Купянский городской портал! Пятница, 17.05.2024, 03:26
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Путеводитель

Последние фото

Общая статистика
Интернет магазин: 
Форум-тем/сообщ: 542/2924
Коментарии: 835
Фото: 418
Новости: 1051
Файлов для скачивания: 5
Статей:897
Сайтов в каталоге: 970
Объявлений: 15
Игр: 219
Записей в гостевой: 36
FAQ: 1
Новости Украины: 107
Видео: 9105

Последние статьи
[15.09.2020][Мои статьи]
Увага! Важлива інформація (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
ТОП 6 запитань стосовно використання програмних реєстраторів розрахункових операцій (5)
[15.09.2020][Мои статьи]
До уваги платників земельного податку! Інформація про нормативну грошову оцінку земель розміщена на офіційному вебпорталі ДПС (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
Податкова знижка для внутрішньо переміщених осіб (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
З початку року надійшло 9,8 млрд грн ЄСВ (0)

Купянск
Главная » 2013 » Февраль » 19 » Купянская ОГНИ информирует
17:20
Купянская ОГНИ информирует

Cкорочення податкового боргу – серед пріоритетних завдань податкової служби

 

  Податкова служба України зацікавлена у створенні сприятливих умов ведення бізнесу та дотримується позиції найменшого втручання у діяльність бізнес – структур.

 Станом на 1 лютого  2013 р. завдяки зусиллям фахівців Куп’янської ОДПІ, податковий борг без підприємств - банкрутів зменшився, у порівнянні з боргом станом на 01.01.2012 р., на 6254,8 тис.грн.

 На 01.02.2013 року у Куп’янській ОДПІ налічується 106 підприємств-боржників, податковий борг яких складає 31,2 млн. грн. – 62,8 % цієї суми – підприємства - банкроти.

 На жаль, сумлінне ставлення до сплати, встановлених законодавством податків, демонструє не кожен платник, а це означає, що бюджет різних рівнів не доодержує значні суми.  

Найбільшу заборгованість перед бюджетом, станом на 1 лютого 2013р. мають такі підприємства, як: КВУВКГ- 6910,7 тис.грн.; ТОВ "ОСКОЛ"- 4815,5 тис.грн.; ВАТ "КУП'ЯНСЬКИЙ ЦУКРОВИЙ КОМБIНАТ"- 3523,6 тис.грн.; ПП "АГРОХIМIЯ"- 1343,7 тис.грн; ТОВ ТД "КУП'ЯНСЬКИЙ М'ЯСОКОМБIНАТ"- 1178,8 тис.грн.

Не зволікайте, завчасно сплачуйте податки до бюджету!

 

Введення електронної контрольної стрічки до касових апаратів обговорили податківці та сервісники

 

Семінар по впровадженню електронної контрольної стрічки реєстраторів розрахункових операцій відбувся нещодавно у приміщенні Куп`янської ОДПІ. У заході взяли участь представники Центрів сервісного обслуговування РРО: НЕО, ТОВ «Істок» ЧП Лєнчік М.Ю. та представники ДПС у Харківській області.

Під час семінару було детально розглянуто всі аспекти нового інформаційного сервісу із створення контрольної стрічки в електронній формі.

Податківці нагадали, що з 1 січня 2013 року усі суб’єкти господарювання, що застосовують реєстратори розрахункових операцій (РРО), зобов’язані подавати до податкових органів по дротових або бездротових каналах зв’язку електронні копії розрахункових документів і фіскальних звітних чеків, які містяться на контрольній стрічці в пам’яті РРО. Відповідальність за неподання звітності в електронному вигляді, згідно із чинним законодавством, настає з 1 липня 2013 року, тож у платників є час на виконання вимог законодавства.

Представники Центрів сервісного обслуговування розповіли про технічні нововведення  на ринку реєстраторів розрахункових операцій та продемонстрували модеми, необхідні для передачі контрольно-звітної інформації до органів ДПС та  РРО типу MINI – 500.02 ME., а також новий касовий апарат типу MINI – T 400ME з вмонтованим модемом та розповіли про його технічні можливості

До речі, детальніше дізнатися про моделі касових апаратів, які обладнані спеціальним модемом для передачі фіскальних звітних чеків електронкою можна в тих же центрах сервісного обслуговування реєстраторів розрахункових операцій, які безпосередньо займаються їх продажем та обслуговуванням.

 

 

Сервісні новації стимулюватимуть зростання малого бізнесу

 

Новації у спрощеній системі оподаткування, за попередніми оцінками аналітиків Міндоходів, стимулюватимуть зростання кількості індивідуальних підприємців у 2013 році щонайменше на 20%. Такою ж була минулорічна динаміка збільшення чисельності «спрощенців».

Протягом 2012 року чисельність індивідуальних підприємців зросла з 1,05 млн. осіб до майже 1,3 млн. Податкові нововведення забезпечать подальшу активізацію малого бізнесу, впевнені в міністерстві.

Нагадаємо, в цьому році ставки єдиного податку для платників 5-ої групи зменшені з 10 та 7% до 7 та 5% відповідно. Платники 2-ої групи подаватимуть звітність раз на рік, а не щоквартально.

Крім того, запрацювали нові сервіси для всіх «спрощенців». Так, заяви про перехід на спрощену систему приймаються відтепер в електронному вигляді. Також дозволено протягом звітного року змінювати групу та ставку податку.

У стадії розробки ще один інноваційний сервіс – планується, що незабаром книгу обліку доходів підприємці зможуть вести також в електронному вигляді. При цьому буде додано функцію автоматичного формування звіту на підставі даних книги.
Поки що прогнози виправдовуються: підприємці не тільки зросли у кількості, а й значно збільшили сплату єдиного податку до місцевих бюджетів. Зокрема, в січні 2013 року ця категорія платників спрямувала до скарбниці 456,4 млн. грн. – вдвічі більше, ніж на початку минулого року.

 

Як виправити помилку у податковій декларації

 

Якщо платник податків, виявив заниження податкового зобов’язання за минулі періоди йому необхідно подати уточнюючий розрахунок з позитивним значенням. Або уточнити таке заниження у складі звітної (нової/ звітної) декларації. При цьому він повинен нарахувати та сплатити до бюджету:

1) суму заниженого податкового зобов’язання;

2) суму штрафу:

у розмірі 3% від суми недоплати;

- у розмірі 5% від суми недоплати (якщо виправляє помилку у  складі декларації);

3) пеню, навіть якщо у платника податку з відповідного платежу є переплата.

Платник податків нараховує пеню лише  на суму заниження податкового зобов’язання та з розрахунку 120 відсотків річних облікової ставки Національного банку України, яка діяла на день заниження. Також при визначенні пені потрібно враховувати весь період заниження, тобто  кількість календарних днів – з дня, що настає за останнім днем, коли необхідно було сплатити таке податкове зобов’язання, по день, коли платник фактично його сплатить.

Також, звертаємо увагу на те, якщо платник подає уточнюючий розрахунок як окремий документ, то зазначені нарахування треба сплатити до подання такого уточнюючого розрахунку.

Нарахування пені визначено ст. 129 Податкового кодексу України від
2 грудня 2010 року № 2755-
VI із змінами та доповненнями та наказом Державної податкової адміністрації України від 17.12.2010 №953 «Про затвердження Інструкції про порядок нарахування та погашення пені за платежами, що контролюються органами державної податкової служби».

 

 

Спрощено порядок видачі ліцензій на алкоголь та тютюн

З 2 січня цього року не потрібно подавати виписку або витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців для отримання ліцензій на право здійснення торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами. Подається лише відповідна заява.

У заяві  вказується вид господарської діяльності: імпорт, експорт, оптова, роздрібна торгівля алкогольними напоями або тютюновими виробами. Крім того, зазначається перелік електронних контрольно-касових апаратів (книг обліку розрахункових операцій), які знаходяться у місці торгівлі, а також адреса місця торгівлі.

Закон передбачає обов’язкову наявність електронних контрольно-касових апаратів у місцях торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами.

Ліцензія або рішення про відмову в її видачі видається протягом  10 календарних днів з дня надання документів.

Нововведення у порядок видачі ліцензій передбачено Законом України від 02.10.2012р. №5410-VI «Про внесення змін до деяких законів України щодо надання витягів та виписок з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців».

 

Режим роботи податківців під час кампанії декларування

З початком деклараційної кампанії громадяни можуть отримати консультацію контакт-центру Інформаційно-довідкового департаменту ДПС щодня з 8 год. 00 хв. до 20 год. 00 хв. (крім суботи та неділі) за номером: 0-800-501-007, а також безпосередньо у податковій інспекції та з'ясувати усі незрозумілі питання стосовно порядку заповнення та подання декларації.

Громадяни також можуть отримати консультаційну допомогу і у Центрах обслуговування платників податків, у яких податківці надають повний комплекс адміністративних, інформативних  послуг для платників, у тому числі з приймання звітності від фізичних осіб, та активно роз’яснюють порядок застосування норм Податкового кодексу України. Також у сервісних центрах надаються додаткові послуги, зокрема – видача безкоштовних  бланків податкової звітності.

До речі, для того, щоб громадяни могли звертатися до сервісних центрів у зручний для них час з 2 січня по 1 травня 2013 року запроваджено спеціальний режим роботи податківців. Час роботи платників податків, як правило, співпадає з режимом роботи органів ДПС, тому на період деклараційної кампанії передбачено можливість приймання декларацій у вихідні дні та вечірні години.

Платники податків Куп`янської ОДПІ можуть подати декларацію про майновий стан та доходи можуть у Центр обслуговування платників податків при ОДПІ за адресою: м.Куп`янськ, вул. Харківська, 99, тел..5-74-50. Графік роботи: Пн.-Пт. з 9:00 до 20:00, Сб. з 9:00 до 16:00.

Просмотров: 676 | Добавил: kupyansk | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Форма входа

Поиск

Последние события
Сообщения форума
  • Аккумулятор (2)
  • Автомобильная Сигнализация для авто (1)
  • послуги митного брокера в Харкові (0)
  • Объявления
    [28.03.2024]
    Лук оптом (0)
    [10.12.2023]
    товары оптом от производителя (0)
    [12.07.2023]
    Металлические кровати с доставкой оптом (0)


    Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0


    Купянск ОЛХ

    Основные теги
    живот похудение Тайские в бёдрах травы БЫСТРО похудения селетер таблетки без диет лицо убрать сильный возбудитель виагра женская женский возбудитель виагра виагра сильнодействущая купить возбудитель виагра для мужчин возбудители купить виагру как возбудить девушку капли возбуждающие тара запчасти работа 2-комнатная квартира бизнес Упаковка flat bottom плазменная резка токарные работы ГШП капролон пакеты возбудители для мужчин возбудитель желания Возбудители для двоих возбудитель капли Возбудители для мужчин и женщин возбудитель конский автобусы Фрезерные работы Газовая резка металла инфракрасные обогреватели конвектор дом дизайн интерьера дизайн квартиры дизайн студии заказать дизайн интерьера автовышки и автокраны база металлопроката листовой прокат металлопрокат опт розница вертикальная литьевая машина ВЛМ гидравлический шприцевой пресс литьевая машина для пластмасс поставщик тд там продажа недвижимости листовой металлопрокат Агентство недвижимости Днепр ремонт гидравлического оборудования купить гидропресс лента ФУМ риелтор Днепр зашита маски маски для лица. фабричный пошив. купить Днепр листовая сталь ваш карниз газовая резка обработка металлов кваритра в Днепре под заказ диета диеты Китайские отзывы похудеть витамины лекарства средства упражнения оборудование арматура вентиляционное компоненты конвейеры лабораторное кип насосы высоковольтное инструмент

     

    Купянский городской портал © 2024