Купянский городской портал! Вторник, 21.05.2024, 07:33
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Путеводитель

Последние фото

Общая статистика
Интернет магазин: 
Форум-тем/сообщ: 542/2924
Коментарии: 835
Фото: 418
Новости: 1051
Файлов для скачивания: 5
Статей:897
Сайтов в каталоге: 970
Объявлений: 15
Игр: 219
Записей в гостевой: 36
FAQ: 1
Новости Украины: 107
Видео: 9105

Последние статьи
[15.09.2020][Мои статьи]
Увага! Важлива інформація (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
ТОП 6 запитань стосовно використання програмних реєстраторів розрахункових операцій (5)
[15.09.2020][Мои статьи]
До уваги платників земельного податку! Інформація про нормативну грошову оцінку земель розміщена на офіційному вебпорталі ДПС (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
Податкова знижка для внутрішньо переміщених осіб (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
З початку року надійшло 9,8 млрд грн ЄСВ (0)

Купянск
Главная » 2013 » Май » 20 » Купянская ОГНИ информирует
19:26
Купянская ОГНИ информирует

З початку року Куп`янською ОДПІ виявлено 24 неоформлені особи

 

Одним із завдань податкової служби є контроль за дотриманням суб’єктами господарювання вимог чинного законодавства при виплаті заробітної плати.

Як зазначила під час брифінгу заступник начальника інспекції  Олена Стокоз, - «Такі явища, як зарплата в «конвертах» і затримка у виплаті заробітної плати, робота без оформлення трудових відносин  мають  свої глибокі корені і руйнують суспільство з середини, позбавляючи майбутнього тих, хто отримує неофіційну заробітну плату і чиї трудові відносини залишаються неоформленими».

З початку року працівниками відділу  контрольно-перевірочної роботи Купянської ОДПІ перевірено 19 суб’єктів підприємницької діяльності щодо дотримання законодавства про оплату праці. За результатами перевірок було виявлено 24 особи, з якими не було оформлено трудові відносини. В подальшому з усіма громадянами підприємці уклали трудові договори в Купянському міськрайонному центрі зайнятості. В результаті проведених  заходів додатково до місцевого бюджету з початку року надійшло 3,6 тисяч гривень.

«У європейських країнах, рівня яких ми прагнемо досягти, давно зрозуміли: «Добросовісний працівник-соціально захищений працівник», тому соціальна захищеність залежить від працівника»- зазначає Олена Стокоз.

 

Платники податків залюбки звітують «по-новому»

 

Постійне збільшення кількості платників податків, які переходять на подання звітів за допомогою Інтернету, свідчить про зручність звітування «по-новому».

Так, за даними відділу інформатизації та обліку платників податків  Куп`янської ОДПІ у січні-квітні 2013 року кількість платників ПДВ, що звітували в електронному вигляді,  склала близько 98% відсотків від їх загальної кількості.

 На сьогодні,  до інспекції  «електронно» подано 6588 податкових звітів, з яких засобами телекомунікаційного зв'язку – 4645 або 71%.

Для порівняння, у січні-квітні минулого року до податкової інспекції подано 7588  звітів в електронній формі, з яких засобами телекомунікаційного зв'язку – 3302 або 44%.

«Електронне звітування для куп’янчан сьогодні стало справді вигідною альтернативою паперовому способу подання звітності. Адже тут є безперечні переваги  для платників податків: насамперед, економія часу, оперативність обробки інформації, конфідиційність», – визнає начальник Куп'янської ОДПІ Олена Кухтіна.

 

 

 

Фахівці Куп`янської ОДПІ підвищували культуру охорони праці

 

Про те як безпечно організувати робоче місце та не допустити нещасні випадки у роботі спілкувались фахівці Куп`янської ОДПІ під час наради.

Нарада була прведена за ініціативи відділу адміністративно-господарського забезпечення в рамках проведення у 2013 році Дня охорони праці в Україні.

У заході взяли участь керівники структурних підрозділів та працівники, що відповідають за організацію охорони праці.

Особливу увагу під час наради було присвячено питанням проведення навчання посадових осіб та інших працівників у процесі трудової діяльності, розробці інструкцій та проходженню інструктажів з питань охорони праці, порядку розслідування та обліку нещасних випадків.

Окремо увага була зосереджена на правильності роботи на комп’ютері та порядку «спілкування» з іншою електротехнікою.

 

У мережі з’явилося офіційне Інтернет-представництво Міндоходів

Розпочав роботу офіційний сайт Міністерства доходів і зборів. Відтепер вся інформація про роботу відомства оприлюднюватиметься на Інтернет-майданчику, розміщеному за адресою minrd.gov.ua.

Звертаємо увагу платників податків та інших користувачів офіційних веб-ресурсів Міністерства, що сайти Державної податкової та митної служб більше не оновлюватимуться.

Новий сайт має низку переваг: зручна навігація та панель керування, оптимізовані алгоритми пошуку необхідної інформації, мультимедійна галерея, підписання на новини, інтеграція з соціальними мережами тощо.

На сайті також розміщено діюче податкове і митне законодавство, нормативно-правові акти щодо єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування. Відвідувачі зможуть завантажити електронні форми всіх документів та отримати рекомендації фахівців щодо оформлення звітності.

Для зручності користувачів законодавство та нормативна документація представлені за категоріями платників –  "Фізичним особам", "Юридичним особам", "Самозайнятим особам", "Великим платникам". Крім того, додано календар, що інформує про дату подання звітності та сплати податків, зборів (обов’язкових платежів).

Банер „Митне оформлення” надасть корисну інформацію громадянам та суб’єктам зовнішньоекономічної діяльності, що перетинають кордон України.

Для якісного обслуговування платників на сайті Міндоходів функціонують чимало електронних сервісів: "Реєстр платників ПДВ", "Митна статистика", "Дізнайся більше про свого бізнес партнера", "Електронна митниця", "Акредитований центр сертифікації ключів", "Пульс",  "Анульовані свідоцтва платників ПДВ", "Адреси масової реєстрації",  "Електронна звітність", "Перевірка свідоцтва платника єдиного податку", "База знань", "Декларування он-лайн". 

Сайт  містить також повну інформацію про становлення та діяльність Міністерства доходів і зборів України, структуру та напрями його роботи, відомості про керівництво.

Найближчим часом офіційний сайт Міндоходів  об’єднає в собі 28 веб-сторінок територіальних органів відомства.

 

 

Міндоходів почало формувати свої територіальні органи

 

В усіх регіонах України розпочався процес створення та реєстрації як юридичних осіб Головних управлінь Міністерства доходів і зборів України.

На сьогодні вже видано накази про призначення керівників, яким поставлено завдання у стислі терміни забезпечити створення та державну реєстрацію територіальних управлінь Міндоходів на базі органів Державної податкової служби та Державної митної служби. Міністерством затверджено тимчасову структуру регіональних представництв відомства.

У Міндоходів особливо підкреслюють, що ця реорганізація жодним чином не зачіпатиме платників податків і суб’єктів ЗЕД та не створить жодних незручностей і перешкод для якісного надання податкових і митних послуг. Базова інфраструктура – мережа сервісних центрів – працюватиме в штатному режимі та надаватиме весь спектр послуг. Дислокація митних органів не зміниться.

Міністр доходів і зборів України Олександр Клименко поставив завдання провести реорганізацію максимально швидко, уникаючи при цьому будь-якого дискомфорту для бізнесу.

 

 

Туристичний збір може справлятися податковими агентами

Туристичний збір може справлятися податковими агентами, відповідно до рішення сільської, селищної та міської ради, а саме:

~ адміністраціями готелів, кемпінгів, мотелів, гуртожитків для приїжджих та іншими закладами готельного типу, санаторно-курортними закладами;

~ квартирно-посередницькими організаціями, які направляють неорганізованих осіб на поселення у будинки (квартири), що належать фізичним особам на праві власності або на праві користування за договором найму;

~ юридичними особами або фізичними особами - підприємцями, які уповноважуються сільською, селищною або міською радою справляти збір на умовах договору, укладеного з відповідною радою.

Такі податкові агенти справляють збір під час надання послуг, пов'язаних з тимчасовим проживанням (ночівлею), і зазначають суму сплаченого збору окремим рядком у рахунку (квитанції) на проживання.

Вказане питання регулюється ст. 268 р. ХІІ Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року №2755-VI із змінами та доповненнями.

 

 

Що є об’єктом оподаткування податком на доходи фізичних осіб?

 

Відповідно до ст. 163 розділу IV Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року № 2755-VI об’єктом оподаткування резидента є:

загальний місячний (річний) оподатковуваний дохід;

доходи з джерелами їх походження в Україні, які остаточно оподатковуються під час їх нарахування (виплати, надання);

іноземні доходи – доходи (прибуток), отримані з джерел за межами України.

Об’єктом оподаткування нерезидента є:

загальний місячний (річний) оподатковуваний дохід з джерела його походження в Україні;
     доходи з джерела їх походження в Україні, які остаточно оподатковуються під час їх нарахування (виплати, надання).

 

Які пільги передбачені для платників податку на доходи фізичних осіб?


     Порядок сплати податку на доходи фізичних осіб встановлений розділом IV Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями (далі – ПКУ).

     Нормами зазначеного розділу ПКУ передбачено наступні пільги платникам податку:
     - не включення до складу загального місячного (річного) оподатковуваного доходу окремих видів доходів, зазначених у ст. 165 ПКУ;

     - отримання податкової знижки (ст. 166 ПКУ);

     - отримання податкової соціальної пільги, за умови, що розмір заробітної плати на місяць не перевищує суми, що дорівнює розміру місячного прожиткового мінімуму, діючого для працездатної особи на 1 січня звітного податкового року, помноженого на 1,4 та округленого до найближчих 10 гривень (ст. 169 ПКУ).

 

Якою податковою соціальною пільгою має право скористатися самотня мати?

 

Порядок надання податкових соціальних пільг встановлений ст. 169 розділу IV Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року № 2755-VІ (далі – ПКУ).
     Відповідно до пп. 169.1.1 п. 169.1 ст. 169 ПКУ будь – який платник податку має право на зменшення суми загального місячного оподатковуваного доходу, отримуваного від одного роботодавця у вигляді заробітної плати, на суму податкової соціальної пільги у розмірі, що дорівнює 100 відсоткам розміру прожиткового мінімуму для працездатної особи (у розрахунок на місяць), встановленому законом на 1 січня звітного податкового року.

Згідно із ст. 1 розділу ХІХ ПКУ до 31 грудня 2014 року для цілей застосування пп. 169.1.1 п. 169.1 ст.169 ПКУ податкова соціальна пільга надається в розмірі, що дорівнює 50 відсоткам розміру прожиткового мінімуму для працездатної особи (у розрахунку на місяць), встановленому законом на 1 січня звітного податкового року.

Згідно із пп. 169.1.3 п. 169.1 ст. 169 ПКУ платник податку, який є одинокою матір’ю (батьком), вдовою (вдівцем) або опікуном, піклувальником, має право на податкову соціальну пільгу у розмірі 150 відсотків суми пільги, яка визначена пп. 169.1.1 п. 169.1 ст. 169 ПКУ, у розрахунку на кожну дитину віком до 18 років.

Відповідно до пп. 169.3.1 та п. 169.3.2 п. 169.3 ст. 169 ПКУ у разі якщо платник податку має право на застосування податкової соціальної пільги з двох і більше підстав застосовується одна податкова соціальна пільга з підстави, що передбачає її найбільший розмір, за умови дотримання процедур, визначених пп. 169.4.1 п. 169.4 ст. 169 ПКУ.

Платник податку, який має право на застосування податкової соціальної пільги більшої, ніж передбачена пп. 169.1.1 п. 169.1 ст. 169 ПКУ, зазначає про таке право у заяві про застосування пільги, до якої додає відповідні підтвердні документи.

Враховуючи вищевикладене, самотня мати має право на застосування податкової соціальної пільги у розмірі 150 відсотків суми пільги, яка визначена пп. 169.1.1 п. 169.1 ст. 169 ПКУ, у розрахунку на кожну дитину віком до 18 років, за умови дотримання процедур, зазначених пп. 169.4.1 п. 169.4 ст. 169 ПКУ та наданням відповідних підтверджуючих документів.

 

Які документи подаються батьками, які утримують двох чи більше дітей віком до 18 років, для отримання податкової соціальної пільги?


Платник податку, який має двоє чи більше дітей віком до 18 років, крім заяви подає:

- копію свідоцтва (дубліката свідоцтва) про народження дитини (дітей) або документ, що підтверджує встановлення батьківства, чи документи, які підтверджують вік дитини (дітей), затверджені відповідним органом країни, в якій іноземна фізична особа - платник податку постійно проживав (проживала) до прибуття в Україну;

- копію рішення органу опіки і піклування про встановлення опіки чи піклування (якщо із заявою звертається опікун або піклувальник).

 

 

Чи застосовується податкова соціальна пільга до заробітної плати фізичної особи, яка зареєстрована ФОП?

 

З 1 січня 2011 року порядок оподаткування доходів фізичних осіб регулюється Податковим кодексу України від 2 грудня 2010 року № 2755-VI (далі - ПКУ), згідно з п.п.169.2.1 п.169.1 ст.169 якого встановлено, що податкова соціальна пільга застосовується до нарахованого платнику податку місячного доходу у вигляді заробітної плати (п.п.14.1.48 п.14.1 ст.14 ПКУ) тільки за одним місцем його нарахування (виплати).

Підпунктом 169.2.3 пункту169.2 статті 169 ПКУ наведено кінцевий перелік доходів фізичних осіб, до яких податкова соціальна пільга не може бути застосована. Так, до цього переліку відносяться доходи, інші ніж заробітна плата; заробітної плати, яку платник податку протягом звітного податкового місяця отримує одночасно з доходами у вигляді стипендії, грошового чи майнового (речового) забезпечення учнів, студентів, аспірантів, ординаторів, ад’юнктів, військовослужбовців, що виплачуються з бюджету та доходу самозайнятої особи від провадження підприємницької діяльності, а також іншої незалежної професійної діяльності.

 

 

Чи застосовується податкова соціальна пільга у місяці звільнення?

 

Відповідно до пп. 169.3.4 п. 169.3 ст. 169 розділу IV Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року № 2755-VI, податкова соціальна пільга надається з урахуванням останнього місячного податкового періоду, в якому платник податку був звільнений з місця роботи.

 

Просмотров: 549 | Добавил: kupyansk | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Форма входа

Поиск

Последние события
Сообщения форума
  • Аккумулятор (2)
  • Автомобильная Сигнализация для авто (1)
  • послуги митного брокера в Харкові (0)
  • Объявления
    [28.03.2024]
    Лук оптом (0)
    [10.12.2023]
    товары оптом от производителя (0)
    [12.07.2023]
    Металлические кровати с доставкой оптом (0)


    Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0


    Купянск ОЛХ

    Основные теги
    живот похудение Тайские в бёдрах травы БЫСТРО похудения селетер таблетки без диет лицо убрать сильный возбудитель виагра женская женский возбудитель виагра виагра сильнодействущая купить возбудитель виагра для мужчин возбудители купить виагру как возбудить девушку капли возбуждающие тара запчасти работа 2-комнатная квартира бизнес Упаковка flat bottom плазменная резка токарные работы ГШП капролон пакеты возбудители для мужчин возбудитель желания Возбудители для двоих возбудитель капли Возбудители для мужчин и женщин возбудитель конский автобусы Фрезерные работы Газовая резка металла инфракрасные обогреватели конвектор дом дизайн интерьера дизайн квартиры дизайн студии заказать дизайн интерьера автовышки и автокраны база металлопроката листовой прокат металлопрокат опт розница вертикальная литьевая машина ВЛМ гидравлический шприцевой пресс литьевая машина для пластмасс поставщик тд там продажа недвижимости листовой металлопрокат Агентство недвижимости Днепр ремонт гидравлического оборудования купить гидропресс лента ФУМ риелтор Днепр зашита маски маски для лица. фабричный пошив. купить Днепр листовая сталь ваш карниз газовая резка обработка металлов кваритра в Днепре под заказ диета диеты Китайские отзывы похудеть витамины лекарства средства упражнения оборудование арматура вентиляционное компоненты конвейеры лабораторное кип насосы высоковольтное инструмент

     

    Купянский городской портал © 2024