Купянский городской портал! Пятница, 26.04.2024, 16:23
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Путеводитель

Последние фото

Общая статистика
Интернет магазин: 
Форум-тем/сообщ: 542/2924
Коментарии: 835
Фото: 418
Новости: 1051
Файлов для скачивания: 5
Статей:897
Сайтов в каталоге: 970
Объявлений: 15
Игр: 219
Записей в гостевой: 36
FAQ: 1
Новости Украины: 107
Видео: 9105

Последние статьи
[15.09.2020][Мои статьи]
Увага! Важлива інформація (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
ТОП 6 запитань стосовно використання програмних реєстраторів розрахункових операцій (5)
[15.09.2020][Мои статьи]
До уваги платників земельного податку! Інформація про нормативну грошову оцінку земель розміщена на офіційному вебпорталі ДПС (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
Податкова знижка для внутрішньо переміщених осіб (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
З початку року надійшло 9,8 млрд грн ЄСВ (0)

Купянск
Главная » 2013 » Июль » 22 » Купянская ОГНИ информирует
23:30
Купянская ОГНИ информирует

Податківці відзначили кращих бухгалтерів

Вже вкотре в Україні офіційно відзначається професійне свято бухгалтера.

17 липня  з нагоди професійного свята Дня бухгалтера у Куп`янській ОДПІ за доброю традицією відзначили кращих головних бухгалтерів підприємств - сумлінних платників податків.

Цього року кращими стали: ТОВ ВКФ «СТАРК» - Кухар Оксана Остапівна, ПАТ «Куп`янськй МКК» - Потапова Ірина Петрівна, СТОВ «Надія» - Герасименко Марина Анатоліївна, СТОВ «Мрія» - Пащенко Олена Петрівна, ДП «Куп’янський лісгосп» - Кохан Оксана Юріївна, ФГ «Клепки» -Єфременко Євгенія Олександрівна, ТОВ ВТФ «Оскіл» – Фоменко Ольга Михайлівна, СТОВ «Червоний партизан» -  Єфіменко Олександра Іванівна, ТОВ «Восток КМК» - Кузьменко Алла Леонідівна, ТОВ «Харківагро - 2000» - Козлова Олена Віталіївна, ТОВ «Перфекта Д» - Шабельникова Світлана Юріївна, ПСП Вільшанський – Осика Сергій Андрійович, СТОВ Перемога – Гайворонська Тамара Іванівна.

«Ваша професія є дуже важливою та потрібною, адже від того, як складаються відносини між бухгалтером та податковим інспектором, залежить стабільна робота підприємства», - зазначила заступник начальника Куп`янської ОДПІ Інна Богатирьова.

На Куп`янщині бухгалтерів багато і вони різні, але всі постійно підвищують кваліфікацію, працюють над собою, адже за ними стоїть не просто наповнення бюджету, а достаток всієї куп`янської громади.

 

Бізнесмени Куп`янської ОДПІ сплатили за воду 317,5 тис. грн.

За січень - червень поточного року до Зведеного бюджету суб’єктами господарювання Куп`янсько ОДПІ  сплачено 317,5 тис.грн. збору за спеціальне використання води. Це на 20,5 тис. грн. більше планового завдання. Виконання становить – 106,9%.

У Куп`янській ОДПІ ГУ Міндоходів нагадують, що згідно ст.323 Податкового кодексу України, платниками збору  за спеціальне використання води є первинні водокористувачі, тобто суб’єкти господарювання, які використовують воду шляхом забору води з водних об’єктів, а також вторинні водокористувачі, які отримують воду від первинних або інших водокористувачів, та використовують воду для потреб гідроенергетики, водного транспорту і рибництва.

 

Податкова знижка на іпотеку

Згідно норм Податкового кодексу платник податку – резидент має право включити до податкової знижки частину суми процентів за користування іпотечним житловим кредитом, наданим позичальнику в національній або іноземній валюті, фактично сплачену протягом звітного податкового року.

Таке право виникає в разі, якщо за рахунок іпотечного житлового кредиту будується чи купується житловий будинок (квартира, кімната), визначений платником податку як його основне місце проживання, зокрема згідно з позначкою в паспорті про реєстрацію за місцезнаходженням такого житла.

 

 

Куп`янська ОДПІ нагадує - термін звітування для осіб, які мають право на податкову знижку - до кінця поточного року

 

У першому півріччі платники податків Куп`янської ОДПІ майже 1200 податкових консультацій.

Нарахована сума земельного податку за 2013 рік сплачується громадянами на рахунок відповідного місцевого бюджету через фінансові установи до 29 серпня 2013 року.

Зокрема право на податкову знижку за звітний рік мають платники податку, які сплатили торік кошти на користь закладів освіти для компенсації вартості здобуття середньої професійної або вищої освіти як особисто, так і членами сім’ї першого ступеня споріднення, що не одержують заробітної плати.

При цьому законодавством передбачено, що застосувати податкову знижку можна лише до доходу, отриманого у вигляді заробітної плати, до якої належать основна та додаткова заробітна плата, інші заохочувальні та компенсаційні виплати, які виплачуються (надаються) платнику податку у зв'язку з відносинами трудового найму згідно із законом. Ці відносини регулюються трудовим законодавством, зокрема Кодексом законів про працю. При укладанні трудового договору з працівником працедавець видає наказ про зарахування його на роботу, на підставі якого у трудовій книжці цього працівника робиться позначка про прийняття його на роботу на відповідну посаду.

Цивільно-правові відносини регулюються Цивільним кодексом України та оформлюються цивільно-правовими договорами, і відповідно, за такими договорами виплачується не заробітна плата, а дохід.

Тож якщо студент протягом звітного року одержував доходи від виконання договорів цивільно-правового характеру, які не є трудовими договорами, то члени його сім’ї першого ступеня споріднення мають право на податкову знижку щодо сум, сплачених за навчання такого студента.

Також нагадуємо, що норма з подання декларації для використання права на податкову знижку за наслідками 2012 року стосується зокрема осіб, котрі сплачували минулоріч за навчання закладам освіти, страхували себе або членів своєї сім’ї, сплачували внески у недержавні пенсійні фонди, перераховували кошти у вигляді пожертвувань неприбутковим організаціям, усиновлювали дітей, сплачували проценти за іпотечним житловим кредитом, понесли витрати у зв'язку із переобладнанням транспортного засобу, що належить платникові податку, з використанням у вигляді палива моторного сумішевого, біоетанолу, біодизелю, стиснутого або скрапленого газу, інших видів біопалива.

 

Як закрити підприємництво

Процедура ліквідації починається з подання державному реєстратору заяви про припинення підприємницької діяльності, на підставі якого в Єдиний державний реєстр вноситься запис про рішення фізичної особи-підприємця про припинення нею підприємницької діяльності. Водночас повідомляємо, що наказом Мин’юста України від 17.04.13 № 730/5 затверджена, зокрема, нова форма заяви про припинення підприємницької діяльності – фізичною особою підприємцем (з 01.07.2013 року).

Після цього фізична особа – підприємець зобов’язаний повернути в територіальний орган Міндоходів за основним місцем обліку оригінали документів та завірені копії, видані ДПІ (свідоцтва,  патенти тощо) і подати заяву за формою 8-ОПП  (за бажанням),

Крім того, підприємцю протягом 10 днів необхідно надати документи до ДПІ про проведення документальної позапланової перевірки (книгу обліку доходів і витрат, первинні документи, виписки банку тощо) і подати ліквідаційну звітність.

У разі якщо припинення господарської діяльності здійснюється «єдинником», то податкові зобов’язання  із сплати єдиного податку нараховуються такому платнику до останнього дня (включно) календарного місяця, в якому до ДПІ подано відмову від спрощеної системи оподаткування у зв’язку  з припинення провадження господарської діяльності (п. 295.8, ст. 295 Податкового кодексу).

Звертаємо увагу, що фізичній особі – підприємцю також необхідно завчасно закрити всі рахунки в банках і фінансових установах.

Після завершення всіх процедур припинення підприємницької діяльності ДПІ видає довідку про відсутність заборгованості зі сплати податків зборів за формою  № 22-ОПП, яка дійсна протягом двох місяців.

Закінченням процедури ліквідації підприємницької діяльності є внесення в Єдиний державний реєстр запису про проведення державної реєстрації припинення підприємницької діяльності.

Важливо пам’ятати, що доки процедура ліквідації не доведена до кінця, тобто державний реєстратор не вніс відповідний запис про припинення підприємницької діяльності, за фізичною особою зберігається статус підприємця з виконанням всіх покладених законодавством на нього обов’язків.

Одночасно нагадуємо, що порядок державної реєстрації припинення підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця за її рішенням визначено статтею 47 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців» від 15.05.03 р. № 755- IV, порядок зняття з обліку платників податків в ДПІ – розділом XI Порядку обліку платників податків і зборів, затвердженого наказом Мінфіну України від 09.12.2011 № 1588.

 

Зміни в адмініструванні екологічного податку

 

 

У поточному році відбулося багато змін в адмініструванні екологічного податку. Зокрема, змінено поняття "розміщення відходів”, яке визначено підпунктом 14.1.223 пункту 14.1.статті 14 Кодексу. Так, з набранням чинності зазначеної норми, тобто з 1 січня 2013 року, усувається подвійне оподаткування екологічним податком за розміщення суб’єктами господарювання відходів на спеціально відведених місцях чи об’єктах, що розміщені на власних територіях, а відповідно, при тимчасовому зберіганні відходів суб’єкти господарювання не сплачуватимуть екологічний податок у разі наявності у них договору на видалення та утилізацію відходів з суб’єктами господарювання (комунальними або  спеціалізованими підприємствами тощо) та передачі відходів, у встановлені цим договором терміни, на утилізацію та захоронення.

Врегульовано питання щодо несплати екологічного податку  за обсяги та види (класи) відходів як вторинної сировини, що розміщуються на власних територіях (об’єктах) суб’єктів господарювання незалежно від наявності ліцензії на збирання та заготівлю окремих відходів як вторинної  сировини.

Також, тепер граничним терміном подання Податкової декларації з екологічного податку за II квартал 2013 року є 9 серпня, а останнім днем сплати – 19 серпня 2013 року; за III квартал 2013 року – 11 листопада і 19 листопада; за IV квартал 2013 року – 10 лютого 2014 року та 19 лютого 2014 року. До Податкової декларації додаються сім додатків, які є її невід’ємною частиною. У разі відсутності у платника відповідних об’єктів оподаткування додатки не додаються, а рядки Податкової декларації прокреслюються.

Якщо місце подання податкових декларацій не збігається з місцем перебування на податковому обліку підприємства, установи, організації, громадянина – суб’єкта підприємницької діяльності, яким в установленому порядку видано дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами, спеціальне водокористування та розміщення відходів, до органу державної податкової служби, в якому таке підприємство, установа, організація або громадянин – суб’єкт підприємницької діяльності перебуває на обліку, подаються протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем податкового (звітного) періоду, копії відповідних податкових декларацій.

Якщо ж платник податку з початку звітного року не планує здійснення викидів, скидів забруднюючих речовин, розміщення відходів, утворення радіоактивних відходів протягом звітного року, то такий платник податку повинен повідомити про це відповідний територіальний орган Міндоходів за місцем розташування джерел забруднення та скласти заяву довільної форми про відсутність у нього у звітному році об’єкта обчислення екологічного податку. В іншому разі платник податку зобов’язаний подавати податкові декларації відповідно до вимог Кодексу.

 

 

Порядок переміщення валюти через митний кордон України

Відповідно до Постанови Національного банку України від 25.07.2012 №312 затверджено новий порядок переміщення валюти на суму, що перевищує 10 тисяч євро через державний кордон.

Громадяни України можуть ввозити та вивозити за межі нашої Держави готівку в сумі, що перевищує 10 тисяч євро, за умови її письмового декларування митному органу та за наявності документів, що підтверджують зняття готівки з рахунків у банках , виключно на ту суму, що перевищує еквівалент 10 тисяч євро. Строк дії таких документів 30 календарних днів, починаючи з дня видачі.

Іноземці зможуть ввозити до України готівку в сумі, що перевищує 10 тисяч євро без документів, що підтверджує її зняття з банківських рахунків. Також не має необхідності надавати подібний документ при вивезенні коштів з України. Але іноземцям заборонено вивозити з України більше валюти, ніж було задекларовано при ввезенні.

Нагадаю, що відповідно до законодавства, готівку в сумі, що не перевищує 10 тисяч євро, дозволено переміщувати через кордон України без письмового декларування митному органу.

 

 

Відстрочення настання відповідальності за неподання електронної звітності

 

Куп`янська ОДПІ повідомляє, що Наказом Міністерства доходів і зборів України від 04.06.2013 №144 затверджено Державний реєстр реє­страторів розрахункових операцій у новій редакції. Виробниками касової техніки запропоновано користувачам 43 моделі реєстраторів нового покоління, що забезпечують передачу контрольно – звітної інформації до органів Міндоходів.

Суб’єкти господарювання, які використовують у своїй діяльності касові апарати, повинні придбати реєстратори нового покоління, або модернізувати існуючі.

Кількість користувачів реєстраторів розрахункових операцій нового покоління, що забезпечують передачу контрольно–звітної інформації, постійно збільшується, проте станом на 01.07.2013 персоніфіковано, приєднано до Системи збору, обробки та передачі  даних лише 30% від загальної кількості.

Разом з тим, 21.06.2013 Верховна Рада України ухвалила Закон «Про внесення змін до прикінцевих положень Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв'язку з прийняттям Податкового кодексу України» щодо відстрочення настання відповідальності за неподання електронної звітності. Законодавчим актом перенесено термін набрання чинності абзаців 13-15 пп. 9 п. 25 розділу І Закону «Про внесення змін до прикінцевих положень Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв'язку з прийняттям Податкового кодексу України», положеннями яких встановлена відповідальність суб'єктів господарювання, які здійснюють розрахункові операції за товари (послуги), за неподання до органів державної податкової   служби   звітності,   пов'язаної   із   застосуванням   реєстраторів розрахункових операцій, розрахункових книжок та копій розрахункових документів і фіскальних звітних чеків з реєстраторів розрахункових операцій по дротових або бездротових каналах зв'язку, в разі обов'язковості її подання, з 1 липня 2013 року на 1 січня 2014 року.

Нагадуємо, що в разі неподання до органів державної податкової служби звітності, пов'язаної із застосуванням реєстраторів розрахункових операцій, по дротових або бездротових каналах зв'язку з 1 січня 2014 року до суб’єктів господарювання будуть застосовуватись штрафні (фінансові) санкції згідно із чинним законодавством.

 

 

Міндоходів пропонує спростити порядок визначення доходу від продажу нерухомості

Міністерством доходів і зборів України розроблено законопроект „Про внесення змін до статті 172 Податкового кодексу України щодо вдосконалення порядку визначення доходу від відчуження об’єктів нерухомого майна”, який впорядкує розрахунок податків і зборів при  операціях з купівлі-продажу нерухомості. Законопроект зареєстровано у Верховній Раді України 5 липня 2013 року за №2539а.

Ініційовані зміни, впевнені у Міністерстві, не лише дозволять уникнути неоднозначного тлумачення норм законодавства, а й зменшать витрати часу на розрахунки податків і зборів, які необхідно сплатити при таких операціях.

Сьогодні під час продажу та купівлі нерухомого майна  фізичні особи сплачують податок на доходи фізичних осіб, збір на обов’язкове державне пенсійне страхування та державне мито. Однак база оподаткування кожного з цих зборів різна.

Так, податок на доходи фізичних осіб сплачується з ціни, яка зазначається у договорі купівлі-продажу, однак не нижче оціночної вартості такого об’єкта. Збір на державне пенсійне страхування – з вартості нерухомого майна, зазначеного в договорі, а державне мито – з суми договору.

Законопроектом №2539а запропоновано встановити однакову базу оподаткування при продажу об’єкту нерухомості для всіх податків та зборів. Розраховуватиметься вона з вартості, зазначеної у договорі купівлі-продажу, однак не нижче оціночної вартості цієї нерухомості.

Тобто, пояснюють фахівці Міндоходів, при сплаті належних податків та зборів може використовуватися оціночна вартість нерухомого майна, яка визначена будь-яким суб’єктом оціночної діяльності.  Звичайно, якщо він відповідає усім законодавчим вимогам.

Діючі ставки податків та зборів, які сплачуються під час операцій купівлі-продажу, порядок та строки їх сплати законопроектом не змінюються.

 

 

Заміна старих кодів економічної діяльності на нові

 

Чи повинен підприємець — платник єдиного податку замінювати старі коди економічної діяльності на нові у свідоцтві платника єдиного податку згідно з КВЕД-2010, і якщо так, то яку відповідальність передбачено за невнесення змін до свідоцтва?

 

Наказом Держспоживстандарту від 11.10.2010 р. № 457 затверджено нову редакцію КВЕД-2010 та скасовано з 31.12.2012 р. КВЕД-2005.

З метою забезпечення заміни усіма суб’єктами господарювання старих кодів економічної діяльності на нові наказом Мінекономрозвитку України від 07.02.2013 р. № 113 відновлено чинність КВЕД-2005 на період до 31.12.2013 р.

Відповідно до пп. 5 п. 299.11 ст. 299 Податкового кодексу у свідоцтві платника єдиного податку зазначаються обрані фізичною особою — підприємцем першої і другої груп види господарської діяльності згідно з КВЕД ДК 009:2010.

У разі зміни податкової адреси суб’єкта господарювання, місця провадження господарської діяльності, видів господарської діяльності платниками єдиного податку першої і другої груп подається заява до територіального органу Міндоходів України не пізніше 20 числа місяця, наступного за місяцем, у якому відбулися такі зміни.

До раніше виданого свідоцтва платника єдиного податку в день подання таким платником заяви територіальним органом Міндоходів України вносяться зміни щодо видів господарської діяльності.

Податковим кодексом не передбачено відповідальності за невнесення змін до раніше виданого свідоцтва платника єдиного податку в разі неподання підприємцемплатником єдиного податку заяви про застосування спрощеної системи оподаткування у зв’язку зі зміною видів господарської діяльності з КВЕД-2005 на аналогічні види діяльності за КВЕД-2010, на підставі якої вносяться зміни до раніше виданого свідоцтва платника єдиного податку.

 

Міндоходів безкоштовно надає 55 адміністративних послуг

Завдяки сервісам Міністерства доходів і зборів платники податків можуть оперативно та безкоштовно отримати довідки, дозволи та  свідоцтва.  Так, зокрема, серед послуг, які пропонуються, — реєстрація книги обліку доходів та витрат, видача довідки про сплату роботодавцем податків та зборів, реєстрація реєстратора розрахункових операцій, видача довідки про відсутність заборгованості з платежів до бюджету, видача торгового патенту тощо. Загалом перелік таких адмінпослуг містить 55 найменувань та затверджений відповідним наказом Міністерства.

            Для зручності платників кожна послуга має інформаційну картку. В ній зазначено інформацію про суб’єкта, що надає адмінпослугу, нормативно-правові акти, які це регламентують, та умови її отримання.

Так, зокрема, з інформаційної картки платники можуть дізнатися про перелік документів, необхідних для отримання довідки, порядок та спосіб їх подання, термін її видачі, способи отримання результату тощо.

З повним переліком усіх адміністративних послуг, які надаються Міністерством доходів і зборів та його територіальним органами, можна ознайомитися на сайті Міндоходів

 

 

Просмотров: 767 | Добавил: kupyansk | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Форма входа

Поиск

Последние события
Сообщения форума
  • Аккумулятор (2)
  • Автомобильная Сигнализация для авто (1)
  • послуги митного брокера в Харкові (0)
  • Объявления
    [28.03.2024]
    Лук оптом (0)
    [10.12.2023]
    товары оптом от производителя (0)
    [12.07.2023]
    Металлические кровати с доставкой оптом (0)


    Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0


    Купянск ОЛХ

    Основные теги
    живот похудение Тайские в бёдрах травы БЫСТРО похудения селетер таблетки без диет лицо убрать сильный возбудитель виагра женская женский возбудитель виагра виагра сильнодействущая купить возбудитель виагра для мужчин возбудители купить виагру как возбудить девушку капли возбуждающие тара запчасти работа 2-комнатная квартира бизнес Упаковка flat bottom плазменная резка токарные работы ГШП капролон пакеты возбудители для мужчин возбудитель желания Возбудители для двоих возбудитель капли Возбудители для мужчин и женщин возбудитель конский автобусы Фрезерные работы Газовая резка металла инфракрасные обогреватели конвектор дом дизайн интерьера дизайн квартиры дизайн студии заказать дизайн интерьера автовышки и автокраны база металлопроката листовой прокат металлопрокат опт розница вертикальная литьевая машина ВЛМ гидравлический шприцевой пресс литьевая машина для пластмасс поставщик тд там продажа недвижимости листовой металлопрокат Агентство недвижимости Днепр ремонт гидравлического оборудования купить гидропресс лента ФУМ риелтор Днепр зашита маски маски для лица. фабричный пошив. купить Днепр листовая сталь ваш карниз газовая резка обработка металлов кваритра в Днепре под заказ диета диеты Китайские отзывы похудеть витамины лекарства средства упражнения оборудование арматура вентиляционное компоненты конвейеры лабораторное кип насосы высоковольтное инструмент

     

    Купянский городской портал © 2024