Купянский городской портал! Вторник, 21.05.2024, 10:32
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Путеводитель

Последние фото

Общая статистика
Интернет магазин: 
Форум-тем/сообщ: 542/2924
Коментарии: 835
Фото: 418
Новости: 1051
Файлов для скачивания: 5
Статей:897
Сайтов в каталоге: 970
Объявлений: 15
Игр: 219
Записей в гостевой: 36
FAQ: 1
Новости Украины: 107
Видео: 9105

Последние статьи
[15.09.2020][Мои статьи]
Увага! Важлива інформація (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
ТОП 6 запитань стосовно використання програмних реєстраторів розрахункових операцій (5)
[15.09.2020][Мои статьи]
До уваги платників земельного податку! Інформація про нормативну грошову оцінку земель розміщена на офіційному вебпорталі ДПС (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
Податкова знижка для внутрішньо переміщених осіб (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
З початку року надійшло 9,8 млрд грн ЄСВ (0)

Купянск
Главная » 2013 » Август » 5 » Купянская ОГНИ информирует
10:04
Купянская ОГНИ информирует

За 7 місяців 2013 року платниками податків Куп`янської ОДПІ сплачено до бюджету 129,3 млн.грн.

 

Про це повідомила начальник Куп`янської ОДПІ Олена Кухтіна під час зустрічі з журналістами.

За результатами роботи 7 місяців 2013р. до державного бюджету зараховано 30,5 млн.грн., до місцевого – 98,8 млн.грн., що більше аналогічного періоду минулого року на 19 млн.грн.         

У структурі податкових надходжень Зведеного бюджету за 7 місяців 2013 року найбільшу частку становлять надходження з податку на доходи фізичних осіб – 72,7 млн. грн., податку на додану вартість – 8,8 млн. грн., податку на прибуток – 13,9 млн. грн.

         За сім місяців поточного року платники податків, які працюють на спрощеній системі оподаткування, сплатили до бюджету 5,9 млн. гривень. Порівняно з минулим роком надходження зросли на 1,3 млн.грн. За січень-липень минулого року „єдинщики” спрямували до бюджету 4,6 млн. гривень.

         Левова частка суми сплачена підприємцями – фізичними особами. Від приватних підприємців бюджет отримав більше  5 млн. гривень єдиного податку. Від діяльності спрощенців - юридичних осіб до бюджету надійшло 868 тис. грн.

Олена Кухтіна зазначила - , «Спрощенці мають можливість подавати заяви про перехід на спрощену систему оподаткування в електронному вигляді, до того ж за власним рішенням протягом року вони мають змогу змінювати групу або ставку податку».

         Крім того, незабаром підприємці зможуть вести книгу обліку доходів та витрат в електронному вигляді. Маючи електронний ключ, платники зможуть автоматично заповнювати на підставі даних книги податкову звітність та направляти її в режимі он-лайн до податкового органу.

 

 

Платниками Куп`янської ОДПІ сплачено 13,9 млн. грн. податку на прибуток

 

«Надходження до державного бюджету за сім місяців цього року збільшились в порівнянні з 2012 роком на 19 млн. грн.», - про це повідомив заступник начальника Куп`янської ОДПІ Ігор Лукшин.

         За рахунок сплати авансових внесків значно зросли надходження податку на прибуток в порівнянні з минулим роком. Надходження цього податку за січень - липень склали 13,9 млн. грн., що на 8,3 млн.грн. більше аналогічного періоду минулого року.

 

9 серпня - останній день подання декларації

 

Останній день подання податкової декларації за ІІ квартал 2013 року - 9 серпня.

Куп`янська ОДПІ нагадує, що платники, які звітують за квартал чи півріччя, подають податкові декларації протягом 40 календарних днів, що настають за останнім днем звітного (податкового) кварталу (півріччя).

 

Перелік особистих речей, які громадяни мають право ввезти або вивезти, не сплачуючи мито

 

 

Засоби IT – технологій мають обмеження у кількісному складі під час перетину кордону. Громадянам необхідно це знати,  щоб уникнути непорозумінь під час проходження зеленого коридору.  Так, законодавством України дозволяється провозити:

         - один фотоапарат, одну кіно- або відеокамеру разом з обґрунтованою кількістю фото-, відео-, кіноплівок і додаткового приладдя;

         - стільникові (мобільні) телефони у кількості не більше двох штук;

         - переносні персональні комп’ютери у кількості не більше двох штук і периферійне обладнання та приладдя до них; флеш-карти у кількості не більше трьох штук;

         - калькулятори, електронні книжки у кількості не більше двох штук.

         Всі ці  товари у вказаній кількості відносяться до особистих речей громадянина, не оподатковуються митними платежами та звільняються від подання документів, що видаються державними органами для здійснення митного контролю. Повний перелік товарів, які можуть бути віднесені до особистих речей громадянина наведено у ст. 370 Митного кодексу України.

 

 

Строки розрахунків з бюджетом не переносяться

 

Чи переносяться строки розрахунків з бюджетом за податковою декларацією з ПДВ, якщо останній день строку подання цієї декларації припадає на вихідний або святковий день?

 

Відповідно до п. 203.1 ст. 203 Податкового кодексу України від 02.12.2010 р. № 2755-VI (далі — Податковий кодекс) податкова декларація подається за базовий звітний (податковий) період, що дорівнює календарному місяцю, протягом 20 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) місяця.

         Пунктом 203.2 ст. 203 цього Кодексу передбачено, що платник податку зобов’язаний самостійно сплатити суму податкового зобов’язання, зазначену у поданій ним податковій декларації, протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем відповідного граничного строку, передбаченого п. 203.1 цієї статті для подання податкової декларації.

         Таку саму норму визначено у п. 57.1 ст. 57 Податкового кодексу, а саме: платник податків зобов’язаний самостійно сплатити суму податкового зобов’язання, зазначену у поданій ним податковій декларації, протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем відповідного граничного строку, передбаченого Кодексом для подання податкової декларації, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

         Згідно з п. 49.20 ст. 49 Податкового кодексу якщо останній день строку подання податкової декларації припадає на вихідний або святковий день, то останнім днем строку вважається операційний (банківський) день, що настає за вихідним або святковим днем. Водночас перенесення строків сплати податкового зобов’язання Кодексом не визначено.

         Враховуючи наведене, Податковий кодекс не передбачає можливості перенесення строків розрахунків з бюджетом за податковими деклараціями з ПДВ. Отже, платник податків зобов’язаний самостійно сплатити суму податкового зобов’язання, зазначену у поданій ним податковій декларації, протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем відповідного граничного строку подання податкової декларації.

 

 

 

Строк подання Податкової декларації платника єдиного, що відмовляється від спрощеної системи оподаткування протягом року

 

Пунктом 294.1 ст. 294 Податкового кодексу України від 02.12.2010 р. № 2755-VI (далі — Податковий кодекс) визначено, що податковим (звітним) періодом для платників єдиного податку другої групи є календарний рік.

         Для відмови від спрощеної системи оподаткування суб’єкт господарювання не пізніше ніж за 10 календарних днів до початку нового календарного кварталу (року) подає до територіального органу Міндоходів України заяву.

         Відповідно до пп. 298.2.2 п. 298.2 ст. 298 Податкового кодексу платники єдиного податку можуть самостійно відмовитися від спрощеної системи оподаткування у зв’язку з переходом на сплату інших податків і зборів, визначених цим Кодексом (за умови відсутності непогашених податкових зобов’язань чи податкового боргу з єдиного податку та/або інших податків і зборів, які платники єдиного податку сплачують відповідно до глави 1 розділу XIV цього Кодексу), з першого числа місяця, наступного за податковим (звітним) кварталом, у якому подано заяву щодо відмови від спрощеної системи оподаткування у зв’язку з переходом на сплату інших податків і зборів.

         Податкові декларації, крім випадків, передбачених Податковим кодексом, подаються за базовий звітний (податковий) період, що дорівнює, зокрема, календарному кварталу або календарному півріччю (у тому числі в разі сплати квартальних або піврічних авансових внесків), — протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) кварталу (півріччя) (пп. 49.18.2 п. 49.18 ст. 49 Кодексу).

         Отже, фізична особа — підприємець — платник єдиного податку другої групи, яка відмовляється від спрощеної системи оподаткування протягом року, зобов’язана подати до територіального органу Міндоходів України Податкову декларацію за податковий (звітний) квартал, у якому подано заяву щодо відмови від спрощеної системи оподаткування, у зв’язку з переходом на сплату інших податків і зборів з наростаючим підсумком з початку року протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) кварталу.

 

 

Платником єдиного податку прийнято на роботу працівника

 

         Нормами Податкового кодексу не передбачено збільшення ставок єдиного податку для фізичних осіб — підприємців — платників єдиного податку, які здійснюють діяльність з використанням найманої праці. При цьому в разі оформлення найманого працівника зазначені платники повинні дотримуватись умов перебування на спрощеній системі оподаткування, встановлених п. 291.4 ст. 291 цього Кодексу щодо граничної кількості найманих осіб, які перебувають з ними у трудових відносинах.

         Слід зазначити, що відповідно до пп. 6 пп. 298.2.3 п. 298.2 ст. 298 Податкового кодексу в разі перевищення чисельності фізичних осіб, які перебувають у трудових відносинах з платником єдиного податку, такі платники зобов’язані перейти на сплату інших податків і зборів, визначених цим Кодексом, — з першого числа місяця, наступного за податковим (звітним) періодом, у якому допущено таке перевищення.

 

Подання Податкової декларації у разі зміни групи платника єдиного податку

 

Відповідно до пп. 296.5.1 п. 296.5 ст. 296 Податкового кодексу платники єдиного податку першої та другої груп подають до територіального органу Міндоходів України Податкову декларацію у строки, встановлені для квартального податкового (звітного) періоду, в разі перевищення протягом року обсягу доходу, визначеного п. 291.4 ст. 291 цього Кодексу, або самостійного прийняття рішення про перехід на сплату податку за ставками, встановленими для платників єдиного податку другої, третьої або п’ятої групи.

         При цьому у Податковій декларації окремо відображаються: обсяг доходу, оподатковуваний за ставками, визначеними для платників єдиного податку першої та другої груп; обсяг доходу, оподатковуваний за ставкою 15%; обсяг доходу, оподатковуваний за новою ставкою єдиного податку, обраною згідно з умовами, визначеними главою 1 розділу XIV Податкового кодексу; авансові внески, встановлені п. 295.1 ст. 295 цього Кодексу.

         Згідно з п. 296.3 ст. 296 Податкового кодексу платники єдиного податку третьої — шостої груп подають до територіального органу Міндоходів України Податкову декларацію платника єдиного податку у строки, встановлені для квартального податкового (звітного) періоду.

         Отже, платник єдиного податку, який протягом року самостійно прийняв рішення про зміну групи платника єдиного податку, подає до територіального органу Міндоходів України Податкову декларацію з наростаючим підсумком у строки, встановлені для квартального податкового (звітного) періоду, в якій заповнює відповідні розділи (показники господарської діяльності): для платника єдиного податку відповідної групи, на якій перебував такий платник, — показники за минулий період; для платника єдиного податку відповідної групи, яку обрав (нова група) такий платник, — показники за податковий (звітний) період.

 

Як визначити дохід за попередній рік?

 

Як визначається дохід за попередній календарний рік у разі прийняття фізичною особою — підприємцем рішення про застосування спрощеної системи оподаткування з наступного кварталу?

 

Згідно з пп. 298.1.4 п. 298.1 ст. 298 Податкового кодексу суб’єкт господарювання, який є платником інших податків і зборів відповідно до норм цього Кодексу, може прийняти рішення про перехід на спрощену систему оподаткування шляхом подання заяви до територіального органу Міндоходів України не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку наступного календарного кварталу. Такий суб’єкт господарювання може здійснити перехід на спрощену систему оподаткування один раз протягом календарного року.

         Перехід на спрощену систему оподаткування зазначеного суб’єкта господарювання може бути здійснено за умови, що протягом календарного року, який передує періоду переходу на спрощену систему оподаткування, суб’єктом господарювання дотримано вимоги, встановлені п. 291.4 ст. 291 Податкового кодексу.

         До поданої заяви додається Розрахунок доходу за попередній календарний рік, який визначається з дотриманням вимог, встановлених главою 1 розділу XIV Податкового кодексу.

         Зазначений Розрахунок затверджено наказом Мінфіну України від 20.12.2011 р. № 1675.

         Таким чином, у разі прийняття фізичною особою — підприємцем рішення про перехід на спрощену систему оподаткування з наступного кварталу заява до територіального органу Міндоходів України подається не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку нового кварталу разом із Розрахунком доходу за попередній календарний рік, що передує року переходу на спрощену систему оподаткування, з урахуванням запланованої суми отримання доходу за період, що залишився до кінця кварталу після подання заяви.

 

 

Перехід на спрощену систему оподаткування

 

Чи може платник єдиного податку другої групи, який надав послуги неплатнику єдиного податку, у зв’язку з чим перейшов на сплату інших податків і зборів, з наступного року бути платником другої групи?

 

Відповідно до пп. 2 п. 291.4 ст. 291 Податкового кодексу до платників єдиного податку другої групи належать фізичні особи — підприємці, які здійснюють господарську діяльність з надання послуг, у тому числі побутових, платникам єдиного податку та/або населенню, виробництво та/або продаж товарів, діяльність у сфері ресторанного господарства, за умови, що протягом календарного року відповідають сукупності таких критеріїв: не використовують працю найманих осіб або кількість осіб, які перебувають з ними у трудових відносинах, одночасно не перевищує 10 осіб; обсяг доходу не перевищує 1 000 000 грн.

         Дія цього підпункту не поширюється на фізичних осіб — підприємців, які надають посередницькі послуги з купівлі, продажу, оренди та оцінювання нерухомого майна (група 70.31 КВЕД ДК 009:2005), а також здійснюють діяльність з виробництва, постачання, продажу (реалізації) ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного каміння. Такі фізичні особи — підприємці належать виключно до третьої або п’ятої групи платників єдиного податку, якщо відповідають вимогам, встановленим для таких груп.

         Суб’єкт господарювання, який є платником інших податків і зборів, згідно з нормами Податкового кодексу може здійснити перехід на спрощену систему оподаткування один раз протягом календарного року шляхом подання заяви до територіального органу Міндоходів України не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку наступного календарного кварталу. До заяви додається розрахунок доходу за попередній календарний рік.

         Перехід на спрощену систему оподаткування зазначеного суб’єкта господарювання може бути здійснено за умови, якщо протягом календарного року, що передує періоду переходу на спрощену систему оподаткування, суб’єктом господарювання дотримано вимоги, встановлені п. 291.4 ст. 291 Податкового кодексу.

         Отже, фізична особа — підприємець має право у наступному році здійснювати діяльність за спрощеною системою оподаткування за умови дотримання нею вимог, установлених п. 291.4 ст. 291 Податкового кодексу.

 

Особливості подання звітності в електронному вигляді

 

Після того, як платник надіслав звітність електронною поштою (засобами телекомунікаційного зв’язку) до органу Міністерства доходів і зборів України (далі – Міндоходів), він отримує першу та другу квитанції.   

         Перша квитанція підтверджує передачу податкових документів в електронному вигляді до органу Міндоходів. Ця квитанція надсилається органами Міндоходів на електронну адресу платника, з якої було отримано податкову звітність. Якщо платник не отримав першу квитанцію, то податковий документ вважається неодержаним.

         Друга квитанція підтверджує прийняття податкових документів платника до бази даних Міндоходів. У квитанції мають міститися:

         - реквізити прийнятого податкового документа в електронній формі,

         - відповідність податкового документа в електронній формі затвердженому формату (стандарту) електронного документа,

         - результати перевірки електронних цифрових підписів (далі – ЕЦП),

         - інформація про платника податків,

         - дата та час приймання,

         - реєстраційний номер,

         - податковий період, за який подається податкова звітність,

         - дані про відправника квитанції.

         На цю квитанцію накладається ЕЦП органу Міндоходів, здійснюється її шифрування та надсилання платнику засобами телекомунікаційного зв’язку.

         Обидві квитанції складаються у двох примірниках. Другі примірники першої та  другої квитанцій в електронному вигляді зберігаються в органі Міндоходів.

         Нагадаємо, якщо податковий документ в електронному вигляді надійшов до органу  Міндоходів до 16 години, то протягом двох годин з моменту прийняття (неприйняття) платнику надсилається друга квитанція. У разі, якщо звітність надійшла до органу Міндоходів після 16 години, то друга квитанція надсилається платнику протягом перших двох годин наступного робочого дня.

         Відповідна норма визначена р. ІІІ Інструкції з підготовки і подання податкових документів в електронному вигляді засобами телекомунікаційного зв’язку, затвердженої наказом ДПА України від 10.04.08 №23.

 

Витрати під час здійснення діяльності на спрощеній системі

 

Оподаткування доходів, отриманих фізичною особою — підприємцем від провадження господарської діяльності, крім осіб, що обрали спрощену систему оподаткування, регулюється ст. 177 Податкового кодексу, п. 177.2 якої визначено, що об’єктом оподаткування є чистий оподатковуваний дохід, тобто різниця між загальним оподатковуваним доходом (виручка у грошовій та негрошовій формі) і документально підтвердженими витратами, пов’язаними з господарською діяльністю такої фізичної особи — підприємця.

До переліку витрат, безпосередньо пов’язаних з отриманням доходів, належать документально підтверджені витрати, що включаються до витрат операційної діяльності згідно з розділом ІІІ Податкового кодексу (п. 177.4 ст. 177 цього Кодексу).

         Таким чином, оскільки для визначення чистого оподатковуваного прибутку витрати фізичної особи — підприємця, яка застосовує загальну систему оподаткування, формуються при отриманні доходу, то така фізична особа — підприємець має право врахувати суму витрат, безпосередньо пов’язану з отриманням доходу, незалежно від того, на якій системі оподаткування вони фактично були понесені.

 

 

 

Починають діяти нові правила сплати податку на нерухомість

 

         Президент України Віктор Янукович підписав Закон „Про внесення змін до Податкового кодексу щодо об’єктів житлової нерухомості”, який на початку липня Верховна Рада України ухвалила у другому читанні. Про це повідомляє офіційний портал Верховної Ради України.

         Згідно із законом власники об’єктів житлової нерухомості, які підлягають оподаткуванню, сплачуватимуть податок за 2013 рік у наступному - 2014 році. Водночас до 31 грудня поточного року власники можуть здійснити звірку даних на підставі оригіналів документів про право власності на об’єкти житлової нерухомості та про житлову площу таких об’єктів. Для цього потрібно звернутися до податкової інспекції за місцем реєстрації власника нерухомості.  

         Для зручності платників законом переглянуто розміри житлової нерухомості, на яку нараховуватиметься пільга. Так, не сплачуватимуть податок власники квартир, якщо їх загальна житлова площа не перевищує 120 кв. м. Для власників будинків „пільгова площа” визначена у розмірі 250 кв. м., знову ж таки незалежно від того, якою кількістю будинків володіє особа. Якщо у власника є і квартира, і будинок загальною житловою площею до 370 кв. м., він також не сплачуватиме податок на нерухомість.

         Якщо ж площа нерухомості перевищуватиме зазначені пільгові метри, то платити податок доведеться лише за ті квадрати, які перевищують визначений розмір.

         Однак, наголошують фахівці Міндоходів, якщо об’єкти оподаткування використовуються власниками для одержання доходів, тобто надаються в оренду, лізинг або використовуються у підприємницькій діяльності, пільга на них не діє.

         Ставки податку будуть диференційовані.

         Для власників:

- квартир - не більше 1 відсотка мінімальної заробітної плати (м.з.п), житлова площа яких не перевищує 240 кв. метрів, у разі перевищення ставка становитиме 2,7 %;

- будинків - не більше 1 відсотка м.з.п., житлова площа яких не перевищує 500 кв. метрів, у разі перевищення – 2,7 %;

 

- квартир та будинків – 1 відсоток м.з.п., житлова площа яких не перевищує 740 кв. метрів, у разі перевищення – 2,7 %.

Для юридичних осіб також продовжено термін подання декларації з податку на нерухомість з „1 лютого” до „20 лютого”.

         Фізичні особи повідомлення про сплату податку отримуватимуть до 1 липня.

         Нагадуємо, що громадяни, які вже сплатили податок у поточному році можуть повернути сплачені кошти. Для цього їм потрібно звернутися із заявою до податкової інспекції (територіальних органів Міндоходів).

         Разом з цим, сплачені кошти в поточному році за згодою платника можуть бути зараховані для сплати податку у 2014 році.

 

 

Міндоходів: тенденція до скорочення судових справ зберігається

 

У І півріччі поточного року на розгляді у судах перебувало понад 104 тис. справ за участю податкових органів Міндоходів на загальну суму 167,1 млрд. грн. Порівняно з відповідним періодом минулого року їх кількість зменшилася на 10 тис., або на 8 відсотків. З усієї кількості справ 68 тис. – це справи, які порушені у попередніх роках.

         Експерти Міндоходів таку тенденцію до зменшення вважають цілком закономірною. Підвищення рівня позовної роботи та практика досудового вирішення спорів з платниками дозволяє врегулювати їх ще на початкових стадіях розгляду.     

         З усіх категорій справ, розглянутих у 2013 році, правомірність податкових позовів Міндоходів визнано у 31,5 тис. справ на загальну суму 23,1 млрд. гривень

         На користь платників податків вирішено майже 6 тис. справ, загальна сума яких 16,3 млрд. грн.

Просмотров: 893 | Добавил: kupyansk | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Форма входа

Поиск

Последние события
Сообщения форума
  • Аккумулятор (2)
  • Автомобильная Сигнализация для авто (1)
  • послуги митного брокера в Харкові (0)
  • Объявления
    [28.03.2024]
    Лук оптом (0)
    [10.12.2023]
    товары оптом от производителя (0)
    [12.07.2023]
    Металлические кровати с доставкой оптом (0)


    Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0


    Купянск ОЛХ

    Основные теги
    живот похудение Тайские в бёдрах травы БЫСТРО похудения селетер таблетки без диет лицо убрать сильный возбудитель виагра женская женский возбудитель виагра виагра сильнодействущая купить возбудитель виагра для мужчин возбудители купить виагру как возбудить девушку капли возбуждающие тара запчасти работа 2-комнатная квартира бизнес Упаковка flat bottom плазменная резка токарные работы ГШП капролон пакеты возбудители для мужчин возбудитель желания Возбудители для двоих возбудитель капли Возбудители для мужчин и женщин возбудитель конский автобусы Фрезерные работы Газовая резка металла инфракрасные обогреватели конвектор дом дизайн интерьера дизайн квартиры дизайн студии заказать дизайн интерьера автовышки и автокраны база металлопроката листовой прокат металлопрокат опт розница вертикальная литьевая машина ВЛМ гидравлический шприцевой пресс литьевая машина для пластмасс поставщик тд там продажа недвижимости листовой металлопрокат Агентство недвижимости Днепр ремонт гидравлического оборудования купить гидропресс лента ФУМ риелтор Днепр зашита маски маски для лица. фабричный пошив. купить Днепр листовая сталь ваш карниз газовая резка обработка металлов кваритра в Днепре под заказ диета диеты Китайские отзывы похудеть витамины лекарства средства упражнения оборудование арматура вентиляционное компоненты конвейеры лабораторное кип насосы высоковольтное инструмент

     

    Купянский городской портал © 2024