Купянский городской портал! Вторник, 07.05.2024, 09:21
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Путеводитель

Последние фото

Общая статистика
Интернет магазин: 
Форум-тем/сообщ: 542/2924
Коментарии: 835
Фото: 418
Новости: 1051
Файлов для скачивания: 5
Статей:897
Сайтов в каталоге: 970
Объявлений: 15
Игр: 219
Записей в гостевой: 36
FAQ: 1
Новости Украины: 107
Видео: 9105

Последние статьи
[15.09.2020][Мои статьи]
Увага! Важлива інформація (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
ТОП 6 запитань стосовно використання програмних реєстраторів розрахункових операцій (5)
[15.09.2020][Мои статьи]
До уваги платників земельного податку! Інформація про нормативну грошову оцінку земель розміщена на офіційному вебпорталі ДПС (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
Податкова знижка для внутрішньо переміщених осіб (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
З початку року надійшло 9,8 млрд грн ЄСВ (0)

Купянск
Главная » 2014 » Январь » 22 » Кампанія декларування громадянами доходів набрала обертів
14:54
Кампанія декларування громадянами доходів набрала обертів

З 1 січня 2014 року розпочинається кампанія декларування доходів громадян. Податкова декларація про майновий стан і доходи, отримані громадянами у 2013 році, подається до 1 травня 2014 року. Декларація подається громадянами до органів доходів і зборів за місцем реєстрації.

 

Обов’язок з подання річної декларації про майновий стан і доходи виникає у разі:

• отримання окремих доходів, з яких при їх нарахуванні чи виплаті протягом 2013 року податок не утримувався;

• отримання доходів від фізичних осіб, які не мають статусу податкових агентів (наприклад, дохід від надання нерухомості в оренду фізичній особі, яка не є суб’єктом підприємницької діяльності);

• отримання іноземних доходів;

 

Платнику податку не потрібно подавати декларацію, якщо він отримував доходи:

- виключно від податкових агентів;

- від операцій продажу (обміну) майна, дарування при нотаріальному посвідченні договорів, за якими був сплачений податок на доходи фізичних осіб.

Крім того, подати декларацію можуть фізичні особи, які мають право на податкову знижку. У 2014 році платники податку на доходи фізичних осіб, які бажають реалізувати своє право на податкову знижку за наслідками 2013 року, податкову декларацію можуть подати упродовж всього року.

 

Громадяни мають право подати річну декларацію про майновий стан і доходи для отримання податкової знижки

Податковим кодексом України встановлено, що громадяни зобов'язані подавати річну декларацію про майновий стан і доходи (податкову декларацію) або мають право її подати для отримання податкової знижки та повернення частини сплаченого до бюджету податку на доходи фізичних осіб.

Для реалізації права громадян на податкову знижку за наслідками 2013 року, разом із декларацією подаються документи для підтвердження витрат, що включаються до податкової знижки. У 2014 році платники податку таку податкову декларацію можуть подати упродовж всього року.

 

Перелік витрат, дозволених до включення до складу податкової знижки

 

Перелік витрат, дозволених до включення до складу податкової знижки, наведено у  статті 166 розділу IV  Податкового кодексу,   а це  частина суми процентів, сплачених платником податку за користування іпотечним кредитом,  сума коштів сплачених за навчання на користь закладів освіти,  сума витрат платника податку на сплату страхових платежів).

Податкова знижка може бути надана виключно резиденту, який має реєстраційний номер облікової картки платника податку, а так само резиденту – фізичній особі, яка через свої релігійні переконання відмовилась від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та офіційно повідомила про це відповідний контролюючий орган і має про це відмітку у паспорті.

Важливо знати, якщо до кінця 2014 року платник податку не скористається правом на нарахування податкової знижки за наслідками 2013 року, таке право на наступні податкові роки не переноситься.

 

Бланк Декларації про доходи 2014

Наказом Міністерства доходів і зборів України № 793 від 11.12.2013 затверджено форму бланка нової декларації про майновий стан і доходи а також інструкцію щодо її заповнення.

Дана форма декларації фактично вступає в дію з 1 січня 2014 року. Декларація складається з 8 розділів та 7 додатків (які не є дійсними без самої декларації). Додаток 1 містить відомості про особу, уповноважену на заповнення декларації. А додатки з 2 по 7 заповнюються та подаються лише за наявності доходів (або витрат), розрахунок яких міститься у цих додатках.

Достовірність даних зазначених у декларації засвідчуються підписом фізособи — платника податків, або уповноваженої на це особи, відомості про яку зазначаються в додатку 1.

 

Куди надати Декларацію про майновий стан та доходи?

 

    У разі потреби громадянин, звернувшись до Куп`янської ОДПІ, може з'ясувати усі незрозумілі питання щодо порядку заповнення та подання такої декларації. Адже діяльність органів Міндоходів, насамперед, спрямована на створення сприятливих умов для подання декларацій громадянами та відповідної сплати податків.

Декларація приймається у приміщенні ЦОП Куп`янської ОДПІ ГУ Міндоходів у Харківській області у вікнах 8, та 11 за адресою: м.Куп`янськ, вул.. Харківська, 99.

За додатковою інформацією звертатися за телефоном 5-74-50 та 7-86-76.

 

Просмотров: 447 | Добавил: kupyansk | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Форма входа

Поиск

Последние события
Сообщения форума
  • Аккумулятор (2)
  • Автомобильная Сигнализация для авто (1)
  • послуги митного брокера в Харкові (0)
  • Объявления
    [28.03.2024]
    Лук оптом (0)
    [10.12.2023]
    товары оптом от производителя (0)
    [12.07.2023]
    Металлические кровати с доставкой оптом (0)


    Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0


    Купянск ОЛХ

    Основные теги
    живот похудение Тайские в бёдрах травы БЫСТРО похудения селетер таблетки без диет лицо убрать сильный возбудитель виагра женская женский возбудитель виагра виагра сильнодействущая купить возбудитель виагра для мужчин возбудители купить виагру как возбудить девушку капли возбуждающие тара запчасти работа 2-комнатная квартира бизнес Упаковка flat bottom плазменная резка токарные работы ГШП капролон пакеты возбудители для мужчин возбудитель желания Возбудители для двоих возбудитель капли Возбудители для мужчин и женщин возбудитель конский автобусы Фрезерные работы Газовая резка металла инфракрасные обогреватели конвектор дом дизайн интерьера дизайн квартиры дизайн студии заказать дизайн интерьера автовышки и автокраны база металлопроката листовой прокат металлопрокат опт розница вертикальная литьевая машина ВЛМ гидравлический шприцевой пресс литьевая машина для пластмасс поставщик тд там продажа недвижимости листовой металлопрокат Агентство недвижимости Днепр ремонт гидравлического оборудования купить гидропресс лента ФУМ риелтор Днепр зашита маски маски для лица. фабричный пошив. купить Днепр листовая сталь ваш карниз газовая резка обработка металлов кваритра в Днепре под заказ диета диеты Китайские отзывы похудеть витамины лекарства средства упражнения оборудование арматура вентиляционное компоненты конвейеры лабораторное кип насосы высоковольтное инструмент

     

    Купянский городской портал © 2024