Купянский городской портал! Суббота, 18.05.2024, 06:42
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Путеводитель

Последние фото

Общая статистика
Интернет магазин: 
Форум-тем/сообщ: 542/2924
Коментарии: 835
Фото: 418
Новости: 1051
Файлов для скачивания: 5
Статей:897
Сайтов в каталоге: 970
Объявлений: 15
Игр: 219
Записей в гостевой: 36
FAQ: 1
Новости Украины: 107
Видео: 9105

Последние статьи
[15.09.2020][Мои статьи]
Увага! Важлива інформація (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
ТОП 6 запитань стосовно використання програмних реєстраторів розрахункових операцій (5)
[15.09.2020][Мои статьи]
До уваги платників земельного податку! Інформація про нормативну грошову оцінку земель розміщена на офіційному вебпорталі ДПС (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
Податкова знижка для внутрішньо переміщених осіб (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
З початку року надійшло 9,8 млрд грн ЄСВ (0)

Купянск
Главная » 2014 » Сентябрь » 23 » Харківська митниця Міндоходів: СТОП наркотик!
16:56
Харківська митниця Міндоходів: СТОП наркотик!
Харківська митниця Міндоходів: СТОП наркотик!

Головна мета, що стоїть перед фахівцями відділу кінологічного забезпечення митниці – боротьба з незаконним переміщенням через митний кордон України наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів.
За словами фахівців митниці, робота службових собак відіграє ключову роль у проведенні оперативно-розшукових заходів щодо виявлення фактів незаконного переміщення наркотиків та осіб, що причетні до їх переміщення.
Адже сьогодні фантазія порушників перевершує усі межі. Де тільки не намагалися приховати наркотики: на тілі, в одязі, взутті, в технічних порожнинах авто, харчових продуктах та навіть у дитячих підгузках. Також свій наркотичний вантаж громадяни консервували у банки з голубцями, зашивали у дитячі іграшки. Однак, «чотирилапих спеціалістів» митниці не введеш в оману.
Зовсім «свіженький» випадок – громадянка України приховала 17 грамів сіро-зеленого «дурману» у пакунку з кавою, загорнувши його в наволочку. Передбачлива 32-річна жінка легковажно вважала, що запах кави зможе перебити специфічний запах наркотичної речовини, однак провести гострий нюх службової собаки митниці не вдалося.
При проведенні працівниками митного поста «Харків-пасажирський» митного огляду потягу «Харків-Москва» службовий собака Любомир запідозрив неладне та вказав на місце, на якому слідувала жінка.
У відношенні громадянки України працівники митниці склали протокол про порушення митних правил за ч.1 ст.483 МКУ. Небезпечну речовину вилучено.

Який порядок обчислення та сплати збору за першу реєстрацію транспорту

Згідно з п. 231.1. ст.231 розділу Х Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року № 2755 - VI (далі - ПКУ) платниками збору за першу реєстрацію транспортного засобу є юридичні та фізичні особи, які здійснюють першу реєстрацію в Україні транспортних засобів, що відповідно до статті 232 ПКУ є об’єктами оподаткування.
Відповідно до п.238.1 ст.238 ПКУ сума збору за першу реєстрацію транспортного засобу обчислюється щодо кожного транспортного засобу як добуток відповідної бази оподаткування, ставки збору та відповідного коефіцієнта, зазначеного у пункті 234.4 статті 234 ПКУ.
Збір за першу реєстрацію транспортного засобу сплачується фізичними та юридичними особами перед проведенням першої реєстрації в Україні транспортних засобів (п.237.1 ст.237 ПКУ).
Платники збору за першу реєстрацію транспортного засобу зобов’язані при першій реєстрації в Україні пред’являти квитанції або платіжні доручення про сплату збору з відміткою банку про дату виконання платіжного доручення, а платники, звільнені від сплати збору, - відповідний документ, що дає право на користування такими пільгами (п.239.3 ст.239 ПКУ).
У разі відсутності документів про сплату збору за першу реєстрацію транспортного засобу або документів, що дають право на користування пільгами, перша реєстрація в Україні не проводиться (п.239.4 ст.239 ПКУ).

Жителі Харківщини вже задекларували подарунків та спадщини майже на пів мільярда гривень

Загалом з початку року декларації про отримані подарунки та спадщину надали 3 883 мешканця регіону.
Такі цифри озвучив начальник управління доходів і зборів з фізичних осіб ГУ Міндоходів у Харківській області Сергій Благий.
Посадовець нагадав, що спадщина та подарунки оподатковуються за нульовою ставкою, якщо вони отримані від члена сім’ї першого ступеня споріднення (чоловік, дружина, батьки та діти) або ж отримані інвалідом І групи чи особою, яка має статус дитини-сироти або дитини, позбавленої батьківського піклування, чи дитиною-інвалідом. В іншому випадку ставка податку становить 5%.
Громадяни, які отримали спадщину чи подарунок, зобов’язані задекларувати такі доходи до 1 травня року, наступного за звітним, та до 1 серпня сплатити з таких доходів відповідну суму податку.

Валентин Фесюнін: Малому бізнесу горить «зелене світло»

Як розповів в.о. начальника ГУ Міндоходів у Харківській області Валентин Фесюнін, сьогодні на Харківщині зареєстровано близько 183 тисяч підприємців, при цьому - 80 тисяч з них знаходяться на «спрощеній» системі оподаткування.
«Кожен з цих людей працює та забезпечує свої родини, а багато з них також ще й надають роботу іншим громадянам. Підтримати їх, надати можливість працювати у стабільних умовах – головна мета всіх гілок влади, зокрема, державної фіскальної служби», - зазначив посадовець.
Валентин Фесюнін розповів, що сплачуючи єдиний податок, підприємці звільняються від сплати деяких податків і зборів, а платники першої та другої групи звітують лише раз на рік.
Окрім того, найближчим часом, повідомив посадовець, планується ще посилити підтримку малого та середнього бізнесу. Зокрема, розглядається питання щодо зменшення максимальних ставок єдиного податку та заборонення перевірки «спрощенців» й суб’єктів господарювання із річним доходом до 20 млн.грн.
Як неодноразово зазначав раніше в.о. начальника ГУ Міндоходів у Харківській області Валентин Фесюнін, він готовий підтримувати сумлінних підприємців й на регіональному рівні, адже сьогодні тільки об’єднавши зусилля можна допомогти країні вийти з тяжкого економічного стану.

Визначення граничного строку подання податкової декларації

Якщо останній день строку подання податкової декларації припадає на вихідний або святковий день, то останнім днем строку вважається операційний (банківський) день, що настає за вихідним або святковим днем.
Однак, термін сплати податків і зборів, у такому випадку, не переноситься. Тобто, платник податків зобов’язаний самостійно сплатити суму податкового зобов’язання, зазначену у поданій ним податковій декларації, протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем відповідного граничного строку подання податкової декларації. При цьому, платник не повинен враховувати перенесення термінів подання звітності у зв’язку з вихідними чи святковими днями.
Відповідна норма передбачена ст.49 та ст.57 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року №2755-VI зі змінами та доповненнями.

Час для имитного оформлення товарів і транспортних засобів комерційного призначення

Митне оформлення здійснюється протягом чотирьох робочих годин з моменту пред’явлення органу фіскальної служби товарів, транспортних засобів комерційного призначення, що підлягають митному оформленню (якщо згідно з МКУ товари, транспортні засоби комерційного призначення підлягають пред’явленню), подання митної декларації або документа, який відповідно до законодавства її замінює, та всіх необхідних документів і відомостей.

Сума коштів, що перераховується працедавцем для лікування працівника на рахунок закладу охорони здоров’я, не оподатковується військовим збором

У разі якщо сума коштів на лікування працівника та придбання лікарських засобів не виплачується (не компенсується) працівнику, а перераховується працедавцем на рахунок закладу охорони здоров’я, то такий дохід слід розглядати як надання працедавцем цільової благодійної допомоги разового характеру. Тобто, така сума коштів військовим збором не оподатковується.
Нагадаємо, об’єктом оподаткування військовим збором є, зокрема доходи у формі заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, які нараховуються (виплачуються, надаються) платнику у зв’язку з трудовими відносинами (п.п. 1.2 п. 16 прим. 1 підрозділу 10 Розділу XX Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами і доповненнями).
Більш детально з цим та іншими роз’ясненнями можна ознайомитися на офіційному веб-порталі Державної фіскальної служби України у Загальнодоступному інформаційно-довідковому ресурсі (категорія 132).

22 вересня 2014 року – останній день подання декларації з ПДВ за серпень

«Суб’єкти господарювання, які звітують з податку на додану вартість помісячно, податкову декларацію з цього податку та копії записів у реєстрах виданих та отриманих податкових накладних в електронному вигляді подають протягом 20 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного місяця. У зв’язку з вихідними днями, останнім днем подання звітності з ПДВ за серпень є 22 вересня 2014 року», - наголошує начальник Куп`янської ОДПІ Олена Кухтіна.
Нагадаємо, якщо останній день строку подання податкової декларації припадає на вихідний або святковий день, то останнім днем строку вважається наступний за вихідним або святковим операційний (банківський) день.
Відповідна норма визначена п.49.18, п.49.20 ст.49 розділу II та п.201.15 ст.201 розділу V Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року №2755-VI зі змінами та доповненнями.

Скористатися податковою знижкою можна до кінця року

Якщо платник податку до кінця року, наступного за звітним, не скористався правом на нарахування податкової знижки, таке право на наступний податковий рік не переноситься. Для прикладу, якщо платник поніс витрати у 2013 році, то скористатися правом на податкову знижку він може виключно у 2014 році.
Варто нагадати, що податкова знижка – це документально підтверджена сума витрат платника податку-резидента у зв'язку з придбанням товарів, робіт чи послуг у резидентів-фізичних або юридичних осіб протягом звітного року, на яку дозволяється зменшення його загального річного оподатковуваного доходу, одержаного за наслідками такого звітного року у вигляді заробітної плати, у відповідних випадках.

Нова форма декларації з податку на нерухомість

Наказом Міністерства фінансів України від 01.07.2014 р. № 735 затверджено нову форму податкової декларації з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, та додатки до неї.
Порівняно з попередньою редакцією змінився рядок 8 заголовної частини, в якому орган доходів і зборів перейменований в контролюючий орган. Також у табличній частині колонка 3 «Житлова площа об'єкта житлової нерухомості» замінена на «Загальна площа об'єкта житлової нерухомості». Таблична частина декларації поповнилася новими колонками 5 «Код пільги» і 6 «Сума пільги із сплати податку».
Вищезгаданий наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування. На день написання даного матеріалу наказ не опублікований.

Виправлення вручну - не для податкової накладної

Відповідно до п. 2 Порядку заповнення податкової накладної, затвердженого наказом Міністерства доходів і зборів України від 14.01.2014 № 10 (далі – Порядок № 10), податкова накладна заповнюється державною мовою за встановленою формою шляхом:
- або видруковування такої форми з подальшим заповненням її платником податку на додану вартість розбірливим почерком ручкою з чорнилом (пастою) синього або чорного кольору без підчисток і виправлень тексту та цифрових даних;
- або заповнення її в електронному вигляді з подальшим видруковуванням. Друкована податкова накладна може бути як з клітинками, так і без них.
Реквізити заголовної частини податкової накладної, які містять числові значення (індивідуальний податковий номер, номер телефону), вирівнюються по правій межі поля та не повинні містити жодних інших знаків та символів.
Отже, дописування чи виправлення даних у податковій накладній вручну (кулькою, гелевою, чорнильною або іншою ручкою) не допускається. Це правило стосується і розрахунку коригування кількісних і вартісних показників до податкової накладної.
Порушення порядку заповнення податкової накладної не дає права покупцю на віднесення сум податку на додану вартість до податкового кредиту (п. 8 Порядку № 10).
Податкова накладна, заповнена з порушенням порядку заповнення податкової накладної, не дає права на податковий кредит покупцю.

Для застосування штрафних (фінансових) санкцій – три роки

«Строки давності для застосування штрафних (фінансових) санкцій становлять 1095 днів, з дня, що настає за останнім днем граничного строку подання податкової декларації та/або граничного строку сплати грошових зобов’язань, нарахованих контролюючим органом, а якщо податкова декларація була надана пізніше, - за днем її фактичного подання», - підкреслю перший заступник начальника Куп`янської ОДПІ Наталія Калашнікова.
Якщо протягом зазначеного строку контролюючий орган не визначає суму грошових зобов’язань, платник податків вважається вільним від такого грошового зобов’язання, а спір стосовно такої декларації та/або податкового повідомлення не підлягає розгляду в адміністративному або судовому порядку.
У разі подання платником податку уточнюючого розрахунку до податкової декларації контролюючий орган має право визначити суму податкових зобов’язань за такою податковою декларацією протягом 1095 днів з дня подання уточнюючого розрахунку.
Зазначена норма визначена статтею 102 Податкового кодексу України.

Виїзджаєте за кордон? Слід подати декларацію про доходи

«Громадяни України, які планують виїхати закордон на постійне місце проживання, зобов'язані не пізніше 60 календарних днів, що передують виїзду, подати до органів Міндоходів декларацію про майновий стан і доходи», - зауважує начальник Куп`янської ОДПІ Олена Кухтіна.
Контролюючий орган протягом 30 календарних днів після надходження податкової декларації перевіряє визначене податкове зобов'язання та сплату належної суми податку. У разі відсутності податкових зобов’язань з податку на доходи фізичних осіб видається відповідна довідка, що подається до органів митного контролю під час перетину митного кордону і є підставою для проведення митних процедур.
Обов’язок щодо подання податкової декларації платниками податку-резидентами, які виїжджають за кордон на постійне місце проживання, визначено п. 179.3 ст.179 розд.ІV Податкового кодексу України.

На обговорення громадськості та бізнесу представлено комплексний план змін у податковій системі.

Відповідно до запропонованої податкової реформи, в Україні буде скорочено кількість податків з 22 до 9.
Зокрема, скасовуються збір за провадження деяких видів підприємницької діяльності; збір у вигляді цільової надбавки до діючого тарифу на природний газ для споживачів усіх форм власності; рентна плата за транспортування нафти і нафтопродуктів магістральними нафтопроводами та нафтопродуктоводами, транзитне транспортування трубопроводами природного газу та аміаку територією України; збір за місця для паркування транспортних засобів; туристичний збір та збір на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства.
З метою скасування податкового обліку і забезпечення ведення єдиного бухгалтерського обліку запропоновано реформувати порядок оподаткування податком на прибуток. В якості об’єкта оподаткування буде виступати фінансовий результат, визначений за правилами бухгалтерського обліку, скоригований всього на три різниці: амортизація, резерви, фінансові операції. Таким чином, із 49 податкових різниць залишиться всього 3.
Внесення змін сприятиме розвитку підприємництва в Україні та має бути значним кроком на шляху до створення сприятливого інвестиційного клімату в нашій державі за рахунок спрощення податкового законодавства.
Створення прозорих правил ведення господарської діяльності та оподаткування, а також забезпечення єдиних справедливих підходів до всіх суб’єктів податкових правовідносин сприятиме укріпленню партнерських відносин між громадянами, суб’єктами господарювання та державою. Вказане також має призвести до збільшення надходжень до бюджетів усіх рівнів, зростання прибутків підприємств та доходів громадян.

Штрафна санкція при неподанні інформації по дротових або бездротових каналах зв’язку

З 1 січня 2014 року у разі виявлення під час проведення перевірки неподання інформації по дротових або бездротових каналах зв’язку до суб’єкта господарювання застосовується штрафна санкція у розмірі десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян за кожне таке неподання.
Зазначене порушення тягне за собою накладення штрафу на осіб, які здійснюють розрахункові операції, від двох до п’яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а на посадових осіб – від п’яти до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Дії, вчинені особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за такі ж порушення, тягнуть за собою накладення штрафу на осіб, які здійснюють розрахункові операції, від п’яти до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від десяти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Дізнавайтесь інформацію про своїх бізнес-партнерів на веб-порталі фіскальної служби

Державна фіскальна служба України приділяє велику увагу впровадженню інноваційних та корисних для платників податків електронних сервісів. Це допомагає службі крокувати в ногу з часом.
Куп`янська ОДПІ нагадує, що на офіційному веб-порталі фіскальної служби за адресою www.sfs.gov.ua функціонує сервіс «Дізнайся більше про свого бізнес-партнера», який знаходиться на головній сторінці веб-порталу.
Для перевірки надійності ділового партнера платнику достатньо знати його назву або код ЄДРПОУ.

Не забудьте подати звітність з єдиного внеску

Платники єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування (далі - ЄСВ) зобов'язані формувати та подавати звіт щодо сум нарахованого ЄСВ протягом 20 календарних днів, наступних за звітним місяцем. Тому граничний термін подання такого звіту за серпень - 22 вересня 2014 року.
Щодо сплати єдиного внеску, нарахованого за серпень, то роботодавцям це слід зробити не пізніше 22 вересня 2014 року, оскільки 20 вересня – вихідний день. А згідно з вимогами чинного законодавства, якщо останній день строків сплати єдиного внеску припадає на вихідний або святковий день, граничним терміном сплати цього внеску вважається перший робочий день, що настає за вихідним або святковим днем.
Водночас при кожній виплаті заробітної плати, на суми якої нараховується єдиний внесок, разом з видачею зазначених сум роботодавці зобов'язані сплачувати нарахований на ці виплати ЄСВ у розмірі, встановленому для таких платників (авансові платежі). Авансові суми єдиного внеску перераховуються одночасно з отриманням (перерахуванням) коштів на оплату праці (виплату доходу, грошового забезпечення), у тому числі в безготівковій чи натуральній формі.

Від початку року платниками Куп`янської ОДПІ перераховано 202 млн.грн єдиного соціального внеску, додатково бюджет отримав 5,6 млн грн.

Патріотичні промінчики засяяли на святі дитячої творчості

Важливість сплати податків для розвитку економіки держави — у малюнках, літературних творах та комп’ютерній графіці. На Харківщині нагородили переможців обласного етапу Всеукраїнського конкурсу дитячої творчості «Очима дитини про бюджет країни». Як відзначив відкриваючи церемонію нагородження в.о. начальника ГУ Міндоходів Валентин Фесюнін, найбільше його вразила майстерність дітлахів та оригінальне бачення такої важливої справи, як сплата податків.
Звертаючись до переможців, керівник відмітив, що їх роботи заряджають дорослих оптимізмом та вірою. Вірою насамперед у те, що в Україні зростає молоде покоління, яке любить свою країну та прагне зробити її щасливою. Валентин Фесюнін підкреслив, що він пишається маленькими громадянами, адже вони ростуть справжніми патріотами та своїми роботами навіть навчають деяких дорослих важливим речам. Проведення цього конкурсу вже стало традиційним. По всій Україні підростаюче покоління, демонструючи свої таланти, змагається за перемогу.
Цьогоріч взяти участь у конкурсі вирішило півтори тисячі школярів зі всіх куточків Харківщини, навіть із самих найвіддалених. Адже для дітлахів це чудова нагода реалізувати свої художні та літературні таланти, продемонструвати власні творчі здібності та знання гаджетів і сучасних комп’ютерних технологій. Змагання відбулися за трьома напрямами: художні твори, комп’ютерна графіка та літературні твори. Діти створили свої роботи не лише креативно, а й назвали оригінально та з патріотичним промінчиком – «З громади по крихті – країні пиріг», «Україна єдина», «Податкові сильні крила всі родини захистили», «Ми хочемо жити в багатій країні», «Добробут країни залежить від кожного з нас». Усього 24 переможця конкурсу отримали дипломи та заохочувальні призи. Крім традиційних 1, 2 та 3 місць за двома віковими категоріями також були відзначені переможці в окремих номінаціях.
Куп`янчанин Давід Ситніков, учень ЗОШ №6, посів 2 місце на регіональному конкурсі в номінації "Комп`ютерна графіка".
Просмотров: 540 | Добавил: Елена8203 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Форма входа

Поиск

Последние события
Сообщения форума
  • Аккумулятор (2)
  • Автомобильная Сигнализация для авто (1)
  • послуги митного брокера в Харкові (0)
  • Объявления
    [28.03.2024]
    Лук оптом (0)
    [10.12.2023]
    товары оптом от производителя (0)
    [12.07.2023]
    Металлические кровати с доставкой оптом (0)


    Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0


    Купянск ОЛХ

    Основные теги
    живот похудение Тайские в бёдрах травы БЫСТРО похудения селетер таблетки без диет лицо убрать сильный возбудитель виагра женская женский возбудитель виагра виагра сильнодействущая купить возбудитель виагра для мужчин возбудители купить виагру как возбудить девушку капли возбуждающие тара запчасти работа 2-комнатная квартира бизнес Упаковка flat bottom плазменная резка токарные работы ГШП капролон пакеты возбудители для мужчин возбудитель желания Возбудители для двоих возбудитель капли Возбудители для мужчин и женщин возбудитель конский автобусы Фрезерные работы Газовая резка металла инфракрасные обогреватели конвектор дом дизайн интерьера дизайн квартиры дизайн студии заказать дизайн интерьера автовышки и автокраны база металлопроката листовой прокат металлопрокат опт розница вертикальная литьевая машина ВЛМ гидравлический шприцевой пресс литьевая машина для пластмасс поставщик тд там продажа недвижимости листовой металлопрокат Агентство недвижимости Днепр ремонт гидравлического оборудования купить гидропресс лента ФУМ риелтор Днепр зашита маски маски для лица. фабричный пошив. купить Днепр листовая сталь ваш карниз газовая резка обработка металлов кваритра в Днепре под заказ диета диеты Китайские отзывы похудеть витамины лекарства средства упражнения оборудование арматура вентиляционное компоненты конвейеры лабораторное кип насосы высоковольтное инструмент

     

    Купянский городской портал © 2024