Купянский городской портал! Пятница, 17.05.2024, 16:13
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Путеводитель

Последние фото

Общая статистика
Интернет магазин: 
Форум-тем/сообщ: 542/2924
Коментарии: 835
Фото: 418
Новости: 1051
Файлов для скачивания: 5
Статей:897
Сайтов в каталоге: 970
Объявлений: 15
Игр: 219
Записей в гостевой: 36
FAQ: 1
Новости Украины: 107
Видео: 9105

Последние статьи
[15.09.2020][Мои статьи]
Увага! Важлива інформація (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
ТОП 6 запитань стосовно використання програмних реєстраторів розрахункових операцій (5)
[15.09.2020][Мои статьи]
До уваги платників земельного податку! Інформація про нормативну грошову оцінку земель розміщена на офіційному вебпорталі ДПС (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
Податкова знижка для внутрішньо переміщених осіб (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
З початку року надійшло 9,8 млрд грн ЄСВ (0)

Купянск
Главная » 2013 » Июнь » 17 » Купянская ОГНИ информирует
11:00
Купянская ОГНИ информирует

У Куп`янській ОДПІ відбувся семінар для платників податків


Поступово платники податків Куп`янської ОДПІ, які у своїй діяльності застосовують реєстратори розрахункових операцій, переходять на застосування РРО, що відповідають вимогам чинного законодавства.        

Саме необхідності заміни касових апаратів старого зразка новими, або модернізації наявних РРО був присвячений семінар, що відбувся 14 червня 2013 року за участі представників Головного управління Міндоходів у Харківській області та фахівців Куп`янської ОДПІ.

Увага присутніх була акцентована на тому, що для модернізації РРО власникам касової техніки необхідно звернутись до сервісних центрів. Для такої заміни часу лишилось небагато - вже з 1 липня поточного року за неподання звітності, пов'язаної із застосуванням РРО, розрахункових книжок та копій розрахункових документів і фіскальних звітних чеків дротовими або бездротовими каналами зв'язку застосовуватимуться фінансові санкції.

Звертаємо увагу, що наразі лише третина платників податків, які використовують касові апарати привели їх до належного вигляду.

Не зволікайте, адже часу залишилось зовсім небагато!

 

Земельний податок – важливе джерело наповнення місцевих бюджетів

 

Земельний податок є одним із джерел наповнення доходів місцевих бюджетів, оскільки кошти від сплати земельного податку зараховуються до бюджетних рахунків сільських, селищних, міських рад, на території яких розташовані земельні ділянки.
Місцевим бюджетам відводиться дуже важлива роль у соціально-економічному розвитку району, бо саме з місцевих бюджетів здійснюється фінансування закладів освіти, культури, охорони здоров'я, а також фінансуються програми, пов'язані із соціальним захистом населення.

Сплатити податок протягом 60 днів з дня вручення повідомлення-рішення – законний обов'язок кожного землевласника.

Звертаємо увагу, що 29.08.2013 – закінчився граничний термін сплати земельного податку за 2013 рік.

Шановні громадяни м. Куп`янськ та району – землевласники та землекористувачі, пам`ятайте за несвоєчасну сплату податку у відповідності з діючим податковим законодавством нараховуються штрафні санкції та пеня.

За довідками слід звертатися до Куп`янської ОДПІ, адресою: м. Куп`янськ, вул. Харківська, 99, каб. 12 або тел. 7-86-76.

 

Підсумки роботи відділу податкового контролю Куп`янської ОДПІ

 

Протягом січня-травня 2013 року відділом податкового контролю було проведено 24 документальних перевірки, за результатами яких донараховано 1804,6 тис. грн.

 

 

Про порядок подання податкової звітності

 

Міністерство доходів і зборів України, керуючись ст. 52 Податкового кодексу України (далі - Кодекс), <...> повідомляє таке.

Порядок подання до територіальних органів Міністерства доходів і зборів України податкової звітності регулюється ст. 46, 49 і 203 Кодексу та регламентується Порядком заповнення і подання податкової звітності з ПДВ, затвердженим наказом Міністерства фінансів України від 25.11.2011 р. № 1492.

Відповідно до п. 49.8 ст. 49 Кодексу прийняття податкової декларації є обов’язком територіальних органів Міністерства доходів і зборів України. Під час прийняття податкової декларації уповноважена посадова особа територіального органу Міністерства доходів і зборів України, в якому перебуває на обліку платник податків, зобов’язана перевірити наявність та достовірність заповнення всіх обов’язкових реквізитів, передбачених пунктами 48.3 та 48.4 статті 48 Кодексу. Інші показники, зазначені в податковій декларації платника податків, до її прийняття перевірці не підлягають.

Пунктом 49.9 статті 49 Кодексу визначено, що за умови дотримання платником податків вимог цієї статті посадова особа територіального органу Міністерства доходів і зборів України, в якому перебуває на обліку платник податків, зобов’язана зареєструвати податкову декларацію платника датою її фактичного отримання територіальним органом Міністерства доходів і зборів України.

Тобто посадова особа територіального органу Міністерства доходів і зборів України не може відмовити у прийнятті податкової декларації з будь-яких причин, не визначених ст. 49 Кодексу.

Згідно із п. 49.11 ст. 49 Кодексу у разі подання платником податків до територіальних органів Міністерства доходів і зборів України податкової декларації, заповненої з порушенням вимог п. 48.3 та п. 48.4 ст. 48 Кодексу, такий територіальний орган Міністерства доходів і зборів України зобов’язаний надати такому платнику податків письмове повідомлення про відмову у прийнятті його податкової декларації із зазначенням причин такої відмови:

- у разі отримання такої податкової декларації, надісланої поштою або засобами електронного зв’язку, - протягом п’яти робочих днів з дня її отримання;

- у разі отримання такої податкової декларації особисто від платника податку або його представника - протягом трьох робочих днів з дня її отримання.

Отже, у разі відмови у прийнятті податкової звітності територіальний орган Міністерства доходів і зборів України зобов’язаний надати платнику податків письмове повідомлення про відмову у прийнятті податкової звітності із зазначенням підстав неприйняття.

Лист Міндоходів України

від 30.04.2013 р. № 938/Т/99-99-17-02-01-14

 

Боротися з незаконним обігом тютюнових виробів Міністерство доходів і зборів буде спільно з OLAF

 

Як інформує офіційне веб – представництво Міндоходів, під час робочого візиту української делегації на чолі з Міністром доходів і зборів України Олександром Клименком до Брюсселю підписана Домовленість про співробітництво щодо незаконного переміщення тютюнової продукції з Європейським Офісом по боротьбі з шахрайством (OLAF). 

Домовленість, зокрема, передбачає підвищення оперативності обміну інформацією щодо незаконного переміщення тютюнових виробів, відповідною інформацією, а також проведення спільних дій щодо запобігання, виявлення і розслідування незаконного переміщення цієї продукції. З обох сторін визначені контактні особи, які координуватимуть співпрацю. 

За оцінками фахівців Міндоходів, понад 92% випадків незаконного вивезення тютюнових виробів з митної території України зафіксовано на кордоні з країнами-членами ЄС. Вжиті митними органами України упродовж 2012 року заходи дозволили виявити 3530 фактів незаконного переміщення тютюнових виробів у кількості понад 71 млн. шт. цигарок на загальну суму майже 2,3 млн. євро (23,6 млн. грн.). За 4 місяці 2013 року виявлено 1135 фактів незаконного переміщення цигарок, вилучено 30 млн. цигарок на загальну суму 5,5 млн. грн. Підписання Домовленості між Міністерством доходів і зборів та OLAF дозволить обом сторонам більш ефективно виявляти та розслідувати випадки незаконного переміщення тютюнових виробів. 

Нагадаємо, 6-7 червня 2013 року на запрошення Європейської Комісії із робочим візитом у Брюсселі знаходиться делегація Міністерства доходів і зборів України на чолі з Міністром Олександром Клименком. Під час візиту запланована низка зустрічей із представниками Європейської комісії, Всесвітньої митної організації та інших авторитетних європейських інституцій.

 

Здійснювати підприємницьку діяльність необхідно законно

 

Про це повідомила начальник Куп'янської ОДПІ під час зустрічі з кореспондентами місцевих ЗМІ.

На початку Олена Кухтіна зробила акцент на тому, що згідно зі ст. 42 Конституції України кожний має право здійснювати підприємницьку діяльність, яка не заборонена законом. Однією з головних умов здійснення підприємницької діяльності є державна реєстрація підприємництва.

За результатами державної реєстрації суб`єкту господарювання видається свідоцтво, яке є основним документом, що підтверджують право на заняття підприємницькою діяльністю.

«Необхідно пам'ятати - здійснення підприємницької діяльності без державної реєстрації спричиняє накладення штрафу, згідно зі ст. 164 Кодексу про адміністративні правопорушення», - зазначила Олена Кухтіна.

Для виявлення підприємців, що здійснюють підприємницьку діяльність з порушенням законодавства, працівниками регіональних відділень Міндоходів перевіряється отримана інформація про порушення податкового законодавства або незаконної діяльності.

Олена Кухтина повідоммла, - « Тим, хто займається підприємницькою діяльністю незаконно доведеться сплатити всі належні податки з отриманого за час нечесної роботи доходу, а це 15 % від суми отриманого доходу».

Не варто нехтувати й тим, що для здійснення підприємницької діяльності із залученням найманих осіб, суб`єкт господарської діяльності зобов'язаний укладати договори з найманими працівниками та виплачувати заробітну оплату не нижче встановленого в Україні мінімального рівня.

 «Шановні підприємці, перш ніж зважуватися на незаконний заробіток, особливо якщо він обіцяє бути регулярним, потрібно замислитись, чи будуть коштувати зароблені в такий спосіб гроші тих проблем, які вони можуть принести. Усі ми прагнемо жити в економічно розвиненій країні і варто пам`ятати, що без сплати податків не може існувати жодна держава. Адже податки – це плата за життя в цивілізованому суспільстві», - відзначила наприкінці зустрічі Олена Кухтіна.

 

Оформлення митних декларацій по імпорту займає менше 2 годин

 

Про це повідомили в Головному управлінні Міндоходів у Харківській області. При тому, що згідно п.1. статті 255. Митного кодексу  України (далі – Кодекс) митне оформлення завершується протягом чотирьох робочих годин з моменту пред'явлення митному органу товарів, транспортних засобів комерційного призначення, що підлягають митному оформленню (якщо згідно з цим Кодексом товари, транспортні засоби комерційного призначення підлягають пред'явленню), подання митної декларації або документа, який відповідно до законодавства її замінює, та всіх необхідних документів і відомостей, передбачених статтями 257 і 335 цього Кодексу.)

Також фахівці нагадали, що відповідно п.1 та п.2  статті 257 Кодексу декларування здійснюється шляхом заявлення за встановленою формою (письмовою, усною, шляхом вчинення дій) точних відомостей про товари, мету їх переміщення через митний кордон України, а також відомостей, необхідних для здійснення їх митного контролю та митного оформлення. При застосуванні письмової форми декларування можуть використовуватися як електронні документи, так і документи на паперовому носії.

Електронне декларування здійснюється з використанням електронної митної декларації, засвідченої електронним цифровим підписом, та інших електронних документів або їх реквізитів у встановлених законом випадках.

Нагадуємо, що  сертифікати відкритих ключів електронного підпису, які видають регіональні філії Акредитованого центру сертифікації ключів Міністерства доходів і зборів України, дозволяють юридичним та фізичним особам звітувати в режимі он-лайн не лише до органів Міндоходів, а й до служб державної статистики України та Пенсійного фонду України.

Також повідомляємо, що відтепер для зручності  консультації з питань практичного застосування окремих норм законодавства України з питань державної митної справи надаються не тільки митницями але и в Центрах обслуговування платників податків.

 

 

 

 

Нарахування єдиного внеску на доходи фізичних осіб – нерезидентів

 

Наразі досить часто штатними працівниками підприємств є фізичні особи – нерезиденти. Виникає питання як нараховується єдиний внесок на заробітну плату таких робітників.

Фахівці Головного управління Міндоходів у Харківській області повідомляють, що відповідно до п. 1  ст. 4  Закону України від 08.07.10  № 2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування» платниками єдиного внеску є  роботодавці, зокрема підприємства, установи та організації, інші юридичні особи, утворені відповідно до законодавства України, незалежно від форми власності, виду діяльності та господарювання, які використовують працю фізичних осіб на умовах трудового договору (контракту) або на інших умовах, передбачених законодавством.

Водночас платниками єдиного внеску є працівники – громадяни України, іноземці (якщо інше не встановлено міжнародними договорами, згоду на обов’язковість  яких надано Верховною Радою України) та особи без громадянства, які працюють на таких підприємствах на вищезазначених умовах.

Таким чином, за іноземних громадян, які працюють на підприємствах України на умовах трудового договору (контракту) або на інших умовах, передбачених законодавством, єдиний внесок сплачується на загальних підставах.

http://kupcentr.biz/?p=2083

 

Книги обліку доходів та витрат веде підприємець та його працівники

 

Підприємець на загальній системі оподаткування систематично включає до своєї Книги обліку доходів та витрат сумарні підсумки отриманих доходів за відповідний період з кожної Книги найманого працівника для забезпечення систематичного обліку та виведення результатів діяльності за місяць (квартал, рік).

Фізичні особи – підприємці на загальній системі оподаткування зобов’язані вести Книгу обліку доходів і витрат, у якій щоденно на підставі первинних документів здійснюються записи про операції, що відбулися у звітному (податковому) періоді ( п. 177.10 ст. 177 Податкового кодексу України).

Порядок ведення підприємцями на загальній системі оподаткування Книги встановлений наказом ДПА України від 24.12.10 № 1025 (далі – Порядок).

Відповідно до п. 2 Порядку кожен найманий працівник - фізична особа, що здійснює операції за готівку, веде їх облік у Книзі, яка реєструється фізичною особою - підприємцем.

У Книзі для найманих осіб зазначаються адреса місця здійснення діяльності, ПІБ найманого працівника та фізичної особи – підприємця (роботодавця) та їх реєстраційний номер облікової картки платника податків.

При цьому, наймані працівники заповнюють дані Книги відповідно до гр. 1, 3, 8. Графа 3 заповнюється по кожному факту здійснення операції. У гр. 8 наймана особа відображає вартість отриманого товару за цінами реалізації.

Дані з Книг найманих осіб включаються до Книги фізичних осіб - підприємців в останній день місяця.

При цьому, підприємцем у гр. 3 щоденно відображається фактично отримана сума доходу від здійснення діяльності із сумарним підсумком за місяць, квартал, рік.

Звертаємо увагу, що  фізичні особи - підприємці, зареєстровані як платники податку на додану вартість, не включають до витрат і доходу суми податку на додану вартість, що входять до ціни придбаних або проданих товарів, наданих робіт та виконаних послуг.

 

 

На час відпустки платники єдиного податку першої та другої груп, які не мають найманих працівників, звільняються від сплати податку

 

Платники єдиного податку першої та другої груп, які не використовують працю найманих осіб, звільняються від сплати єдиного податку протягом одного календарного місяця на рік на час відпустки, а також за період хвороби, підтвердженої копією листка (листків) непрацездатності, якщо вона триває 30 календарних днів і більше.

Інформація про період щорічної відпустки і терміни втрати працездатності з обов’язковим додаванням копії листка непрацездатності подається у вигляді заяви у довільній формі. Окремого терміну подання заяви щодо періодів щорічної відпустки і втрати працездатності нормами Податкового кодексу України для таких платників не передбачено.

Тому з метою уникнення порушення терміну сплати авансових платежів рекомендується заяву щодо періоду щорічної відпустки подавати до територіального органу Міндоходів України до початку відпустки. А заяву щодо терміну втрати працездатності з обов’язковим додаванням копії листка непрацездатності доцільно подавати одразу після закінчення лікарняного.

Нагадаємо, що платники єдиного податку першої та другої груп сплачують єдиний податок шляхом здійснення авансового внеску не пізніше 20 числа (включно) поточного місяця.

Нарахування авансових внесків для платників єдиного податку першої та другої груп здійснюється територіальними органами Міндоходів України на підставі заяви такого платника єдиного податку щодо розміру обраної ставки єдиного податку, заяви щодо періоду щорічної відпустки та/або заяви щодо терміну тимчасової втрати працездатності.

Порядок нарахування та строки сплати єдиного податку визначено ст. 295 Податкового кодексу України.

 

 

У якому випадку не утримується ПДФО з доходу фізичних осіб — підприємців

 

Cуб’єкт господарювання чи самозайнята особа, яка нараховує (виплачує) фізичній особі — підприємцю дохід від здійснення нею підприємницької діяльності, не завжди утримує податок на доходи у джерела виплати. А саме: податок не утримується під час нарахування фізичній особі — підприємцю доходу від здійснення нею підприємницької діяльності, якщо цією особою надано юридичним особам та фізичним особам — підприємцям, з якими вона має господарські відносини, копію документа, що підтверджує її державну реєстрацію як суб’єкта підприємницької діяльності. Таким документом може бути витяг або виписка з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб — підприємців.

Водночас це положення не застосовується у разі нарахування (виплати) доходу за виконання певної роботи чи надання послуги згідно з цивільно-правовим договором, зокрема якщо буде встановлено, що відносини за таким договором фактично є трудовими, а сторони договору можуть прирівнюватися до працівника чи роботодавця відповідно до підпунктів 14.1.195 та 14.1.222 п. 14.1 ст. 14 Податкового кодексу України.

Якщо фізична особа — підприємець є платником єдиного податку, то крім зазначених документів такій особі рекомендується надати копію Свідоцтва про сплату єдиного податку, в якому зазначаються обрані нею види діяльності.

Платники єдиного податку звільняються від обов’язку нарахування, сплати та подання податкової звітності з окремих податків і зборів, зокрема з податку на доходи фізичних осіб у частині доходів (об’єкта оподаткування), що отримані в результаті господарської діяльності фізичної особи та оподатковані згідно з главою 1 розділу ХІV Податкового кодексу України (п. 297.1 ст. 297 цього Кодексу).

Порядок оподаткування доходів, отриманих фізичною  особою — підприємцем від провадження господарської діяльності, визначено ст. 177 Податкового кодексу України, а особливості нарахування, сплати та подання звітності з окремих податків і зборів платниками єдиного податку — ст. 297 цього Кодексу.

 

Сплата єдиного податку жінкою-підприємцем під час її декретного лікарняного

 

Чи звільняється фізична особа — підприємець — платник єдиного податку другої групи від сплати єдиного податку на період тимчасової втрати працездатності у зв’язку з вагітністю та пологами, в тому числі коли таку непрацездатність не підтверджено листком непрацездатності?

 

Порядок нарахування та строки сплати єдиного податку обумовлено ст. 295 Податкового кодексу, п. 295.5 якої передбачено, що платники єдиного податку, зокрема другої групи, які не використовують працю найманих осіб, звільняються від сплати єдиного податку протягом одного календарного місяця на рік на час відпустки, а також за період хвороби, підтвердженої копією листка (листків) непрацездатності, якщо вона триває 30 і більше календарних днів.

Відповідно до п. 1 Інструкції про порядок заповнення листка непрацездатності, затвердженої наказом Мінохорони здоров’я Укра-їни від 03.11.2004 р. № 532/274/136-ос/1406, листок непрацездатності — це багатофункціональний документ, який є підставою для звільнення від роботи у зв’язку з непрацездатністю та з матеріальним забезпеченням застрахованої особи у разі тимчасової непрацездатності, вагітності та пологів.

Таким чином, фізична особа — підприємець — платник єдиного податку другої групи, яка не використовує працю найманих осіб, звільняється від сплати єдиного податку на період тимчасової втрати працездатності у зв’язку з вагітністю та пологами лише за умови підтвердження такої непрацездатності листком непрацездатності.

 

Актуальна інформація з митних питань для громадян, які планують поїздку за кордон

 

Під час планування відпустки за кордон слід пам’ятати, які речі громадян вважаються особистими при перетині кордону.

Серед основного до особистих речей відповідно до законодавства віднесено:

- товари особистої гігієни та індивідуальні косметичні засоби у кількості, що забезпечує потреби однієї особи на період поїздки;

- одяг, білизна, взуття, що мають суто особистий характер, призначені виключно для власного користування і мають ознаки таких, що були у користуванні;

- особисті прикраси, у тому числі з дорогоцінних металів і каміння, що мають ознаки таких, що були в користуванні;

- один фотоапарат, одна кіно- або відеокамера разом з обґрунтованою кількістю фото-, відео-, кіноплівок і додаткового приладдя;

- стільникові (мобільні) телефони у кількості не більше двох штук, пейджери;

- переносні персональні комп’ютери у кількості не більше двох штук і периферійне обладнання та приладдя до них; флеш-карти у кількості не більше трьох штук;

- калькулятори, електронні книжки у кількості не більше двох штук;

індивідуальні вироби медичного призначення для забезпечення життєдіяльності людини та контролю за її станом з ознаками таких, що були в користуванні;

-          лікарські засоби, що переміщуються (пересилаються) через митний кордон України, в порядку та обсягах, визначених Кабінетом Міністрів України;

0,5 л туалетної води та/або 100 г парфумів;

- спортивне спорядження — велосипед, вудка рибальська, комплект альпіністського спорядження, комплект спорядження для підводного плавання, комплект лиж, комплект тенісних ракеток, дошка для серфінгу, віндсерфінгу, комплект спорядження для гольфу, інше аналогічне спорядження, призначене для використання однією особою;

- інші товари, призначені для забезпечення повсякденних потреб громадянина, перелік і гранична кількість яких визначаються законами України.

Міністерство доходів і зборів України звертає увагу, що особисті речі, які переміщуються (пересилаються) громадянами через кордон України, декларуються усно або за бажанням власника чи на вимогу митного органу письмово. Такі речі не оподатковуються митними платежами та звільняються від подання документів, що видаються державними органами для здійснення митного контролю та митного оформлення товарів, а також від застосування до них видів державного контролю.

 

У яких випадках громадяни не сплачують митні збори за товари при перетині кордону

 

Громадяни, які перетинають митний кордон України не частіше ніж 1 раз за 1 добу (24 години), декларують свій товар усно та не сплачують митні платежі. Водночас фактурна вартість такого товару не має перевищувати 1000 євро у разі, якщо перетин кордону здійснюється авіатранспортом. Якщо ж ви подорожуєте будь-яким іншим видом транспорту (автомобільним, залізничним, морським), вартість товару не має перевищувати 500 євро, а маса 50 кг. Якщо особа перетинає митний кордон України частіше ніж 1 раз за 1 добу (24 години), то товар підлягає письмовому декларуванню з обов’язковою сплатою мита (10%) і ПДВ (20%).

При переміщенні поштою або експрес-поштою на адресу одного одержувача або у несупроводжуваному багажі звільняються від оподаткування товари фактурною вартістю до 300 євро.

Нагадуємо, фактурна вартість — це вартість товару, зазначеного в рахунку-фактурі/інвойсі. Фактурна вартість необхідна для формування митної вартості товару при нарахуванні митних платежів при імпорті.

 

Ввезення алкоголю та тютюну

 

Ввезення на митну територію України алкогольних напоїв та тютюнових виробів громадянами, які не досягли 18-річного віку, забороняється.

Водночас громадяни, які досягли 18-річного віку, можуть ввозити на митну територію України алкогольні напої та тютюнові вироби лише в обмежених кількостях. Зокрема, в ручній поклажі або багажі без сплати митних платежів і без письмового декларування із розрахунку на одну особу дозволяється ввозити:

200 сигарет або 50 сигар чи 250 г тютюну, або ці вироби в наборі загальною масою, що не перевищує 250 г;

5 л пива, 2 л вина, 1 л міцних (із вмістом спирту більш як 22%) алкогольних напоїв.

 

Ввезення лікарських засобів через митний кордон України

 

При поверненні із-за кордону громадянам слід знати, що лікарські засоби можна ввозити з собою у ручній поклажі або в супроводжуваному чи несупроводжуваному багажі.

Лікарські засоби, що продаються без рецепта лікаря, перевозяться лише у кількості, що не перевищує п’яти упаковок кожного найменування на одну особу (крім лікарських засобів, що містять наркотичні чи психотропні речовини).

У протилежному випадку особа повинна мати з собою рецепт на відповідний лікарський засіб.

Водночас слід пам’ятати, що такі лікарські засоби перевозяться лише у кількості, яка не перевищує зазначену в наявному в особи рецепті, виданому на ім’я цієї особи та засвідченому печаткою лікаря та/або закладу охорони здоров’я.

 

Ввезення спеціального дитячого харчування через митний кордон України

При поверненні з-за кордону громадяни з дітьми можуть ввозити з собою у ручній поклажі або в супроводжуваному чи несупроводжуваному багажі дитяче харчування.

Водночас батьки (особи, які їх замінюють) або уповноважена ними особа, інші члени сім’ї та родичі можуть ввозити в Україну, маючи з собою відповідний рецепт, продукти спеціального дитячого харчування, які не виробляються (не реалізуються) в Україні, в обмеженій кількості. Зокрема, для дітей, хворих на фенілкетонурію або інше захворювання, що потребує спеціального харчування, у таких обсягах:

у кількості, що не перевищує п’яти упаковок (банок) кожного найменування на одну особу;

у кількості, що не перевищує зазначену в наявному в особи рецепті на продукт (продукти) спеціального дитячого харчування, виданому на ім’я дитини та засвідченому печаткою лікаря та/або закладу охорони здоров’я, за умови пред’явлення документів, що засвідчують родинні зв’язки з хворою дитиною, або іншого документа, який підтверджує повноваження особи на такі дії.

 

Просмотров: 752 | Добавил: kupyansk | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Форма входа

Поиск

Последние события
Сообщения форума
  • Аккумулятор (2)
  • Автомобильная Сигнализация для авто (1)
  • послуги митного брокера в Харкові (0)
  • Объявления
    [28.03.2024]
    Лук оптом (0)
    [10.12.2023]
    товары оптом от производителя (0)
    [12.07.2023]
    Металлические кровати с доставкой оптом (0)


    Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0


    Купянск ОЛХ

    Основные теги
    живот похудение Тайские в бёдрах травы БЫСТРО похудения селетер таблетки без диет лицо убрать сильный возбудитель виагра женская женский возбудитель виагра виагра сильнодействущая купить возбудитель виагра для мужчин возбудители купить виагру как возбудить девушку капли возбуждающие тара запчасти работа 2-комнатная квартира бизнес Упаковка flat bottom плазменная резка токарные работы ГШП капролон пакеты возбудители для мужчин возбудитель желания Возбудители для двоих возбудитель капли Возбудители для мужчин и женщин возбудитель конский автобусы Фрезерные работы Газовая резка металла инфракрасные обогреватели конвектор дом дизайн интерьера дизайн квартиры дизайн студии заказать дизайн интерьера автовышки и автокраны база металлопроката листовой прокат металлопрокат опт розница вертикальная литьевая машина ВЛМ гидравлический шприцевой пресс литьевая машина для пластмасс поставщик тд там продажа недвижимости листовой металлопрокат Агентство недвижимости Днепр ремонт гидравлического оборудования купить гидропресс лента ФУМ риелтор Днепр зашита маски маски для лица. фабричный пошив. купить Днепр листовая сталь ваш карниз газовая резка обработка металлов кваритра в Днепре под заказ диета диеты Китайские отзывы похудеть витамины лекарства средства упражнения оборудование арматура вентиляционное компоненты конвейеры лабораторное кип насосы высоковольтное инструмент

     

    Купянский городской портал © 2024