Купянский городской портал! Пятница, 03.05.2024, 23:33
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Путеводитель

Последние фото

Общая статистика
Интернет магазин: 
Форум-тем/сообщ: 542/2924
Коментарии: 835
Фото: 418
Новости: 1051
Файлов для скачивания: 5
Статей:897
Сайтов в каталоге: 970
Объявлений: 15
Игр: 219
Записей в гостевой: 36
FAQ: 1
Новости Украины: 107
Видео: 9105

Последние статьи
[15.09.2020][Мои статьи]
Увага! Важлива інформація (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
ТОП 6 запитань стосовно використання програмних реєстраторів розрахункових операцій (5)
[15.09.2020][Мои статьи]
До уваги платників земельного податку! Інформація про нормативну грошову оцінку земель розміщена на офіційному вебпорталі ДПС (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
Податкова знижка для внутрішньо переміщених осіб (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
З початку року надійшло 9,8 млрд грн ЄСВ (0)

Купянск
Главная » 2013 » Март » 25 » Купянская ОГНИ информирует
14:53
Купянская ОГНИ информирует

Мешканці Куп’янщини  активно користуються правом на податкову знижку

 

На отримання податкової знижки до Куп`янської ОДПІ вже надійшло 143 декларації заступник начальника  Олена Стокоз.

За її словами загальна сума податкової знижки – понад 126 тис. грн.

«Загалом, – зазначила Олена Стокоз, –  з початку року 277 громадян  задекларували свої доходи, з них 134 мають сплатити до бюджету 252,6 тис. грн. податку на доходи фізичних осіб.

Нагадаємо, подати декларацію необхідно до 1 травня за місцем реєстрації платника.

 



Кожний РРО, у тому числі резервний, використовується лише з конкретним модемом

 

Відповідно до розділу VII Порядку передачі електронних копій розрахункових документів і фіскальних звітних чеків реєстраторів розрахункових операцій дротовими або бездротовими каналами зв’язку до органів державної податкової служби, затвердженого наказом Мінфіну від 08.10.2012 р. №1057 модем може використовуватись для передавання даних лише з тим РРО, фіскальний номер якого передано при проведенні персоналізації до системи обліку даних РРО.

З питань підмикання зовнішніх модемів та доопрацювання внутрішнього програмного забезпечення РРО, які сьогодні використовують підприємства, ДПС пропонує звернутись до виробників зазначених РРО або центрів сервісного обслуговування.

Питання встановлення ціни додаткового обладнання та доопрацювання РРО також належить до компетенції виробників РРО та ЦСО.

Лист ДПС від 21.01.2013 р. №891/6/22-1315/48

 

 

З першого липня 2013 року в податковій накладній слід зазначати дані ВМД

Законом від 05.07.2012 р. №5083-VІ, який набрав чинності 12.08.2012 р., внесено зміни до пункту 201.1 статті 201 ПКУ, відповідно до яких перелік обов’язкових реквізитів податкової накладної доповнено новим обов’язковим реквізитом «номер та дата митної декларації, за якою було здійснено митне оформлення товару, ввезеного на митну територію України».

Листом від 21.08.2012 р. №1272/0/71-12/15-3117 ДПСУ надала роз’яснення, відповідно до якого реквізити «номер та дата митної декларації, за якою було здійснено митне оформлення товару, ввезеного на митну територію України» підлягатимуть зазначенню у податковій накладній з моменту набрання чинності змін до форми податкової накладної про її доповнення відповідними графами для відображення таких реквізитів.

Одночасно ДПСУ нагадала, що Верховною Радою прийнятий Закон від 20.11.2012 р. №5503-VІ, відповідно до якого тимчасово, до 1 липня 2013 року, призупиняється дія підпункту "ї" пункту 201.1 статті 201 Податкового кодексу України.

Лист ДПСУ від 16.01.13 р. № 718/6/15-3115

 

 

Дохід, отриманий від здачі брухту, не оподатковується

 

Сума доходу, отримана платником податку за здану ним вторинну сировину, побутові відходи, брухт кольорових металів, використані акумулятори електричні свинцево-кислотні, залишки та брухт електричних акумуляторів із вмістом свинцю з 1 січня 2013 року не включаються до загального місячного або річного оподатковуваного доходу. Тому отримана сума не оподатковується.

Незмінною залишається норма Податкового кодексу, якою передбачено, що дохід, отриманий від продажу брухту дорогоцінних металів Нацбанку України,  також не оподатковується.

Пунктом 165.1 ст. 165 Податкового кодексу наведено перелік доходів, які не включаються до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку. 

 

Дію КВЕД – 2005 подовжено до кінця року

 

Згідно наказу Мінекономрозвитку від 7 лютого 2013 року №113 у поточному році будуть діяти одночасно КВЕД - 2010 і КВЕД - 2005. 

Це обумовлено тим, що багато суб'єктів підприємницької діяльності в 2012 році не встигли внести відповідні зміни у свої реєстраційні документи й свідоцтва платників єдиного податку. 

Таким чином, дія КВЕД-2005 продовжена до кінця поточного року, протягом якого варто завершити перехід на КВЕД - 2010. 

Для приведення видів діяльності згідно КВЕД-2010, фізичним особам - підприємцям і представникам юридичних осіб до кінця поточного року необхідно звернутися до державних реєстраторів з відповідними документами.

 

Надсилаєте декларацію в електронному вигляді - дотримуйтеся строків

Якщо платник податку вирішив подати декларацію про майновий стан і доходи в електронному вигляді, зробити це йому необхідно не пізніше закінчення останньої години дня, у якому минає граничний термін її подання. Тобто 30 квітня 2013 року.

Для зручності обслуговування громадян і підприємців ДПС України у 2013 році запроваджено сервіс «Заповнення декларації про майновий стан і доходи», який дає змогу заповнювати декларацію в електронному вигляді. Для користування цією послугою платнику необхідно мати тільки електронний ключ цифрового підпису та відповідне програмне забезпечення, які надаються безкоштовно.

Форма декларації з додатками та детальна інструкція щодо її заповнення розміщені у спеціальному банері на офіційному веб-порталі ДПС України за адресою _http://sts.gov.ua/deklaruvannya-dohodiv-gromadyan-2013. 

Нагадаємо, що декларація про майновий стан і доходи за 2012 рік заповнюється  особисто платником податку або його уповноваженою особою та подається органу державної податкової служби за місцем реєстрації (місцем проживання).

 

У Куп`янську податківці роздають безкоштовні електронні ключі

 

«У Куп`янській ОДПІ працює Акредитований центр сертифікації ключів. Відтепер куп`янчани зможуть отримати ключі електронної звітності вдома», - саме цій темі був присвячений сеанс телефонного зв`язку «гаряча лінія» за участі заступника начальника Ігоря Лукшина.

Отримати свій ключ для декларування доходів та подання електронної звітності може кожен – і приватний підприємець, і звичайний громадянин. Центр сертифікації також співпрацює з органами державної влади та місцевого самоврядування, підприємствами, установами та організаціями всіх форм власності –безкоштовно надає посиленні сертифікати відкритих ключів.

Працівники центру готові реєструвати платників, генерувати ключі та обслуговувати посилені сертифікати ключів заявників. На постійній основі у центрі надаються консультативні послуги для користувачів.

На думку податківця, безкоштовні електронні ключі – це черговий крок до повноцінного спілкування платників та податкової служби в мережі Інтернет.

За додатковою інформацією звертайтеся за телефоном 7-86-77.

 

 

Національний університет  державної податкової служби України

 

Оголошує набір абітурієнтів у 2013 році на факультет податкової міліції

            Бажаючим вступити на навчання необхідно звертатися у відділ роботи з особовим складом управління персоналу Державної податкової служби за адресою: м.Харків, вул. Пушкінська, буд.46, станція метро ім..Бекетова, тел.(05742) 702-86-95.

 

Якою мовою заповнюється податкова накладна

 

При виписуванні податкової накладної платники податків заповнюють її державною мовою. Відповідно до Конституції України Державною мовою в Україні є українська мова.

Законом України „Про засади державної мовної політики” (частиною шостою) встановлено, що регіональна мова або мова меншини (мови) використовуються на відповідній території України в роботі місцевих органів державної влади, органів Автономної Республіки Крим та органів місцевого самоврядування, застосовується і вивчається в державних і комунальних навчальних закладах, а також використовується в інших сферах суспільного життя в межах і порядку, що визначаються Законом.

Однак слід враховувати, що вимоги стосовно заповнення податкової накладної стосуються не лише одного певного регіону, а території України в цілому. У зв’язку з викладеним податкові накладні повинні заповнюватися державною мовою.
          Водночас, у разі неможливого перекладу торгової марки або найменування товару та з метою збереження ідентифікації такого товару, в податковій накладній в графі 3 „Постачання товарів/послуг” допускається зазначати назву торгової марки та, у вигляді абревіатури, номенклатуру товару без перекладу на державну мову.

Крім того, при здійсненні постачання різних товарів потрібно враховувати їх назви та класифікацію згідно з УКТ ЗЕД. Так, наприклад, при постачанні друкованої продукції назвою товару буде «Книжка», «Брошура» або «Журнал», а не назва друкованого

 

Просмотров: 833 | Добавил: kupyansk | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Форма входа

Поиск

Последние события
Сообщения форума
  • Аккумулятор (2)
  • Автомобильная Сигнализация для авто (1)
  • послуги митного брокера в Харкові (0)
  • Объявления
    [28.03.2024]
    Лук оптом (0)
    [10.12.2023]
    товары оптом от производителя (0)
    [12.07.2023]
    Металлические кровати с доставкой оптом (0)


    Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0


    Купянск ОЛХ

    Основные теги
    живот похудение Тайские в бёдрах травы БЫСТРО похудения селетер таблетки без диет лицо убрать сильный возбудитель виагра женская женский возбудитель виагра виагра сильнодействущая купить возбудитель виагра для мужчин возбудители купить виагру как возбудить девушку капли возбуждающие тара запчасти работа 2-комнатная квартира бизнес Упаковка flat bottom плазменная резка токарные работы ГШП капролон пакеты возбудители для мужчин возбудитель желания Возбудители для двоих возбудитель капли Возбудители для мужчин и женщин возбудитель конский автобусы Фрезерные работы Газовая резка металла инфракрасные обогреватели конвектор дом дизайн интерьера дизайн квартиры дизайн студии заказать дизайн интерьера автовышки и автокраны база металлопроката листовой прокат металлопрокат опт розница вертикальная литьевая машина ВЛМ гидравлический шприцевой пресс литьевая машина для пластмасс поставщик тд там продажа недвижимости листовой металлопрокат Агентство недвижимости Днепр ремонт гидравлического оборудования купить гидропресс лента ФУМ риелтор Днепр зашита маски маски для лица. фабричный пошив. купить Днепр листовая сталь ваш карниз газовая резка обработка металлов кваритра в Днепре под заказ диета диеты Китайские отзывы похудеть витамины лекарства средства упражнения оборудование арматура вентиляционное компоненты конвейеры лабораторное кип насосы высоковольтное инструмент

     

    Купянский городской портал © 2024