Купянский городской портал! Пятница, 17.05.2024, 03:02
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Путеводитель

Последние фото

Общая статистика
Интернет магазин: 
Форум-тем/сообщ: 542/2924
Коментарии: 835
Фото: 418
Новости: 1051
Файлов для скачивания: 5
Статей:897
Сайтов в каталоге: 970
Объявлений: 15
Игр: 219
Записей в гостевой: 36
FAQ: 1
Новости Украины: 107
Видео: 9105

Последние статьи
[15.09.2020][Мои статьи]
Увага! Важлива інформація (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
ТОП 6 запитань стосовно використання програмних реєстраторів розрахункових операцій (5)
[15.09.2020][Мои статьи]
До уваги платників земельного податку! Інформація про нормативну грошову оцінку земель розміщена на офіційному вебпорталі ДПС (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
Податкова знижка для внутрішньо переміщених осіб (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
З початку року надійшло 9,8 млрд грн ЄСВ (0)

Купянск
Главная » 2013 » Май » 13 » Купянская ОГНИ информирует
18:29
Купянская ОГНИ информирует

Підсумки роботи Куп’янської ОДПІ за січень-квітень 2013 року

 

«Немає податків — немає держави», — ця давня істина залишається актуальною завжди.

72,9 млн. грн. – саме стільки податків сплачено до Зведеного бюджету платниками податків, які перебувають на обліку у Куп`янській ОДПІ., додатково надійшло 4,7 млн. гривень. По податку на прибуток до Державного бюджету з початку року зібрано 10,0 млн.грн., що на 7,4 млн.грн. більше за минулорічний аналогічний показник. По податку на додану вартість надійшло 4,9 млн.грн.

Протягом 2013 року до місцевих бюджетів мобілізовано 53,6 млн. грн. податків, зборів та інших обов'язкових платежів, що контролюються державною податковою службою. У порівнянні із відповідним періодом минулого року надходження до місцевого бюджету збільшилися на 6,8 млн. грн. або на 14,5 відсотка. По податку з доходів фізичних осіб надійшло 39,4 млн.грн., у порівнянні з аналогічним періодом 2012 року забезпечено приріст на 4,8 млн.грн.

Рік тому, Рішенням  Колегії ДПС України затверджені місія, бачення та принципи роботи ДПС України, де головним девізом є - «Перетворення ДПС України від фіскального органу до сервісної служби». Куп’янська ОДПІ розпочала процес перетворення відповідально.

У травні 2012 року на базі інспекції та її відділів були відкриті Центри обслуговування платників податків (ЦОПП). У Центрах можна одержати весь спектр податкових послуг:  отримання необхідних свідоцтв, довідок, надання податкової звітності, а також інформація щодо змін в податковому законодавстві.

За рік роботи ЦОПП фахівці Куп’янської ОДПІ надали майже 2400 усних консультацій з них 1500 консультацій надано по телефону і майже 900 усних консультації платники податків отримали особисто в сервісному центрі.

 

Більш ніж на 1 млн. грн. зросли надходження від платників єдиного податку

 

За перші чотири місяці 2013 року місцевий бюджет області отримав 3 млн. 525 тис.грн. від сплати єдиного податку, а це на 1 млн. грн. перевищує минулорічний показник.

Таке зростання зумовлене рядом новацій, внесених в Податковий кодекс України щодо спрощеної системи оподаткування. Нагадаємо, що для платників єдиного податку скасовано обмеження щодо чисельності працівників, які можуть одночасно перебувати у трудових відносинах з платником єдиного податку 5 та 6 груп; знижено ставки єдиного податку 5 групи з 7 до 5%, 6 групи – з 10 до 7%; передбачено, що звітним податковим періодом для платників єдиного податку 2-ї групи є календарний рік, дозволено перехід до іншої групи.

Станом на 01.05.2013 року на обліку у Куп`янській ОДПІ перебуває 2755 платників єдиного подаику.

 

У Куп’янській ОДПІ вже сплачують податок на нерухомість

 

Від початку року, власники об’єктів житлової нерухомості стали платниками нового  податку – податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, який сплачуються як фізичними, так і юридичними особами, у тому числі й нерезидентами.

Слід зазначити, що юридичні особи самостійно обчислюють базу оподаткування об’єктів житлової нерухомості та подають до 1 лютого декларацію до органу  податкової служби за місцем знаходження вказаної нерухомості.

Так, 24 підприємства Куп’янської ОДПІ подали відповідні декларації, в яких задекларували  6358,64 квадратних метрів загальної площі об’єктів оподаткування, сума до сплати у першому кварталі поточного року склала 18,2 тис. гривень.

Важливо, що у такій декларації річна сума податку розбивається рівними частками поквартально. У разі наявності у платника  податку кількох об’єктів оподаткування база оподаткування обчислюється окремо за кожним з таких об’єктів.

Нагадаємо: законодавством передбачено наступні ставки податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки:

- у разі, якщо площа квартири перевищує 120, але не більше 240 кв. м, то сплачується податок у розмірі 1 % від мінімальної заробітної плати, встановленої на 1 січня поточного року. Це стосується і житлових будинків, житлова площа яких не перевищує 500 кв. м;

- якщо ж площа квартири перевищує 240 кв. метрів, житлового будинку – 500 кв. м, то податок на нерухомість буде складати 2,7 % розміру мінімальної заробітної плати.

 

 

Податок на нерухомість: чи можливе розстрочення?

 

Відповідно до ст. 17 Податкового Кодексу платник податків має право одержувати розстрочення або відстрочення сплати грошових зобов’язань. Така вимога в основному орієнтована на юридичних осіб, які ведуть бухгалтерський облік і можуть формувати економічні обґрунтування на підставі звітних або оперативних даних. При оформленні розстрочення або відстрочення враховуються особливості оцінки фінансового стану платників податків – фізичних осіб, особиста платоспроможність, майновий стан, наявність постійної роботи або інших стабільних доходів та інші показники оцінки фінансового стану.

Тобто фізична особа для отримання розстрочення (відстрочення) сплати грошових зобов’язань може надавати податковому органу документи за власним вибором, однак при цьому вони мають достатньо переконливо підтверджувати підстави для надання розстрочення та бути гарантією виконання умов договору про розстрочення (відстрочення). Для довідки: обставини, що є підставою для розстрочення або відстрочення платежу, встановлено постановою Кабінету Міністрів України від 27.12.2010 №и 1235.

 

 

Як ідентифікаційний номер  дитині до 16 років?

 

Дитина, яка не досягла шістнадцяти років або є неповнолітньою і ще не має паспорта, не може самостійно отримати документ, що засвідчує реєстрацію у Державному реєстрі. Замість неї це може зробити один з батьків (усиновитель, опікун, піклувальник). Для цього необхідно пред’явити свідоцтво про народження дитини та документ, що посвідчує особу одного з батьків (усиновителя, опікуна, піклувальника). Якщо свідоцтво про народження дитини видане не українською мовою, то треба подати засвідчений у встановленому законодавством порядку переклад такого свідоцтва українською мовою. Документ, що засвідчує реєстрацію у Державному реєстрі видається протягом п’яти робочих днів з дня звернення фізичної особи її законного представника або уповноваженої особи до державної податкової інспекції за місцем проживання.

У такому документі зазначається реєстраційний номер Облікової картки. Фізичні особи - громадяни України, які не мають постійного місця проживання в Україні або тимчасово перебувають за межами населеного пункту проживання, отримання доходів, місцезнаходження іншого об’єкта оподаткування, можуть звернутися за отриманням документа, що засвідчує реєстрацію у Державному реєстрі, до будь-якої державної податкової інспекції. У такому разі строк видачі документа може бути продовжено до десяти робочих днів.

Відповідна норма передбачена р. VII Положення (далі – Положення) про реєстрацію фізичних осіб у Державному реєстрі фізичних осіб –платників податків. Положення та додатки до нього (форми повідомлень, облікової картки, заяв, довідок, та ін.) затверджено наказом Міністерства фінансів України від 06.11.2012 № 1147.

 

 

При поданні звітності враховуються критерії розподілу платників податків на великі, середні, малі

 

Платники податків, що належать до великих та середніх підприємств, подають податкові декларації до органу державної податкової служби в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації електронного підпису підзвітних осіб.

Суб’єкти господарювання залежно від кількості працюючих та доходів від будь-якої діяльності за рік можуть належати до суб’єктів малого підприємництва, у тому числі до суб’єктів мікропідприємництва, середнього або великого підприємництва.

Суб’єктами мікропідприємництва є фізичні особи, зареєстровані в установленому законом порядку як фізичні особи – підприємці або юридичні особи - суб’єкти господарювання будь-якої організаційно-правової форми та форми власності, у яких середня кількість працівників за календарний рік не перевищує 10 осіб та річний дохід від будь-якої діяльності не перевищує суму, еквівалентну 2 мільйонам євро, визначену за середньорічним курсом Національного банку України.

Суб’єктами малого підприємництва є суб’єкти господарювання, у яких середня кількість працівників за календарний рік не перевищує 50 осіб та річний дохід від будь-якої діяльності не перевищує суму, еквівалентну 10 мільйонам євро, визначену за середньорічним курсом Національного банку України.

 Суб’єктами великого підприємництва є юридичні особи - суб’єкти господарювання будь-якої організаційно-правової форми та форми власності, у яких середня кількість працівників за календарний рік перевищує 250 осіб та річний дохід від будь-якої діяльності перевищує суму, еквівалентну 50 мільйонам євро, визначену за середньорічним курсом Національного банку України.

Інші суб’єкти господарювання належать до суб’єктів середнього підприємництва. Подання податкової декларації до органів ДПС регламентовано ст.49 Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року №2755 із змінами та доповненнями.

Критерії розподілу суб’єктів господарювання визначено ч. третьою ст.55 Господарського кодексу України від 16 січня 2003 року № 436-IV із змінами та доповненнями.

 

Дачники, які є членами садівницького товариства, сплачують земельний податок

 

У випадку, якщо земельні ділянки приватизовані громадянами - членами садівничого товариства і кожен громадянин отримав документ, що засвідчує його право на земельну ділянку, такі громадяни є платниками земельного податку.

При цьому, від сплати земельного податку звільняються: інваліди першої і другої групи; фізичні особи, які виховують трьох і більше дітей віком до 18 років; пенсіонери (за віком); ветерани війни та особи, на яких поширюється дія Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»; фізичні особи, визнані законом особами, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Водночас, якщо члени садівничого товариства не оформили право на свою земельну ділянку, то платником земельного податку є садівниче товариство. При цьому, земельні ділянки загального користування також підлягають оподаткуванню.

Нарахування сум земельного податку фізичним особам проводиться органами державної податкової служби, які до 1 липня поточного року видають платникові податкове повідомлення-рішення.

Податок необхідно сплатити протягом 60 днів з дня вручення такого повідомлення-рішення. Плата за землю регламентована розділом XIII Податкового Кодексу України.

 

 

 

 

Користувачам РРО: з 1 липня настає відповідальність за неподання звітності в електронному вигляді

 

Нагадуємо користувачам касової техніки, що у зв’язку з введенням в дію п. 9 ст. 17 Закону України від 6 липня 1995 року №265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» з 1 липня 2013 року настає відповідальність за неподання звітності в електронному вигляді.

Норма зазначеної статті передбачає, що до суб’єктів господарювання застосовуються фінансові санкції у розмірі десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян - в разі неподання до органів державної податкової служби звітності, пов’язаної із застосуванням реєстраторів розрахункових операцій, розрахункових книжок та копій розрахункових документів і фіскальних звітних чеків з реєстраторів розрахункових операцій по дротових або бездротових каналах зв’язку.

На даний час  в Куп’янській ОДПІ зареєстровано  70 касових апаратів, які підключені до системи зберігання і збору даних від реєстраторів розрахункових операцій (РРО) через мережу Інтернет.  

Для виконання вимог законодавства щодо обов’язкової передачі звітності в електронному вигляді у суб’єктів господарювання є два шляхи:

- придбати РРО нового покоління, що створюють контрольну стрічку в електронній формі та містять вбудовані модеми;

- доопрацювати існуючу касову техніку та приєднати до неї відповідні модеми для передання звітної інформації.

З цих питань суб’єктам господарювання рекомендуємо звертатися до центрів сервісного обслуговування.

 

 

Підсумки роботи відділу податкового контролю Куп`янської ОДПІ

Протягом січня-квітня 2013 року відділом податкового контролю було проведено 21 документальну перевірку, за результатами яких донараховано 1704 тис. грн.

 

Одинока мати має право на податкову соціальну пільгу

Одинока мати (батько), має право на податкову соціальну пільгу в розмірі, що дорівнює 150 % суми пільги (у 2013 р. – 860,25 грн.). у розрахунку на кожну дитину віком до 18 років. При цьому граничний розмір заробітної плати, яка дає право на отримання податкової соціальної пільги, визначається як добуток суми, визначеної в абзаці першому пп.16.4.1 п.169.4 ст.164 Податкового кодексу (у 2013 р. – 1610 грн.), та відповідної кількості дітей.

Для отримання пільги на дитину (дітей), такому платнику податків необхідно подати за місцем роботи: заяву про застосування пільги; копію свідоцтва про народження дітей; копію паспорта.

Для застосування пільги одинокою матір’ю (батьком) вважається особа, яка на момент застосування роботодавцем пільги, маючи дитину (дітей) не перебуває у шлюбі, зареєстрованому згідно із законом.

Податкова соціальна пільга дає можливість платнику податку зменшити оподаткування загального місячного доходу, отриманого у вигляді заробітної плати від одного роботодавця

 

Просмотров: 563 | Добавил: kupyansk | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Форма входа

Поиск

Последние события
Сообщения форума
  • Аккумулятор (2)
  • Автомобильная Сигнализация для авто (1)
  • послуги митного брокера в Харкові (0)
  • Объявления
    [28.03.2024]
    Лук оптом (0)
    [10.12.2023]
    товары оптом от производителя (0)
    [12.07.2023]
    Металлические кровати с доставкой оптом (0)


    Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0


    Купянск ОЛХ

    Основные теги
    живот похудение Тайские в бёдрах травы БЫСТРО похудения селетер таблетки без диет лицо убрать сильный возбудитель виагра женская женский возбудитель виагра виагра сильнодействущая купить возбудитель виагра для мужчин возбудители купить виагру как возбудить девушку капли возбуждающие тара запчасти работа 2-комнатная квартира бизнес Упаковка flat bottom плазменная резка токарные работы ГШП капролон пакеты возбудители для мужчин возбудитель желания Возбудители для двоих возбудитель капли Возбудители для мужчин и женщин возбудитель конский автобусы Фрезерные работы Газовая резка металла инфракрасные обогреватели конвектор дом дизайн интерьера дизайн квартиры дизайн студии заказать дизайн интерьера автовышки и автокраны база металлопроката листовой прокат металлопрокат опт розница вертикальная литьевая машина ВЛМ гидравлический шприцевой пресс литьевая машина для пластмасс поставщик тд там продажа недвижимости листовой металлопрокат Агентство недвижимости Днепр ремонт гидравлического оборудования купить гидропресс лента ФУМ риелтор Днепр зашита маски маски для лица. фабричный пошив. купить Днепр листовая сталь ваш карниз газовая резка обработка металлов кваритра в Днепре под заказ диета диеты Китайские отзывы похудеть витамины лекарства средства упражнения оборудование арматура вентиляционное компоненты конвейеры лабораторное кип насосы высоковольтное инструмент

     

    Купянский городской портал © 2024