Купянский городской портал! Пятница, 29.03.2024, 04:05
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Путеводитель

Последние фото

Общая статистика
Интернет магазин: 
Форум-тем/сообщ: 542/2924
Коментарии: 835
Фото: 418
Новости: 1051
Файлов для скачивания: 5
Статей:897
Сайтов в каталоге: 970
Объявлений: 15
Игр: 219
Записей в гостевой: 36
FAQ: 1
Новости Украины: 107
Видео: 9105

Последние статьи
[15.09.2020][Мои статьи]
Увага! Важлива інформація (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
ТОП 6 запитань стосовно використання програмних реєстраторів розрахункових операцій (5)
[15.09.2020][Мои статьи]
До уваги платників земельного податку! Інформація про нормативну грошову оцінку земель розміщена на офіційному вебпорталі ДПС (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
Податкова знижка для внутрішньо переміщених осіб (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
З початку року надійшло 9,8 млрд грн ЄСВ (0)

Купянск
Главная » 2016 » Февраль » 17 » Звітність поштою: термін для відправки
10:56
Звітність поштою: термін для відправки
.

При надсиланні податкової декларації поштою, платник податку зобов’язаний здійснити таке відправлення на адресу відповідного контролюючого органу не пізніше ніж за п’ять днів до закінчення граничного строку подання податкової декларації, визначеного ст. 49 Податкового кодексу України. При поданні податкової звітності в електронній формі не пізніше закінчення останньої години дня, в якому спливає такий граничний строк.
Порядок оформлення поштових відправлень з вкладенням матеріалів звітності, розрахункових документів і декларацій затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 28 червня 1997 року № 799 із змінами та доповненнями.

Оновлений «Електронний кабінет платника» запрацював у тестовому режимі

Розпочав роботу модернізований електронний сервіс «Електронний кабінет платника». Про це повідомляється на веб-сайті ДФС.
Вхід до оновленого кабінету здійснюється за адресою: http://cabinet.sfs.gov.ua, а також через офіційний веб-портал ДФС.
Оновлений сервіс працює в тестовому режимі на базі реальних даних до завершення робіт, пов’язаних із роботою старого кабінету. Протягом цього часу платники можуть взяти активну участь у його тестуванні, а також надіслати пропозиції щодо роботи й наповнення сервісу на електронну адресу infozvit@sfs.gov.ua.

ДФС про новації в нарахуванні та сплаті ПДВ із 2016 року

У зв’язку з нещодавніми змінами до ПКУ ДФСУ в листі від 08.02.2016 р. № 4149/7/99-99-19-03-00-17 повідомила про окремі особливості нарахування та сплати ПДВ з урахуванням унесених змін.

ДФС про новації в нарахуванні та сплаті ПДВ із 2016 року: Реєстрація платників ПДВ

Із 1 січня 2016 року не може бути анульована реєстрація платника ПДВ виключно у зв’язку з тим, що в ЄДР наявний запис про відсутність юридичної особи чи фізособи за її місцезнаходженням (місцем проживання) або запис про відсутність підтвердження відомостей про юридичну особу.

ДФС про новації в нарахуванні та сплаті ПДВ із 2016 року: База обкладення ПДВ

Із 1 січня 2016 року внесено зміни до п. 188.1 ПКУ, згідно з якими база оподаткування операцій із постачання самостійно виготовлених товарів/послуг не може бути нижче звичайних цін.

ДФС про новації в нарахуванні та сплаті ПДВ із 2016 року: Постачання зернових і технічних культур

Із 1 січня 2016 року поширюються загальні правила оподаткування: у разі постачання зернових і технічних культур на митній території України застосовується ставка податку в розмірі 20% та 0% — у разі їх вивезення за межі митної території України, незалежно від того, були зернові та технічні культури придбані з ПДВ чи із застосуванням пільги з оподаткування.
База оподаткування під час здійснення таких операцій визначається за загальновстановленими правилами.

ДФС про новації в нарахуванні та сплаті ПДВ із 2016 року: Кінематографія

До 1 січня 2017 року продовжено режим звільнення від обкладення ПДВ операцій із постачання національних фільмів (п. 12 підрозділу 2 р. ХХ ПКУ).

ДФС про новації в нарахуванні та сплаті ПДВ із 2016 року: Міжнародна технічна допомога

Із 1 січня 2016 року звільняються від оподаткування операції із:
постачання товарів і послуг на митній території України та ввезення на митну територію України товарів як міжнародної технічної допомоги;
постачання товарів і послуг на митній території України та ввезення на митну територію України товарів, що фінансуються за рахунок міжнародної технічної допомоги;
увезення на митну територію України майна як гуманітарної допомоги.
При цьому в разі якщо придбані та/або виготовлені товари/послуги, необоротні активи частково використовуються в оподатковуваних операціях, а частково — ні, то до таких операцій не застосовуються правила щодо нарахування й перерахунку податкових зобов’язань, установлені ст. 199 ПКУ.

ДФС про новації в нарахуванні та сплаті ПДВ із 2016 року: Оподаткування банківськими установами операцій з реалізації майна, набутого ними у власність

У п. 189.15 ПКУ встановлюються спеціальні правила визначення бази оподаткування для операцій із постачання банками й іншими фінансовими установами майна, набутого ними у власність унаслідок звернення стягнення на таке майно. Зокрема, для таких операцій базою оподаткування є позитивна різниця між ціною постачання та ціною придбання такого майна. Ціна придбання визначається як вартість майна, за якою таке майно набуте у власність. У разі придбання такого майна в платника ПДВ ціна придбання визначається з урахуванням ПДВ (п. 189.15 ПКУ).
Якщо за таким майном суми ПДВ були включені до складу податкового кредиту банком, іншою фінансовою установою, застосовуються положення п. 198.5 ПКУ.
Окрім того, звільняються від оподаткування операції банків та інших фінансових установ із постачання майна, набутого ними у власність унаслідок звернення стягнення на таке майно. Звільнення від оподаткування стосується тієї частини вартості майна, за якою воно було набуте у власність у рахунок погашення зобов’язань за договором кредиту (позики) (п. 197.12 ПКУ).

ДФС приймає пропозиції щодо удосконалення сервісу «Електронний кабінет платника»

За 6 днів оновленим електронним сервісом «Електронний кабінет платника» скористалось біля 5 тис. платників. Серед них 98,2% користуються сервісом з України, інші - з понад 20 країн світу (Німеччина, Казахстан, Франція, США, Фінляндія, Польща, Австрія, Грузія, Словаччина, Індія та ін.)
Протягом періоду тестової експлуатації оновленого сервісу платники можуть взяти активну участь у його вдосконаленні. Пропозиції щодо роботи та наповнення сервісу приймаються на електронну адресу infozvit@sfs.gov.ua.
Для оперативного реагування просимо при надсиланні листа на електронну адресу зазначати код за ЄДРПОУ або реєстраційний номер платника податків, а також контактну інформацію.
Зокрема, за пропозиціями наданими платниками в режимі оновленого сервісу «Система електронного адміністрування ПДВ», реєстр операцій доповнено даними про контрагентів. Також для зручності користувачів полегшено пошук інформації у реєстрах ДФС.
Крім того, платникам буде надана можливість підготувати, заповнити та надіслати податкову декларацію платника єдиного податку та звітності зі сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за новими формами.

ДФС оголошує конкурс на кращий дизайн форменого одягу для працівників служби

Державна фіскальна служба України запрошує творчих, небайдужих громадян долучитися до процесу оновлення дизайну форменого одягу для посадових осіб служби.
Наряду з кардинальними змінами, які на сьогодні відбуваються у структурі ДФС, зміна зовнішнього вигляду її працівників стане одним з психологічних елементів оновлення служби.
Єдиний дизайн формуватиме у працівників фіскальної служби почуття корпоративної єдності, а у суспільства – позитивне сприйняття служби вцілому.
Взяти участь у конкурсі можуть громадяни України, які мають своє бачення зовнішнього вигляду працівників ДФС та готові його модернізувати.
Авторам робіт потрібно звернути увагу, що моделі не повинні мати подібностей з форменим одягом інших органів виконавчої влади.
Ескізи своїх робіт учасники можуть направляти до 15 березня 2016 року за електронної адресою forma@sfs.gov.ua
Розробники найбільш вдалих ескізів будуть запрошені для практичного відпрацювання проекту з працівниками ДФС.
Детальніше про умови конкурсу та вимоги до ескізів моделей можна ознайомитися за посиланням sfs.gov.ua/pro-sfs-ukraini/robota-z-personalom/formeniy-odyag/

Салтівська ОДПІ: Надходження єдиного внеску перевищили 11,7 млн.грн.

Саме таку суму ЄСВ спрямували платники податків у січні 2016 року.
Незважаючи на зниження ставки нарахування ЄСВ з 1 січня 2016 року до 22%, з початку 2016 року виконання показників надходження ЄСВ склало 126%, додатково бюджет отримав 2,4 млн.грн. єдиного внеску.
Крім цього, щомісяця збільшується кількість платників єдиного соціального внеску, які звітують в електронному вигляді.
Звертаємо увагу, що за інформацією щодо подання звітності та сплати єдиного внеску, отриманням безкоштовних ключів електронного цифрового підпису та програмного забезпечення можна звертатися до Салтівської ОДПІ, м. Куп`янськ, вул. Харківська, буд.99.

Декларування доходів, отриманих у спадщину чи подарунок

Громадянам, які у 2015 році отримували доходи від успадкування чи отримання в дарунок коштів та майна від осіб, які не є членами сім`ї першого ступеня споріднення, необхідно подати до органу фіскальної служби за місцем реєстрації декларацію про майновий стан і доходи.
Відповідно до пп. 14.1.263 п. 14.1 ст. 14 розділу І Податкового кодексу України членами сім’ї фізичної особи першого ступеня споріднення вважаються її батьки, чоловік або дружина, діти, у тому числі усиновлені. Інші члени сім’ї фізичної особи вважаються такими, що мають другий ступінь споріднення. При цьому не повинні надавати декларацію спадкоємці резиденти та нерезиденти, які сплачують податок до нотаріального оформлення спадщини.
Починаючи з 1 січня 2016 року доходи, отримані громадянами внаслідок успадкування чи утримання в дарунок майна, відображаються тільки у декларації без заповнення окремих додатків. Інформація щодо зазначених доходів відображаються у декларації форма якої затверджена наказом Міністерства фінансів України від 02.10.2015р. № 859.
Податкова декларація про майновий стан і доходи надається до 1 травня 2016 року. А до 1 серпня п.р. громадянин зобов’язаний самостійно сплатити суму податкового зобов’язання, зазначену в поданій ним податковій декларації.

Не пізніше 20 лютого необхідно надати звітність з плати за землю за новою формою

Салтівська ОДПІ повідомляє, що з 1 січня 2016 року, для складання податкової звітності з плати за землю використовується нова форма Податкової декларації з плати за землю (наказ МФУ від 16.06.2015 № 560).
Зазначена форма декларації використовується і для самостійного виправлення помилок, допущених у податковій звітності за попередні звітні (податкові) періоди.
Базовим податковим (звітним) періодом для плати за землю є календарний рік.
Згідно з пп.286.2 ст. 286 Податкового кодексу України платники плати за землю (крім фізичних осіб) самостійно обчислюють суму податку щороку станом на 1 січня і не пізніше 20 лютого поточного року подають відповідному органу фіскальноъ служби за місцезнаходженням земельної ділянки податкову декларацію на поточний рік. Подання такої декларації звільняє від обов’язку подання щомісячних декларацій
Просмотров: 514 | Добавил: Елена8203 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Форма входа

Поиск

Последние события
Сообщения форума
  • Аккумулятор (2)
  • Автомобильная Сигнализация для авто (1)
  • послуги митного брокера в Харкові (0)
  • Объявления
    [28.03.2024]
    Лук оптом (0)
    [10.12.2023]
    товары оптом от производителя (0)
    [12.07.2023]
    Металлические кровати с доставкой оптом (0)


    Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0


    Купянск ОЛХ

    Основные теги
    живот похудение Тайские в бёдрах травы БЫСТРО похудения селетер таблетки без диет лицо убрать сильный возбудитель виагра женская женский возбудитель виагра виагра сильнодействущая купить возбудитель виагра для мужчин возбудители купить виагру как возбудить девушку капли возбуждающие тара запчасти работа 2-комнатная квартира бизнес Упаковка flat bottom плазменная резка токарные работы ГШП капролон пакеты возбудители для мужчин возбудитель желания Возбудители для двоих возбудитель капли Возбудители для мужчин и женщин возбудитель конский автобусы Фрезерные работы Газовая резка металла инфракрасные обогреватели конвектор дом дизайн интерьера дизайн квартиры дизайн студии заказать дизайн интерьера автовышки и автокраны база металлопроката листовой прокат металлопрокат опт розница вертикальная литьевая машина ВЛМ гидравлический шприцевой пресс литьевая машина для пластмасс поставщик тд там продажа недвижимости листовой металлопрокат Агентство недвижимости Днепр ремонт гидравлического оборудования купить гидропресс лента ФУМ риелтор Днепр зашита маски маски для лица. фабричный пошив. купить Днепр листовая сталь ваш карниз газовая резка обработка металлов кваритра в Днепре под заказ диета диеты Китайские отзывы похудеть витамины лекарства средства упражнения оборудование арматура вентиляционное компоненты конвейеры лабораторное кип насосы высоковольтное инструмент

     

    Купянский городской портал © 2024