Купянский городской портал! Четверг, 02.05.2024, 05:54
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Путеводитель

Последние фото

Общая статистика
Интернет магазин: 
Форум-тем/сообщ: 542/2924
Коментарии: 835
Фото: 418
Новости: 1051
Файлов для скачивания: 5
Статей:897
Сайтов в каталоге: 970
Объявлений: 15
Игр: 219
Записей в гостевой: 36
FAQ: 1
Новости Украины: 107
Видео: 9105

Последние статьи
[15.09.2020][Мои статьи]
Увага! Важлива інформація (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
ТОП 6 запитань стосовно використання програмних реєстраторів розрахункових операцій (5)
[15.09.2020][Мои статьи]
До уваги платників земельного податку! Інформація про нормативну грошову оцінку земель розміщена на офіційному вебпорталі ДПС (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
Податкова знижка для внутрішньо переміщених осіб (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
З початку року надійшло 9,8 млрд грн ЄСВ (0)

Купянск
Главная » 2015 » Март » 17 » Іноземні доходи підлягають обов'язковому декларуванню
12:11
Іноземні доходи підлягають обов'язковому декларуванню
Іноземні доходи підлягають обов'язковому декларуванню

«Громадяни, котрі отримали доходи з-за кордону в 2014 році, зобов'язані їх задекларувати до 1 травня 2015 року. Іноземні доходи підлягають декларуванню, оскільки згідно з пп. 163.1.3 п. 163.1 ст. 163 ПКУ об’єктом оподаткування резидента є іноземні доходи (прибуток), отримані з джерел за межами України», - зазначає заступник начальника Куп`янської ОДПІ Інна Богатирьова.
Водночас пунктом 162.1 статті 162 Податкового Кодексу України встановлено, що платниками податку на доходи фізичних осіб є:
фізична особа – резидент, яка отримує доходи як з джерела їх походження в Україні, так і іноземні доходи;
фізична особа - нерезидент, яка отримує доходи з джерела їх походження в Україні;
податковий агент.
У разі, якщо згідно з нормами міжнародних договорів, згода на обов’язковість яких надана Верховною Радою України, платник податку може зменшити суму річного податкового зобов’язання на суму податків, сплачених за кордоном, він визначає суму такого зменшення за зазначеними підставами у річній податковій декларації.

Про застосування податкового компромісу

«До граничного терміну подачі платниками уточнюючих розрахунків або заяв з метою застосування податкового компромісу залишилось менше місяця», - зауважує в.о.начальника Куп`янської ОДПІ Наталія Калашнікова.
Податковий компроміс – режим звільнення від юридичної відповідальності платників податків за заниження податкових зобов’язань з податку на прибуток підприємств або податку на додану вартість за будь-які податкові періоди до 1 квітня 2014 року.
Податкові зобов’язання суб’єкту господарювання доведеться сплатити до бюджету у розмірі 5 відсотків від суми заниження податкового зобов’язання. Інша частина 95 відсотків вважається погашеною за наслідками досягнення податкового компромісу. При цьому штрафні санкції до платника податків не застосовуються, а пеня відповідно не нараховується.

Платники Куп`янської ОДПІ сплатили до місцевих бюджетів майже 26 млн.грн.

Протягом січня – лютого 2015 року платники податків і зборів Куп`янська, Куп`янського, Шевченківського та Дворічанського районів сплатили до місцевих бюджетів 25,9 мільйонів гривень.
Найбільше надійшло податку на доходи фізичних осіб – понад 16,3 мільйонів гривень. Від плати за землю надходження склали 4,4 мільйонів гривень. Платники на спрощеній системі оподаткування спрямували до місцевих бюджетів 3,8 мільйонів гривень єдиного податку, повідомила в.о.начальника Куп`янської ОДПІ Наталія Калашнікова.


Не зволікайте – задекларуйте доходи!

Нинішній 2015 рік ознаменувався багатьма змінами у законодавстві України, зокрема, впровадженням податкової реформи. Але поряд із нововведеннями в оподаткуванні тривають і поточні процеси. Одним із них є проведення щорічної кампанії декларування доходів громадян.
З початку року вже більше 170 куп`янчан подали декларації про майновий стан і доходи, та задекларували дохід на загальну суму 7,8 млн. гривень, - повідомила в.о.начальника Куп`янської ОДПІ Наталія Калашнікова.
Метою декларування є не тільки сплата податку до бюджету, а і повернення певної суми податку, яку платник сплатив зі своєї заробітної плати упродовж минулого року. Витрати, які платник податку має право включити до податкової знижки, прописані у Податковому кодексі, зокрема, це плата за навчання, сума витрат на сплату страхових платежів і пенсійних внесків, частина суми відсотків, сплачених за користування іпотечним житловим кредитом тощо. У такому випадку податкова декларація впродовж усього року.

Як заповнити платіжне доручення на поповнення рахунку в системі електронного адміністрування ПДВ

Державна фіскальна служба України в підкатегорії 101.08 «ЗІР» роз’яснила, що для поповнення рахунку в системі електронного адміністрування ПДВ слід використовувати форму платіжного доручення, наведену в додатку 2 до Інструкції про безготівкові розрахунки в Україні в національній валюті, затвердженої постановою Правління НБУ від 21.01.2004 р. № 22 (далі — Інструкція № 22).
Реквізити в полях платіжного доручення на поповнення рахунку в системі електронного адміністрування ПДВ заповняються згідно з вимогами щодо заповнення реквізитів розрахункових документів, викладених у додатку 8 до Інструкції № 22.

Ліки та медвироби для потреб АТО: для звільнення від ПДВ потрібні урядові обсяги й перелік

ДФС у підкатегорії 101.19 «ЗІР» відповіла на запитання: починаючи з якої дати постачальники лікарських засобів і медичних виробів застосовують пільгу, передбачену п. 32 підрозділу 2 р. ХХ ПКУ?
Податківці роз’яснили, що операції з постачання й імпорту лікарських засобів і медичних виробів для потреб АТО поки не звільняють від ПДВ. Це обумовлено тим, що Кабмін не затвердив ні обсягів лікарських засобів і медичних виробів згідно із пп. «в» п. 193.1 ПКУ, ані переліку й обсягів ввезення на митну територію України лікарських засобів і медичних виробів без їх державної реєстрації та дозвільних документів.
Отже, звільнення від ПДВ почне діяти із дати набрання чинності постановою(ами) КМУ, якою(ими) будуть затверджені відповідні перелік та обсяги.

Виграші та призи оподатковуються за подвійною ставкою

Ставка ПДФО для виграшів і призів становить подвійний розмір ставки, визначеної ст. 167 п. 167.1 Податкового кодексу України, а саме 30 відсотків бази оподаткування щодо доходів, нарахованих як виграш чи приз (окрім виграшів, призів у лотерею), на користь резидентів або нерезидентів.
За ставками, визначеними ст. 167 ПКУ, а саме 15 відсотків, оподатковуються грошові виграші у спортивних змаганнях (окрім винагород спортсменам — чемпіонам України, призерам спортивних змагань міжнародного рівня, у тому числі спортсменам-інвалідам).
Податковим агентом — оператором лотереї у строки, визначені ПКУ для місячного податкового періоду, до бюджету сплачується загальна сума податку, нарахованого за ставкою 15 відсотків, із загальної суми виграшів (призів), виплачених за податковий (звітний) місяць гравцям у лотерею.
Податкові агенти — оператори лотереї в податковому розрахунку за формою № 1-ДФ відображають загальну суму нарахованих (виплачених) у звітному податковому періоді доходів у вигляді виграшів (призів) і загальну суму утриманого з них податку під ознакою доходу «111».

Філія юридичної особи не є платником «роздрібного» акцизу

Державна фіскальна служба України в підкатегорії 116.01 «ЗІР» роз’яснила, що платником акцизного податку з роздрібної торгівлі підакцизних товарів може виступати тільки суб’єкт господарювання, зокрема юридична особа.
Відповідно до ч. 3 і ч. 5 ст. 95 ЦКУ, філії не є юридичними особами. Вони наділяються майном юридичної особи, що їх створила, і діють на підставі затвердженого нею положення. Отже, філія юридичної особи не може бути зареєстрована як платник акцизного податку з роздрібної торгівлі підакцизних товарів.

Податковий компроміс: оприлюднено проект форми Уточнюючого розрахунку з податку на прибуток

ДФС оприлюднила проект наказу Мінфіну «Про затвердження форми Уточнюючого розрахунку з податку на прибуток підприємств для застосування податкового компромісу». Новий документ буде складатися з двох таблиць:
– Таблиця 1. Показники сум завищення платником податку витрат за податкові періоди до 1 квітня 2014 року;
– Таблиця 2. Перелік (опис) господарських операцій, щодо яких здійснено уточнення показників податкової декларації.
Зауваження та пропозиції до проекту наказу фіз- та юрособи можуть надсилати у ДФС протягом місяця.

Харківська митниця спрямувала до бюджету понад 1,3 млрд. гривень

Таку суму надходжень держава отримала за два місяці 2015 року.
При цьому, лише у лютому забезпечено надходження платежів у сумі майже 850 млн.грн.
Співробітники митниці зазначають, що в ході проведення митних формальностей до бюджету додатково залучено 21,2 млн. грн., з них за рахунок контролю митної вартості товарів – 18,1 млн. грн., класифікаційної роботи – 2,0 млн. грн., контролю за визначенням країни походження – 1,1 млн. грн.
За словами начальника Харківської митниці ДФС Валерія Остапчука, сьогодні сама пильна увага приділяється створенню комфортних умов для суб’єктів господарювання та забезпеченню прискорення митних формальностей.
Це, насамперед, передбачає впровадження сучасних інформаційних технологій із застосуванням інформаційних терміналів, електронного декларування, спрощення митних процедур, впровадження гнучкого графіка роботи митних постів тощо.

Щодо приймання Реєстрів виданих та отриманих податкових накладних

Шановні платники!

Починаючи з 1 січня 2015 року, скасована норма Податкового кодексу України, згідно з якою платники податку зобов’язані були подавати до органу державної податкової служби копії записів у реєстрах виданих та отриманих податкових накладних (пункт 201.15 статті 201 розділу V Кодексу).
Тобто, реєстр виданих та отриманих податкових накладних до контролюючого органу, починаючи із звітності за січень 2015 року, не подається.
Посилання на роз'яснення ДФС:
http://sfs.gov.ua/baneryi/podatkovi-zmini-2015/elektronne-administruvannya-pdv/63549.html
Враховуючи зазначене, доводимо до Вашого відома, що приймання Реєстрів виданих та отриманих податкових накладних за формами:
J1200808 Реєстр отриманих та виданих податкових накладних (скорочена перероб. пiдпр.) п. 11.21;
J1201508 Реєстр отриманих та виданих податкових накладних;
J1209008 Реєстр отриманих та виданих податкових накладних;
J1209408 Реєстр отриманих та виданих податкових накладних
(до декларацiї з ПДВ (спецiальної), – Державною фіскальною сужбою України будуть прийматися виключно за звітний період до 01 січня 2015 року.

На Харківщині про намір скористатися податковим компромісом заявило 136 платників податків
Загальна сума уточнюючих податкових зобов’язань по податку на прибуток та ПДВ склала 11,5 млн.грн. Про це повідомили в ГУ ДФС у Харківській області.
У фіскальному відомстві регіону також відзначили, що по 81 платнику прийняті рішення щодо досягнення податкового компромісу. В результаті до бюджету вже надійшло 8,0 млн.грн, з яких податку на додану вартість – 4,6 млн.грн., податку на прибуток – 3,4 млн.грн.
В ГУ ДФС у Харківській області підкреслюють, що фіскальна служба відкрита до подальшої співпраці і буде робити все можливе для скорішого та комфортного вирішення питання застосування зазначеної процедури до усіх заявників.

Об’єкт оподаткування податком на прибуток підприємств

Об’єктом оподаткування є прибуток із джерелом походження з України та за її межами, який визначається шляхом коригування (збільшення або зменшення) фінансового результату до оподаткування (прибутку або збитку), визначеного у фінансовій звітності підприємства відповідно до національних положень (стандартів) бухгалтерського обліку або міжнародних стандартів фінансової звітності, на різниці, які виникають відповідно до положень розділу ІІІ Податкового кодексу України.
Відповідна норма визначена п.п. 134.1.1 п. 134.1 ст. 134 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755 –VI зі змінами та доповненнями.

Чи зобов’язані банківські установи застосовувати РРО при виконанні банківських послуг


Реєстратори розрахункових операцій та розрахункові книжки не застосовуються при виконанні усіх банківських послуг, крім операцій з купівлі-продажу іноземної валюти, та операцій комерційних агентів банків з приймання готівки для подальшого її переказу.
Відповідна норма визначена п. 2 ст. 9 Закону України від 6 липня 1995 року № 265/95 – ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» із змінами та доповненнями.

Порядок повернення торгових патентів та сплачених коштів з урахуванням внесених змін до податкового законодавства

Збір за провадження деяких видів підприємницької діяльності скасовано Законом України від 28 грудня 2014 року № 71-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи» (далі - Закон).
Порядок придбання, використання та строк дії торгового патенту були регламентовані пунктами 267.4, 267.6 та 267.7 ст.267 розд. IV Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року № 2755-VI зі змінами та доповненнями (далі - ПКУ) в редакції, яка діяла до 31 грудня 2014 року.
Так, згідно з п.п. 267.4.4 п. 267.4 ст. 267 ПКУ бланк торгового патенту визначено документом суворого обліку.
Враховуючи викладене, торгові патенти, строк дії яких не закінчився станом на 01.01.2015, підлягають поверненню до контролюючих органів за місцем їх придбання.
Також зазначаємо, що згідно з пунктом 3 підрозділу 7 розділу ХХ Закону суб’єкти господарювання, які порушили порядок отримання та використання торгового патенту за період до 1 січня 2015 року, несуть відповідальність у порядку та на умовах, які діяли до 1 січня 2015 року.
Умови повернення помилково та/або надміру сплачених грошових зобов’язань визначені ст. 43 розд. ІІ ПКУ, зокрема обов’язковою умовою для повернення сум грошового зобов’язання є подання платником податків заяви про таке повернення протягом 1095 днів від дня виникнення помилково та/або надміру сплаченої суми

Затверджені нові форми реєстраційних документів для отримання послуг електронного цифрового підпису

Державною фіскальною службою України затверджено нову редакцію Регламенту Акредитованого центру сертифікації ключів Інформаційно-довідкового департаменту ДФС та нові форми реєстраційних документів для отримання послуг електронного цифрового підпису, що набудуть чинності 2 березня 2015 року. Форми за попереднім зразком приймаються віддаленими пунктами реєстрації користувачів Акредитованого центру до 2 березня 2015 року. Нові форми реєстраційних документів можна завантажити за посиланням http://acskidd.gov.ua/r_kor.
Також повідомляємо, що у зв`язку з реорганізацією Інформаційно-довідкового департаменту Міндоходів та створенням Інформаційно-довідкового департаменту ДФС, змінено найменування Акредитованого центру сертифікації ключів ІДД Міндоходів на Акредитований центр сертифікації ключів ІДД ДФС та пройдено процедуру акредитації.

Минимальный размер налоговой социальной льготы в 2015 году составляет 609 гривен

Налоговая социальная льгота предоставляет право гражданину на уменьшение суммы общего месячного налогооблагаемого дохода, получаемого от одного работодателя в виде заработной платы, на сумму такой льготы. В течение 2015 года налоговая социальная льгота предоставляется для любого плательщика налога в размере 50 процентов от прожиточного минимума для трудоспособного лица (в расчете на месяц) то есть, 609 гривен (1218 х 50%).
При этом налоговая социальная льгота применяется к доходу, начисленному плательщику налога в течение отчетного налогового месяца как заработная плата (другие приравненные к ней в соответствии с законодательством выплаты, компенсации и вознаграждения), если его размер не превышает суммы, равной размеру месячного прожиточного минимума, действующего для трудоспособного лица на 1 января отчетного налогового года, умноженного на 1,4 и округленного до ближайших 10 гривен (в 2015 году 1218 х 1,4 = 1710 грн.).

ДФС про обов’язок ФОП вести книгу обліку доходів і витрат

Державна фіскальна служба України у листі від 29.10.2014 р. № 5857/6/99-99-17-02-02-15 нагадує про обов’язок фізичних осіб — підприємців залежно від обраної системи оподаткування вести книгу обліку доходів і книги обліку доходів і витрат за певними формами і в установленому порядку.
Зокрема, платники єдиного податку груп 1 і 2 та платники єдиного податку групи 3, які не є платниками податку на додану вартість, ведуть книгу обліку доходів шляхом щоденного, за підсумками робочого дня, відображення отриманих доходів.
Порядок ведення книги обліку доходів і книги обліку доходів і витрат платниками єдиного податку затверджено наказом Мінфіну від 15.12.2011 р. № 1637.

Продав авто – сплати військовий збір

Об’єктом оподаткування резидента, відповідно до п. 163.1 ПКУ, є: загальний місячний (річний) оподатковуваний дохід; доходи із джерела їх походження в Україні, які остаточно оподатковуються під час їх нарахування, виплати, надання.
Серед доходів із джерелом їх походження з України є також доходи від продажу рухомого та нерухомого майна (пп. «в» пп. 14.1.54 ПКУ). Тобто доходи, отримані від продажу рухомого майна, є об’єктом оподаткування військовим збором.
Однак для доходів від продажу авто існують спецправила оподаткування, зважаючи на які, починаючи із 01.01.2015 р. у разі продажу двох і більше автомобілів, оподаткуванню підлягає лише частина доходу, отриманого платником податку від продажу протягом звітного податкового року другого та наступних авто. Такі доходи обкладаються ПДФО за ставкою 5% та військовим збором — за ставкою 1,5%.

Підприємці – загальносистемними, які не отримують доходу, не зобов’язані сплачувати єдиний внесок

З 1 січня 2015 року суб’єкти господарювання, які обрали для себе загальну систему оподаткування та не отримали доходу у звітному році або окремому місяці звітного року, не зобов’язані за кожен такий місяць нараховувати єдиний соціальний внесок. Вони мають право за власним бажанням самостійно визначити базу нарахування, але не більше максимальної величини бази нарахування єдиного внеску.
При цьому сума єдиного внеску не може бути меншою за розмір мінімального страхового внеску. Тож, згідно норм даного закону у 2015 році суб’єкти господарювання – фізичні особи, які обрали для себе загальну систему оподаткування та не отримували доходу, не зобов’язані сплачувати єдиний внесок за такий період. Відповідна норм передбачена Законом України від 28 грудня 2014 року № 77 « Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування загальнообов’язкового державного соціального страхування та легалізації фонду оплати праці».

Подання Декларації акцизного податку в електронному вигляді

Куп`янська ОДПІ повідомляє про розміщення на офіційному сайті ДФС України оновленого програмного забезпечення для подання Декларації акцизного податку в електронному вигляді за адресою: головна / Електронна звітність / Платникам податків про електронну звітність / Програмне забезпечення / ОПЗ – програмне забезпечення по формуванню та подачі платниками податків до органів ДПС в електронному вигляді засобами телекомунікаційного зв’язку.

Підакцизним товарам - особливу увагу!

«Ринок алкогольних напоїв та тютюнових виробів є «надпотужним магнітом» для зловживань у торговельній сфері, тому податкове відомство є захисником законних прав громадян на належну якість продукції та контролює наявність у суб’єктів господарювання ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами, вчасну сплату до бюджету акцизного податку», - зазначає в.о.начальника Куп`янської ОДПІ Наталія Калашнікова.
Представники торгівлі мають почути та зрозуміти головну вимогу податківців про неприпустимість фактів здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами без наявності відповідних ліцензій, продажу алкогольних напоїв та тютюнових виробів неповнолітнім особам. Особливо небезпечно вживати горілчану та тютюнову продукцію молоді, тому вітчизняне законодавство забороняє її продаж особам до 18-річного віку.
Нагадуємо платникам, що продаж алкогольних напоїв та тютюнових виробів неповнолітнім карається анулюванням ліцензій та штрафними санкціями. Розмір штрафу, який застосовується до суб”єкта господарювання, складає 6,8 тис. грн.

За два місяці поточного року «спрощенці» Харківщини перерахували до бюджету майже 181,2 млн. грн.

В порівнянні з минулорічним періодом надходження зросли на 51,7 млн. грн. При цьому, більше 63% загальної суми (115,2 млн. грн. - це лютневі збори.
В ГУ ДФС у Харківській області відзначають, що переважну частину надходжень забезпечили фізичні особи – підприємці, що обрали спрощену систему оподаткування. Вони сплатили до бюджету за січень-лютий цього року 133,2 млн. грн. В свою чергу юридичні особи - «спрощенці», спрямували до бюджету 48 млн. грн.
Станом на початок лютого на спрощеній системі оподаткування перебувало майже 87,5 тисяч платників області, з них 77,4 тисячі фізичних осіб – підприємців та близько 10 тисяч - юридичних.

У 2015 році рахунки для сплати єдиного внеску не змінювалися

У 2015 році платники продовжують сплачувати єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – єдиний внесок) на небюджетні рахунки 3719, відкриті на імʼя органів доходів і зборів, та введені в дію з 01 жовтня 2013 року.
Про відкриття нових рахунків для сплати єдиного внеску буде повідомлено завчасно.
Нагадуємо, 28 грудня 2014р. прийнято Закон України від 28.12.2014 №77-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування загальнообов’язкового державного соціального страхування та легалізації фонду оплати праці», яким внесено зміни до Закону України від 08 липня 2010 року № 2464 «Про збір та облік єдиного внес¬ку на загальнообов'язкове державне соціальне страху¬вання».

Чи потрібна ліцензія приватному підприємцю на торгівлю пивом у пляшках

Установлено, що з 01.07.2015 р. пиво буде віднесено до алкогольних напоїв. Тому суб’єктам підприємницької діяльності, які здійснюватимуть продаж пива, необхідно отримувати із цієї дати ліцензію на роздрібну торгівлю алкогольними напоями, — зазначив заступник начальника Куп`янської ОДПІ Ігор Лукшин.
Ці зміни, передбачені абзацами 4–6 пп. 10 п. 2 р. II Закону України від 28.12.2014 р. № 71-VIII у ст. 1 Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» від 19.12.1995 р. № 481/95-ВР.

Чи може покупець самостійно отримати підтвердження реєстрації податкової накладної в ЄРПН

Покупець має право самостійно отримати підтвердження про реєстрацію податкової накладної/розрахунку коригування в ЄРПН. Для цього йому потрібно в електронному вигляді надіслати запит до ЄРПН. За цим запитом покупець отримує в електронному вигляді повідомлення про реєстрацію податкової накладної/розрахунку коригування в ЄРПН і відповідну податкову накладну/розрахунок коригування.Електронна податкова накладна, отримана покупцем із ЄРПН, вважається такою, що отримана від постачальника.

Спрощенці другої та третьої груп застосовуватимуть касові апарати

Змінами до Податкового кодексу України передбачено обов’язкове застосування реєстраторів розрахункових операцій з 1 липня 2015 року – фізичним особам-підприємцям ІІІ-ої групи, крім тих, які здійснюють діяльність на ринках, продаж товарів у роздрібній торговельній мережі через засоби пересувної мережі, а з 1 січня 2016 року – фізичним особам-підприємцям ІІ-ої групи, крім тих, які здійснюють діяльність на ринках, продаж товарів у роздрібній торговельній мережі через засоби пересувної мережі.
Також якщо платники єдиного податку другої та третьої (фізичні особи — підприємці) груп, які з 1 січня 2015 року до 30 червня 2015 включно почали застосовувати у власній господарській діяльності зареєстровані реєстратори розрахункових операцій, з дати початку застосування їх до 1 січня 2017 звільняються від перевірок з питань дотримання порядку застосування реєстраторів розрахункових операцій.

До Зведеного бюджету платниками податків Куп`янської ОДПІ з початку року сплачено майже 40 млн. грн.

Так, за січень – лютий 2015 року платниками податків сплачено до зведеного бюджету 39,6 млн. грн.
Державний бюджет поповнився майже на 13,7 млн. грн. До місцевого бюджету надійшло 25,9 млн. грн.

Понад 3 млн.грн. єдиного податку отримав бюджет від платників Куп`янської ОДПІ з початку року

Надходження єдиного податку у Куп`янській ОДПІ за два місяці 2015 року зросли на 1,8 млн.грн. порівняно з 2014 роком. Про це повідомила заступник начальника Інна Богатирьова.
Понад 70 відс. сплаченої суми надійшло від фізичних осіб-підприємців. За вказаний період вони перерахували до бюджету 2,7 млн. грн., що на 1 млн. грн. більше відповідного періоду минулого року.
Юридичні особи у 2015 році сплатили 700 тис. грн. Порівняно з січнем-лютим 2014 року ця сума зросла на 347 тис. грн..
Посадовець нагадала, що Законом України від 28 грудня 2014 року № 71-VІІІ “Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України (щодо податкової реформи)” зменшено з 6 до 4 кількість груп платників єдиного податку.

Близько 48 млн.грн. ЄСВ надійшло до бюджету від платників Куп`янської ОДПІ

Додатково страхувальники забезпечили ріст ЄСВ на 764 тис. гривень.
Нагадаємо, що фізичні особи-підприємці та юридичні особи, які мають найманих працівників, зобов'язані сплачувати єдиний внесок, нарахований за календарний місяць, не пізніше 20 місяця, наступного за звітним, тобто 20 березня за лютий ц.р.
Фізичні особи - підприємці, що працюють на спрощеній системі оподаткування, можуть сплатити черговий квартальний платіж по єдиному соціальному внеску не пізніше 20 березня ц.р.

Платники Куп`янської ОДПІ спрямували майже 2 млн.грн. на підтримку армії

Як повідомила в.о. начальника Куп`янської ОДПІ Наталія Калашнікова, впродовж 2015 року від юридичних і фізичних осіб надійшло 1,926 млн. грн. військового збору.
За її словами, спостерігається стабільна динаміка надходжень податку в якості економічної підтримки Збройним Силам України.
У податковій нагадують, що оподаткування військовим збором продовжено до набрання чинності рішення Верховної Ради України про завершення реформи Збройних Сил України. Ставка податку у 2015 році залишається, як і раніше, на рівні 1,5 відсотка.
Просмотров: 481 | Добавил: Елена8203 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Форма входа

Поиск

Последние события
Сообщения форума
  • Аккумулятор (2)
  • Автомобильная Сигнализация для авто (1)
  • послуги митного брокера в Харкові (0)
  • Объявления
    [28.03.2024]
    Лук оптом (0)
    [10.12.2023]
    товары оптом от производителя (0)
    [12.07.2023]
    Металлические кровати с доставкой оптом (0)


    Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0


    Купянск ОЛХ

    Основные теги
    живот похудение Тайские в бёдрах травы БЫСТРО похудения селетер таблетки без диет лицо убрать сильный возбудитель виагра женская женский возбудитель виагра виагра сильнодействущая купить возбудитель виагра для мужчин возбудители купить виагру как возбудить девушку капли возбуждающие тара запчасти работа 2-комнатная квартира бизнес Упаковка flat bottom плазменная резка токарные работы ГШП капролон пакеты возбудители для мужчин возбудитель желания Возбудители для двоих возбудитель капли Возбудители для мужчин и женщин возбудитель конский автобусы Фрезерные работы Газовая резка металла инфракрасные обогреватели конвектор дом дизайн интерьера дизайн квартиры дизайн студии заказать дизайн интерьера автовышки и автокраны база металлопроката листовой прокат металлопрокат опт розница вертикальная литьевая машина ВЛМ гидравлический шприцевой пресс литьевая машина для пластмасс поставщик тд там продажа недвижимости листовой металлопрокат Агентство недвижимости Днепр ремонт гидравлического оборудования купить гидропресс лента ФУМ риелтор Днепр зашита маски маски для лица. фабричный пошив. купить Днепр листовая сталь ваш карниз газовая резка обработка металлов кваритра в Днепре под заказ диета диеты Китайские отзывы похудеть витамины лекарства средства упражнения оборудование арматура вентиляционное компоненты конвейеры лабораторное кип насосы высоковольтное инструмент

     

    Купянский городской портал © 2024