Купянский городской портал! Четверг, 02.05.2024, 03:08
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Путеводитель

Последние фото

Общая статистика
Интернет магазин: 
Форум-тем/сообщ: 542/2924
Коментарии: 835
Фото: 418
Новости: 1051
Файлов для скачивания: 5
Статей:897
Сайтов в каталоге: 970
Объявлений: 15
Игр: 219
Записей в гостевой: 36
FAQ: 1
Новости Украины: 107
Видео: 9105

Последние статьи
[15.09.2020][Мои статьи]
Увага! Важлива інформація (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
ТОП 6 запитань стосовно використання програмних реєстраторів розрахункових операцій (5)
[15.09.2020][Мои статьи]
До уваги платників земельного податку! Інформація про нормативну грошову оцінку земель розміщена на офіційному вебпорталі ДПС (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
Податкова знижка для внутрішньо переміщених осіб (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
З початку року надійшло 9,8 млрд грн ЄСВ (0)

Купянск
Главная » 2015 » Март » 11 » Кількість документів, наданих платниками за допомогою «Електронного кабінету», перевищила 96 тисяч
09:26
Кількість документів, наданих платниками за допомогою «Електронного кабінету», перевищила 96 тисяч
Кількість документів, наданих платниками за допомогою «Електронного кабінету», перевищила 96 тисяч

З початку 2015 року кількість користувачів електронного сервісу ДФС «Електронний кабінет платника податків» склала понад 48 тис. осіб. Протягом січня – лютого поточного року за допомогою зазначеного сервісу до органів Державної фіскальної служби надано понад 96 тис. звітів та інших документів.
Також розширено функціональні можливості «Електронного кабінету». Відтепер, за допомогою цього сервісу, платник може подавати заяву щодо отримання довідки про відсутність заборгованості та отримувати її в електронному вигляді. Крім цього, можна заздалегідь визначити розмір пені, що буде нарахована після погашення суми боргу.
Нагадаємо, що електронний сервіс ДФС «Електронний кабінет платника податків» дає платникам можливість надавати податкову звітність до органів доходів і зборів в електронній формі, що економить час та унеможливлює втручання людського фактору у взаємодію між платником податків та державним фіскальним органом.
Довідково: У 2014 році користувачами «Електронного кабінету платника податків» стали понад 77,6 тис. осіб. Кількість звітів та документів, наданих платниками до органів доходів і зборів з його використанням, минулого року перевищила 281 тис.

Доходи понад 1 млн. грн. задекларували 258 громадян
З початку поточного року 65,2 тис. громадян подали декларації про майновий стан та доходи. Загальна сума задекларованого доходу складає понад 4,9 млрд. грн. Доходи понад 1 млн. грн. вказали у своїх деклараціях 258 осіб.
Найактивніше декларували свої статки мешканці Дніпропетровської (5 тис. декларацій), Полтавської (4,9 тис. декларацій), Запорізької (4,6 тис. декларацій) та Харківської (4,4 тис. декларацій) областей.
Що стосується структури доходів, то більша частка з них – 1,6 млрд. грн. – від успадкованого та подарованого майна, трохи менше склав дохід від заробітної плати – 1,4 млрд. грн. Крім того, 595,4 млн. грн. доходу українці отримали від продажу рухомого та нерухомого майна, 282,8 млн. грн. – від операцій з інвестиційними активами та 105,8 млн. грн. від надання нерухомості в оренду. Ще 761,7 млн. грн. громадяни задекларували як інші доходи.
Сума податку на доходи фізичних осіб, що підлягає сплаті у держбюджет становить 116 млн. грн., що на 16,6 млн. грн. більше, ніж за відповідний період минулого року.
Також 19,2 тис. осіб скористалися правом на отримання податкової знижки. До повернення вони задекларували 30,4 млн. грн., що на 2,1 млн. грн. менше минулорічного показника.

До уваги фізичних осіб - платників єдиного податку третьої групи

ГУ ДФС у Харківській області повідомляє, що відповідно до п.п. 8 п. 299.7 ст. 299 Податкового кодексу України до Реєстру платників єдиного податку вноситься інформація про види господарської діяльності незалежно від групи платників єдиного податку.
Разом з цим фізичні особи – підприємці – платники єдиного податку третьої групи, які були зареєстровані та внесені до реєстру платників єдиного податку до 31.12.2014 року, не зобов’язані подавати заяву щодо внесення до реєстру платників єдиного податку відомостей про види господарської діяльності.
Інформація в Реєстрі стосовно ставки єдиного податку, групи та видів господарської діяльності для платників третьої групи буде приведено у відповідність до норм Податкового кодексу України централізовано в автоматичному режимі.
Довідково: Згідно з статтею 291 Податкового кодексу України до платників єдиного податку третьої групи належать фізичні особи, які не використовують труд найманих працівників або кількість осіб, які знаходяться з ними у трудових відносинах, не обмежено та юридичні особи - суб’єкти господарювання будь-якої організаційно – правової форми, у яких протягом календарного року об’єм доходу не перевищував 20 млн.грн.

За два місяці поточного року «спрощенці» Харківщини перерахували до бюджету майже 181,2 млн. грн.

В порівнянні з минулорічним періодом надходження зросли на 51,7 млн. грн. При цьому, більше 63% загальної суми (115,2 млн. грн. - це лютневі збори.
В ГУ ДФС у Харківській області відзначають, що переважну частину надходжень забезпечили фізичні особи – підприємці, що обрали спрощену систему оподаткування. Вони сплатили до бюджету за січень-лютий цього року 133,2 млн. грн. В свою чергу юридичні особи - «спрощенці», спрямували до бюджету 48 млн. грн.
Станом на початок лютого на спрощеній системі оподаткування перебувало майже 87,5 тисяч платників області, з них 77,4 тисячі фізичних осіб – підприємців та близько 10 тисяч - юридичних.

У 2015 році рахунки для сплати єдиного внеску не змінювалися

У 2015 році платники продовжують сплачувати єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – єдиний внесок) на небюджетні рахунки 3719, відкриті на імʼя органів доходів і зборів, та введені в дію з 01 жовтня 2013 року.
Про відкриття нових рахунків для сплати єдиного внеску буде повідомлено завчасно.
Нагадуємо, 28 грудня 2014р. прийнято Закон України від 28.12.2014 №77-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування загальнообов’язкового державного соціального страхування та легалізації фонду оплати праці», яким внесено зміни до Закону України від 08 липня 2010 року № 2464 «Про збір та облік єдиного внес¬ку на загальнообов'язкове державне соціальне страху¬вання».

До яких періодів застосовується процедура податкового компромісу

Відповідно до п. 11 підр. 9 прим. 2 розд. ХХ Податкового Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755 – VI зі змінами та доповненнями (далі – ПКУ) податковий компроміс з урахуванням строків давності відповідно до ст. 102 ПКУ застосовується до правовідносин, що виникли до 1 квітня 2014 року, та поширюється виключно на податкові зобов’язання з податку на прибуток підприємств та/або податку на додану вартість незалежно від того, проводилися перевірки контролюючих органів чи ні за такі періоди.
Підпунктом 2.1 п. 2 Методичних рекомендацій щодо особливостей уточнення податкових зобов’язань з податку на прибуток підприємств та податку на додану вартість у разі застосування податкового компромісу, затверджених наказом ДФС України від 17.01.2015 № 13 визначено, що податковий компроміс – це режим звільнення від юридичної відповідальності платників податків та/або їх посадових (службових) осіб за заниження податкових зобов’язань з податку на прибуток підприємств та/або податку на додану вартість за будь-які податкові періоди до 1 квітня 2014 року з урахуванням строків давності, встановлених ст. 102 ПКУ.
Під строками давності згідно із ст. 102 ПКУ розуміється визначення грошових зобов’язань протягом 1095 днів з дня, що настає за останнім днем граничного строку подання податкової декларації, а якщо така декларація була подана пізніше, – за днем її фактичного подання.

Яким чином в Реєстрі платників єдиного податку зазначаються види господарської діяльності спрощенців третьої групи

До Реєстру платників єдиного податку вноситься інформація про види господарської діяльності незалежно від групи платників єдиного податку (відповідно до п.п. 8 п. 299.7 ст. 299 Податкового кодексу України).
Разом з цим, фізичні особи – підприємці-платники єдиного податку третьої групи, які були зареєстровані та внесені до реєстру платників єдиного податку до 31.12.2014 року, не зобов’язані подавати заяву щодо внесення до реєстру платників єдиного податку відомостей про види господарської діяльності.
Інформація в Реєстрі стосовно ставки єдиного податку, групи та видів господарської діяльності для платників третьої групи буде приведено у відповідність до норм Податкового кодексу України централізовано в автоматичному режимі.

Єдинникам групи 4 запропоновано протягом І кварталу сплачувати єдиний податок щомісяця

Державна фіскальна служба України в листі від 14.02.2015 р. № 4968/7/99-99-15-03-01-17 запропонувала платникам єдиного податку групи 4 протягом I кварталу сплачувати нараховані суми строки, передбачені для сплати фіксованого сільськогосподарського податку.
Такий підхід обумовлено тим, що до затвердження форми податкової декларації з єдиного податку для платників податку групи 4 рекомендовано використовувати форму Податкової декларації з фіксованого сільськогосподарського податку, затверджену наказом Міністерства доходів і зборів України від 30.12.2013 р. № 864. При цьому відповідна форма передбачає щомісячні нарахування.

За працевлаштування без повідомлення податківців передбачені штрафи

З 1 січня поточного року набрали чинності зміни до трудового законодавства, внесені Законом України від 28.12.2014 р. №77 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування загальнообов’язкового державного соціального страхування та легалізації фонду оплати праці».
Змінами передбачено, що працівник може отримати допуск до роботи лише після укладання трудового договору, оформленого наказом чи розпорядженням роботодавця, та повідомлення органів ДФС про прийняття його на роботу. Порядок подання такого повідомлення має затверджуватися Кабінетом Міністрів України.
Водночас цим же Законом виключено норму, згідно з якою трудовий договір між найманим працівником і фізособою-працедавцем потрібно було реєструвати в державній службі зайнятості.
Окрім цього, статтею 265 КЗпП запроваджені нові штрафи за порушення трудового законодавства, які є фінансовими санкціями й накладаються незалежно від адмінштрафів. Зокрема, у разі допуску працівника до роботи без оформлення трудового контракту, оформлення робітника на неповний робочий час, у разі якщо він фактично працює повний робочий час, або якщо виплати здійснюються без нарахування й сплати внеску й податку на працедавця накладається штраф у розмірі 30 мінімальних зарплат на момент виявлення порушення (на сьогодні — 36540 грн) за кожного працівника, щодо якого скоєно порушення. Якщо порушено встановлені строки виплати зарплати чи інших виплат, передбачених законодавством про працю, більш як за один місяць або виплата їх не в повному обсязі, це карається фінансовою санкцією в розмірі 3 мінімальних зарплат на момент виявлення порушення (3654 грн). У разі якщо роботодавець не дотримується мінімальних державних гарантій в оплаті праці, зазначене порушення обкладається штрафом у розмірі 10 мінімальних зарплат (12180 грн) за кожного працівника, щодо якого скоєно порушення. Усі інші порушення щодо вимог трудового законодавства призводять до штрафних санкцій у розмірі однієї мінімальної зарплати (1218 грн).
Також звертаємо увагу на зміни, внесені до Кодексу України про адміністративні порушення (КУпАП). Зокрема, у новій редакції викладена ст. 41 КУпАП, в якій прописана відповідальність посадових осіб (юридичних і фізичних осіб — підприємців), які використовують найману працю, у разі порушення норм трудового законодавства. Зазначені особи караються штрафом від 500 до 1000 н.м.д.г. (від 8500 до 17000 грн). Кожне повторне порушення протягом року — 1000-2000 н.м.д.г. (від 17000 до 34000 грн).

Громадяни мають право на компенсацію частини понесених витрат

«Відповідно до Податкового кодексу України громадяни, які в 2014 році отримували дохід у вигляді заробітної плати та сплачували за навчання закладам освіти, сплачували проценти за іпотечним житловим кредитом, страхували себе або членів своєї сім’ї, оплачували допоміжні репродуктивні технології, всиновлювали дітей, понесли витрати у зв’язку із переобладнанням транспортного засобу, мають право на отримання податкової знижки», - зазначає заступник начальника Куп`янської ОДПІ Інна Богатирьова.
Відповідно до ст. 166 Податкового кодексу, платники податків можуть скористатися правом на податкову знижку за наслідками звітного 2014 року до кінця поточного 2015 року, подавши до податкової інспекції за місцем своєї адреси (реєстрації) декларацію й копію підтвердних документів.
Звертаємо увагу, що право на податкову знижку має лише той, хто отримував заробітну плату. У разі якщо платник податку не скористався правом на нарахування податкової знижки за наслідками звітного податкового року, таке право на наступні податкові роки не переноситься.

Перелік документів, які необхідно мати під час заповнення декларації для отримання податкової знижки на навчання

• паспорт (оригінал, копія);
• ідентифікаційний номер (оригінал, копія);
• довідку з роботи про отриманий у минулому році дохід і сплачені податки (немає вимоги щодо форми довідки, головне, щоб було вказано загальний нарахований дохід за 2014 рік, єдиний соціальний внесок, податкову соціальну пільгу в разі застосування, податок на доходи фізичних осіб);
• довідку про вартість навчання у звітному році (якщо не вказано в договорі);
• копію свідоцтва про народження дитини (для батьків студента), копію свідоцтва про одруження (для чоловіка чи дружини студента);
• оригінал і копію договору з навчальним закладом;
• довідку з навчального закладу про кількість навчальних місяців у звітному році (якщо неповний навчальний рік);
• довідку про термін навчання в навчальному закладі (якщо не вказано в договорі);
• оригінали й копії платіжних документів, що підтверджують сплату за навчання (сплачені у 2014 році).

Реєстрація суб’єкта господарювання як платника єдиного податку здійснюється протягом двох днів

Процедуру та строки реєстрації платників єдиного податку з 1 січня 2015 року не змінено. Тобто реєстрація платників єдиного податку здійснюється на підставі:
• реєстраційних заяв у паперовому вигляді, поданих до органів ДФС;
• електронних копій реєстраційних заяв, які передаються державним реєстратором до органів ДФС одночасно з відомостями з реєстраційної картки на проведення державної реєстрації юридичної особи або фізичної особи — підприємця;
• реєстраційних заяв, поданих засобами електронного зв'язку в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації електронного підпису.
У разі відсутності підстав для відмови в реєстрації суб'єкта господарювання як платника єдиного податку контролюючий орган зобов'язаний протягом двох робочих днів від дати надходження заяви щодо переходу на спрощену систему оподаткування зареєструвати таку особу платником єдиного податку.
Водночас видача витягів із реєстру здійснюється безоплатно й за бажанням платників єдиного податку, але не є обов'язковою умовою під час реєстрації.
Дані з реєстру платників єдиного податку щоденно оприлюднюються на єдиному державному реєстраційному веб-порталі юридичних осіб і фізичних осіб — підприємців та власному офіційному веб-порталі ДФС України.

При изменении налогового адреса ФЛП-единщику необходимо зарегистрировать новую Книгу учета доходов

Государственная фискальная служба Украины в письме от 26.12.2014 г. № 9806/6/99-95-42-03-18 разъяснила, что при изменении налогового адреса (местожительства), связанного с изменением административного района, физлицу-предпринимателю — плательщику единого налога необходимо зарегистрировать новую Книгу учета доходов или Книгу учета доходов и расходов в контролирующем органе по новому месту учета.
В то же время, как разъяснили налоговики, нормы НКУ не предусматривают применения штрафных (финансовых) санкций (штрафов) по отношению к плательщику единого налога, который при изменении налогового адреса (местожительства), связанного с изменением административного района, продолжает вести учет доходов (доходов и расходов) в Книге, зарегистрированной контролирующим органом по предыдущему месту учета такого плательщика.

Чи потрібна ліцензія приватному підприємцю на торгівлю пивом у пляшках

Установлено, що з 01.07.2015 р. пиво буде віднесено до алкогольних напоїв. Тому суб’єктам підприємницької діяльності, які здійснюватимуть продаж пива, необхідно отримувати із цієї дати ліцензію на роздрібну торгівлю алкогольними напоями, — зазначив заступник начальника Куп`янської ОДПІ Ігор Лукшин.
Ці зміни, передбачені абзацами 4–6 пп. 10 п. 2 р. II Закону України від 28.12.2014 р. № 71-VIII у ст. 1 Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» від 19.12.1995 р. № 481/95-ВР.

З початку року громадянами Куп`янщини задекларовано понад 6 млн.грн.

З початку 2015 року мешканцями м.Куп`янськ та Куп`янського району задекларовано доходів на загальну суму 6,35 млн.грн. До сплати визначено майже 252 тис. гривень. податку на доходи фізичних осіб.Правом на отримання податкової знижки скористались лише 28 громадян.
Нагадаємо, що кампанія декларування доходів, одержаних протягом 2014 року, розпочалася з 1 січня поточного року. Декларації про майновий стан і доходи платники податків повинні подати до Центру обслуговування платників податків за місцем реєстрації.Граничний термін для платників, які зобов’язані подавати таку декларацію, – 30 квітня 2015 року, які бажають отримати податкову знижку – 31 грудня 2015 року.

Чи може покупець самостійно отримати підтвердження реєстрації податкової накладної в ЄРПН

Покупець має право самостійно отримати підтвердження про реєстрацію податкової накладної/розрахунку коригування в ЄРПН. Для цього йому потрібно в електронному вигляді надіслати запит до ЄРПН. За цим запитом покупець отримує в електронному вигляді повідомлення про реєстрацію податкової накладної/розрахунку коригування в ЄРПН і відповідну податкову накладну/розрахунок коригування.Електронна податкова накладна, отримана покупцем із ЄРПН, вважається такою, що отримана від постачальника.

Спрощенці другої та третьої груп застосовуватимуть касові апарати

Змінами до Податкового кодексу України передбачено обов’язкове застосування реєстраторів розрахункових операцій з 1 липня 2015 року – фізичним особам-підприємцям ІІІ-ої групи, крім тих, які здійснюють діяльність на ринках, продаж товарів у роздрібній торговельній мережі через засоби пересувної мережі, а з 1 січня 2016 року – фізичним особам-підприємцям ІІ-ої групи, крім тих, які здійснюють діяльність на ринках, продаж товарів у роздрібній торговельній мережі через засоби пересувної мережі.
Також якщо платники єдиного податку другої та третьої (фізичні особи — підприємці) груп, які з 1 січня 2015 року до 30 червня 2015 включно почали застосовувати у власній господарській діяльності зареєстровані реєстратори розрахункових операцій, з дати початку застосування їх до 1 січня 2017 звільняються від перевірок з питань дотримання порядку застосування реєстраторів розрахункових операцій.

Чи можливо відправити поштовим зв′язком податкову декларацію про майновий стан і доходи та в які терміни?

Куп`янська ОДПІ інформує: у разі, якщо платник вирішив подати декларацію про майновий стан і доходи поштою, то здійснити це він повинен не пізніше, ніж за десять днів до закінчення граничного терміну подання декларації.Відповідно до Податкового кодексу України податкова декларація подається до контролюючого органу до 1 травня року, що настає за звітним, в один із таких способів за вибором платника податку:особисто платником або уповноваженою на це особою;надсилається поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення; щодо реєстрації електронного підпису у порядку, визначеному законодавством

Куди фізичній особі подати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи, якщо на момент подання декларації фізична особа знята з реєстрації за однією адресою та не зареєстрована за іншою?

Згідно статті 67 Конституції України кожен громадянин зобов’язаний сплачувати податки і збори в порядку і розмірах, встановлених законом. Усі громадяни щорічно подають до податкових інспекцій за місцем проживання декларації про свій майновий стан і доходи за минулий рік у порядку, встановленому законом.Відповідно до пункту 49.1 статті 49 Податкового кодексу України податкова декларація подається за звітний період в установлені Податковим кодексом України строки контролюючому органу, в якому перебуває на обліку платник податків.Пунктом 45.1 статті 45 Податкового кодексу України передбачено, що платник податків – фізична особа зобов’язаний визначити свою податкову адресу.Податковою адресою платника податків – фізичною особою визнається місце її проживання, за яким вона береться на облік як платник податків в контролюючому органі.
Платник податків — фізична особа може мати одночасно не більше однієї податкової адреси.Відповідно до статті 6 Закону України «Про свободу пересування і вільний вибір місця проживання в Україні» громадянин України, а також іноземець чи особа без громадянства, які постійно або тимчасово проживають в Україні, зобов’язані протягом десяти днів після прибуття до нового місця проживання зареєструвати місце проживання.
«Таким чином, якщо фізична особа знята з реєстрації за однією адресою та не зареєстрована за іншою, то вона повинна подати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи до контролюючого органу за попередньою податковою адресою», - зазначає заступник начальника Куп`янської ОДПІ Ігор Лукшин.

Чи необхідно надавати річну декларацію, якщо заробітну плату громадянину виплачували два роботодавці?

Обов’язкове подання декларації передбачено для громадян, які отримували у минулому році доходи не від податкових агентів та доходи, з яких протягом минулого року податок не утримувався. Це іноземні доходи, доходи у вигляді спадщини та подарунків, доходи від операцій з продажу (обміну) нерухомого та рухомого майна та інші.Обов’язкове подання річної декларації передбачено для громадян, які у минулому році отримували доходи у вигляді заробітної плати та за цивільно-правовими договорами від двох або більше податкових агентів і при цьому загальна річна сума таких оподатковуваних доходів перевищили 120 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного податкового року – у 2014 році 146160 грн.
«Тобто, якщо загальна сума доходів у вигляді заробітної плати та за цивільно – правовими договорами, отриманих від декількох податкових агентів у 2014 році перевищує 146160 грн., громадянин зобов’язаний подати річну податкову декларацію. Якщо загальна річна сума доходів, отриманих від податкових агентів у минулому році у вигляді заробітної плати та за цивільно – правовими не перевищить зазначений показник, та відсутні інші підстави для надання річної податкової декларації, декларація не подається», - зазначає заступник начальника Куп`янської ОДПІ Інна Богатирьова.

Чи необхідно надавати річну декларацію, якщо заробітну плату громадянину виплачували два роботодавці?

Обов’язкове подання декларації передбачено для громадян, які отримували у минулому році доходи не від податкових агентів та доходи, з яких протягом минулого року податок не утримувався. Це іноземні доходи, доходи у вигляді спадщини та подарунків, доходи від операцій з продажу (обміну) нерухомого та рухомого майна та інші.Обов’язкове подання річної декларації передбачено для громадян, які у минулому році отримували доходи у вигляді заробітної плати та за цивільно-правовими договорами від двох або більше податкових агентів і при цьому загальна річна сума таких оподатковуваних доходів перевищили 120 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного податкового року – у 2014 році 146160 грн.
«Тобто, якщо загальна сума доходів у вигляді заробітної плати та за цивільно – правовими договорами, отриманих від декількох податкових агентів у 2014 році перевищує 146160 грн., громадянин зобов’язаний подати річну податкову декларацію. Якщо загальна річна сума доходів, отриманих від податкових агентів у минулому році у вигляді заробітної плати та за цивільно – правовими не перевищить зазначений показник, та відсутні інші підстави для надання річної податкової декларації, декларація не подається» - зазначає заступник начальника Куп`янської ОДПІ Інна Богатирьова.

ДФС про обов’язок ФОП вести книгу обліку доходів і витрат

Державна фіскальна служба України у листі від 29.10.2014 р. № 5857/6/99-99-17-02-02-15 нагадує про обов’язок фізичних осіб — підприємців залежно від обраної системи оподаткування вести книгу обліку доходів і книги обліку доходів і витрат за певними формами і в установленому порядку.
Зокрема, платники єдиного податку груп 1 і 2 та платники єдиного податку групи 3, які не є платниками податку на додану вартість, ведуть книгу обліку доходів шляхом щоденного, за підсумками робочого дня, відображення отриманих доходів.
Порядок ведення книги обліку доходів і книги обліку доходів і витрат платниками єдиного податку затверджено наказом Мінфіну від 15.12.2011 р. № 1637.

Продав авто – сплати військовий збір

Об’єктом оподаткування резидента, відповідно до п. 163.1 ПКУ, є: загальний місячний (річний) оподатковуваний дохід; доходи із джерела їх походження в Україні, які остаточно оподатковуються під час їх нарахування, виплати, надання.
Серед доходів із джерелом їх походження з України є також доходи від продажу рухомого та нерухомого майна (пп. «в» пп. 14.1.54 ПКУ). Тобто доходи, отримані від продажу рухомого майна, є об’єктом оподаткування військовим збором.
Однак для доходів від продажу авто існують спецправила оподаткування, зважаючи на які, починаючи із 01.01.2015 р. у разі продажу двох і більше автомобілів, оподаткуванню підлягає лише частина доходу, отриманого платником податку від продажу протягом звітного податкового року другого та наступних авто. Такі доходи обкладаються ПДФО за ставкою 5% та військовим збором — за ставкою 1,5%.

Підприємці – загальносистемними, які не отримують доходу, не зобов’язані сплачувати єдиний внесок

З 1 січня 2015 року суб’єкти господарювання, які обрали для себе загальну систему оподаткування та не отримали доходу у звітному році або окремому місяці звітного року, не зобов’язані за кожен такий місяць нараховувати єдиний соціальний внесок. Вони мають право за власним бажанням самостійно визначити базу нарахування, але не більше максимальної величини бази нарахування єдиного внеску.
При цьому сума єдиного внеску не може бути меншою за розмір мінімального страхового внеску. Тож, згідно норм даного закону у 2015 році суб’єкти господарювання – фізичні особи, які обрали для себе загальну систему оподаткування та не отримували доходу, не зобов’язані сплачувати єдиний внесок за такий період. Відповідна норм передбачена Законом України від 28 грудня 2014 року № 77 « Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування загальнообов’язкового державного соціального страхування та легалізації фонду оплати праці».

Подання Декларації акцизного податку в електронному вигляді

Куп`янська ОДПІ повідомляє про розміщення на офіційному сайті ДФС України оновленого програмного забезпечення для подання Декларації акцизного податку в електронному вигляді за адресою: головна / Електронна звітність / Платникам податків про електронну звітність / Програмне забезпечення / ОПЗ – програмне забезпечення по формуванню та подачі платниками податків до органів ДПС в електронному вигляді засобами телекомунікаційного зв’язку.

Підакцизним товарам - особливу увагу!

«Ринок алкогольних напоїв та тютюнових виробів є «надпотужним магнітом» для зловживань у торговельній сфері, тому податкове відомство є захисником законних прав громадян на належну якість продукції та контролює наявність у суб’єктів господарювання ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами, вчасну сплату до бюджету акцизного податку», - зазначає в.о.начальника Куп`янської ОДПІ Наталія Калашнікова.
Представники торгівлі мають почути та зрозуміти головну вимогу податківців про неприпустимість фактів здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами без наявності відповідних ліцензій, продажу алкогольних напоїв та тютюнових виробів неповнолітнім особам. Особливо небезпечно вживати горілчану та тютюнову продукцію молоді, тому вітчизняне законодавство забороняє її продаж особам до 18-річного віку.
Нагадуємо платникам, що продаж алкогольних напоїв та тютюнових виробів неповнолітнім карається анулюванням ліцензій та штрафними санкціями. Розмір штрафу, який застосовується до суб”єкта господарювання, складає 6,8 тис. грн.

Як оподатковується заробітна плата

Відповідно до п. п.14.1.48 п.14.1 ст.14 ПКУ заробітна плата для цілей розділу IV ПКУ - це основна та додаткова заробітна плата, інші заохочувальні та компенсаційні виплати, які виплачуються (надаються) платнику податку у зв'язку з відносинами трудового найму згідно із законом. Під час нарахування доходів у формі заробітної плати база оподаткування визначається як нарахована заробітна плата, зменшена на суму єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, страхових внесків до Накопичувального фонду, а у випадках, передбачених законом, - обов'язкових страхових внесків до недержавного пенсійного фонду, які відповідно до закону сплачуються за рахунок заробітної плати працівника, а також на суму податкової соціальної пільги за її наявності (п. 164.6 ст. 164 ПКУ).
Згідно з п. 167.1 ст. 167 ПКУ ставка податку становить 15 відсотків бази оподаткування щодо доходів, нарахованих (виплачених, наданих) (крім випадків, визначених у п. 167.2 - 167.6 ПКУ) у тому числі, але не виключно у формі заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, які нараховуються (виплачуються, надаються) платнику у зв'язку з трудовими відносинами та за цивільно-правовими договорами, якщо база оподаткування для місячного оподатковуваного доходу не перевищує десятикратний розмір мінімальної заробітної плати (12180 грн. у 2015 році), встановленої законом на 1 січня звітного податкового року. Якщо база оподаткування, яка визначена з урахуванням норм п. 164.6 ст. 164 ПКУ щодо доходів, зазначених в абзаці першому цього пункту, в календарному місяці перевищує десятикратний розмір мінімальної заробітної плати, до суми такого перевищення застосовується ставка 20 відсотків.

Своєчасно сплачені податки – запорука добробуту усіх громадян

Добробут усіх громадян та держави в цілому залежить від своєчасної та рівномірної сплати податків, зборів та обов’язкових платежів. Адже, сплачені податки – це вчасно виплачені пенсії, стипендії, соціальні виплати, зарплата освітянам, працівникам сфери культури, медичним працівникам тощо.
Порядок погашення зобов'язань юридичними або фізичними особами перед бюджетами та державними цільовими фондами з податків і зборів (обов'язкових платежів), нарахування і сплати пені та штрафних санкцій, що застосовуються до платників податків контролюючими органами, регулює Податковий кодекс України. Саме він зобов’язує платників податків самостійно сплатити суму податкового зобов’язання, зазначену у поданій ним податковій декларації, протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем відповідного граничного строку, передбаченого Податковим Кодексом для подання податкової декларації, крім випадків, визначених Кодексом.
Платники податків повинні завжди відчувати особисту відповідальність за наповнення бюджету. А отже, не тільки не порушувати законодавчо встановлені терміни сплати, а забезпечувати наповнення дохідної частини державної скарбниці, що забезпечить реальну потребу в коштах для виконання соціальних видатків та відшкодування податку на додану вартість в автоматичному режимі.
З метою своєчасного надходження платежів до бюджету, звертаємося до платників податків з проханням забезпечувати рівномірну та своєчасну сплату податків, не порушувати встановлені законодавством терміни.
Просмотров: 446 | Добавил: Елена8203 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Форма входа

Поиск

Последние события
Сообщения форума
  • Аккумулятор (2)
  • Автомобильная Сигнализация для авто (1)
  • послуги митного брокера в Харкові (0)
  • Объявления
    [28.03.2024]
    Лук оптом (0)
    [10.12.2023]
    товары оптом от производителя (0)
    [12.07.2023]
    Металлические кровати с доставкой оптом (0)


    Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0


    Купянск ОЛХ

    Основные теги
    живот похудение Тайские в бёдрах травы БЫСТРО похудения селетер таблетки без диет лицо убрать сильный возбудитель виагра женская женский возбудитель виагра виагра сильнодействущая купить возбудитель виагра для мужчин возбудители купить виагру как возбудить девушку капли возбуждающие тара запчасти работа 2-комнатная квартира бизнес Упаковка flat bottom плазменная резка токарные работы ГШП капролон пакеты возбудители для мужчин возбудитель желания Возбудители для двоих возбудитель капли Возбудители для мужчин и женщин возбудитель конский автобусы Фрезерные работы Газовая резка металла инфракрасные обогреватели конвектор дом дизайн интерьера дизайн квартиры дизайн студии заказать дизайн интерьера автовышки и автокраны база металлопроката листовой прокат металлопрокат опт розница вертикальная литьевая машина ВЛМ гидравлический шприцевой пресс литьевая машина для пластмасс поставщик тд там продажа недвижимости листовой металлопрокат Агентство недвижимости Днепр ремонт гидравлического оборудования купить гидропресс лента ФУМ риелтор Днепр зашита маски маски для лица. фабричный пошив. купить Днепр листовая сталь ваш карниз газовая резка обработка металлов кваритра в Днепре под заказ диета диеты Китайские отзывы похудеть витамины лекарства средства упражнения оборудование арматура вентиляционное компоненты конвейеры лабораторное кип насосы высоковольтное инструмент

     

    Купянский городской портал © 2024