Купянский городской портал! Суббота, 04.05.2024, 01:00
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Путеводитель

Последние фото

Общая статистика
Интернет магазин: 
Форум-тем/сообщ: 542/2924
Коментарии: 835
Фото: 418
Новости: 1051
Файлов для скачивания: 5
Статей:897
Сайтов в каталоге: 970
Объявлений: 15
Игр: 219
Записей в гостевой: 36
FAQ: 1
Новости Украины: 107
Видео: 9105

Последние статьи
[15.09.2020][Мои статьи]
Увага! Важлива інформація (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
ТОП 6 запитань стосовно використання програмних реєстраторів розрахункових операцій (5)
[15.09.2020][Мои статьи]
До уваги платників земельного податку! Інформація про нормативну грошову оцінку земель розміщена на офіційному вебпорталі ДПС (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
Податкова знижка для внутрішньо переміщених осіб (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
З початку року надійшло 9,8 млрд грн ЄСВ (0)

Купянск
Главная » 2013 » Март » 26 » Купянская ОГНИ информирует
12:34
Купянская ОГНИ информирует

Відповіді на запитання під час он-лайн семінару на тему: "Запровадження РРО з контрольною стрічкою в електронній формі"

 

 

Нещодавно у Куп`янській ОДПІ пройшов Інтернет - семінар з питань запровадження РРО з контрольною стрічкою в електронній формі за участю першого заступника начальника Наталії Калашнікової.

 

Пропонуємо вашій увазі відповіді на запитання, поставлені під час он-лайн семінару

   

Яка відповідальність передбачена за неподання звітності? Чи застосовуються з 01.01.2013 р. штрафні санкції у разі неподання зазначених звітів в електронному вигляді?

 

Відповідальність за неподання до органів ДПС звітності, пов’язаної із застосуванням РРО, розрахункових книжок та копій розрахункових документів і фіскальних звітних чеків з РРО, дротовими або бездротовими каналами зв’язку у разі обов’язковості її подання передбачено починаючи з 01.07.2013 р.

Користувачам РРО слід звернутися до ЦСО для придбання РРО нового покоління або установки відповідних модемів на наявні РРО з метою виконання вимог законодавства у термін до 01.07.2013 р.

З 01.07.2013 р. набирає чинності п. 9 ст. 17 Закону про РРО, нормами якого передбачено, що до суб’єктів господарювання, які здійснюють розрахункові операції, за неподання до органів ДПС звітності, пов’язаної із застосуванням РРО, розрахункових книжок та копій розрахункових документів і фіскальних звітних чеків з РРО, дротовими або бездротовими каналами зв’язку в разі обов’язковості її подання застосовуватимуться фінансові санкції у розмірі десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (170 грн.).
   
З чого потрібно починати, аби підключити РРО, що створюють контрольну стрічку в електронному вигляді?

  
У суб’єктів господарювання існує два шляхи виконання вимог законодавства:

перший — придбання РРО нового покоління, що створюють контрольну стрічку в електронній формі та містять вбудовані модеми;

другий — доопрацювання існуючої касової техніки та приєднання до неї відповідних модемів для передання звітної інформації.

З цих питань суб’єктам господарювання рекомендуємо звертатися до центрів сервісного обслуговування (далі — ЦСО).

 

Яка користь для суб’єктів господарювання від запровадження контрольної стрічки в електронній формі?

 

Основною метою прийняття зазначених норм є створення комфортніших умов для суб’єктів господарювання. Зокрема, передання інформації в електронному вигляді органам ДПС надає можливість платникам податків заощадити свій час, зменшити витрати на утримання касової техніки за рахунок відсутності необхідності друкувати паперову контрольну стрічку і зберігати її протягом трьох років. Крім того, використання контрольної стрічки призведе до значного зменшення кількості перевірок платників податку.   

   
Платник єдиного податку веде книгу обліку доходів і витрат. Чи повинен такий платник відповідно до норми щодо запровадження контрольної стрічки застосовувати РРО?

 

Законом про РРО передбачено, що подавати звітність в електронному вигляді зобов’язані тільки ті суб’єкти господарювання, які при проведенні розрахункових операцій застосовують РРО.

 

Чи зобов’язана фізична особа — підприємець — платник єдиного податку застосовувати розрахункові книжки при готівкових розрахунках?

 

Статтею 9 Закону про РРО визначено випадки незастосування РРО та розрахункових книжок.

Так, п. 6 цієї статті передбачено, що при продажу товарів (наданні послуг) фізичними особами — підприємцями, які сплачують єдиний податок, РРО та розрахункові книжки не застосовуються.

   

Яка саме інформація подаватиметься до податкових органів в електронному вигляді?

 

Пунктом 7 ст. 3 Закону про РРО передбачено, що:   суб’єкти господарювання, які використовують РРО, що створюють контрольну стрічку в електронній формі, або електронні контрольно-касові реєстратори, що створюють контрольну стрічку в друкованому вигляді, повинні подавати до органів ДПС дротовими або бездротовими каналами зв’язку електронні копії розрахункових документів і фіскальних звітних чеків, які містяться на контрольній стрічці в пам’яті РРО або в пам’яті модемів, які до них приєднані;

суб’єкти господарювання, які використовують РРО, що створюють контрольну стрічку в друкованому вигляді, за виключенням електронних контрольно-касових реєстраторів, повинні подавати до органів ДПС дротовими або бездротовими каналами зв’язку інформацію про обсяг розрахункових операцій, виконаних у готівковій та/або в безготівковій формі, або про обсяг операцій з купівлі-продажу іноземної валюти, яка міститься в їх фіскальній пам’яті.

 

Просмотров: 565 | Добавил: kupyansk | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Форма входа

Поиск

Последние события
Сообщения форума
  • Аккумулятор (2)
  • Автомобильная Сигнализация для авто (1)
  • послуги митного брокера в Харкові (0)
  • Объявления
    [28.03.2024]
    Лук оптом (0)
    [10.12.2023]
    товары оптом от производителя (0)
    [12.07.2023]
    Металлические кровати с доставкой оптом (0)


    Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0


    Купянск ОЛХ

    Основные теги
    живот похудение Тайские в бёдрах травы БЫСТРО похудения селетер таблетки без диет лицо убрать сильный возбудитель виагра женская женский возбудитель виагра виагра сильнодействущая купить возбудитель виагра для мужчин возбудители купить виагру как возбудить девушку капли возбуждающие тара запчасти работа 2-комнатная квартира бизнес Упаковка flat bottom плазменная резка токарные работы ГШП капролон пакеты возбудители для мужчин возбудитель желания Возбудители для двоих возбудитель капли Возбудители для мужчин и женщин возбудитель конский автобусы Фрезерные работы Газовая резка металла инфракрасные обогреватели конвектор дом дизайн интерьера дизайн квартиры дизайн студии заказать дизайн интерьера автовышки и автокраны база металлопроката листовой прокат металлопрокат опт розница вертикальная литьевая машина ВЛМ гидравлический шприцевой пресс литьевая машина для пластмасс поставщик тд там продажа недвижимости листовой металлопрокат Агентство недвижимости Днепр ремонт гидравлического оборудования купить гидропресс лента ФУМ риелтор Днепр зашита маски маски для лица. фабричный пошив. купить Днепр листовая сталь ваш карниз газовая резка обработка металлов кваритра в Днепре под заказ диета диеты Китайские отзывы похудеть витамины лекарства средства упражнения оборудование арматура вентиляционное компоненты конвейеры лабораторное кип насосы высоковольтное инструмент

     

    Купянский городской портал © 2024