадибною ділянкою;

кімнати у багатосімейних (комунальних) квартирах — ізольовані помешкання в квартирі, в якій мешкають двоє чи більше квартиронаймачів;

садовий будинок — будинок для літнього (сезонного) використання, який в питаннях нормування площі забудови, зовнішніх конструкцій та інженерного обладнання не відповідає нормативам, установленим для житлових будинків;

дачний будинок — житловий будинок для використання протягом року з метою позаміського відпочинку.

            Таким чином, дохід, отриманий від продажу протягом звітного податкового року фізичною особою — нерезидентом нежитлової нерухомості (гаража), оподатковується податком на доходи фізичних осіб за ставкою 15 (17)%.

 

 

Як правильно заповнити заяву про застосування спрощеної системи оподаткування

 

            Відповідно до пп. 298.1.1 п. 298.1 ст. 298 Податкового кодексу для обрання або переходу на спрощену систему оподаткування суб’єкт господарювання подає до територіального органу Міндоходів України заяву.

            Згідно з п. 298.3 ст. 298 цього Кодексу у заяві зазначаються такі обов’язкові відомості:

прізвище, ім’я, по батькові фізичної особи — підприємця, реєстраційний номер облікової картки платника податків (ідентифікаційний номер) або серія та номер паспорта (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання в установленому порядку відмовилися від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків);

дані документа, що підтверджує державну реєстрацію фізичної особи — підприємця відповідно до закону;

податкову адресу суб’єкта господарювання;

місце провадження господарської діяльності;

обрані фізичною особою — підприємцем першої та другої груп види господарської діяльності згідно з КВЕД ДК 009:2010;

обрані суб’єктом господарювання група та ставка єдиного податку або зміна групи та ставки єдиного податку;

кількість осіб, які одночасно перебувають з фізичною особою — підприємцем у трудових відносинах;

дата (період) обрання або переходу на спрощену систему оподаткування.

            Отже, у заяві про застосування спрощеної системи оподаткування (далі — заява) не підлягають обов’язковому заповненню поля «Номер реєстрації в органі державної податкової служби» та «Дата взяття на облік в органі державної податкової служби».

            Згідно з п. 6.2 Порядку № 1588 за бажанням фізичної особи — підприємця взяття її на облік може бути здійснене територіальним органом Міндоходів України, якщо така особа подає до територіального органу Міндоходів України:

заяву за формою № 5-ОПП;

виписку або витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб — підприємців (далі — Єдиний державний реєстр).

 

У цьому разі за даними Єдиного державного реєстру та/або через відповідного державного реєстратора територіальний орган Міндоходів України зобов’язаний установити, що таку фізичну особу — підприємця включено до Єдиного державного реєстру та її підприємницьку діяльність не припинено.

            Дані заяви за формою № 5-ОПП мають бути достовірними та відповідати відомостям з Єдиного державного реєстру.

            З метою перевірки достовірності даних про платника податків — фізичну особу — підприємця територіальний орган Міндоходів України може звернутися до державного реєстратора за отриманням витягу з Єдиного державного реєстру.

            Таким чином, на підставі виписки або витягу з Єдиного державного реєстру платники єдиного податку у рядку 4 заяви зазначають дані документа, що підтверджують державну реєстрацію такого платника (назва, номер, дата).

            Ставку єдиного податку в розмірі 5% встановлено:

для платників єдиного податку третьої групи — у разі включення ПДВ до складу єдиного податку;

для платників єдиного податку п’ятої групи — у разі сплати ПДВ згідно з Податковим кодексом.

            Враховуючи зазначене, у рядку 8 «Обрана ставка єдиного податку при переході на спрощену систему оподаткування» заяви платники єдиного податку третьої та п’ятої груп зазначають ставку у розмірі 5% і обрану ними групу (третя або п’ята).

 

 

Відповідальність за неподання заяви про внесення змін до свідоцтва

 

Пунктом 298.4 ст. 298 Податкового кодексу передбачено, що у разі зміни, зокрема, прізвища, імені, по батькові фізичної особи — підприємця або серії та номера паспорта (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання в установленому порядку відмовилися від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків) подається заява протягом місяця з дня виникнення таких змін.

            У разі зміни податкової адреси суб’єкта господарювання, місця провадження господарської діяльності, видів господарської діяльності заява подається платниками єдиного податку першої і другої груп не пізніше 20 числа місяця, наступного за місяцем, у якому відбулися такі зміни (п. 298.5 вищезазначеної статті цього Кодексу).

            У разі зміни податкової адреси суб’єкта господарювання, місця провадження господарської діяльності заява подається платниками єдиного податку, зокрема, третьої та п’ятої груп, разом із податковою декларацією за податковий (звітний) період, у якому відбулися такі зміни (п. 298.6 цієї самої статті Кодексу).

            Згідно з п. 299.12 ст. 299 Податкового кодексу до раніше виданого свідоцтва платника єдиного податку в день подання платником єдиного податку заяви територіальним органом Міндоходів України вносяться зміни щодо:

прізвища, імені, по батькові фізичної особи — підприємця або серії та номера паспорта (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання в установленому порядку відмовилися від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків);

податкової адреси суб’єкта господарювання;

місця провадження господарської діяльності;

видів господарської діяльності.

            Пунктом п. 299.13 ст. 299 Податкового кодексу визначено, що за бажанням платника єдиного податку раніше видане свідоцтво може бути замінено у разі наявності у такого платника податку обставин, визначених у п. 299.12 цієї статті, та отримано нове свідоцтво у порядку, визначеному цією статтею. До отримання нового свідоцтва платник єдиного податку здійснює господарську діяльність на підставі раніше виданого свідоцтва, яке повертається територіальному органу Міндоходів України у день отримання нового свідоцтва.

            Слід зазначити, що платники єдиного податку несуть відповідальність відповідно до Податкового кодексу за правильність обчислення, своєчасність та повноту сплати сум єдиного податку, а також за своєчасність подання податкових декларацій (п. 300.1 ст. 300 цього Кодексу).

            Отже, враховуючи зазначене та норми глави 11 «Відповідальність» розділу ІІ Податкового кодексу, відповідальності за неподання фізичною особою — підприємцем — платником єдиного податку в установлені чинним законодавством строки заяви про внесення змін до раніше виданого свідоцтва платника єдиного податку не передбачено.

 

 

 

Ставка єдиного внеску для інвалідів - пільгова

 

Законом України від 08.07.2010 р. № 2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» та Інструкцією про порядок нарахування і сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, затвердженою постановою правління Пенсійного фонду України від 27.09.2010 р. № 21-5, встановлено, що для підприємств, установ і організацій, в яких працюють інваліди, єдиний внесок установлюється у розмірі 8,41% від суми нарахованої заробітної плати та суми оплати перших п’яти днів тимчасової непрацездатності, що здійснюється за рахунок коштів роботодавця, та допомоги по тимчасовій непрацездатності для працюючих інвалідів.

            Підтвердженням установлення працівнику інвалідності є завірена копія довідки з акта огляду у медико-соціальній експертній комісії про встановлення групи інвалідності. Завірення копії довідки здійснюється безпосередньо підприємством, установою або організацією (бухгалтером або директором). Тобто з дати отримання такої довідки підприємство, установа або організація нараховуватиме єдиний внесок у розмірі 8,41%.

            Отже, застосування пільгової ставки для працівника-інваліда, який працює у фізичної особи — підприємця, законодавством не передбачено.

 

 

Зарахування переплати податкових зобов’язань

 

            Пунктом 87.1 ст. 87 Податкового кодексу встановлено, що джерелами самостійної сплати грошових зобов’язань або погашення податкового боргу платника податків є будь-які власні кошти, у тому числі ті, що виникли внаслідок надміру сплачених платежів до відповідних бюджетів.

            Умови повернення помилково та/або надміру сплачених грошових зобов’язань встановлено ст. 43 цього Кодексу.

            Обов’язковою умовою для повернення помилково та/або надміру сплачених грошових зобов’язань або зарахування їх на погашення грошового зобов’язання (податкового боргу) з інших платежів є подання платником податку заяви в довільній формі, яка подається до територіального органу Міндоходів України за місцем реєстрації платника податку.

 

Штрафні санкції у разі несвоєчасної сплати податкових зобов’язань

 

За несвоєчасну сплату податкового зобов’язання, у тому числі уточненого, застосовуються штрафні санкції.

 

Платник податків, який самостійно виявляє факт заниження податкового зобов’язання минулих податкових періодів, зобов’язаний, за винятком випадків, установлених п. 50.2 ст. 50 Податкового кодексу України (далі — Податковий кодекс), надіслати уточнюючий розрахунок і сплатити суму недоплати та штраф у розмірі трьох відсотків від такої суми до подання такого уточнюючого розрахунку.

            Згідно з п. 54.1 ст. 54 Податкового кодексу платник податків самостійно обчислює суму податкового та/або грошового зобов’язання та/або пені, яку зазначає у податковій (митній) декларації або уточнюючому розрахунку, що подається до територіального органу Міндоходів України у строки, встановлені цим Кодексом. Така сума грошового зобов’язання та/або пені вважається узгодженою.

            Відповідно до п. 126.1 ст. 126 Податкового кодексу у разі якщо платник податків не сплачує узгоджену суму грошового зобов’язання протягом строків, визначених цим Кодексом, такий платник притягується до відповідальності у вигляді штрафу.

            Так, при затримці до 30 календарних днів включно, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов’язання, накладається штраф у розмірі 10% погашеної суми податкового боргу. При затримці понад 30 календарних днів — у розмірі 20% погашеної суми податкового боргу.

           

 

 

67 неоформлених працівників виявлено Куп`янською ОДПІ

 

Цьогоріч фахівці Куп`янської ОДПІ виявили 67 неоформлених належним чином працівників, в тому числі 7 за результатами контрольно – перевірочної роботи.

За результатами перевірок до бюджету додатково надійшло 4,3 тис.грн.

 

 

 

Для отримання адміністративних послуг звертайтесь у центр обслуговування платників

 

            Куп`янська ОДПІ Головного управління Міндоходів у Харківській області нагадує, що для того, аби скористатися адміністративними послугами, суб’єктам господарювання та громадянам необхідно звернутися у центр обслуговування платників податків – зал № 2 ("Видача довідок та дозвільних документів”). Для зручності куп`янчанн години прийому продовжено. Отож, для одержувачів адміністративних послуг міндоходівці працюють до 20 год. 00 хв. у робочі дні та до 16  год. 00 хв. - у суботу.

            Розташований центр обслуговування платників податків Куп`янської ОДПІ на першому поверсі правого крила адмінбудинку за адресою: м.Куп`янськ, вул. Харківська, 99, тел. 5-74-50.

            З детальним переліком адмінпослуг територіальних органів Міндоходів можна ознайомитись на веб-порталі Головного управління (minrd.gov.ua).

 

 

Відмовили у видачі податкової накладної – скаржитесь!

 

            Відповідно до п.201.10 ст.201 Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року №2755-VI із змінами та доповненнями у разі відмови продавця товарів надати податкову накладну, покупець має право додати до податкової декларації за звітний податковий період заяву із скаргою на такого постачальника. Така заява є підставою для включення сум податку до складу податкового кредиту. До заяви потрібно додати копії товарних чеків або інших розрахункових документів, що засвідчують факт сплати податку у зв’язку з придбанням таких товарів або копії первинних документів, складених відповідно до Закону України від 16 липня 1999 року №996-XIV «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні» із змінами та доповненнями.

            Надходження такої заяви із скаргою є підставою для проведення документальної позапланової виїзної перевірки зазначеного продавця для з’ясування достовірності та повноти нарахування ним зобов’язань з податку за такою операцією.

 

 

 

Отримали спадок чи дарунок – сплатіть податок

 

            «Громадяни, які подали декларації про майновий  стан і доходи за 2012 рік, та зазначили в них до сплати відповідні суми податку на доходи фізичних осіб, повинні сплатити його до 1 серпня 2013 року. Цей термін не можна порушувати, адже відповідно до статті 126 Податкового кодексу передбачена відповідальність у вигляді штрафу в таких розмірах: при затримці до 30 календарних днів включно – у розмірі 10 відсотків від суми боргу; при затримці більше 30 календарних днів – 20 відсотків від суми боргу»,- зазначає начальник Куп`янської ОДПІ Олена Кухтіна.

            Деклараційна кампанія тривала до 1 травня. Звернутися у територіальні органи Міндоходів за місцем проживання та задекларувати доходи зобов’язані були громадяни, які у минулому році отримували доходи, з  яких податок не утримувався, здавали в оренду рухоме та нерухоме майно, здійснювали продаж майнових та немайнових прав, отримували спадщину, дарування, інвестиційні прибутки чи іноземні доходи.

 

 

Усі звернення розглянуто своєчасно та у встановлені терміни

 

 

            Протягом першого півріччя цього року до Куп`янської ОДПІ ГУ Міндоходів у Харківській області надійшло 11 письмових звернень громадян. Найчастіше громадян турбувало питання  ухилення від сплати податків, справляння податку на доходи фізичних осіб, проведення контрольно-перевірочної роботи. Усі звернення своєчасно передані на виконання і розглядаються згідно чинного законодавства.

            Нагадуємо, що для того, аби потрапити на особистий прийом до керівництва інспекції, необхідно попередньо записатися за телефоном Куп`янської ОДПІ 5-74-50.

 

 

Для сумлінних платників – «віртуальні» перевірки

 

 

            Вже з 1 січня 2014 року платники єдиного податку, що перебувають на спрощеній системі оподаткування, зможуть скористатися новим сервісом – електронною перевіркою. Про це нагадала перший заступник начальника Куп`янської ОДПІ Наталія Калашнікова. Вона зазначила, що для цього достатньо буде повідомити територіальні органи Міндоходів  про своє бажання пройти перевірку дистанційно за 10 днів до її проведення.

            За рік, з 1 січня 2015 року, цю новацію буде розповсюджено на представників мікро-, малого та середнього бізнесу, що перебувають на загальній системі оподаткування. Нарешті, з початку 2016 року зможуть «замовити» собі проведення документальної невиїзної позапланової електронної перевірки всі категорії платників податків в Україні.

 

Перехід до практики електронних перевірок дозволить не тільки підвищити якість і ефективність податкового аудиту, а й знизить адміністративне навантаження на платника податків. Із запровадженням електронної перевірки очікується значне скорочення часу на проведення аудиту та адміністративних витрат як для бізнесу, так і для держави.

            «Варто мати на увазі, що право на електронну перевірку матимуть платники податків з незначним ступенем ризику», – наголошує Наталія Євгенівна.

Підставою для її проведення буде заява, у якій крім загальних облікових даних платнику необхідно буде зазначити інформація про податкові періоди господарської діяльності, що підлягають перевірці; систему оподаткування, що застосовується ним; перелік податків, які будуть перевірені під час електронної перевірки тощо.

Відповідний наказ Міністерства доходів і зборів України щодо порядку проведення електронних перевірок від 03.06.2013 № 143, був зареєстрований в Міністерстві юстиції України 13 червня 2013 року (№950/23482) та вступає в дію з 1 січня 2014 року.

 

Просмотров: 636 | Добавил: kupyansk | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Форма входа

Поиск

Последние события
Сообщения форума
  • Аккумулятор (2)
  • Автомобильная Сигнализация для авто (1)
  • послуги митного брокера в Харкові (0)
  • Объявления
    [28.03.2024]
    Лук оптом (0)
    [10.12.2023]
    товары оптом от производителя (0)
    [12.07.2023]
    Металлические кровати с доставкой оптом (0)


    Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0


    Купянск ОЛХ

    Основные теги
    живот похудение Тайские в бёдрах травы БЫСТРО похудения селетер таблетки без диет лицо убрать сильный возбудитель виагра женская женский возбудитель виагра виагра сильнодействущая купить возбудитель виагра для мужчин возбудители купить виагру как возбудить девушку капли возбуждающие тара запчасти работа 2-комнатная квартира бизнес Упаковка flat bottom плазменная резка токарные работы ГШП капролон пакеты возбудители для мужчин возбудитель желания Возбудители для двоих возбудитель капли Возбудители для мужчин и женщин возбудитель конский автобусы Фрезерные работы Газовая резка металла инфракрасные обогреватели конвектор дом дизайн интерьера дизайн квартиры дизайн студии заказать дизайн интерьера автовышки и автокраны база металлопроката листовой прокат металлопрокат опт розница вертикальная литьевая машина ВЛМ гидравлический шприцевой пресс литьевая машина для пластмасс поставщик тд там продажа недвижимости листовой металлопрокат Агентство недвижимости Днепр ремонт гидравлического оборудования купить гидропресс лента ФУМ риелтор Днепр зашита маски маски для лица. фабричный пошив. купить Днепр листовая сталь ваш карниз газовая резка обработка металлов кваритра в Днепре под заказ диета диеты Китайские отзывы похудеть витамины лекарства средства упражнения оборудование арматура вентиляционное компоненты конвейеры лабораторное кип насосы высоковольтное инструмент

     

    Купянский городской портал © 2024