Купянский городской портал! Вторник, 21.05.2024, 01:15
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Путеводитель

Последние фото

Общая статистика
Интернет магазин: 
Форум-тем/сообщ: 542/2924
Коментарии: 835
Фото: 418
Новости: 1051
Файлов для скачивания: 5
Статей:897
Сайтов в каталоге: 970
Объявлений: 15
Игр: 219
Записей в гостевой: 36
FAQ: 1
Новости Украины: 107
Видео: 9105

Последние статьи
[15.09.2020][Мои статьи]
Увага! Важлива інформація (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
ТОП 6 запитань стосовно використання програмних реєстраторів розрахункових операцій (5)
[15.09.2020][Мои статьи]
До уваги платників земельного податку! Інформація про нормативну грошову оцінку земель розміщена на офіційному вебпорталі ДПС (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
Податкова знижка для внутрішньо переміщених осіб (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
З початку року надійшло 9,8 млрд грн ЄСВ (0)

Купянск
Главная » 2013 » Май » 27 » Купянская ОГНИ информирует
23:45
Купянская ОГНИ информирует

Операція «Держкордон-2013»

 Співробітниками відділу податкової міліції Чугуївської ОДПІ в рамках проведення операції «Держкордон-2013» була отримана оперативна інформація, щодо осіб які намагаються здійснити незаконне перетинання та переміщення товарно-матеріальних цінностей через Державний кордон України поза пунктом пропуску.

Спільно з співробітниками відділу прикордонної служби «Жовтневе» та СБК Харківської обласної митниці податковими міліціонерами було проведено спільний наряд на території обслуговування ВПС «Жовтневе».


В ході проведення заходів по перевірці оперативної інформації та здійснення заходів по припиненню незаконного обігу товарів було встановлено факт незаконного перетинання через Державний кордон України з с. Бочково-Україна в бік с. Красне РФ громадянина «Р», який намагався в пішому порядку перетинати Державний кордон України в сторону РФ та незаконно поза пунктом пропуску перемістити  товарно-матеріальні цінності.  

В результаті проведених заходів спільним нарядом порушника було затримано та складено адміністративний матеріал за ст. 204-1 КУ про АП (Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання Державного кордону  України).

В той же час в прикордонній смузі біля с. Бочково-Україна по направленню в с. Красне РФ неподалік від затриманого громадянина «Р» було встановлено автомобіль марки УАЗ, в якому на момент огляду водій був відсутній та знаходились   товари народного побуту, які гр. «Р» намагався незаконно перемістити через Державний кордон України, а саме: плаття літнє – 1979 шт.; пальто жіноче – 311 шт.; юбки – 34 шт.

В ході опитування гр. «Р» повідомив, що ніякого відношення до автомобілю та майна не має. Власника зазначених предметів йому не відомо, порушнику було необхідно лише незаконно перемістити зазначені речі через Державний кордон України поза пунктом пропуску.

В результаті проведених заходів співробітниками спільного наряду були складені відповідні матеріали та вилучено товари народного побуту на загальну суму - 1210,6 тис.грн. та автомобіль марки УАЗ на суму -46 тис.грн.  Всього на суму - 1256,6 тис.грн.

В теперішній час проводяться заходи, щодо встановлення осіб причетних до протиправної діяльності.

 

Щасливої дороги у самостійне життя!

 

З нагоди свята останнього дзвоника, Куп’янські податківці стали бажаними гостями у навчальному закладі,  підшефній Куп’янській школі –інтернат.

Відзначати завершення навчального року - це добра традиція, сповнена тепла і вдячності. Останній дзвінок у школі – насправді перший у дорослому житті. Разом з відчуттям свободи він приносить випускникам і розуміння того, що вони вже не діти. Саме з останнім дзвоником випускники починають нелегкий шлях до пізнання, нових звершень, до самостійного життя.

Заступник начальника Куп’янської ОДПІ Олена Олексіївна Стокоз на урочистій лінійці привітала 18 випускників та педагогів зі святом та побажала учням успіхів на життєвій ниві, вдалих кроків у самостійному житті.

«Сподіваюсь, що молоде покоління зробить гідний і вагомий внесок у розбудову нашої держави», - зазначила Олена Стокоз.

 

За яких умов ФОП можуть бути платниками ЄП першої групи?


     Згідно з пп.1 п.291.4 ст.291 Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями, до платників єдиного податку, які відносяться до першої групи, належать фізичні особи - підприємці, які не використовують працю найманих осіб, здійснюють виключно роздрібний продаж товарів з торговельних місць на ринках та/або провадять господарську діяльність з надання побутових послуг населенню і обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує 150000 гривень.

 

За яких умов ФОП можуть бути платниками ЄП третьої групи?

 

     Згідно з пп. 3 п.291.4 ст.291 Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями, до платників єдиного податку, які відносяться до третьої групи, належать фізичні особи - підприємці, які протягом календарного року відповідають сукупності таких критеріїв:

- не використовують працю найманих осіб або кількість осіб, які перебувають з ними у трудових відносинах, одночасно не перевищує 20 осіб;

- обсяг доходу не перевищує 3000000 гривень.

 

За якою ставкою ФОП платники ЄП першої і другої груп сплачують ЄП, якщо вони здійснюють кілька видів господарської діяльності або здійснюють діяльність на територіях більш як однієї сільської, селищної або міської ради?


     Фізичні особи – підприємці – платники єдиного податку першої і другої груп, які здійснюють кілька видів господарської діяльності, застосовують максимальний розмір ставки єдиного податку, який встановлений для обраних видів діяльності.
     Крім того, якщо фізичні особи – підприємці – платники єдиного податку здійснюють діяльність на територіях більш як однієї сільської, селищної або міської ради, то ставка єдиного податку буде становити максимальний розмір, який передбачений пп. 1 та пп. 2 п. 293.2 ст. 293 Податкового кодексу України, тобто для платників єдиного податку першої групи максимальний розмір становить 10 відсотків від мінімальної заробітної плати, а для платників єдиного податку другої групи – 20 відсотків від мінімальної заробітної плати.

 

Чи необхідно ФОП платнику ЄП, яка віднесена до першої – третьої групи, заповнювати книгу обліку доходів або книгу обліку доходів і витрат, якщо протягом робочого дня доходи не отримувалися?



Відповідно до п. 296.1 ст. 296 Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями (далі – ПКУ) платники єдиного податку ведуть облік у порядку, визначеному пп. 296.1.1 – 296.1.3 п. 296.1 ст. 296 ПКУ.

Згідно із пп. 296.1.1 п. 296.1 ст. 296 ПКУ платники єдиного податку першої і другої груп та платники єдиного податку третьої групи, які не є платниками податку на додану вартість, ведуть книгу обліку доходів шляхом щоденного, за підсумками робочого дня, відображення отриманих доходів.

Підпунктом 296.1.2 п. 296.1 ст. 296 ПКУ передбачено, що платники єдиного податку третьої групи, які є платниками податку на додану вартість, ведуть облік доходів та витрат.

Порядки ведення книг обліку доходів платників єдиного податку першої і другої груп та платників єдиного податку третьої групи, які не є платниками податку на додану вартість, та книг обліку доходів і витрат платників єдиного податку третьої групи, які є платниками податку на додану вартість затверджені наказом Міністерства фінансів України від 15.12.11 № 1637 (далі – Порядки № 1637).

Відповідно до вимог Порядків № 1637 фізичні особи – підприємці – платники єдиного податку першої – третьої груп відображають фактично отриману суму доходу та фактично понесених витрат від провадження діяльності.

Записи в книгах обліку доходів або книгах обліку доходів і витрат виконуються за підсумками робочого дня, протягом якого отримано дохід.

Враховуючи вищевикладене, якщо фізична особа – підприємець – платник єдиного податку, яка віднесена до першої – третьої групи, протягом робочого дня не отримувала дохід, то заповнювати книгу обліку доходів або книгу обліку доходів і витрат не потрібно.

 

Які послуги надає Акредитований центр сертифікації ключів ІДД ДПС?


     Акредитований центр сертифікації ключів Інформаційно – довідкового департаменту державної податкової служби надає наступні послуги електронного цифрового підпису (далі – ЕЦП):

реєстрація заявників;

надання у користування надійних засобів ЕЦП;

допомога при генерації відкритих та особистих ключів;

обслуговування посилених сертифікатів ключів заявника (сертифікація відкритих ключів заявників, розповсюдження та зберігання посилених сертифікатів ключів, управління статусом посилених сертифікатів ключів та розповсюдження інформації про статус сертифікатів ключів);

надання послуг фіксування часу;

консультативні послуги за зверненнями підписувачів.

 

Повідомлення за формою № 20-ОПП

 

ДПС України нагадала про обов’язок платників податків незалежно від обраної ними системи оподаткування повідомляти про всі об’єкти оподаткування і об’єкти, пов’язані з оподаткуванням, або через які провадиться діяльність, за формою
№ 20-ОПП протягом 10 робочих днів після реєстрації, створення чи відкриття такого об’єкта до органу ДПС за місце-знаходженням такого об’єкта.

 

Для учасників Євробаскету-2015 спростять митний контроль

Міністерство доходів і зборів спростить процедури митного контролю для учасників фінального турніру чемпіонату Європи з баскетболу, що відбудеться у 2015 році. Фахівці відомства розробили план необхідних для цього заходів.

Зокрема, пропонується звільнити від надання дозвільних документів та проходження контролю тих товарів, що ввозитимуться на митну територію України учасниками змагань. У Міністерстві готуються ініціювати внесення відповідних змін до чинного законодавства.

«Спрощення контролю має дати новий стимул для міжнародного співробітництва в галузі спорту. Сподіваюся, наші зусилля зміцнять завойовану після Євро-2012 репутацію України як спортивної держави, здатної гідно приймати престижні змагання», - зауважив Міністр доходів і зборів Олександр Клименко.

 

Подайте реєстраційну заяву, щоб стати платником ПДВ

 

Особа, що підлягає обов’язковій реєстрації чи прийняла рішення про добровільну реєстрацію як платник податку на додану вартість, подає до територіального органу Міндоходів України за своїм місцезнаходженням реєстраційну заяву.

У разі обов’язкової реєстрації така заява подається не пізніше 10 числа місяця, наступного за місяцем, в якому вперше досягнуто обсягу оподатковуваних операцій. Тобто, коли загальна сума від здійснення операцій з постачання товарів/послуг, що підлягає оподаткуванню, нарахована протягом останніх 12 місяців, сукупно перевищує 300 тис. грн. (без урахування ПДВ).

При добровільній реєстрації необхідно подати заяву не пізніше ніж за 20 календарних днів до початку періоду, з якого така особа буде вважатися платником ПДВ.

Не зареєстрований як платник податку на додану вартість суб’єкт господарювання не має права подавати податкові декларації з ПДВ. Водночас, він може самостійно сплатити нараховану суму податку. Штрафи за неподання податкових декларацій до такої особи не застосовуються.  

Порядок реєстрації платників податку на додану вартість визначений ст. 183 Податкового кодексу України.

 

 

Особливості нарахування та сплати екологічного податку

Базовий період для екологічного податку дорівнює календарному кварталу.

У разі, якщо платник податку не планує протягом звітного року здійснення викидів, скидів забруднюючих речовин, розміщення відходів та утворення радіоактивних відходів, то йому необхідно повідомити відповідний територіальний орган Міндоходів України.

Для цього потрібно подати заяву за місцем розташування джерел забруднення про відсутність об’єкта обчислення екологічного податку. Заява складається у довільній формі не пізніше граничного терміну подання податкової декларації за І квартал звітного року.

Нагадуємо, що питання нарахування та сплати екологічного податку регулюються Розділом VII Податкового кодексу України.

 

Грошові перекази із-за кордону оподатковуються

Грошові перекази отримані громадянином України на поточні чи карткові рахунки з джерелом походження за межами України розглядаються, як іноземні доходи. Тому, такі доходи підлягають оподаткуванню за результатами подання річної податкової декларації та за ставками 15 або 17 відсотків.

Нагадуємо, якщо місячний дохід перевищує десятикратний розмір мінімальної заробітної плати, то ставка 17% встановлюється до суми такого перевищення (мінімальна з/п у січені-листопаді 2013 року становить 1147 гривень).

При цьому, під час отримання доходів, одержаних у вигляді валютних цінностей або інших активів, такі доходи перераховуються у гривні за валютним курсом Нацбанку України, що діє на момент отримання таких доходів.

Оподаткування доходів отриманих з джерел за межами України регулюється п.170.11 ст.170 ПКУ.

 

Розрахунок суми збору за першу реєстрацію ТЗ подається в десятиденний термін

Після першої реєстрації в Україні транспортних засобів юридичним особам необхідно в десятиденний строк подати розрахунок суми збору за такі транспортні засоби.

Розрахунок подається до відповідного територіального органу Міндоходів України за місцезнаходженням юридичної особи та за місцем реєстрації транспортного засобу. Форма, за якою необхідно подавати  звітність, затверджена наказом Мінфіну України від 21.12.2012 № 1405 «Про затвердження форми Розрахунку суми збору за першу реєстрацію транспортних засобів».  

Слід звернути увагу на те, що до розрахунку обов’язково додаються копії реєстраційних документів, завірені відповідним уповноваженим державним органом України, який проводив реєстрацію ТЗ.

Водночас, від сплати збору за першу реєстрацію звільняються транспортні засоби будинків-інтернатів для громадян похилого віку та інвалідів, дитячих будинків-інтернатів, пансіонатів для ветеранів війни і праці, геріатричних пансіонатів, реабілітаційних установ для інвалідів та дітей-інвалідів, що фінансуються з державного та місцевого бюджетів.

До переліку включаються також легкові автомобілі для інвалідів з об’ємом циліндрів  двигуна до 1500 см3, придбані за рахунок коштів державного та місцевого бюджетів та/або безоплатно передані інвалідам. У разі зміни власника транспортних засобів з вищезазначених організацій на будь-якого іншого, їх нові власники зобов’язані сплатити збір у порядку та на умовах, передбачених Розділом VII Податкового кодексу України.  

 

Просмотров: 576 | Добавил: kupyansk | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Форма входа

Поиск

Последние события
Сообщения форума
  • Аккумулятор (2)
  • Автомобильная Сигнализация для авто (1)
  • послуги митного брокера в Харкові (0)
  • Объявления
    [28.03.2024]
    Лук оптом (0)
    [10.12.2023]
    товары оптом от производителя (0)
    [12.07.2023]
    Металлические кровати с доставкой оптом (0)


    Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0


    Купянск ОЛХ

    Основные теги
    живот похудение Тайские в бёдрах травы БЫСТРО похудения селетер таблетки без диет лицо убрать сильный возбудитель виагра женская женский возбудитель виагра виагра сильнодействущая купить возбудитель виагра для мужчин возбудители купить виагру как возбудить девушку капли возбуждающие тара запчасти работа 2-комнатная квартира бизнес Упаковка flat bottom плазменная резка токарные работы ГШП капролон пакеты возбудители для мужчин возбудитель желания Возбудители для двоих возбудитель капли Возбудители для мужчин и женщин возбудитель конский автобусы Фрезерные работы Газовая резка металла инфракрасные обогреватели конвектор дом дизайн интерьера дизайн квартиры дизайн студии заказать дизайн интерьера автовышки и автокраны база металлопроката листовой прокат металлопрокат опт розница вертикальная литьевая машина ВЛМ гидравлический шприцевой пресс литьевая машина для пластмасс поставщик тд там продажа недвижимости листовой металлопрокат Агентство недвижимости Днепр ремонт гидравлического оборудования купить гидропресс лента ФУМ риелтор Днепр зашита маски маски для лица. фабричный пошив. купить Днепр листовая сталь ваш карниз газовая резка обработка металлов кваритра в Днепре под заказ диета диеты Китайские отзывы похудеть витамины лекарства средства упражнения оборудование арматура вентиляционное компоненты конвейеры лабораторное кип насосы высоковольтное инструмент

     

    Купянский городской портал © 2024