Купянский городской портал! Вторник, 21.05.2024, 07:25
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Путеводитель

Последние фото

Общая статистика
Интернет магазин: 
Форум-тем/сообщ: 542/2924
Коментарии: 835
Фото: 418
Новости: 1051
Файлов для скачивания: 5
Статей:897
Сайтов в каталоге: 970
Объявлений: 15
Игр: 219
Записей в гостевой: 36
FAQ: 1
Новости Украины: 107
Видео: 9105

Последние статьи
[15.09.2020][Мои статьи]
Увага! Важлива інформація (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
ТОП 6 запитань стосовно використання програмних реєстраторів розрахункових операцій (5)
[15.09.2020][Мои статьи]
До уваги платників земельного податку! Інформація про нормативну грошову оцінку земель розміщена на офіційному вебпорталі ДПС (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
Податкова знижка для внутрішньо переміщених осіб (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
З початку року надійшло 9,8 млрд грн ЄСВ (0)

Купянск
Главная » 2013 » Июнь » 10 » Купянская ОГНИ информирует
12:02
Купянская ОГНИ информирует

 

Надмірну сплату ПДВ держава відшкодовує!

 

Відповідно до законодавства, бюджетне відшкодування ПДВ - це сума, що підлягає поверненню з бюджету платнику податку у зв'язку з надмірною сплатою податку. У травні 2013 року бюджетну компенсацію ПДВ отримав один платник, якому  відшкодовано 553,8 тис. грн

Загалом, за повідомленням сектору за провомірністю бюджетного відшкодування ПДВ Куп’янської ОДПІ з початку року на рахунки платників відшкодовано ПДВ  у розмірі 3530,3 тис. грн.

 

Не марнуйте час у черзі, звітуйте електронно!

 

 Електронна звітність – це актуально та престижно, тому що розвиток інформаційних та телекомунікаційних технологій відбувається у всіх сферах нашого життя. Вона має безліч переваг, а саме: економія робочого часу та коштів на придбання бланків, гарантоване оперативне відстеження змін до форм звітності, арифметичний контроль за показниками декларації.

Така система гарантує, що звітність буде своєчасно доставлена в інспекцію, надійно захищена від несанкціонованих переглядів та втручань. Але найголовніше – подавати звітність до податкової інспекції можна, не виходячи зі свого офісу та не марнуючи час у черзі.

 За 5 місяців поточного року 219 платників ПДВ Купянської ОДПІ вже оцінили переваги звітування в електронному вигляді – вони подають звіти за допомогою Інтернет.

На сьогодні  податкова служба має всі можливості забезпечити максимально комфортні умови для платників податків щодо надання ними звітності в електронному вигляді: розроблено програмне забезпечення щодо подання та приймання такої звітності, яке  надається безкоштовно та отримання електронного цифрового ключа.

 З початку року  майже 1550 електронних ключів отримали мешканці Купянщини, В-Бурлука, Дворічанського та Шевченківського районів.

 За даними відділу реєстрації користувачів при ДПС у Харківській області управління сертифікації ключів ІДД ДПС, який знаходиться у приміщенні Купянської ОДПІ, найактивніші користувачі цього сервісу - фізичні особи-підприємці та громадяни - понад 70 %.

Нагадаємо, електронний цифровий ключ можна безкоштовно отримати в Купянській ОДПІ, каб.№3, тел. 7-86-77.

 

Купянчани скоро почнуть отримувати повідомлення про сплату податку на нерухоме майно

 

Вже скоро  громадяни почнуть отримувати повідомлення із органів Міндоходів про сплату податку на нерухоме майно,- повідомляють в управлінні оподаткування фізичних осіб Куп’янської ОДПІ.

У випадку незгоди із нарахованою фахівцями Міндоходів сумою податку на нерухоме майно, варто звернутися до податкової інспекції за місцем реєстрації для звірки даних.

Щоб уникнути непорозумінь, фахівці Куп’янської ОДПІ просять громадян не зволікати з візитом до податкової інспекцій і також своєчасно подати заяву про застосування пільги зі сплати податку на нерухоме майно на житловий об’єкт, в якому платник податків не проживає. Таку письмову заяву громадянин повинен подати не пізніше 1 липня 2013 року

Фахівці Міндоходів наголошують: закон не забороняє зробити попередній розрахунок суми податку на нерухоме майно і передбачає право громадянина визначитися стосовно житлової площі, з якої сплачуватиме податок у випадку наявності двох об’єктів житлової нерухомості.

Нагадаємо, сплачувати податок на нерухоме майно зобов’язані не всі фізичні особи, а лише ті, котрі володіють квартирою житловою площею більше 120 і будинком, житлова площа якого перевищує 250 квадратних метрів.

Ставки податку на нерухоме майно встановлюються сільською, селищною або міською радою в таких розмірах за 1 кв. метр житлової площі об'єкта житлової нерухомості:

- для квартир, житлова площа яких не перевищує 240 м2, та житлових будинків, житлова площа яких не перевищує 500 м2, ставки податку не можуть перевищувати 1% розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року;

- для квартир, житлова площа яких перевищує 240 м2, та житлових будинків, житлова площа яких перевищує 500 м2, ставка податку становить 2,7 % розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року

 

Штрафні санкції за недоплату єдиного податку

 

Підприємець - платник єдиного податку другої групи частково не сплатив єдиний податок (0,60 грн.). Який передбачено штраф і в який термін треба його сплатити?

На підставі ст. 300 Податкового кодексу України (ПК) платники єдиного податку несуть відповідальність згідно з ПК за правильність обчислення, своєчасність та повноту сплати сум єдиного податку.

Єдиний податок сплачується щомісяця авансом не пізніше ніж 20-го числа (включно) поточного місяця (п. 295.1 ст. 295 ПК). Мож­на сплатити податок авансом і за квартал або рік (але не більше як до кінця поточного звітного року).

Стаття 122 ПК свідчить, що не­сплата (неперерахування) підпри­ємцем - платником єдиного подат­ку першої та другої групи авансо­вих внесків єдиного податку в по­рядку та в терміни, визначені ПК, тягне за собою накладення штра­фу в розмірі 50% ставки єдиного податку, обраної платником єди­ного податку.

Якщо, наприклад, у єдинника другої групи ставка єдиного податку 20% від розміру мінімальної зарплати, єдиний податок стано­вить 214,60 грн. Незважаючи на те що підприємець не доплатив лише 0,60 грн., розмір штрафної санкції буде 107,30 грн.

Відповідно до ст. 113 ПК терміни застосування, сплата, стягнення та оскарження сум штрафних (фінансових) санкцій (штрафів) здійснюються в порядку, визначеному ПК для сплати, стягнення та оскарження сум грошових зобов'язань.

Рішення про застосування штрафних (фінансових) санкцій (штрафів) ухвалюють органи ДПС. У цьому випадку податківці надсилають (вручають) підприємцеві податкове повідомлення-рішення (ст. 116ПК).

На підставі п. 57.3 ст. 57 ПК, у разі визначення грошового зобо­в'язання органом контролю платник податків зобов'язаний сплатити нараховану суму грошового зобов'язання протягом 10 календарних днів, що настають за днем отримання податкового повідомлення-рішення, крім випадків, коли протягом цього терміну такий платник податків розпочинає процедуру оскарження рішення органу контролю. У разі оскарження рішення органу контролю про нараховану суму грошового зобов'язання платник податків зобов'язаний самостійно погасити узгоджену суму, а також пеню та штрафні санкції за їхньої наявності протягом 10 календарних днів, наступних за днем такого узгодження. Тобто підприємець, отримавши повідомлення-рішення, протягом 10 днів зобов'язаний сплатити штраф.

Отже, підприємцеві слід звер­нути увагу на терміни та по­вноту сплати єдиного подат­ку, щоб не платити штрафні санкції.

 

«Пульс» тепер працює й для клієнтів митниці

 

Міністерство доходів і зборів України здійснило ребрендинг інтерактивного сервісу «Пульс податкової», який відтепер ухвалює обіги представників бізнесу не тільки по податковим, але й митним питанням.

Куп`янська ОДПІ  нагадує - сервіс «Пульс податкової» було введено в січні 2012 року, що як дає можливість платника повідомляти про неправомірні вчинки або бездіяльність співробітників податкової безпосередньо керівництву служби. Із цього часу «Пульс» зарекомендував себе не тільки як ефективний сервіс, але і як повноцінний консультаційний центр.

Номер цілодобової телефонної лінії оновленого сервісу «Пульс» Міністерства доходів і зборів для клієнтів податкової й митниці: (044) 284-00-07.

 

Міністерством доходів і зборів принципово змінено підхід до надання консультацій

 

Нові спільні сервіси для клієнтів почали функціонувати на базі митних постів Харківської обласної митниці та Центрів обслуговування платників податків Державної податкової служби України, що відносяться зараз до загальної компетенції Міністерства доходів і зборів України. 

 На даний момент забезпечено надання консультацій фахівцями Куп`янської ОДПІ громадянам та суб’єктам зовнішньоекономічної діяльності з питань податкового законодавства на територіях митних постів Харківської обласної митниці, в тому числі у м. Куп’янськ за адресою вул. Харківська, 7 (митний пост «Куп’янськ»).

Податкові консультації надаються щопонеділка та щочетверга за адресою м. Куп’янськ вул. Харківська, 7.

Митні консультації надаються у приміщенні ЦОПП Куп`янської ОДПІ щовівторка, щочетверга та щоп`ятниці за адресою м. Куп’янськ вул. Харківська, 99.

 

Працює  Громадська рада при Міндоходів

 

При Міністерстві доходів і зборів утворено Громадську раду, яку очолив віце-президент Асоціації «Український національний комітет Міжнародної Торгової Палати» Ярослав Романчук.

Склад Громадської ради затверджено рішенням установчих зборів, які відбулися сьогодні, 28 травня, та наказом Міністра доходів і зборів Олександра Клименка. Зокрема, до складу ради  увійшов 81 представник інститутів громадянського суспільства, які демонструють активну громадську позицію та зацікавлені у підтримці активного діалогу між громадськістю та Міністерством. Більше половини нових учасників Громадської ради  при Міністерстві мають досвід роботи в аналогічних колегіальних органах, що працювали при Державній податковій службі України та Державній митній службі України.

Наступне засідання Громадської ради заплановано на середину червня. Очікується, що на ньому буде утворено дві робочі групи, що займатимуться, відповідно, податковими та митними питаннями.

 Згодом громадські ради будуть утворені при усіх регіональних управліннях Міндоходів. До їх складу матимуть можливість увійти регіональні та місцеві громадські організації, що прагнуть конструктивного діалогу з Міністерством.

Нагадаємо, відповідно до чинного законодавства Громадська рада – це постійно діючий колегіальний виборний консультативно-дорадчий орган, утворений для забезпечення участі громадян в управлінні державними справами, здійсненні громадського контролю за діяльністю органів виконавчої влади, налагодженні ефективної взаємодії і врахуванні громадської думки під час формування та реалізації державної політики.

 

 

Вирішили припинити діяльність, що підлягає патентуванню, подайте відповідну заяву

 

Якщо суб`єкт господарювання бажає припинити діяльність, що підлягає патентуванню, йому необхідно повідомити про це відповідний територіальний орган Міністерства доходів і зборів України. Зробити це необхідно письмово до 15 числа місяця, що передує звітному.

Тобто, останнім днем подання письмового повідомлення про припинення такої діяльності є 14 число місяця, що передує звітному.

Нагадуємо, що юридичні особи та фізичні особи – підприємці, які надають побутові послуги, реалізують товари у пунктах продажу, здійснюють торгівлю валютними цінностями та діяльність у сфері розваг, зобов’язані сплачувати  збір за провадження  деяких  видів  підприємницької  діяльності. З метою здійснення такої діяльності суб’єкт господарювання повинен придбати торговий патент шляхом подання заявки до органу Міндоходів за місцем сплати збору.

Порядок та строки сплати збору за провадження  деяких  видів  підприємницької  діяльності визначено ст. 267 Розділу XII Податкового кодексу України.

 

 

Зміни до Митного кодексу України

 

Законом України від 04.04.13 № 183 – VI «Про внесення змін до Митного кодексу України та деяких інших законів України» (далі –Закон № 183)  внесено чергові зміни до Митного кодексу України (далі –МКУ). Зупинимось на деяких з них.

Граничний термін знаходження товарів, транспортних засобів комерційного призначення у пунктах пропуску через державний кордон України, як і раніше, дорівнює 30 днів (ч.1 ст.199 МКУ). Але Законом № 183 статтю 199 МКУ доповнено другою частиною. Згідно з цими доповненнями  вказаний термін не поширюється на операції з накопичення у пунктах пропуску судових партій товарів, які вивозяться з України, в т.ч. в режимі транзиту. Терміни перебування цих товарів визначено частиною 4 статті 321,  також внесеною Законом № 183: граничний термін перебування не може перевищувати 180 календарних днів.

Зміни торкнулися й Розділу Х  МКУ, в якому визначені гарантії забезпечення виконання зобов`язань перед митними органами.

 Нагадуємо, що коли сума митних платежів перевищує суму, еквівалентну 1000 євро, то митні органи визначають суму фінансової гарантії, яку повинен надати гарант (банківська установа чи юридична особа, внесена до реєстру гарантів) у вигляді документа чи грошової застави.

Відтепер законодавчо визначено, що інформаційна взаємодія між гарантами та митними органами здійснюється за допомогою засобів електронного зв'язку шляхом надсилання авторизованих повідомлень в електронній формі, засвідчених електронним цифровим підписом гарантів та/або посадових осіб митних органів, цілодобово, з періодичністю не більше 30 хвилин.

У новій редакції статті 309 МКУ передбачені випадки надання індивідуальної (одноразової) фінансової гарантії у паперовому вигляді або у вигляді електронного документа. А от багаторазова та генеральна фінансові гарантії надаються виключно у вигляді електронного документа.

Фінансові гарантії у вигляді електронного документа надаються шляхом надсилання до єдиної автоматизованої інформаційної системи митних органів України авторизованого електронного повідомлення гаранта.

Завершення оформлення митної декларації або документа контролю за переміщенням товарів є підтвердженням прийняття фінансової гарантії як забезпечення виконання зобов'язань перед митними органами. При цьому, підтвердженням прийняття індивідуальної (одноразової) фінансової гарантії у паперовому вигляді є проставляння митним органом відбитка відповідного митного забезпечення на всіх примірниках фінансової гарантії.

Також скорочено термін повернення фінгарантії з 1 дня до 2 годин після того, як митний орган отримає підтвердження фактичного виконання зобов'язань, забезпечених гарантією. При вивільненні (поверненні) індивідуальної (одноразової) фінансової гарантії у паперовому вигляді митним органом на всіх її примірниках проставляється відбиток відповідного митного забезпечення.

 

Не забруднюєш довкілля – подай заяву та не сплачуй податок

 

Куп`янська ОДПІ інформує, що базовий період для екологічного податку дорівнює календарному кварталу.

У разі, якщо платник податку не планує протягом звітного року здійснення викидів, скидів забруднюючих речовин, розміщення відходів та утворення радіоактивних відходів, то йому необхідно повідомити відповідний територіальний орган Міндоходів України за місцем розташування джерел забруднення.

Для цього потрібно подати заяву  про відсутність у звітному році об’єкта обчислення екологічного податку. Заява складається у довільній формі не пізніше граничного терміну подання податкової декларації за І квартал звітного року.

В іншому разі платник податку зобов’язаний подавати податкові декларації відповідно до ст.250Податкового кодексу України(ПКУ).

Також фахівці повідомили, що питання нарахування та сплати екологічного податку регулюються  Розділом VII ПКУ. 

 

 

3 червня 2013 року відбудеться семінар для користувачів РРО

 

З метою надання суб`єктам господарювання роз`яснень з питань використання РРО, що створюють контрольну стрічку в електронній формі, а також для надання відповідей на проблемні питання з цієї тематики 13 червня 2013 року в м. Харкові за адресою пл. Свободи, 5, (6 під`їзд,2-й поверх) об 11.00 відбудеться семінар для платників податків.

В семінарі приймуть участь провідні фахівці Міндоходів України та Головного управління Міндоходів у Харківській області, представники центрів сервісного обслуговування РРО.

 

Просмотров: 645 | Добавил: kupyansk | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Форма входа

Поиск

Последние события
Сообщения форума
  • Аккумулятор (2)
  • Автомобильная Сигнализация для авто (1)
  • послуги митного брокера в Харкові (0)
  • Объявления
    [28.03.2024]
    Лук оптом (0)
    [10.12.2023]
    товары оптом от производителя (0)
    [12.07.2023]
    Металлические кровати с доставкой оптом (0)


    Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0


    Купянск ОЛХ

    Основные теги
    живот похудение Тайские в бёдрах травы БЫСТРО похудения селетер таблетки без диет лицо убрать сильный возбудитель виагра женская женский возбудитель виагра виагра сильнодействущая купить возбудитель виагра для мужчин возбудители купить виагру как возбудить девушку капли возбуждающие тара запчасти работа 2-комнатная квартира бизнес Упаковка flat bottom плазменная резка токарные работы ГШП капролон пакеты возбудители для мужчин возбудитель желания Возбудители для двоих возбудитель капли Возбудители для мужчин и женщин возбудитель конский автобусы Фрезерные работы Газовая резка металла инфракрасные обогреватели конвектор дом дизайн интерьера дизайн квартиры дизайн студии заказать дизайн интерьера автовышки и автокраны база металлопроката листовой прокат металлопрокат опт розница вертикальная литьевая машина ВЛМ гидравлический шприцевой пресс литьевая машина для пластмасс поставщик тд там продажа недвижимости листовой металлопрокат Агентство недвижимости Днепр ремонт гидравлического оборудования купить гидропресс лента ФУМ риелтор Днепр зашита маски маски для лица. фабричный пошив. купить Днепр листовая сталь ваш карниз газовая резка обработка металлов кваритра в Днепре под заказ диета диеты Китайские отзывы похудеть витамины лекарства средства упражнения оборудование арматура вентиляционное компоненты конвейеры лабораторное кип насосы высоковольтное инструмент

     

    Купянский городской портал © 2024