Купянский городской портал! Суббота, 18.05.2024, 08:06
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Путеводитель

Последние фото

Общая статистика
Интернет магазин: 
Форум-тем/сообщ: 542/2924
Коментарии: 835
Фото: 418
Новости: 1051
Файлов для скачивания: 5
Статей:897
Сайтов в каталоге: 970
Объявлений: 15
Игр: 219
Записей в гостевой: 36
FAQ: 1
Новости Украины: 107
Видео: 9105

Последние статьи
[15.09.2020][Мои статьи]
Увага! Важлива інформація (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
ТОП 6 запитань стосовно використання програмних реєстраторів розрахункових операцій (5)
[15.09.2020][Мои статьи]
До уваги платників земельного податку! Інформація про нормативну грошову оцінку земель розміщена на офіційному вебпорталі ДПС (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
Податкова знижка для внутрішньо переміщених осіб (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
З початку року надійшло 9,8 млрд грн ЄСВ (0)

Купянск
Главная » 2014 » Октябрь » 7 » Бізнесмени Куп`янської ОДПІ направили на соціальні виплати більш ніж 227 млн.грн. ЄСВ
11:28
Бізнесмени Куп`янської ОДПІ направили на соціальні виплати більш ніж 227 млн.грн. ЄСВ
Бізнесмени Куп`янської ОДПІ направили на соціальні виплати більш ніж 227 млн.грн. ЄСВ

«Саме таку суму єдиного соціального внеску спрямували суб’єкти господарювання Куп`янської ОДПІ на казначейські рахунки у січні-вересні поточного року. Додатково бюджет отримав 8,3 млн. гривень», - зазначила начальник Куп`янської ОДПІ Олена Кухтіна.
Таких результатів надходжень ЄСВ вдалося досягти завдяки постійній цілеспрямованій роботі з роботодавцями щодо бази, об’єкту та термінів сплати внеску.
За словами керівника, незважаючи на складні соціально-економічні умови, динаміка надходжень єдиного соціального внеску в регіоні залишається стабільною. Так, лише протягом вересня поточного року до скарбниць бюджетів мобілізовано 25,7 млн.грн. єдиного соціального внеску.
Як підкреслює Олена Кухтіна, єдиний соціальний внесок є основним джерелом соціальних виплат на фінансування державних гарантій для незахищених верств населення. Саме тому для податківців одним із головних пріоритетів роботи є стабільність і повнота акумуляції до бюджету цього платежу.

Податківці Куп`янщини привітали освітян з Днем вчителя

Як відомо, молодь — підростаюче поколінням платників податків. З нагоди Дня працівників освіти заступник начальника Куп`янської ОДПІ ГУ Мідоходів у Харківській області Інна Богатирьова завітала до Спеціалізованої загальноосвітньої школи – інтернату для розумово відсталих дітей, дітей – сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування.
Посадовець привітала педагогів з їхнім професійним святом та зазначила, що професія педагога залишається однією з найбільш шанованих у нашому суспільстві. « Ви кожного дня бачите очі дітей, які не отримують материнської та батьківської ласки, такі моменти є особливо зворушливими. Частина Вашої душі і сердечного тепла лишається тут, з дітьми», – звернулась до педагогів Інна Богатирьова.
Податківець висловила сердечні побажання благополуччя і миру, вручила вихователям подарунки та зазначила, що такі гостини вже стали традицією для вихованців закладів та їх викладачів.

З паперової податкової накладної на електронну
Відповідно до змін, внесених до ст. 201 Податкового кодексу України, скасовуються податкові накладні на паперових носіях. Зокрема, встановлюється норма, згідно з якою платник ПДВ зобов’язаний надати покупцю (отримувачу) податкову накладну, складену в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації у порядку, визначеному законодавством, електронного цифрового підпису уповноваженої платником особи, та зареєстровану в Єдиному реєстрі податкових накладних.
Отже, з 01.01.2015 р. усі податкові накладні (незалежно від суми ПДВ в одній податковій накладній) підлягатимуть реєстрації в Єдиному реєстрі податкових накладних в електронному вигляді (відповідні зміни внесено до п.11 підрозділу 2 розділу XX Податкового кодексу України).
Для поновлення посиленого сертифiкату відкритого ключа слід подати заяву

Форми заяв на блокування, скасування та поновлення посиленого сертифiката відкритого ключа знаходяться на веб-сайті Акредитованого центру сертифікації ключів Інформаційно-довідкового департаменту (далі – АЦСК ІДД) http://www.acskidd.gov.ua в розділах «Форми документів» та «Блокування, поновлення, скасування сертифікатів».
Блокування посиленого сертифіката можна здійснити у телефонному режимі. Заява в усній формі подається заявником (підписувачем) до АЦСК ІДД засобами телефонного зв’язку за номером (044) 284-00-10, при цьому заявник повинен повідомити адміністратору реєстрації наступну інформацію:
- ідентифікаційні дані власника сертифіката;
- реєстраційний номер сертифіката ключа;
- ключову фразу голосової автенфікації.
Письмова заява на блокування посиленого сертифіката подається до АЦСК ІДД або до відокремленого пункту реєстрації користувачів за встановленою формою та засвідчується власноручним підписом заявника (підписувача). Якщо власником сертифіката є юридична особа, підпис уповноваженого представника юридичної особи засвідчується печаткою.

До місцевих бюджетів Куп`янської ОДПІ надійшло більше 134 млн грн

Протягом дев’яти місяців цього року до місцевих бюджетів м.Куп`янська, Куп`янського, Шевченківського та Дворічанського районів додатково надійшло 13 млн грн податків і зборів.
Один з найвагоміших платежів – це податок на доходи фізичних осіб, якого протягом дев’яти місяців надійшло 98,7 млн гривень, що на 9,2 млн грн більше, ніж очікувалось. Плати за землю спрямовано до бюджету 19,3 млн грн.

Отримати ключ електронного цифрового підпису може повірена особа

Повіреною особою в разі неможливості особистої присутності фізичної особи-підприємця, яка працює без печатки, для отримання послуг електронного цифрового підпису до Акредитованого центрі сертифікації ключів Інформаційно-довідкового департаменту (далі - АЦСК ІДД) серед інших реєстраційних документів надається нотаріально засвідчена довіреність.
Відповідно до п.5.1 Регламенту Акредитованого центру сертифікації ключів Інформаційно-довідкового департаменту передбачено, що заявник може бути представлений довіреною особою, якщо немає можливості його особистої присутності в АЦСК ІДД. У цьому випадку заявник надає довіреність на подання документів для реєстрації.
Довіреність засвідчується:
- для юридичних осіб – підписом керівника з прикладенням печатки організації;
- для фізичних осіб-підприємців – підписом підприємця з прикладенням його печатки або у разі відсутності печатки – нотаріально;
- для фізичних осіб – нотаріально.
Нотаріально засвідчена довіреність повинна містити інформацію про надання повноважень повіреній особі від імені Довірителя здійснити процедуру реєстрації заявника у реєстрі підписувачів АЦСК ІДД та генерації ключів підписувача у АЦСК ІДД з наданням права підпису на всіх необхідних реєстраційних документах АЦСК ІДД на правах заявника.

Ліцензії на виробництво спирту видають за умови...

Ліцензії на виробництво спирту етилового, коньячного і плодового, спирту етилового ректифікованого виноградного, спирту етилового ректифікованого плодового, спирту-сирцю виноградного, спирту-сирцю плодового видаються суб’єктам підприємницької діяльності, які на момент подання заяви про видачу ліцензії є власниками або відповідно до інших не заборонених законодавством підстав володіють та/або користуються приміщеннями та обладнанням, що забезпечують повний технологічний цикл виробництва алкогольних напоїв, за умови, що використання таких приміщень та обладнання здійснює тільки один суб’єкт підприємницької діяльності.
Зазначена норма регулюється Законом України від 19 грудня 1995 року № 481/95-BP ”Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів” із змінами та доповненнями.

Строки давності для пені

Відповідно до п.102.1 ст.102 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) контролюючий орган має право самостійно визначити суму грошових зобов’язань платника податків у випадках, визначених ПКУ, не пізніше закінчення 1095 дня, що настає за останнім днем граничного строку подання податкової декларації та/або граничного строку сплати грошових зобов’язань, нарахованих контролюючим органом, коли така податкова декларація була надана пізніше, - за днем її фактичного подання. Якщо протягом зазначеного строку контролюючий орган не визначає суму грошових зобов’язань, платник податків вважається вільним від такого грошового зобов’язання, а спір стосовно такої декларації та/або податкового повідомлення не підлягає розгляду в адміністративному або судовому порядку.
У разі подання платником податку уточнюючого розрахунку до податкової декларації контролюючий орган має право визначити суму податкових зобов’язань за такою податковою декларацією протягом 1095 днів з дня подання уточнюючого розрахунку.
Пеня - сума коштів у вигляді відсотків, нарахованих на суми грошових зобов’язань, не сплачених у встановлені законодавством строки (п.п.14.1.162. п.14.1 ст.14 ПКУ).
«Отже, після закінчення встановлених ПКУ строків погашення узгодженого грошового зобов’язання на суму податкового боргу (включаючи суму штрафних санкцій за їх наявності та без урахування суми пені) нараховується пеня без урахування строків давності (1095 днів), визначених п.102.1 ст.102 ПКУ», - зазначає начальник Куп`янської ОДПІ Олена Кухтіна

Які товари належать до підакцизних груп товарів

До підакцизних товарів належать:
- спирт етиловий та інші спиртові дистиляти, алкогольні напої, пиво;
- тютюнові вироби, тютюн та промислові замінники тютюну;
- нафтопродукти, скраплений газ;
- автомобілі легкові, кузови до них, причепи та напівпричепи, мотоцикли.
Перелік підакцизних товарів визначено п. 215.1 ст. 215 Податкового кодексу України.
Перелік платників акцизного податку визначений ст. 212 Податкового кодексу України.

Платники ФСП сплачують орендну плату за земельні ділянки державної та комунальної власності

Платники фіксованого сільськогосподарського податку не є платниками земельного податку за земельні ділянки, які використовуються для ведення сільськогосподарського товаровиробництва. Водночас, орендну плату за земельні ділянки державної і комунальної власності такі платники сплачують відповідно до укладеного договору оренди землі.
Нагадуємо, орендна плата за земельні ділянки державної і комунальної власності - обов’язковий платіж, який орендар вносить орендодавцеві за користування земельною ділянкою.
Розмір та умови внесення орендної плати встановлюються у договорі оренди між орендодавцем (власником) і орендарем.
Платники фіксованого сільськогосподарського податку не є платниками, зокрема, земельного податку (крім земельного податку за земельні ділянки, що не використовуються для ведення сільськогосподарського товаровиробництва).
Порядок сплати орендної плати регулюється ст. 288 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI зі змінами та доповненнями.

Яким суб’єктам господарювання видаються ліцензії на виробництво спирту

Ліцензії на виробництво спирту етилового, коньячного і плодового, спирту етилового ректифікованого виноградного, спирту етилового ректифікованого плодового, спирту-сирцю виноградного, спирту-сирцю плодового видаються суб’єктам підприємницької діяльності, які на момент подання заяви про видачу ліцензії є власниками або відповідно до інших не заборонених законодавством підстав володіють та/або користуються приміщеннями та обладнанням, що забезпечують повний технологічний цикл виробництва алкогольних напоїв, за умови, що використання таких приміщень та обладнання здійснює тільки один суб’єкт підприємницької діяльності.
Зазначена норма регулюється Законом України від 19 грудня 1995 року N 481/95-BP ”Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів” із змінами та доповненнями.

Юридична особа може перейти на спрощену систему оподаткування протягом року

Суб’єкт господарювання, який є платником інших податків і зборів може перейти на спрощену систему оподаткування. Зробити це можна шляхом подання заяви до контролюючого органу не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку наступного календарного кварталу.
Юридична особа має право перейти на спрощену систему оподаткування один раз протягом календарного року. До поданої заяви додається розрахунок доходу за попередній календарний рік
Такий перехід може бути здійснений за умови, якщо протягом календарного року, що передує періоду переходу на спрощену систему оподаткування, суб’єктом господарювання дотримано відповідні вимоги (встановлені в п. 291.4 ст.291 ПКУ).
Порядок обрання або переходу на спрощену систему оподаткування регулюється ст. 298 Податкового кодексу України.

На Харківському кордоні виявили чоловіка з «мішком» незадекларованих консервів

Консерви виявили працівники митниці в пункті пропуску «Козача Лопань» під час проведення митного контролю електропоїзду сполученням «Наумівка – Харків».
При проведенні усного та письмового декларування чоловік стверджував, що крім особистих речей нічого через кордон не переміщує. Однак, під час митного огляду в багажі, який знаходився поряд з пасажиром, були виявлені без ознак схову 60 банок рибних консервів російського виробництва. Серед «улову»: «Печень минтая», «Форель», «Скумбрия атлантическая».
Загальна вага рибопродуктів в банках склала 18 кг.
Чоловік визнав консерви своїми та пояснив, що переміщував їх через митний кордон України для власного споживання.
В результаті у відношенні громадянина України було складено протокол про порушення митних правил за ознаками ст. 472 Митного кодексу України.
На митниці повідомили, що лише за минулий тиждень в пункті пропуску «Козача Лопань» працівники митниці виявили 160 банок різноманітних консервів, які порушники чомусь забували декларувати.

Облік об’єктів оподаткування за даними форми №20-ОПП

Відповідно до Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року №2755-VІ із змінами і доповненнями (далі – ПКУ) одним зі способів податкового контролю є контроль за місцем розташування як платника податків, так і об’єктів, які пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність (неосновне місце обліку).
Для здійснення такого податкового контролю застосовується Порядок обліку платників податків і зборів, затверджений наказом Міністерства фінансів України 09 грудня 2011 року №1588 (у редакції наказу Міністерства фінансів України від 22 квітня 2014 року №462), зареєстрований в Міністерстві юстиції України 14 травня 2014 р. за №503/25280 (далі – Порядок).
Порядок передбачає, що платник податків зобов’язаний повідомляти про об’єкти оподаткування та об’єкти, пов’язані з оподаткуванням до контролюючих органів за основним місцем обліку.
Повідомлення за формою №20-ОПП (додаток 11 до Порядку) повинні подавати всі платники податків - як юридичні, так і фізичні особи - підприємці в разі наявності, виникнення, зміни типу об’єкта оподаткування.
Основною метою запровадження форми №20-ОПП є отримання від платників податків інформації про всі наявні в них об’єкти майна, їх місцезнаходження, переміщення та стан, у якому вони фактично перебувають (використовуються, тимчасово не використовуються, не використовуються тощо).
Повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність, за формою №20-ОПП подається протягом 10 робочих днів після їх реєстрації, створення чи відкриття до контролюючого органу за основним місцем обліку платника податків.
Рекомендований довідник типів об’єктів оподаткування оприлюднюється на офіційному порталі Державної фіскальної служби України (http://sfs.gov.ua/dovidniki--reestri--perelik/dovidniki-/127294.html) та розміщується на інформаційних стендах у контролюючих органах.
Стосовно повідомлення за ф. №20-ОПП з інформацією про відокремлені підрозділи, філії (балансові, безбалансові), представництва юридичної особи, зазначимо, що у разі, якщо відокремлений підрозділ юридичної особи включено до Єдиного державного реєстру (далі – ЄДР), повідомлення за формою №20-ОПП до контролюючого органу не подається. А у разі якщо відокремлений підрозділ юридичної особи не включено до ЄДР, таке повідомлення подається до контролюючого органу за основним місцем обліку платника податків - юридичної особи.
Відповідь на це та інші запитання розміщено в Загальнодоступному інформаційно-довідковому ресурсі (http://zir.minrd.gov.ua/) в категоріях 119.11 та 119.12.

Чи може ФОП - платник єдиного податку здійснювати зовнішньоекономічну діяльність

Згідно із ст.1 Закону України від 16 квітня 1991 року № 959-XII «Про зовнішньоекономічну діяльність» із змінами та доповненнями (далі – Закон) зовнішньоекономічна діяльність - діяльність суб’єктів господарської діяльності України та іноземних суб’єктів господарської діяльності, побудована на взаємовідносинах між ними, що має місце як на території України, так і за її межами.
Фізичні особи, які мають постійне місце проживання на території України, мають зазначене право здійснювати зовнішньоекономічну діяльність, якщо вони зареєстровані як підприємці згідно з Законом України «Про підприємництво» (ст.5 Закону).
Статтею 4 Закону передбачені види зовнішньоекономічної діяльності, до яких, зокрема, належать експорт та імпорт товарів, капіталів та робочої сили.
Відповідно до п.291.3 ст.291 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI зі змінами та доповненнями (далі - ПКУ) фізична особа - підприємець може самостійно обрати спрощену систему оподаткування, якщо така особа відповідає вимогам, встановленим гл.1 «Спрощена система оподаткування, обліку та звітності» ПКУ, та реєструється платником єдиного податку в порядку, визначеному цією главою.
Пунктом 291.5 ст.291 ПКУ визначені види діяльності, здійснюючи які фізичні особи - підприємці не можуть бути платниками єдиного податку.
Платники єдиного податку зобов’язані перейти на сплату інших податків і зборів, визначених ПКУ, у разі здійснення видів діяльності, які не дають права застосовувати спрощену систему оподаткування, або невідповідності вимогам організаційно-правових форм господарювання - з першого числа місяця, наступного за податковим (звітним) періодом, у якому здійснювалися такі види діяльності або відбулася зміна організаційно-правової форми (пп.5 пп.298.2.3 п.298.2 ст.298 ПКУ).
Враховуючи вищенаведене, фізична особа – підприємець – платник єдиного податку може здійснювати зовнішньоекономічну діяльність як на території України, так і за її межами, за умови, що ним не здійснюються види діяльності, які не дають права застосовувати спрощену систему оподаткування.

Платники Харківщини сплатили до бюджету понад 8,6 млрд. гривень податків та зборів

За словами в.о. начальника ГУ Міндоходів у Харківській області Валентина Фесюніна, це на 1,1 млрд. грн. більше, ніж за 9 місяців минулого року.
Так, до Державного бюджету надійшло 5,04 млрд. грн., в той же час, місцеві бюджети отримали – 3,58 млрд. гривень.
Як відзначає керівник регіонального відомства, сьогодні для усіх – і співробітників служби, і бізнесменів, і простих громадян - є дуже важливим підтримати країну. Отже тільки об’єднавши зусилля можна досягти спільного успіху, вважає Валентин Фесюнін та підкреслює, що завдяки взаємодії та конструктивним відносинам з підприємницькою спільнотою регіону, і стало можливим досягти стабільних результатів.
Зокрема тільки у вересні 2014 року забезпечено збір платежів до бюджетів усіх рівнів в сумі 1,15 млрд. грн. Це на 317,7 млн. грн. більше ніж за аналогічний період минулого року. Темп росту склав 137,9%.
Наразі до місцевих бюджетів надійшло 387,9 млн. грн., що на 5,8 % або на 21,3 млн. грн. більше надходжень вересня 2013 року.
Керівник відомства відзначає свідому громадську позицію жителів Харківщини, які розуміють важливість своєчасної сплати податків в непростий для країни час.
«Харків’яни справжні патріоти, і свою любов і до країни і до рідного краю доводять на ділі», - вважає Валентин Фесюнін та зазначає, що податкова служба області і надалі буде підтримувати сумлінних платників податків.

Оперативники Міндоходів Харківщини вилучили більше 1,5 мільйона цигарок

Тютюнові вироби відомих виробників без марок акцизного податку ввозилися на територію Харківщини з Білорусії і Російської Федерації та зберігалися на одному з поштових відділень.
Про це розповів начальник оперативного управління ГУ Міндоходів у Харківській області Сергій Мережко.
«У ході обшуку складських приміщень працівники оперативного управління виявили факт зберігання незаконно виготовлених та ввезених на митну територію України 79 тис. пачок цигарок загальною вартістю більше 1 млн. гривень», - повідомив посадовець.
У рамках раніше зареєстрованого кримінального провадження, за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст. 204 Кримінального кодексу України, оперативники провели ряд заходів щодо встановлення каналів постачання контрафактного тютюну на територію області. Правоохоронці розробили комбінацію, яка дозволила зафіксувати та документально підтвердити факт незаконного транспортування, зберігання та реалізації нелегальної тютюнової продукції.
Всю виявлену продукцію вилучено та буде використано в якості речових доказів. За даним фактом триває слідство.

Ігор Білоус: Віднині до Державного бюджету України надходитимуть значні суми податку на прибуток від підприємств банківського сектору

«Віднині до Державного бюджету України надходитимуть значні суми податку на прибуток від підприємств банківського сектору. Це стало можливим завдяки рішенню Вищого адміністративного суду України. ВАСУ підтримав позицію ДФС України з питання оподаткування операцій з продажу банківськими установами прав вимоги за кредитними договорами. Тільки за однією справою на користь ДФС буде надходження до бюджету України майже 140 млн. грн. лише від одного з банків України», - заявив Голова Державної фіскальної служби України Ігор Білоус.
Вищий адміністративний суд України рішенням від 23 вересня 2014 року підтримав позицію ДФС України щодо неправомірності формування одним з найбільших банків України від’ємного значення об’єкту оподаткування з податку на прибуток за рахунок відступлення права вимоги за кредитними договорами пов’язаним особам.
У вказаному рішенні Вищий адміністративний суд України визначив, що для цілей обліку з податку на прибуток операції з відступлення права вимоги в розумінні пункту 153.5 статті 153 Податкового кодексу України є різновидом операції з продажу товарів. Причому продавцем відповідних товарів є особа, яка здійснює відступлення права вимоги за компенсацію, тобто – банк.
На вказані операції з відступлення права вимоги (факторингу) поширюються обмеження у врахуванні витрат, передбачених абзацом другим підпункту 153.2.6 пункту 153.2 статті 153 Податкового кодексу України. Тому витрати, понесені у зв’язку з відступленням права вимоги пов’язаній особі, не можуть перевищувати доходів, отриманих продавцем як компенсацію вартості проданої вимоги.
Просмотров: 460 | Добавил: Елена8203 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Форма входа

Поиск

Последние события
Сообщения форума
  • Аккумулятор (2)
  • Автомобильная Сигнализация для авто (1)
  • послуги митного брокера в Харкові (0)
  • Объявления
    [28.03.2024]
    Лук оптом (0)
    [10.12.2023]
    товары оптом от производителя (0)
    [12.07.2023]
    Металлические кровати с доставкой оптом (0)


    Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0


    Купянск ОЛХ

    Основные теги
    живот похудение Тайские в бёдрах травы БЫСТРО похудения селетер таблетки без диет лицо убрать сильный возбудитель виагра женская женский возбудитель виагра виагра сильнодействущая купить возбудитель виагра для мужчин возбудители купить виагру как возбудить девушку капли возбуждающие тара запчасти работа 2-комнатная квартира бизнес Упаковка flat bottom плазменная резка токарные работы ГШП капролон пакеты возбудители для мужчин возбудитель желания Возбудители для двоих возбудитель капли Возбудители для мужчин и женщин возбудитель конский автобусы Фрезерные работы Газовая резка металла инфракрасные обогреватели конвектор дом дизайн интерьера дизайн квартиры дизайн студии заказать дизайн интерьера автовышки и автокраны база металлопроката листовой прокат металлопрокат опт розница вертикальная литьевая машина ВЛМ гидравлический шприцевой пресс литьевая машина для пластмасс поставщик тд там продажа недвижимости листовой металлопрокат Агентство недвижимости Днепр ремонт гидравлического оборудования купить гидропресс лента ФУМ риелтор Днепр зашита маски маски для лица. фабричный пошив. купить Днепр листовая сталь ваш карниз газовая резка обработка металлов кваритра в Днепре под заказ диета диеты Китайские отзывы похудеть витамины лекарства средства упражнения оборудование арматура вентиляционное компоненты конвейеры лабораторное кип насосы высоковольтное инструмент

     

    Купянский городской портал © 2024