Купянский городской портал! Воскресенье, 28.04.2024, 18:20
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Путеводитель

Последние фото

Общая статистика
Интернет магазин: 
Форум-тем/сообщ: 542/2924
Коментарии: 835
Фото: 418
Новости: 1051
Файлов для скачивания: 5
Статей:897
Сайтов в каталоге: 970
Объявлений: 15
Игр: 219
Записей в гостевой: 36
FAQ: 1
Новости Украины: 107
Видео: 9105

Последние статьи
[15.09.2020][Мои статьи]
Увага! Важлива інформація (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
ТОП 6 запитань стосовно використання програмних реєстраторів розрахункових операцій (5)
[15.09.2020][Мои статьи]
До уваги платників земельного податку! Інформація про нормативну грошову оцінку земель розміщена на офіційному вебпорталі ДПС (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
Податкова знижка для внутрішньо переміщених осіб (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
З початку року надійшло 9,8 млрд грн ЄСВ (0)

Купянск
Главная » 2012 » Сентябрь » 28 » Купянская ОГНИ информирует
11:16
Купянская ОГНИ информирует
Інтернет - семінар з питань оподаткування відбувся у Куп`янській ОДПІ
 
     Нещодавно у Куп`янській ОДПІ відбувся семінар для підприємців і тих, хто хоче розпочати свою справу, на тему: «Актуальні питання щодо нововведень у спрощену систему оподаткування».
     Пропонуємо питання на деякі запитання, які надійшли під час проведення Інтернет – семінару:
 Новостворена фізична особа — підприємець до закінчення місяця, в якому відбулась її державна реєстрація, подала заяву про застосування спрощеної системи оподаткування та обрала другу групу. З якого часу така фізична особа вважатиметься платником єдиного податку?
     Згідно з пп. 298.1.2 п. 298.1 ст. 298 Податкового кодексу зареєстровані в установленому порядку фізичні особи — підприємці, які до закінчення місяця, в якому відбулася державна реєстрація, подали заяву щодо обрання спрощеної системи оподаткування та ставки єдиного податку, встановленої для першої або другої груп, вважаються платниками єдиного податку з першого числа місяця, наступного за місяцем, у якому виписано свідоцтво платника єдиного податку. Крім того, доходи, отримані такою фізичною особою — підприємцем в період починаючи з дати подання заяви про застосування спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності, включаються до податкової декларації платника єдиного податку за перший податковий звітний період.
 
     В якій термін новостворений підприємець має право подати заяву про застосування спрощеної системи оподаткування, якщо державну реєстрацію проведено в останній день місяця, наприклад 30 числа?
     Зареєстровані в установленому порядку фізичні особи — підприємці, які до закінчення місяця, в якому відбулася державна реєстрація, подали заяву щодо обрання спрощеної системи оподаткування та ставки єдиного податку, встановленої для першої або другої груп, вважаються платниками єдиного податку з першого числа місяця, наступного за місяцем, у якому виписано свідоцтво платника єдиного податку.
     Зареєстровані в установленому законом порядку суб'єкти господарювання (новостворені), які до закінчення місяця, в якому відбулася державна реєстрація, подали заяву щодо обрання спрощеної системи оподаткування та ставки єдиного податку, встановленої для третьої групи, вважаються платниками єдиного податку з дня їх державної реєстрації.
     Таким чином, новостворені підприємці для обрання спрощеної системи оподаткування повинні подати заяву про застосування спрощеної системи оподаткування до закінчення місяця, в якому відбулася державна реєстрація. Чинним законодавством не передбачено перенесення строків подання заяви для фізичних осіб — підприємців, які були зареєстровані в останні дні місяця.
 
     Які відомості повинен зазначати підприємець у заяві про перехід на спрощену систему оподаткування?
     Відповідно до п. 298.3 ст. 298 Податкового кодексу у заяві зазначаються такі обов'язкові відомості:
· найменування суб'єкта господарювання, код за ЄДРПОУ (для юридичної особи) або прізвище, ім'я, по батькові фізичної особи — підприємця, реєстраційний номер облікової картки платника податків (ідентифікаційний номер) або серія та номер паспорта (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання в установленому порядку відмовилися від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків);
· дані документа, що підтверджує державну реєстрацію юридичної особи або фізичної особи — підприємця відповідно до закону;
· податкова адреса суб'єкта господарювання;
· місце провадження господарської діяльності;
· обрані фізичною особою — підприємцем першої та другої груп види господарської діяльності згідно з КВЕД ДК 009:2010;
· обрані суб'єктами господарювання ставки єдиного податку або зміна ставки;
· кількість осіб, які одночасно перебувають з фізичною особою — підприємцем у трудових відносинах, і середньооблікова чисельність працівників у юридичної особи;
· дата (період) обрання або переходу на спрощену систему оподаткування. До заяви включаються (за наявності) відомості про:
· зміну найменування суб'єкта господарювання (для юридичної особи) або прізвища, імені, по батькові фізичної особи — підприємця, або серії та номера паспорта (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання в установленому порядку відмовилися від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків);
· зміну податкової адреси суб'єкта господарювання;
· зміну місця провадження господарської діяльності;
· зміну видів господарської діяльності;
· зміну організаційно-правової форми юридичної особи;
· дату (період) відмови від застосування спрощеної системи оподаткування у зв'язку з переходом на сплату інших податків і зборів, установлених цим Кодексом;
· дату (період) припинення платником єдиного податку провадження господарської діяльності;
· зміну групи та ставки платника єдиного податку.
 
     Чи передбачено законодавством подання заяви про застосування спрощеної системи оподаткування в електронному вигляді?
     Порядок подання заяви про застосування спрощеної системи оподаткування затверджено наказом № 1675, відповідно до якого заява подається суб'єктом господарювання до органу ДПС особисто або поштою. Отже, подання заяви про застосування спрощеної системи оподаткування фізичними особами — підприємцями в електронному вигляді нормами чинного законодавства не передбачено.
 
     Чи може підприємець відкликати заяву про застосування спрощеної системи оподаткування, якщо таку заяву зареєстровано в органі ДПС?
     Відповідно до підпунктів 298.2.1, 298.2.2 п. 298.2 ст. 298 Податкового кодексу для відмови від спрощеної системи оподаткування суб'єкт господарювання не пізніше ніж за 10 календарних днів до початку нового календарного кварталу (року) подає до органу ДПС заяву.
     Платники єдиного податку можуть самостійно відмовитися від спрощеної системи оподаткування у зв'язку з переходом на сплату інших податків і зборів, визначених Податковим кодексом (за умови відсутності непогашених податкових зобов'язань чи податкового боргу з єдиного податку та/або інших податків і зборів, які платники єдиного податку сплачують відповідно до глави 1 розділу XIV Податкового кодексу), з першого числа місяця, наступного за податковим (звітним) кварталом, у якому подано заяву щодо відмови від спрощеної системи оподаткування у зв'язку з переходом на сплату інших податків і зборів.
     Таким чином, нормами Податкового кодексу не передбачено відкликання заяви про застосування спрощеної системи оподаткування.
 
     Чи має право підприємець самостійно перейти на сплату єдиного податку, встановленого для інших груп?
     Підпунктом 298.1.5 п. 298.1 ст. 298 Податкового кодексу визначено, що за умови дотримання платником єдиного податку вимог, установлених цим Кодексом для обраної ним групи, такий платник може самостійно перейти на сплату єдиного податку, встановленого для інших груп платників єдиного податку, шляхом подання заяви до органу ДПС не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку наступного кварталу. При цьому у платника єдиного податку третьої групи, який є платником ПДВ, анулюється свідоцтво платника ПДВ у порядку, встановленому цим Кодексом.
 
     Яким чином підприємець — платник єдиного податку, віднесений до третьої групи, може внести зміни до видів господарської діяльності, які зазначені у раніше виданому свідоцтві платника єдиного податку?
     Законом № 4834, який набрав чинності з 01.07.2012 р., внесено зміни до ст. 299 Податкового кодексу, п. 299.11 якої передбачено, що у свідоцтві фізичної особи — підприємця — платника єдиного податку третьої групи зазначаються такі відомості:
· найменування суб'єкта господарювання, прізвище, ім'я, по батькові фізичної особи — підприємця, реєстраційний номер облікової картки платника податків (ідентифікаційний номер) або серія та номер паспорта (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання в установленому порядку відмовилися від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків);
· дані документа, що підтверджує державну реєстрацію фізичної особи — підприємця відповідно до закону;
· податкова адреса суб'єкта господарювання;
· місце провадження господарської діяльності;
· дата (період) обрання або переходу на спрощену систему оподаткування;
· ставка єдиного податку (3 або 5%);
· дата виписки свідоцтва.
     Згідно з положеннями Податкового кодексу з 01.07.2012 р. види господарської діяльності не зазначаються у свідоцтві платника єдиного податку для фізичних осіб — підприємців — платників єдиного податку третьої групи.
     Таким чином, платникам єдиного податку третьої групи до раніше виданого свідоцтва платника єдиного податку не потрібно вносити зміни щодо видів господарської діяльності.
Просмотров: 616 | Добавил: kupyansk | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Форма входа

Поиск

Последние события
Сообщения форума
  • Аккумулятор (2)
  • Автомобильная Сигнализация для авто (1)
  • послуги митного брокера в Харкові (0)
  • Объявления
    [28.03.2024]
    Лук оптом (0)
    [10.12.2023]
    товары оптом от производителя (0)
    [12.07.2023]
    Металлические кровати с доставкой оптом (0)


    Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0


    Купянск ОЛХ

    Основные теги
    живот похудение Тайские в бёдрах травы БЫСТРО похудения селетер таблетки без диет лицо убрать сильный возбудитель виагра женская женский возбудитель виагра виагра сильнодействущая купить возбудитель виагра для мужчин возбудители купить виагру как возбудить девушку капли возбуждающие тара запчасти работа 2-комнатная квартира бизнес Упаковка flat bottom плазменная резка токарные работы ГШП капролон пакеты возбудители для мужчин возбудитель желания Возбудители для двоих возбудитель капли Возбудители для мужчин и женщин возбудитель конский автобусы Фрезерные работы Газовая резка металла инфракрасные обогреватели конвектор дом дизайн интерьера дизайн квартиры дизайн студии заказать дизайн интерьера автовышки и автокраны база металлопроката листовой прокат металлопрокат опт розница вертикальная литьевая машина ВЛМ гидравлический шприцевой пресс литьевая машина для пластмасс поставщик тд там продажа недвижимости листовой металлопрокат Агентство недвижимости Днепр ремонт гидравлического оборудования купить гидропресс лента ФУМ риелтор Днепр зашита маски маски для лица. фабричный пошив. купить Днепр листовая сталь ваш карниз газовая резка обработка металлов кваритра в Днепре под заказ диета диеты Китайские отзывы похудеть витамины лекарства средства упражнения оборудование арматура вентиляционное компоненты конвейеры лабораторное кип насосы высоковольтное инструмент

     

    Купянский городской портал © 2024