Купянский городской портал! Вторник, 21.05.2024, 09:12
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Путеводитель

Последние фото

Общая статистика
Интернет магазин: 
Форум-тем/сообщ: 542/2924
Коментарии: 835
Фото: 418
Новости: 1051
Файлов для скачивания: 5
Статей:897
Сайтов в каталоге: 970
Объявлений: 15
Игр: 219
Записей в гостевой: 36
FAQ: 1
Новости Украины: 107
Видео: 9105

Последние статьи
[15.09.2020][Мои статьи]
Увага! Важлива інформація (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
ТОП 6 запитань стосовно використання програмних реєстраторів розрахункових операцій (5)
[15.09.2020][Мои статьи]
До уваги платників земельного податку! Інформація про нормативну грошову оцінку земель розміщена на офіційному вебпорталі ДПС (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
Податкова знижка для внутрішньо переміщених осіб (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
З початку року надійшло 9,8 млрд грн ЄСВ (0)

Купянск
Главная » 2013 » Апрель » 22 » Купянская ОГНИ информирует
10:38
Купянская ОГНИ информирует

Наводимо деякі запитання, що надійшли від платників податків під час проведення Інтернет - семінару на тему: «Декларування громадянами доходів за 2012рік. Право на податкову знижку».

 

Володимир: Мій син навчається в  інтернатурі медичного університету. Чи маю я, як батько, право на податкову знижку, якщо сплачую за навчання  сина?

 

Платник податку має право включити до податкової знижки у зменшення оподатковуваного доходу, у вигляді заробітної плати, за наслідками звітного податкового року,  фактично здійснені ним протягом такого року витрати у вигляді суми коштів, сплачених  на користь закладів освіти для компенсації вартості здобуття середньої професійної або вищої освіти як такого платника податку та/або члена його сім’ї першого ступеня споріднення, який не одержує заробітної плати. Така сума не може перевищувати розміру місячного прожиткового мінімуму, діючого для працездатної особи на 1 січня звітного податкового року, помноженого на 1,4 та округленого до найближчих 10 гривень, в розрахунку на кожну особу, яка навчається, за кожний повний або неповний місяць навчання протягом звітного податкового року (в 2011 році – 1320грн.).

Оскільки інтернатура (спеціалізація) є невід'ємною ланкою безперервного процесу підготовки у вищому медичному і фармацевтичному закладах освіти фахівців за напрямом професійного спрямування, то при дотриманні всіх норм щодо права на податкову знижку та наявності підтверджуючих документів, Ви матимете право відшкодувати частину понесених витрат на навчання сина.

 

Валера: Яку передбачено відповідальність за несвоєчасне подання податкової декларації про майновий стан і доходи?

Відповідно до ст.1641 Кодексу України про адміністративні правопорушення неподання або несвоєчасне подання громадянами декларацій про доходи чи включення до декларацій перекручених даних, неведення обліку або неналежне ведення обліку доходів і витрат, для яких законами України встановлено обов’язкову форму обліку, тягне за собою попередження або накладення штрафу у розмірі від 51 до 136 грн. Дії, передбачені частиною першою цієї статті, вчинені особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за те саме порушення, тягнуть за собою накладення штрафу у розмірі від 85 до 136 грн.

Ольга: Чи має право скористатися податковою знижкою за іпотечним кредитуванням один із членів подружжя, за вибором, якщо об’єкт іпотеки знаходиться у спільній власності?

 

Згідно пп.166.3.1 п.166.3 ст. 166 Податкового кодексу України від 02.12.2010 №2755, платник податку має право включити до податкової знижки у зменшення оподатковуваного доходу платника податку за наслідками звітного податкового року частину суми процентів, сплачених таким платником податку за користування іпотечним житловим кредитом, що визначається відповідно до статті 175 цього Кодексу.

Відповідно, чинним законодавством не передбачено право включення до податкової знижки частини суми процентів за користування іпотечним житловим кредитом, сплачених іншими членами сім’ї за належну їм частку об’єкта іпотеки, який знаходиться у спільній власності.

 

Микола: Маю дві квартири, одну з них здаю в оренду. Чи потрібно подавати декларацію?

Відповідно до пп.170.1.5. п.170.1 ст.170 Податкового кодексу, якщо орендар є фізичною особою, яка не є суб’єктом господарювання, то особою, відповідальною за нарахування та сплату (перерахування) податку до бюджету, є платник податку — орендодавець. При цьому такий орендодавець самостійно нараховує та сплачує податок до бюджету в строки, встановлені Податковим кодексом для квартального звітного (податкового) періоду, а саме: протягом 40 календарних днів після останнього дня такого звітного (податкового) кварталу сума отриманого доходу, сума сплаченого протягом звітного податкового року податку та податкового зобов’язання за результатами такого року відображаються у річній податковій декларації. Тобто, податкову декларацію потрібно подавати один раз за результатами звітного року до 1 травня.

Алла: Я навчаюсь у коледжі, навчання оплачує бабуся. Чому вона не має права на податкову знижку?

Платник податку має право включити до податкової знижки суму коштів, сплачених на користь закладів освіти для компенсації вартості здобуття середньої професійної або вищої освіти такого платника податку та/або члена його сім’ї першого ступеня споріднення, який не одержує заробітної плати (пп.166.3.3 п.166.3 ст.166 Податкового кодексу). Членами сім’ї фізичної особи першого ступеня споріднення вважаються її батьки, чоловік або дружина, діти, у тому числі усиновлені. Інші члени сім’ї фізичної особи вважаються такими, що мають другий ступінь споріднення (пп.14.1.263 п.14.1 ст.14 Податкового кодексу). Таким чином, якщо за навчання студента сплатила його бабуся, яка не є членом сім’ї першого ступеня споріднення, то вона не має права на податкову знижку за навчання.

 

Марина: Як оподатковується  нерухомість, яка надається в оренду нерезидентом?

 

Відповідно до ст.170 Податкового кодексу України нерухомість, що належить фізичній особі – нерезиденту, надається в оренду виключно через фізичну особу – підприємця або юридичну  особу – резидента, що виконує представницькі функції такого нерезидента на підставі письмового договору та виступають  його податковим агентом щодо таких доходів.

Ст.168 ПКУ встановлено, що податковий агент, який нараховує оподатковуваний дохід на користь платника податку, зобов’язаний утримати податок  із суми такого доходу за його рахунок, використовуючи ставку податку, визначену ст.167 ПКУ (15%, 17%) .

 

Павло: Чи підлягає оподаткуванню дохід, отриманий від продажу власної сільськогосподарської продукції?

Відповідно до пп.165.1.24 п.165.1 ст.165 Податкового кодексу України до розрахунку загального місячного (річного) оподатковуваного доходу не включається дохід від відчуження безпосередньо власником сільськогосподарської продукції (включаючи продукцію первинної переробки), вирощеної (виробленої) ним на земельних ділянках, наданих йому в розмірах, установлених Земельним кодексом України від 25.10.2001 р. №2768-III, для ведення особистого селянського господарства, будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибних ділянок), ведення садівництва та індивідуального дачного будівництва. Якщо розмір земельної ділянки було збільшено в результаті отриманої у натурі (на місцевості) земельної частки (паю) і перевищує 2 га - дохід від продажу сільськогосподарської продукції підлягає оподаткуванню на загальних підставах і необхідно подати декларацію про доходи.

Андрій: Як заповнити і подати декларацію через Інтернет?

На інформаційному порталі органів ДПСУ є сервіс «Заповнення декларації онлайн»: http://sts.gov.ua/incomedecl.

 

Просмотров: 630 | Добавил: kupyansk | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Форма входа

Поиск

Последние события
Сообщения форума
  • Аккумулятор (2)
  • Автомобильная Сигнализация для авто (1)
  • послуги митного брокера в Харкові (0)
  • Объявления
    [28.03.2024]
    Лук оптом (0)
    [10.12.2023]
    товары оптом от производителя (0)
    [12.07.2023]
    Металлические кровати с доставкой оптом (0)


    Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0


    Купянск ОЛХ

    Основные теги
    живот похудение Тайские в бёдрах травы БЫСТРО похудения селетер таблетки без диет лицо убрать сильный возбудитель виагра женская женский возбудитель виагра виагра сильнодействущая купить возбудитель виагра для мужчин возбудители купить виагру как возбудить девушку капли возбуждающие тара запчасти работа 2-комнатная квартира бизнес Упаковка flat bottom плазменная резка токарные работы ГШП капролон пакеты возбудители для мужчин возбудитель желания Возбудители для двоих возбудитель капли Возбудители для мужчин и женщин возбудитель конский автобусы Фрезерные работы Газовая резка металла инфракрасные обогреватели конвектор дом дизайн интерьера дизайн квартиры дизайн студии заказать дизайн интерьера автовышки и автокраны база металлопроката листовой прокат металлопрокат опт розница вертикальная литьевая машина ВЛМ гидравлический шприцевой пресс литьевая машина для пластмасс поставщик тд там продажа недвижимости листовой металлопрокат Агентство недвижимости Днепр ремонт гидравлического оборудования купить гидропресс лента ФУМ риелтор Днепр зашита маски маски для лица. фабричный пошив. купить Днепр листовая сталь ваш карниз газовая резка обработка металлов кваритра в Днепре под заказ диета диеты Китайские отзывы похудеть витамины лекарства средства упражнения оборудование арматура вентиляционное компоненты конвейеры лабораторное кип насосы высоковольтное инструмент

     

    Купянский городской портал © 2024