Купянский городской портал! Вторник, 21.05.2024, 06:29
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Путеводитель

Последние фото

Общая статистика
Интернет магазин: 
Форум-тем/сообщ: 542/2924
Коментарии: 835
Фото: 418
Новости: 1051
Файлов для скачивания: 5
Статей:897
Сайтов в каталоге: 970
Объявлений: 15
Игр: 219
Записей в гостевой: 36
FAQ: 1
Новости Украины: 107
Видео: 9105

Последние статьи
[15.09.2020][Мои статьи]
Увага! Важлива інформація (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
ТОП 6 запитань стосовно використання програмних реєстраторів розрахункових операцій (5)
[15.09.2020][Мои статьи]
До уваги платників земельного податку! Інформація про нормативну грошову оцінку земель розміщена на офіційному вебпорталі ДПС (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
Податкова знижка для внутрішньо переміщених осіб (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
З початку року надійшло 9,8 млрд грн ЄСВ (0)

Купянск
Главная » 2013 » Апрель » 19 » Купянская ОГНИ информирует
10:37
Купянская ОГНИ информирует

Зверніть увагу, платники єдиного податку!

Законом України від 20.11.2012р. №5503 з 01.01.2013 року для платників єдиного податку другої групи запроваджено податковий (звітний) період – календарний рік, як і для платників першої групи. Податковим (звітним) періодом  для платників єдиного податку третьої та п`ятої груп залишаєится календарний квартал.

 

Порядок оподаткування спадщини

 

Відповідно до пп.14.1.263 п.14.1 ст.14 розділу 1 Податкового кодексу України членами сім’ї фізичної особи 1-го ступеня споріднення вважаються її батьки, чоловік або дружина, діти, у тому числі усиновлені. Інші члени сім’ї фізичної особи вважаються такими, які мають 2-й ступінь споріднення.

            У разі отримання спадщини від члена сім’ї 1-го ступеня споріднення, вартість успадкованої власності оподатковується за нульовою ставкою податку на доходи фізичних осіб. Фізична особа, яка отримує спадщину від члена сім’ї  2-го ступеня споріднення, сплачує податок на доходи фізичних осіб за ставкою 5% від вартості успадкованого майна. Незалежно від ступеня споріднення, спадкоємці-нерезиденти сплачують податок у розмірі 15% для будь-якого об’єкта спадщини.

            Декларацію необхідно подати до 1 травня 2013 року до органу державної податкової служби за місцем реєстрації громадянина, а також необхідно сплатити податок.

            Відповідальними за сплату податку на доходи фізичних осіб до бюджету, є спадкоємці, які отримали спадщину.

 

 

 

 

 

                                                                                                                 

Зменшено кількість довідок для отримання соціальних виплат

 

У зв'язку з прийняттям постанови «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету міністрів України з питань соціального захисту населення» від 20.03.2013 р. № 169, яка набрала чинності 27.03.2013 р. зменшено кількість довідок для отримання соціальних виплат.

Зокрема постановою скасовано необхідність отримання громадянами в податкових органах довідок про те, що особа не перебуває на обліку як фізособа-підприємець і про відсутність даних про доходи цієї особи. Такі довідки зараз потрібні для призначення (перерахування) пенсій і отримання соціальних виплат.

Тобто внесення означених змін дозволить зменшити кількість звернень громадян до органів ДПС за отриманням довідок, а також документів, що вимагаються органами державної влади для оформлення пенсій, соціальних виплат.

 

Майже 1200 електронних ключів отримали мешканці Купянщини, В-Бурлука, Дворічанського та Шевченківського районів

 

За даними відділу реєстрації користувачів при ДПС у Харківській області управління сертифікації ключів ІДД ДПС (м. Купянськ, вул.. Харківська, 99)  за 1 квартал 2013 року, найбільший попит на ключі прийшовся на лютий цього року – платники отримали 480 сертифікатів.

Найактивніші користувачі цього сервісу - фізичні особи-підприємці та громадяни - понад 70 проц. ключів.

Нагадаємо, електронний цифровий ключ можна безкоштовно отримати в Купянській ОДПІ, каб.№3.

 

Понад 60 тис. грн. отримано бюджетом за видані ліцензії на торгівлю алкоголем і сигаретами

 

Про це повідомив заступник начальника Купянської ОДПІ Ігор Лукшин. Він зазначив, що ринку підакцизних товарів податківці приділяють особливу увагу: «У першу чергу,  це систематичний контроль за виробництвом та обігом підакцизних товарів, а також  зменшення їх тіньового виробництва».

Всього з початку року купянським підприємцям видано понад 70 ліцензій на роздрібну торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами.

 

Заборгованості по відшкодуванню ПДВ не встановлено

 

За повідомленням сектору за провомірністю бюджетного відшкодування ПДВ Купянської ОДПІ за І квартал 2013р. підприємствами – платниками податків, які зареєстровані в Куп’янській ОДПІ до відшкодування з бюджету ПДВ було заявлено 2350,6 тис. грн. та отримано з бюджету на розрахунковий рахунок 2268,7 тис. грн.

Заявлені до відшкодування суми ПДВ відпрацьовуються в законодавчо встановлені терміни. Суми заявок активні, заборгованості по відшкодуванню ПДВ не встановлено.

 

Термін зберігання електронних квитанцій

Куп`янська ОДПІ повідомляє, що платники податків, які звітують до органу ДПС в електронному вигляді, повинні подати декларацію не пізніше закінчення останньої години дня, у якому минає граничний термін подання звітності.

Нагадуємо, що органи ДПС приймають податкову звітність з 9.00 до 18.00 щоденно, крім вихідних, святкових і неробочих днів. При цьому, в останній день граничного строку подання податкової звітності в електронній формі звітність приймається до останньої години. Тобто, до 24.00 дня, у якому спливає такий граничний строк.

У разі отримання звітності в електронному вигляді орган ДПС надсилає платнику дві квитанції.

Перша квитанція є підтвердженням того, що податкові документи передано до органу ДПС. Ця квитанція надсилається на ту електронну адресу, з якої надійшла звітність від платника. Другий примірник першої квитанції в електронному вигляді зберігається в органі ДПС.

Водночас, якщо перша квитанція не надійшла на електронну адресу платника, то податковий документ вважається неодержаним.

Друга квитанція є підтвердженням прийняття документів платника до бази даних ДПС в електронному вигляді у текстовому форматі.

 

. Підприємці  можуть скористатися відпусткою

 

«Завдяки змінам у податковому законодавстві значно покращився соціальний захист підприємців – відтепер вони мають право один раз на рік піти у відпустку або на лікарняний», нагадала начальник відділу взаємодії із ЗМІ та громадськістю  Олена Ляшенко.

Вона зазначила, що єдиний податок за цей період не сплачується. Скористатися  відпусткою можуть підприємці, які перебувають на спрощеній системі оподаткування першої та другої групи та  не  використовують у своїй діяльності роботу  найманих працівників.

  Всього у Куп`янській ОДПІ зареєстровано  2760  платників єдиного податку.

 

Підставою для отримання податкової соціальної пільги є подання заяви

 

Для отримання податкової соціальної пільги платнику податку на доходи фізичних осіб необхідно подати роботодавцю заяву про застосування пільги.

Разом із заявою надаються також документи, що підтверджують таке право. Наприклад, учасник бойових дій під час Другої світової війни має надати копію посвідчення учасника бойових дій, виданого відповідними органами, або документи, що підтверджують участь у бойових діях під час Другої світової війни. (Правила надання документів та їх склад затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 29.12.2010 р. № 1227 «Про затвердження Порядку подання документів для застосування податкової соціальної пільги»). Платник податку самостійно обирає місце застосування податкової соціальної пільги (далі – ПСП).

ПСП надає можливість платнику податку зменшити нарахований загальний місячний оподатковуваний дохід, отриманий у вигляді заробітної плати. Сума, на яку зменшується такий дохід, визначається як відсоток  прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Пільга застосовується до заробітної плати платника податку тільки за одним місцем її нарахування з дня отримання роботодавцем заяви про її застосування. Водночас, якщо у платника податку виникає право на застосування ПСП з інших підстав, ніж ті, які були зазначені у його заяві, такий платник повинен подати нову заяву з відповідними підтвердними документами. Заява про застосування ПСП подається у довільній формі.

У разі, якщо заяву і підтвердні документи подано не з початку місяця, ПСП застосовують до всієї суми заробітної плати, нарахованої платнику податку в такому місяці.

У свою чергу роботодавець відображає у податковій звітності всі випадки застосування або незастосування податкової соціальної пільги згідно з отриманими від платників податку заявами про застосування пільги, а також заявами про відмову від такої пільги.

Якщо платник податку має право на застосування податкової соціальної пільги з двох і більше підстав, застосовується одна ПСП з підстави, що передбачає її найбільший розмір.

Водночас, звертаємо увагу, що ПСП для будь-якого платника податку (п.п. 169.1.1 п. 169.1 ст. 169 Податкового кодексу), надається в розмірі, який дорівнює 50% розміру прожиткового мінімуму для працездатної особи (у розрахунку на місяць), встановленого законом на 1 січня звітного податкового року. (У 2013 р. – розмір такої ПСП становить 573 грн. 50 коп.).

При цьому заробітна плата платника податку не повинна перевищувати граничний розмір доходу, який дає право на отримання ПСП (у 2013 р. – 1610 грн.).

Нагадаємо,  категорії платників податку та розміри податкових соціальних пільг визначено ст.169 розд. ІУ Податкового кодексу України.

Підприємці на загальній системі оподаткування сплачують єдиний внесок авансовими платежами протягом року

Порядок обчислення і сплати єдиного внеску визначено статтею 9 Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" (в редакції від 18.09.2012 р. N 5292-VI) (далі Закон про ЄСВ).

Нагадуємо, що 01.01.2011 року Законом про ЄСВ запроваджено сплату єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування з метою забезпечення уніфікації ставок відрахувань єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування та зменшення кількості платіжних документів, які формуються платником для сплати єдиного внеску.

Відповідно до пункту 4 частини першої статті 4 Закону платниками єдиного внеску, зокрема, є фізичні особи – підприємці та члени сімей цих осіб, які беруть участь у провадженні ними підприємницької діяльності;

Підприємці, які знаходяться на загальній системі оподаткування, сплачують єдиний внесок протягом року до 15 березня, до 15 травня, до 15 серпня і до 15 листопада у вигляді авансових платежів в розмірі 25% річної суми єдиного внеску, обчисленої від суми, визначеної податковими органами для сплати авансових сум податку на доходи фізичних осіб - суб'єктів підприємницької діяльності (пп. 4.5.2 п. 4.5 розділу IV Інструкції про порядок нарахування і сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування).

Суми єдиного внеску, сплачені у вигляді авансових платежів, ураховуються платником при остаточному розрахунку, який здійснюється ним за календарний рік до 10 лютого наступного року, на підставі даних річної податкової декларації.

            Звертаємо увагу, що фізичні особи – підприємці, які застосовують загальну систему оподаткування, сплачують єдиний внесок у розмірі 34,7 % із суми доходу (прибутку), отриманого від їх діяльності, що підлягає обкладенню податком на доходи фізичних осіб та суми доходу, що розподіляється між членами сім'ї підприємців, які беруть участь у провадженні ними підприємницької діяльності.

При цьому сума єдиного внеску не може бути меншою за розмір мінімального страхового внеску за кожну особу за місяць, у якому отримано дохід.

Слід зазначити, що фізичними особами - підприємцями сплачують єдиний внесок з сум доходу (прибутку), отриманого від їх діяльності, незалежно від виду такої діяльності.

 

Національний університет  державної податкової служби України

 

Оголошує прийом студентів на 2013-2014 навчальний рік. Національний університет ДПС  України готує бакалаврів, спеціалістів, магістрів

Бажаючим вступити на навчання необхідно звертатися у сектор персоналу Куп’янської ОДПІ за адресою: м. Куп’янськ, вул. Харківська,  буд.99, тел.(05742) 78657.

 

 

Київський фінансово-економічний коледж

 

Національного університету державної податкової служби України                                     ( м.Ірпінь, Київської області) оголошує прийом студентів на 2013 – 2014 навчальний рік  Програма молодшого спеціаліста на основі базової загальної середньої освіти (денна форма навчання та заочна форма навчання).

Бажаючим вступити на навчання необхідно звертатися у сектор персоналу Куп’янської ОДПІ за адресою: м. Куп’янськ, вул. Харківська,  буд.99, тел.(05742) 78657.

 

 

Декларації про майновий стан та доходи приймаються у вихідні дні!

 

Шановні громадяни, Куп`янська ОДПІ повідомляє, що  декларації про майновий стан та доходи прийматимуться як у суботу 27 квітня так і у неділю та 28 квітня.

Декларації про майновий стан та доходи необхідно подати до 1 травня 2013 року до органу державної податкової служби за місцем реєстрації громадянина.

 

Просмотров: 1045 | Добавил: kupyansk | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Форма входа

Поиск

Последние события
Сообщения форума
  • Аккумулятор (2)
  • Автомобильная Сигнализация для авто (1)
  • послуги митного брокера в Харкові (0)
  • Объявления
    [28.03.2024]
    Лук оптом (0)
    [10.12.2023]
    товары оптом от производителя (0)
    [12.07.2023]
    Металлические кровати с доставкой оптом (0)


    Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0


    Купянск ОЛХ

    Основные теги
    живот похудение Тайские в бёдрах травы БЫСТРО похудения селетер таблетки без диет лицо убрать сильный возбудитель виагра женская женский возбудитель виагра виагра сильнодействущая купить возбудитель виагра для мужчин возбудители купить виагру как возбудить девушку капли возбуждающие тара запчасти работа 2-комнатная квартира бизнес Упаковка flat bottom плазменная резка токарные работы ГШП капролон пакеты возбудители для мужчин возбудитель желания Возбудители для двоих возбудитель капли Возбудители для мужчин и женщин возбудитель конский автобусы Фрезерные работы Газовая резка металла инфракрасные обогреватели конвектор дом дизайн интерьера дизайн квартиры дизайн студии заказать дизайн интерьера автовышки и автокраны база металлопроката листовой прокат металлопрокат опт розница вертикальная литьевая машина ВЛМ гидравлический шприцевой пресс литьевая машина для пластмасс поставщик тд там продажа недвижимости листовой металлопрокат Агентство недвижимости Днепр ремонт гидравлического оборудования купить гидропресс лента ФУМ риелтор Днепр зашита маски маски для лица. фабричный пошив. купить Днепр листовая сталь ваш карниз газовая резка обработка металлов кваритра в Днепре под заказ диета диеты Китайские отзывы похудеть витамины лекарства средства упражнения оборудование арматура вентиляционное компоненты конвейеры лабораторное кип насосы высоковольтное инструмент

     

    Купянский городской портал © 2024