Купянский городской портал! Пятница, 17.05.2024, 14:51
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Путеводитель

Последние фото

Общая статистика
Интернет магазин: 
Форум-тем/сообщ: 542/2924
Коментарии: 835
Фото: 418
Новости: 1051
Файлов для скачивания: 5
Статей:897
Сайтов в каталоге: 970
Объявлений: 15
Игр: 219
Записей в гостевой: 36
FAQ: 1
Новости Украины: 107
Видео: 9105

Последние статьи
[15.09.2020][Мои статьи]
Увага! Важлива інформація (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
ТОП 6 запитань стосовно використання програмних реєстраторів розрахункових операцій (5)
[15.09.2020][Мои статьи]
До уваги платників земельного податку! Інформація про нормативну грошову оцінку земель розміщена на офіційному вебпорталі ДПС (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
Податкова знижка для внутрішньо переміщених осіб (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
З початку року надійшло 9,8 млрд грн ЄСВ (0)

Купянск
Главная » 2013 » Апрель » 8 » Купянская ОГНИ информирует
11:14
Купянская ОГНИ информирует

За підсумками 1 кварталу 2013 року до місцевих бюджетів Куп`янською ОДПІ забезпечено 40 мільйонів гривень надходжень

«У Куп`янській об`єднаній державній податковій інспекції підведено підсумки роботи за перший квартал 2013 року» - , про це повідомила підчас прес-конференції керівник податкової Олена Кухтіна.

Куп`янською ОДПІ за січень-березень 2013 року до бюджетів всіх рівнів зібрано платежів на загальну суму 56 мільйонів 74 тисячі гривень.

В тому числі, до державного бюджету направлено 15 мільйонів 780 тисяч гривень (планові показники перевиконано на 1,2 мільйони гривень). До місцевих бюджетів за  перший квартал поточного року направлено більш ніж 40 мільйонів гривень. Планові показники надходжень до місцевих бюджетів перевищено майже на 8 відсотків, суми надходжень перевищили планові на 2,9 мільйона гривень.

Спілкуючись із журналістами Олена Ілларіонівна наголосила на позитивних нововведеннях, започаткованих ДПС України – «Пульс», безкоштовна сертифікація ключів.  Також, принципово змінено підхід до надання консультацій. Нові спільні сервіси для клієнтів почали функціонувати на базі митних постів Харківської обласної митниці та Центрів обслуговування платників податків Державної податкової служби України, що відносяться зараз до загальної компетенції Міністерства доходів і зборів України.  

 На даний момент забезпечено надання консультацій фахівцями Куп`янської ОДПІ громадянам та суб’єктам зовнішньоекономічної діяльності з питань податкового законодавства на територіях митних постів Харківської обласної митниці, в тому числі м. Куп’янськ, вул. Харківська, 7 (митний пост «Куп’янськ»).

Наприкінці зустрічі Олена Кухтіна зазначила, що індикатором ефективності перетворень ДПС стане скорочення витрат робочого часу на адміністрування податкових процедур як платників, так і працівників податкової служби

 

 

 

Розширений бізнес - семінар з підприємцями

 

Про актуальне та головне у ведені бізнесу йшлося на розширеному бізнес-семінарі з підприємцями міста Куп’янська, який відбувся 2 квітня 2013 року в рамках комплексної освітньої програми «Школа малого бізнесу» в сесійній залі будинку рад, організований  Харківським регіональним фондом підтримки підприємництва спільно з Харківською обласною державною адміністрацією та Куп’янською міською радою.

Захід був присвячений проведенню ефективної інформаційно-роз’яснювальної роботи серед підприємницького кола в місті та районі, наданню інформації щодо нововведень та змін в чинних законодавчих, інших нормативно-правових актах.

У заході взяли участь міський голова м. Куп’янська, представники Харківського обласного центру зайнятості, Головного управління Держземагентства  у Харківській області, фахівці Куп’янської об’єднаної державної податкової інспекції та представник Центру сервісного обслуговування РРО ТОВ «Істок».

Під час заходу виконуюча обов’язки начальника управління оподаткування фізичних осіб Богатирьова І.В. проінформувала присутніх про запровадження з нового року податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки та особливості застосування такого податку.

Представник Центру  сервісного обслуговування РРО ТОВ «Істок» розповів про технічні нововведення на ринку реєстраторів розрахункових операцій та про модеми, які необхідні для передачі контрольно-звітної інформації до органів ДПС.

У рамках зустрічі учасники заходу мали можливість обговорити актуальні проблеми та отримати професійні роз’яснення на питання, які складно вирішуються на практиці.

30 квітня – останній день подання декларації про майновий стан і доходи

Про це повідомили в Куп`янській ОДПІ. Обов’язок з подання річної декларації про майновий стан і доходи виникає у разі:

- отримання окремих доходів, з яких при їх нарахуванні чи виплаті протягом 2012 року податок не утримувався;

- отримання доходів від фізичних осіб, які не мають статусу податкових агентів (наприклад, дохід від надання нерухомості в оренду фізичній особі, яка не є суб’єктом підприємницької діяльності);

- отримання іноземних доходів;

- якщо доходи нараховувалися (виплачувалися, надавалися) платнику податку двома або більше податковими агентами лише у формі заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород у зв'язку з трудовими відносинами та за цивільно-правовими договорами, і при цьому загальна річна сума таких оподатковуваних доходів перевищує сто двадцять розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного податкового року (у 2012 році – 128 760 грн. (1073х120)), тощо.

Також нагадуємо, що підстави для нарахування податкової знижки із зазначенням конкретних сум відображаються платником податку у річній податковій декларації, яка подається по 31 грудня включно наступного за звітним податкового року.

Наразі з початку  року в рамках кампанії «Декларування-2013» понад 14800 жителів Харківщини вже подали декларації про свій майновий стан та доходи за минулий рік, з  них 2610 громадян міста та області скористалися  правом на податкову знижку.

 

 

Платники єдиного податку до 20 квітня мають сплатити єдиний податок за квітень

 

Відповідно до норм Податкового кодексу платники єдиного податку першої та другої груп сплачують єдиний податок шляхом здійснення авансового внеску не пізніше 20 числа (включно) поточного місяця. До 20 квітня 2012 року платникам єдиного податку першої та другої груп необхідно здійснити сплату єдиного податку за квітень.

            Крім того, таким платникам надано право здійснити сплату єдиного податку авансовим внеском за весь податковий (звітний) період (квартал, рік), але не більш як до кінця поточного звітного року. Нарахування авансових внесків для вищевказаних платників здійснюється органами державної податкової служби на підставі заяв суб’єктів господарювання. Ті платники єдиного податку першої та другої груп, які не використовують працю найманих осіб, звільняються від сплати єдиного податку протягом одного календарного місяця на рік на час відпустки, а також за період хвороби, підтвердженої копією листка (листків) непрацездатності, якщо вона триває 30 і більше календарних днів.

Платники єдиного податку третьої групи та єдинники – юридичні особи сплачують єдиний податок протягом 10 календарних днів після граничного строку подання податкової декларації за податковий (звітний) квартал. Таку сплату за наслідками І кварталу слід здійснити не пізніше 18 травня 2012 року.

 

 

 

Спрощенці І та ІІ груп мають право на щорічну «податкову відпустку»

Платники, які застосовують спрощену систему оподаткування, першої та другої груп сплачують єдиний податок шляхом здійснення авансового внеску не пізніше 20 числа (включно) поточного місяця.

Нарахування таких внесків здійснюється органами державної податкової служби на підставі заяви платника щодо розміру обраної ставки єдиного податку, заяви щодо періоду щорічної відпустки та/або заяви щодо терміну тимчасової втрати працездатності.

Водночас, платники-спрощенці зазначених груп, які не використовують працю найманих осіб, звільняються від сплати єдиного податку на один календарний місяць у році на час відпустки, а також за період хвороби, якщо вона триває 30 і більше календарних днів. При цьому платник повинен мати підтверджену копію листка (листків) непрацездатності. Така інформація подається за заявою у довільній формі.

Окремого терміну подання заяви щодо періоду щорічної відпустки і терміну втрати працездатності нормами Податкового кодексу не передбачено. Однак, з метою уникнення порушення терміну щодо сплати авансових платежів рекомендуємо подавати до органу ДПС заяву щодо періоду щорічної відпустки до початку відпустки, а заяву щодо терміну втрати працездатності з обов’язковим додаванням копії листка непрацездатності - одразу після закінчення лікарняного.

Нагадуємо, що порядок нарахування та строки сплати єдиного податку визначені ст. 295 Податкового кодексу України.

 

 

За недостовірні дані у податковому розрахунку за ф. №1ДФ — штраф 510 гривень

Яка відповідальність застосовується до податкового агента за недостовірні дані у податковому розрахунку про суми нарахованих (сплачених) доходів на користь платників податків, а також суми утриманого з них податку?

 

Відповідно до п. 119.2 ст. 119 розділу ІІ Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року №2755-VI неподання, подання з порушенням встановлених строків, подання не у повному обсязі, з недостовірними відомостями або з помилками податкової звітності про суми доході, нарахованих (сплачених) на користь платника податків, суми утриманого з них податку тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 510 гривень.

Ті самі дії, вчинені платником податків, до якого протягом року було застосовано штраф за таке порушення, тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 1020 гривень.

Платники єдиного податку ІІ групи не подають декларацію за І квартал 2013 року

 

Податкова декларація платника єдиного податку - фізичної особи – підприємця ІІ групи за перший квартал 2013 року не подається

Законом України, від 20.11.2012, № 5503-VI "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо перегляду ставок деяких податків і зборів"  передбачено що, податковим (звітним) періодом для платників єдиного податку другої групи є календарний рік. 

Тобто, згідно пункту 294.1 статті 294  Податкового кодексу України податкова декларація платника єдиного податку - фізичної особи – підприємця ІІ прупи за перший квартал 2013 року не подається.  

Фізична особа – підприємець - платник єдиного податку другої групи, повинна подати податкову декларацію платника єдиного податку за 2013 рік протягом 60 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) року.

Нагадуємо, що  відповідно до п. 295.1 ст. 295 Податкового кодексу України єдиний податок платники ІІ групи сплачують, шляхом здійснення авансового внеску, не пізніше 20 числа поточного місяця.

 

 

Переваги безсумнівні – приєднуйтесь!

 

            Розвиток сучасних інформаційних технологій робить комфортними звичайні речі. Йдеться про можливість подання податкової звітності в електронній формі.

Не варто переконувати будь-кого, що перехід на електронну звітність – це сучасний крок. Він дає змогу вирішити багато проблем, з якими постійно стикаються бухгалтери підприємств. Зокрема, запроваджена система подання звітності в електронній формі, зробила технічно неможливим неприйняття декларації, на що іноді нарікають платники.

Можливість подання електронної звітності суттєво спрощує роботу бухгалтера та має багато переваг для платників податків:

- економія робочого часу та коштів на придбання бланків;

- гарантія автоматичної перевірки підготовлених документів на наявність арифметичних помилок та описок;

- суттєве скорочення термінів проведення перевірки щодо правомірності заявлених до відшкодування сум ПДВ та забезпечення своєчасного їх відшкодування платнику податку;

- при введенні нових форм декларацій платник податків автоматично отримує можливість оновлення версій форматів;

- повідомлення  про наявну заборгованість перед бюджетом;

-підтвердження доставки звітності;

- конфіденційність інформації;

- оперативність обробки інформації у податковому органі.

Для подання податкової звітності до органів ДПС в електронній формі платникам податків необхідно:

- безкоштовно отримати у акредитованому центрі сертифікації ключів ІДД ДПС України посилені сертифікати ключів електронного цифрового підпису;

- з органом ДПС за місцем свого обліку укласти договір про визнання електронних документів;

- мати програмне забезпечення з бухгалтерського обліку або програмне забезпечення з формування податкової звітності, яке безкоштовно розповсюджується органами ДПС.

Отже,  шановні платники, бережіть свій час та скористайтеся можливістю спростити своє життя, найкраще та найефективніше спланувати свій робочий час. Фахівці податкової готові вам в цьому допомогти.

 

 

Пройшли три місяці деклараційної кампанії – одного з найважливіших напрямів податкової політики нашої держави, і в Куп’янській ОДПІ підведені перші підсумки по декларуванню

 

Загалом декларації до Куп’янської ОДПІ подали 538 громадян, з них 280 осіб задекларували доходи на загальну суму 18 360,6 тис. гривень.

Як зазначають в управлінні оподаткування фізичних осіб Куп’янської ОДПІ, 232 особи подали декларації на отримання податкової знижки, що становить більше ніж 43% від загальної суми поданих декларацій.

Завдяки громадянам, які вже виконали свій конституційний обов’язок щодо декларування доходів, визначених Податковим кодексом України, місцевий бюджет поповнився на 226 тисяч гривень.

Новацією деклараційної кампанії 2013 року стала можливість подання декларацій про майновий стан і доходи в електронному вигляді, якою вже успішно користуються декларанти.

Так, станом на 01.04.2013 року в електронному вигляді подали декларації про майновий стан та доходи 28 осіб.

Громадянам не слід відкладати свій візит до податкової на останній день - 30 квітня 2013 року. Куп’янськими податківцями створено комфортні умови для громадян, які вирішили подати декларації. Бланк декларації та вичерпні консультації фахівців щодо її заповнення можна безкоштовно отримати в Центрі обслуговування платників податків за місцем проживання. Подати декларацію до Центру обслуговування платників податків можна у вихідні дні та вечірні години.

 

Просмотров: 685 | Добавил: kupyansk | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Форма входа

Поиск

Последние события
Сообщения форума
  • Аккумулятор (2)
  • Автомобильная Сигнализация для авто (1)
  • послуги митного брокера в Харкові (0)
  • Объявления
    [28.03.2024]
    Лук оптом (0)
    [10.12.2023]
    товары оптом от производителя (0)
    [12.07.2023]
    Металлические кровати с доставкой оптом (0)


    Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0


    Купянск ОЛХ

    Основные теги
    живот похудение Тайские в бёдрах травы БЫСТРО похудения селетер таблетки без диет лицо убрать сильный возбудитель виагра женская женский возбудитель виагра виагра сильнодействущая купить возбудитель виагра для мужчин возбудители купить виагру как возбудить девушку капли возбуждающие тара запчасти работа 2-комнатная квартира бизнес Упаковка flat bottom плазменная резка токарные работы ГШП капролон пакеты возбудители для мужчин возбудитель желания Возбудители для двоих возбудитель капли Возбудители для мужчин и женщин возбудитель конский автобусы Фрезерные работы Газовая резка металла инфракрасные обогреватели конвектор дом дизайн интерьера дизайн квартиры дизайн студии заказать дизайн интерьера автовышки и автокраны база металлопроката листовой прокат металлопрокат опт розница вертикальная литьевая машина ВЛМ гидравлический шприцевой пресс литьевая машина для пластмасс поставщик тд там продажа недвижимости листовой металлопрокат Агентство недвижимости Днепр ремонт гидравлического оборудования купить гидропресс лента ФУМ риелтор Днепр зашита маски маски для лица. фабричный пошив. купить Днепр листовая сталь ваш карниз газовая резка обработка металлов кваритра в Днепре под заказ диета диеты Китайские отзывы похудеть витамины лекарства средства упражнения оборудование арматура вентиляционное компоненты конвейеры лабораторное кип насосы высоковольтное инструмент

     

    Купянский городской портал © 2024