Купянский городской портал! Пятница, 17.05.2024, 16:05
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Путеводитель

Последние фото

Общая статистика
Интернет магазин: 
Форум-тем/сообщ: 542/2924
Коментарии: 835
Фото: 418
Новости: 1051
Файлов для скачивания: 5
Статей:897
Сайтов в каталоге: 970
Объявлений: 15
Игр: 219
Записей в гостевой: 36
FAQ: 1
Новости Украины: 107
Видео: 9105

Последние статьи
[15.09.2020][Мои статьи]
Увага! Важлива інформація (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
ТОП 6 запитань стосовно використання програмних реєстраторів розрахункових операцій (5)
[15.09.2020][Мои статьи]
До уваги платників земельного податку! Інформація про нормативну грошову оцінку земель розміщена на офіційному вебпорталі ДПС (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
Податкова знижка для внутрішньо переміщених осіб (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
З початку року надійшло 9,8 млрд грн ЄСВ (0)

Купянск
Главная » 2013 » Май » 15 » Купянская ОГНИ информирует
18:15
Купянская ОГНИ информирует

Єдиний внесок, який сплачує платник єдиного податку- інвалід

         Умови та порядок нарахування і сплати єдиного внеску визначеного Законом України від 08.07.2010р. №2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне страхування».

         Відповідно до п. 4 частини першої ст. 4 цього Закону фізичні особи-підприємці, в тому числі ті, які обрали спрощену систему оподаткування, є платниками єдиного внеску.

         Згідно з частиною четвертою вищезазначеної статті звільняються від сплати за себе єдиного внеску фізичні особи – підприємці, які обрали спрощену систему оподаткування, якщо вони є пенсіонерами за віком або інвалідами та отримують відповідно до закону пенсію або соціальну допомогу. Такі особи можуть бути платниками єдиного внеску виключно за умови їхньої добровільної участі у системі загальнообов’язкового державного страхування.

         Отже, фізична особа-підприємець – платник єдиного податку, яка є інвалідом, отримує пенсію або соціальну допомогу, звільняється від сплати за себе єдиного внеску.

 

Підприємці на загальній системі оподаткування сплачують єдиний внесок авансовими платежами протягом року

Порядок обчислення і сплати єдиного внеску визначено статтею 9 Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" (в редакції від 18.09.2012 р. N 5292-VI) (далі Закон про ЄСВ).

Нагадуємо, що 01.01.2011 року Законом про ЄСВ запроваджено сплату єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування з метою забезпечення уніфікації ставок відрахувань єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування та зменшення кількості платіжних документів, які формуються платником для сплати єдиного внеску.

Відповідно до пункту 4 частини першої статті 4 Закону платниками єдиного внеску, зокрема, є фізичні особи – підприємці та члени сімей цих осіб, які беруть участь у провадженні ними підприємницької діяльності;

Підприємці, які знаходяться на загальній системі оподаткування, сплачують єдиний внесок протягом року до 15 березня, до 15 травня, до 15 серпня і до 15 листопада у вигляді авансових платежів в розмірі 25% річної суми єдиного внеску, обчисленої від суми, визначеної податковими органами для сплати авансових сум податку на доходи фізичних осіб - суб'єктів підприємницької діяльності (пп. 4.5.2 п. 4.5 розділу IV Інструкції про порядок нарахування і сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування).

Суми єдиного внеску, сплачені у вигляді авансових платежів, ураховуються платником при остаточному розрахунку, який здійснюється ним за календарний рік до 10 лютого наступного року, на підставі даних річної податкової декларації.

Звертаємо увагу, що фізичні особи – підприємці, які застосовують загальну систему оподаткування, сплачують єдиний внесок у розмірі 34,7 % із суми доходу (прибутку), отриманого від їх діяльності, що підлягає обкладенню податком на доходи фізичних осіб та суми доходу, що розподіляється між членами сім'ї підприємців, які беруть участь у провадженні ними підприємницької діяльності.

При цьому сума єдиного внеску не може бути меншою за розмір мінімального страхового внеску за кожну особу за місяць, у якому отримано дохід.

Слід зазначити, що фізичними особами - підприємцями сплачують єдиний внесок з сум доходу (прибутку), отриманого від їх діяльності, незалежно від виду такої діяльності.

 

 

Оновлено Державний реєстр РРО

З 26 квітня 2013 року набрав чинності наказ Міндоходів України, яким затверджено у новій редакції Державний реєстр РРО з урахуванням моделей реєстраторів, внесених відповідними наказами ДПС України та рішеннями Державної комісії з питань електронних систем і засобів контролю та управління товарним і грошовим обігом при Кабінеті Міністрів України.

Визнано таким, що втратив чинність, наказ ДПС України від 05.03.2013 р. № 51.

 

 

 

У першому кварталі цього року в Єдиному реєстрі зареєстровано 13,6 млн. податкових накладних

 

З початку поточного року в Єдиному реєстрі податкових накладних зареєстровано 13,6 млн. документів на загальну суму 140,2 млрд. грн. Це майже втричі перевищує показники відповідного періоду 2012 року. Тоді було зареєстровано 5,2 млн. накладних загальною сумою 48,2 млрд. грн.

 

Порівняно з минулим роком, відзначають аналітики Міндоходів, зросла і кількість платників, які реєстрували свої документи. За три місяці поточного року реєстрацію податкових накладних здійснили 96,2 тис. платників. За відповідний період минулого року їх кількість складала 75,7 тис. платників.

Єдиний реєстр податкових накладних є одним з численних сервісів, що діють для платників податків на веб-порталі ДПСУ, яка на сьогодні входить до складу Міністерства доходів і зборів. Так, наприклад, платники можуть отримати довідку про обсяги податкового кредиту, сформованого за рахунок податкових накладних, не зареєстрованих в Єдиному реєстрі. До речі, платникам за два місяці поточного року надіслано електронною поштою понад 9 тис. таких повідомлень. 

Крім того, понад 19 тис. повідомлень було надіслано платникам, у яких виникла заборгованість з того чи іншого податку або збору, а 1016 повідомлень — про наявну заборгованість за іноземними кредитами, залученими державою або під державні гарантії тощо.

Загалом користувачами інформаційного порталу ДПС України у 2013 стали понад 558 тис. суб'єктів господарювання.

Зростає кількість і платників, звітуючих до податкової «електронкою». Так, наприклад, на сьогодні звітність в електронному вигляді подають 98 відсотків платників ПДВ. Загалом з початку року через централізовану систему опрацьовано понад 23 млн. документів, надісланих платниками в електронному вигляді.

Переважною причиною, за якою може не прийматися звітність, є незаповнені обов'язкові реквізити, відсутність підписів відповідних посадових осіб, печатки, невідповідність формату електронного документу тощо.

Про причини не прийняття податкової звітності або у разі викнення будь-яких запитань щодо її подання можна дізнатися за телефонами: 0800-501-00-7, (044) 323-01-11, (067) 555-01-11, (066) 555-01-11.

 

 

В який термін підприємець у разі прийняття рішення про припинення підприємницької діяльності повинен закрити в установах банку рахунки, відкриті для господарської діяльності: до початку проведення перевірки чи до надання територіальним органом Міндоходів України довідки за формою № 22-ОПП?

 

Відповідно до п. 11.5 розділу ХІ Порядку обліку платників податків і зборів, затвердженого наказом Мінфіну України від 09.12.2011 р. № 1588 (далі — Порядок № 1588), після проведеної документальної позапланової перевірки платника податків та сплину законодавчо встановлених строків сплати узгоджених грошових зобов'язань такого платника податків, у разі відсутності заперечень територіального органу Міндоходів України щодо здійснення державної реєстрації припинення платника податків, визначених пп. 11.9.1 п. 11.9 цього розділу, та встановлення факту відсутності заборгованості платника податків перед бюджетом щодо сплати платежів, територіальний орган Міндоходів України складає довідку про відсутність заборгованості зі сплати податків, зборів за формою № 22-ОПП.

Згідно з пп. 11.9.1 п. 11.9 розділу ХІ Порядку № 1588 причиною заперечень територіального органу Міндоходів України щодо здійснення державної реєстрації припинення платника податків може бути відсутність повідомлень від фінансових установ про закриття всіх рахунків такої фізичної особи — підприємця, які на дату завершення документальної перевірки цієї особи не було закрито.

Таким чином, якщо фізична особапідприємець приймає рішення про припинення підприємницької діяльності, то вона повинна закрити в установах банку рахунки, відкриті для здійснення господарської діяльності, до початку проведення документальної перевірки.

 

 

Подання заяви за формою № 8-ОПП

Фізична особа — підприємець прийняла рішення про припинення підприємницької діяльності. Чи потрібно їй подати до територіального органу Міндоходів України заяву про припинення платника податків за формою № 8-ОПП?

 

Зняття з обліку фізичної особи — підприємця здійснюється на підставі повідомлення державного реєстратора про проведення державної реєстрації припинення підприємницької діяльності у порядку, визначеному Порядком № 1588, з урахуванням таких особливостей: після прийняття рішення про припинення підприємницької діяльності та внесення до Єдиного державного реєстру запису про рішення фізичної особи — підприємця щодо припинення нею підприємницької діяльності фізична особа — підприємець має подати до територіального органу Міндоходів України за основним місцем обліку:

- заяву за формою № 8-ОПП (за бажанням), дата якої фіксується у журналі за формою № 6-ОПП;

- оригінали документів, що видаються платнику податків (свідоцтва, патенти, інші документи тощо) і підлягають поверненню до територіального органу Міндоходів України, а також завірені цими органами копії зазначених документів, якщо такі видавалися та підлягають поверненню.

Отже, Порядком № 1588 не передбачено обов'язку подання до територіальних органів Міндоходів України заяви про припинення платника податків за формою № 8-ОПП для платників податків, відомості щодо яких містяться в Єдиному державному реєстрі та для яких законами не встановлено особливості їх державної реєстрації. Такі платники податків можуть подати заяву за формою № 8-ОПП за бажанням, після внесення до Єдиного державного реєстру запису про прийняття рішення про припинення.

Якщо фізична особа здійснює незалежну професійну діяльність, то зняття її з обліку здійснюється після припинення такої незалежної діяльності у порядку, встановленому для фізичних осіб — підприємців. Для цього вона має подати до територіального органу Міндоходів України за основним місцем обліку:

- заяву за формою № 8-ОПП;

- довідку за формою № 4-ОПП та інші документи, що видаються платнику податків і підлягають поверненню.

 

 

З електронним ключем від Міндоходів тепер можна звітувати до Пенсійного фонду та статистики

Ключі електронного цифрового підпису, видані регіональними представництвами Центрів сертифікації ключів Харківської області, тепер надають змогу звітувати в режимі он-лайн до Пенсійного фонду та статистики.

З початку року жителі області вже отримали понад 12 тисяч ключів електронного цифрового підпису.

 

Заповнення книги обліку доходів, якщо дохід не отримано

 

Чи обов’язково заповнювати книгу обліку доходів щодня фізичній особі — підприємцю — платнику єдиного податку другої групи, якщо кошти від покупців надходять на його розрахунковий рахунок лише декілька разів на місяць?

            Відповідно до пп. 296.1.1 п. 296.1 ст. 296 Податкового кодексу України платники єдиного податку другої групи ведуть книгу обліку доходів шляхом щоденного, за підсумками робочого дня, відображення отриманих доходів. Порядок ведення такої книги затверджено наказом Мінфіну України від 15.12.2011 р. № 1637.

Відповідно до положень цього наказу фізичні особи — підприємці — платники єдиного податку другої групи відображають фактично отриману суму доходу від провадження діяльності.

Записи в книзі обліку доходів виконуються за підсумками робочого дня, протягом якого отримано дохід.

Таким чином, оскільки дохід фізичною особою — підприємцем — платником єдиного податку другої групи отримується лише декілька разів на місяць, а умовою заповнення книги обліку доходів є відображення фактично отриманої суми доходу від провадження діяльності, то не потрібно заповнювати таку книгу, якщо дохід за підсумком робочого дня відсутній.

 

 

Визначення вартості для товарів, які переміщуються через митний кордон

Міністерство доходів і зборів України інформує, що для оподаткування товарів, що переміщуються (пересилаються) громадянами через митний кордон України, застосовується фактурна вартість цих товарів. Тобто, та, яка зазначена в касових або товарних чеках, ярликах, які містять відомості щодо вартості таких товарів.

Під час визначення фактурної вартості товарів, крім ціни самих товарів враховується вартість їх страхування та перевезення до моменту перетинання митного кордону України. Це стосується лише тих товарів, які переміщуються у несупроводжуваному багажі або вантажному відправленні.

У разі наявності доказів недостовірності заявленої фактурної вартості товарів митні органи визначають її самостійно, на підставі ціни на ідентичні або подібні (аналогічні) товари відповідно до вимог Митного кодексу.

Нагадуємо, фактурна вартість - вартість товару, що зазначається в рахунку-фактурі/інвойсі. Фактурна вартість необхідна для формування митної вартості товару при нарахуванні митних платежів при імпорті.

Правила визначення вартості товарів для цілей нарахування митних платежів регулюється статтею 368 Митного кодексу України від 13.03.2012 № 4495-VI.

 

Просмотров: 702 | Добавил: kupyansk | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Форма входа

Поиск

Последние события
Сообщения форума
  • Аккумулятор (2)
  • Автомобильная Сигнализация для авто (1)
  • послуги митного брокера в Харкові (0)
  • Объявления
    [28.03.2024]
    Лук оптом (0)
    [10.12.2023]
    товары оптом от производителя (0)
    [12.07.2023]
    Металлические кровати с доставкой оптом (0)


    Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0


    Купянск ОЛХ

    Основные теги
    живот похудение Тайские в бёдрах травы БЫСТРО похудения селетер таблетки без диет лицо убрать сильный возбудитель виагра женская женский возбудитель виагра виагра сильнодействущая купить возбудитель виагра для мужчин возбудители купить виагру как возбудить девушку капли возбуждающие тара запчасти работа 2-комнатная квартира бизнес Упаковка flat bottom плазменная резка токарные работы ГШП капролон пакеты возбудители для мужчин возбудитель желания Возбудители для двоих возбудитель капли Возбудители для мужчин и женщин возбудитель конский автобусы Фрезерные работы Газовая резка металла инфракрасные обогреватели конвектор дом дизайн интерьера дизайн квартиры дизайн студии заказать дизайн интерьера автовышки и автокраны база металлопроката листовой прокат металлопрокат опт розница вертикальная литьевая машина ВЛМ гидравлический шприцевой пресс литьевая машина для пластмасс поставщик тд там продажа недвижимости листовой металлопрокат Агентство недвижимости Днепр ремонт гидравлического оборудования купить гидропресс лента ФУМ риелтор Днепр зашита маски маски для лица. фабричный пошив. купить Днепр листовая сталь ваш карниз газовая резка обработка металлов кваритра в Днепре под заказ диета диеты Китайские отзывы похудеть витамины лекарства средства упражнения оборудование арматура вентиляционное компоненты конвейеры лабораторное кип насосы высоковольтное инструмент

     

    Купянский городской портал © 2024