Купянский городской портал! Вторник, 21.05.2024, 08:46
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Путеводитель

Последние фото

Общая статистика
Интернет магазин: 
Форум-тем/сообщ: 542/2924
Коментарии: 835
Фото: 418
Новости: 1051
Файлов для скачивания: 5
Статей:897
Сайтов в каталоге: 970
Объявлений: 15
Игр: 219
Записей в гостевой: 36
FAQ: 1
Новости Украины: 107
Видео: 9105

Последние статьи
[15.09.2020][Мои статьи]
Увага! Важлива інформація (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
ТОП 6 запитань стосовно використання програмних реєстраторів розрахункових операцій (5)
[15.09.2020][Мои статьи]
До уваги платників земельного податку! Інформація про нормативну грошову оцінку земель розміщена на офіційному вебпорталі ДПС (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
Податкова знижка для внутрішньо переміщених осіб (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
З початку року надійшло 9,8 млрд грн ЄСВ (0)

Купянск
Главная » 2013 » Апрель » 15 » Купянская ОГНИ информирует
08:18
Купянская ОГНИ информирует

 

Міністерством доходів і зборів принципово змінено підхід до надання консультацій

 

Нові спільні сервіси для клієнтів почали функціонувати на базі митних постів Харківської обласної митниці та Центрів обслуговування платників податків Державної податкової служби України, що відносяться зараз до загальної компетенції Міністерства доходів і зборів України. 

 На даний момент забезпечено надання консультацій фахівцями Куп`янської ОДПІ громадянам та суб’єктам зовнішньоекономічної діяльності з питань податкового законодавства на територіях митних постів Харківської обласної митниці, в тому числі у м. Куп’янськ за адресою вул. Харківська, 7 (митний пост «Куп’янськ»).

Консультації надаються щопонеділка та щочетверга за адресою м. Куп’янськ вул. Харківська, 7.

 

Якщо Ви вирішили започаткувати власну справу

 

Кожен громадянин України має право займатися підприємницькою діяльністю, яка не заборонена законом. Це право закріплено статтею 42 Конституції України. При цьому кожен підприємець-початківець повинен пам’ятати, що перед початком своєї діяльності суб’єкт господарювання повинен оформити  дозвільні  документи, а саме: витяг державної реєстрації суб’єкта підприємницької діяльності, документи на право розміщення об’єкту торгівлі, сфери послуг, а також  дозволи санепідемстанції, пожежної  охорони та інших служб.

Після державної реєстрації такий платник стає на облік в органі державної податкової служби та зобов’язаний сплачувати податки і збори відповідно до норм  чинного податкового законодавства.

Діяльність без державної реєстрації, у несанкціонованих місцях призводить до ухилення від оподаткування доходів громадян, від чого втрачає місцевий та державний бюджет. Як відомо, за рахунок коштів місцевого бюджету виконуються соціальні програми, виплачується  заробітна  плата  працівникам бюджетних установ та пенсії.

Звертаємо увагу громадян: статтею 164 Кодексу України про адміністративні правопорушення встановлено, що здійснення господарської діяльності без державної реєстрації як субєкта господарювання, тягне за собою накладення штрафу від 20 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а це від 340 до 1700 гривень із конфіскацією виробленої продукції та знарядь виробництва.

Податківці завжди готові розяснити правові аспекти тим, хто щиро бажає поповнити армію сумлінних платників. Довідки з питань податкового законодавства можна отримати особисто за адресою: м.Куп`янськ, вул. Харківська, 99 ЦОПП, а також м. Куп’янськ вул. Харківська, 7(митний пост «Куп’янськ»).

 

 

Підсумки роботи відділу податкового контролю Куп`янської ОДПІ

 

Протягом січня-березня 2013 року відділом податкового контролю було проведено 16 документальних перевірок, за результатами яких донараховано 1088 тис. грн.

 

 

З 15 квітня громадяни почнуть отримувати повідомлення про сплату податку на нерухомість

Громадяни - власники житлової нерухомості, яка підлягає оподаткуванню, з середини квітня почнуть отримувати повідомлення про суму нарахованого податку та платіжні реквізити.

Нагадуємо, що податок на нерухоме майно сплачується протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення. Сплатити податок можна скориставшись послугами банківських установ або поштових відділень, мешканці сільської місцевості можуть сплачувати податок через каси сільських рад.

Слід зауважити, що повідомлення-рішення вважається надісланим (врученим), якщо його вручено особисто платнику (чи його законному представнику), надіслано на адресу за місцем проживання або на останню відому адресу з повідомленням про вручення (п. 58.3 статті 58 Податкового Кодексу).

 

 

Увага! З 1 квітня 2013 року – нова форма декларації з ПДВ!

 

Куп`янська ОДПІ нагадує, що наказом Міністерства фінансів України від 17.12.2012 року № 1342 "Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 25 листопада 2011 року № 1492", який набрав чинності з 05.02.2013 року, внесено зміни до форм податкової звітності з податку на додану вартість та Порядку заповнення і подання податкової звітності з ПДВ.

Зазначеним наказом скорочено кількість податкової звітності шляхом переходу від чотирьох форм податкових декларацій з податку на додану вартість до однієї.

Зазначена форма декларації буде застосовуватись всіма платниками податку на додану вартість, в т.ч. і платниками, які застосовують спеціальний режим оподаткування, для відображення результатів діяльності та проведення розрахунків з державним бюджетом (з відміткою "загальна").

Суб'єкти господарювання, які застосовують спеціальний режим оподаткування, подають крім декларації з ПДВ з відміткою "загальна", ще й декларацію з відміткою про спецрежим оподаткування для відображення відповідного виду діяльності платника.

Нова форма декларації з ПДВ вводиться в дію для звітності, поданої починаючи з 1 квітня 2013 року.

Увага! Враховуючи приписи ст. 46, 48, 49 Податкового кодексу України  якщо податкова звітність, складена з порушенням встановленого порядку, платнику податків буде відмовлено органами ДПС у прийнятті його податкової декларації.

 

 

На переобладнання РРО залишилось менше трьох місяців

 

 

«Вже понад 500 платників податків Харківського регіону привели свої касові апарати у відповідність з сучасними вимогами до реєстраторів розрахункових операцій», - про це повідомила під час брифінгу перший заступник начальника Куп`янськоїОДПІ Наталія Калашнікова.

Для досягнення поставлених завдань в частині впровадження РРО з контрольною стрічкою в електронній формі податківцями м. Харкова та області проводиться широкомасштабна роз`яснювальна кампанія. В рамках її проведення у І кварталі 2013 року вже відбулось 95 семінарів для суб`єктів господарювання.

Наприкінці брифінгу Наталія Євгенівна нагадалв, що перехідний період щодо запровадження реєстраторів розрахункових операцій з використанням електронної контрольної стрічки триватиме до 01.07.2013 року.

 

 

До кінця кампанії декларування доходів залишилося два з половиною тижні

 

«До 1 травня 2013 року триває кампанія декларування доходів громадян, отриманих у 2012 році», - повідомив заступник начальника Ігор Лукшин під час зустрічі з журналістами.

Слід звернути увагу на особливості цьогорічної кампанії - в обов'язковому порядку повинні декларувати доходи ті фізичні особи, які у минулому році отримували дохід у вигляді заробітної плати чи суми винагород від декількох податкових агентів і при цьому загальна сума доходу перевищила 128760 грн.

Також, згідно з Податковим кодексом, громадяни мають право на податкову знижку, тобто повернення зайво сплаченого податку. Для цього протягом усього року можна подати декларацію про доходи та витрати минулого року.

У разі виникнення будь-яких запитань щодо декларування платники податків можуть звернутися за роз’ясненням безпосередньо до Куп`янської ОДПІ або зателефонувати до кол-центру Міністерства доходів і зборів України за номером 0-800-501-007.

Наприкінці зустрічі Ігор Лукшин зазначив: «Всю інформацію про порядок декларування доходів можна отримати на веб-порталі міністерства (www.sts.gov.ua) та суб-сайті ДПС в області у розділі «Декларування громадянами майнового стану і доходів».

Шановні громадяни, не чекайте останнього дня - задекларуйте доходи до 1 травня!

 

 

Сплата земельного податку фізичними особами

Відповідно до статей 269 та 270 Податкового кодексу платниками податку є власники земельних ділянок, земельних часток (паїв) та землекористувачі, а об'єктами оподаткування є земельні ділянки, що перебувають у власності або користуванні, та земельні частки (паї), які перебувають у власності.

Порядок обчислення плати за землю регламентовано ст. 286 цього Кодексу, п. 286.1 якої визначено, що підставою для нарахування земельного податку є дані державного земельного кадастру.

Облік фізичних осіб - платників податку і нарахування відповідних сум проводяться щороку до 1 травня.

Відповідно до ст.287.5. Податкового Кодексу податок фізичними особами сплачується протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення.

 

Які пільги щодо сплати земельного податку встановлені для громадян?


            Відповідно до п. 281.1 ст. 281 Податкового кодексу України від сплати земельного податку звільняються:

- інваліди першої і другої групи;

- фізичні особи, які виховують трьох і більше дітей віком до 18 років;

- пенсіонери (за віком);

- ветерани війни та особи, на яких поширюється дія Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту";

- фізичні особи, визнані законом особами, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Звільнення від сплати податку поширюється на одну земельну ділянку за кожним видом використання у межах граничних норм:

• для ведення особистого селянського господарства - у розмірі не більш як 2 га;

• для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка):

-                              у селах - не більш як 0,25 га,

-                              в селищах - не більш як 0,15 га, 

-                              в містах - не більш як 0,10 га;

• для індивідуального дачного будівництва - не більш як 0,10 га;

• для будівництва індивідуальних гаражів - не більш як 0,01 га;

• для ведення садівництва - не більш як 0,12 га.

 

 

«Пульс» Міністерства доходів і зборів України

 

У результаті ребрендингу інтерактивної "гарячої лінії" "Пульс податкової" Міністерство доходів та зборів України запровадило новий сервіс – "Пульс", який прийматиме звернення від клієнтів податкової та митної служб.

"Пульс" – це "гаряча телефонна лінія", що працює за принципом зворотного зв'язку. Оператори не тільки приймуть звернення, але і повідомлять про результати перевірки та вжиті заходи.

Оновлений "Пульс" надає представникам бізнесу, зокрема, суб’єктам зовнішньоекономічної діяльності, можливість повідомити про неправомірні дії або бездіяльність співробітників податкової та митної служби та оперативно розв'язати суперечливі питання, що виникають не тільки у сфері адміністрування податків, а й під час здійснення митного контролю й митного оформлення.

Номер цілодобової телефонної лінії оновленого сервісу "Пульс": (044) 284-00-07.

 

 

Просмотров: 863 | Добавил: kupyansk | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Форма входа

Поиск

Последние события
Сообщения форума
  • Аккумулятор (2)
  • Автомобильная Сигнализация для авто (1)
  • послуги митного брокера в Харкові (0)
  • Объявления
    [28.03.2024]
    Лук оптом (0)
    [10.12.2023]
    товары оптом от производителя (0)
    [12.07.2023]
    Металлические кровати с доставкой оптом (0)


    Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0


    Купянск ОЛХ

    Основные теги
    живот похудение Тайские в бёдрах травы БЫСТРО похудения селетер таблетки без диет лицо убрать сильный возбудитель виагра женская женский возбудитель виагра виагра сильнодействущая купить возбудитель виагра для мужчин возбудители купить виагру как возбудить девушку капли возбуждающие тара запчасти работа 2-комнатная квартира бизнес Упаковка flat bottom плазменная резка токарные работы ГШП капролон пакеты возбудители для мужчин возбудитель желания Возбудители для двоих возбудитель капли Возбудители для мужчин и женщин возбудитель конский автобусы Фрезерные работы Газовая резка металла инфракрасные обогреватели конвектор дом дизайн интерьера дизайн квартиры дизайн студии заказать дизайн интерьера автовышки и автокраны база металлопроката листовой прокат металлопрокат опт розница вертикальная литьевая машина ВЛМ гидравлический шприцевой пресс литьевая машина для пластмасс поставщик тд там продажа недвижимости листовой металлопрокат Агентство недвижимости Днепр ремонт гидравлического оборудования купить гидропресс лента ФУМ риелтор Днепр зашита маски маски для лица. фабричный пошив. купить Днепр листовая сталь ваш карниз газовая резка обработка металлов кваритра в Днепре под заказ диета диеты Китайские отзывы похудеть витамины лекарства средства упражнения оборудование арматура вентиляционное компоненты конвейеры лабораторное кип насосы высоковольтное инструмент

     

    Купянский городской портал © 2024